Fanta כתב:אני לא חושב שזה משהו שהנשיא יכול להחליט על דעת עצמו
באותה מידה אפשר היה להגיד לפני שבועיים שאף נשיא אמריקאי לא הרשה לישראל לתקוף את הכור האיראני. יש לתומכי ישראל רוב בשני הבתים וטראמפ הוא הנשיא, where there is a will there is a way.
המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
Fanta כתב:אני לא חושב שזה משהו שהנשיא יכול להחליט על דעת עצמו
DrKeo כתב:Fanta כתב:אני לא חושב שזה משהו שהנשיא יכול להחליט על דעת עצמו
באותה מידה אפשר היה להגיד לפני שבועיים שאף נשיא אמריקאי לא הרשה לישראל לתקוף את הכור האיראני. יש לתומכי ישראל רוב בשני הבתים וטראמפ הוא הנשיא, where there is a will there is a way.
DrKeo כתב:מה זה כבר למכור שניים לחברה המזרחית החמודה שלך מאגן הים התיכון? אגב לפי וויקיפדיה יוצרו 21, אין לי שמץ אם זה נכון.
זה יעלה לנו איזה 7-8 מליארד שקל, אבל גם בלי קשר למפצחות בונקרים ענקיות יש לו תכולה כל כך גבוהה בבטן שכנראה שהוא יכול לעשות בגיחה אחת מה ש-20 מטוסי F-35 עושים. הוא גם מסוגל לעשות 4 פעמים איראן וחזרה בלי לתדלק, או לחילופין לטוס מעל שמי איראן במשך שעות ולארוב לאוייב. יש לנו ערך מאוד גבוה במפציץ כזה כנגד איראן. אז צריך לפחות לנסות, אם לא ילך תמיד אפשר לנסות להמיר מטוס קיים.
Shlomix כתב:DrKeo כתב:מה זה כבר למכור שניים לחברה המזרחית החמודה שלך מאגן הים התיכון? אגב לפי וויקיפדיה יוצרו 21, אין לי שמץ אם זה נכון.
זה יעלה לנו איזה 7-8 מליארד שקל, אבל גם בלי קשר למפצחות בונקרים ענקיות יש לו תכולה כל כך גבוהה בבטן שכנראה שהוא יכול לעשות בגיחה אחת מה ש-20 מטוסי F-35 עושים. הוא גם מסוגל לעשות 4 פעמים איראן וחזרה בלי לתדלק, או לחילופין לטוס מעל שמי איראן במשך שעות ולארוב לאוייב. יש לנו ערך מאוד גבוה במפציץ כזה כנגד איראן. אז צריך לפחות לנסות, אם לא ילך תמיד אפשר לנסות להמיר מטוס קיים.
מקפיץ פה תגובה מסוף העמוד הקודם כי אולי פספסת. זה לא רלוונטי.
נשיא הפכפך - בדיוק.
ממשל טראמפ אישר לנו לתקוף בתגובה להפרה בבוקר. דקות אחר כך טראמפ מצייץ שאנחנו צריכים להחזיר את המטוסים ולבטל את התקיפה.
למי שחשב שתהיה משמעות לזה שאין הגנ"א באיראן.
לגבי B2, זה לא רלוונטי בכלל. מטוס אחד כזה עולה 2 מיליארד דולר ועולה מאות מיליוני דולרים בשנה לאחסן אותו, לתחזק ולתפעל שעות טיסה.
לא רלוונטי לישראל בשום צורה.
גם הייצור שלו הופסק והמחליף יגיע רק לקראת 2030 לפי מה שקראתי (וגם הוא יהיה יקר בטירוף, אבל קצת פחות).
אולי צריך מפציצים מסוג אחר ולפתח פצצה משלנו? לא יודע מה הפתרון
Fanta כתב:כבר יש לו שם?
רק שלא יתנו לו עוד איזה B-211
DrKeo כתב:2 מליארד זאת העלות הממוצעת של כל מטוס אם כוללים פיתוח, ניסויים וכו׳. להבנתי לקנות אחד כזה עם כל הטררם מסביב כמו חלקי חילוף וכו׳ עולה בערך מליארד דולר בכסף של היום. תסתכל על זה ככה, כל אחד כזה יעלה לנו בסביבות ה-10 מטוסי F-35 לקנות ולתחזק, יש לנו היום בסביבות ה-80 מטוסי F-35. אז זה לא כזה out of reach, ביחוד שמטוס כזה פותח לנו עומק אסטרטגי אחר לגמרי ועצמאות כמעט מלאה. אתה יכול לדמיין איך הייתה נראת מכת הפתיחה אם היו לנו שניים כאלה באויר? יותר מזה, עם מטוסים כאלה היית יכול לפגוע במשגרים מתחת לאדמה, היינו יכולים להעלים להם את היכולת הבליסטית כמעט כליל ביומיים הראשונים של המלחמה.Fanta כתב:כבר יש לו שם?
רק שלא יתנו לו עוד איזה B-211
קרוב - B-21.
ואגב הערכה כרגע היא שהוא יעלה 700 מליון דולר. היא בטח לא נכונה, אבל נראה שהוא לפחות יעלה פחות מה-B2 ואני משער ש-2030 זה זמן סביר לקבל משלוח ראשון.
bozeman כתב:לגבי הפסקת האש - טוב שהגבנו, אפילו את הדרדלה הזה. עדיף מכלום. הייתי מעדיף בסמליות פצצה על הפרלמנט וארמון של חמינאי ופצצה ליד הבונקר שהוא נמצא - בצורה שתסמן לו שזה לא שפספסו אלא מסמנים לו.
sharonbn כתב:אני מקווה שלאסקין סוף סוף הצליח לחזור הביתה
DrKeo כתב:גם אם B-2 או B-21 הם לא וולידים, אפשר תמיד ללכת על האופציה של מטוס תובלה מוסב. יש לו את הטווח ויש לו את יכולת הנשיאה.
bozeman כתב:DrKeo כתב:גם אם B-2 או B-21 הם לא וולידים, אפשר תמיד ללכת על האופציה של מטוס תובלה מוסב. יש לו את הטווח ויש לו את יכולת הנשיאה.
נכון. הנקודה שהוא כמובן לא חמקן ואיטי יחסית. אז זה סבבה למצב של היום שיש עליונות אווירית.
ואז נשאלת השאלה של הפצצה עצמה. אם ממש ממש חייבים חודרת בונקרים, זה אומר שמדובר ביעד כזה שלא בטוח שיש לנו עליונות אווירית, ואז חוזרת הבעיה של חמקנות. ואם הוא לא כזה, אפשר לחזור או לאופציה של עשרות הפצצות אחת אחרי השניה, או פעולה קרקעית או במקרה שזה חובה גאולוגית, גרעין טקטי. אז שוב, חודרות בונקרים זה לא הדבר הכי חשוב ברשימה.
DrKeo כתב:אני לא יודע אם הייתי אומר שישראל לא ״צריכה״ B2, הרי אם הייתה לנו טייסת B2 ב-20 שנים האחרונות כנראה שתוכנית הגרעין האיראנית יכלה ללכת בדרך הסורית והעירקית. אבל היום כשהורדנו את כל הפרוקסיז לברכיים והשגנו עליונות אוירית מלאה על איראן אז אנחנו יכולים לשלוח בוינג מוסב שיטייל לו בשמיים כאילו מדובר בטיסה מעל יוון. הבעיה היא שהסיטואציה שהבאנו את עצמנו אליה היום היא בלתי תאמין, רעם בבקבוק. ממש אי אפשר לצאת בהנחה שזה המצב, המצב כרגע הוא החריג לא הכלל. אז B2 בהחלט היה game changer בשבילנו, אבל אולי זה לא פיזאבילי להחזיק אותם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים