נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 15 אוגוסט 2024, 23:29

וואו אם פייבל וגירס יהיו day&date זה כבר יהיה ביזיון של שיא השיאים, שימכרו כבר את החטיבה אם זה ידרדר לשם. לפחות אם הם ישארו בלעדיים לאיזה שנה+ יהיה לקהל את הבוקס את הנחמה שהם משחקים לפני כולם גם אם זו נחמה די עלובה אחרי שזרקת 2000 שקל על הקופסא הזו שיכולת פשוט לקנות פס5 ולחגוג עם פי עשר יותר משחקים ולהישאר עם יותר כסף בכיס.

אני מניח שספנסר לא צחק שהוא אמר לפני איזה חצי שנה שלדעתו הם הפסידו במלחמה בדור הקודם ואי אפשר לנצח יותר, כאילו עכשיו אני מאמין שנדלה לפחות באמת מאמין בתבוסה הזו ושאי אפשר לעשות קאמבק אחרת אין הסבר אחר למה שאנחנו רואים פה.

יהיה אפי לגמרי אם בסוף אחרי כל מה שהתעשייה הזו ראתה בסוף רק שתי הענקיות האלה סוני ונינטנדו ישארו בענף לצחצח בינהן את החרבות. זה נראה לי בדרך לשם כי מייקרוסופט כנראה חושבת כבר להשתלט דרך הענן על הכל זה ברור שהאקסבוקס מת כמו שאנחנו מכירים אותו לא יפתיע אותי בכלל אם הדור הבא יהיה הדור האחרון פרופר שלהם לפני שיהפכו את הבוקס לשירות ענן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2024, 13:01

הטיעון ״הפסדנו את הדור הקודם ולכן הפסדנו לנצח״ הוא הטיעון הכי מטומטם ששמעתי. הוא מבוסס על זה שמהדור הקודם x86 התחיל ואיתו ספריה דיגיטלית שממשיכה איתך לעד, כלומר משתמש קנה את המשחקים שלו כבר לפס4 ולכן הוא חייב לקנות פס5 כי שם הספריה שלו.

הלוגיקה הזאת שבורה מהיסוד. לכל האנשים האלה יש כרגע פס4 בבית, הספריה שלהם איתם, הם לא צריכים פס5 בשבילה כי ליטרלי יש להם פס4. אנשים קונים קונסולה חדשה כי היא אטרקטיבית להם, לא כי היא מריצה את המשחקים שממילא הם יכולים להריץ בקונסולה שיש להם בבית.

אם כבר הטיעון אמור להיות הפוך, בגלל שלכולם יש פס4 ולא x1 אז זה הופך את הxsx לסופר אטרקטיבית כי היא מריצה ספריה שלמה של משחקים שלבעלי הפס4 לא הייתה גישה אליהם כמו גירס 5 או פורצה הורייזן 4.

והלוגיקה הזאת ממשיכה גם לדור הבא. אם הxsx לא תמכור טוב אבל תהיה לה ספריה מדהימה עם דום, אינדיאנה ג׳ונס או פייבל, כשיגיע הדור הבא שיתחיל עם מלא קרןס ג׳ן ויובש דווקא האקסבוקס תהיה אטרקטיבית למדי כי לבעל הפס5 תהיה שם ספריה אדירה שהוא לא יכל לשחק.

וכל זה כמובן הולך לפח בגלל מדיניות המולטי פלטפורם החדשה שלהם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 אוגוסט 2024, 15:24

הפס4 במקרה הטוב במחסן, במקרה הרע נמכרה. אף אחד לא יחזיק אותה בסלון. חוץ מזה, יש משחקים שמקבלים עדכון דור הבא, זה גם שיקול.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 אוגוסט 2024, 16:05

הלוגיקה הזו אינה שבורה מהיסוד. מי שיש לו פס4 יעדיף לקנות פס5 בתחילת הדור כי המשחקים ממשיכים איתו ובדיוק בגלל אותו 'יובש' שיכול לקרות בתחילת דור.
למה לקנות XBOX ואז לקנות את המשחקים שהיו לך על הפס4 שוב? למה להסתבך עם כל פרטי החשבון ומשחקי F2P שהיו לך על PS ולהיות בלחץ אם אפשר להעביר אותם ל XBOX?

אז כן, מיקרוסופט הפסידה דור חשוב והיה קשה יותר לתמרץ אנשים לעבור אקוסיסטם.

בנתיים הדור הזה כבר גמור וצריך ואפשר לחזק את ה IP שיש לך.
'בואו נמכור XX% פחות ממה שאפשר כדי שעוד קצת אנשים יקנו XBOX שמצב החומרה שלנו ישתפר מגרוע לרע' זו לא אסטרטגיה מנצחת.

בדור הבא בתקווה למיקרוסופט יהיו את כלי המשחק שלהם מוכנים מיריית הפתיחה. שזה כולל דברים כמו אונליין חינם, תמיכה אקטיבית ב early access שיותר דומה למחשב, ביטול סרטיפיקציה לעדכונים, SKU של ניידת. אולי בכלל כל ה xbox יהיה בנוי מרכיבי מחשב והם יוכלו להגיד 'תעברו למצב PC ותוכלו להתקין ווינדוס וכך לשחק את משחקי סוני'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2024, 19:20

InterAl כתב:הפס4 במקרה הטוב במחסן, במקרה הרע נמכרה. אף אחד לא יחזיק אותה בסלון. חוץ מזה, יש משחקים שמקבלים עדכון דור הבא, זה גם שיקול.

אם אתה קונה קונסולה של המתחרה, הפס4 נשארת בסלון. ביחוד כשסוני במשך שנים המשיכה להוציא כל משחק גדול לפס4 כולל GOW R, הורייזון ו-GT.

בעצם חוץ מאשר ספיידרמן 2 וכמה משחקים איזוטרים בעל פס4 יכל להמשיך להשאר עם הפס4 עוד ב-2023 והיא נשארה רלוונטית לגמרי בזמן שבלעדיים לדור הבא הוא יכול לשחק במתחרה שהוא קנה. פשוט מיקרוסופט מעולם לא הופיעה לדור הזה.

Hypno כתב:הלוגיקה הזו אינה שבורה מהיסוד. מי שיש לו פס4 יעדיף לקנות פס5 בתחילת הדור כי המשחקים ממשיכים איתו ובדיוק בגלל אותו 'יובש' שיכול לקרות בתחילת דור.
למה לקנות XBOX ואז לקנות את המשחקים שהיו לך על הפס4 שוב? למה להסתבך עם כל פרטי החשבון ומשחקי F2P שהיו לך על PS ולהיות בלחץ אם אפשר להעביר אותם ל XBOX?

אז כן, מיקרוסופט הפסידה דור חשוב והיה קשה יותר לתמרץ אנשים לעבור אקוסיסטם.

בנתיים הדור הזה כבר גמור וצריך ואפשר לחזק את ה IP שיש לך.
'בואו נמכור XX% פחות ממה שאפשר כדי שעוד קצת אנשים יקנו XBOX שמצב החומרה שלנו ישתפר מגרוע לרע' זו לא אסטרטגיה מנצחת.

בדור הבא בתקווה למיקרוסופט יהיו את כלי המשחק שלהם מוכנים מיריית הפתיחה. שזה כולל דברים כמו אונליין חינם, תמיכה אקטיבית ב early access שיותר דומה למחשב, ביטול סרטיפיקציה לעדכונים, SKU של ניידת. אולי בכלל כל ה xbox יהיה בנוי מרכיבי מחשב והם יוכלו להגיד 'תעברו למצב PC ותוכלו להתקין ווינדוס וכך לשחק את משחקי סוני'.

לא, בעל פס4 לא צריך פס5 בשביל הספריה של הפס4, כי ליטרלי יש לו פס4. הפס5 היא סתם מותרות, הלקוח הממוצע לא קונה קונסולה ב-500$ כדי לשחק משחקי פס4 ב-60fps.

אם מיקרוסופט הייתה מפציצה בדור החדש, אם הxsx הייתה עולה 399$ והיו לה מלא בלעדיים טובים, בעלי הפס4 לא היו חושבים פעמיים רק כי יש להם את the order בקטלוג. משחקים מהקטלוג פס4 שלהם שהם עדין משחקים ב-2024 כמו פורטנייט הם קרוס פלטפורם וחינמים ממילא.

הספריה האחורית לא אמורה להיות (כמעט) פונקציה ברכישה של הדור הבא. יש לך את הקונסולה הקודמת ואם יום אחד בעתיד תחליט לחזור לפלייסטיישן היא עדין תהיה שם. אם כבר הספריה האחורית של המתחרה אמורה להיות רלוונטית יותר, כי אם מישהו בא לקנות פס5 כשלא היה לו פס4 אז אחת היתרונות הגדולים של הפס5 היא הספריה האחורית המטורפת של הפס4 שעכשיו הוא יכול לשחק.

אם דור הבא אפל תעשה קונסולה מטורפת שיש לה את כל הבלעדיים הטובים כולכם תקנו אותה כמו ילדים טובים ולא פס6, לא משנה מה גודל ספרית הפס5 שלכם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 אוגוסט 2024, 23:46

נדב אתה אמנם צודק שבתכלס כמעט אף אחד לא חוזר לספריה שלו בפס4 על הפס5 אבל אף אחד לא אוהב לאבד משהו שהוא שילם עליו אתה אולי לא תגע יותר בTLOU2 ורגנארוק בPS6 אבל היית רוצה לאבד גישה אליהם? לא נראה לי.כי אולי כן יבוא יום עם TLOU3 שתרצה לעשות מרתון? אולי הבן שלך יהיה מעוניין בהם יום אחד כמשחקי רטרו, אולי יבוא הרגע שתרצה גישה אליהם.

שנים גיימרים רצו שהקונסולות יהיו כמו הPC והסטים שהמשחקים תמיד שלך או לפחות תמיד יש גישה וספנסר חי עם האמת המרה הזו שהוא הפסיד דווקא בדור שאנשים התחילו לבנות את הספריה הזו שאמורה להיות קיימת לפחות עד 2044 אם לא יותר...

וגם כמו שאמרו אחי, מתי השתמשת בקונסלה ישנה לך ברגע ששידרגת ליורשת שלה עם BC ? השתמשת פעם בפס1 שלך מהרגע שהיה לך פס2 ? אף אחד לא משתמש בקונסולה הישנה שלו אם היורשת היא עם BC של 99.9% ואין מצב שאתה היחיד שכן המשכת להשתמש בקונסולת הדור הקודם :-)

נגיד הסוויץ שלך תמשיך להשתמש בה אחרי שתצא הסוויץ 2? היא כנראה תעבור לבן שלך או שתתרום אותה או שתמכור אותה או שתשים אותה באיזו מגירה לאיזה תרחיש אימים שהסוויץ 2 יפסיק לעבוד לך (טפו טפו) באמצע פריים 4 אבל כמעט לעולם לא תשתמש בה, אבל כן תרצה את המשחקים שלה איתך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2024, 16:03

אתה לא מאבד כלום, ליטרלי יש לך פס4. ואם בעתיד תקנה פלייסטיישן 6 או 7 או 8, כל הספריה שלך תהיה שם משודרגת.

אני לא חושב שיש יותר מדי אנשים שקונים פס5 בשביל לקבל משחקי פס4 משודרגים. עובדתית המכירות של הפרו היו בתחילת הדרך 1:4 ולאורך כך הדור האחוז שלה נמוך מזה משמעותית, אז עובדתית אנשים לא קונים חומרה בשביל שדרוג רזולוציה או fps.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 אוגוסט 2024, 16:29

אם אין הרבה אנשים שקונים פס5 בשביל פס4 משודרגים אז בהכרח גם אין הרבה אנשים שהיו קונים אקסבוקס בדור הבא בשביל לשחק בכל האקסקלוסיבים של מייקרוסופט אם היו נשארים אצלה.
אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמהרגע שדור הפס5 הגיע הקטלוג של הפס4 כבר לא מעניין אז לא יכול להיות שאותם אנשים כן יתעניינו במשחקי דור קודם של המתחרה אבל לא במשחקים שהם בחרו לקנות במודע בכספם בדור הקודם :) הרי לכולנו יש ערמת משחקי דור קודם שקנינו באימפולסיביות ולא נגיע אליהם גם עד הפס7.

בנוגע לטיעון של "אם אפל מחר תוציא קונסולה עם כל המשחקים הטובים כולנו ננטוש את הפס6" זה תלוי איזה אקסקלוסיבים היא תביא. למה הלכת לקנות את TLOU2 ואת GOW ועל GOT דילגת ואת הוריזון נטשת :-) ? זה פשוט איכפת לך מהIP של TLOU וGOW כי אתה מחובר רגשית שנים לIP האלה... בעוד שGOT והוריזון יכולים אולי להיות טובים בעיני הרבה אנשים אבל אין קשר רגשי אליהם בכלל לפחות לא לך נדב. ובגלל זה הם לא מעניינים או יעניינו לך את הביצה כרגע.

הטיעון שלי מאחורי החפירה הוא זה: גם אם פייבל 4 יהיה משחק של 9.8 ואינדיאנה ג'ונס יהיה משחק של 9.5 וגירס יהיה משחק של 9.7 זה לא בהכרח יניע אנשים פה לנטוש את הפס6 אם החיבור הרגשי שלנו למותגים של סוני ישאר חזק כמו שהוא עכשיו.

אני לא רואה את לאסקין בוגד בחיים בגראן טוריזמו רק בגלל שפורצה יהיה משחק עטור שבחים. :-)
לא רואה אותך בוגד בנוטי דוג ומדלג על TLOU3 אחרי שאמרת שTLOU2 היה אחד מהמשחקים הכי טובים ששיחקת בחיים :-)
לא רואה אותי בוגד בפלטפורמה הכי מאוכלסת בשחקני SF.
הכול תלוי מה אפיל/מייק יצליחו להביא אבל אני מזלזל ביכולת שלהם להביא משחקים שיהיו חוויה רגשית חזקה עבורנו כמו שסוני עושה.

מצד שני: אם אפל תביא איזה Half life 3 בלעדי אז כן יהיה על מה לדבר כי יש חיבור רגשי אבל מייק לא הולכת להביא אקסקלוסיבים עם כזו אהבת קהל חזקה זה כל הסיפור לדעתי.

ספנסר יודע לפני שהוא נרדם בלילה שהוא הפסיד את הדור שבו לא רק כל הבקלוג שלך נמצא הוא יודע גם שהוא הפסיד את הדור שבו כל החברים שלך נמצאים... הרבה יותר זורם לי להישאר בפס5 עם החברים שכבר נמצאים איתי מאז הפס4 מאשר לתקשר איתם דרך איזה דיסקורד, ספנסר הפסיד את הדור שאסור היה לו להפסיד זה הדור שקבע גורלות והכריע מי ישלוט בכל הדורות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוגוסט 2024, 17:37

ברור שאני ״אבגוד״ אם המשחקים הבלעדיים שם יהיו טובים יותר, והרי המשחקים הכי טובים של פלייסטיישן מגיעים למחשב ומחשב תמיד יהיה לי… השאלה אם המשחקים ימשיכו להגיע למחשב באיחור של שנתיים או שזה יהיה גג שנה ואז אני סיימתי עם קונסולות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 אוגוסט 2024, 18:05

קצת לא מתיישב לי שהאדם ששולח את המשפחה שלו לחופשה ומסיים את TLOU 2 ביומיים כדי להמנע מספוילרים, יבחר לחסוך 500$ אחת ל7-8 שנים אם המשחקים יצאו "רק" שנה מאוחר יותר גם לpc :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2024, 19:45

כל אדם ״יבגוד״ במותג וילך עם הקונסולה הכי טובה כל עוד היא טובה יותר משמעותית בדיוק כמו שהוכיח דור ה-360.

אם מיקרוסופט היו מפציצים את הדור הזה ונניח מוכרים את הxsx ב-399$ במקום 499$ אז הם בהחלט היו יכולים למשוך אנשים מפלייסטיישן לצד שלהם בדיוק כמו שהם עשו בדור ה-360.

נינטנדו לא הצליחה למכור את הwiiu ל-13 מליון אנשים, אבל היא מוציאה את הסויצ׳ והיא מצליחה למכור אותה ליותר מ-150 מליון אנשים. זה הכל בידיים של מחזיקת הפלטפורמה. אם היא עושה עבודה טובה היא תצליח, ואם היא עושה עבודה גרועה היא לא תמכור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 אוגוסט 2024, 11:21

Stick כתב:קצת לא מתיישב לי שהאדם ששולח את המשפחה שלו לחופשה ומסיים את TLOU 2 ביומיים כדי להמנע מספוילרים, יבחר לחסוך 500$ אחת ל7-8 שנים אם המשחקים יצאו "רק" שנה מאוחר יותר גם לpc :).

באיכות טובה יותר ופריים רייט לפעמים כפול ומשולש? בטח שכן
אתה שוכח שאותו אדם גם דוחה משחקים שנים כדי לשחק אותם בVR או עם RT וכו ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוגוסט 2024, 11:24

לאסקין איש קצוות, או שהוא שולח את המשפחה למדינה אחרת כדי להתכונן לשחק במשחק 30 שניות אחרי שהוא יוצא, או שהוא דוחה לשחק את MGS1 עוד משנת 1998 כי עדין לא יצאה גרסה ברזולוציה גבוהה מספיק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אוגוסט 2024, 06:52

כולכם אומרים שתבגדו אבל בנתיים נדב שוקל לפחות להביא את הפס5 פרו ובנתיים קהל שבוי של PS פלוס, ולאסקין לא נתפס מממש את האיומים אז זה איומי סרק עד שיוכח אחרת :-)

אולי זה רק אני אבל אני מצפה שאם הייתם רצינים במחשבות על "בגידה" הPS5 שלכם כבר היה מוצע למכירה ביד 2 כי בשביל מה להחזיק בו? איזה ערך יש לו עכשיו מבחינתכם? :-)
הוא אמור להיות גג מעצור לדלת.

אני צנצנת לאסקין, אם תסכים לקחת את הסיכון של לקבל ספוילרים במשך שנה לTLOU3 או החדש של קורי :-) כאילו דמט שלחת את האישה לנופש כדי שלא יפריעו לך לחוות את המשחק, ... זו הרמה שאנחנו מדברים עליהם... ולנדב יש ילד בן 9 שהוא סוג של סוני פאנבויי in the making שזה יהיה עוד pressure לשדרג לפס6 כשיגיע הזמן :-)

אתם לא תבגדו. אבל אני כן אאמין שתבגדו אם המשחקים של סוני יגיעו day and date לPC כי גם אני אבגוד בסיטואציה כזו :-)

דור ה360: נדב, אבל אתה יודע שזה היה דור אחר שלאנשים לא היה כזה איכפת להחליף פלטפורמות ולבגוד כי גם אם היה לפלטפורמה שלך BC (ולפס3 כידוע היה בהתחלה) עדיין הBC היה מבוסס דיסקים וזה היה קן נפרד של צרעות, כי אולי היה לך BC אבל אולי הדיסקים שלך נשרטו והלך עליהם קפוט, או שנתת את חלק מהאוסף שלך לחברים שאף פעם לא טרחו להחזיר, או שסתם העפת את האוסף הפיזי שלך רק כי אתה שונא שזה תופס מלא מקום פיזי בבית.

לא רק זה גם אם רצית לחזור למשחקי דור קודם, משחקי PS2 ומטה היו נראים נורא על טלווזיות HD והקפיצה הגרפית של ה360 מהפס2 היתה מטורפת ברמה שבאמת הפכה את הספרייה של הדור הקודם למשהו עתיק.

משחקי PS4 לא מרגישים עתיקים לעומת משחקי PS5, משחקי PS5 עדיין מרגישים משחקים שיכלו לצאת על הפס4, ספיידרמן 2 מרגיש כמו משהו שיכל מינוס זמני טעינה לצאת על הפס4 אז משחקי הדור הקודם שלנו רלוונטים מתמיד בדור החדש, ובדור הPS6 זה עוד יותר יבלוט כי משחקי PS6 יהיו קפיצה גרפית עוד יותר קטנה מדור הפס5.

מה גם שמייקרוסופט הצליחה בדור ההוא באופן חד פעמי להרוויח את כל התמיכה שלסוני היה כמעט כל היפנים+הרוב המוחלט של המערביים כולם היו טובים יותר על ה360.
כבר כתבתי פה פעם שהרבה אנשים לא יודעים את זה אבל אפילו בפאקינג יפן ה360 היתה הפלטפורמה המועדפת למשחקים כמו SF4 בגלל שפשוט רץ הרבה יותר טוב זו הרמה שאנחנו מדברים עליה שמייקרוסופט שיחקו אותה בדור ההוא מול סוני. ליגה אחרת.

סוני לעולם לא תחזור על טעויות כאלה בגלל שהפסלייסטישן והבוקס הן די זהות טכנית עם הבדלים מינורים וזה ימשיך להיות ככה בעתיד הנראה לעין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2024, 13:51

לא הבנתי, מה אתה רוצה שנקנה במקום פס5 או פס5 פרו? שנקנה אקסבוקס? קונסולה ריקה מכל תוכן בלעדי? כדי שתבגוד בקונסולה הדיפולטיבית שלך צריך שהצד השני יהיה אטרקטיבי ממש. אם היו מלא בלעדיים איכותיים ל-XSX והם היו אשכרה בלעדיים לקונסולה, כולם פה היו קונים XSX. בסוף אנחנו הולכים לאיפה שהמשחקים נמצאים.

היה לי גיימקיוב ופס2, אז קניתי 360. "בגדתי" בהם, כי ה-360 נראתה לי קונסולה מגניבה. עכשיו קניתי פס5 כי היה לי דור שלם של קטלוג אחורי להשלים והיא נראתה רכישה יותר הגיונית מהפס4 פרו, אבל בחיים לא הייתי מנחש שאחרי 4 שנים לא יהיו לי משחקי דור הבא לשחק בה.

אם ה-XSX הייתה קונסולה אטרקטיבית מבחינת בלעדיים, עם דגש על בלעדיים כי אין לי מה לחפש שם אחרת, אז ברור שהייתי קונה אותה. אבל היא לא, המשחקים של מיקרוסופט בדור הזה הם meh וכולם יוצאים ל-PC ואפילו אם לא היה לי מחשב הם מגיעים גם לפס5. אין מה לעשות עם הקונסולה הזאת, גג XSS כקונסולת ילדים עם GP.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אוגוסט 2024, 14:35

מה שכתבתי היה בתגובה לזה שלאסקין אמר שאם הבלעדיים של סוני יגיעו גג באיחור של שנה הוא יבגוד בסוני וישאר רק על הPC :-) לא בהכרח יעבור לאקסבוקס.
אבל שוב, גם במצב הכי אידיאלי שמייקרוסופט היתה משאירה את כל הבלעדיים אצלה ברמה שהם לא יוצאים אפילו לPC.

מי פה באמת היה בוחר באקסבוקס על פני הPS5 כי "פייבל 4" נראה עם פוטנציאל לעומת האיכות המוכחת של נוטי דוג שאנחנו כבר יודעים אותה. נוטי דוג היא known quantity וגם סנטה מוניקה, אנחנו יודעים מה אנחנו מקבלים בנישות הצרות שהן מתמקדות בהן ויודעים שהמשחקים יהיו לפנים בנישה הזו.

בעוד שהאיכות של פלייגרונד כמפתחת RPG צריכה להיות מוכחת גם אם פייבל עושה רושם סופר דופר טוב (והוא עושה).

מה אצל מייקרוסופט הפך לMust have גם אם היה אקסקלוסיבי? לדעתי רק DOOM והמשחקים של בטסדה ופרפקט דארק. כל השאר דברים שהאיכות שלהם לא ידועה על זה היית בוחר באקסבוקס לעומת הפס5 אם היה נשאר בלעדי או בשביל הIP האלה בוחר באקסבוקס Next על הפס6? מייקרוסופט לדעתי רחוקים מהשלב הזה שאפשר לסמוך על הצוותים שלהם שהם לא בטסדה/ID.

אפילו פרפקט דארק אי אפשר לסמוך שיקבל משחקים בצורה עקבית ויציבה כי נגיד ופרפקט דארק ייצא מעולה, עדיין מייקרוסופט היא לא הבעלים של קריסטל וזה לא given שהם יהיו גם במשחק הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2024, 14:43

מן הסתם מיקרוסופט צריכה בלעדיים טובים משל מסוני בכדי למשוך אנשים אליה, היא האנדר דוג. בנתיים המצב של הפס5 בקנטים, אבל בסוף יהיה לה משחק נוטידוג ומשחק סנטה מוניקה.

עד שיגמר הדור הזה האקסבוקס יכלה להיות עם המון בלעדיים טובים, יש לה אינסוף סטודיואים וסופסוף נראה שיש תפוקה. רק חבל שהספרית בלעדיים לא באמת מתחילה להבנות כשהכל מולטי פלטפורום דווקא כשמשחקים כמו פייבל, אינדיאנה ג'ונס ודום מתחילים לצאת, משחקים שיש להם אטרקטיביות ברמה אחרת ממה שמיקרוסופט הוציאה עד עכשיו בדור.

אני ויתרתי על TLOU2 ו-GOW 2018 בדור הקודם סתם מעצלנות לרכוש קונסולה ודחינות, דור הבא קניתי והשלמתי. אם הספריה של מיקרוסופט הייתה אטרקטיבית מספיק, היו כמויות יפות של אנשים שהיו מוותרים על הפס5 וקונים XSX אם הבלעדיים שלה היו אטרקטיבים מספיק בדיוק כמו שהם קנו 360 על פני הפס3 למרות שהפס2 הייתה הקונסולה הכי פופולרית של סוני אי פעם.

העובדה שהקונסולות עם תמיכה מלאה לאחור דווקא משחררת את העול להשאר באותו ecosystem. הרי בכל רגע תוכל לקנות פלייסטיישן, אם זה יד שניה 6 שנים לתוך הדור אם אם זה לקפוץ חזרה למים בדור הבא, וכל הספריה שלך וכל המשחקים שפספסת זמינים. אין FOMO, תמיד יש גישה, זה מקל על הבחירה.

ואגב, גם לא מעט גיימרים שיש להם כבר פס5 היו בכיף קונים XSX בנוסף אם היא הייתה אטרקטיבית מספיק. ואם יש לך OS טוב מספיק ואם הקונסולה חזקה מספיק, אותם אנשים יתחילו לקנות משחקי צד ג' כמו פיפא ל-XSX במקום לפס5 בגלל QR או גרפיקה עדיפה או סתם OS נוח יותר. שם הכסף האמיתי, לגרום לאנשים להשתמש בקונסולה שלך כקונסולה הראשית שלהם, ביחוד היום כשאפשר לשחק נגד חברים שנמצאים בקונסולה המתחרה ואפילו להשתמש בדיסקורד ולהיות איתם ב-party chat. זה קל מדי לעבור ecosystem היום, אבל אף אחד לא רוצה לעבור לקונסולה שהיא האנדרדוג ושאין לה שום יתרון על הפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 08:22

כן מסכים שהיו הארדקורס שהיו קונים X בכייף אם היו בלעדיים. אני אפילו מכיר איזה בחור שהיה לו PC ופס4 בדור הקודם שהלך לקנות אקסבוקס בשביל גירס 4 למרות שזה היה על המחשב כי הוא רגיל לשחק את המשחקים האלה על הבוקס.. אז בטוח היו קונים פי כמה עם בלעדיים השאלה אם זה היה מספיק כדי לנצח.לא נראה לי שזה היה קרוב אפילו בשביל לנצח.

כל המותגים של מייק כרגע שהם לא פורצה/ID/בטסדה הם בנסיגה. גירס עם כל האהבה שלי למותג נתפס עכשיו כמותג Shooter bro שמנסה להתבגר בלי הצלחה.
בזמן שהוריזון GOW וספיידרמן כולם באזור ה30M יחידות כל אחד משחקי גירס הם באזור ה6M-7M שזה אולי טוב יחסית לUserbase של הבוקס אבל הוא לא מגדיל אותו. בדור ה360 הז'אנר הזה של הShooter bro היה הדבר הכי מבוקש בשוק, כולם שיחקו את זה וכולם ניסו להיות גירס הבאים... זה כבר לא שם.

אובסידיאן... משחקים טובים, אבל ערכי ההפקה נשארו נמוכים למרות הכיסים העמוקים של מייק, אז אני לא רואה אותם מביאים יותר מהארדקורס הכי כבדים.
inxile כנ'ל.

אבל אני חייב להודות שאני באמת תוהה מה DOOM באמת בלעדי וTES6 באמת בלעדי היו עושים לפלטפורמה.

איזה אבסורדי זה שTES3 וDOOM3 היו בלעדיים אמיתים לאקסבוקס המקורית שהם לא היו של מייקרוסופט בכלל, ועכשיו שהם של מייקרוסופט הם כנראה יהיו מולטי.
האנשים במייק של 2001 אולי היו טירונים בענף הזה, אבל הם הבינו הרבה יותר טוב איך מייצרים קטלוג נחשק ממיקרוסופט העכשווית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 11:17

יש למיקרוסופט כל כך הרבה מפתחות ו-IP כיום שאני לא חושב שזה משנה כמה גדול פרנצ'ייז X או פרנצ'ייז Y. לפני שלוש שנים פייבל היה פרנצ'ייז מת ועכשיו הוא המשחק הכי מצופה של אקסבוקס (ואולי יכשל בגדול, אבל יש הייפ). יש להם אינסוף חומר לעבוד איתו, המון IP והמון מפתחות.

מיקרוסופט צריכה להצליח לנהל את הסטודיואים שלה כך שהם יוציאו משחקים איכותיים. יש להם יותר מפי 2 צוותים לעומת סוני וחלקם מוכשרים יותר מכל סטודיו של סוני חוץ מאשר סנטה מוניקה ונוטידוג. זה לא כזה תלוש שמיקרוסופט תציג ליינאפ סופר מרשים לקונסולה שלה, הם רק צריכים להתאפס על השיט שלהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 אוגוסט 2024, 00:44

עוד משחקי אקסבוקס בדרך לפלייסטישן לפי ספנסר, או איך שהוא אוהב לקרוא לזה "יהיו עוד שינויים"

אני מת על איך הוא מנסה ליצור הרגשה של "לא היתה לי ברירה כולם יעשו מולטיפלטפורום בקרוב לא רק אני" כן בטח, אני בטוח שניל דרוקמן הולך לשים את TLOU3 על האקסבוקס ושהוא גם כן אין לו ברירה כי "השינויים" בדרך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2024, 11:12

מ-1 עד 10, כמה מצחיק הולך להיות כשגרסת הפס5 פרו תהיה הגרסה האולטימטיבית של אינדיאנה ג'ונס בקונסולות? אני לא יודע אם צוות אקסבוקס בכלל מוכנים לפצצת PR שהולכת ליפול עליהם כשהפרו תהיה בשוק ותריץ את כל המשחקים של ה-XSX הרבה יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 ספטמבר 2024, 23:57

לאסקין, צדקת סוני לא קונה את הבלעדיים האלה אפילו חברות שאין סיכוי שתקנה מהם דוחות משחקים ללא הגבלה על הבוקס, זה כבר לא נורמלי.מה מייק עשו לעצמם בדור הזה??

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 10:49

ממש שוק גדול שכשאתה זורק את הקונסולה שלך לכלבים ואז היא מפסיקה למכור, אז מפתחים מעדיפים להתרכז בפלייסטטישן, הקונסולה שאשכרה מעוניינת להמכר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 ספטמבר 2024, 21:00

לא צריך לפתח תאוריות. הם הגיבו בציוץ אחר שפשוט הם לא מקבלים תשובות ממיקרוסופט והמשחק תקוע בסרטיפיקציה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2024, 21:31

כן, כי מיקרוסופט פטרו חלק גדול מצוות הQA והסרטפיקציה בשנה האחרונה כי הם שמים זין על הקונסולה שלהם. והם אמרו שזאת אחת הסיבות, סיבה נוספת הייתה כי סגה מתרכזת באסיה ושם פלייסטיישן שולטת ביד רמה. או במילים אחרות, הם לא מוציאים כרגע גרסת אקסבוקס כי מיקרוסופט זורקת על הקונסולה והקונסולה לא מוכרת ביחס לזאת של סוני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים