ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 15:01

Laskin כתב:לגבי התשובה שלך אליי - לא הבנת אותי כל כך... אתה יכול להביא תעודת פטירה, אבל איך תוכיח שזה של היוזר שאתה טוען שזה שלו? הרי מלבד שם ומשפחה, וגם אלו יכולים להיות בדויים בסטים - אין לך כלום. פרטי אשראי כאמור לא מאוד רלוונטיים תמיד, כי אתה יכול להשתמש שפרטים של מישהו אחר, או בפייפאל וכו'.
אז עכשיו תאלץ לחשוף עוד ועוד פרטים שלך בפני סטים...? כמה יסכימו לעשות זאת, וגם לזה יש השלכות פוטנציאליות.

אהה... טוב, זה כ"כ ברור, בצוואה הנפטר נותן את הפרטים של החשבון שלו. (אותה צוואה שמאומתת עם חתימה דיגיטאלית של נוטריון כאמור)
מש"ל.

Laskin כתב:ומה ימנע מאנשים למכור את החשבון שלהם עם מאות משחקים במחיר שווה לצד ג? למה שואלב תעשה דבר כזה?
זה פתח לפורצים ונוכלים.

ראה תשובה למעלה: צוואה שמאומתת עם חתימה דיגיטאלית של נוטריון

Laskin כתב:לגבי ענייני המשרד עורך דין וכו - חשבתי על זה, ואני באמת סבור שהעלות של סטים בעניין הזה יכולה ברוב המקרים לעלות על הרווחים שלהם מאותם אנשים. זה לא הגיוני, ועדיף יהיה להם לחסום מדינות קטנות משימוש מאשר להתעסק עם זה.

עזוב את זה.
צוואה שמאומתת עם חתימה דיגיטאלית של נוטריון
אתה יודע מה, עזוב גם את את זה. שוואלב תעשה inactive account manager כמו גוגל ובא גואל לישראל

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 15:13

Klayman כתב:1. זה אחרי "חוסר פעילות", ולא פטירה מוצהרת וממוסמכת בחוק כמו שאתה מבקש...

אני לא מבקש שום דבר מעבר לזה שוואלב תיתן את האפשרות לאנשים להוריש את הרכוש שהם קנו לבני משפחתם.
אני לא מבקש "פטירה מוצהרת וממוסמכת". כל הנושא הלגאלי בא בתור תשובה לבעיות של זיופים ורמאויות שאחרים העלו כאן.
אם גוגל מצאה פתרון להורשה שאינו דורש פטירה מוצהרת וממוסמכת - אני כולי בעד.

Klayman כתב: אתה באמת לא מבין את ההבדל? כלומר יכול להיות שסתם החלטת לא להתחבר לסטים שנה( או שנתיים. החלטת על "התנזרות דיגיטלית" )
והחשבון שלך פתאום יסגר והתוכן שלו יעבור למישהו אחר. אחלה.

הרי זה מה שיקרה לחשבון גוגל שלך במקרה של התנזרות דיגיטלית, לא? אותו סיכון.

Klayman כתב:2. "הורדת התוכן" זאת לא גישה לחשבון. זה תוקע אותך עם dump של מיילים, תמונות, קבצי דרייב ומה לא, שלך תאחסן או בכלל תצליח לנווט בהם.

לא נדרשת גישה לחשבון. נדרשת העברת (לא העתקת) בעלות של המשחקים לחשבון של היורש. אני מסכים שתהיה מגבלה שאפשר להוריש את הספריה ליורש אחד בלבד כדי שלא ליצור מספר עותקים מתוך עותק אחד של הנפטר/מתנזר

Klayman כתב:3. המנגנון אוטומטי לגמרי, ולכן נתון למניפולציות מאוד פשוטות, שלא עונות לכל הברברת שלך על נוטריונים, עורכי דין, חתימות דיגיטליות, צוואות, רשם משרד המשפטים ושאר ירקות.

נכון! אני מסכים! בוא נוותר על כל השטויות הליגאליות פה ונסכים שוואלב צריכה ליישם inactive account manager בדיוק כמו גוגל רק שבמקום קישור להורדה תהיה העברת בעלות של המשחקים מחשבון אחד לשני

Klayman כתב:4. לא התייחסת למה שכתבתי על כך שזה היה חשבון משותף של שניהם, שהיא נחסמה ממנו כמעט לחלוטין לאחר הפטירה. כי נוח. לא צריך. פה, בתוך המדינה, שכולם מדברים עברית, הבנקים יודעים לעבוד עם צוואות וירושות עשרות שנים ומה לא.. שלושה וחצי חודשים...

איזה התיחסות אתה מצפה? שאני אגיד שהבנק היה לא בסדר?
מה עדיף, שצוואה תקוים אחרי המתנה של כמה חודשים או המצב הנוכחי (בסטים) שאין שום אפשרות להורשה?
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 29 מאי 2024, 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 15:17

הציפייה שלך שחברה כמו ואלב עם 300 עובדים תוציא את המשאבים שפאקינג גוגל עם 2,00 עובדים ישראלים ומשרדים פה (ובכל העולם) והכל תוציא - היא בלתי ריאלית.
הם לא הולכים לשלוח עורכי דין לבדוק ולאמת זהויות ולפשפש בצוואות של אנשים שהוציאו 5 דולר על משחק אינדי וסטים קיבלו על זה דולר וחצי.

אם זה חשוב למישהו - פשוט שבצוואות ירשמו את הסיסמאות שלהם. כל כך הרבה יותר פשוט.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 15:30

inactive account manager של גוגל זה תהליך אוטומטי, לא מצריך משאבי כ"א.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 15:41

אני לפעמים לא נכנס לסטים שנה ויותר, לא רוצה שזה יעבור לאף אחד ככה וזה פתח לבעיות כמו מכירה לצד ג׳.
אני מבין את סטים לגמרי שלא רוצים לאפשר את זה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 15:50

אז אתה אל תפעיל את inactive account manager אצלך. זה לא פיצ'ר שמופעל אוטומטית אצל כ"א
אני כן הייתי רוצה שתהיה לי את האפשרות להפעיל פיצ'ר כזה.
אתה יכול להבין את סטים שלא רוצים לתת לי פיצ'ר כזה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 16:00

כן, כי זה פתח לפריצות וגניבות, אנשים (אולי אני יום אחד) יגלו פתאום אחרי שנה שאין להם חשבון כי מישהו מרוסיה מכר אותו עבורם וכו… לא אכפת לי ואהיה שמח בשבילך אם יתאפשר לך לעשות את זה, כנראה אחרי שתמסור להם מספיק פרטים מזהים, אבל אני לגמרי מבין למה ואלב לא יאפשרו לך, ואני *ממש* נגד לכפות עליהם לעשות זאת בחוק כי אני מפחד שזה יוביל לחסימת רכישות מישראל וכו׳ וגם כי אני מתנגד לחקיקה שכזו באופן כללי, מי שלא טוב לו שירכוש משחקים בדרך אחרת.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 16:17

אבל זה שירות שמופעל מבחירה. אם לא תפעיל אותו אתה עדיין חושש מפריצה?
וזה שגוגל פייסבוק ואפל יישמו פיצ'ר דומה לא מניח את דעתך בכלל?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2024, 16:18

sharonbn כתב:
Klayman כתב:1. זה אחרי "חוסר פעילות", ולא פטירה מוצהרת וממוסמכת בחוק כמו שאתה מבקש...

אני לא מבקש שום דבר מעבר לזה שוואלב תיתן את האפשרות לאנשים להוריש את הרכוש שהם קנו לבני משפחתם.
אני לא מבקש "פטירה מוצהרת וממוסמכת". כל הנושא הלגאלי בא בתור תשובה לבעיות של זיופים ורמאויות שאחרים העלו כאן.
אם גוגל מצאה פתרון להורשה שאינו דורש פטירה מוצהרת וממוסמכת - אני כולי בעד.

Klayman כתב: אתה באמת לא מבין את ההבדל? כלומר יכול להיות שסתם החלטת לא להתחבר לסטים שנה( או שנתיים. החלטת על "התנזרות דיגיטלית" )
והחשבון שלך פתאום יסגר והתוכן שלו יעבור למישהו אחר. אחלה.

הרי זה מה שיקרה לחשבון גוגל שלך במקרה של התנזרות דיגיטלית, לא? אותו סיכון.

Klayman כתב:2. "הורדת התוכן" זאת לא גישה לחשבון. זה תוקע אותך עם dump של מיילים, תמונות, קבצי דרייב ומה לא, שלך תאחסן או בכלל תצליח לנווט בהם.

לא נדרשת גישה לחשבון. נדרשת העברת (לא העתקת) בעלות של המשחקים לחשבון של היורש. אני מסכים שתהיה מגבלה שאפשר להוריש את הספריה ליורש אחד בלבד כדי שלא ליצור מספר עותקים מתוך עותק אחד של הנפטר/מתנזר

Klayman כתב:3. המנגנון אוטומטי לגמרי, ולכן נתון למניפולציות מאוד פשוטות, שלא עונות לכל הברברת שלך על נוטריונים, עורכי דין, חתימות דיגיטליות, צוואות, רשם משרד המשפטים ושאר ירקות.

נכון! אני מסכים! בוא נוותר על כל השטויות הליגאליות פה ונסכים שוואלב צריכה ליישם inactive account manager בדיוק כמו גוגל רק שבמקום קישור להורדה תהיה העברת בעלות של המשחקים מחשבון אחד לשני

Klayman כתב:4. לא התייחסת למה שכתבתי על כך שזה היה חשבון משותף של שניהם, שהיא נחסמה ממנו כמעט לחלוטין לאחר הפטירה. כי נוח. לא צריך. פה, בתוך המדינה, שכולם מדברים עברית, הבנקים יודעים לעבוד עם צוואות וירושות עשרות שנים ומה לא.. שלושה וחצי חודשים...

איזה התיחסות אתה מצפה? שאני אגיד שהבנק היה לא בסדר?
מה עדיף, שצוואה תקוים אחרי המתנה של כמה חודשים או המצב הנוכחי (בסטים) שאין שום אפשרות להורשה?

אז תכתוב לואלב. אני מעדיף לתת לאישתי/ילדים/מי שלא יהיה, את הססמאות שלי ושלום על ישראל. זה נגד תנאי השימוש? סבבה. אני לוקח את זה על המצפון שלי. המצפון שלך לא מאפשר לך? אז כתוב לואלב ותגיד להם לאפשר לך דבר כזה, או שתתחיל עצומה אינטרנטית שקוראת לואלב לעשות כן. אולי היא תוביל לשינוי המיוחל, לנושא הזה. בוא נראה כמה הנושא חשוב לאנשים. יאללה. מבטיח לך חתימה עליה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 16:28

סבבה. תודה על התמיכה.
רק אל תשכח לעדכן את הבני משפחה כל פעם שתשנה סיסמה...
ומה יקרה כשוואלב יחליטו ליישם 2FA (כמו יוביסופט למשל) אה, בעצם יש להם 2FA עם אימייל. אז אל תשכח לתת גם את הסיסמה (המתעדכנת) לחשבון אימייל...
אה, בעצם גם לחשבונות אימייל נדרשת כניסה 2FA עם טלפון. אז אל תשכח לתת להם.... לא יודע.... חתיכת אצבע?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2024, 16:57

העצומה באוויר או שאתה פה רק כדי להעביר את הזמן ולבלבל את המוח על משהו?
להחליף ססמאות זו פרקטיקה לא טובה.
https://sprinto.com/blog/nist-password- ... 20practice
העובדה שמנהלי IT עדיין עובדים לפי המלצה גרועה מלפני 30 שנה לא הופכת אותה למוצלחת.

עדיף שתהיה לך סיסמא אחת ממש ממש טובה וחזקה, וכל השאר במנהל ססמאות שיוצר כאלו רנדומליות.. 2fa ניתן לייצר על מספר מכשירים במקביל (authy לדוגמא), ואז לא צריך שום חתיכה מהאצבע.

לואלב יש כמה סוגים שונים של 2fa,כמו לרוב החברות הגדולות. חלקן עם ברקוד, חלקן עם מחולל מספרים. יש גם יישומי passkey בימינו. סיסמא שנשלחת למייל/סמס היא בערך הגרסא הכי פחות טובה של 2fa שאפשר ליישם.
עוד תהיות שיראו לנו כמה אתה לא מבין באבטחת מידע בשיט?
נערך לאחרונה על ידי Klayman ב 29 מאי 2024, 17:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 16:59

sharonbn כתב:אבל זה שירות שמופעל מבחירה. אם לא תפעיל אותו אתה עדיין חושש מפריצה?

מישהו יכול לפרוץ ולהפעיל את זה עבורי אולי, אבל שוב - אני לא מתנגד אני רק מציג את הרציונל של ואלב, שאלת אותי אם אני יכול להבין את ואלב - אז כן, הם יעדיפו לצמצם התעסקות מול אנשים שאיבדו את החשבון שלהם כתוצאה מפריצה.

אני ״על זה״ בגוגל ולא רכשתי בחנות שלהם שום דבר, פייסבוק לא מעניין אותי… בסטים יש לי חשבון עם לא מעט משחקים, חלקם כבר לא נמכרים, אז אני יותר חושש. אבל שוב, לא מתנגד לרעיון, רק לכפייה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 17:02

sharonbn כתב:סבבה. תודה על התמיכה.
רק אל תשכח לעדכן את הבני משפחה כל פעם שתשנה סיסמה...
ומה יקרה כשוואלב יחליטו ליישם 2FA (כמו יוביסופט למשל) אה, בעצם יש להם 2FA עם אימייל. אז אל תשכח לתת גם את הסיסמה (המתעדכנת) לחשבון אימייל...
אה, בעצם גם לחשבונות אימייל נדרשת כניסה 2FA עם טלפון. אז אל תשכח לתת להם.... לא יודע.... חתיכת אצבע?

הסיסמא של המייל היא הכי חשובה מן הסתם, כי רק משם אפשר לשנות ולאמת דברים שקשורים לחשבון. לטלפון שלי אין טביעות אצבע אלא פנים, וכשזה לא עובד אז הוא מבקש קוד (מניח שזה בול אותו דבר עם אצבע) שכל המשפחה יודעת כי הוא אותו דבר אצל כולם. זה נונ אישו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 17:26

Klayman כתב:העצומה באוויר או שאתה פה רק כדי להעביר את הזמן ולבלבל את המוח על משהו?
העובדה שמנהלי IT עדיין עובדים לפי המלצה גרועה מלפני 30 שנה לא הופכת אותה למוצלחת.

עדיף שתהיה לך סיסמא אחת ממש ממש טובה וחזקה, וכל השאר במנהל ססמאות שיוצר כאלו רנדומליות.. 2fa ניתן לייצר על מספר מכשירים במקביל (authy לדוגמא), ואז לא צריך שום חתיכה מהאצבע.

לואלב יש כמה סוגים שונים של 2fa,כמו לרוב החברות הגדולות. חלקן עם ברקוד, חלקן עם מחולל מספרים. יש גם יישומי passkey בימינו. סיסמא שנשלחת למייל/סמס היא בערך הגרסא הכי פחות טובה של 2fa שאפשר ליישם.

וואוו
אפשר בבקשה להנמיך את רמת העוינות? קצת לא נעים.
אני בא לפה סתם להעביר את הזמן ולבלבל את המח. לא מתאים? אל תענה לי.
אתה נכנסת לדיון באמצע אז אני אעשה לך ריקאפ: אין שום עצומה. אני ציטטתי פוסט מריסטרה.

כל ההערות שלי בנוגע ל2FA היו להראות שסתם ככה להעביר משתמש וסיסמה לבן משפחה לא מספיק.
ולא כולם מומחים באבטחת מידע כמו כבודו, אז בהחלט יכול להיות שמישהו יעביר בצוואה שלו משתמש וסיסמה וזה לא יעזור לבן משפחה.
אבל אני שמח בשבילך שלמשפחה שלך יש מומחה לאבטחת מידע עם מנהל סיסמאות, ברקוד ופאסקי
העיקר שהבעיה שלך ושל לאסקין פתורה. אז אני מוותר על החתימה שלכם
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 29 מאי 2024, 17:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 17:32

לא ראיתי את זה באמת בתור ״בעייה״ אז לא נפתר ממש שום דבר :)
ולא צריך להיות מומחה, כולה סיסמא, אתה ממש מגזים… הילדה בת ה-9 שלי תסתדר עם זה, ואם לא עכשיו אז כשתהיה בת 12 מקסימום.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 17:33

Laskin כתב:
sharonbn כתב:אבל זה שירות שמופעל מבחירה. אם לא תפעיל אותו אתה עדיין חושש מפריצה?

מישהו יכול לפרוץ ולהפעיל את זה עבורי אולי, אבל שוב - אני לא מתנגד אני רק מציג את הרציונל של ואלב, שאלת אותי אם אני יכול להבין את ואלב - אז כן, הם יעדיפו לצמצם התעסקות מול אנשים שאיבדו את החשבון שלהם כתוצאה מפריצה.

אני ״על זה״ בגוגל ולא רכשתי בחנות שלהם שום דבר, פייסבוק לא מעניין אותי… בסטים יש לי חשבון עם לא מעט משחקים, חלקם כבר לא נמכרים, אז אני יותר חושש. אבל שוב, לא מתנגד לרעיון, רק לכפייה.

הרציונל של וואלב זה שלא בא להם לאפשר למישהו להנות מהקניה של מישהו אחר. הם רוצים שכולם יהיו חייבים לקנות עותק חדש.
כל השאר זה תירוצים
כאילו מישהו כבר פרץ לחשבון שלך ויש לו כבר גישה לתכנים, אז הוא יפעיל את IAM ויחכה שלא תכנס שנה? באמת?? זה כבר עבר את גבול ההזוי.
לא, לוואלב אין רציונל. יש לה תירוצים. ולך כנראה קשה להודות שיש הגיון בדרישה ויש פתרון פשוט שמיושם בשירותים אחרים
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 29 מאי 2024, 17:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 17:36

Laskin כתב:לא ראיתי את זה באמת בתור ״בעייה״ אז לא נפתר ממש שום דבר :)
ולא צריך להיות מומחה, כולה סיסמא, אתה ממש מגזים… הילדה בת ה-9 שלי תסתדר עם זה, ואם לא עכשיו אז כשתהיה בת 12 מקסימום.

בנוסף לסיסמה, צריך גישה לאימייל שלך ולטלפון שלך. זה אומר שכל פעם שתרצה או תצטרך לשנות סיסמה לאחד מהמקומות הללו, תצטרך לעדכן את הבת.
ואני מאחל לך מכל הלב שתלך לעולמך בשיבה טובה עם טלפון שלם ומתפקד ולא חו"ח בתאונת דרכים שהטלפון יכול להיהרס לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2024, 18:00

sharonbn כתב:
Klayman כתב:העצומה באוויר או שאתה פה רק כדי להעביר את הזמן ולבלבל את המוח על משהו?

וואוו
אפשר בבקשה להנמיך את רמת העוינות? קצת לא נעים.
אני בא לפה סתם להעביר את הזמן ולבלבל את המח. לא מתאים? אל תענה לי.
אתה נכנסת לדיון באמצע אז אני אעשה לך ריקאפ: אין שום עצומה. אני ציטטתי פוסט מריסטרה.

כל ההערות שלי בנוגע ל2FA היו להראות שסתם ככה להעביר משתמש וסיסמה לבן משפחה לא מספיק.
ולא כולם מומחים באבטחת מידע כמו כבודו, אז בהחלט יכול להיות שמישהו יעביר בצוואה שלו משתמש וסיסמה וזה לא יעזור לבן משפחה.
אבל אני שמח בשבילך שלמשפחה שלך יש מומחה לאבטחת מידע עם מנהל סיסמאות, ברקוד ופאסקי
העיקר שהבעיה שלך ושל לאסקין פתורה. אז אני מוותר על החתימה שלכם

ציטטת פוסט ואז המשכת להגן על העניין הזה והחלטת שאתה רוצה לא פחות מחקיקה בנושא.

לגבי רמת העוינות - אתה זה שניסה להגחיך את העברת הססמאות עם הצעות מטופשות כמו להשאיר חתיכת אצבע. אם אתה מנסה להוציא מישהו מטומטם, אל תתפלא שאתה חוטף בחזרה.

כל ההערות שלך על 2fa רק מראות שאתה לא מבין בנושא דבר. לכל "הבעיות" שאתה מתאר, יש פתרונות ממש פשוטים, שלא צריך להיות מומחה אבטחת מידע בשבילם, ושאפילו הרבה יותר קל למצוא לגביהם מידע, מאשר על "inactive account" של גוגל. או שאתה זקן מקובע, או שאתה מחפש להטריל/להטריף בכח.

sharonbn כתב:
Laskin כתב:לא ראיתי את זה באמת בתור ״בעייה״ אז לא נפתר ממש שום דבר :)

בנוסף לסיסמה, צריך גישה לאימייל שלך ולטלפון שלך. זה אומר שכל פעם שתרצה או תצטרך לשנות סיסמה לאחד מהמקומות הללו, תצטרך לעדכן את הבת.
ואני מאחל לך מכל הלב שתלך לעולמך בשיבה טובה עם טלפון שלם ומתפקד ולא חו"ח בתאונת דרכים שהטלפון יכול להיהרס לגמרי.

גם אם מחר בבוקר אמות בתאונת צוללת והטלפון שלי יהיה בקרקעית האוקיינוס, ניתן יהיה להתחבר לחשבון המייל שלי בקלות עם סיסמא וקוד גיבוי( אחד מ10 שנוצרים בעת הפעלת 2fa). רוצה להמשיך לזרוע fud? יש לי ולאשתי authy עם גיבויים לאותם החשבונות, ככה שלשנינו גישה לאותם 2fa. אז שוב אשאל - מוכן להודות שאתה חרטטן שממציא בעיות לא רלוונטיות כדי להטריל?
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 18:18

אני לא החלטתי שאני רוצה חקיקה. להיפך, אני חזרתי כמה פעמים על הנקודה שחקיקה זה רק אפשרות אחת. הנקודה שרציתי להעביר זה הבעיה שסטים לא מאפשרת כיום להעביר רכוש שהיא מכרה ליורשים.
אני מנחש שרמת הידע (והמוטיבציה) שלי בנוגע ל2fa עומדת איפהשהוא באמצע של קהל המשתמשים במרשתת. המשתמש הממוצע של סטים יעשה 2fa עם אימייל ויעשה 2fa של האימייל עם הטלפון ויעשה זיהוי ביומטרי כלשהוא של הטלפון ופה זה נעצר.
אני שמח בשבילך שיש לך את כל הגיבויים והכלים שאפשרים שחזור חשבון וכולי. אבל למה לאתגר את המשתמש שרוצה להעביר בירושה את הספריית משחקים שלו לבת 12 שלו?

אני מסתכל על התרחיש של אדם נורמלי מהישוב שרוצה להוריש רכוש שנמצא בחשבון סטים. מסתבר ששירותי ענן כבר נתנו פתרון פשוט שלא מצריך בירוקרטיה ולא מצריך לנהל אבטחת מידע עם קודי שחזור וגיבויים משפחתיים וwhatnot
זה לא חרטטנות וכל שאר המחמאות האחרות שנתת. זו דרישה הגיונית ולא מסובכת ולוואלב אין באמת סיבה לא ליישם מעבר לרצון שלה להכריח כ"א לקנות עותק חדש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 18:49

sharonbn כתב:
Laskin כתב:

הרציונל של וואלב זה שלא בא להם לאפשר למישהו להנות מהקניה של מישהו אחר. הם רוצים שכולם יהיו חייבים לקנות עותק חדש.
כל השאר זה תירוצים
כאילו מישהו כבר פרץ לחשבון שלך ויש לו כבר גישה לתכנים, אז הוא יפעיל את IAM ויחכה שלא תכנס שנה? באמת?? זה כבר עבר את גבול ההזוי.
לא, לוואלב אין רציונל. יש לה תירוצים. ולך כנראה קשה להודות שיש הגיון בדרישה ויש פתרון פשוט שמיושם בשירותים אחרים

למה שהילדים שלי יאלצו להמתין שנה כדי לגשת לתוכן שלי?? ביום מותי יוכלו לשחק בחשבון שלי בהלבלייד 2 אם ירצו, אבל אני מודה שזה יהיה קצת מעליב… שימתינו ליום השלישי בשבעה.

אני באמת לא חושב שזה מצריך תירוצים. עד היום היה לי ברור שהפתרון הוא להשאיר ססמאות, וזה גם מה שאני עושה. די פשוט. אפשר לחשוב גם כמה אני מחליף ססמאות… אחת לכמה שנים טובות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2024, 19:04

sharonbn כתב:אני לא החלטתי שאני רוצה חקיקה. להיפך, אני חזרתי כמה פעמים על הנקודה שחקיקה זה רק אפשרות אחת. הנקודה שרציתי להעביר זה הבעיה שסטים לא מאפשרת כיום להעביר רכוש שהיא מכרה ליורשים.
אני מנחש שרמת הידע (והמוטיבציה) שלי בנוגע ל2fa עומדת איפהשהוא באמצע של קהל המשתמשים במרשתת. המשתמש הממוצע של סטים יעשה 2fa עם אימייל ויעשה 2fa של האימייל עם הטלפון ויעשה זיהוי ביומטרי כלשהוא של הטלפון ופה זה נעצר.
אני שמח בשבילך שיש לך את כל הגיבויים והכלים שאפשרים שחזור חשבון וכולי. אבל למה לאתגר את המשתמש שרוצה להעביר בירושה את הספריית משחקים שלו לבת 12 שלו?

אני מסתכל על התרחיש של אדם נורמלי מהישוב שרוצה להוריש רכוש שנמצא בחשבון סטים. מסתבר ששירותי ענן כבר נתנו פתרון פשוט שלא מצריך בירוקרטיה ולא מצריך לנהל אבטחת מידע עם קודי שחזור וגיבויים משפחתיים וwhatnot
זה לא חרטטנות וכל שאר המחמאות האחרות שנתת. זו דרישה הגיונית ולא מסובכת ולוואלב אין באמת סיבה לא ליישם מעבר לרצון שלה להכריח כ"א לקנות עותק חדש.

הפעלת פעם 2FA? אין דבר כזה 2FA בלי גיבוי (קודי גיבוי, מספר טלפון, דוא''ל נוסף). אם אתה לא זוכר מה הגיבוי שלך או שלא דאגת לשמור עליו כמו שצריך, אז, זבש"ך.. זה חלק מובנה ופשוט בתהליך היצירה שלו.

אתה יכול לנחש מה שבא לך. סטים דוחפים אותך אקטיבית לפתוח 2FA דרך האפליקציה שלהם ולא להסתמך על מייל בלבד (לא מאמין לי? חפש Steam 2fa email בגוגל. תצטרך להתאמץ מאוד כדי למצוא דרך שאינה קשורה לאפליקציה). כשאתה מפעיל את ה-2FA, אתה מקבל recovery code שאומרים לך במפורש שעליך לשמור. אם לא שמרת עליו, זבש''ך. הניחושים שלך לא שווים כלום, ואתה טועה מאוד לחשוב שכולם מוגבלים טכנולוגית כמוך. מוכן להתערב שהרבה ילדים בני 12, כבר יודעים מעולה מה זה 2FA היום ואיך להפעיל אותו. תפסיק לחיות בעבר.

האדם הנורמלי, שיש לו סיסמא, 2FA וקוד שחזור שנתנו לו וביקשו לשמור עליו - יידע לעשות את זה. אדם שלא עשה זאת ובעצם ''סומך על הנס'', אין לו למי להלין. זה כמו שתגיד שיש לך כספת עם מיליוני דולרים, אבל זרקת את המפתח לזבל והספייר נפל לך מהכיס בים, ואז גם טרחת לאטום אותה ב100 טון אפוקסי והיא עכשיו בעצם בתחתית האוקיינוס בעומק 3,000 מטר, ועכשיו אתה לא יכול להוריש אותם. תשמור על הדברים שלך, תהיה עם מינימום אחריות אישית לדברים שלך, והכל יהיה בסדר. אבל הבנתי, באת להטריל וגם לא לענות עניינית לשום דבר.

שוב, גם לי, כמו ללאסקין, לא אכפת שתהיה אפשרות כזאת בסטים. אני פשוט לא חושב שזה משהו נחוץ במיוחד, כי כל ''הבעיות'' שאתה מתאר, הן לא רלוונטיות באמת, וניתנות לפתרון תוך 3 דקות. בגישה של לאסקין ושלי, לבת ה12 של המשתמש שיקבל סיסמא ו-2FA בצוואה תהיה גישה מיידית לספרייה של אבא שלה. בדרך שלך, היא תצטרך לחכות שנתיים. אז מה עדיף?

ושוב, רק נזכיר, שהחלפת סיסמאות שלא לצורך, היא התנהגות לא רצויה. אם יש לך סיסמא טובה, שמשלבת אותיות גדולות, קטנות, ספרות ותווים מיוחדים, שאתה לא משתמש בה לשירותים אחרים - אין שום צורך להחליף אותה, *אלא* אם היא דלפה כplain text, דבר שבאמת כמעט ולא קורה היום.
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 19:51

כמו שציינתי בעבר, יש הבדל בין הורשה באמצעות העתקת התוכן לחשבון היורש ובין שיתוף סיסמאות. היורש צריך עכשיו לעבור חשבונות בשביל לגשת לספרייה של הנפטר. זה מסתבך במקרה של שני הורים שמורישים לילדים. ויש תרחישים נוספים, כמו למשל במקרה של גירושין, צריך עכשיו להוריד גישה של הבן זוג לשעבר ועכשיו הילדים צריכים לדעת לגשת לגיבויים נפרדים של שני ההורים.

ויש גם משפחות שלא מתאים להם לשתף סיסמאות בינהם. ויש מקרים של ריב ונתק בין ההורה לילד וההורה מעונין להוריש אבל אין תקשורת ואין שיתוף. ויש כל מיני דוגמאות שהמודל של שיתוף סיסמה לא מתאים. וכן, יש גם מקרים של חוסר שימת לב והלכו הקודים לאיבוד ולהגיד זבש"ך זה תשובה מתחמקת ומטורללת של טרול שלא מעונין לחשוב על תרחישים מעבר למה שיש לו מתחת לאף ולענות עניינית.

עובד לכם המודל של שיתוף סיסמאות? סבבה לכם. זה לא מתאים לכולם ואם יש דרישה מקהל הצרכנים שוואלב תאפשר הורשה וקיים בשוק פתרון פשוט שיכול לענות לחלק מהמקרים אז למה לא? אז להמציא חששות הזויים של פריצה לחשבון רק בשביל להפעיל IAM ואז לחכות שנה?? זה טרלול.
אפשר להגיד שאתם לא תשתמשו בשירות הזה אבל לוואלב אין באמת סיבה לא לתת אותו מעבר לחמדנות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 19:59

Klayman כתב:בגישה של לאסקין ושלי, לבת ה12 של המשתמש שיקבל סיסמא ו-2FA בצוואה תהיה גישה מיידית לספרייה של אבא שלה. בדרך שלך, היא תצטרך לחכות שנתיים. אז מה עדיף?

הנה רעיון שחשבתי עליו: אפשר גם לשלב את שתי השיטות: אפשר לשתף סיסמאות וגם להפעיל IAM ואז כאשר יבוא היום שזה יהיה רלוונטי, היורשים יוכלו לבחור אם הם רוצים גישה מיידית שמחייבת החלפת חשבונות או שהם מוכנים להמתין (ולא צריך להגזים סתם, זה לא שנתיים) בשביל לקבל את התוכן לחשבון שלהם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 29 מאי 2024, 20:09

לא סתם אמרתי שנתיים. גוגל סוגרת לך את החשבון אם אתה לא מתחבר אליו שנתיים... ככל הנראה שה iam יעבוד על פרק זמן דומה.. אם הוא עובד על זמן קצר כמו מספר חודשים, זה עוד יותר גרוע.. לי הייתה תקופה שלא התחברתי לסטים מעל חצי שנה פעם. האם החשבון שלי היה צריך לעבור?

וכן אחלה תרחיש הבאת:
יורש: "שומע אחי? אבא שלי, שלא דיברתי איתו ארבעים שנה, שלח לי את כל ספריית הסטים שלו. הוא כנראה מת ולא ידעתי את זה בכלל.. עזוב, זה כנראה מייל פישינג ממש ממש טוב, כי תכלס הוא לא השאיר לי כלום בצוואה האמיתית שלו." <מוחק ומדווח על ספאם >.

אתה טוען שיש דרישה? יאללה, אמרתי לך. תרים עצומה. מתחייב לחתום.
?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 29 מאי 2024, 21:03

טוב, להבין אם מייל זה פישינג רק צריך להתבונן בכתובת השולח. מי עכשיו יצא טמבל חסר הבנה בסיסית באבטחת מידע

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 75 אורחים