sharonbn כתב:אוקי, קיאו, מאחר וטרחת לענות לגוף ההודעה שלי (במקום לבטל הכל במשפט אחד או לנסות להסיט עם וואטאבאוטיזם) אני אענה
אני חושב שהתגובה של טראמפ למאורעות בהפגנה בוירג׳יניה היתה מחושבת מאד. הוא ניסח את התגובה כך שתנעם למאזינים בקהל היעד (הימין הקיצוני) ועדיין תאפשר לו לשלול טענות של תמיכה בימין הקיצוני (מה שנקרא plausible deniability )
לטראמפ יש בסיס תמיכה רחב בכמה קבוצות בחברה האמריקאית. בין אלו ישנם הימין האוונגליסטי שתומך בישראל מטעמים דתיים והימין האולטרה קיצוני כולל קבוצות עליונות לבנה וניאו נאצים. טראמפ מנווט את האימרות והצהרות שלו כדי לתחזק את התמיכה בקבוצות אלו.
מבחינה זו אני מסכים שטראמפ וגם מאסק אינם אנטישמים במובן שהם שונאי יהודים וישראל. הם פשוט מוצאים טעמים מעשיים לתמוך בקבוצות ניאו נאציות וכאלו שמפיצים תיאוריות אנטישמיות כדוגמת תיאורית ההחלפה שמאסק (בעצמו) צייץ אותה. למאסק יש טעם להתחנף לימין הקיצוני (למען האמת לכל קיצוניות) מאחר ואלה הקבוצות הפעילות ביותר ברשת החברתית שלו (וברשתות חברתיות בכלל)
וחופש הביטוי אין פירושו שמותר להגיד הכל. חופש הביטוי מאפשר להביע דיעה אישית קיצונית ככל שתהיה, אבל להפיץ תיאוריות קונספירציה שקריות זה לא חופש הביטוי, זה הנדסת תודעה/לוחמה פסיכולוגית
אני חולק עליך, בעיקר כי טראמפ לא ניסח משהו באלגנטיות בחיים שלו. הוא יורה מהמותן, מברבר ומגמגם, משתמש במילים לא קשורות ולפעמים מה שהוא אומר לא הגיוני עד הסוף. מה שהוא אמר על שרלוטסוויל לדעתי מאוד ברור כשרואים את הקליפ המלא - שמאלנים באו להוריד פסל הסטורי, ימנים באו להגן על הפסל ההיסטורי. בקבוצה של הימנים היו ניאו נאצים אבל גם אנשים רגילים שרצו להגן על ההסטוריה שלהם. בקבוצה של השמאלנים היו אנשי אנטיפה בשחור אבל גם אנשים רגילים שחשבו שהפסל לא נאות. וזהו, היו אנשים סבבה פה, והיו אנשים סבבה פה, ובו בזמן היו שם אנטיפה וניאו נאצים והוא מדגיש שהוא לא מדבר עליהם.
לדעתי מאוד שחור על גבי לבן, הוא אומר במפורש למה הוא מתכוון, אפילו אם הוא מגמגם ואומר את זה בצורה מוזרה כי זה טראמפ. אני לא חושב שמישהו יכל לדמיין מראש שהמסיבת עיתונאים הזאת תהפוך למקור בלגן לאורך שנים של דיסאינפורמציה וטענות מופרכות, כאילו טראמפ שחק שם שחמט 5D.
ובנוגע למאסק, בטוויטר יש היום כמעט 50-50 של שמאל וימין. מאסק אמור להתחנף לשמאל הקיצוני בדיוק כמו לימין הקיצוני על פי ההגיון הזה. בסופו של יום הוא מצייץ עשרות פעמים ביום, לפעמים דברים שהוא לא קרא עד הסוף ואז גם מוחק. אני עוקב אחריו באדיקות, אני גם רואה שיחות אישיות שלו פה ושם כי אני מכיר אנשים שמתכתבים איתו אישית בסיגנל, גם דברתי עם שון מקגוואייר שמכיר אותו מכל כיוון אפשרי, וחוץ מאשר מביכות על סף האספרגר אני לא רואה בבן אדם אז שמץ על אנטישמיות.