avive כתב:באותו נושא, סיימתי לא מזמן ריצה על the last of us וה-dlc שלו, זו בתאכלס ריצה שנייה כי שיחקתי בו בפעם הראשונה בPS3.
המשחק נראה הרבה יותר טוב ממה שזכרתי אותו והעלילה והאווירה עדיין עשתה לי קצת ריגשי והכניסו אותי פנימה למרות שזכרתי פחות או יותר מה הולך שם.
זכרתי במעומעם שהמשחק מאוד "מסילתי" מהריצה הראשונה אבל אל זכרתי כמה.
בריצה הזו הגיימפלי הצליח לעצבן אותי בכמה שאלי וג'ואל מוגבלים בתנועה שלהם, המחשק לא נוצתן אפילו אשליה של בחירת מסלול או דרך ומכתיב לך מסלול ברור לתנועה בלי אפשרות לזוז במילימטר ממנו, במיוחד עיצבן אותי הקטע שג'ואל ואלי לא מסוגלים לקפוץ מילימטר אם זה לא קטע מתוסרט.
והdlc הרגיש מרוח ברמות אחרות, בכיף היה אפשר לקצץ את כל הקטע הקיטשי של אלי בחצי, או לפחות לתת אפשרות לדלג עליו איכשהו.
אני עדיין בריצה הראשונה עליו, אבל חייב להגיד שהרושם הכללי בדיוק הפוך: מצד אחד הקטע הרגשי לא כל כך עובד לי, כי יש לא מעט דיסוננס בהתנהגות של דמויות ובדגש על אלי (מפתיע בהתחשב בזה שהמשחק לינארי כל כך), ועצם זה שאני יודע שיש משחק המשך + שהדמויות הראשיות יהיו בו אוטומטית מוריד מהחשש שלי לתוחלת החיים שלהן.
ומצד שני, אני מופתע לטובה מהמסלולים שהמשחק מאפשר לי לבחור בתוך השלבים עצמם, עם חללים גדולים ומרווח פעולה יחסית גדול לבחור טקטיקות שונות. בהתחלה התעצבנתי מכמה שהדמויות מוגבלות, הstealth לא מפותח וה-melee מרגיש כאילו הוא לקח צעד אחורה מאנצ'רטד 3 - אבל ככל שהמשחק מתפתח מגוון הנשקים והציוד הופך את העסק למעניין יותר, והמרחבים הגדולים מרגישים הרבה פחות כמו המסלולים הצרים שאנצ'רטד מנתב אותך אליהם.