בתחושה שלי,פיל ספנסר יודע שקהל ההארדקור הכבד עדיין ירכוש את הפס5,אבל הציפייה והשאיפה שלו היא שאנשים שמתכננים על שתי הקונסולות כמוני בפועל יבלו יותר זמן עם ה-XSX והאקוסיסטם של MS,וכפועל יוצא גם כנראה ישלמו יותר על DLC,MT וכו' ובאופן כללי פשוט הרבה יותר user engagement על הפלטופרמה שלהם בגלל הערך המטורף של גיימפאס,BC ואפילו היתרון החומרתי של ה-XSX שכנראה יוביל לכך שאת רוב משחקי המולטי פלטופרם קהל הקור עם שתי הקונסולות יעדיף לשחק עליה.
זו השוואה קצת צולעת,אבל באיזשהו מקום זה קצת מזכיר את המצב של נטפליקס נגד הקולנוע (כלומר,כשהיה קולנוע
לדעתי זה מה שיהיה עם הפס5 בדור הזה כשזה מגיע לקהל הקור- היא תהיה הקונסולה שמפעילים פעם ב כדי לשחק באקסקלוסיביים של סוני אבל רוב הזמן יועבר על האקסוסיסטם של MS-בין אם דרך ה-XSX או דרך גיימפאס במחשב או אפילו דרך המשחקים שלה שישוחררו בסטים,MS מרוויחה בכל מקרה כי האסטרטגיה שלה הרבה יותר רוחבית מסוני.
כמו שתמיד אמרתי,XSS יכולה לשפר משמעותית את המצב של MS,או להיות הרגע קינקט שלה בדור הבא ואני עדיין חושש מאוד לאיכות המשחקים שנראה בעקבות החומרה הזו.
החתיכה החסרה בפאזל של MS היא כמובן הלייב גולד שצריך ללכת,והניחוש שלי הוא שזה אכן היה התכנון שלהם,אבל הדחייה של היילו יחד עם המולטי F2P שלו כנראה נתנה להם עוד כמה חודשים עד שנה להמשיך במתכונת הנוכחית.
בנוסף,וזה משהו מאוד לא משמעותי אבל עדיין אנחנו פורום די הארדקור אז אני מרגיש מספיק בנוח להתייחס לזה- יש תחושה של ניתוק שאני מקבל מפלייסטיישן מאז הטלטלה בהנהלה הבכירה שלהם לפני שנה וחצי,אין חבר'ה חביבים כמו שון לאיידן שדיברו עם הקהל בגובה העיניים דרך הטוויטר,ושו יושידה גם הוא די ירד מהפעילות שלו שם אחרי השינמוך בתפקיד שהוא קיבל.
נכון,זה ממש לא משמעותי והחבר'ה האלה ממש לא חברים של קהל הלקוחות שלהם,אבל עדיין,כאחד שעוקב אחרי כל הקודקודים שאפשר לעקוב אחריהם משני הצדדים,הרבה יותר נחמד לי לראות את ה-engagement של החבר'ה מאקס בוקס (למעט ארון גרינברג שסתם מביך) מאשר הטוויטים היבשים של סוני,שבמידה מסויימת מוכתבים כנראה גם מלמעלה.
המהלכים האחרונים של סוני כמו עם הרימאסטר בתשלום של ספיידרמן גם הם תורמים לתחושת הניתוק שהרבה אנשים חשים ממנה כרגע,בייחוד לנוכח היוזמות BC של MS שאי אפשר שלא לשבח אותן.
כשאני חושב על כל חברה ועל מה אני מצפה ממנה לדור הבא,אני פשוט לא יכול להתעלם מהעובדה שאני מרגיש שבעוד ש-MS צריכה להוכיח את עצמה *מאוד* כשזה מגיע לתוצרי צד א' שלה,סוני פשוט צריכה להשתפר דרסטית בכל השאר,ולדעתי,גם צד א' שלה,שאומנם מעולה,עדיין צריך גיוון מסוים בליינאפ שלו- תגידו מה שתגידו על MS,אי אפשר להגיד שהליינאפ צד א' שלה לא מגוון.
אני מקווה ש-MS תמשיך לפגוש את השחקנים שלה איפה שהם מעוניינים,המהלך הכמעט טבעי הבא שהייתי רוצה לראות הוא הטמעה של גיימפאס בסטים כמו עם EA Play וזה גם יפתור עבורם את נושא האפליקציה הבעייתית שלהם.
אני מקווה שסוני תמשיך להשקיע בצד א' שלה ולא תתפתה לרדוף אחרי טרנדים בתעשייה ושהמשחקים שלה פתאום יהפכו למפוקסי אונליין,כי מה שהם עושים עכשיו עובד להם נפלא. הייתי גם רוצה לראות יותר שקיפות ממנה,יותר בהירות במסרים שלה לקהל,משהו שם פשוט לא עובד.
בקיצור,אם MS לא תוריד את הרגל מהגז,זה הולך להיות דור רותח לגמרי,יש כרגע וייבים של MS רעבה כמו שהייתה בתחילת דור ה-360 ואני מקווה שבניגוד למה שקרה אז,הם יישארו ככה לכל אורכו ולא ינסעו לתוך קיר כמו שעשו באיזור 2010/2011 עם הקינקט ובהמשך עם TV TV TV.