sharonbn כתב:אני לא החלטתי שאני רוצה חקיקה. להיפך, אני חזרתי כמה פעמים על הנקודה שחקיקה זה רק אפשרות אחת. הנקודה שרציתי להעביר זה הבעיה שסטים לא מאפשרת כיום להעביר רכוש שהיא מכרה ליורשים.
אני מנחש שרמת הידע (והמוטיבציה) שלי בנוגע ל2fa עומדת איפהשהוא באמצע של קהל המשתמשים במרשתת. המשתמש הממוצע של סטים יעשה 2fa עם אימייל ויעשה 2fa של האימייל עם הטלפון ויעשה זיהוי ביומטרי כלשהוא של הטלפון ופה זה נעצר.
אני שמח בשבילך שיש לך את כל הגיבויים והכלים שאפשרים שחזור חשבון וכולי. אבל למה לאתגר את המשתמש שרוצה להעביר בירושה את הספריית משחקים שלו לבת 12 שלו?
אני מסתכל על התרחיש של אדם נורמלי מהישוב שרוצה להוריש רכוש שנמצא בחשבון סטים. מסתבר ששירותי ענן כבר נתנו פתרון פשוט שלא מצריך בירוקרטיה ולא מצריך לנהל אבטחת מידע עם קודי שחזור וגיבויים משפחתיים וwhatnot
זה לא חרטטנות וכל שאר המחמאות האחרות שנתת. זו דרישה הגיונית ולא מסובכת ולוואלב אין באמת סיבה לא ליישם מעבר לרצון שלה להכריח כ"א לקנות עותק חדש.
הפעלת פעם 2FA? אין דבר כזה 2FA בלי גיבוי (קודי גיבוי, מספר טלפון, דוא''ל נוסף). אם אתה לא זוכר מה הגיבוי שלך או שלא דאגת לשמור עליו כמו שצריך, אז, זבש"ך.. זה חלק מובנה ופשוט בתהליך היצירה שלו.
אתה יכול לנחש מה שבא לך. סטים דוחפים אותך אקטיבית לפתוח 2FA דרך האפליקציה שלהם ולא להסתמך על מייל בלבד (לא מאמין לי? חפש Steam 2fa email בגוגל. תצטרך להתאמץ מאוד כדי למצוא דרך שאינה קשורה לאפליקציה). כשאתה מפעיל את ה-2FA, אתה מקבל recovery code שאומרים לך במפורש שעליך לשמור. אם לא שמרת עליו, זבש''ך. הניחושים שלך לא שווים כלום, ואתה טועה מאוד לחשוב שכולם מוגבלים טכנולוגית כמוך. מוכן להתערב שהרבה ילדים בני 12, כבר יודעים מעולה מה זה 2FA היום ואיך להפעיל אותו. תפסיק לחיות בעבר.
האדם הנורמלי, שיש לו סיסמא, 2FA וקוד שחזור שנתנו לו וביקשו לשמור עליו - יידע לעשות את זה. אדם שלא עשה זאת ובעצם ''סומך על הנס'', אין לו למי להלין. זה כמו שתגיד שיש לך כספת עם מיליוני דולרים, אבל זרקת את המפתח לזבל והספייר נפל לך מהכיס בים, ואז גם טרחת לאטום אותה ב100 טון אפוקסי והיא עכשיו בעצם בתחתית האוקיינוס בעומק 3,000 מטר, ועכשיו אתה לא יכול להוריש אותם. תשמור על הדברים שלך, תהיה עם מינימום אחריות אישית לדברים שלך, והכל יהיה בסדר. אבל הבנתי, באת להטריל וגם לא לענות עניינית לשום דבר.
שוב, גם לי, כמו ללאסקין, לא אכפת שתהיה אפשרות כזאת בסטים. אני פשוט לא חושב שזה משהו נחוץ במיוחד, כי כל ''הבעיות'' שאתה מתאר, הן לא רלוונטיות באמת, וניתנות לפתרון תוך 3 דקות. בגישה של לאסקין ושלי, לבת ה12 של המשתמש שיקבל סיסמא ו-2FA בצוואה תהיה גישה מיידית לספרייה של אבא שלה. בדרך שלך, היא תצטרך לחכות שנתיים. אז מה עדיף?
ושוב, רק נזכיר, שהחלפת סיסמאות שלא לצורך, היא התנהגות לא רצויה. אם יש לך סיסמא טובה, שמשלבת אותיות גדולות, קטנות, ספרות ותווים מיוחדים, שאתה לא משתמש בה לשירותים אחרים - אין שום צורך להחליף אותה, *אלא* אם היא דלפה כplain text, דבר שבאמת כמעט ולא קורה היום.