במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Klayman » 12 אוקטובר 2025, 20:59

עוד סיבה להגיע ל act 2 דרך הערפל. החזרה לפנטום לוקחת 10 שניות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2025, 22:12

לא יודע מה זה אומר דרך הערפל. אני משער שהקרב בוס שהיה לי זה ה main path.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 אוקטובר 2025, 22:24

כנראה שלא חקרת מספיק ;).
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוקטובר 2025, 10:06

יכול להיות. אני מכיר את החלק בקצה המערבי של המפה שבסופו של דבר מגיע לגבול המפה ומונע ממך לצאת מפארלום.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 אוקטובר 2025, 11:02

אין קשר בכלל למיקום הזה.... אם היית ממשיך לחקור את Sinner's Road, היית אמור למצוא את הערפל.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 אוקטובר 2025, 12:42

אוקיי. חשבתי שמצאתי את כל מה שיש למצוא שם. לא שחררתי את הנסיך הירוק מהכלוב - זה קשור לזה?
יש גם את הדלת ברזל בסגנון צוללת שפתחתי אבל אני צריך קפיצה יותר גבוהה (או משהו בסגנון) כדי לחקור בפנים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 אוקטובר 2025, 13:03

כנראה לא הקפדת/לא התעניינת לחקור את האזור כמו שצריך , או לא יודע מה.
אני מצאתי את הערפל כשחקרתי שם.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 00:37

השיחות פה מדגישות כמה סילקסונג הוא מטרוייוניה גרוע. אין לך מושג מתי יש אזור שלא חקרת טוב, אין לך שום דרך לעקוב אחרי אלמנטים שאתה צריך לחזור אליהם משודרג, פשוט מבולגן בז׳אנר שדורש סדר ומתודיות.

פלטפורמר מצויין, בוסים מעולים, מטרוידוניה נוראי.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 אוקטובר 2025, 13:19

להיפך, זה מדגיש חוזקות שבמשחק יש דרכים אלטרנטיביות ושחווייה של שחקן אחד יכולה להיות שונה משל שחקן שני. זה מחזק את תחושת החקירה ותחושת ההישג כשאתה מגלה משהו חבוי שלא מסומן במפה, ושיהיו אנשים שלא ימצאו.

אתה יכול לעקוב אחרי אלמנטים בעזרת הסיכות. כמו למשל שסימנתי איזור שבשבילו אני צריך דאבל ג'אמפ. המשחק בהחלט צריך לאפשר להוסיף מלל חופשי לסימונים האלה.
יכול להיות שהמשחק לא צריך להגביל את כמות הסיכות. אולי עדיף גם שהמשחק יעדכן במפה את כל האיזורים החבויים שגלית.

אבל האם הייתי רוצה שהמפה תסמן לי איפה יש קיר שאפשר לשבור? לא. האם אני רוצה שיכמתו את אחוזי ההשלמה שהשגתי בכל איזור? לא.
יכול להיות שהייתי רוצה איזשהו סימן שבאיזור הנוכחי מצאת את כל מה שיש למצוא. ואולי הייתי בודק אפשרות לצ'ארם שעושה צליל כשאתה מתקרב למקום שיש בו סוד/דרך חבוייה.

יש מצב שמשחקים כמו סילקסונג הם אפשרות טובה לשלב מדריך AI כמו מה שnvidia עובדת עליו.ה AI רואה את האיזורים שחקרת, את כל היכולות שיש לך, ואתה יכול לשאול 'האם יש לי מה לגלות עוד באיזור הזה בכלים שיש לי'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 16:24

כשאתה מגלה אותו, הוא צריך להופיע במפה. זה ככה בכל מטרויידוניה, יש דברים חבויים שלא מופיעים במפה אבל בשניה שגילית אותם הם מופיעים במפה. ככה זה צריך לעבוד במשחק מתוקן, אין שום סיבה שזה לא יהיה שם.

הסיכות הם שיטה מעפנה, אתה לא יודע מה כל סיכה אומרת, אתה מוגבל בכמות וזה ידני. נטשתי את המשחק לשלושה שבועות, אתמול חזרתי ואין לי מושג מה כל סיכה ששמתי במפה אמורה לסמן. אין שום סיבה שהמשחק יעבוד ככה, סתם התעללות בשחקן.

אף אחד לא מבקש שהסודות יתגלו על המפה, זה יהיה מעפן. אבל אין סיבה שהמפה לא תציג את ה-layout של כל צ'יימבר כדי שתבין טוב יותר מה חקרת ומה לא. אין סיבה שהמפה לא תגיד לך כמה אחוז מהאזור סיימת כדי שתדע איפה שווה להמשיך לחפש ואיפה לא. אין סיבה שאחרי שחקרת והתאמצת למצא משהו סודי אבל הוא נעול שהוא לא יופיע במפה כדי שתוכל לחזור אליו מאוחר יותר (ליטרלי ההגדרה של מטרויידוויניה).

הדבר הכי בסיסי שאמור להיות במשחק בסגנטו הוא שכשמצאת משהו תוכל לחזור אליו. זה נכון כפליים במשחק הזה שבו כל אקט לוקח 20 שעות, אני אמור לזכור איפה כל דבר שראיתי לפני 36 שעות ל-20 שניות נמצא על פני עולם אסטרונומי? זה מגוחך וזה לא באמת תורם משהו. אם מצאתי משהו, אני רוצה שהוא ישאר בכיס האחורי שלי, לא לאבזבז את הזמן בלחפש מחדש 15 שעות מאוחר יותר. אני לא מעריך כשמשחק מנסה בכוונה לבלבל אותי ולבזבז לי את הזמן.

ובסופו של דבר רואים איך זה מחבל במשחק. אתה לא מצאת את הערפל והיית צריך לבזבז מלא זמן כדי לרוץ לבוס. קליימן הגיע לאזור מתקדם כמעט בלי שדרוגים. וגם אני סבלתי מהמון דברים במשחק בדיוק בגלל זה. אם הוא היה פלטפורמר לינארי לא הייתה עם זה שום בעיה, אבל במשחק חקירה סטייל מטרויידוניה? זה מאוד בעייתי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2025, 16:43

הפוך, לגבי הערפל… הערפל הוא מקום ״סודי״ והדרך הרגילה להגיע לאיזור הבא היא דרך הבוס. קליימן עקף את הבוס בדרך שמעטים מאוד מצאו בשלב הזה. אין לזה קשר לכמות השדרוגים כך או כך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 16:45

Laskin כתב:הפוך, לגבי הערפל… הערפל הוא מקום ״סודי״ והדרך הרגילה להגיע לאיזור הבא היא דרך הבוס. קליימן עקף את הבוס בדרך שמעטים מאוד מצאו בשלב הזה. אין לזה קשר לכמות השדרוגים כך או כך.

אין עם זה שום בעיה, הערפל יכול להיות סודי ובו בזמן קליימן היה יכול לראות במפה שאזור שהוא חקר הוא רק ב-43% ויש בו מלא אזורים עם ערפל שהוא עדין לא חקר ואזורים שבהם מסומנים דברים שהוא מצא לפני 10 שעות ושכח מהם.

קליימן כן הרגיש תסכול שהוא לא מצא כמעט שדרוגים בשלב שבו הוא היה, והתסכול הזה היה מתוקן אם הייתה לו מפה שמבצעת את התפקיד שלה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2025, 16:54

הוא עדיין לא היה יודע מה הדרך הנכונה להגיע לאן שהגיע. הוא ״יחקר יותר מדי״ איזור מתקדם יותר (היה ניתן לנחש לפי רמת הקושי של האויבים) ובכך הגיע לאיזור החדש כשהוא עוקף את הבוס שהיה פוגש בדרך הרגילה.

בכל אופן הויכוח פה הוא יותר בכיוון של ״להחזיק את היד או לא״. לדעתי משחקי מטרוידואניה לעתים קרובות מאוד מחזיקים את היד יותר מדי, המשחק הזה הוא ה״אלדן רינג״ של המטרוידואניות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 17:00

זאת לא החזקת יד. הטיעוני "אמממ איזה גיימר הארד קור אני" לא באמת יעבדו פה. שחקתי יותר משחקי מטרויידוניה מאשר אפשר לספור, בסילקסונג (וכנראה גם במשחק הראשון שלא שחקתי) יש את מערכת המפה הכי גרועה והכי לא מתאימה למשחק מטרויידוניה שראיתי.

המשחק לא נותן לך להבין בצורה הגיונית איפה יש דברים שמצאת ואתה יכול לחזור אליהם אחר כך, המשחק לא עוקב אחרי מה חקרת ומה לא כמעט בכלל, רוב השדרוגים הם חסרי ערך ועובדים מאוד קשה עבור כל אחד (הרי קצב ההתקדמות סופר איטי), השגים משמעותים כמו בוסים לא נותנים כלום, אלמנטים בסיסיים בז'אנר כמו לראות את עצמך במפה דורשים לתפוס slot במלאי (בכלליות העובדה שזה item מרגישה מלכותית ומגוחכת)... פשוט כל אלמנט מטרויידוניה במשחק גרוע.

אני עדין חוזר אליו כמשחק אקשן מצויין עם בוסים מצויינים, אבל אלוהים כמה שהוא מטרויידוניה גרוע.

ואני לא מקבל טיעוני אלדן רינג, אלדן רינג הוא לא מטרויידוניה והקשר בין שני המשחקים תלוש. כלומר סבבה, גם street fighter אין מפה, אבל אין שום קשר בין המשחקים אז מה זה רלוונטי?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2025, 17:55

זה ממש לא עניין של הארדקור או לא, יש כאלה שחשוב להם שיכתבו במפורש מה עשו ומה לא ויש שלא חשוב להם כל כך, זה לחלוטין עניין של להחזיק את היד, ועל זה הכוונה ב״אלדן רינג״.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 19:30

זה לא להחזיק את היד, לדעת איפה היית ואיפה לא זה אלמנט בסיס במטרוידוניה. החוסר בזה יוצרת חוויה רעה שמזלזלת בזמן של השחקן. זה כמו סרטון מעבר של 5 דק לפני בוס שנכפה עליך לראות אותו כל פעם שאתה בא להלחם בו מחדש. סתם התעללות מיותרת.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 אוקטובר 2025, 19:34

חשוב להגיד. אחרי הערפל יש בוס. לא יודע אם קשה יותר או פחות מזה שבדרך "הרגילה", אבל יש. היתרון הגדול הוא שכדי לחזור אליו, צריך לרוץ 10 שניות. לא מגיעים ל act 2 בלי לעבור בוס כלשהו, עד כמה שאני יודע.

וכן, זה בהחלט היה מתסכל להגיע עד איפה שהגעתי, כמעט בלי שדרוגים בסיסיים. שוב, אין לי בעיה שיחביאו שדרוגים. פשוט אפשר לשים חלק מהם" בדרך המלך"
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2025, 20:36

ב״דרך המלך״ אין שדרוגים נוספים שפספסת לדעתי.
והבוס בטח עדיין ימתין לך בדרך ההיא, אם תרצה.
ספציפית הדרך לבוס הזה (״השופט האחרון״ או משהו כזה) הייתה אמנם מעיקה אך הכרחית עבורי כדי להשתפר פלאים בקפיצות והפלטפורמינג במשחק הזה.
יש לעומת זאת בוס אחר שממש ממש שנאתי להגיע אליו שוב ושוב.
זו כן ביקורת שאני שותף לה. חוסר העקביות וההגיון במיקום הספסלים היה חסרון במשחק הראשון והוא נשאר גם פה.
לפעמים ממש קרוב לפני בוס קל, לפעמים רחוק בצורה מגוחכת ודווקא לפני בוס מאוד מעצבן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 אוקטובר 2025, 21:50

DrKeo כתב:כשאתה מגלה אותו, הוא צריך להופיע במפה. זה ככה בכל מטרויידוניה, יש דברים חבויים שלא מופיעים במפה אבל בשניה שגילית אותם הם מופיעים במפה. ככה זה צריך לעבוד במשחק מתוקן, אין שום סיבה שזה לא יהיה שם.

הסיכות הם שיטה מעפנה, אתה לא יודע מה כל סיכה אומרת, אתה מוגבל בכמות וזה ידני. נטשתי את המשחק לשלושה שבועות, אתמול חזרתי ואין לי מושג מה כל סיכה ששמתי במפה אמורה לסמן. אין שום סיבה שהמשחק יעבוד ככה, סתם התעללות בשחקן.

אף אחד לא מבקש שהסודות יתגלו על המפה, זה יהיה מעפן. אבל אין סיבה שהמפה לא תציג את ה-layout של כל צ'יימבר כדי שתבין טוב יותר מה חקרת ומה לא. אין סיבה שהמפה לא תגיד לך כמה אחוז מהאזור סיימת כדי שתדע איפה שווה להמשיך לחפש ואיפה לא. אין סיבה שאחרי שחקרת והתאמצת למצא משהו סודי אבל הוא נעול שהוא לא יופיע במפה כדי שתוכל לחזור אליו מאוחר יותר (ליטרלי ההגדרה של מטרויידוויניה).

הדבר הכי בסיסי שאמור להיות במשחק בסגנטו הוא שכשמצאת משהו תוכל לחזור אליו. זה נכון כפליים במשחק הזה שבו כל אקט לוקח 20 שעות, אני אמור לזכור איפה כל דבר שראיתי לפני 36 שעות ל-20 שניות נמצא על פני עולם אסטרונומי? זה מגוחך וזה לא באמת תורם משהו. אם מצאתי משהו, אני רוצה שהוא ישאר בכיס האחורי שלי, לא לאבזבז את הזמן בלחפש מחדש 15 שעות מאוחר יותר. אני לא מעריך כשמשחק מנסה בכוונה לבלבל אותי ולבזבז לי את הזמן.

ובסופו של דבר רואים איך זה מחבל במשחק. אתה לא מצאת את הערפל והיית צריך לבזבז מלא זמן כדי לרוץ לבוס. קליימן הגיע לאזור מתקדם כמעט בלי שדרוגים. וגם אני סבלתי מהמון דברים במשחק בדיוק בגלל זה. אם הוא היה פלטפורמר לינארי לא הייתה עם זה שום בעיה, אבל במשחק חקירה סטייל מטרויידוניה? זה מאוד בעייתי.

כן, יכול להיות שעדיף אם המשחק היה ממלא במפה את האיזורים החבויים שמצאת.
כן, שיטת הסיכות בלי אפשרות למלל חופשי לא מספקת.

לא מצליח לראות בעיה בתצוגת ה layout של מסך מסויים במפה. אם יש סודות למצוא שם אז מן הסתם זה לא צריך להופיע בlayout.
לא חושב שיש תועלת מיוחדת בהצגת אחוזי השלמה. זה לא יעזור לך להבין אם אתה צריך יכולת חדשה שמשיגים בצד השני של העולם כדי להשלים את החקירה באיזור ההוא.
ולא יעזור לך להבין אם את האחוזים הנותרים משיגים כשמגלים דרך חדשה בחזרה אליו בסקטור אחר.

כן, הם יכולים לסמן דברים מיוחדים שמצאת יותר טוב על המפה. בדרך כלל כשיש משהו כזה בתרשים במפה הוא מצוייר באופן בולט יותר.

הקטע עם הבוס לא קשור למפה. פשוט מיקום ספסל מציק. עד כה אין לי ממש טענות על מרחק ספסלים מקרבות מאתגרים.
וכמו שכתבתי, המשחק מכניס את עצמו לסוג של בעיה במידה ואתה צריך לאגור shards, וגם אם אתה רוצה לאגור focus אז זה בסדר שיהיו אוייבים בדרך מהספסל לבוס.

אם קליימן הצליח למצוא את איזור ה'ערפל' הזה אז לא אמורה הייתה להיות לו בעיה למצוא יותר שדרוגים. כנראה ביש מזל.
הוא גם בחר לדלג על איזור לא מוסתר ב main path (ואולי יותר מאחד?).

אני לא יודע אם יש לזה פתרון יותר טוב. חלקי מסיכה עושים רעש די ברור כשאתה בסביבה שלהם. הקטע הוא להבין איך אמורים להגיע אליו. לפעמים אתה באמת לא יכול להשיג אותו, ואפשר להגיע אליו רק כשאתה נכנס וחוקר סקטור חדש ומגיע לאיזור שחופף בין שני הסקטורים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2025, 05:26

מ Hunter's march מקבלים crest שעבורי הוא די חסר תועלת( אלא אם מוצאים את הגופה שם, מצאת? יש עליה נשק קטן ונחמד,אבל לא משהו משנה משחק). שום דבר אחר. תנוח. חזרתי אליו מזמן.ולא דילגתי על עוד אזורים.

במצודה, לעומת השלבים של act 1, כבר מצאתי כמה וכמה חלקי מסיכה ושדרוגי משי. מרגיש ששם השדרוגים מפוזרים טוב יותר יחסית.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 אוקטובר 2025, 22:35

מכיוון שאפשר להגיע לACT 2 דרך sinner's road שיערתי שאולי אפשרי לעשות את זה לפני שהולכים לאזורים שמשאל ל greymoor, אבל בדקתי וכדי להגיע ל sinner's road חייבים יכולת שמשיגים ב shellwood.

ובדקתי לגבי hunter's march, יש שם memory locket, יש tool אדום ויש tool כחול. בהחלט דברים שהיו עוזרים בתחושת ההתקדמות וההתחזקות שלך בשלב יחסית מוקדם אם לא היית מדלג על האיזור (ומוצא את האיזור החבוי שנותן לך גישה לשני הדברים האחרונים). ה tool הכחול שיש שם כמעט כל הזמן נמצא אצלי ב equipped.

מצאתי שם את הכניסה ל chapel אבל עוד לא נסיתי לחקור בפנים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 אוקטובר 2025, 08:30

אני משער שצריך בדיוק את אותה היכולת כדי להגיע לבוס השני בדרך ''הרגילה''. אז... מה הפואנטה שלך?

ואני דיברתי על שדרוגי בריאות ומשי - שלדעתי הם הבסיסיים ביותר. לא על נשקים, קמעות וכו'.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 אוקטובר 2025, 22:51

דיברת על תחושת התקדמות והתחזקות והתמודדות יותר טובה מול האוייבים. נשקים מוסיפים לאופציות שלך. ביקשת שקרב בוס יתן לך memory locket, וב hunter's march אתה מוצא כזה ללא קרב. וכמו שאמרתי, אחד הקמעות שאפשר להשיג שם הוא כזה שכמעט תמיד עליי.

כשאמרת שהגעת ל ACT2 עם שדרוג אחד לחרב - על איזה שדרוג אתה מדבר?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 אוקטובר 2025, 07:03

קצת מעייף אותי להוכיח לך מה מצאתי, מה לא מצאתי וכו'. השדרוג לחרב התקבל בכפר אחרי שניצחתי את widow, שם נאמר לי שאת השדרוג הבא לא אוכל לקבל עד שאגיע למצודה ואמצא איזה שמן. גם אמרתי פה שקצב מציאת השדרוגים, לדעתי, הוא טוב משמעותית ב act 2, לעומת השלבים המוקדמים. זוכר?

בקיצור, אני חושב שהוא משחק טוב מאוד מבחינת מכניקות, אקשן, קרבות בוסים ותנועה. קצב השדרוגים הבסיסיים של בריאות ומשי( כמו שאמרתי כבר עשר פעמים), הוא לא טוב במשחק לדעתי. דעתך שונה? יופי. נראה לי שמיציתי את הדיון.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 אוקטובר 2025, 11:00

כן המשכתי להתבלבל ולחשוב שב deep docks יש את השדרוג הראשון לחרב, אבל לא.
תיאורטית אז שחקן יכול להגיע ל ACT 2 בלי שדרוג לחרב? הוא מקבל את ה wall cling, מפסיק לנסות לנצח את widow, חוזר אחורנית ונכנס ל sinner's road ומוצא את הדרך שאתה מצאת ל ACT2? מעניין.

כשמדברים על תחושת התקדמות והתחזקות וכו' אז זה גם כל שאר הדברים שאפשר למצוא פרט לשדרוג בריאות ומשי. למשל הקמע שמקטין נזק מכל מה שקשור במגמה - משפר מאוד את העמידות שלי.
אם היית נכנס ל hunter's march מוקדם יותר ומוצא את ה memory locket אז זה היה משדרג לך את הדמות ומקל עלייך. וגם הקמע הכחול שם מצויין. אי אפשר לבטל את הדברים האלה כשמדברים על רצף ההתקדמות/התחזקות במשחק.

נכון, אני לא מוצא את קצב שדרוג המסיכה והמשי כלא מספק.

מה שמציק לי עד כה זה הקמעים הלא מעניינים שאני מוצא כך שאני בערך על אותו loadout מתחילת המשחק. כמעט אין לי סיבה להחליף אותם.
וכרגע מציק לי שהמשחק לא מסמן על המפה את סוג ה fast travel השני. אני משער שאני איפשהו אמור למצוא את האיש של המפות ולקנות את הסיכות האלה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים