נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 30 ינואר 2025, 12:33

High on life היה משחק קצר, כיפי וטיפשי מאוד. אבל כיף. בטח ששווה במנוי.

ועכשיו שהחשבון psn הוא אופציונלי במחשב - עוד יותר. לא הגיוני שתהיה חנות של סוני.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ינואר 2025, 13:11

הגיוני זה בטח הגיוני, כי כסף. וכל המשחקים שלהם יוצאים מתישהו למחשב.
ואני אשמח אם תהיה - אם זה אומר שאוכל לרכוש בPS ולשחק במחשב, או בתוספת מאוד סמלית במקרה הרע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ינואר 2025, 14:23

ברור שזה הגיוני, וזה גם יכניס להם כסף. השאלה אם הם יטרחו לעשות את זה כי בשנים האחרונות אני לא מבין את ההתנהלות של סוני. אם הייתי יכול להכנס עם המשתמש שלי בקליינט במחשב זה היה מדהים, הייתי מוכן לשלם עבור חלק לא קטן מהספריה שלי בכדי שיהיה זמין קרוס עם המחשב, אם זה היה פר משחק או לשדרג tier של פלוס.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 ינואר 2025, 14:52

התכוונתי "לא הגיוני שהם יפתחו אחת, כי הם אפילו מורידים את הדרישה לחשבון". לא ל"לא הגיוני להם לפתוח חנות, נקודה סוף פסוק".
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ינואר 2025, 15:36

אני לא יודע אם זה משפיע או לא משפיע על ההגיון כי בסופו של יום גרסת סטים היא גרסת סטים וגרסת חנות נפרדת היא גרסת חנות נפרדת. כמו שפורצה הורייזן באפליקצית אקסבוקס ובסטים הן שתי גרסאות נפרדות. אבל אלוהים יודע מה סוני יעשו, ממש קשה לחזות את המהלכים שלהם כי הם מתנהגים בצורה קצת עקומה בשנים האחרונות.

אני מקווה שהם יפתחו חנות כזאת כי אני ממש אשמח לשתף את הספרית פלייסטיישן שלי עם המחשב, אפילו אם זה יהיה כרוך בתשלום.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 ינואר 2025, 20:15

זה אומנם לא חדש ש-MS משחררת משחקים שלה לפלייסטיישן אבל הפעם זה מרגיש אחרת כי זה כבר אחד מהתותחים הכבדים של MS שעברה תקופת זמן לא מבוטלת מהיציאה שלו:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ינואר 2025, 20:17

הוא ימכור ממש טוב… מעניין באיזה מחיר ישיקו אותו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ינואר 2025, 21:29

עכשיו אפשר לשחק גם פורצה וגם GT על אותה קונסולה. זה בטח יטיס לשמיים את המכירות של הXSX! למה לקנות קונסולה שמריצה את פורצה ואת GT כשאפשר לקנות קונסולה שמריצה רק את פורצה?

כן, הורייזון ימכור מדהים על הפס5. זה אומר שבטח סך ההכנסות שלו יהיה פחות מאחוז מה-revenue שהגן הסגור של אקסבוקס אמור להכניס בשנה.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 31 ינואר 2025, 02:07

קיבלתי מהעבודה שובר בסך 2,000₪ ש״ח ל״דינמיקה״, אז אמרתי יאללה.

התחדשתי בפלייסטיישן 5. :)
קבצים מצורפים
IMG_8989.jpeg
IMG_8989.jpeg (2.21 MiB) נצפה 2070 פעמים

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 31 ינואר 2025, 06:46

תתחדש, אבל למה לא פרו?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 31 ינואר 2025, 09:01

InterAl כתב:תתחדש, אבל למה לא פרו?

זה סתם להוסיף עוד 1,200₪ ש״ח בשביל כלום, לא השתכנעתי שזו קונסולה נחוצה. אני גם ככה משתדרג ממסך פעם ראשונה ממסך מעפן למסך 4K אז העין שלי תראה קפיצה מטורפת גם ככה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 31 ינואר 2025, 09:38

לשחק את rebirth ב-60fps במקום 30fps זה כלום?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 ינואר 2025, 13:08

אני הסתדרתי עם 40-60 במצב ביצועים.
בשלב הזה בדור אני כבר לא הייתי קונה קונסולה נייחת, עוד שנתיים וחצי נהיה נגיעה מהדור הבא, הייתי קונה סוויץ׳ 2, ממתין עם זה, וקונה פלייסטיישן 6.
אבל אם הוא ״חייב״ עכשיו אז כן, אולי הייתי קונה פס5 רגילה, אבל בלי דיסק (מי צריך את זה?!), ובהפרש הייתי חצי דרך לסוויץ׳ 2 :)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 31 ינואר 2025, 13:13

DrKeo כתב:די קאז, תתאפס על עצמך, הפס5 מוכרת לאט יותר מהפס4 כשהפס5 היא הקונסולה הראשונה של סוני שהיא מונופול. המותג הכי חזק שהפך למונופול והם לא מצליחים לנצח את הפס4. לא רק זה, ההפרש רק גדל, ככל שהדור יתקדם הפס4 רק תתרחק מהפס5.

לא מפתיע שאתה ממשיך להשתמש במושג מונופול באופן לא נכון.

הפס4 הייתה יותר 'מונופול' בתקופתה. ה XB1 הייתה DOA עם תצוגת ה all-in-one שלה, הדרישות לחיבור רציף, חומרה חלשה יותר, וסרטון שיתוף המשחקים המפורסם.
הפס4 לא הצליחה למכור יותר מהפס2. איזה כישלון, נכון?

מאידך, ה XBS הגיעה עם המומנטום של ספנסר, קונסולה חזקה יותר, 'למידת לקחים' מהדור הקודם. היא באה לתת פייט לפס5. בניגוד לדור הפס4, לפני שחרור הדור הנוכחי נראה שלמיקרוסופט יש את כל החלקים בתצרף מוכנים.
אז לא. מיקרוסופט העמידה תחרות יותר קשה מול סוני בתחילת הדור הזה מאשר בתחילת הדור הקודם.

עד סוף 2023 לא היית מפייט כך או אחרת על מונופול או לא מונופול.

הנה עוד דברים שמצביעים על כך שקצב המכירות של הפס5 יותר מרשים מקצב המכירות של הפס4:
- הדור הראשון עם תקופת קרוס-ג'ן ארוכה.
- הפס4 הוא הדור הראשון של התפוצצות משחקי ה GAAS, כך שאפשר להמשיך ולשחק במשחקים הקבועים שלך.
- הפס3 חרא קונסולה. הפס4 אחלה קונסולה. לא בוער לאנשים לעבור לקונסולה הבאה של פלייסטיישן.
- מחסורי קורונה בשיגור ומצב כלכלי בעולם.
- מחירים גבוהים וקונסולה שלא מקבלת הורדת מחיר קבועה, אלא עליית מחיר. במיוחד בשוק האירופאי.

אז כל זה ביחד ואתה מתעקש על כך שהפרש של 2 מיליון יחידות חומרה בין הפס4 לפס5 זה רע/כישלון? האג'נדה מדברת מגרונך.

DrKeo כתב:כל מה שאמרת פה לא נכון. פשוט ערימת גיבובים, העובדות לא נכונות והדיעות שלך בטוח לא.

מיקרוסופט הוציאו שלל משחקי AAA SP שנכשלו במכירות.
האם הקשת מזה משהו על השוק של משחקי AAA SP? האם הצעת למיקרוסופט להפסיק לשרוף כסף על המשחקים האלה? לא. כי סטנדרט כפול. רק כשלונות של פיתוחי GAAS מפילים את השמיים. רק כי הז'אנר לא בא לך טוב בעין.

DrKeo כתב:כועסים? מה אתה יוצר ויכוח איפה שאין? זה עכשיו הולך להיות הויכוח החדש? מי בכלל פנה אלך בדיון הזה? נמאס מחיקויים של BMW/סולס מחברות סיניות שכולם נראים אותו דבר, ברור לי שלך לא נמאס כי אתה לא משחק משחקי וידאו אלה רק עושה טרולינג בפורומים אינטרנטים בנושא.

להגיד שמשהו רודף טרנדים זה אומר שאתה מבקר את המשחק ו'כועס' שעושים עוד כאלה.
אני עדיין לא מצליח להבין מה זה חיקויי BMW. הרי BMW הוא לא משחק בז'אנר של סולס. חיקוי BMW = חברה סינית שעושה משחק AAA בז'אנר אחר?

מה הקשר בין משחקים סיניים בהשראת FROM ל BMW? נינג'ה גיידן 4 הוא חיקוי BMW? המשחק אונימושה החדש הוא חיקוי BMW?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 ינואר 2025, 14:26

1. הXbox One מכרה יותר בנקודת הזמן הזו בדור מאשר הSeries
2. ״המומנטום של ספנסר״ לא עוזר בשיט כשאין לך משחקים טובים מספיק, וכמובן שלא עזר שהפסדת את הדור הכי חשוב אי פעם בגלל זה בדיוק…
3. בפעם המליון - אף אחד לא אומר שהפס5 היא כשלון מבחינה כלכלית
4. בפעם ה-500 מליון - כשלונות הGaaS של סוני בשנתיים האחרונות בלבד עלו יותר מכל כשלונות הAAA סינגל פלייר שלהם ואולי גם של מיקרוסופט ביחד.
5. מן הסתם כשלונות הGaaS יותר מפריעים לנו, כי זה אומר שלא נקבל משחקי סינגל ***ממפתחות שבגללן קנינו את הקונסולה***.

אתה ממשיך להתעלם מההודעות שנח לך להתעלם מהן, וממשיך לחזור על הטיעונים שכבר הפרכנו… יאללה שחררי כבר יא אובססיבית.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 31 ינואר 2025, 19:12

2. ערב שיגור הדור הנוכחי, המצב של מיקרוסופט היה יותר טוב מזה של הדור הקודם. ברור שעכשיו X שנים אחרי אפשר להגיד שזה לא עזר להם.
והסיבה היא יובש במשחקים ואיכות נמוכה. לא קשור לגישת מולטיפלטפורם שהם אימצו בתחילת 2024.

3. קיאו אומר שהפס5 נמצאת ב'מצב קשה', שהקונסולה 'חולה'. 'הקונסולה הגרועה בהיסטוריה של פלייסטיישן'. אז..

4. ואתה אומר את זה על בסיס מה בדיוק? הדיעה הרווחת בתעשייה שמשחק GAAS עולה משמעותית פחות מאשר משחק AAA SP.
בתעשיות ההייטק שלכם אומרים שלתקן תקלה במוצר בתחילת הפיתוח עולה משמעותית מפחות מאשר לגלות ולתקן בשלב מאוחר יותר.

אז קל וחומר,משחק שמבוטל שנתיים לתוך הפיתוח לא מפסיד יותר כסף מאשר משחק שמפותח במשך 6-7 שנים, משווק, ומוכר חרא.......כמו פורצה. כמו הלבלייד. כמו קראקדאון ואחרים.

5. נכון. טעם והעדפה אישית גרידא. פשוט קיאו מתאמץ לטעון שיש משהו מעבר לזה.

אני משתדל להתייחס להכל. לא הפרכתם כלום (כי רוב הדברים שדוברו פה לא ברי-הפרכה..).

האובסיסיביות היא מהצד של קיאו שנטפל לכשלונות GAAS, אבל לא לכשלונות SP. אני פשוט מאיר זרקור על סטנדרט כפול ופרשנויות שלא באמת מחזיקות מים.
כמו הבדל של 2 מיליון מכשירים שממנו קיאו עושה מטעמים.

DrKeo כתב:קאז אוהב לדבר על ארה״ב, איפה שבחגים האחרונים הוצאות על חומרה של פס5 התרסקו ב-18%. אין תחרות, ראבק אין תחרות, אקסבוקס נפלו ב-38%, אין לאנשים מה לקנות חוץ מאשר פס5 והם מתחילים להבין שגם היא מכונת פורטנייט.

נכון, ארה"ב השוק העיקרי. השוק שבו הפס5 מובילה על הפס4 ביחידות חומרה ב7% נכון לסוף 2024 (הפס5 הגדילה את הפער באחוז אחד מ 2023).

ואם כבר פס5 בארה"ב ב 2024, יש את ההערכה הזו של משתמש ב install base. אם אתה מכיר אחרות, אתה מוזמן להביא:
1.35-1.45M for PS5. Not only due to Pro but the digital shift is increasing and thats a lower ASP SKU.

Really good results for PS5, puts total holiday at 2.6-2.7M, matching the peaks of PS4 bar 2015 and EoY at ~6M, higher than any PS4 year again.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 ינואר 2025, 20:05

אם אתה כל כך בטוח שנדב טועה, למה אתה שם זין כל כך על מה שהוא חושב? למה שהוא לא הגיב לך איזה שנתיים עשית פה דרמה קווין שהוביל לחסימה שלך ובייסקלי התחננת שהוא יתייחס אליך?

למה כל טיעון שמישהו מביא לפה אתה מרגיש צורך בהול לומר ההפך? אני בטוח שאם אני אטען עכשיו שהשעה היא 8 בערב ומשהו אתה תרגש צורך להגיב שעכשיו השעה היא 8 בבוקר ומשהו...אתה תמיד תטען הפוך ממה שמישהו אחר יטען, זה גורם לך להרגיש אינדיבידואל עם דעות משלך, אבל אנשים בדרך כלל מתבגרים ועוברים את השלב הזה בערך אחרי גיל 17 אתה נתקעת שם ולא התפתחת, חלאס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 ינואר 2025, 20:07

2. בטח שזה קשור, הם היו יכולים עכשיו להתהפך על סוני ולהשוויץ בעובדה שיש להם משחקים מעולים בזמן שיש מדבר יבש לגמרי בצד של פלייסטיישן, כאמור - כמו בדור הPS360, רק הפוך.

3. הוא צודק - מבחינת תוכן, שזה מה שמעניין אותנו הגיימרים.
להזכירך - אני עוד הכנתי לפני שנה בערך על המצב של הפלייסטיישן. כי וחשבתי שנקבל משחק של בלופוינט, ועוד איזה 7 משחקים בקרוב, מנפחות משחקי סינגל שאהבתי, שהתברר שהיו בכלל משחקי GaaS ובוטלו. מדובר ב-9 משחקים שבוטלו, שמתוכם 7 היו אמורים להיות בשבילי. אני לא קניתי פלייסטיישן בשביל לשחק צד ג׳, יש לי מחשב חזק פי כמה וכמה מפס5, אני קניתי בשביל משחקי PlayStation Studios כמו הדור הקודם וזה שלפניו. סוני זיינו אותי.

4. כי רק אחד מהמשחקים שכן יצאו היה מאות מליוני דולרים שהם מכרו ממנו כמה אלפי או עשרות אלפי עותקים במקרה הטוב והשאר בוטלו ומדובר בשנים של עבודה ועכשיו עוד 5 שנים לפחות שלא נראה מהם כלום. מיקרוסופט לפחות עשתה *משהו* מהמשחקים שלה, והיא תוציא אותם לפלייסטיישן, סביר להניח שההפסדים ענקיים - אין פה. אם אתה לא חושב ככה אז ההגיון שלך שבור בעיניי.

וכן, ברור שיש פה עניין של ״העדפה אישית״, אבל זו העדפה של בערך 95% מהקהל ההארד-קור והקור של פלייסטיישן. אלו שלא קונים בשביל פורטנייט ושות׳, אלא בשביל המשחקים שהפכו את המותג ״פלייסטיישן״ למה שהוא היום.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 פברואר 2025, 09:43

Uncle Pey'j כתב:זה אומנם לא חדש ש-MS משחררת משחקים שלה לפלייסטיישן אבל הפעם זה מרגיש אחרת כי זה כבר אחד מהתותחים הכבדים של MS שעברה תקופת זמן לא מבוטלת מהיציאה שלו:

באיזו תקופה מפגרת אנחנו חיים, מפיצה שעדיין מחזיקה בקונסולה ומתיימרת להמשיך להיות במירוץ הזה גם בשנים הקרובות, פשוט מוציאה את התותחים הכי כבדים שלה למתחרה, לא נתפס.

סגה גם עשתה את זה אבל במקביל לזה הודיעה שיוצאת משוק הקונסולות וגם זה קרה מחוסר ברירה, הם היו מיובשים כלכלית וזאת הדרך היחידה שהייתה להם לשרוד, או זה או למות והם העדיפו מן הסתם לשרוד בצורה מצומצמת יותר מאשר לפרק הכל וטוב שככה. מייקרוסופט ממש לא בעמדה הזאת שהיא צריכה לעשות צעדי הישרדות כאלה אז האסטרטגיה הזאת כל כך הזויה ולא מובנת.

לפחות שיודיעו שהם מפסיקים את האקס בוקס, מה הרעיון של יצור הכלאיים ההזוי הזה של להיות בעלת פלטפורמה שרוצה להתחרות ובמקביל לשחרר לתחרות את הכל. וכן משהו בפורצה מכה שונה מאשר שאר המותגים של חברות צד ג׳ שהם קנו. זה הזיה. כמה לסוני יש מזל שזאת התחרות שלהם, אין צדק בעולם הם היו צריכים לקרוס בדור הזה בעולם נורמלי.

אגב קיאו אתה אומר שסוני מונופול לעומת דורות קודמים אבל אני הייתי מתווכח שבדור הפס2 הם הרגישו עוד יותר מונופול למרות המצב העגום של התחרות היום, אתה זוכר את זה שאשכרה היה פעם דור שבו 90 אחוז מהמפיצות צד ג׳ פשוט משחררות מרצונן החופשי ללא תמריצים כספיים בלעדיים לקונסולה? סתם כי אין טעם בכלל להתייחס לתחרות ואין טעם בכלל לעכב את זמן הפיתוח של המשחק בעוד יומיים אפילו כדי שתצא גרסת אקס בוקס או קיוב. שתצא מתי שתצא אם תצא בכלל, העיקר לשגר בזמן לפס2. לא חושב שדבר כזה יחזור על עצמו שוב, ההרגשה בזמנו היתה של סופר מונופול, גם אם היית שחקן נישה שאוהב קיוב או בוקס אתה קודם כל קונה פס2 ואז בנוסף משלים עם אחת מהן אחרת אתה לא באמת חלק מהדור הזה, חבר טוב שלי בזמנו היה אחד מאלה, קנה פס2 ASAP, בהמשך הדור כשהקיוב צבר כמה בלעדיים שפיתו אותו (רזי 4 בראשם, כנראה המשחק שהצליח לפתות יותר מכולם להוסיף את הקיוב כקונסולה משנית) הוא הביא אחת באיזה סייל כקונסולה נוספת.

זה הרגיש מונופול ענק של סוני כשהתחרות פשוט רבה על מקום 2 של מי יזכה להיות הקונסולה הנוספת אצל הנישה שקונה יותר מקונסולה אחת, אין דברים כאלה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 01 פברואר 2025, 11:41

ההחלטה שלהם להמשיך (בינתיים) לדבוק באקס בוקס כפלטפורמה היא באמת רמה חדשה של זלזול במידה מסוימת בקהל שלהם אחרי שהם באופן שיטתי שוללים את כל הסיבות להחזיק באחת- אין יותר תוכן בלעדי, אין mid gen refresh אז גם אין טעם לרכוש צד ג' עליה כי הגרסאות הכי טובות לקונסולות כבר לא יהיו שם, פרויקט ה-BC מת כבר כמה שנים אחרי שהיה בעבר גולת הכותרת שלהם ובאופן משעשע לסוני כרגע יש מאמצים הרבה יותר טובים בתחום, ה-XSS ממשיכה לעשות צרות למפתחים ומשפיעה בצורה עקיפה גם על הפיתוח ל-XSX.
הקטע הכי מצחיק, זה שנראה ש-MS סוף סוף פתרה, או לפחות קרובה לפתרון, של בעיית התוכן שרדפה אותם בערך מאמצע דור ה-360 ודווקא עכשיו הם פשוט בוחרים באופציה של self destruct, אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
אנחנו חוזרים למצב שבו סוני די נשארה לבד בשוק, הייתי אומר שהמצב אפילו יותר גרוע בהקשר הזה מדור הפס2, כי עכשיו גם לא יהיו לה מתחרות שהן comperable בחומרה מה שיאפשר לה לעשות מהלכים יותר כוחניים מול הקהל שלה, שלמעט הפיסי די נשאר בלי אלטרנטיבות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2025, 14:00

לרוב לאסקין ענה לך קאז. כתבת שוב ערימת גיבובים, אותם טיעונים שוב ושוב, לא משנה כמה העובדות מדפקות לך על הפרצוף. אין תקווה.

bling כתב:באיזו תקופה מפגרת אנחנו חיים, מפיצה שעדיין מחזיקה בקונסולה ומתיימרת להמשיך להיות במירוץ הזה גם בשנים הקרובות, פשוט מוציאה את התותחים הכי כבדים שלה למתחרה, לא נתפס.

סגה גם עשתה את זה אבל במקביל לזה הודיעה שיוצאת משוק הקונסולות וגם זה קרה מחוסר ברירה, הם היו מיובשים כלכלית וזאת הדרך היחידה שהייתה להם לשרוד, או זה או למות והם העדיפו מן הסתם לשרוד בצורה מצומצמת יותר מאשר לפרק הכל וטוב שככה. מייקרוסופט ממש לא בעמדה הזאת שהיא צריכה לעשות צעדי הישרדות כאלה אז האסטרטגיה הזאת כל כך הזויה ולא מובנת.

לפחות שיודיעו שהם מפסיקים את האקס בוקס, מה הרעיון של יצור הכלאיים ההזוי הזה של להיות בעלת פלטפורמה שרוצה להתחרות ובמקביל לשחרר לתחרות את הכל. וכן משהו בפורצה מכה שונה מאשר שאר המותגים של חברות צד ג׳ שהם קנו. זה הזיה. כמה לסוני יש מזל שזאת התחרות שלהם, אין צדק בעולם הם היו צריכים לקרוס בדור הזה בעולם נורמלי.

אגב קיאו אתה אומר שסוני מונופול לעומת דורות קודמים אבל אני הייתי מתווכח שבדור הפס2 הם הרגישו עוד יותר מונופול למרות המצב העגום של התחרות היום, אתה זוכר את זה שאשכרה היה פעם דור שבו 90 אחוז מהמפיצות צד ג׳ פשוט משחררות מרצונן החופשי ללא תמריצים כספיים בלעדיים לקונסולה? סתם כי אין טעם בכלל להתייחס לתחרות ואין טעם בכלל לעכב את זמן הפיתוח של המשחק בעוד יומיים אפילו כדי שתצא גרסת אקס בוקס או קיוב. שתצא מתי שתצא אם תצא בכלל, העיקר לשגר בזמן לפס2. לא חושב שדבר כזה יחזור על עצמו שוב, ההרגשה בזמנו היתה של סופר מונופול, גם אם היית שחקן נישה שאוהב קיוב או בוקס אתה קודם כל קונה פס2 ואז בנוסף משלים עם אחת מהן אחרת אתה לא באמת חלק מהדור הזה, חבר טוב שלי בזמנו היה אחד מאלה, קנה פס2 ASAP, בהמשך הדור כשהקיוב צבר כמה בלעדיים שפיתו אותו (רזי 4 בראשם, כנראה המשחק שהצליח לפתות יותר מכולם להוסיף את הקיוב כקונסולה משנית) הוא הביא אחת באיזה סייל כקונסולה נוספת.

זה הרגיש מונופול ענק של סוני כשהתחרות פשוט רבה על מקום 2 של מי יזכה להיות הקונסולה הנוספת אצל הנישה שקונה יותר מקונסולה אחת, אין דברים כאלה.

כן מיקרוסופט מנסה להחזיק את המקל משתי קצותיו, מגוחך. החומרה שלהם ז״ל.

בנוגע פס2 מול הפס5. אפילו שנתח השוק של סוני היה גדול יותר בתקופת הפס2, אני חושב שיש כמה הבדלים גדולים:
1) בדור הפס2 השליטה של סוני הייתה בזכות, בפס5 היא בחסד. הפס2 הייתה קונסולה מדהימה ומפוצצת בלעדיים מטורפים, היא נצחה כי היה לה את הבלעדיים.
2) בפס2 הייתה לסוני תחרות אמיתית. סוני התנהלה מעולה גם למפתחות וגם לגיימרים כי הייתה לה תחרות חריפה, אפילו אם אחרי שנתיים הגורל של הדןר נקבע. אבל הוא נקבע בגלל ההתנהלות המעולה של סוני.

הפס5 הקונסולה הגרועה של סוני. כל מהלך שהם עשו מתחילת הדור היה או מטומטם או אנטי צרכני. קבלנו את סוני המתנשאת שוב אבל הפעם אין 360 שימחץ אותם ויאפס אותם. מה שהם עשו עם הסגירה של כל הסטודיואים היפנים, ההשמדה של מדיה מוליקול, הרכישה של בלופויינט והסטירה שהם הביאו להם לפנים וכמובן כל השיט של הGAAS פשוט בזוי.

כלומר, בואו נדבר רגע על בלופויינט. שנים הם עשו רימאסטרים מעולים, הוציאו לפעמים יותר מאחד בשנה. אז ב-2018 הם עשו קפיצה אדירה, הרימייק של sotc. שנתיים פיתוח ויצא אחד הרימייקים הטובים שהיו. ואז עוד שנתייםמוהם הוציאו את DS, הם הצליחו לעשות שוב תוך שנתיים רימייק מעולה והפעם זה היה לפס5, הדור שלכולם לוקח חצי עשור לפתח משחק.

ומה קרה אז? סוני רוכשת אותם שבועות אחרי שיצא DS, ומיד כופה עליהם לעשות משחק GAAS מבוסס GOW. מה? למה? מה נסגר? מה קשור בלופויינט לGAAS? ארבע שנים BP היו בגהינום הזה, מי יודע כמה כישרון הם אבדו בדרך. ועכשיו הם מתחילים מאפס, ב2025. יכלנו לקבל שני משחקי BP בארבע שנים הללו, אבל במקום קבלנו כלום, ובמקרה הטוב נקבל משהו ב-2027, אולי בכלל לפס6. איזו טרגדיה.

Uncle Pey'j כתב:ההחלטה שלהם להמשיך (בינתיים) לדבוק באקס בוקס כפלטפורמה היא באמת רמה חדשה של זלזול במידה מסוימת בקהל שלהם אחרי שהם באופן שיטתי שוללים את כל הסיבות להחזיק באחת- אין יותר תוכן בלעדי, אין mid gen refresh אז גם אין טעם לרכוש צד ג' עליה כי הגרסאות הכי טובות לקונסולות כבר לא יהיו שם, פרויקט ה-BC מת כבר כמה שנים אחרי שהיה בעבר גולת הכותרת שלהם ובאופן משעשע לסוני כרגע יש מאמצים הרבה יותר טובים בתחום, ה-XSS ממשיכה לעשות צרות למפתחים ומשפיעה בצורה עקיפה גם על הפיתוח ל-XSX.
הקטע הכי מצחיק, זה שנראה ש-MS סוף סוף פתרה, או לפחות קרובה לפתרון, של בעיית התוכן שרדפה אותם בערך מאמצע דור ה-360 ודווקא עכשיו הם פשוט בוחרים באופציה של self destruct, אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
אנחנו חוזרים למצב שבו סוני די נשארה לבד בשוק, הייתי אומר שהמצב אפילו יותר גרוע בהקשר הזה מדור הפס2, כי עכשיו גם לא יהיו לה מתחרות שהן comperable בחומרה מה שיאפשר לה לעשות מהלכים יותר כוחניים מול הקהל שלה, שלמעט הפיסי די נשאר בלי אלטרנטיבות.

אלוהים יודע מה מיקרוסופט עושה (ואולי גם קאז). זלזול קשה בלקוחות, זריקה של החומרה לפח האשפה של ההסטוריה, ויתור על כמות פסיכית של הכנסות. לא ברור, ממש לא ברור. סוני לבד, וכשסוני לבד היא נראת כמו שהיא נראת היום.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 01 פברואר 2025, 14:12

הסיפור עם בלופוינט באמת צורם מאוד, כי לסטודיו הזה היה expertise מאוד מסוים, ברור שיש שם מפתחים מאוד מוכשרים ועדיין, בעקבות החלטה רוחבית ארגונית שאין דרך אחרת לתאר אותה חוץ מקטסטרופלית כנראה שנכפה עליהם פרויקט שהמאפיינים שלו פשוט לא מתאימים לאופי הסטודיו. ואתם יודעים מה, נניח שכל הרעיון של GOW במודל GAAS היה לגמרי של בלופוינט, כאן בדיוק צריך head of studios עם יד על הדופק שיידע לנווט אותם לכיוון אחר בהתבסס על מאפיינים כמו גודל הסטודיו והניסיון הקודם שלו שלא לדבר על מצב השוק. הרמן הולסט אולי ניהל את גרילה לא רע, אבל בתפקיד הנוכחי שלו הוא פשוט.. גרוע.
אני מתגעגע לתקופה של סוני בין 2018-2020- הם היו כל כך במשחק וכל כך מפוקסים על מה שהם יודעים שהם עושים הכי טוב, אני מדי פעם נזכר בוידאו הזה שלהם:

זה עמד כל כך בקונטרסט למה ש-MS עשו באותו זמן שאם היו אומרים לי שזו הנקודה שבה נהיה לא הרבה שנים קדימה...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2025, 17:22

מדהים לחשוב על החברות הגדולות בתוך סוני כמו למשל אינסומניאק, bluepoint, נוטידוג או בנד ואיך כולן זרקו שנים של פיתוח לפח בגלל מגלומנית הGAAS של סוני. לא מספיק שזמני הפיתוח התארכו, צד א׳ של סוני היה צריך גם את זה על הראש? פשוט דור אבוד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 פברואר 2025, 20:30

אפשר רק לקוות שGoT2 יצא ממש מעולה, שסנטה מוניקה באמת מתקדמת עם אחד מ-2 המשחקים שלה, שוולברין יצא מטורף ושבאמת יש משחק אנצ׳רטד בשלבים מתקדמים.
כל השאר - כבר נשחק בדור הבא, או קרוס ג׳ן אחרי שיגור הדור הבא.
לפחות בגיזרת ה-single player AAA… אולי מדיה מולקיול יספיקו לפני, אולי בלופוינט יתקתקו איזה רימייק, אבל זהו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 01 פברואר 2025, 20:46

עוד כמה רימייקים של בלופוינט זה באמת מה שהיה חסר לנו? sotc לפס4 היה מיותר אחרי הרימאסטר לפס3 כמה שנים קודם, ds לא מכר טוב. השוק זז לכיוון האונליין ו-gaas, לא למשחקי סינגל פלייר. הכסף הגדול כבר לא שם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 40 אורחים