נושא Star Citizen הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא Star Citizen הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 25 דצמבר 2023, 12:35

מצחיק אותי שכתוב שם "IN STOCK", כאילו מדובר במלאי שהם צריכים לייצר
אישית, לא אוהב את המודל הגזלני הזה בכלל... אבל אם יש פראיירים שרוצים לממן אותם - שיהנו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2023, 12:51

Laskin כתב:מצחיק אותי שכתוב שם "IN STOCK", כאילו מדובר במלאי שהם צריכים לייצר
אישית, לא אוהב את המודל הגזלני הזה בכלל... אבל אם יש פראיירים שרוצים לממן אותם - שיהנו

זה in stock כמו ש-NFT הוא פתית שלג יחודי אני משער. הספינות אם ממוספרות ונמכרות במקבצים קטנים (למשל כשהספינה עמדה פעם ראשונה למכירה, היו רק 200 חתיכות זמינות). כך שיש משמעות למלאי, מן הסתם הוא פייק שנוצר על ידי RSI אבל בגלל זה יש בהחלט משמעות למלאי לקהילה. זאת גם מסחטת כסף, אבל גם הופך הופעה של ספינת אם במשחק לאירוע. הסיכוי להתקל באחת מאוד נמוך, יש רק כמה מאות כאלה היום אם אני לא טועה (אני זוכר שלושה מקרים שבהם שחררו 200 למכירה, ויש את החבילה של ה40K שאני בספק אם היא נמכרה יותר מכמה עשרות פעמים).

אנשים שבאמת משחקים SC זה החיים שלהם. כמו שאתה מוציא 500$ בשנה על משחקים, הם מוציאים 500$ בשנה על SC. אני לא שחקתי בו מספיק בכדי לקנות ספינה אחת. בעיקר כי כל השנים ששחקתי בהן לא היה עדין יקום פרסיסטנטי. או במילים אחרות, כל פאצ' רבעוני גדול היקום עבר reset ולא הצלחתי לצבור מספיק כסף ברבעון בכדי לקנות ספינה טובה יותר.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 דצמבר 2023, 13:15

כל זה כמובן ברור לי, וזה עדיין משעשע אותי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2023, 13:45

כל מה שאני יכול להגיד הוא - זה עובד. הייתי אומר שכלקוח לא משלם (חוץ מכמה עשרות דולרים בקיק-סטארטר) אני מרוויח מכל מי ששופך כסף על המשחק, אבל בגלל החצי מליארד דולר הללו הם שמו את כל יהבם ב-MMO בזמן ש-S42 מובטח כבר 12 שנים ועדין לא יצא. מצד שני, הוא כנראה יהיה X100 ממה שהובטח במקור. ועדין, רציתי לשחק בו 2015.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מאי 2024, 23:12

עדכון גדול בדיוק יצא, הוא כולל (סופסוף) גם DLSS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2025, 21:13

היי, אשרו השבוע שוב ש-SQUADRON 42, הקמפיין של SC שהוא בעצם היה המקור של הקיקסטארטר ב-2012, יוצא ב-2026. אם הוא באמת יוצא ב-2026 אז ההבטחה של הקיקסטארטר מ-2012 תמומש אחרי פאקינג 14 שנים. 14 שנים!

עד סוף שנה הבאה הם מתכננים להכניס למשחק:
- GI, עדין לא ברור אם הוא מבוסס על RT.
- מערכת מזג אויר דינאמית. שלג וגשם דינאמים נכנסו בחודשים האחרונים למשחק אבל הם במקומות קבועים. המערכת החדשה תחשב תנאי מזג אויר דינאמים לכל הכוכב לכת ובהתאם ללחצים אטמוספרים, לחות וכו' יווצרו מערכות גשם, שלג, סופות ברקים וכו'.
- מערכת סאונד חדשה שמבוססת על רטט של גלים דרך חומר, כלומר איך סאונד נשמע ולאן הוא מגיע יחושב על ידי גלים שנישאים דרך חומרים (אויר, מים, מתכת וכו').
- מערכת פרוצידוראלית חדשה שאמורה לפוצץ את המשחק בפירוט פרוצידוראלי.
- מערכת חדשה ליצירת כוכבי לכת שאמורה לשפר משמעותית את הפירוט והסיבוכיות של כוכבי לכת (זאת הולכת להיות הגרסה החמישית ליוצר כוכבי הלכת שלהם).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 דצמבר 2025, 21:38

14 שנים ולמעלה ממליארד דולר שהכניסו מ״תורמים״ לאורך השנים :)
זה גם כנראה אחד המשחקים הכי יקרים בהסטוריה… כמות שעות העבודה, בנוסף להפקה שהלכה וגדלה ולא הפסיקה לגדול, כל הכוכבים הענקיים שתרמו את הקולות ולכידת התנועה וכו׳.
השקעה מטורפת, שקשה לי להאמין שתצדיק את עצמה כשהמשחק יצא. אבל הלוואי! הבנתי שגם הכניסו מצב VR. לא יודע אם רשמי אבל זה בקלות אחד המשחקים שאני הכי רוצה לנסות את המצב הזה, הפרטים הקטנים בספינות והשליטה בהן נראית מושלמת למציאות מדומה.
אני כנראה אבל אאלץ להמתין למחשב הבא כדי לעשות את זה בהגדרות מעל medium.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2025, 22:07

Laskin כתב:14 שנים ולמעלה ממליארד דולר שהכניסו מ״תורמים״ לאורך השנים :)
זה גם כנראה אחד המשחקים הכי יקרים בהסטוריה… כמות שעות העבודה, בנוסף להפקה שהלכה וגדלה ולא הפסיקה לגדול, כל הכוכבים הענקיים שתרמו את הקולות ולכידת התנועה וכו׳.
השקעה מטורפת, שקשה לי להאמין שתצדיק את עצמה כשהמשחק יצא. אבל הלוואי! הבנתי שגם הכניסו מצב VR. לא יודע אם רשמי אבל זה בקלות אחד המשחקים שאני הכי רוצה לנסות את המצב הזה, הפרטים הקטנים בספינות והשליטה בהן נראית מושלמת למציאות מדומה.
אני כנראה אבל אאלץ להמתין למחשב הבא כדי לעשות את זה בהגדרות מעל medium.

אני לא יודע אם הייתי קורא למשחק הזה מהיקרים בהסטוריה כי הוא נמצא בפוזיציה ממש מוזרה. משום מה המדיה ממשיכה לתאר את הכסף שהוא מכניס ככסף של תומכים או סוג של קיקסטארטר, אבל במציאות מדובר במשחק GAAS שמתנהל כמו משחק GAAS. הוא מקבל כמות פסיכית של תוכן ותמיכה מהמפתחים (לפחות 4 עדכונים גדולים מאוד בשנה והמון קטנים בינהם. בגדול האחרון הוסיפו 5 כוכבי לכת ועוד ערימות של תוכן) והקהילה מבזבזת כסף אמיתי על חפצים בתוך המשחק, בעיקר ספינות וכלי רכב.

זה פשוט משחק GAAS שמרוויח סביר מינוס (פחות ממליארד ב-12 שנים, לא בדיוק הצלחה מסחררת, הייתי קורה לו הצלחה בינונית לא רעה בכלל) ובשלב כלשהו יצא רכיב הקמפיין שלו סופסוף. יש לו קהילה סופר הארד קורית שמחזיקה שנים, בעיקר כי CE שופכים תוכן ועדכונים על ימין ועל שמאל. מדובר במשחק שונה לגמרי ממה שהוא היה לפני 3 שנים, והוא ממשיך להתפתח כל הזמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2025, 17:30

כריס רוברטס אומר ש-Squadron 42 מוכן ושחיק מתחילתו ועד סופו ועכשיו הם עובדים רק על פוליש לקראת השיגור ב-2026. האורך שלו הוא 40 שעות.

we’ve been playing through the game ourselves regularly, Squadron 42 is a large game, over 40 hours in length, and it’s becoming increasingly clear how special it will be once the remaining polish, optimization, and bug fixing is complete.

בנוסף רוברטס אמר שהם מתחילים לכוון לשחרור 1.0 ליקום אונליין לקראת 2027/28.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 דצמבר 2025, 18:08

אם Squadron 42 באמת יצליח להיות משחק חלל+משחק שוטר FPS כמו שזה נראה והם יצליחו להחזיק את כל זה עם תוכן אמיתי של 40 שעות.... ולא גריינד מטורף של אותן משימות שוב ושוב
2026 תהיה שנה שמימית :-)
אם Free Stars Children Of Infinity הירוש הרוחני של סטאר קונטרול 2 גם כן לא יפספס את 2026 אז אני לא זוכר מתי היתה לנו שנה כזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2025, 18:34

לא יצא לי לשחק במצב FPS, אבל החלליות מרגישות טוב. אני לא יודע מה הם הולכים לעשות בקמפיין אבל במשחק אונליין יש רמת סיבוכיות מאוד גבוהה. החלליות מרגישות כמו flight simlator עם אלף כפתורים והמון מכניקות. להרים GEAR, מדפים, כל מני משנקים שונים ששולטים על דברים שונים. לעשות warp בכדי לטוס לכוכב לכת אחר צורך ממך לעשות כמה וכמה צעדים כמו לחמם את המנוע RTL וכו', זה לא משחק פלייסטיישן, זה משחק PC הארד קור. בכל רגע אתה יכול עזוב את ההגאים ולהסתובב חופשי בספינה, הכל בה מבוסס פיסיקה ומכניקות וכך כל דבר ביקום. יש כבר כמה וכמה מערכות שמש, בכל אחת עשרות כוכבי לכת, ירחים, תחנות חלל, ערים, שדות אסטרואידים וכו'.

המשחק הזה באמת אינסופי ומעניין איך יראה קמפיין סינגל שהם בונים סביב המכניקות הללו. הטכנולוגיה שהם בנו היא פי מליון ממה שיש מאחורי סטארפילד. יקום אחיד מרמת החצץ ועד המערכת שמש, הכל מבוסס פיסיקה, מערכות אטמוספריות, הרס, NPCs וכו', הכל ברמה סופר גבוהה ומבוסס על אינספור מערכות שונות. אפשר לבנות סביב זה משחק כמו שמעולם לא היה.

עריכה:
עשיתי לעצמי חשק, אני מוריד את 4.5, לא שחקתי במשחק שנתיים+. נראה מה השתפר מאז. הגיע הזמן להוציא את ה-flight stick מהארון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 30 דצמבר 2025, 19:08

לול,Starfield זה משחק חלל לקאזואלים לעומת איך שSC נשמע.בסטאריפליד כל רגע שאתה בחללית אתה רוצה לצאת מהחללית הם ממש לא סיפקו את הסחורה בקטע של החלל.
פה לפי מה שאתה אומר נדב, זה אשכרה משחק טיסה שאם אתה לא יודע מה אתה עושה אתה גם מתרסק מהר מאוד :-) סטארפילד זה סטארפוקס לעומת העומק שאתה מתאר פה.

עשית לי גם חשק להביא flight stick בשבילו שייצא, וואו 20 שנה לא השקעתי ככה בסימולטור.
מעניין איך הקונסולות יסתדרו איתו, כי הבנתי שהמפתחים אכן רוצים לעשות פורט לפס5 וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2025, 21:58

זה מעבר לכפתורים והמכניקות, חלליות הן חפץ בעולם. אתה פותח את הצוהר כניסה ופשוט הולך פנימה, זה עוד "מבנה" בעולם. אין אנימציות כניסה, אתה לא עובד ל"מצב טיסה", אתה פשוט נכנס לגוף בעולם עם מה שבא לך בידיים ויחד עם מי שבא לך ואתה מסתובב בחללית חופשי. החלליות מלאות בחלקים אנטרקטיבים, מסכים וכפתורים. אם יש לך חללית קרב קטנה ופשוטה אז כנראה שמדובר בחלל פיצי עם מיטה וכמה חפצים ואז תא טייס. ומצד שני יכולה להיות לך פריגטה ענקית שמכילה 6 חלליות קרב, חדר אוכל, עשרות חדרים, עמדות ירי, חדר אכסון וכו' כדי להוביל את כל ה-clan שלך. החללית היא חלק מהעולם, כשאתה מפעיל את המנוע יש דחף שמבוסס פיסיקה שמניע אותה קדימה, כל חתיכה בחללית היא הריסה כך שירי מחללית אחרת יכול לפרק חלקים ממנה וליצור חור שמוביל לחלל. כל עצם שאתה רואה בשמיים באמת נמצא שם (עד גבול מסויים, מן הסתם השדה כוכבים הגדול הוא ברובו skybox) ואתה יכול לכוון את עצמך ולטוס אליו. אתה יכול להשתמש ב-FTL או פשוט לטוס, לחלק מהמקומות יקח לך מילולית ימים בכדי להגיע אליהם בלי FTL.

הם כל הזמן משפרים את המערכות הקימות ומוסיפים מערכות חדשות. עכשיו הם עובדים על מערכת אקלים ברמת הכוכב לכת, לא מזמן הם הכניסו מערכת אש דינאמית והרס. בפאצ' האחרון הם בדיוק הכניסו קלאס של מהנדס שיכול לתקן את הנזק הפרוצידוראלי שהם הכניסו בשנה האחרונה.

המשחק מאוד מרשים, פשוט אין בו יותר מדי מה לעשות כרגע. הוא אלף מערכות דינמיות מבוססות פיסיקה אבל תוכן איכותי של קווסטים ומשימות טובות אין שם, בעיקר shovelware. זה מה שכל כך מרתק אותי ב-SQ42, קמפיין בהפקת AAA שירכב על כל המערכות האלה יכול להיות פאקינג אפי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2025, 22:02

זה יהיה המשחק המושלם לVR אי שם ב-2035

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2025, 22:04

Laskin כתב:זה יהיה המשחק המושלם לVR אי שם ב-2035

אפשר לשחק בו עם VR, הוא תומך בכל הסטיקי טיסה הגדולים ואם יש לך web cam הפנים של הדמות שלך יזוזו בהתאם לפרצוף שלך.

והנה ה-VR:

אגב, מדובר במשחק VR פשוט מושלם. כל העולם הוא פיזי, כשאתה נגש לטרמינל העכבר מופיע ואתה ממש לוחץ על כפתורים. כנ"ל בתא הטייס, אתה בכל רגע יכול ללחוץ על כפתור ואז העכבר מופיע ואתה יכול "לגעת" בכפתורים בדשבורד וכך להפעיל הכל (כמובן שיש לכל קיצורי דרך במקלדת). מעבר לזה הכל בעולם פיזי, החפצים בעולם פיזים, הכל סופר ראליסטי, אתה "מרים" חפצים עם העכבר וכו' כי לכל חפץ יש נוכחות אמיתית בעולם עם משקל, נפח וכו', אתה לא פשוט "אוסף" דברים כמו ב-RPG הממוצע. המשחק הזה כבר בנוי כמו משחק VR ממילא, פשוט במקום נוכחות אמיתי בעולם שנוגעים בו עם ה"ידיים" ב-VR, נוגעים בו עם העכבר. תוסיף לזה את העובדה שברגע שאתה נכנס לתא הטייס הוא הופך למתואם 1:1 עם העולם האמיתי, אתה מחזיק סטיק טיסה כמו במציאות ואתה תקוע בכיסא כמו במציאות, יש התאמה 1:1 למה שאתה עושה בעולם האמיתי מה שהופך אותו למשחק VR מושלם. בשניה ש-RSI יקחו ברצינות את נושא ה-VR הוא יהיה כנראה הדבר הכי מרשים ב-VR אחרי אלכס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2025, 23:27

כן, הכוונה ב-2035 היא כשיהיה לי מחשב שיוכל להריץ את זה ב-4k לכל עין ב-120 פריימים כמו שצריך בהגדרות הכי גבוהות :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2025, 23:32

המשחק רץ טוב בהגדרות הכי גבוהות על ה-4080 שלי, אני בטוח שהוא רץ ממש טוב על ה-4090 שלך. הרזולוציה של הקווסט 3 שלך היא בערך 4K (9.1 מליון פיקסלים סה"כ, 4K זה 8.3 מליון פיקסלים), כלומר להריץ את המשחק על הקווסט 3 לא אמור להיות שונה מדי מלהריץ אותו ב-4K.

המשחק בכלל מוגבל CPU ברובו, אז כנראה שהוא ירוץ לך אותו דבר ב-VR ולא ב-VR. עם 14900K הוא רץ בבערך 80FPS-90FPS, אם יש לך מעבד X3D של AMD כנראה שתוכל להריץ אותו ב-100FPS+ באיזו גרפיקה שתחפוץ באוקולוס. הוא גם תומך ב-DLSS, אבל עם 14900K ו-DLSS במצב QUALITY ב-4K ה-GPU יהיה אולי ב-70% ניצול כי שוב - המשחק מוגבל מעבד.

כלומר לא הייתי מחכה איתו בגלל ביצועים או גרפיקה. הייתי מחכה איתו כי אין לך מה באמת לחפש בו עד ש-SQ42 יוצא. כלומר אלה אם יש לך חבורה של 10 אנשים לשחק איתם אונליין יומית :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 דצמבר 2025, 07:28

יש לי 13700k… אמתין למחשב הבא בשביל לשחק בו בVR

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2025, 09:17

כמוני, אתה בהחלט תקבל את ה-90FPS, אין הבדל רציני מה-14900K. אתה מוזמן להמתין למחשב הבא שלך שאלוהים יודע מתי הוא יהיה להתחשב בזה שהתעשיה בקיפאון טוטאלי. למזלך SQ42 לעולם לא יצא כך שתוכל לחכות למחשב הבא, לזה שאחריו ואז גם לזה אחריו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 דצמבר 2025, 10:52

אני מאמין שיצא ב-2027 או 2028 גג…

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2025, 11:30

"גג". הם הבטיחו את המשחק הזה ב-2015 וטענו שהוא יוצא "שנה הבאה" כל שנה כבר עשור. אין למשחק הזה "גג".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 דצמבר 2025, 14:25

שים בהתערבות!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2025, 14:29

לא הייתי מתערב על זה כי המשחק שלם מההתחלה ועד הסוף והם כבר בשלב הפוליש. אבל עדין קשה לי להאמין שSQ42 אשכרה יוצא, בתקופה שהשקעתי בו בדיוק שחקתי בME3 ו-FC3 למען השם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים