נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2024, 11:22

וככה הם מפרסמים את החבילה של ה-FIRESTICK. יחד עם הפרסומת שהבאתי לפני שתי הודעות, מיקרוסופט ממש אבל ממש רוצה להעביר את המסר שאסור לקנות אקסבוקס.
תמונה
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יולי 2024, 12:03

ורצוי גם לא לקנות משחקים...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יולי 2024, 12:33

מה זאת אומרת זה המסר כבר כמה שנים טובות. הכל עבר לגיימפאס זה לא כאילו עכשיו עם אקטיביזן הכיוון השיווקי הזה נולד
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יולי 2024, 13:03

swiss-the-engine כתב:מה זאת אומרת זה המסר כבר כמה שנים טובות. הכל עבר לגיימפאס זה לא כאילו עכשיו עם אקטיביזן הכיוון השיווקי הזה נולד

עכשיו הם עושים דחיפה חזקה שלא צריך לקנות אקסבוקס, אני לא זוכר דחיפה שיווקית שאין צורך לקנות אקסבוקס לפני נניח 4 שנים. ולפחות חלק מהאסטרטגיה החדשה נולדה בעקבות אקטיוויז'ן, אף אחד פה לא היה מדמיין לפני 4 שנים שאקסבוקס תוציא משחקי AAA לפלייסטיישן כולל פרנצ'ייזים קדושים כמו גירס.

המסר הזה מוקדם מדי, ב-2024 לא הקהל ולא הטכנולוגיה של מיקרוסופט מוכנים להיות CLOUD ONLY. כרגע XCLOUD הוא אחד השירותי הזרמה הכי גרועים, בטח שמחוויר ליד GEFORCE NOW שהוא בקושי תחביב ל-NV ואיכשהו משפיל את כל שירותי ההזרמה.

מה שמירוסופט עושה זה לרצוח את ה-XS, אם זה בלשחרר את ה"בלעדיים" שלה בכל מקום אפשרי כולל פלייסטיישן ואם זה בלפרסם שאין צורך לקנות אקסבוקס. אם זאת המטרה שלה אז לבריאות, אבל אני לא חושב שמיקרוסופט מרוצה מזה שה-XS גוססת.

אסטרטגיית "בבקשה אל תקנו משחקים, ובבקשה אל תקנו את הקונסולה שלנו" היא קצת הזויה למחזיקת פלטפורמה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יולי 2024, 18:59

מה? כל ה״עוד רגע כל הספריה של מיק בסטרימינג״ זה משהו ש(לי לפחות) די ברור שהוא הגביע הקדוש שלהם בהחלט 4 ויותר שנים אחורה. למעשה אני מאוד מופתע שהשמועות שהיו בסוף נפלו במשך השנים ובכללי שהסטרימינג לא עובד פה בארץ ובגדול כלל עולמי.

בכל אופן רק אומר שלי לפחות ברור שזה הרצון שלהם הרבה לפני הסיפור עם אקטיויזן
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 יולי 2024, 21:50

DrKeo כתב:
EA מוציאה את כל המשחקים לאקסבוקס? יוביסופט מוציאה את כל המשחקים לאקסבוקס? שתיהן מתעדפות את האקסבוקס על הסוויצ'. אז למה סוני לא? לא העלת פה שום טיעון חוץ מאשר "אולי לא בא לה". יש עשרות מליוני אנשים עם אקסבוקס, כל משחקי צד ג' שהיא מקבלת מוכיחים שזה רווחי להוציא לה משחקים, אז למה סוני לא?

עכשיו בבקשה תרקוד מסביב לזה שלהוציא את TLOU לאקסבוקס זאת לא פגיעה במותג של פלייסטיישן. כלומר קאז, על פי ההגיון שהפגנת פה להוציא את TLOU לאקסבוקס זה בעצם פרסומת, לא? אז למה לא להוציא אותו, להרוויח עוד מליונים על גבי מליונים, ולבסוף להגביר את המכירות של פלייסטיישן לקראת היציאה של TLOU3, הרי כל בעלי אקסבוקס יקנו פלייסטיישן לשחק ב-3, לא? הרי זו הלוגיקה שאתה מספר על אקסבוקס, אבל כשמדובר בסוני פתאום זה לא הגיוני לך?

אל תעמיד פנים כאילו היה למיקרוסופט ליינאפ טוב. צד א' של מיקרוסופט תחת מתחילת הדור וזה כולל את פורצה 8 וסטארפילד. אם היה למיקרוסופט ליינאפ מרשים הם לא היו במצב שהם נמצאים בו.

אה? זה לא אותו מקל חבוב. הסטנדרט בעולם המשחקים עד המהלך המוזר של אקסבוקס היה שאתה קונה חברה, והכל בלעדי אליך. אם מיקרוסופט הייתה עושה הכל בלעדי, מדום ועד COD, אז כל גיימר היה מבין את זה. ואפילו אם לא, אחרי כמה שנים כשהספריה של אקסבוקס הייתה תופחת ותופחת, בסוף גיימרים היו נשברים וקונים אקסבוקס. וכמובן שזה משחק גם לטובת הדור הבא, כי כשיצאו הקונסולות הבאותו ולא היה מה לשחק עליהם מה יהיה יותר אטרקטיבי לשחקן פלייסטיישן, לקנות את הפס6 ולחכות 3-4 שנים עד שיצאו סופסוף משחקים שהם לא יכולים לשחק על הפס5 שלהם או לחילופין לקנות אקסבוקס ולהנות מספריה אדירה של ה-XSX בתמיכה לאחור שלא יצא להם לשחק עדין?

מיקרוסופט מנתצת את המותג שלה כמחזיקת פלטפורמה. בעלי פלייסטיישן הולכים לראות את המשחקים של אקסבוקס בפלייסטיישן שלהם, בעלי ה-PC כבר שנים רואים את המשחקים אצלם ואפילו בסטים, ועכשיו מיקרוסופט ליטרלי מריצה פרסומת ל-FIRESTICK שכל הבסיס שלה הוא "אתה לא צריך לקנות אקסבוקס יותר". מיקרוסופט הולכת לאורך כל הדור הזה לבצע אנדוקטרנציה לקהל הגיימרים שהיא לא מחזיקת פלטפורמה יותר, ואתה חושב שככה בהנף היד היא תשכנע את כולם בתחילת דור הבא שהיא פתאום כן? מיקרוסופט יוצרת עכשיו נזק עשור קדימה.

מפיצות צד ג' לא מתעדפות את XBOX על סוויץ'. הן הימרו שהסוויץ' תיכשל ולא תכננו למכור לה, וכולן מכות על חטא על כך. ושמענו גם את קוטיק במשפט לגבי זה.

למה שסוני תשחרר ל XBOX? מדובר בפלטפורמה במקום האחרון עם הכי מעט שחקנים. קודם ממצים את השווקים הכי גדולים. ברגע שאתה על המחשב ועל סוויצ' 2, אין ממש סיבה לשחרר גם ל XBOX. וכן, זה ש XBOX היא מתחרה ישירה זה גם חלק מהשיקול.
מהצד השני, מיקרוסופט היא הנזקקת ולכן אין לה ברירה אלא לשחרר את המשחקים לפלטפורמה הכי פופולארית וקלה לתמיכה, גם אם זו המתחרה הישירה.

הצד א' של מיקרוסופט נכשל והוא בעצם לא משפיע על מכירת הקונסולה? אז שיוציאו אותם לPS ויעשו כסף.

זה לא אותו מקל. המצב הנתון הוא לדבריך ש'הסכר נפרץ' בהגעת SOT לפס5. תסביר איך במצב הזה דום בלעדי דוחף קונסולות כשבאותה נשימה אתה אומר ששחקני PS לא יאמינו למיקרוסופט אם יגידו שבדור הבא הם חוזרים לבלעדיות. למה הם יאמינו שדום בלעדי ולא יחכו בכיף שלהם לגרסאת הפלייסטיישן כפי שהם כביכול מחכים לסטארפילד ואינדיאנה ג'ונס.

-
התגובה שלך על ה firestick די הזיה.
XCLOUD זה לא משהו שמיקרוסופט עובדת עליו כבר שנים? השירות לא זמין כבר שנים גם על טלוויזיות של סמסונג? כל המטרה של שירותי ענן זה לא לא לדרוש חומרה יקרה וכך להגיע לקהל יעד יותר גדול? מה כל המהות של שירות ענן? :mrgreen:

כבר בדור הקודם סוני השיקה את PSN NOW על המחשב והציעה את משחקי צד א' שלה דרך הענן וללא צורך לרכוש קונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יולי 2024, 22:59

Hypno כתב:הצד א' של מיקרוסופט נכשל והוא בעצם לא משפיע על מכירת הקונסולה? אז שיוציאו אותם לPS ויעשו כסף.

ההמשך הטבעי של המשפט הזה הוא:
״…ואז בדור הבא אף אחד לא ישקול לרכוש את הקונסולה שלהם, כי כולם יודעים שהמשחקים יגיעו לפלייסטיישן שלא מוציאה את המשחקים שלה לאקס בוקס״
אבל אתה משום מה לא מגיע לזה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 00:20

swiss-the-engine כתב:מה? כל ה״עוד רגע כל הספריה של מיק בסטרימינג״ זה משהו ש(לי לפחות) די ברור שהוא הגביע הקדוש שלהם בהחלט 4 ויותר שנים אחורה. למעשה אני מאוד מופתע שהשמועות שהיו בסוף נפלו במשך השנים ובכללי שהסטרימינג לא עובד פה בארץ ובגדול כלל עולמי.

בכל אופן רק אומר שלי לפחות ברור שזה הרצון שלהם הרבה לפני הסיפור עם אקטיויזן

ברור שהחזון של מיקרוסופט כבר שנים זה XCLOUD, אבל יש הבדל בין זה לבין לפרסם "אל תקנו קונסולה שלנו". סוני נותנת שנים לשחק במשחקים שלה במחשב ובענן ובחיים לא תראה פרסומת של סוני שאומרת "לא צריך פלייסטיישן!". השילוב של זה והוצאת המשחקים לפס5 מראה כוונה להפוך למפיצת צד ג', לא שונה מדי מ-EA.

Hypno כתב:מפיצות צד ג' לא מתעדפות את XBOX על סוויץ'. הן הימרו שהסוויץ' תיכשל ולא תכננו למכור לה, וכולן מכות על חטא על כך. ושמענו גם את קוטיק במשפט לגבי זה.

למה שסוני תשחרר ל XBOX? מדובר בפלטפורמה במקום האחרון עם הכי מעט שחקנים. קודם ממצים את השווקים הכי גדולים. ברגע שאתה על המחשב ועל סוויצ' 2, אין ממש סיבה לשחרר גם ל XBOX. וכן, זה ש XBOX היא מתחרה ישירה זה גם חלק מהשיקול.
מהצד השני, מיקרוסופט היא הנזקקת ולכן אין לה ברירה אלא לשחרר את המשחקים לפלטפורמה הכי פופולארית וקלה לתמיכה, גם אם זו המתחרה הישירה.

הצד א' של מיקרוסופט נכשל והוא בעצם לא משפיע על מכירת הקונסולה? אז שיוציאו אותם לPS ויעשו כסף.

זה לא אותו מקל. המצב הנתון הוא לדבריך ש'הסכר נפרץ' בהגעת SOT לפס5. תסביר איך במצב הזה דום בלעדי דוחף קונסולות כשבאותה נשימה אתה אומר ששחקני PS לא יאמינו למיקרוסופט אם יגידו שבדור הבא הם חוזרים לבלעדיות. למה הם יאמינו שדום בלעדי ולא יחכו בכיף שלהם לגרסאת הפלייסטיישן כפי שהם כביכול מחכים לסטארפילד ואינדיאנה ג'ונס.

-
התגובה שלך על ה firestick די הזיה.
XCLOUD זה לא משהו שמיקרוסופט עובדת עליו כבר שנים? השירות לא זמין כבר שנים גם על טלוויזיות של סמסונג? כל המטרה של שירותי ענן זה לא לא לדרוש חומרה יקרה וכך להגיע לקהל יעד יותר גדול? מה כל המהות של שירות ענן? :mrgreen:

כבר בדור הקודם סוני השיקה את PSN NOW על המחשב והציעה את משחקי צד א' שלה דרך הענן וללא צורך לרכוש קונסולה.

אה? ברור שמפיצות צד ג' מעדיפות את האקסבוקס לסוויצ'. אקסבוקס מקבלת מכולן הרבה יותר משחקים, לא כי יש לה בסיס משתמשים כזה מדהים אלה כי היא דומה לפס5 אז הם בונים משחק פס5 וגרסת ה-XS היא בייסיקלי כסף חינם מפורט זול. זאת גם אחת הסיבות שרואים שה-XSX והפס5 מבצעות די דומה טכנית למרות שה-XSX חזקה משמעותית, כי הפס5 הקונסולה המובילה בפיתוח תמיד.

סוני יכולה להביא את GOW ו-TLOU2 תוך שתי שניות לאקסבוקס, הן ליטרלי אותה חומרה והאקסבוקס אפילו חזקה יותר. מדובר בפורט זול בטרוף, כסף חינם. אז אל תמציא כל מני תירוצים, למה סוני לא לוקחת את הכסף החינם של להוציא גרסת XSX? למה סוני ליטרלי משלמת מליונים לחברות כמו סקוור כדי לקבל בלעדיים, אם אין שום משמעות לבלעדיים אז למה הם עושים את זה?

בנוגע ל-FIRESTICK, אין שום דבר הזוי בתגובה שלי אליו כי לא רק שברורה לי אסטרטגיית ה-FIRESTICK, אני ליטרלי כתבתי הודעה שלמה לגיא בזמנו שמיקרוסופט צריכה לשים את XCLOUD על ה-FIRESTICK כשהוא דבר על זה שמיקרוסופט צריכה לעשות קונסולת הזרמה. אני אומר משהו אחר לגמרי, שלהכריז בפרסומת ולהשריש לאנשים למוח "לא צריך אקסבוקס" בתור TAGLINE זה לרצוח את החומרה שלך ומטומטם לגמרי. ומעבר לזה XCLOUD לא מוכן לפריים טיים עדין, השירות מקרטע, ולהגיד לאנשים לנטוש את האקסבוקס וללכת על FIRESTICK כשהשירות במצב הזה זה לא רעיון טוב במיוחד. מוקדם מדי לדחוף את XCLOUD חזק, עד שהם לא יתאפסו על עצמם טכנית הוא צריך להיות בסוג של בטא. גם מבחינת הגינות צרכנית וגם מבחינת PR לעצמם.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 יולי 2024, 08:52

אבל בסטרימינג בין אם בסטיק או בטלפון או מובנה בטלוויזיה אכן לא צריך אקס בוקס.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 10:37

swiss-the-engine כתב:אבל בסטרימינג בין אם בסטיק או בטלפון או מובנה בטלוויזיה אכן לא צריך אקס בוקס.

גם כשמשחקים במחשב במשחקי פלייסטיישן לא צריך פלייסטיישן. זה לא אומר שצריך לעשות פרסומת שצועקת "תהרגו את הפס5 בבקשה!".

אני לא מדבר על המהלך של להציע את המשחקים ב-FIRESTICK, ממילא הם זמינים כבר כמה שנים בטאבלטים וטלפונים וכמובן במחשב, אני מדבר על המהלך PR. בניגוד לזה כמובן שאני בהחלט מבקר את המהלך של הוצאת משחקי אקסבוקס לפלייסטיישן. כשזה משתלב עם ה-PR של "בבקשה אל תקנו אקסבוקס", מיקרוסופט מכניסה את עצמה לפינה מאוד פריקית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2024, 11:05

אני גם חושב שלא רחוק היום בו מפיצות יפסיקו להציע את המשחקים שלהם, מלבד משחקי GaaS - עבור השירותים האלה - כאסטרטגיה. ממש ״חרם״ על שירותי המשחקים האלה.
הרבה אנשים, כולל אותי, ממתינים שמשחקים יגיעו לשירות הזה והזה במקום לקנות אותם. זה הגיוני רק במקרים בהם הם מקבלים באמת סכומים פסיכיים של כסף, אבל שוב - יש פה בעייתיות בהיבט ה״חינוכי״ של הצרכנים, או רק לקראת יציאת המשחק הבא של אותה מפתחת/סדרת משחקים, אחרי שהם מיצו לגמרי את פוטנציאל המכירות שלהם וכדי לתת ״טעימה״ לקראת המשחק הבא של המפתחת/סדרה. וכמובן עבור אינדיאנה מסויימים. אבל כל העניין של משחקי AAA שמגיעים היום הראשון לגיימפאס - לדעתי בטווח הארוך זו ירייה עצמית ברגל של המפיצות והמפתחים. הרעיון ש״עכשיו כשהוא בשירות אנשים ידברו עליו וירוצו לקנות״ להערכתי נכון במספר מקרים מאוד מאוד מצומצמים, כאמור בעיקר בGaaSים, ורוב האנשים פשוט אומרים לעצמם שזה יגיע בהמשך לשירות שהם מנויים אליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 11:22

אני חושב שאתה צודק, לפחות בנוגע ל-GP כי ב-PSN מקבלים רק 36 משחקים בשנה ורובם לא בדיוק המשחק הכי נחשק בתעשיה בלשון המעטה. בהתחלה ספנסר ושות' טענו שלא רק ש-GP לא פוגע במכירות, הפרסום שהמשחק מקבל והעובדה שהוא מופיע כמשוחק ברשימות חברים של כולם רק שפרו את המכירות שלו. אבל אני חושב שהשנתיים האחרונות הראו ש-GP הוא כן מכה למכירות, ואפשר לראות משחקים כמו סטארפילד, פורצה ו-HB2 שפשוט לא היו קיימים בטבלאות (חוץ מסטארפילד, אבל הציפיה ממנו הייתה להוביל את המכירות לתקופה ארוכה וזה לא קרה).

אם הייתי מיקרוסופט הייתי חושב על האסטרטגיה מחדש. לא עוד משחקי DAY ONE ב-GP או במחשב. חצי שנה עד שנה אחרי השחרור מביאים אותם ל-GP ולמחשב (בגרסה איכותית יותר שקבלה חודשים נוספים בתנור) בסוג של שיגור משני כמו שאולפני סרטים עושים שיגור אחד לסרט בקולנוע ואז שיגור משני לגרסת ה-DVD אחרי חצי שנה. וכמובן בלי משחקים על פלייסטיישן.

אני חושב שזה ישפר משמעותית את המכירות של ה-XSX ואת מכירות המשחקים בפלטפורמה. זה יעיר את ה-XSX כקונסולה ולא כאיזה מוצר נלווה שנותן לך אופציה לשחק משחקי אקסבוקס בטלביזיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2024, 11:40

דווקא שתי הדוגמאות שהבאת - סטארפילד וHB2 - הם של מיקרוסופט... מיקרוסופט לא יפסיקו את זה, לפחות לא בTIER הגבוה, והם לא יעשו "חרם" על עצמם.
אבל מפיצות גדולות כן יעשו זאת, וגם ככה יש להן שירות מנויים משל עצמן (שאני לא יודע כמה הוא באמת עובד אגב, ובאותו נושא - מעניין כמה EA ACCESS עולה למיקרוסופט ועד מתי הוא יישאר כחלק מהגיימפאס היקרים יותר), אבל גם לשם לא מגיעים כל הAAA ביום ההשקה אז זה אחרת.

הבעייה עם מה שאתה מציע, זה שאחרי חצי שנה המשחקים האלה, לפחות על המחשב - מקבלים בדרך כלל הנחות מאוד גדולות, בטח אם לא מכרו כל כך טוב, אז לפחות הגיימפאס במחשב - יאבד לחלוטין את (כמעט) כל הרלוונטיות שלו, והנה הלכו 4 מליון +/- מנויים.

אני לא רואה איך זה ישפר את מכירות הXSX, זה לא מסתדר לי.

אההה, אתה מתכוון שהמשחק בכלל לא יצא למחשב או פלטפורמות מתחרות במשך חצי שנה. אוקיי.
יש פה הגיון, וכך היו צריכים לעשות מההתחלה! אתה מציע פה חתיכת RESTART על כל האסטרטגיה שלהם. וזה הגיוני, כי היא כושלת.
הבעייה היא, וזו בעייה ענקית - שזה ייתפס כחתיכת DOWNGRADE מטורף, ויחרבן על כל ההבטחה של גיימפאס והאמינות של ספנסר ושות'.
זה בעצם יהיה המסמר האחרון אחרי עליות מחיר ושנמוכים עקביים של הגיימפאס מבחינה מיתוגית.
אז הכל יהיה תלוי בזכרון של הגיימרים, ברגשות הטינה שלהם, ובאטרקטיביות של החומרה של מיקרוסופט לעומת סוני.
כדי לפצות על זה הם ייאלצו להביא בדור הבא חומרה ה-ר-ב-ה יותר טובה במחיר זהה או נמוך לסוני, ואולי גם לבצע מין אוראלי בכל רוכש שאפילו שוקל לעבור אליהם מסוני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 12:23

אכן, אני מציע ריסט לאסטרטגיה. אני מציע:
- חצי שנה עד שנה משחקים בלעדיים ל-XSX לגמרי והם גם לא נמצאים ב-GP.
- אחרי חצי שנה עד שנה המשחק יוצא למחשב (בגרסה מושקעת ואיכותית, בכל זאת קבל אקסטרה חצי שנה עד שנה בתנור) ול-GP במקביל בפוש שיווקי שתופס שתי ציפורים במכה אחת.
- XCLOUD נותן לך לשחק בספריית XSX שלך + GP, כלומר תוכל לשחק ב-HB2 ב-XCLOUD אם קנית אותו או אם חיכית 8 חודשים והוא הגיע ל-GP.
- כמובן בלי משחקים על הפס5, בכלל.

ואם אנחנו מדברים על הדור הבא אז בהחלט במקום מיקרוסופט הייתי בולע איזה 150$ עבור כל קונסולה כדי לחתוך את סוני מלמטה. אם הקונסולה של סוני 499$ ושל מיקרוסופט 399$ או אפילו 349$, בשילוב עם צד א' בלעדי וחזק, אני לא רואה איך מיקרוסופט לא עושה לפחות "360".

ואגב, אני לא יודע כמה מנויים MS תאבד ב-GP בגלל זה אם בכלל. הרי 90% מהקטע של GP זאת הספרית משחקים הגדולה והזמינה ואני בטוח ששיגור של משחק באיחור של חצי שנה הוא לא כזה ביג דיל. למשל אם סוני הייתה מכריזה לפני שושה חודשים שספיידרמן 2 מגיע לפלוס אנשים היו מתלהבים מאוד. משחק בן חצי שנה הוא עדין מאוד טרי, למשל HD2 בן חצי שנה עוד 3 שבועות והוא עדין מרגיש חדש ורענן. גם לא היה מזיק לו הבוסט לבסיס משתמשים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2024, 12:40

בשביל שזה טיפה יעבוד - הם חייבים לקחת בחזרה ולהפסיק להוציא משחקים לפס5, כבר עכשיו. אחרת למה שמישהו יאמין? אם המשחקים ייכשלו הם שוב יוציאו אותם למתחרה, זה ברור.

שינוי האסטרטגיה כל שני וחמישי ובלבול הלקחוחות ודינויי המחירים קוברים את המותג.
לדעתי אתה טועה והורדת משחקי day1 תקבור אותם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 12:46

Laskin כתב:בשביל שזה טיפה יעבוד - הם חייבים לקחת בחזרה ולהפסיק להוציא משחקים לפס5, כבר עכשיו. אחרת למה שמישהו יאמין? אם המשחקים ייכשלו הם שוב יוציאו אותם למתחרה, זה ברור.

ברור שהם חייבים להפסיק להוציא משחקים לפס5, הם לא היו צריכים להוציא מלכתחילה. ובנוגע לאיבוד המנויים, אני חושב שכבר ביססנו ש-GP תקוע במקום. מיקרוסופט לא יכולה להעלות מחירים לנצח, הם צריכים להגדיל את בסיס המשתמשים של השירות. והרי גם המהלך עכשיו של העלאת מחירים כנראה יאבד להם מנויים.

כדי ש-GP יגדל, ה-XSX צריכה בסיס משתמשים גדול. הרי GP ו-GOLD קשורים במותן. סוני הביאה כמעט 50 מליון מנויים לפלוס על ידי הצעת 3 משחקי בני שנים בחודש + אוונליין, אני בטוח ש-GP יכול לבצע הרבה יותר טוב מזה בלי משחקי DAY ONE כל עוד הבסיס משתמשים של ה-XSX יגדל. בסופו של יום זה מה שמקירוסופט צריכה, למכור כמה שיותר XSX. ככל שיהיו יותר XSX בשוק כך האקוסיסטם שלהם יגדל ויפרח, יהיו יותר משתמשים שמשחקים במשחקים שלהם, יהיו יותר מנויים ל-GP וזה רק יגרום למשתמשים חיצוניים לאקוסיסטם כמו משתמשי ה-FIRESTICK או ה-PC לגדול כי כל החברים שלהם יהיו באונליין של אקסבוקס.

ואגב, אם אין יותר משחקי DAY ONE, אפשר לשנות את ה-TIERS של GP וגם התמחור. אם מיקרוסופט לא משילה כסף על DAY ONE ממפיצות כמו קאפקום וגם זוכה למכירות טובות יותר של צד א' כי המשחקים שלה לא שם DAY ONE אז בהחלט אפשר להוזיל את GP. אולי אפילו לנטוש את הקונספט של TIERS ולעשות רק TIER אחד של איזה 100$ בשנה שכולל הכל, מGOLD ועד XCLOUD ו-GP.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 14:27

בחצי שנה הראשונה של השנה באירופה:
- מכירות הפלייסטיישן ירדו ב-16%.
- מכירות הסוויצ' ירדו ב-32%.
- מכירות ה-XS ירדו ב-37%.
- המכירות של FC24 גבוהות ב-7% משל FIFA 23 (כמובן שצריך לזכור שהיה יורו).
- HD2 סיים במקום השני, ובצורה מפתיעה it takes two בטופ 10, במקום ה-8.

ובחודש יוני:
- פיפא כמובן ראשון בזמן היורו.
- אלדן רינג קופץ למקום השני בזכות ה-DLC.
- לואיג'י 2D מקום 8, היה במרחק 4000 יחידות מלהיות המשחק נינטנדו הכי נמכר של 2024. אבל הוא מכר רק שליש מלואיג' מנשן 3. נתוני נינטנדו הם ללא מכירות דיגיטליות.
-

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2024, 17:48

DrKeo כתב:
Laskin כתב:בשביל שזה טיפה יעבוד - הם חייבים לקחת בחזרה ולהפסיק להוציא משחקים לפס5, כבר עכשיו. אחרת למה שמישהו יאמין? אם המשחקים ייכשלו הם שוב יוציאו אותם למתחרה, זה ברור.

ברור שהם חייבים להפסיק להוציא משחקים לפס5, הם לא היו צריכים להוציא מלכתחילה. ובנוגע לאיבוד המנויים, אני חושב שכבר ביססנו ש-GP תקוע במקום. מיקרוסופט לא יכולה להעלות מחירים לנצח, הם צריכים להגדיל את בסיס המשתמשים של השירות. והרי גם המהלך עכשיו של העלאת מחירים כנראה יאבד להם מנויים.

כדי ש-GP יגדל, ה-XSX צריכה בסיס משתמשים גדול. הרי GP ו-GOLD קשורים במותן. סוני הביאה כמעט 50 מליון מנויים לפלוס על ידי הצעת 3 משחקי בני שנים בחודש + אוונליין, אני בטוח ש-GP יכול לבצע הרבה יותר טוב מזה בלי משחקי DAY ONE כל עוד הבסיס משתמשים של ה-XSX יגדל. בסופו של יום זה מה שמקירוסופט צריכה, למכור כמה שיותר XSX. ככל שיהיו יותר XSX בשוק כך האקוסיסטם שלהם יגדל ויפרח, יהיו יותר משתמשים שמשחקים במשחקים שלהם, יהיו יותר מנויים ל-GP וזה רק יגרום למשתמשים חיצוניים לאקוסיסטם כמו משתמשי ה-FIRESTICK או ה-PC לגדול כי כל החברים שלהם יהיו באונליין של אקסבוקס.

ואגב, אם אין יותר משחקי DAY ONE, אפשר לשנות את ה-TIERS של GP וגם התמחור. אם מיקרוסופט לא משילה כסף על DAY ONE ממפיצות כמו קאפקום וגם זוכה למכירות טובות יותר של צד א' כי המשחקים שלה לא שם DAY ONE אז בהחלט אפשר להוזיל את GP. אולי אפילו לנטוש את הקונספט של TIERS ולעשות רק TIER אחד של איזה 100$ בשנה שכולל הכל, מGOLD ועד XCLOUD ו-GP.

אז שוב, יש פה בעייה רצינית של הצהרות סותרות, הבטחות שהופרו ובלבול אחד גדול, בנוסף לעליית המחירים של השירותים והעובדה שהם לגמרי הולכים על מולטיפלטפורם. כמה שינויים במדיניות ושנמוכים אתה חושב שהאנשים שבאקוסיסטם שלהם מוכנים לספוג?

כן, אם באמת במקביל יחתכו משמעותית את המחיר של GP זה יעזור, אני פשוט לא רואה את נדלה הולך בכיוון הזה. החטיבה מוציאה הון ולא מרוויחה אז הם מעלים מחירים ומוציאים הכל לכל מקום. לגמרי אסטרטגיה קצרת-טווח שמעידה על היסטריה.
ממש מבאס, כי באמת שעכשיו מתחילים לצאת להם משחקים מעולים כנראה, ואני לא רואה אותם אוטמים את הסכר אחרי שפוצצו אותו ממש לאחרונה. הם לא ידממו עד סוף הדור הזה, זה יהיה חכם אבל לא יקרה, ואנחנו גם שוב חוזרים לעניין האמינות וההצהרות שנלקחות בחזרה… מי יאמין להם שבאמת לא יצאו לכל מקום בדור הבא? לדעתי מעט מאוד.
אז נראה שבאמת הסיכוי היחיד שלהם להצליח ככה הוא גם סיכון גבוהה - להוציא חומרה הרבה יותר חזקה במחיר נמוך לפחות במאה דולר מסוני, 50 דולר לא יעשו את העבודה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2024, 22:00

לפני שנתיים הם אמרו שכל המשחקים הגדולים שלהם בלעדיים, שהם לא מבינים את השמועות והשאלות על האם הם בלעדיים או לא. והופ, קצת לחץ ROI מהבוסים ועכשיו הם פתאום מוציאים הכל לפס5. אין בגידה גדולה מזה באנשים שהוציאו 500$ על הקונסולה שלהם במקום 500$ על הפס5, אנשים שעשו החלטה מושכלת ללכת על הספריה של אקסבוקס ולא על זאת של פלייסטיישן רק כדי לגלות שאם הם היו קונים פלייסטיישן הייתה להם ממילא הספריה של אקסבוקס. אז וואללה, לא בדיוק שינוי אסטרטגיה נוראי, להפך, הקהל של אקסבוקס יעריך את זה.

וכן, יש בלבול גדול והצהרות סותרות, ברוך הבא לאקסבוקס. מה שהם אומרים בתחילת הדור לא דומה למה שהם אומרים באמצע הדור שלא דומה למה שהם אומרים בסוף הדור. דור ה-360 התחיל בגיימינג גיימינג גיימינג, בלעדיים עד האופק, ונגמר בשחרור של באנג'י, הסגירה של ליונסהד, האינוס של RARE לעשות משחקי קז'ואל ונפנוף ידיים מול הקינקט. דור ה-X1 התחיל בטלביזיה, אפס BC, חזון אונליין מלא DRM וקונסולה חלשה ונגמר בגיימינג גיימינג גיימינג, קונסולה מפלצת והמון BC. וגם הדור הזה התחיל בגיימינג גיימינג גיימינג עם קונסולה חזקה, קונים את כל העולם כדי לבנות LINEUP בלעדיים בלתי יאומן ונגמר בהופס, אין לאקסבוקס בלעדיים בכלל ועדיף שלא תקנו אקסבוקס מלכתחילה ואפילו לא טורחים להוציא מתחרה לפס6 פרו.

לפחות אם עושים שינוי כיוון באמצע, עושים שינוי טוב עם חזון ברור ולא נפנוף ידיים לכל כיוון כמו אדם שעולה בלהבות ולא יודע מה לעשות.

ואגב, לא טענתי בשום שלב שזה מה שהם יעשו. הקניה של אקטיוויז'ן שמה מטרה בגודל 70 מליארד דולר על אקסבוקס ונדלה יאנוס אותם ל-ROI עד שגירס ירוץ על טוסטר במטבח. אני רק אומר מה הם צריכים לעשות, זה היה צריך להיות המהלך אחרי הרכישה של אקטיוויז'ן, לא ללכת לצד ג' ולנפח את GP למחיר לא סביר. ליתר דיוק זה היה צריך לקרות לפני הרכישה של אקטיוויז'ן, והרכישה של אקטיוויז'ן לא הייתה צריכה לקרות בכלל. היא הייתה טעות קולוסאלית, הם היו צריכים לקנות עוד מפיצה קטנה כמו חטיבת המשחקים של WB או את החטיבה המערבית של SE שאמברייסר בסוף קנו. או אולי לחילופין מספר חברות קטנות שעושות משחקים מעניינים כמו IO, רמדי או פלטיניום. ואם כבר הולכים על לקנות מפיצה גדולה, T2 הייתה עולה להם חצי מאקטיוויז'ן ומביאה להם ערך אסטרונומי בבלעדיים כמו סדרת ביושוק, משחקי GTA, משחקי RDR, כל שנה משחק NBA2K (ואולי גם FIFA2K), משחקי FIREAXIS, ג'ודאס ואפילו את זינגה. הרי מיקרוסופט היו כל כך חמים על לרכוש חברה שחזקה במובייל, זינגה היא בדיוק זה. יש לך מושג כמה מכשירי XSX היו נמכרים אם GTA6 היה בלעדי ל-XSX לשנתיים ואז מקבל גרסת מחשב ולעולם לא מגיע לפס5?

בקיצור, כל מה שמיקרוסופט עשו בשנתיים האחרונת היה טעות אחת קולוסאלית.

ואגב, למה אתה אומר שהם מדממים? חטיבת המשחקים של מיקרוסופט רווחית, לא מעט רבעונים יותר רווחית משל פלייסטיישן. פשוט אחרי שזורקים 70 מליארד דולר, נדלה דורש מהר מהר להרוויח כמה שיותר כסף כמה שיותר מהר. אקסבוקס הפנתה את העין של סארון עליהם, גם פנימית מבחינת נדלה ושות' וגם חיצונית מבחינת הרגולטור. ועכשיו כתוצאה הם נקברים באדמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 יולי 2024, 08:53

בדוחות של מיקרוסופט ראינו הכנסות, לא רווח נקי. כשאתה מחשב רווחים אתה חייב לדעת כמה אתה מוציא, ומעבר למשחקים צד ג׳ שמגיעים לגיימפאס שהם משלמים עליהם, וה- EA Access, והמשכורות של כל המפתחות הפנימיות ועלויות המשרדים ואאוטסורסינג ומרקטינג, יש את עניין הרכישות - כולל זו שעלתה להם 70 מליארד… הם עדיין לא כיסו את ההוצאה הזו ולא יכסו אותה עוד הרבה זמן כך שאני לא רואה איך הם ״רווחיים״. כן, בדו״חות נקודתיים יש גידול בהכנסות, אבל אי אפשר שלא להחשיב את ההוצאה שהביאה להם את ההכנסות של COD וכו׳ כמו גם הוצאות אחרות שאינן ידועות לנו…

עריכה:
חיפשתי אולי יש נתון כלשהו בעניין הזה ומצאתי את זה:
https://www.theverge.com/2024/1/30/2405 ... ng-surface

תקרא את החלק הזה:
Microsoft says the net impact from the Activision Blizzard acquisition is just over $2 billion in revenue, but the cost of integration, transaction costs, and other costs of revenue all total $930 million. With other operating expenses ($1.59 billion) it works out to an operating loss of $440 million.

וזה רק מהחלק של רכישת אקטיויז׳ן… אנחנו לא יודעים כמה בדיוק עולה להחזיק את שאר החברות שלהם שלא שוחררו ממש משחקים ברבעונים האחרונים ואלו שכן - לא מכרו. בלי לדעת את הוצאות התפעול של החטיבה אנחנו לא יכולים לדעת אם זה באמת רווחי ועכשיו כשיש סטגנציה או ירידה במנויים של GP במקביל לירידה גדולה במכירות החומרה והתוכנה - אני מניח שיש הפסד גדול בשורה התחתונה, ושהם כן ״מדממים״.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 יולי 2024, 17:31

אני לא חושב שיש ויכוח בכלל שאקטיוויז'ן תהיה הפסד פיננסי גדול למשך שנים. הרכישה הזאת הייתה כמו לירות לעצמך בראש.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 יולי 2024, 22:44

Laskin כתב:
Hypno כתב:הצד א' של מיקרוסופט נכשל והוא בעצם לא משפיע על מכירת הקונסולה? אז שיוציאו אותם לPS ויעשו כסף.

ההמשך הטבעי של המשפט הזה הוא:
״…ואז בדור הבא אף אחד לא ישקול לרכוש את הקונסולה שלהם, כי כולם יודעים שהמשחקים יגיעו לפלייסטיישן שלא מוציאה את המשחקים שלה לאקס בוקס״
אבל אתה משום מה לא מגיע לזה :)

ואז לפני תחילת הדור הבא אפשר להוציא הודעה שאומרת שהם חוזרים לבלעדיות. מה פה קשה? למה זה צריך להיות צמיתות וללא דרך חזרה?
אנשים לא 'יאמינו'? אז שיחכו שנה-שנתיים-ארבע ויתביישו ויראו שהמשחקים לא הגיעו ואז יגידו לעצמם שפספספו..

ועדיין אין תשובה: למה בעולם אחרי 'שהסכר נפרץ' אנשים 'יאמינו' שדום בלעדי וירוצו לקנות את הקונסולה אבל לא 'יאמינו' כאשר מיקרוסופט תכריז שבדור החדש הם חוזרים לבלעדיות?

DrKeo כתב:
אה? ברור שמפיצות צד ג' מעדיפות את האקסבוקס לסוויצ'. אקסבוקס מקבלת מכולן הרבה יותר משחקים, לא כי יש לה בסיס משתמשים כזה מדהים אלה כי היא דומה לפס5 אז הם בונים משחק פס5 וגרסת ה-XS היא בייסיקלי כסף חינם מפורט זול. זאת גם אחת הסיבות שרואים שה-XSX והפס5 מבצעות די דומה טכנית למרות שה-XSX חזקה משמעותית, כי הפס5 הקונסולה המובילה בפיתוח תמיד.

סוני יכולה להביא את GOW ו-TLOU2 תוך שתי שניות לאקסבוקס, הן ליטרלי אותה חומרה והאקסבוקס אפילו חזקה יותר. מדובר בפורט זול בטרוף, כסף חינם. אז אל תמציא כל מני תירוצים, למה סוני לא לוקחת את הכסף החינם של להוציא גרסת XSX? למה סוני ליטרלי משלמת מליונים לחברות כמו סקוור כדי לקבל בלעדיים, אם אין שום משמעות לבלעדיים אז למה הם עושים את זה?

בנוגע ל-FIRESTICK, אין שום דבר הזוי בתגובה שלי אליו כי לא רק שברורה לי אסטרטגיית ה-FIRESTICK, אני ליטרלי כתבתי הודעה שלמה לגיא בזמנו שמיקרוסופט צריכה לשים את XCLOUD על ה-FIRESTICK כשהוא דבר על זה שמיקרוסופט צריכה לעשות קונסולת הזרמה. אני אומר משהו אחר לגמרי, שלהכריז בפרסומת ולהשריש לאנשים למוח "לא צריך אקסבוקס" בתור TAGLINE זה לרצוח את החומרה שלך ומטומטם לגמרי. ומעבר לזה XCLOUD לא מוכן לפריים טיים עדין, השירות מקרטע, ולהגיד לאנשים לנטוש את האקסבוקס וללכת על FIRESTICK כשהשירות במצב הזה זה לא רעיון טוב במיוחד. מוקדם מדי לדחוף את XCLOUD חזק, עד שהם לא יתאפסו על עצמם טכנית הוא צריך להיות בסוג של בטא. גם מבחינת הגינות צרכנית וגם מבחינת PR לעצמם.

מה לא ברור ש XBOX זו הפלטפורמה הכי פחות פופולארית? אז למה להביא משחקים לשם לפני שאתה ממצה את האפשרויות היותר פופולאריות בהרבה?
ברגע שמשחקים של סוני יהיו גם על סוויץ' 2, אין ממש טעים להוציא גם ל XBOX. בכל מקרה, זה המפלט האחרון. וגם כתבתי שזה שמיקרוסופט היא המתחרה הישירה הקלאסית זה גם חלק מהשיקול.

מפיצות צד ג' חשבו שסוויץ' תיכשל והם לא היו שם. אחרי ההצלחה הגדולה של הסוויץ', הם יתצייבו בסוויץ' 2 מהיום הראשון.

אתה מייחס חשיבות מפורזת לטאגליין בפרסומת 'שלא צריך XBOX'. זה כל הפואנטה של התחום הזה וכל אחד מבין את זה גם אני לא אומרים את זה באופן כזה ישיר כמו בטאגליין. סערה בכוס תה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 יולי 2024, 22:51

DrKeo כתב:בחצי שנה הראשונה של השנה באירופה:
- מכירות הפלייסטיישן ירדו ב-16%.
- מכירות הסוויצ' ירדו ב-32%.
- מכירות ה-XS ירדו ב-37%.
- המכירות של FC24 גבוהות ב-7% משל FIFA 23 (כמובן שצריך לזכור שהיה יורו).
- HD2 סיים במקום השני, ובצורה מפתיעה it takes two בטופ 10, במקום ה-8.

ובחודש יוני:
- פיפא כמובן ראשון בזמן היורו.
- אלדן רינג קופץ למקום השני בזכות ה-DLC.
- לואיג'י 2D מקום 8, היה במרחק 4000 יחידות מלהיות המשחק נינטנדו הכי נמכר של 2024. אבל הוא מכר רק שליש מלואיג' מנשן 3. נתוני נינטנדו הם ללא מכירות דיגיטליות.
-

וגם בקשר לטופ10 של אירופה בחצי השנה הראשונה, היו שני משחקים שיצאו ב 2024: הלדייברס 2 והרימאסטר של TLOU2.

אז זu התשובה למי שעדיין מזדעק למה סוני עושה רימאסטרים, ועוד למשחק פס4.
הרימאסטר של TLOU2 מכר יותר מטקן 8, יותר מדרגון דוגמה 2, יותר מ rebirth.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 יולי 2024, 23:24

Hypno כתב:ואז לפני תחילת הדור הבא אפשר להוציא הודעה שאומרת שהם חוזרים לבלעדיות. מה פה קשה? למה זה צריך להיות צמיתות וללא דרך חזרה?
אנשים לא 'יאמינו'? אז שיחכו שנה-שנתיים-ארבע ויתביישו ויראו שהמשחקים לא הגיעו ואז יגידו לעצמם שפספספו..

ועדיין אין תשובה: למה בעולם אחרי 'שהסכר נפרץ' אנשים 'יאמינו' שדום בלעדי וירוצו לקנות את הקונסולה אבל לא 'יאמינו' כאשר מיקרוסופט תכריז שבדור החדש הם חוזרים לבלעדיות?

אבל על סמך ההתנהלות של מיקרוסופט, ואתה גם מצדיק אותה עם משפטים כמו ״מה לא ברור שהפלטפורמה שלהם הכי פחות פופולרית״, אז אם גם בדור הבא הם יהיו עם הקונסולה הכי פחות פופולרית, וזה דבר שיקרה בסבירות של 99% בערך, כי אקוסיסטם זה לא דבר שעוזבים בלי סיבה מאוד מוצדקת כמו כשלון בדור הקודם ומעבר למולטיפלפורם - אז שוב נהיה באותה נקודה, לא? הם הכי פחות פופולריים אז הם יוציאו משחקים למתחרה. אז מה שכנראה הולך לקרות זה שאנשים ימתינו שנתיים וזה כן יגיע.

ויש תשובה - בינתיים זה ״אינדיז״ ומשחק GaaS, אבל דום הוא AAA רציני, עם דגש על סינגל. הסכר נפרץ אבל המים עוד לא באמת הגיעו רחוק, הם עדיין יכולים לבנות סכר בהמשך הדרך… כשדום יגיע, וכנראה שגם אינדיאנה ג׳ונס, סטארפילד ובלייד - זה כבר לא ייראה אותו דבר כמו פנטימנט והייפיי ראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 יולי 2024, 10:39

Hypno כתב:ועדיין אין תשובה: למה בעולם אחרי 'שהסכר נפרץ' אנשים 'יאמינו' שדום בלעדי וירוצו לקנות את הקונסולה אבל לא 'יאמינו' כאשר מיקרוסופט תכריז שבדור החדש הם חוזרים לבלעדיות?

כשקונים חברה וכל המשחקים שלה הופכים לבלעדיים אליך זה הדבר הכי ברור מאליו. למה שמישהו לא יאמין שאם סוני קונה את רמדי אז המשחקים של רמדי יהיו בלעדיים לה? זה לגמרי ברור מאליו. אבל ברגע שיש לך אסטרטגיה הססנית, ברגע שאתה מוציא חלק, ואז לא מוציא חלק, ואז פתאום מוציא הכל לתחרות אז הסכר נפרץ. אף אחד לא יאמין לך יותר. איזה אדם עם חצי תא מוח עובד יקנה את האקסבוקס הבאה אם הוא יודע שבשניה שמיקרוסופט צריכה קצת מזומנים, הם מוציאים את כל הספריה שלהם לפס6?

Hypno כתב:מה לא ברור ש XBOX זו הפלטפורמה הכי פחות פופולארית? אז למה להביא משחקים לשם לפני שאתה ממצה את האפשרויות היותר פופולאריות בהרבה?
ברגע שמשחקים של סוני יהיו גם על סוויץ' 2, אין ממש טעים להוציא גם ל XBOX. בכל מקרה, זה המפלט האחרון. וגם כתבתי שזה שמיקרוסופט היא המתחרה הישירה הקלאסית זה גם חלק מהשיקול.

זה מאוד ברור שאקסבוקס הפלטפורמה כי קטנה מהארבע, אבל זה איש קש. אקסבוקס זה המקום שהכי קל לסוני להביא אליו משחקים, לפני הסוויצ', לפני הסוויצ' 2 ולפני ה-PC. יש אפילו סיכוי לא רע בכלל שמשחקי פס5 ימכרו על האקסבוקס יותר טוב מב-PC. אז תסביר שוב, הפעם בלי להתחמק, למה סוני לא מוציאה את המשחקים שלה לפלטפורמה שכל התעשיה מוציאה את המשחקים אליה?

אתה מסוגל להוציא את המילים האלה מהפה? שלדעת סוני יש משמעות לבלעדיים? שהם מוציאים מאות מליוני דולרים כדי לקבל בלעדיים מסקוור איניקס, מליונים רק כדי שלא תהיה גרסת אקסבוקס? ברור לך שהסיבה היחידה שאין גרסאות אקסבוקס ל-TLOU2 או ספיידרמן היא כי סוני בחיים לא תביא בלעדיים שמגדירים את הפלטפורמה שלה למתחרה הישירה, כי זה מטומטם וקצר רואי.

סוני חושבת שבלעדיות היא ערך עליון, מיקרוסופט רוצה להוציא את המשחקים שלהם על הפס5. תראה איפה הפלייסטיישן ואיפה אקסבוקס.

Hypno כתב:מפיצות צד ג' חשבו שסוויץ' תיכשל והם לא היו שם. אחרי ההצלחה הגדולה של הסוויץ', הם יתצייבו בסוויץ' 2 מהיום הראשון.

למי פאקינג אכפת מה מפיצות חשבו ב-2016 על הסוויצ' כשהן קבלו ערכות פיתוח? אנחנו ב-2024, כמעט עשור מאוחר יותר, מה זה רלוונטי בכלל? משחקים לא מגיעים לסוויצ' כי היא חלשה וגרסה שלה דורשת המון מאמץ, לא כי ב-2016 לא חשבו שהיא לא תצליח.

Hypno כתב:אתה מייחס חשיבות מפורזת לטאגליין בפרסומת 'שלא צריך XBOX'. זה כל הפואנטה של התחום הזה וכל אחד מבין את זה גם אני לא אומרים את זה באופן כזה ישיר כמו בטאגליין. סערה בכוס תה.

זאת לא סערה בכוס תה, זאת הסיבה שהחומרה של אקסבוקס בנפילה חופשית. לא הפרסומת הזאת ספציפית, האסטרטגיה הכללית שהפרסומת הזאת נבעה ממנה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים