חדשות גיימינג שוטפות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: חדשות גיימינג שוטפות

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2025, 21:00

אמממ, אז איפה ה-valve frame?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2025, 02:54

NVIDIA משקיעה באינטל 5 מליארד דולר (בקנית מניות בעלות של $23.28 למניה) והן מכריזות על שותפות שבה הן:
- יבנו מרכזי דאטה של AI יחד, אינטל תיצר מעבדים יעודיים שישולבו עם כרטיסי NVIDIA בעזרת NVLINK.
- NVIDIA ייצרו על nodes של אינטל חלק מהמוצרי ה-AI שלהם.
- הן יבנו ביחד מוצרים לצרכן שיכללו SOC שיש בהם מעבד אינטל ו-GPU RTX של NVIDIA (כנראה רלוונטי בעיקר למחשבים ניידים, טאבלטים ומכשירי גיימינג ניידים כמו ה-ROG).
- אינטל עדין תמשיך לעשות כרטיסי ARC, כרגע הם לא מוותרים על שוק ה-GPU (למרות שיש לי הרגשה שאם העסקה תחזיק כמה שנים טובות ARC ימות).

היו דיבורים על התרסקות של אינטל, אבל השותפות הזאת מעלה אותם בחזרה לסוס. הם הולכים להזרים מליארדים בעסקה הזאת, רק לשבת בשרתי AI של NVIDIA לבד יכניס להם מליארדים.

המניה של אינטל טסה היום לשמיים ב-23%. מתחילת השנה המניה של אינטל עשתה 51%.

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 19 ספטמבר 2025, 08:15

הרווח כולו שלנו, שתיהן מושקעות היטב אצלנו, וקריסה של אינטל הייתה בהחלט דופקת את ישראל

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 ספטמבר 2025, 09:24

המניה חזרה למחיר שלה משנת 1998. יפה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ספטמבר 2025, 09:45

זה בהחלט היה מהלך שהגיע משום מקום (לפחות עבורי).
חשבתי בשנה שעברה שאולי כדאי להשקיע באינטל כי הם בתחתית, ומשם לכאורה אפשר רק לעלות, אבל האופציה השנייה היא להתרסק לנצח - אז החלטתי לוותר. ממש לא חשבתי שמשהו כזה יקרה.
מעניין מה יקרה עם AMD עכשיו, זה הכי מעניין.
שלום - הרווח כולו שלנו? אני לא בטוח בכלל. אפשר לומר שחברה אחת נבלעת בתוך השנייה, אז יש מתחרה אחת פחות בתחום, וזה יכול להוביל לעליות מחירים. קריסה של אינטל גם ככה הייתה מזניקה את אנבידיה כך שזה היה מתאזן מבחינת השקעות, ואם מדברים על עובדים ישראלים אז אנבידיה רוצה לפתוח עוד כמה מרכזים פה (הבא כנראה יהיה בנתניה), ואני מנחש שאם אינטל היו מתרסקים אז אנבידיה הייתה דואגת לקלוט את רוב העובדים שהיו מפוטרים בקריית גת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2025, 18:45

זה לא מתחרה פחות, זאת מתחרה יותר. יש לך חברה חדשה שנכנסת לשוק ה-APU, הרי NVIDIA לא היו שם (ברוב התחומים) כי לא היה להם מעבד x86. עד היום אם רצית APU אז קנית AMD (למשל ניידות גיימינג), עכשיו יהיו גם אופציות מNVIDIA. השוק שיש לAMD כמעט מונופול עליו (עם טיפונת תחרות לא רלוונטית מאינטל) מקבל סופסוף מתחרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ספטמבר 2025, 19:15

אבל אתה מסכים שתהיה מתחרה פחות בGPU והיו דיבורים על זה שאנבידיה תכנס לשוק הCPU ועכשיו נראה שאם זה יקרה זה יהיה בשיתוף פעולה עם אינטל ולא בנוסף.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2025, 19:56

DrKeo כתב:זה לא מתחרה פחות, זאת מתחרה יותר. יש לך חברה חדשה שנכנסת לשוק ה-APU, הרי NVIDIA לא היו שם (ברוב התחומים) כי לא היה להם מעבד x86. עד היום אם רצית APU אז קנית AMD (למשל ניידות גיימינג), עכשיו יהיו גם אופציות מNVIDIA. השוק שיש לAMD כמעט מונופול עליו (עם טיפונת תחרות לא רלוונטית מאינטל) מקבל סופסוף מתחרה.

השאלה למה אתה משווה ?
המון מעבדי arm הם מעבד משולב בgpu

שמדובר על x64 , כי השימוש בx86 לרוב כבר שנים לא מתאים
אז אין הרבה תחרות

בעניין gpu , לא ראיתי הכרזה מאינטל שנוטשים את זה
הרוב המוחץ של המכירות שלהם זה מובנה במעבד
רק חלק קטנטן הם מוכרים חיצוני

וכרגע זה לא מציק במיוחד להנווידה כי זה שוק פצפון

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2025, 20:07

Laskin כתב:אבל אתה מסכים שתהיה מתחרה פחות בGPU והיו דיבורים על זה שאנבידיה תכנס לשוק הCPU ועכשיו נראה שאם זה יקרה זה יהיה בשיתוף פעולה עם אינטל ולא בנוסף.

אינטל ממשיכים לעשות את סדרת ARC, הם גם ממשיכים לעשות SOC משלהם כמו שיש בחלק מהניידות גיימינג. אז הצרכנים לא מאבדים כלום, אם אפשר לקרא לARC אובדן :)

זה נטו רווח לנו הצרכן, העסקה הזו נותנת לNVIDIA להכנס לתחום שבו AMD הייתה מונופול (כמעט, עם נתח שוק מיקרוסקופי לאינטל).

עוד שנתיים יהיו בשוק ניידות גיימינג מבוססות RDNA5 ובמקביל ניידות גיימינג מבוססות סדרה 6000 של NVIDIA. לי זה נשמע מאוד חיובי, וזה גם נראה לי כמו איום גדול ל-AMD. אנחנו הולכים לראות ניידת שיודעת לעשות path tracing ו-DLSS, זה גיימצ׳יינג׳ר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2025, 20:39

לא הייתי מזלזל בarc
בדרג הבינוני ( גם ככה אין להם גבוה )
יש להם כרטיס טוב מאוד יחסית למחיר
חוץ ממשחקים ישנים מסוימים , אבל לרוב זה לא רלוונטי

העניין שהבנתי שלנווידה יהיה הכי הרבה מניות
אז מעניין עם זה ימשיך ככה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2025, 00:24

יש לarc דרייברים ברמה יחסית נמוכה, ביחוד כשמדברים על משחקים יותר ישנים שמקדימים את השיגור של arc בכמה שנים טובות. כתוצאה מזה יש לא מעט משחקים שבהם יש בעיות ביצועים קשות. קשה לסמוך על הgpu הזה ולכן קשה להמליץ לקנות אותו.

בנוגע לאחזקה באינטל, המניות שNV קונה הן פחות מ-5% בחברה. אני לא יודע אם היה להם אחוזים לפני, אבל פחות מ-5% זה די חסר חשיבות. מן הסתם יש להן עכשיו שותפות ול-NV תהיה מילה כמחזיקת מניות גדולה, אבל אין פה (כרגע) השתלטות עויינת או משהו בסגנון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 ספטמבר 2025, 06:33

יוצרי PALWORLD חשפו את הספין אוף של PALWORLD... שהוא איך לא.... אנימל קרוסינג+מיינקראפט, בדיוק כמו RPG תפיסת מפלצות אחר. :lol:
אני חולה על המפתתחים האלה של PALWORLD.

נינטנדו הצליחו איכשהו לרשום לעצמם פטנט על "זימון מפלצות" לאחרונה, למרות שכולם יודעים שהם לא הראשונים לעשות את זה וגם הם לקחו את זה מאחרים.
כאילו....Nintendo has secured a new patent that protects a common gameplay mechanic wherein an in-game character to summon another sub-character to support it in battle.

As noted by Games Fray, the United States Patent and Trademark Office (USPTO) granted Nintendo patent number 12,403,397 on September 2, 2025. Submitted in March 2023, the patent application was approved uncontested despite the mechanic already existing in prior games, both within and outside of Nintendo's own portfolio.
https://www.gamesindustry.biz/nintendo- ... -to-battle

לא ברור לי איך השופטים אישרו דבר כזה, ובכל מקרה היוצרים של PALWROLD ממשיכים לשים פס ונלחמים עבור חופש הביטוי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 23 ספטמבר 2025, 11:47

קוג'ימה חשף את הפוסטר (?) של PHYSINT:
תמונה
הליהוק של הדמות הראשית יוכרז בקרוב, ולפי השמועות מדובר ברוברט פטינסון. יש כאלה שחושבים שהדמות בתמונה מזכירה את אדי רדמיין אבל אני ממש מקווה שקוג'ימה ליהק את פטינסון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2025, 11:59

Uncle Pey'j כתב:קוג'ימה חשף את הפוסטר (?) של PHYSINT:
תמונה
הליהוק של הדמות הראשית יוכרז בקרוב, ולפי השמועות מדובר ברוברט פטינסון. יש כאלה שחושבים שהדמות בתמונה מזכירה את אדי רדמיין אבל אני ממש מקווה שקוג'ימה ליהק את פטינסון.

זה נראה כל כך mgs1.

גם הוכרזו שלושה שחקנים:
תמונה

ותמונה ראשונה בזמן אמיתי:
תמונה

הוא לא הכריז מה המנוע אבל יש את הלוגו של 3lateral, כלומר קוג׳ימה משתמש בmetahuman מה שמרמז על אנריל (אבל לא מבטיח אנריל כי אפשר להשתמש בmetahumans גם במנועים אחרים).

ם היה טיזר לסרט אנימציה של DS:

וזה כל הסטרים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2025, 02:36

עכשיו באיכות טובה:
תמונה
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2025, 23:05

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ספטמבר 2025, 00:12

למה לשתף את שינובי הלבנוני האנטישמי?

אני לא בטוח מה אני חושב על זה. EA חברה כל כך מבוססת רווח שאין לי מושג מה הם יעשו כחברה פרטית. מצד אחד זה יכול לשפר את האיכות שלהם משמעותית, מצד שני הם יהיו חייבים כל כך הרבה כסף שאולי זה יהיה רק גרוע יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 ספטמבר 2025, 00:48

לא ידעתי שהוא לבנוני או אנטישמי. טוב לדעת.
וכן, יהיה מעניין לראות מה יהיה עם זה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 ספטמבר 2025, 09:08

במקרה של SNK אני חייב להודות שהכסף הסעודי והבעלות הפרטית שיפרה מאוד את הOutput שלהם הם בייסקלי חזרו לאיכות של שנות ה90 ותחילת ה2000. EA במצב כל כך רע שמפה אפשר רק לעלות.

שינובי לבנוני ואנטישמי? מניח שכל יום לומדים משהו חדש, עכשיו ברור לי למה ERA מקום כזה הוא מאוד דומיננטי שם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ספטמבר 2025, 11:16

הוא לבנוני ומאז תחילת המלחמה כותב פה ושם פוסטים נגד ישראל, ביחוד כשתקפנו בלבנון ב-2024. הוא לא מתעסק בזה כמעט, אבל כן יש הבלחה פה ושם, לדעתי כולן היו ב-Era.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 27 ספטמבר 2025, 12:04

משעשע ששינובי במציאות די דומה לניומן האווטאר שלו, אז לפחות אני יודע שהוא שמן ומכוער כשהוא מצייץ חרא נגדנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ספטמבר 2025, 11:10

ראיין מIGN מראיין את דן האוזר.
זה מעניין בעיקר כי הוא לא התראיין המון זמן, אבל גם כי הוא לאל ספק אחד הכותבים הכי חשובים בתעשייה אי פעם.
הראיון מתחיל בשעה ו-9 דקות בערך:

ממה שהוא אומר - אין שום דבר בתסריט של GTA6 שהוא כתב.

יש לו סטודיו חדש, ויש להם 2 משחקים בפיתוח:
הראשון חלק מה"ABSURDAVERSE" (לסטודיו קוראים ABSURD VENTURES) יהיה משחק קומדיה בעולם פתוח ממבט שלישי.
השני חלק מעולם שהם מכנים "A BETTER PARADISE" יהיה משחק טרגדיה בעולם דיסטופי ממבט שלישי.
שניהם מוקדם בפיתוח.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 ספטמבר 2025, 17:20

מקווה שיילך לו יותר טוב מלסלי בנזיס... גם MIndseye היה נראה מאוד מבטיח בהתחלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2025, 13:24

Uncle Pey'j כתב:מקווה שיילך לו יותר טוב מלסלי בנזיס... גם MIndseye היה נראה מאוד מבטיח בהתחלה.

לפעמים משחקים צריכים יותר זמן בתנור, ולפעמים הם לא היו צריכים להכנס לתנור מלכתחילה. כל הקונספט של היקום הענקי והמחובר היה מעניין ושאפתני, אבל הוא הרגיש קצת כמו כל הסרטים שהוכרזו כסרטי יקום מחובר אחרי ההצלחה של מארוול (נניח ה-dark universe של יוניברסל). לפעמים עדין להשאיר את התוכנית ליקום מחובר פנימי בחברה ולתת ליצרה לדבר בעד עצמה, אחרת סתם חווים השפלה פומבית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ספטמבר 2025, 17:03

EA מאשרת שהיא הולכת על מכירה למשקיעים פרטיים עבור 55 מליארד דולר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים