נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 14:01

את אותם המילים בדיוק גם אני יכול לומר:
אני די בטוח שרוב העם לא חושב כמוך, וכשמדברים על קבלת החלטות קשות, אלו בדיוק ההחלטות הקשות, הטרגיות והלא הוגנות- החטופים יותר חשובים מנצחון צבאי.

מה גם שהצלת החטופים לא מבטלת את האפשרות להגיע לנצחון צבאי מאוחר יותר, אבל ההיפך כן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 15:38

השבת החטופים לא מבטלת את האפשרות, אבל בתנאים שמונחים על השולחן כתנאי להשבתם - זה יעלה בחיי עשרות או מאות חיילים, אחרי שמאות חיילים גם כן פעלו למען מיטוט חמאס ואם תהיה עסקה - נתן לחינם.
כך או כך העם חצוי ומפולג, השאלה היא אם הוא חצוי ומפולג ונותנים לנאצים להמשיך לשלוט לצידנו בעזה או לא.
אני בצד שמעדיף שלא.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 15:43

השאלה היא אם הוא חצוי ומפולג ונותנים לחטופים בני עמינו למות או לא.
אני בצד שמעדיף שנחזיר את החטופים ואח"כ נחסל החמאס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 16:07

אז שוב, כל מה שצריך כדי לנצח אותנו ולמנוע פעולה אחרי טבח ואונס של למעלה מאלף ישראלים זה לחטוף כמה לצד שלהם. אחלה מסר.
שוב, אם הרצח של החטופים היה מתחיל ביום הראשון למלחמה - היית מרים דגל לבן?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 18:13

למה אתה קורא לזה דגל לבן? להחזיר את החטופים בחיים זו מטרה של הלחימה וחלק מההגדרה של ניצחון.

שוב פעם עם למנוע פעולה? כמה פעמים אני צריך להגיד את זה? אפשר לחזור ללחימה אחרי שהחטופים חוזרים, אבל היפך זה לא עובד. אם כבר, אז להחזיר את החטופים ואז לחזור ללחימה זו תכנית שיכולה לממש את כל מטרות הלחימה. עכשיו, שהחטופים נהרגים או נרצחים אחד אחרי השני - זו בפירוש לוותר על חלק ממטרות הלחימה ולכן בהכרח יהיה רק נצחון חלקי

ואם נוקטים בלחימה כלכלית אז גם לא יהרגו אלפי חיילים.
מש"ל

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 21:41

אפשר לחזור ללחימה ולאבד עשרות או מאות חיילים שוב כדי להגיע לנקודה בה אנו נמצאים כרגע. כן. אבל זה מטומטם.
מחר נכנס ומבצע את הטבח הכי גדול ביהודים מאז השואה ואתה מציע בעצם לעשות עליו חרם כלכלי בתגובה, כי הם רוצחים חטופים.
זה דגל לבן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 ספטמבר 2024, 22:20

חמאס לא מטומטמים, אם תסתכל על זה מהפרספקטיבה שלהם, באיזו סיטואציה שווה להם להחזיר את החטופים? אך ורק באחת, כשההשרדות שלהם כמושל בעזה מובטחת. אז במצבנו כיום זה ליטרלי או החטופים בעסקה או להמשיך במלחמה חודשים ואולי פה ושם יחולץ חטוף.

אני חושב שצריך לשנות את המשוואה. להם יש משהו שחשוב לנו, לנו אין שום דבר שחשוב להם, ולכן למשא ומתן אין סיכוי. אנחנו הריבון, אנחנו החזק, ולכן אנחנו צריכים לחטוף משהו שחשוב להם כבן ערובה. מה חשוב להם? שטח. צריך להכריז על חלק גדול בצפון הרצועה כמסופח רשמית למדינת ישראל, ריבונות מלאה כמו ברמת הגולן. רוצים את הנתח הזה בחזרה? תביאו את החטופים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 22:30

לא חושב שגם צריך להחזיר את השטחים האלה… כל יום מספחים איקס דונם שלא יחזור לעולם, ומזיזים בהמשך את הגדר לשם. יחזירו - נעצור במקום שהגענו אליו בפעם האחרונה שסיפחנו.

אגב חשוב לזכור גם שחלק מהעסקה שעל השולחן כוללת החזרת רוצחים שאנסו ושרפו פה משפחות בחיים. באיזה עולם זו בכלל אופציה שאנשים לוקחים ברצינות… אני באמת לא מבין מה הולך פה. כל הלחצים האלה על הממשלה לסגור עסקה אחרי מה שעשו לשישה האחרונים זה חתיכת עידוד לחמאס לרצוח עוד חטופים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 06 ספטמבר 2024, 23:23

הלחימה של צהל היום ברצועה - זה מאבד לנו עשרות או מאות חיילים וההישגים שזה הביא לנו בינתיים (בינתיים = פאקינג 10 חודשים) הם טקטיים בלבד.
הלחימה של צהל היום ברצועה - זה הטמטום.
כל ההערות המזלזלות בלחימה כלכלית זה מובן - זה לוקח זמן, זה לא מביא "תמונת נצחון" וזה לא מרגיע את הרצון בנקמה
מה לעשות וזה אפקטיבי. לייבש את מקורות המימון של חמאס פירושו שהוא לא יוכל לגייס יותר חיילים חדשים או לקנות אמל"ח ולהוציא לפועל פיגועים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 ספטמבר 2024, 00:36

הישגים טקטיים? האיום הרקטי על הדרום ב-20 השנה האחרונות הוסר ברובו המוחלט, זה טקטי? כן, לחמאס נשארו עוד רקטות פה ושם אבל היכולת הזו שהייתה האמצעי העיקרי שלהם להלך אימים על ישראל נלקחה מהם. זה לא הישג טקטי, זה תיקון עוול שנעשה לתושבי הדרום, ואני בניהם, שאכלו חרא מעזה במשך יותר מ-20 שנה.
הישג אסטרטגי הוא בסופו של יום צבירה של הישגים טקטיים, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו בעזה. מן הסתם אנחנו לא בסוף הדרך, אין עדיין חלופה שלטונית ולחמאס עוד נשארו יכולות צבאיות שצריך להשמיד, אבל אנחנו בדרך לשם, וצריך סבלנות וזה עדיין הזוי שאנשים מצפים שיהיה ניתן להשמיד ארגון שבנה את הכוח הצבאי שלו כמעט באין מפריע מ-2007 ב-10 חודשים, וזה עוד בזמן שחלק לא קטן מהצבא בכלל מרותק לזירות אחרות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2024, 00:49

Laskin כתב:לא חושב שגם צריך להחזיר את השטחים האלה… כל יום מספחים איקס דונם שלא יחזור לעולם, ומזיזים בהמשך את הגדר לשם. יחזירו - נעצור במקום שהגענו אליו בפעם האחרונה שסיפחנו.

אגב חשוב לזכור גם שחלק מהעסקה שעל השולחן כוללת החזרת רוצחים שאנסו ושרפו פה משפחות בחיים. באיזה עולם זו בכלל אופציה שאנשים לוקחים ברצינות… אני באמת לא מבין מה הולך פה. כל הלחצים האלה על הממשלה לסגור עסקה אחרי מה שעשו לשישה האחרונים זה חתיכת עידוד לחמאס לרצוח עוד חטופים.

צריך להכריז על תוכנית סיפוח בשלבים מהירים וכל שלב שמבוצע הוא לא בר הפיכה. צריכים להיות תאריכים קבועים מראש, שידעו שאם הם לא יקבלו את ההסכם עד ה20 באוקטובר אז עוד חלק מעזה הלך. להפעיל מנגנון לחץ שבמקום ששעון החול ירוץ לחטופים שלנו, הוא ירוץ לאדמות שלהם. והסכם כזה לא צריך לכלול שחרור אסירים, זה צריך להיות אדמה בעד חטופים.

sharonbn כתב:הלחימה של צהל היום ברצועה - זה מאבד לנו עשרות או מאות חיילים וההישגים שזה הביא לנו בינתיים (בינתיים = פאקינג 10 חודשים) הם טקטיים בלבד.
כל ההערות המזלזלות בלחימה כלכלית זה מובן - זה לוקח זמן, זה לא מביא "תמונת נצחון" וזה לא מרגיע את הרצון בנקמה
מה לעשות וזה אפקטיבי. לייבש את מקורות המימון של חמאס פירושו שהוא לא יוכל לגייס יותר חיילים חדשים או לקנות אמל"ח ולהוציא לפועל פיגועים.

להבנתי מקור המימון של חמאס כרגע הוא השתלטות על הסיוע ההומניטרי ומכירה שלו בשווקים לאזרחים. אז אתה מציע להפסיק סיוע הומניטרי לעזה?

חומת מגן רשמית הייתה חודשיים, אבל הליך ניקוי הגדה המשיך יותר משלוש שנים אחרי תחילת המבצע. אז לא נראה לי תלוש להגיד שניקוי עזה יכול לקחת שנים, וב-11 חודשים השגנו לא מעט. כמו שפייג׳ ציין איום הרקטות כמעט הוסר, והייתי מוסיף שצהל יכול עכשיו לפשוט בכל נקודה בעזה תוך דקות בזמן שלפני שנה פחדנו מהקונספט מגפיים על הרצועה.

וכמובן שהגדודים של חמאס מפורקים כמעט לגמרי. למרות שנשארו המון מחבלים יש משמעות גדולה לזה שהם ברובם אוסף של דגנרטים מנותקים מהפיקוד, אם יש עדין בכלל פיקוד. עם מבצע ארוך מספיק נצליח לפרק את החמאס כמושל, כארגון וכצבא. נכון, האידיאולוגיה תשאר וגם חמאסניקים ישארו, אבל כמושל, ארגון ןצבא הוא לא יהיה קיים. גם היום יש נאצים, אבל הריך השלישי כבר לא קיים וזה בהחלט הספיק בכדי להסיר את הנאציזם כאיום קיומי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 ספטמבר 2024, 01:03

sharonbn כתב:הלחימה של צהל היום ברצועה - זה מאבד לנו עשרות או מאות חיילים וההישגים שזה הביא לנו בינתיים (בינתיים = פאקינג 10 חודשים) הם טקטיים בלבד.

קראתי שלפני כמה שנים הוכיחו קשר בין איזו חברת השקעות טורקית בתחום הנדל"ן לחמאס, העבירו את זה לאמריקאים שהכריזו פומבית שמדובר בחברה שמעבירה כספים לארגון טרור. על פניו, גזר דין מוות לחברה שנסחרת בבורסה, לא? בפועל השווי של החברה קפץ פי ארבע כי ארדואן פינק אותם ביותר מכרזים ממשלתיים או משהו כזה. בקיצור, אם יש מספיק נחישות קשה מאוד לעצור את זה, ולשונאים שלנו יש המון נחישות להזיק לנו. ובכלל, איך עוצרים משאיות עמוסות במזומנים שנכנסות ממצרים בלי להחזיק בפילדלפי ומעבר רפיח? עזוב, אפילו מהסיוע ההומניטרי והסחורות הם עשו עסק כלכלי משגשג. כלומר עכשיו, ברגעים אלה ממש, בזמן מלחמה, כאשר הם עברו למוד גרילה, הם עדיין שולטים בכלכלה של הרצועה אז לא ברור איך אתה מתכוון ליישם את התוכנית שלך לייבש אותם כאשר אתה משאיר אותם בשלטון. אני יודע איך אפשר לעשות את זה עם ממשל צבאי, על כל היתרונות והחסרונות של זה, אבל לא ברור לי איך התוכנית שלך עושה את זה.

ואם יש לגורם כזה או אחר אינטרס להמשיך לספק להם נשק, וכל בן אדם שנמצא באירוע מבין שיש גורם כזה, איך התוכנית שלך מונעת מהם לעשות את זה? גם ארה"ב נלחמת כלכלית בחיזבאללה שמוכר סמים בחצר האחורית שלהם, לא נראה שזה מנע מהם להפוך לכוח הצבאי-לא מדינתי החזק בעולם, ומאחר וגם האורקים בעזה הם זרועות של איראן - למעשה זרוע כל כך חשובה לתוכנית החנק השטנית שלהם שהם מוכנים להסתכן בעימות ישיר עם ישראל שיעלה להם לא מעט בשביל להשאיר אותם בחיים - מה מונע מהם להמשיך לסבסד אותם באמל"ח? בוודאי לא זה שנכנע, נהפוך את סינוואר לסלאח א-דין ונדליק את כל המוסלמים ברחבי העולם אחרי הניצחון הגדול ביותר של "ההתנגדות". הרי בזמן שיש ממשלים דמוקרטים אין על האירנים אפילו סנקציות, להפך רק משחררים להם מליארדים על גבי מליארדים ונותנים להם להתעצם. המהלך הראשון של ממשל ביידן היה בכלל להסיר מרשימת הטרור את לועסי הגת שמיירטים היום ספינות ומילא פוגעים בישראל, הם פוגעים בסחר העולמי, ועדיין המערב לא עושה עם זה כלום.

נו, אז בתקופה צ'ימברלינית כזאת, שהמערב קרוב יותר לעשות לנו צ'כוסלובקיה מאשר לעמוד מול ציר הרשע, אתה חושב שיש איזו תוכנית שתבלום את האויב בלי שאנחנו נצטרך ללכלך את הידיים? וכל זה בלי לדבר בכלל על הסחורות, הציוד והכסף "הכשר" מהאו"ם, מארה"ב, מאירופה, מהמפרציות, שרוצים לשקם את הרצועה במליארדים. כי עזה זה הפלסטינים, הפלסטינם זה חמאס. חמאס זה הזרוע הצבאית של הנראטיב הפלסטיני השקרי והאלים. כסף שהולך לבתי ספר שלהם שוטף את המוח של המחבלים לעתיד, כסף שהולך לבתי חולים שלהם משרת אותם כבסיסים צבאיים. כל בית שיבנה מחדש הוא פוטנציאל לתשתית צבאית, על מה אתה מדבר? ראינו הכל, כל שקל שהולך אליהם זה חמאס אם תשאיר את חמאס עומד בכל צורה שהיא, זה יגיע אליו, בדיוק כמו שהגיע אליו בעבר, ואין לך שום יכולת לעצור את זה. אתה מכניס מלט לשקם את עזה בזמן שחמאס עדיין עומד על הרגליים? שיקמת על הדרך גם את מערך המנהרות שלו, הנשק האסטרטגי שלו והבעיה הכי גדולה שלנו. אתה מכניס סחורות דו שימושיות למאה ואחת סיבות הומניטריות? עזרת לשקם גם את בניין הכוח הצבאי. ואם יהיה חסר להם משהו? אין שום דבר שקצת תמונות "אותנטיות" של ילדים עזתים רעבים לא יפתרו, ואם זה לא יעזור תמיד אפשר לשלוח אותם להתאבד על הגדר, זה כבר יגרום לידידים שלנו במערב להסביר לנו שכדאי לעביר להם כל מיני דברים שלא כדאי להעביר. מעבר כמובן למים, חשמל ודלק שאנחנו כבר מעבירים, גם בזמן מלחמה. כי מה מסתבר? שכל הזיוני שכל על נסיגה לקו בינלואמי שתתן לנו לגיטמציה הייתה שקר גמור, ולא משנה מה הם על הגב שלנו. אז אם כבר אנחנו כובשים, לפחות "נהנה" משליטה בטחונית. זו המציאות. אבל מילא שאתה לא מבין אותה, אתה פשוט לא מכיר את האויב שלך, את המוטיבציה שלו, האמונה שלו והמוכנות שלו להקריב. להפך, אני זה שיודע שזה תהליך ארוך וכואב, אני גם מכיר את ההערכות לגבי פרק הזמן הנדרש לביצוע המשימה בלי מעורבות חיזבאללה שמתישה אותנו בצפון, חטופים, ניהול הססני של הדרג המדיני והצבאי וכל העולם ואחותו שקושרים לנו את הידיים. אתה כנראה לא, כנראה גם לא מכיר היסטוריה צבאית, וגוזר מכך שאנחנו נכשלים. אז אולי גם התהליך שלך הוא ארוך, ההבדל זה שהוא גם מדומיין. זה הכל.

בקשר לנקמה.. אם הייתי מאמין שיש אפילו 20% שהאשליות שלך יכולות להניב את התוצאה הרצויה הייתי מוותר בשניה, מלחמה זה דבר מחורבן, גם ברמה הלאומית וגם באופן אישי בתור מישהו שהיה חודשיים+ בעזה ואיבד אנשים, ועוד כמה חודשים בצפון און אנד אוף, חוזר ביום ראשון והחיים שלו די התהפכו. אבל אם כבר העלת את העניין, אני לא יודע אם מאחורי הדאגה לחטופים מסתתרת גם אידאולוגיה אחרת, שבעצם רוצה להפסיק את המלחמה גם מטעמים אחרים. הרי כמו שיש את אנשי "תמות נפשי עם ביבי" שרוכבים על העניין, יש גם את אנשי "לא בשמי". לגיטימי, אגב, אבל ראוי לציין את זה עם זה המצב, שאני ידע לפחות אם מה אני מתווכח. בכל אופן, ברמה העקרונית, הנקמה הראויה היחידה למה שהם עשו זה גירוש מוחלט, הם לא ראויים יותר להיות שכנים שלנו. ואם מערכת הביטחון הייתה משחררת חלק מהחומרים שאני ראיתי אולי הישראלים לא היו מתקררים כל כך מהר והיו נחושים יותר להשלים את המשימה, אבל כרגע הם בעיקר משחררים חומרים שעושים לנו נזקים אסטרטגים. אז זה כנראה לא יקרה, ונקמה היא מזמן לא חלק מהמשוואה, כי במציאות המפכחת יש לאירוע תכלית אסטרטגית מאוד ברורה לכל אחד שמבין שבשביעי לאוקטובר היה לנו לא מעט מזל, מוזר ככל שזה ישמע, ומצבנו היה יכול להיות גרוע פי 100. אבל לאחר שהתאוששנו נחשפנו לחולשה הבינלאומית והתלות הכמעט מוחלטת שלנו במעצמה שעוברת תהליכים דמוגרפים ותרבותיים שלא פועלים לטובתנו, בזמן שהחלשנו את עצמנו צבאית למימדים מטרידים, ובזמן שצריך לטפל בזה הכל כאן מאוד מאוד מטומטם. בגדול יש לנו אתגרים עצומים ותהליכים ארוכי טווח שאנחנו חייבים להתחיל להניא בשביל לשרוד, אבל זה קורה בזמן שמתנהלת מלחמת אזרחים לא לגמרי סמויה, כרגע עדיין במעמד צד אחד, וזה מדאיג, כי אם החברה הישראלית רוצה לשרוד מול יריב אירני נחוש, עם סבלנות אסטרטגית, אמונה משיחית, ותוכנית סדורה להשמיד אותו, כדאי מאוד שהצד שנהנה מנטפליקס יהיה עם קצת יותר סבלנות וכוח עמידה מהצד שחי באוהלים ובוזז משאיות סיוע בשביל לתת אוכל לילדים שלו.

37% משבויי מלחמת יום הכיפורים נרצחו בשבי, אם המדינה לא הייתה נלחמת ונכנעת בגלל זה, לא הייתה היום מדינה לעם היהודי. אבל אם החזון הציוני כולו עומד על גורל החטופים אני מציע מעכשיו לרדת מהארץ, כי בין אם נחזיר אותם או לא, יהיו חטופים נוספים ביו"ש, בחו"ל, גם בצפון ובדרום אם התושבים בכלל יסכימו לחזור לשם כאשר האויב עדיין על הגדרות ולא, לא נצליח להחזיר את כל מי שיחטף. בכל עימות עתידי הולכים להיות לנו חטופים. זהו. הפור נפל, ואין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות בשביל לשנות את זה. אני מבין שלאנשי "הרגשות שלי לפני הכל, שתישרף המדינה" כנראה כרתו את החלק באונה שמסתכל שני צעדים קדימה, אבל התגובה הלא רציונלית שלהם לאירוע הבטיחה שזה יהיה נשק אסטרטגי בידי האויב. היום פורסם המובן מאליו במסמך של חמאס שפשוט מוכיח שהוא בונה עליהם כאדיוטים שימושיים, אבל הצרה היא שלפחות חלק מהאליטות המנוונות שמובילות אותם יודעים שהם מקדמים אסון כאשר הם פועלים בניגוד לכל עיקרון בסיסי של משא ומתן ותורת המשחקים, גם ביחס לחטופים וגם ביחס לגורל האומה כולה, לא בגלל שהם טיפשים ולא בגלל ה"ערכים" שלהם, אלא בגלל שיש להם סדרי עדיפויות אחרים, בסגנון עולם ישן עדי יסוד נחריבה (במציאות הם יקבלו בן גביר עם 30 מנדטים). זה מצחיק כי נתניהו הוא אמנם צ'מברלין אבל היריבים העיקריים שלו נראים כמו משטר וישי, ולכן המינמום שהוא עושה גורם לו להיראות כמו צ'רצ'יל. בקיצור, אני לא יודע להכריע לגבי מיהו "רוב הציבור", אבל אם פייג' טועה ואתה צודק, אכלנו אותה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 ספטמבר 2024, 01:11

לגזור ולשמור.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 ספטמבר 2024, 03:17

נרצחו עשרות ישראלים באירועי פיגוע-מיקוח בשנות השבעים והשמונים. ממשלות (השמאל) דאז לא ניהלו מו״מ עם המחבלים כעיקרון (לפעמים ניהלו סתם כדי למשוך זמן). וואלה, לא נראה לי שהנפש הלאומית הצטלקה בעקבות זה אפילו קצת. בטח שזה לא פגע באחדות העם. מישהו זוכר בכלל היום את ילדי מעלות? אני משוכנע שהישראלי המצוי אפילו לא יודע על מה מדובר.

הסיבה שהטיעון הזה מושמע כרגע הוא כי יש מי שרוצה לפגוע באחדות העם, וזהו בעיקר השמאל השפל והבוגדני שמשתמש באופן ציני בחטופים כדי לנסות להפיל ממשלה. זה אותו הקפלן כל הזמן, בשינוי אדרת אחת לכמה חודשים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ספטמבר 2024, 11:10

+3 על שלושת ההודעות הקודמות…
יש בינינו אנשים שפשוט מתים להכנע במהרה, מבלי להבין שהכניעה שלהם תוביל למותם האיטי.

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 08 ספטמבר 2024, 03:32

סיכום מדהים עידן, ההשוואה לצמברלין, צ'רצ'יל ובעיקר משטר וישי צריכה להיאמר על ידי אנשי ציבור, מילים פשוטות שאולי יכולות לחדור למוחותיהם של היושבים בקפלן

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 08 ספטמבר 2024, 12:08

InterAl כתב:נרצחו עשרות ישראלים באירועי פיגוע-מיקוח בשנות השבעים והשמונים. ממשלות (השמאל) דאז לא ניהלו מו״מ עם המחבלים כעיקרון (לפעמים ניהלו סתם כדי למשוך זמן). וואלה, לא נראה לי שהנפש הלאומית הצטלקה בעקבות זה אפילו קצת. בטח שזה לא פגע באחדות העם. מישהו זוכר בכלל היום את ילדי מעלות? אני משוכנע שהישראלי המצוי אפילו לא יודע על מה מדובר.

הסיבה שהטיעון הזה מושמע כרגע הוא כי יש מי שרוצה לפגוע באחדות העם, וזהו בעיקר השמאל השפל והבוגדני שמשתמש באופן ציני בחטופים כדי לנסות להפיל ממשלה. זה אותו הקפלן כל הזמן, בשינוי אדרת אחת לכמה חודשים.

לשם הדיוק וההגינות ותקן אותי אם אני טועה - מעולם לא היה אירוע שמתקרב בכלל לחטיפה המונית של אזרחים מבתיהם לחו"ל (עזה, דה פקטו). אירועים כמו הפיגוע במעלות הוא אירוע "סגור" ומתוחם של לקיחת בני ערובה, לא חטיפה (מבלי להמעיט בחשיבותו כמובן). וגם אם נחבר את כל בני הערובה ו\או חטופים במהלך הפיגועים שדיברת עליהם אני בספק אם נגיע למספר שמתקרב למה שעשו לנו ביום אחד.

ואפשר לא להסכים עם הנראטיב הסופר פשטני שרוצה לשפוך את התינוק עם המים שדי אומץ במיינסטרים וגם אין ספק שיש כאלו שמנצלים את סיפור החטופים כנשק למטרותיהם, אבל מנגד לצייר את כל הסיפור בצבעים קפלניסטים של "שמאל שפל ובוגדני"? לא מסכים. מה אתה מצפה אחרי אירוע טקטוני ברמה הלאומית שרק ממשיך להדהד ולהתפתח? עם או בלי החבר'ה שטופי המוח שרק מחפשים תירוץ לארגן איזה הפגנה טובה קשה לי לדמיין תגובה ציבורית אחרת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 12:32

לי לא קשה לדמיין תגובה אחרת…
לעמוד חזקים מול הקושי, ולחסל את הנאצים.
זה היה בחודש הראשון בערך של המלחמה, כשאנשים עדיין זכרו טוב מאוד מה עשו לנו.
השנאה לחמאס הוחלפה ברובה בשנאה לממשלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2024, 13:02

צריך לשנא את הממשלה, היא הממשלה הכי גרועה שאי שהייתה בימי חיי בכל תחום שאני יכול לחשוב עליו, מהבטחוני (פנים וחוץ) ועד הכלכלי. זה לא צריך להחליף את השנאה לחמאס, ואם יש אנשים שזה החליף אצלם את השנאה לחמאס הם מיעוט קיצוני ומטומטמים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 13:34

אין ספק שיש על מה לשנוא את הממשלה הזו. אסון.
אבל אני לא מסכים איתך שאלו ששונאים אותה יותר מהחמאס *כרגע* - הם מיעוט כל כך קטן.
כל מי שלוחץ עכשיו על עסקה במחיר הנכחי ומכנה את ביבי "רוצח חטופים" - שייך למחנה הזה, כי בפועל אם היה מקדיש לזה קצת מחשבה הוא היה מבין שהוא תורם לחמאס, עוזר לו במו"מ, מתמרץ אותם לרצוח עוד חטופים ומשאיר אותו בשלטון בעזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 ספטמבר 2024, 13:50

כל ממשלה אחרת הייתה דואגת כבר לסיים את המלחמה, לסגת ולחתום על הסכם חטופים מופקר, אז מהבחינה הזאת היא הממשלה הטובה ביותר האפשרית.

מגס פריק, לא היה אף ארוע שמתקרב למימדים של ה-7 באוקטובר, אבל דווקא בגלל זה, הייתה אחדות בחודשים הראשונים למלחמה. אח״כ היא החלה להתפרק מסיבות שהן בעיקר פוליטיות, כי המלחמה מייצבת את הממשלה. ברור מה האינטרס של האופוזיציה והקפלניסטים במקרה כזה. מחממים את הציבור בטיעוני שווא תבוסתניים ובוגדניים כדי להשיג מטרה פוליטית, שבסופו של דבר תעמיד את המדינה במצב אסוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 14:33

מהבחינה הזו אין ספק שזו "הממשלה הטובה ביותר", אבל - וזה חתיכת אבל - זה תלוי רק אם הם ילכו עם זה עד הסוף.
אם יתקפלו אז זו האמא של הממשלות הכי גרועות, כי אז יצאנו גם עם הזנב, וגם אחרי מאות חיילים מתים וחטופים מתים לחינם.
אנחנו בשלב של ללכת עד הסוף או שזו הסיטואציה הכי נוראית שיכולנו לדמיין, אחרי שכבר היינו בסיטואציה הכי גרועה שיכולנו לדמיין.
וכן, הסיוט של החלק הקיצוני יותר של הקפלניסטים כרגע, ואולי לא רק הקיצוני יותר - הוא שילכו עם זה עד הסוף ואשכרה יצליחו במשימה של מיטוט שלטון חמאס. החלום שלהם הוא שהממשלה תכשל ואז הם יוכלו לומר "אמרנו לכם". ובדרך לשם - כל האמצעים כשרים, כולל לתת מתנות לחמאס כדוגמת ההפגנות האחרונות, כשכל האשמה ברצח החטופים מופנה כלפי הממשלה ואפס כלפי חמאס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2024, 16:17

Laskin כתב:אין ספק שיש על מה לשנוא את הממשלה הזו. אסון.
אבל אני לא מסכים איתך שאלו ששונאים אותה יותר מהחמאס *כרגע* - הם מיעוט כל כך קטן.
כל מי שלוחץ עכשיו על עסקה במחיר הנכחי ומכנה את ביבי "רוצח חטופים" - שייך למחנה הזה, כי בפועל אם היה מקדיש לזה קצת מחשבה הוא היה מבין שהוא תורם לחמאס, עוזר לו במו"מ, מתמרץ אותם לרצוח עוד חטופים ומשאיר אותו בשלטון בעזה.

אני לא חושב שהאנשים הללו שונאים את הממשלה יותר מאשר את חמאס. הם יכולים להשפיע על הממשלה הזאת ולא על חמאס, מן הסתם לעשות הפגנה "חמאס אתם רעים" לא בדיוק יתרום יותר מדי. אני מכיר מספיק אנשים שהלכו לכמה הפגנות מאז ההוצאה להורג של החטופים ואני יכול להגיד לך במליון אחוז שהם כולם שונאים את חמאס בדם, הם רק רוצים עסקה כדי להחזיר את החטופים הביתה.

InterAl כתב:כל ממשלה אחרת הייתה דואגת כבר לסיים את המלחמה, לסגת ולחתום על הסכם חטופים מופקר, אז מהבחינה הזאת היא הממשלה הטובה ביותר האפשרית.

ממשלות אחרות היו פועלות בעזה בצורה שונה. אני לא יודע איפה היינו היום, אפקט הפרפר וכו', אבל ההתנהלות בעזה במבט על היא קטסטרופה בלתי רגילה. יכול להיות שהיינו במקום אחר לגמרי כיום אם המלחמה הייתה מנוהלת בצורה יותר הגיונית. וכמובן שבאוצר אי אפשר היה לעשות עבודה יותר גרועה ממה שסמוטריץ' עושה, אני לא חושב שזה אפשרי.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 08 ספטמבר 2024, 16:55

מה זה לעשות הפגנה חמאס אתם רעים. בוא אם ה״400״ אלף היו עומדים מול עזה אז בכלל היה פה איחוד ברגע עם ימנים והפגנות כאלו היו יכולות להגיע גם למיליון איש. אם היינו מאוחדים היינו מרסקים את הפרוייקט הפלסטיני אבל יש מי שרואה באנשים עם כיפה יותר אויב מערבים ובנוסף לכל הם האליטה האינטלקטואלית… אצלנו וגם בחול.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 17:35

נדב, אם הם רוצים להסכים לעסקה הזו - הם כנראה לא שונאים אותם מספיק, כי העסקה היא צינור חיים לחמאס. שוב, יתכן ולא באמת הקדישו לזה מספיק מחשבה, וזה גם כן עצוב. אבל כמו שאמרתי - לא מדבר על כל מי שהלך להפגנה אלא לחלק לא מבוטל ממנה, ומהעם שלנו בכלל.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים