bling כתב:הפעם האחרונה שהסתכלת על מכשיר של מייקרוסופט ואמרת וואלה יש פה אחלה של בלעדיים היתה עם ה 360 עד ההתפקסות שלהם על הקינקט (אפילו לא יכלו להתמיד בזה עד הסוף לאורך כל הדור). מאז זה לא קרה.
איך זה הגיוני שקונים מליארד אולפנים ולא מנסים שוב את מה שהביא להם את ההצלחה הזאת? אז נכון, זה לא רק לקנות אולפנים אלא אשכרה להציע משחקים אטרקטיביים - מאסה של משחקים של 8 גבוה ו 9 פלוס בלעדיים ולדור הבא יעשו אימפקט משמעותי שיציירו את הפלטפורמה השניה כחלשה ולא רלוונטית, מקסימום מכשיר שני שקונים בהנחה כמו הגיימקיוב של פעם כדי להשלים כמה בלעדיים של סוני.
ברור שזה אתגר, זה לא שקנית אולפנים וסיימת את העבודה, הנה למשל בת׳סדה פישלו עם AAA בינוני שלא הולך להזיז את המחט לשום מקום, אבל השקיעו כבר מליארדים ואם היו ממשיכים בגישת brute force כזאת רק עם פוקוס בלעדיים ולא להיות מפיצת צד ג׳, בסוף זה היה קורה, המאסה היתה מצטברת וכולם יודעים שבצורה כזאת לסוני לטווח רחוק לא היה סיכוי. אולי היו שורדים כפלטפורמה מנצחת עוד דור אחד ואפילו שתיים (ואם סוני היתה מתנהגת כמו שהיא התנהגה לאורך דור הפס5 - זה יכל גם לקרות בזמן שיא עוד במהלך הדור הזה) אבל לאט לאט השליטה היתה עוברת לצד השני, אין לי ספק בזה זה הכי קומון סנס שיש וככה השוק הזה עבד תמיד. עכשיו כבר לא נדע עוד לעולם כי מייקרוסופט עשתה לעצמה נזק שאני לא בטוח שכבר תחזור ממנו.
Stick כתב:וואו, התצוגה של GOY ממש קנתה אותי, לא ציפיתי שאתרשם עד כדי כך.
אוציא קודם את ההסתייגות מהמערכת - עדיין לא ראינו חלק מהדברים שהציקו לי מאוד בGOT בכלל אז אני לא יודע אם הם שופרו, לדוגמה סצנות המעבר הכלליות והלא סינימטיות (שהן בסוף 95% מסצנות המעבר במשחק). הסיפור הראשי עדיין נראה גנרי, ובעוד שאפשר לספר סיפור מעניין במסגרת גנרית, עד היום לא התרשמתי שיכולות הכתיבה של SP נמצאות שם אז אני לא מצפה פה למשהו מעניין. וכמובן שאם כל החידושים יסתכמו בסוף כמו הציפורים/שועלים והרוח של GOT - מעניין מאוד בהתחלה אבל כל כך חוזר על עצמו שנהפך לסתמי לגמרי, אז לא עשינו כלום.
אבל העולם, הדגש על חקירה חופשית, תחושת המסע שהם מעבירים פה - אני לגמרי בעניין. הקונספט של המחנה לילה שאתה מקים ואז הדמויות מגיעות אליך, סיפורי צד מתקדמים ואתה יכול להשתדרג במקום לעשות בכל פעם fast travel בחזרה לעיר, נראית לי כמו הברקה רצינית. מאוד תורם לאימרסיביות ולמסע, וזה משהו שהיה מאוד חסר לי בRDR2 ועד עכשיו לא ידעתי את זה בכלל.
כל הוייב של המערבון הסמוראי, המשחק הזה פשוט נוטף סטייל. אני אוהב מאוד שהם בוחרים להתמקד ברומנטיזציה הקולנועית של יפן הפאודלית כבסיס לשחזור ההיסטורי! כפריק של הקולנוע הזה זה פשוט קנה אותי לחלוטין. גם הראשון עשה את זה לרמה מסוימת, אבל כאן זה ממש בלב של המשחק.
יש כאן פשוט אווירה מדהימה, ואומנם דברים מסויימים בגיימפלי נראים מאוד דומה לראשון, אז אני לא מצפה לגיימפלי סמוראים יוצא מן הכלל וזה בסדר, בשביל זה יש את ניהו וסקירו. המשחק ממש נותן לי וייבים חזקים של RDR 2 או הוויצ'ר 3, שני משחקים שגם בהם הגיימפלי הוא ממש לא העיקר, רק בסקין של מערבון סמוראים שזה פשוט נהדר.
אני הרבה יותר מחכה לו עכשיו מאשר לפני ההדגמה הזאת.
Stick כתב:היו לי המון בעיות עם המשחק הראשון, ואישית ההדגמה הזו ממש מכרה לי את המשחק השני. ברור שצריך לחכות למשחק כדי לדעת באמת, אבל אני מדבר על כרגע.
אני עדיין חושב שהמשחק הראשון הוא משחק לא רע, 8 סולידי כזה, אבל אישית מאוד נהנתי ממנו בשעות הראשונות וככל שהוא התקדם זה נהפך למאוד מאוד רפטטיבי ובאיזשהו שלב פשוט נטשתי אותו, לא בהחלטה, אבל איפשהו באזור אמצע האקט השני פשוט הפסקתי לשחק עד שהוא יצא לי מהסיסטם ולא יצא לי לחזור אליו.
העולם של הראשון היה מאוד "משחקי" במבנה שלו, לא הייתה באמת חקירה. בהתחלה חשבתי שהקונספט של הרוח הוא הברקה, וזה בהחלט מגניב, אבל מהר מאוד הבנתי שהציפורים והשועלים לדוגמה לוקחים תמיד לאותם המקומות והם מופיעים כל כמה צעדים שזה בעיקר הפך למעיק.
לגבי הסיפורים זה יקום ויפול על הכתיבה, ואין לי סיבה לחשוב שהם פתאום יעלו את הרמה משמעותית אבל מי יודע. מה שכן ממש הוציא אותי מהאווירה זה סצנות המעבר, שרובן המוחלט זה שני אנשים עומדים ומדברים בלי לזוז באקסטרים לונג שוט כדי שלא נראה שאין אנימציות פנים. אני יודע שזה נשמע אולי כמו ניטפוק, אבל כשזה כמעט כל המשחק ככה זה ממש הפריע לי.
וסצנות המעבר הראשיות של הסיפור היו עשויות ממש טוב וסינמטיות, ברור שלא הכל במשחק עולם פתוח יכול להיות ככה, אבל לא היה שום דרג ביניים.
מה שקנה אותי בהדגמה הזו זו קודם כל האווירה, גם הראשון הוא סרט סמוראים אבל כאן נראה שהם לקחו את זה לאקסטרים, זנחו עוד יותר את הוייב ההיסטורי לטובת הקצנה של המבט הקולנועי הרומנטי יותר של יפן הפאודלית במערבוני סמוראים. (תור הזהב של הזאנר, בעיקר קורוסאווה, תחילה השפיע מאוד ואחר כך הושפע מאוד מהמערבונים שהיו בתור הזהב שלהם במקביל בקולנוע האמריקאי).
כלומר גם אם משווים את זה לשחזורים של יפן הפאודלית בקולנוע ובטלוויזיה, זה פחות שוגון ויותר יוג'ימבו או שבעה סמוראים.
שניהם אחלה, אבל מבחנתי ההליכה אול אין על הוייב המערבוני קורצת לי מאוד.
מעבר לזה נראה, ואני אומר את זה כמובן רק על סמך מה שהם אמרו והראו ונחכה למשחק, שהם שמו דגש על החקירה בעולם והמסע. לא סתם הזכרתי את RDR 2 או הוויצ'ר 3, שני משחקים שאני מטורף עליהם שיש להם גיימפלי בינוני והצטיינו בדיוק בזה.
בעיניי המחנה מדורה שאתה מקים בלילה יכולה להיות הברקה לפאן האימרסיבי של העולם כמו שהייתה הרוח למשחק הראשון, אם זה אכן יבוצע כמו שצריך.
הגיימפלי עצמו, כן, לא ראיתי פה שום דבר שנראה מהותית שונה מהראשון. יש כמה נשקים אבל זה בא במקום העמדות במשחק הקודם, אז על פניו נראה לי שזה בעיקר סקין אחר של אותה מערכת.
אבל בסדר, הגיימפלי של הראשון הוא סולידי בשביל משחק עולם פתוח אבל מלכתחיחה זה לא סקירו או ניהו, אם העולם, החקירה, האימרסיביות שנובעת מתוך זה והאווירה כולם יהיו מצוינים - אני אביט מעבר לגיימפלי סולידי בלבד.
נראה לי מההדגמה ששם הדגש, ונשמע לי שעל פניו יש כאן כמה רעיונות יפים בשביל זה. הכל תלוי בביצוע.
בכל מקרה זה משחק צד א' של סוני, אני מצפה למשחק סולידי של 8 כמו הראשון במקרה הרע. אבל לפני ההדגמה זה גם מה שהייתי מהמר שנקבל מSP, עכשיו יש לי וייבים קצת יותר גדולים מהמשחק הזה.
Uncle Pey'j כתב:מידע מאוד מעניין משרייר- הפרויקט הבא של סנטה מוניקה, הפרויקט של קורי בארלוג, הוא *לא* IP חדש. לטענת שרייר, זה אומנם לא IP חדש אבל זה ירגיש כמו אחד כזה, אז אני מניח שאנחנו מסתכלים על עוד reimagine של GOW? אולי ריבוט ל-KInetica? באותה הזדמנות הוא גם שלל את זה שמדובר באיזה פרויקט Sci-Fi.
רק להדגיש שלא מדובר בספקולציות שלו, הוא לא רצה להוסיף מעבר לזה כי כמו שזה נשמע הוא אולי מתכנן לכתוב על זה מאמר לבלומברג מתישהו.
שרייר גם אישר בעקיפין שלא מדובר באיזה משחק License סטייל ספיידרמן.
Uncle Pey'j כתב:מידע מאוד מעניין משרייר- הפרויקט הבא של סנטה מוניקה, הפרויקט של קורי בארלוג, הוא *לא* IP חדש. לטענת שרייר, זה אומנם לא IP חדש אבל זה ירגיש כמו אחד כזה, אז אני מניח שאנחנו מסתכלים על עוד reimagine של GOW? אולי ריבוט ל-KInetica? באותה הזדמנות הוא גם שלל את זה שמדובר באיזה פרויקט Sci-Fi.
רק להדגיש שלא מדובר בספקולציות שלו, הוא לא רצה להוסיף מעבר לזה כי כמו שזה נשמע הוא אולי מתכנן לכתוב על זה מאמר לבלומברג מתישהו.
שרייר גם אישר בעקיפין שלא מדובר באיזה משחק License סטייל ספיידרמן.
Laskin כתב:אם זה נכון אז בעיקר מעניין אותי לדעת - האם זה אומר שאין להם 2 משחקים בפיתוח במקביל, אלא רק אחד?
אם כן אז מבאס, וגם לא חכם במיוחד, לדעתי הם חייבים לעבור למודל 2 משחקים, גם אם שניהם יהיו קטנים/קצרים יותר, כי לעשות משחק אחד בדור, טוב ככל שיהיה - זה קצת מעפן, וגם אם הוא במקרה יהיה פלופ, כמה שזה לא סביר - זה יכול להוביל להתמוטטות או צמצום של הסטודיו. חוץ מזה שנראה לי מתאים לחזור לאיזור ה-15-20 שעות במקום 50, בתנאי שיהיו 2 כאלה.
אם כן יש שני משחקים ולא מדובר בIP חדש אז אני מתאר לעצמי שקורי עובד על משחק של לוקי שיתמקד ביכולות shapeshifting או משהו כזה, בזמן שהצוות המרכזי עובד על ההמשך של GoW, אם אין שני משחקים אז הניחו שלי הוא שהם כנראה פשוט עוברים ליקום הבא בסדרה, וזה כמובן יכול להרגיש אחרת לגמרי, ושיש מצב לא רע שנראה אלמנטים חזקים יותר של משחק ״סולס״, או מטרוידואניה, או שניהם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 30 אורחים