נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

idan
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 19:33

אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 19:39

יש עוד כתבות כאלה...
http://www.pushsquare.com/news/2020/03/ ... me_changer

בכל אופן הזמן יגיד אם באמת מרגישים בהבדל או שזה תרגיל PR. בהתחשב בזה שנתנו לזה זמן לא הרבה פחות מהSSD זה נשמע לי די רציני עבור סוני, יהיה מעניין לשמוע רשמים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 מרץ 2020, 19:43

idan כתב:אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.

אטמוס עובד על כל אוזניות

https://developer.dolby.com/blog/dolby- ... eadphones/
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 מרץ 2020, 19:45

idan כתב:אני מרגיש כאילו אתה מתעלם מהנקודה שלי.. עוד פעם, גם אם נצא מנקודת הנחה שהתוצאה הסופית זהה לחלוטין, במקרה של מיקרוספט רק שבריר מהקהל שלהם יזכה להינות ממנה ובמקרה של סוני חלק משמעותי או אפילו כל הקהל שלהם (אם להאמין לדיבורים על הרמוקלים בטלויזיה) יקבל שידרוג באודיו.

לא אני פשוט חושב שאנחנו הבנו דברים שונים. אם הבנתי נכון אז https://docs.microsoft.com/en-us/azure/ ... 0k2pbzwm00)(7593)(1243925)(je6NUbpObpQ-cVWCOaJPeCZ.m_5fI9JIfQ)()&irclickid=_afywbsjmx0kftkrh0mmfy6qmlm2xlfl90k2pbzwm00 וtempest יביאו בתוצאה הסופית למוצר דומה. אולי הדבר הזה של מיקרוסקופ לא קשור בכלל למה שסוני עושים. לא יודע יכול שלא הבנתי/אני לא מניח נכון.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 מרץ 2020, 20:11

Klayman כתב:

אטמוס עובד על כל אוזניות

https://developer.dolby.com/blog/dolby- ... eadphones/

טוב, אז תשכחו ממה שאמרתי, לא היה לי מושג שיש דבר כזה אפליקציה לאטמוס...

זה קיים גם בווינדוס מסתבר, נבדוק את העניין ונראה במה מדובר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 20:59

Laskin כתב:לגבי המחשב - אני מקווה שאתה צודק ולא יפחדו וילכו על המכנה הנמוך, שבמפתיע יהיה מחשב. אבל אני לא חושב שזה נכון ש״לא אכפת למפיצות מהמחשב״... אני מסכים איתך מצד אחד, ומצד שני אתה לא תראה מפתחים עושים משחקים שנשענים על RT בבלעדיות לתאורה שלהם, רק בגלל שיש את זה בקונסולות, נכון? הם עדיין יעשו גם וגם, במקרה הטוב. (וגם, ברור שזו הוצאה כספית ברמה אחרת, ויישענו על RT בבלעדיות ברוב המשחקים אולי רק ב-2028, אבל זה בגלל שכנראה יכולות הRT בקונסולות הבסיס של הדור הבא יהיה כנראה די חלש).
אז זה רק חצי נכון, ונאלץ לחכות ולראות האם כבר מתחילת 2021 משחקים ידרשו SSD. אני מנחש שלא, ממש לא אפילו, כי עדיין הדור הקודם ייתן את הטון, בטח אחרי הקורונה הזו, שאנחנו לא יודעים כמה מליונים יקפצו לדור הבא, צד ג׳ לאו דווקא יתחשבו בזה לפני, כמו שאמרת - 2023 כי יש להם איזה 150 מליון אנשים שעדיין יהיו תקועים בדור הקודם, יש לך סוויץ שלא הולך לשום מקום ובטח יהיה סוויץ׳ 2 שיחזיק הרבה מהם מאחור עוד שנים וכו׳.
אז כן, אני לא צופה הרבה משחקים שדורשים SSD (ולכן משחקי דור הבא ״אמיתיים״, מעבר לגרפיקה בלבד) לפני 2023.
Change my mind ;)

לגבי הסאונד - אמרתי ״אם באמת״... משמע רק אם זה באמת יהיה ההבדל. ולכי השלט אני כבר הרבה זמן חופר על זה פה, ייאמר לזכותי, וגם לרעתי :)

אני מוכן לשים כסף שכבר ב2021 יהיו משחקים בשוק שדורשים RT ושב-2024 משחקים שלא דורשים RT יהיו משחקי F2P עם גרפיקה של משחקי מובייל. שתי הקונסולות תומכות בזה, כל כרטיס AMD ו-NV שיוצא כבר השנה תומך בRT, זה טרוף לחשוב שמשחקים לא יסתמכו על טכנולוגיה שנמצאת בכל קונסולה.

זה כאילו שכחנו איך pc עובד. משחקים דוחפים אותו קדימה, הדרישות מערכת עולות עם הזמן ובעלי pc משדרגים. כבר השנה יהיה 3050rtx, כרטיס שכנראה יעלה בסביבות ה200$ ויכיל RT. יש לך ספק בכלל שב2024 לגיימר pc הממוצע יהיה לפחות את הכרטיס הזה אם לא נגיד 4050rtx או 5050rtx?

Uncle Pey'j כתב:הלוואי שהיינו בימים שהפיסי היה קובע את הטון..אני זוכר איך בתור ילד היו נפערות לי העיניים פעם בכמה חודשים עם משחקים כמו far cry וhl2,אבל התקופה הזו הסתיימה,וקונסולות הן מה שמזיז למפיצות כמו שקיאו אמר,ולכן באופן די מצחיק הקונסולה הכי מעניינת היא דווקא החלשה ביותר,כי היא זו שתקבע במידה רבה איך הדור הזה הולך להיראות תרתי משמע.
אגב קיאו,אני מוכן להמר כבר עכשיו שפיתרון הסאונד של סוני עדיף משמעותית על זה של ms נטו בגלל הזמן שסרני בירבר עליו בסשן,וזה מאוד מתבקש שכל חברה תתמקד בחוזקות שלה ולא באלו של המתחרה. SSD ואודיו ואני מניח שגם הקונטרולר (נכון,עניין של טעם,אבל לא שמעתי על מנגנון רטט מתוחכם כמו של סוני אצל ms והimpulse triggers זה ממש לא מה שאני מדבר עליו) יהיו נקודות החוזקה של סוני וכל השאר של ms.

כן, אני גם בטוח שהצ׳יפ סאונד של סוני יותר מתקדם. אין ספק שהחוזקות של סוני הן הצ׳יפ סאונד, ssd והשלט. הבעיה היא שכנראה היחידים שינצלו את זה הם בלעדיים. איזה מעצב סאונד יעבוד פי 4 על לעצב סאונד של טיפה פוגעת בכל סוג משטח בשביל לעשות סימולציות שכאלה על הפס5 אם הוא לא מסוגל לעשות את זה על הxsx? אגב, הצ׳יפ הזה מקביל בכוח לליבה אחת של zen 2, אז אם מפתחים ממש ירצו את זה, הם כנראה יוכלו לישם את זה בעלות של ליבת cpu אחת של הxsx.

idan כתב:
swiss-the-engine כתב:
idan כתב:צודק, לא קראתי נכון מה שכתבת, חשבתי שהתייחסת לכיוון של הטיפות, יעני מיקום של צלילים (שזה העיקר במה שסוני עושים כאן), לא לאיכות שלהם (שזה משהו שאי אפשר להנדס לאוזניות בעשרים שקל, זה כבר תלוי בציוד שלך).
ואתה לא אמרת קבצי אודיו שונים, אמרת קבצי mp3 שונים - אם אתה יכול להבדיל בין 128kbps ל 192kps אז מה אני יגיד לך, כל הכבוד, יכול להיות שיש לך יכולות שמיעה של סופרמן.
אבל גם בקשר לקבצי אודיו שונים רוב האנשים, עם ציוד בסיסי, יתקשו מאוד למצוא הבדלים בין קובץ mp3 באיכות טובה לקובץ flac העדיף. לא חושב שאתה יכול לשמוע הבדלים עם כרטיס קול מובנה בלוח אם וזוג רמקולים ב 200$ למשל. ככל שהציוד שלך יותר טוב ככה הקבצי mp3 שלך ישמעו פחות טוב ומן הסתם תשים לב יותר להבדלים באיכות.

לא להיכנס לויכוחי אודיופילים אבל אני חושב שזה ממש לא נכון, פשוט כמובן שאני ממש לא מבדיל אם לא תשמיע לי את הקבצים אחד אחרי השני (כלומר זרוק לי קובץ אחד ותבקש ממני להחליט איזה "איכות" הוא כנראה לא יצליח לי. בכלל). קצת כמו DF וכל מיני הבדלים מינוריים שחייבים לראות תמונה מול תמונה בשביל לשים לב להבדל (ועוד באיזה 100% זום).

בכל אופן לא רואה איך עניין אודיו כזה (בפרט שברור שגם התחרות מתעסקת בזה, פשוט מכיוון שונה) יכול להיות גיימצ'נג'ר.

אלא אם אני מפספס איזה מידע שמיקרוספט שיחררו, הם פשוט קנו את הרישיון לאטמוס עד כמה שאני יודע. זה משהו שקיים גם על ה xbox one x אאל"ט. אז עזוב שהפתרון של סוני לכאורה יותר טוב כי הוא תומך ביותר רמקולים מאטמוס, ההבדל העיקרי הוא שבשביל להינות ממה שמיקרוסופט מציעה אתה צריך לקנות ציוד אודיו ייעודי, בשביל להינות ממה שסוני מציעים אתה צריך רק את הזוג אוזניות שכבר יש לך בבית. הפתרון של סוני מכוון למכנה הנמוך ביותר ולכן גם יהיה לו אימפקט הרבה יותר משמעותי, כי פשוט הרבה יותר אנשים יחוו אותו - אבל התכוונתי בדיוק לכך, שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת אודיו להמון גיימרים (אם אכן יש אמת בפרסום וכו'), לא התכוונתי לומר שהוא גיים צ'יינג'ר מבחינת מלחמת הקונסולות וכל זה... אני בטוח שזה די חסר משמעות במובן הזה.

מיקרוסופט דברה בצד של הסאונד לא מעט על אודיו RT ובשביל להנות מזה אפשר גם להשתמש באוזניות ב-3$.

אגב, חדש של DF על גירס 5 על הxsx:
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 21:21

הנה לאסקין, מיקרוסופט הכריזה על DX12 Ultimate. זאת סרטיפיקציה, מדבקה עם לוגו, ששמים על כרטיס מסך שהוא ״מוכן דור הבא״. בקיצור, מיקרוסופט קובעת פה baseline למחשב.

בכדי שכרטיס מסך יקבל את הסרטפיקציה הוא צריך:
- rt
- vrs
- mesh shader
- sempler feedback

תמונה

אני משער שבשלב כלשהו גם ssd יקבלו משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 מרץ 2020, 21:30

זה נראה כמו לוגו למשחק cod חדש.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 19 מרץ 2020, 21:33

מה זה משחק דורש RT? בסופו של דבר מדובר בטכנולוגיה לשפר את התמונה ואני לא מניח שיהיו משחקים שיישענו על זה בגיימפליי. אלא אם אתה אומר שהם כבר לא יעשו את העבודה של להציע גרפיקה עבור RT OFF.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 21:44

אין מצב שהרבה משחקים ידרשו RT, והתחזית שלך סופר אובר-אופטימית לגבי יכולות הRT של הדור הבא. מה, אתה חושב שמשחקי AAA סופר מושקעים של הדור הבא ב-2024 יצליחו לרוץ עם RT בתאורה, השתקפויות וכו׳ ב-4K/60 או אפילו 30? כווולם??? נראה לי שלא חשבת על זה עד הסוף, בלשון המעטה. משחקים ברמת פירוט כמו היום - בטח, אבל משחקי הקצה של הדור הבא לא יעמדו בזה בקצב פריימים מספק, ומפתחים חד משמעית ימשיכו לעבוד על תאורה ״רגילה״ ולהשתמש בטריקים שיש היום, עד סוף הדור הבא, כי יכולות הRT של קונסולות הבסיס לא הולכות להיות להערכתי הרבה יותר טובות משל הסדרה הנכחית של הRTX.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 מרץ 2020, 22:23

נתחיל בזה שמדובר בעובדה מוגמרת, 4A (המפתחים של מטרו) אמרו לdf שהם התחילו לעבוד על לזנוח חלקים מסויימים במנוע ולהעביר אותם ל-RT. כלומר הaaa הגדול הבא של 4A שבטח יצא סביבות 2022 או 2023 ידרוש RT.

בנוגע ללמה לעשות את זה, זה פשוט עושה את עבודת הפיתוח פשוטה יותר. אם עושים השתקפות בRT, לא צריך ליצור מאות מפות קיוביות להשתקפויות מזוייפות. אם מישהו חושב שבוני שלבים הולכים לשבת שעות ולאפות מפות השתקפות ל2% דגנרטים שעדין משתמשים ב 1070GTX בן ה6 שלהם ב2023, אז יש לי חדשות בשבילכם.

כלומר הדרישה של rt לא תהיה שם כי זה חיוני גיימפליי, היא תהיה שם כי זה חוסך עבודה ואין סיבה לבנות עוד מערכת שלמה לפצות על חוסר בRT כש90% מהגיימרים עם חומרת RT.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 מרץ 2020, 23:16

DrKeo כתב:הנה לאסקין, מיקרוסופט הכריזה על DX12 Ultimate. זאת סרטיפיקציה, מדבקה עם לוגו, ששמים על כרטיס מסך שהוא ״מוכן דור הבא״. בקיצור, מיקרוסופט קובעת פה baseline למחשב.

- rt
- vrs
- mesh shader
- sempler feedback

תמונה

זוכרים מה אמרתי על Dx חומריתי חדש ?
מין הסתם ניראה גם וולקן חדש או איך שקוראים לזה היום
כי סך הכל לps5 +-אותם אופציות בחומרה אבל אני מעריך שהם על וולקן

בעניין הssd ,הסבירו 2 החברות שזה כבר לא רק זמן טעינה רגיל
זה יתחיל להיכנס בחשבון של מפתחי המשחקים
במשחקי קרוס גאן אולי זה ישתמש לזמן טעינה מהיר יותר
או גרפיקה טובה יותר
אבל לפחות בחלק ממשחקי הדור הבא ,התכנון מול מהירות ה ssd
אומר שהמשחק לא יהיה אפשרי בלי זה
כי פשוט חלק מהמשחקים לא יפותחו עם "מעליות" וטריקים אחרים
לטעון ברקע
מין הסתם זה יגיע בעתיד גם למחשב
הרוב בשנה הראשונה כניראה יהיה קרוס גאן,אז זה לא יתחיל ישר
אלה יגיע בהדרגה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 מרץ 2020, 23:45

DrKeo כתב:נתחיל בזה שמדובר בעובדה מוגמרת, 4A (המפתחים של מטרו) אמרו לdf שהם התחילו לעבוד על לזנוח חלקים מסויימים במנוע ולהעביר אותם ל-RT. כלומר הaaa הגדול הבא של 4A שבטח יצא סביבות 2022 או 2023 ידרוש RT.

בנוגע ללמה לעשות את זה, זה פשוט עושה את עבודת הפיתוח פשוטה יותר. אם עושים השתקפות בRT, לא צריך ליצור מאות מפות קיוביות להשתקפויות מזוייפות. אם מישהו חושב שבוני שלבים הולכים לשבת שעות ולאפות מפות השתקפות ל2% דגנרטים שעדין משתמשים ב 1070GTX בן ה6 שלהם ב2023, אז יש לי חדשות בשבילכם.

כלומר הדרישה של rt לא תהיה שם כי זה חיוני גיימפליי, היא תהיה שם כי זה חוסך עבודה ואין סיבה לבנות עוד מערכת שלמה לפצות על חוסר בRT כש90% מהגיימרים עם חומרת RT.

אני מוכן להתערב שGOW2 לא ישתמש בRT ב״בלעדיות״ - משמע יוותרו על העבודה של תאורה ״רגילה״. וגם לא המשחקים הכי יפים של מיקרוסופט. משחקי מירוצים כן, ומשחקים פשוטים יותר בוודאי, אבל אני לא חושב שיש מצב שהכרטיסים האלה מספיק חזקים גם להציג רמת פירוט פסיכית של הדור הבא (משמע הרבה הרבה יותר יפים מהמשחקים הכי יפים של היום), וגם ב-4K/60 ביחד עם RT.
אולי יעשו רק השתקפויות או משהו. בגירסאות הפרו של הדור אולי כבר כן, אבל יעשו גם וגם בגלל גרסאות הבסיס.
אני אפילו לא אתפלא אם יכולות הRT של הקונסולות האלה יהיו קצת פחות טובות ממה שיש כרגע לNvidia. אחרת לדעתי היינו שומעים על זה יותר, בטח מהצד של AMD.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2020, 00:10

kririn כתב:
DrKeo כתב:הנה לאסקין, מיקרוסופט הכריזה על DX12 Ultimate. זאת סרטיפיקציה, מדבקה עם לוגו, ששמים על כרטיס מסך שהוא ״מוכן דור הבא״. בקיצור, מיקרוסופט קובעת פה baseline למחשב.

- rt
- vrs
- mesh shader
- sempler feedback

תמונה

זוכרים מה אמרתי על Dx חומריתי חדש ?
מין הסתם ניראה גם וולקן חדש או איך שקוראים לזה היום
כי סך הכל לps5 +-אותם אופציות בחומרה אבל אני מעריך שהם על וולקן

בעניין הssd ,הסבירו 2 החברות שזה כבר לא רק זמן טעינה רגיל
זה יתחיל להיכנס בחשבון של מפתחי המשחקים
במשחקי קרוס גאן אולי זה ישתמש לזמן טעינה מהיר יותר
או גרפיקה טובה יותר
אבל לפחות בחלק ממשחקי הדור הבא ,התכנון מול מהירות ה ssd
אומר שהמשחק לא יהיה אפשרי בלי זה
כי פשוט חלק מהמשחקים לא יפותחו עם "מעליות" וטריקים אחרים
לטעון ברקע
מין הסתם זה יגיע בעתיד גם למחשב
הרוב בשנה הראשונה כניראה יהיה קרוס גאן,אז זה לא יתחיל ישר
אלה יגיע בהדרגה

זה לא חדש, כל הפיצ'רים האלה קיימים ב-DX כבר שנתיים, מתחילת 2019 וגם קיימים כבר בכל כרטיסי ה-RTX. מדובר במדבקה, סרטפיקציה, שיווק, PR. זה בעצם אומר לגיימרים שהולכים לקנות כרטיס מסך חדש "הנה, זה כרטיס שתומך בכל הטכנלוגית דור הבא אז תקנו כזה".

Laskin כתב:
DrKeo כתב:נתחיל בזה שמדובר בעובדה מוגמרת, 4A (המפתחים של מטרו) אמרו לdf שהם התחילו לעבוד על לזנוח חלקים מסויימים במנוע ולהעביר אותם ל-RT. כלומר הaaa הגדול הבא של 4A שבטח יצא סביבות 2022 או 2023 ידרוש RT.

אני מוכן להתערב שGOW2 לא ישתמש בRT ב״בלעדיות״ - משמע יוותרו על העבודה של תאורה ״רגילה״. וגם לא המשחקים הכי יפים של מיקרוסופט. משחקי מירוצים כן, ומשחקים פשוטים יותר בוודאי, אבל אני לא חושב שיש מצב שהכרטיסים האלה מספיק חזקים גם להציג רמת פירוט פסיכית של הדור הבא (משמע הרבה הרבה יותר יפים מהמשחקים הכי יפים של היום), וגם ב-4K/60 ביחד עם RT.
אולי יעשו רק השתקפויות או משהו. בגירסאות הפרו של הדור אולי כבר כן, אבל יעשו גם וגם בגלל גרסאות הבסיס.
אני אפילו לא אתפלא אם יכולות הRT של הקונסולות האלה יהיו קצת פחות טובות ממה שיש כרגע לNvidia. אחרת לדעתי היינו שומעים על זה יותר, בטח מהצד של AMD.

לא נראה לי שהבנת את הכוונה. בבלעדיות הכוונה הייתה משחקים שדורשים RT, כלומר המנוע שלהם עושה נניח השתקפויות ב-RT ו-RT בלבד כך שאם אין לך כרטיס שיודע לעשות RT, הוא מתחת לדרישות מינימום. וכן, רוב המשחקים של 2022 לדעתי כבר יהיו לכרטיסים מכילים RT בלבד. זה לא אומר שהם ישתמשו ב-RT אקסקלוסיבית, זה אומר שהחלקים הספציפים שלהם הם ישתמשו ב-RT לא תהיה אלטרנטיבה למי שאין כרטיס RT. וזה גם הצעד הנכון, התעשיה צריכה לנטוש כל מה שהוא ללא RT, ביחוד להתחשב בזה שהחל מ-2020 כבר לא הולכים להיות מיוצרים יותר כרטיסי מסך ללא RT ובשתי הקונסולות יש RT. כלומר אין שום סיבה שעד 2022 לא יהיו לבערך 90% מהגיימרים הרציניים יכולות RT.

-----------------------------------------------------------

ובחדשה אחרת, פורום חומרה סיני טוען שהמהירות שעון של הפס5 הייתי תגובה ל-XSX ושהיא כל כך גבוהה, שה-yields של הפס5 מזעזעים והעלות שלה זנקה לשמיים. זה די תואם את הדיווח של פורבס מלפני חודש שסוני הופתעה שהיא הגיע ל-BOM של 450$. כנראה הם כוונו ל-399$ והשילוב של הyield הרע של הAPU, העליה במחירי NAND (כלומר ה-SSD) והעליה במחירי ה-DRAM (כלומר ה-GDDR6) גרמו להם לפספס לגמרי את המטרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2020, 00:24

נו אז היית לגמרי לא ברור... אתה כותב משחקים שיידרשו כרטיס עם RT במינימום משתמע מכך שהם לא ייפעלו בכלל... אבל הם כן ייפעלו, פשוט לא יהיו השתקפויות "רגילות" (=עלאק-השתקפויות). סבבה, יכול מאוד להיות. כי השתקפויות לא משחקות תפקיד גדול מאוד.
אבל זה לא נכון לגבי תאורה והצללה, ואני מאמין שימשיכו להטמיע גם וגם לכל אורך הדור ברוב מוחלט של המשחקים, פשוט כי הRT של גרסאות הבסיס לא יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בזה במשחקים הכי מורכבים, בקצב פריימים מספק.
הלוואי ואני טועה, אבל נדמה לי שRT היה סוגשל משהו שהוטמע "ברגע האחרון" באופן יחסי, ולכן לא ילכו עם זה רחוק והוא דווקא יהיה בשימוש "רציני" בעיקר במשחקי קרוס-ג'ן ובמשחקים פשוטים יותר בתחילת הדור... בסוף הדור נראה אותו בגרסאות הפרו, כשהבסיס ייאלץ להריץ את המשחקים האלה עם תאורה והצללה או השתקפויות "רגילות".

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 20 מרץ 2020, 00:59

המקים ו CTO של ready at dawn ממש מעריך את מה שסוני עשתה עם הפס5, או שהוא לוקח חלק בספין הטרפלופים< ssd של סוני... זה מעניין כי אם מדובר באופציה השניה אז אפשר לנחש שהם עובדים על משחק לפס5? :?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 מרץ 2020, 01:39

או שהוא פשוט חושב ככה כי הוא חושב ככה D:

מה שחשוב זה שמסתמן דור מושקע.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2020, 03:27

Laskin כתב:נו אז היית לגמרי לא ברור... אתה כותב משחקים שיידרשו כרטיס עם RT במינימום משתמע מכך שהם לא ייפעלו בכלל... אבל הם כן ייפעלו, פשוט לא יהיו השתקפויות "רגילות" (=עלאק-השתקפויות). סבבה, יכול מאוד להיות. כי השתקפויות לא משחקות תפקיד גדול מאוד.
אבל זה לא נכון לגבי תאורה והצללה, ואני מאמין שימשיכו להטמיע גם וגם לכל אורך הדור ברוב מוחלט של המשחקים, פשוט כי הRT של גרסאות הבסיס לא יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בזה במשחקים הכי מורכבים, בקצב פריימים מספק.
הלוואי ואני טועה, אבל נדמה לי שRT היה סוגשל משהו שהוטמע "ברגע האחרון" באופן יחסי, ולכן לא ילכו עם זה רחוק והוא דווקא יהיה בשימוש "רציני" בעיקר במשחקי קרוס-ג'ן ובמשחקים פשוטים יותר בתחילת הדור... בסוף הדור נראה אותו בגרסאות הפרו, כשהבסיס ייאלץ להריץ את המשחקים האלה עם תאורה והצללה או השתקפויות "רגילות".

משחקים פשוט לא יתמכו בכרטיסי מסך ללא RT, אני לא מבין מה הבעיה עם זה. כי ל-10% מהקהל היעד לא יהיה RT ב-2023? די נו, למי אכפת בכלל. כאילו כשהפס4 יצאה המינימום למשחקים לא הפך להיות ה-650TI בן השנה וחצי? למה ב-2023 צריך לתמוך בכרטיסי NVIDIA בני 5 שנים ולהגביל את יכולת הפיתוח של משחקים? בגלל כמה שחקני LOW END? ממילא הXSX והפס5 ימכרו 80% מהעותקים, אז מתוך ה-20% הנותרים הללו 5% לא יוכלו לשחק עד שהם ישדרגו? בו-הו, אלה החיים על ה-PC. אלה תמיד היו החיים על ה-PC.

הקונספט הזה שכל משחק רץ על כל לפטופ מעפן נגמר. זאת מיסקונספציה שנוצרה בסביבות 2010 כשה-PC עף מעל הקונסולות והן מעולם לא הדביקו את הפער בגלל שהפס4 וה-ONE היו כאלה מעפנות. בכל דור שחקני הPC היו עם פה פעור בשנה הראשונה של הקונסולות ורק מי שהיה לו את המחשב הכי HIGH END הצליח להריץ משחקים טוב כמוהן (ואפילו טוב יותר אם היה לו מחשב ממש חזק). זהו, חזרנו לתקופה הזאת, בית הזונות של הפס4 נגמר. הקונסולות שוב HIGH END, יש דיבורים שהביצועי עולם אמיתי של ה-XSX משפשפות את ה-2080TI, כלומר זה בערך 3070RTX. וכמו בכל פעם, בשנה הראשונה יהיו הרבה קרוס פלטפורם וכדומה אז הכל יהיה סביר לבעלי ה-1070GTX למניהם שמוכנים לשחק ב-1080P אבל כשהדור יהיה כבר בן שנה, שנתיים ושלוש, מי שאין לו סדרה 2000 ומעלה (ואפשר לחשוב, ב-2024 תהיה כבר סדרה 5000 בשוק) ו-SSD של לפחות 3GB/s פשוט ישאר מאחור. והאנשים הללו, הם יגידו "יש לי מחשב בן 6, הוא כבר לא מריץ כלום, נראה לי שאני צריך לשדרג". אלה החיים, מה לעשות, ככה ה-PC עובד.

idan כתב:

המקים ו CTO של ready at dawn ממש מעריך את מה שסוני עשתה עם הפס5, או שהוא לוקח חלק בספין הטרפלופים< ssd של סוני... זה מעניין כי אם מדובר באופציה השניה אז אפשר לנחש שהם עובדים על משחק לפס5? :?

להתחשב בזה שאין יותר מדי הבדלים בין הפס5 ל-XSX, הן כנראה הקונסולות הכי קרובות בכוח מאז שהתחיל התלת מימד בקונסולות, ולהתחשב בזה שהבן אדם כנראה מעולם לא עבד על קונסולה שהיא לא קונסולה של סוני, אז כנראה שמה שהוא אומר זה סוג של "תרגיעו, למי אכפת של-XSX יש 2TF יותר, הפס5 קונסולה מטורפת וקפיצה ענקית".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2020, 08:55

לא נדב, הסיבה שימשיכו עם הצללה ותאורה ״רגילה״ היא שבזמן שהמחשבים יוכלו להתמודד עם כל RT שתזרוק עליהם ב-2023, למרות שהם סופר מורכבים - הקונסולות הבסיסיות לדעתי לא, והן עדיין יחזיקו את פיתוח המשחקים של הדור הבא מאחור מהבחינה הזו. אני באמת לא חושב שיהיה להן מספיק כח RT מעבר להשתקפויות והצללות עבור משחקים מהדור הנכחי. בטח שגירס 5 יכול לקבל RT, וגם בטח GoT, וTLOU וGOW, אבל אני ממש בספק אם GOW2 או 3 יקבלו RT ״רציני״. כנ״ל GTA6. משחקים פשוטים יותר כן.

אתה כותב שהביצועים של הXSX יהיו שווים בערך ל-3070, אבל מבחינת RT? אם יהיה לנו מזל הם יהיו כמו 2080 או אפילו 2070.
זו דעתי, כי AMD עושה את זה לראשונה ואני בספק גדול מאוד אם הם כבר ישתוו לסדרה 3000.
אני משוכנע בזה בעיקר בגלל שאנחנו לא שומעים יותר מדי מAMD על נושא הRT. רק שזה יהיה שם. ולדעתי זה אומר בסיסי, ראשוני ומינימלי ביותר, ובסבירות מסויימת פחות טוב ממה שיש לכרטיסים הנכחיים.

לגבי הבחור מRAD - ברור שהם עובדים על משחק, ובסבירות גבוהה משחק השקה או חלון השקה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2020, 09:04

הפרזנטציה של מארק סרני מלפני פחות מיומיים כבר הגיעה ל 11 מיליון צפיות! הרעב לדור הבא גדול.

איזה פספוס PR של סוני, 11 מיליון איש ראו מה שנקרא ג׳יבריש חסר הייפ לחלוטין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2020, 09:14

וכולם יקפצו מהכסא אחרי שיראו להם את הורייזון 2 וספיידרמן 2 בחשיפת המשחקים, אז אולי דווקא מהלך חכם?
מורידים ציפיות ואז מפציצים.
יש לי חבר טוב שזו הייתה ה״שיטה״ שלו בדייטים, והאמת שזה עבד לו מעולה ;)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2020, 09:26

איך בדיוק השיטה הזו מתרגמת לעולם הדייטים, מזמינים אותה לקופיקס בדייט הראשון? :D

בכל מקרה אין דבר כזה יותר מדי הייפ, עדיף להתחיל גבוה ואז להגביר בחשיפות של המשחקים המדוברים, אף פעם לא טוב לקבל תגובה צוננת גם אם יש להם עוד הזדמנויות לתקן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2020, 09:29

רושם פושר ביותר בטלפון או ששולחים תמונה גרועה...

ואני לא מסכים איתך, יש דבר כזה יותר מדי הייפ - ע״ע קינקט, קילזון 2, או כל משחק שבו הראו גרפיקה הרבה יותר טובה ממה שהיא באמת :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 מרץ 2020, 09:31

טוב ברור שאסור לשקר כמו מה שקרה עם קילזון וקינקט. זה נכון גם לחבר ;)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 מרץ 2020, 09:51

חבר לא משקר, רק מנמיך ציפיות! וזה עובד, בתנאי שבאמת יש לך מה להציע...

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים