נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Warrior

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Hypno » 14 מאי 2024, 16:51

הפס5 נמצאת על 59.3 מיליון לעומת 60.2 מיליון של הפס4 בתקופה מקבילה.

קילבנו גם נתון מכירות של הלדייברס 2 נכון ל-5 במאי: 12 מיליון עותקים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2024, 17:23

Hypno כתב:הפס5 נמצאת על 59.3 מיליון לעומת 60.2 מיליון של הפס4 בתקופה מקבילה.

קילבנו גם נתון מכירות של הלדייברס 2 נכון ל-5 במאי: 12 מיליון עותקים.

כנראה שפספסתי את זה במצגת (או שזה יצא בהודעה נפרדת). אם כך נראה שהפס5 ממש נושקת לפס4 אבל לפחות לפי התחזיות הפער יתחיל לאט לאט לגדול לטובת הפס4. אם אני לא טועה עד מרץ 25 הפס4 תוביל ב-3 מליון יחידות אם סוני תפגע בול בתחזית.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2024, 20:20

לא נראה לי שזה יהיה דור של 8 שנים…

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 מאי 2024, 21:10

אם הדור הקודם היה 8 שנים, והתבסס על מעבדי מח'ב נייד חלשלושים - גם זה יהיה 8 שנים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2024, 21:23

אבל הוא היה 7…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2024, 23:16

על פי המשפט אקטיוויז׳ן גם מיקרוסופט וגם סוני מכוונות ל-2028. על פי המפה של AMD נקבל את RDNA5 ב-2026 ואת RDNA6 ב-2028 כך שאם יוציאו קונסולה ב-2027 היא תהיה תקועה על ארכיטקטורה בת שנה. ובנוסף לזה, אנחנו באמצע 2024 והדור בקושי התחיל. אתה אשכרה חושב שיצא דור הבא עוד 3 שנים? אפילו לא קבלת AAA דור הבא אמיתי מסוני עדין.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 מאי 2024, 03:40

Laskin כתב:אבל הוא היה 7…

אז עוד יותר
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 07:02

DrKeo כתב:על פי המשפט אקטיוויז׳ן גם מיקרוסופט וגם סוני מכוונות ל-2028. על פי המפה של AMD נקבל את RDNA5 ב-2026 ואת RDNA6 ב-2028 כך שאם יוציאו קונסולה ב-2027 היא תהיה תקועה על ארכיטקטורה בת שנה. ובנוסף לזה, אנחנו באמצע 2024 והדור בקושי התחיל. אתה אשכרה חושב שיצא דור הבא עוד 3 שנים? אפילו לא קבלת AAA דור הבא אמיתי מסוני עדין.

כן. פעם חשבתי שזה יהיה 8 שנים אבל לאחרונה אני פחות ופחות מאמין לזה, ואם התחזיות שלהם כבר יורדות אז אני נוטה יותר ל-7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 10:47

הבעיה העיקרית של הדור הזה היא שהעלוויות לא יורדות. ה-SSD ירד במחיר והזיכרון ירד במחיר אבל כמעט כל דבר אחר במערכת נשאר זהה, עם דגש על ה-SOC שבטח עלה להם בערך 200$ ב-2020 ועדין עולה להם בערך 200$ היום. אני לא אהיה בשוק אם העלות של ה-XSX והפס5 היום היא בערך 40-50 דולר פחות מבשיגור.

ביחס לדור הקודם המחיר של הקונסולות היה אמור לרדת ל-399$ עוד בספטמבר האחרון, אבל זה לא קרה, ויש מצב שזה גם לא יקרה. הדרך היחידה שלהם להוריד מחיר כרגע היא לספוג את הפסד, אלא אם יהיה node שאיכשהו יצא יותר משתלם לעומת 7nm אבל להבנתי 7nm הוא ה-node האחרון שבו העלות פר טרנזיסטור ירדה. מ-7nm אנחנו בעליה במחירים ככל שיורדים בהליך היצור ואני פשוט לא רואה איך מיקרוסופט וסוני יכולות לחתוך במחיר בלי לספוג הפסדים גדולים.

אני חושב שעייפות מדור נובעת מזה שמשחקים מתחילים להראות אותו דבר, שיש הרגשה שלא מתקדמים. בגלל שהדור בקושי התחיל, רק שבוע הבא יוצא HB2 שהוא אחת הבטחות דור הבא הראשונות, אז אנשים עדין לא התעייפו מהדור הזה לעומת הדור הקודם שבו בשלב הזה היינו כבר אחרי אנצ'רטד 4, GOW, הוויצ'ר 3, בטמן ועוד. אם עוד שנתיים יצא המשחק החדש של נוטידוג והוא יפיל לכולנו את הלסתות מכמה שהוא דור הבא אז הוא ירגיש סופר רענן אפילו שהדור יהיה כבר כמעט בן 6. זה עצוב, אבל ככה נראה המחזור חיים של הדור הזה, פריקי לגמרי אבל אולי זאת הנורמה החדשה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 11:22

ברור שהדור עוד לא התחיל אפילו מבחינת משחקי ״הדור הבא״, העניין הוא שהמפתחים לדעתי מתקשים לפתח עליו משחקים באמת גדולים שינצלו את הRT ומנועים כמו UE5 רק עכשיו מתחילים להיות בשלים עם הטכנולוגיות החדשות הברית מרשימות… אז זה, ביחד עם התחזיות הנמוכות של סוני (בין היתר כי אין ירידת מחיר מהסיבות שציינת) והעובדה שהקונסולה של מיקרוסופט לא מוכרת כמעט כלום באופן יחסי - גורם לי להיות די משוכנע שלפחות הם ירצו להשיק ב-2027, ואם זה המצב אז סוני תעדיף שלא לצאת שנה אחרי לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 11:58

Laskin כתב:ברור שהדור עוד לא התחיל אפילו מבחינת משחקי ״הדור הבא״, העניין הוא שהמפתחים לדעתי מתקשים לפתח עליו משחקים באמת גדולים שינצלו את הRT ומנועים כמו UE5 רק עכשיו מתחילים להיות בשלים עם הטכנולוגיות החדשות הברית מרשימות… אז זה, ביחד עם התחזיות הנמוכות של סוני (בין היתר כי אין ירידת מחיר מהסיבות שציינת) והעובדה שהקונסולה של מיקרוסופט לא מוכרת כמעט כלום באופן יחסי - גורם לי להיות די משוכנע שלפחות הם ירצו להשיק ב-2027, ואם זה המצב אז סוני תעדיף שלא לצאת שנה אחרי לדעתי.

יכול להיות שירצו לסיים את הדור מוקדם יותר, אישית אני לא חושב שזה המצב אבל מי יודע. אבל אם ירצו, 2026 הגיונית יותר מ-2027 פשוט כי זה מתישר עם מפת הדרכים של AMD טכנולוגית ולרוב סוני ומיקרוסופט רוצות להיות מיושרות איתה. קונסולה של 2027 תהיה זהה לאחת שתבנה ב-2026 כך שההגיון אומר למה לא להיות בשוק שנה קודם?

ובנוגע ללסיים מוקדם את הדור, UE5 זמין בערך באותו timeline כמו UE4, באיחור של 10 חודשים. זה נכון ש-UE5 ממשיך להשתפר, אבל אותו דבר אפשר להגיד על UE3 ו-UE4. ה-UE3 שרץ עליו גירס 1 זה לא ה-UE3 שרץ עליו MK11 או ארקאם נייט. מה שקורה הוא לא קושי טכנולוגי כי מדובר באחד ממעברי הדור הקלים שהיו בצד הטכנולוגי, מה שקורה הוא שמשחקי דור נוכחי דורשים כל כך הרבה כוח אדם לפתח שמחזור הפיתוח גדל מ-2-3 שנים ל-5-6 שנים.

אני חושב שלהוציא את הדור הבא מוקדם יותר ימשוך את השטיח מתחת לרגליים של מפתחים. עד שהם יצליחו סופסוף להוציא משחק פס5 כמו שצריך בגלל זמני הפיתוח הארוכים הם יצטרכו להתחיל לפתח משחקים לחומרה חדשה? שלא נדבר על זה שתקופת הקרוס ג'ן עם הפס6 תהיה איזה חצי עשור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 12:20

על פי הדוח האחרון של סוני הפס5 שלחה 4.5 מליון יחידות לחנויות ב-Q4. על פי הערכות של אנליסטים מ-Niko אקסבוקס שלחו בסביבות המליון יחידות לחנויות באותו רבעון. כמעט פי 5, מטורף. מיקרוסופט פשוט קוברת את אקסבוקס.

מיקרוסופט צריכה לחתוך את המחיר של אקסבוקס ומהר. 150$ הנחה על ה-XSX (כלומר 349$) ועל ה-XSS (כלומר 149$) יגרמו להן למכור הייטב וזאת עלות של 2 מליארד דולר בשנה אם ימכרו 15 מליון אקסבוקסים כל שנה. שווה את הכסף לדעתי כי בקצב הזה אקסבוקס פשוט תמות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 12:29

להוציא קונסולה חדשה ב-2026 יכול להיות שעלויות הייצור יהיו גבוהות יותר מ-2027, ובנוסף זה קצת ״חסר תקדים״ או יותר נכון נדיר מאוד אחרי 6 שנים, בטח כשאתה מוציא קונסולת פרו רק לקראת 2025.

לגבי UE5 בינתיים רק משחק AAA אחד יצא עליו עד כה וזה הAveum הזה שרץ ב-720p במקרה הטוב, והוא לא משתמש בכל הטכנולוגיות הכי רציניות שהוצגו עוד בדמו הראשון של UE5, המצב לא ממש מקביל למה שהיה בעבר, אנחנו יותר כמו בתקופה של Too Human מאשר ארקהם ;)

7 שנים נחשב ל״סטנדרט״, זה לדעתי יישאר ככה בדור הזה.

לגבי מיקרוסופט - זה ידוע. הם בצרות רציניות בתחום הקונסולה בדור הזה, עוד יותר מהדור הקודם וזאת למרות שהפעם עשו מאמצים רבים לתקן ולכאורה פיל ספנסר מבין עניין. אחרי הוצאה של 80 מליארד דולר על רכישות בתוך שנתיים וחצי בערך, ואלו התוצאות - זה רק הגיוני שיידרשו לקצץ כל מה שרק אפשר מאקס בוקס.
הרכישה של אקטיויז׳ן מתבררת כטעות הגדולה ביותר בתעשייה אי פעם, ולו רק בגלל זכוכית המגדלת שהיא שמה על החטיבה של ספנסר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 12:41

אכן להוציא קונסולה כבר ב-2026 זה לא ממש הגיוני, אבל בכלליות כל הדור הזה מאחר ואני חושב שגם 7 שנים זה לא ממש הגיוני. כמו שציינת הפרו רק תגיע בשנה הרביעית של הקונסולה לעומת שנה שלישית בדור הקודם וגם UE5 היה פחות או יותר באיחור של שנה. גם רוב הצוותים הגדולים והאיכותיים לא הוציאו עדין משחק דור הבא, לא של מיקרוסופט, לא של סוני ולא של מפיצות כמו יוביסופט (איפה AC דור הבא?) או EA (איפה BF דור הבא?) או אקטיוויז'ן (איפה COD דור הבא?).

כל הפרטים האלה יחדיו מצביעים על דור שיהיה ארוך יותר מדורות קודמים, לא קצר יותר. 2028 נשמע לי מאוד הגיוני אם הדור רק מתניע ב-2024.

וכן, העסקה עם אקטיוויז'ן הייתה אחת העסקאות הגרועות בהסטוריה. אני אומר את זה כבר כמעט שנה, אבל אפילו אני לא חשבתי שהיא תגבול בהשמדת המותג אקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 12:45

אגב, עוד פרט די מטורף שנובע ממתמטיקת "מאחורי המפית". כנראה ש-HD2 מכר ב-PC יותר מ-9 מליון עותקים. כשמסתכלים על הקפיצה האסטרונומית ברווחים של סוני מה-PC ב-Q4 ולהתחשב בזה שהמשחק היחיד שיצא באותו רבעון למחשב היה HFW שנכשל קשות בסטים ויצא בשבוע האחרון של הרבעון, זה אומר שכמעט כל הזינוק של 40+ מליארד יין מהכנסות ה-PC נובעות מ-HD2. ברגע שמתחשבים בזה שהוא עולה רק 40$ ורק 70% מההכנסות מגיעות לסוני מסטים מגיעים למספר שחוצה את ה-9 מליון יחידות מתוך ה-12 מליון שנמכרו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 12:52

אני מבין את החשיבה הזו, אבל אני גם במקביל חושב שהדור הזה חלש מדי כדי להביא את "הדור הבא" שהמפתחים היו רוצים להביא בכל מקרה (משמע - באמת תאורה "אמיתית" במשחקי AAA רציניים עם עולם פתוח וכו', מנועים בשלים רק לאחרונה ולכן גם ככה ייקח עוד 3-4 שנים עד שינצלו אותם במשחק כמו שצריך, הFSR תחת, ורק בקונסולות הפרו יעבוד באמת טוב, אולי...), ולכן עדיף לשחרר את הדור הבא בזמן הרגיל, ולא לדחות את זה בעוד שנה ועדיין לקבל משחקים מוגבלים יחסית ב-720P/30.
כמובן שGTA6 הולך לשנות את דעתי לגבי היכולות של הדור, אבל זה רוקסטאר, והם עושים דברים "בלתי אפשריים" עם חומרה, יש מעטים כאלו, אולי 3 מפתחות בכל התעשייה.
יאללה שיסיימו עם זה.

אגב, לגבי "מה עם AC דור הבא" - במידה ובאמת הייתה טעות כתיב - אנחנו נדע בעוד 6 שעות בערך :)
אבל זה בטח יהיה טריילר CG עם טיזר לחשיפה בעוד כמה שבועות אצל קילי, או אם סוני באמת תעשה בשבוע הבא תצוגה כמו שיש שמועות - אז בעוד 8 ימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 13:37

אפילו אם גם COD וגם AC של השנה הם דור הבא, הם יוצאים בסוף השנה הרביעית של הקונסולה. כלומר רק התחלנו את הדור פחות או יותר עכשיו, אז נסיים אותו עוד 3 שנים? לא נשמע לי.

כן, יש הרגשה כרגע שהקונסולות לא מספקות את הסחורה, אבל זה פועל יוצא של העובדה שהצוותים הבאמת גדולים ומוכשרים לא הוציאו עדין משחקים בדור הזה. אני לא חושב שאחרי שנראה את המשחקים של הקואליציה, נוטידוג, סנטה מוניקה וכו' עדין המשחקים יראו לנו כמו גרסת המחשב של משחק פס4. תראה את הטריילר של GTA6, אנשים עפו עליו ונראה שיש בו גם השתקפות וגם GI עם RT. מפתחים מוכשרים יצליחו להוציא המון מהקונסולות האלה, אבל הם צריכים אשכרה להוציא משחקים בשביל זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 13:50

אז יהיו איזה 5 משחקים באמת מרשימים בדור הזה אבל הרוב לא יצליחו לסחוט ממנו את זה בזמן הקרוב אז כאמור - בעד להתקדם.
ומיקרוסופט עם המכירות האלה ממש ירצו לסיים איתו כמה שיותר מהר ולכן גם סוני, ששוב - גם היא צופה ירידה החל מעכשיו כבר… אני בספק אם פתאום תהיה עלייה חדה במכירות גם אחרי GTA6 ואחרים.
אני מקווה מאוד שרוב המפיקים הכשרוניים שמתחילים פיתוח עכשיו או בשנה האחרונה - מכוונים גבוה יותר מיכולות הדור הזה, כדי שיוכלו להוציא ב-2028 או 2029 כבר משחקי דור הבא רציניים, שגם ירוצו וייראו כמו שצריך, ולא יהיו ב540p/30. או שאנחנו רוצים שוב שלוש-ארבע שנים של קרוס ג׳ן :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 15:01

פיתוח של קונסולה לוקח שנים, המון שנים, הפס6 כבר נמצאת בהליך פיתוח מאוד מתקדם אם היא מכוונת לעוד 4 שנים מהיום. ב-2025 כנראה כבר יהיה סיליקון ראשוני בידיים של מארק סרני ומהנדסי הסרטפיקציה שלו. אם הפס5 מבוססת RDNA6 כי היא יוצאת ב-2028, ואין לנו כרגע סיבה לחשוד אחרת, היא פשוט לא יכולה להספיק לצאת ב-2027. כדי לצאת ב-2027 היא צריכה להיות מבוססת RDNA5 שעל פי מפת הדרכים של AMD יהיה מוכן ב-2026 כך שסוני צריכה לשנות את כל המסלול פיתוח של הקונסולה בשביל זה.

זה אומר ש-3 שנים לשיגור היא צריכה לעשות 180 ולעבוד בקצב פיתוח שמעולם לא היה בפיתוח קונסולה. אפילו אם זה אפשרי, זה אומר שהפס6 תהיה חלשה ממה שסוני תכננה שהיא תהיה, וזה אומר שכל הtimeline נדפק כך שלמשל צד א' יקבל ערכות פיתוח קרוב לשיגור במקום לקבל אותן שנתיים לפני השיגור. וזה כמובן יצור אפקט הפוך ממה שאתה רוצה, שמשחקי דור הבא יהיו מוכנים כבר ב-2028 או 2029.

אני לא רואה סיבה שמה שקרה בדור האחרון לא יקרה שוב. למה שהקרוס ג'ן לא יהיה שוב 3-4 שנים? למה שמפתחות לא יכנסו לתוך הדור החדש רק אחרי חצי דור ובנתיים יפתחו משחקי פס5 בהגדרות גבוהות יותר? הרי הארכיטקטורה של הפס4 וה-5 מאוד דומה, הכלי פיתוח של ה-5 ידועים כנהדרים, והקפיצה מהפס4 היחסית חלשה לתקופתה לפס5 היחסית חזקה לתקופתה הייתה גדולה מאוד.

אז מה הפס6 תביא לשולחן מול הפס5 שהפס5 לא הביאה מול הפס4? למה שהדור הבא יהיה שונה?

אני חושב שהמצב הפוך ממה שאתה מתאר, שהפס5 חזקה ממה שמפתחים ציפו ובגלל שינוי בנוף הגיימינג תקופת הקרוס ג'ן סופר ארוכה. זה אומר שרק עמוק לתוך הדור מפתחים מביאים סופסוף משחק דור הבא, והמשחק השני שלהם באותו דור שבונה על המשחק הקודם יצא בשלב מאוד מאוחר של הדור. כלומר הצפי הוא שהדור יתאריך, אתה לא יכול להחליף דור דווקא כשהמפתחים סופסוף מגיעים לנקודה המתוקה שלהם. מאוד הגיוני לי שהדור הזה יהיה 8 שנים לפחות, אפילו הסוויצ' כבר נכנסה לשנה השמינית שלה והיא צריכה רענון בצורה נואשת כך שיש לך דוגמה חיה מול העניים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 15:43

לנינטנדו אין באמת מתחרים, הם שברו את קירות ה״דורות״ ממזמן, גם הווי-יו היה מחוץ לטווח הרגיל… לא דוגמא מאוד רלוונטית בעיניי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 15:55

Laskin כתב:לנינטנדו אין באמת מתחרים, הם שברו את קירות ה״דורות״ ממזמן, גם הווי-יו היה מחוץ לטווח הרגיל… לא דוגמא מאוד רלוונטית בעיניי

המכירות של הסוויצ' בצלילה כבר כמעט שנתיים, זה מתישר עם הטיעון שהפס5 עברה את שיא המכירות שלה. וביננו גם לסוני אין תחרות, אקסבוקס מוכרת 1:4 לעומתה, משחקי צד ג' מפותחים קודם לפס5 ונראה שעכשיו אינדים מתחילים להוציא משחקים בלעדית לפס5 כי הם לא רוצים לטרוח עם גרסת XSX/XSS. סוני די לבד שם, מיקרוסופט במסלול התאבדות, כך שלא בדיוק הייתי מזדרז לזרוק את הפס5 לפח כשאין תחרות ויש עשרות מליוני לקוחות שעדין לא קנו את הקונסולה שלי.

הבעיה העיקרית של הפס5 היא שהמחיר לא יכול לרדת. אבל זאת בעיה שתהיה גם לפס6, אי אפשר להפוך כל דור ל-6 שנים רק כי הקונסולות לא יכולות לרדת במחיר. ביחוד שנראה שפיתוח משחקים רק לוקח יותר ויותר זמן וככל שתקצר את האנטרוואל של דור כך יורד הסיכוי שמפתחות יוכלו להוציא שני משחקים פר דור.

בסופו של יום המדד שחברות כמו סוני צריכות להסתכל עליו הוא מכירת תוכנה ומנויים, כי משם מגיע הכסף. וכרגע סוני עשתה שנת טובה מבחינת מכירת תוכנה והם חוזים ששנה הבאה המצב יהיה אפילו יותר טוב כך שבקטגוריה הזאת המצב דווקא נהדר. כשהתוכנה מתחילה לרדת, אז צריך לדאוג. בצורה אירונית אם הם היו מוכרים פחות מכשירי פס5 השורת רווח שלהם הייתה טובה יותר, מכירה של פס5 במבצעים זאת אחת הסיבות העיקריות שפגעו בהכנסות של פלייסטיישן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 15:59

גם הפס2 מכרה הרבההההה יותר מהאקס בוקס, לא בדקתי בכמה אבל מנחש שיותר מיחס של 4:1, אבל העובדה שה360 יצאה שנה קודם עזרה המון. המון.
זו תהיה טיפשות ויוהרה אם סוני תחזור על הטעות הזו.

(וכן, כמובן שמחיר של 700 דולר ועוד טעויות כמו המעבד וכו׳ לא עזרו, אבל לשנה הזו הייתה לדעתי השפעה אדירה)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 16:28

כשהפס3 יצאה היו לאקסבוקס בקושי 10 מליון יחידות בשוק. מה שעזר לאקסבוקס בעיקר היה חוסר משחקים בפס3 בזמן של-360 הייתה בשנים הראשונות אחת מספריות המשחקים הטובות בהסטוריה, תג מחיר נמוך משמעותית וכשל חמור בעיצוב של הפס3 שגרם לרוב משחקי צד ג' לרוץ בצורה עדיפה על ה-360. אם הפס3 וה-360 היו שקולות (מחיר, ספריה, כוח), הפס3 הייתה משמידה את ה-360. וזה לא ניחוש, הרי ברגע שהפס3 הפכה לזולה יותר והספרית איכות שלה גדלה היא התחילה למכור משמעותית יותר טוב מה-360.

מיקרוסופט באותה סירה כמו סוני. אולי הם ירצו שהדור הזה יגמר כבר, אבל קשה לי לראות אותם מספיקים להוציא קונסולה ב-2026 אלה אם הם עשו את ההחלטה לפני איזה 3 שנים, ואני בספק אם זה המצב. שתי מחזיקות הפלטפורמה תכננו דור באורך 8 שנים, וכנראה ששתיהן יאלצו לסיים את המחזור המלא הזה.

ובו נהיה מציאותיים, אם הפס6 מגיעה עוד 3 שנים, כנראה שסוני לא היו טורחים עם הפרו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2024, 16:57

אני חושב שאתה מזלזל בשנת יתרון… ומיקרוסופט בחיים לא תמשיך לדמם עוד 4 וחצי שנים. ועובדה שהם באמת לא טורחים עם פרו :)

ולדעתי בהתחשב במכירות של הפס4 פרו - זה לא יהיה סוף העולם אם הפרו תהיה רק ל-3 שנים. זה אפילו הסוויט-ספוט לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2024, 17:05

שנת יתרון היא דבר נהדר, אבל נראה לי שאתה מתאר מירוץ חימוש דמיוני. אני לא חושב שסוני מחפשת לשגר לפני אקסבוקס, סוני מחפשת לעשות דור ארוך ובריא ואז לשגר עוד דור.

אנחנו כבר לא בדור הפס3, משחקים הם לא בלעדיים שמפותחים תוך שנתיים וחצי. אם נגיד ואקסבוקס תקדים ל-2026 והפס6 תצא רק ב-2028, אני משער שב-2026 עוד 2028 משחקים יפותחו לפס5 קודם כל ורק אז יעשו קצת שפצורים של PC לגרסת האקסבוקס. האם זה אומר שגרסת האקסבוקס תראה טוב יותר? בהחלט. אבל כמו שראינו בדור הזה, כמעט 4 שנים משחקים עדין פותחו לפס4 קודם וגרסת הדור הבא סתם הייתה גרסת "פרו".

אז מה יקרה ב-2028? הפס6 תצא, תהיה חזקה משמעותית מהאקסבוקס. כל גרסת משחק צד ג' תהיה עליונה משמעותית בגלל הקומבו הקטלני של פיתוח יעודי לפס6 יחד עם העובדה שהפס6 חזקה בהפרש גדול. והרי כך או כך משחקי קרוס ג'ן ימשיכו לתוך 2030, בדיוק כמו בדור הזה, אז מיקרוסופט תאבד כל יתרון שיש לה בשניה שהפס6 תצא והיתרון יהפוך חיסרון ענק. רק תדמיין שבדור הזה ה-XSX הייתה יוצאת ב-2018 אבל היא הייתה 6TF עם 12GB זיכרון, אתה יכול לדמיין כמה ה-XSX הייתה נכשלת אם זה היה המצב?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים