תרבות גיימינג

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: תרבות גיימינג

הודעהעל ידי DrKeo » 25 נובמבר 2025, 15:36

Laskin כתב:אני מבקש - רוב מק. הוא שינה את השם שלו באופן רשמי לשם של הדמות בפילי...
וזה נשמע מעולה, למרות שהייתי רוצה את השחקן ששיחק בFC3 שהיה גם בBREAKING BAD.

אף אחד לא אמר שהם הולכים לעשות את FC3. הם קראו לה סדרת אנתולוגיה, כלומר כל פרק או כל עונה זה סיפור בפני עצמו. הגיוני להתחשב בזה שכל משחק FC הוא כזה, ואני ממש בספק אם נוח האולי המתנשא ירצה לשחזר משחק קיים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 נובמבר 2025, 16:17

לא צריך לשחזר
אני פשוט רוצה לראות אותו בסדרה בתפקיד כלשהו, רצוי משהו יחסית דומה באופי

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 25 נובמבר 2025, 17:26

אתה מתכוון לנ'אצו מbetter call Saul?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 נובמבר 2025, 18:00

וברייקינג בד, כן

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 נובמבר 2025, 18:33

הוא לא היה בשובר שורות, רק בסול :)

שים שלום
Minion

הודעהעל ידי שים שלום » 25 נובמבר 2025, 18:40

יאמר לזכותו שסול באמת צועק את שמו בפרק ההופעה שלו בשובר שורות
It wasn't me, it was Ignacio

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 נובמבר 2025, 18:40

כן, אני לגמרי איבדתי תחושת זמן, וואו… חשבתי בגלל שזו סדרה חדשה זה לא יכול להיות אבל אשכרה עברו עשר שנים מאז שהיא התחילה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 03 דצמבר 2025, 19:19

Devolver כרגיל עם מרקטינג גאוני:

אגב, האופציות שנשללו כבר הן TES6,Diablo IV ו-GOW.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 דצמבר 2025, 21:18

ג'נסן אצל רוגן!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 דצמבר 2025, 15:39

חברה של לאסקין על AI

Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 דצמבר 2025, 16:51

אבל המפתחים של E33 השתמשו בAI אז אני לא מבין למה הגברת שכל כך חביבה על לאסקין מביאה אותם כדוגמא למפתחים שעובדים בדרך הישנה והטובה הנה המילים שלהם
We used some AI, but not much,
הם הורידו את הרקעים והתוכן שהם יצרו עם AI בגלל שקיבלו על זה פושבאק פעם הבאה הם פשוט יסתירו את השימוש בAI בדרכים מתוחכמות יותר וישקרו לגבי זה.

אישית (ומכבד את זה שאתה חושב אחרת קליימן) הפחד מAI זה כמו הפחד המיותר שהיה מנורת החשמל זה לא באמת פוגע באף אחד.
הגיע הזמן שהאנושות תבין שלפחות חלק ממה שאנחנו מחשיבים כ"אינטלגנציה" אלה חישובים מאוד מתוחכמים שהמוח מבצע כי הוא בעצמו סוג של מחשב, וכן אולי יום אחד בעתיד המאוד רחוק, עם מספיק כוח חישוב יהיה אלמנטים של אינטלגנציה אנושית שהAI יוכל לחקות מספיק טוב.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 דצמבר 2025, 17:50

אני כבר אמרתי משהו מאוד פשוט לגבי AI. אני משתמש בו הרבה מאוד ביומיום. אני לא ''מפחד'' ממנו. יש לי פער גדול עם האופן שבו אומנו המודלים הללו, ברמה המוסרית. נורת החשמל גם היא, יש אומרים IP גנוב, אגב. :)
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2025, 15:17

אנשים הסטרים לגבי AI, זה כלי חשוב שבלעדיו פיתוח משחקים מערבים יעלם. אם הם ימשיכו להתנגד לו יגיע היום שבו צוות סיני של 10 אנשים יעשה דברים שצוות אמריקאי עם 250 אנשים לא יצליח לעשות, וכשזה יקרה כל האנשים שפחדו שהם יאבדו את העבודה שלהם ל-AI ואבדו את העבודה שלהם לקוראנים וסינים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 דצמבר 2025, 16:10

זה ברמה הפרקטית אבל גם מוסרית, האמנים האנושיים אומנו על עבודות של אמנים אנושיים אחרים, שהיו לפניהם.
הם עשו את זה מבלי לקבל אישור ובעבודות שהם מפיקים לא ניתן קרדיט לאמנים שעליהם הם אומנו ומהם הם שואבים השראה. אנחנו פשוט מקבלים את זה כנתון ברור מאליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2025, 16:39

ואנחנו נותנים פרסים למשחקים כמו מגבונק שהוא העתק בוטא, כמעט כמו מישהו שכתב בפרומפט "תעשה את vampire survivers אבל כמו משחק N64".

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 דצמבר 2025, 17:38

מסכים מאוד עם מה ששניכם אומרים, שבן אדם עושה את זה זה לגיטימי שAI לומד מזה זה לא מוסרי?... הנה קפקא האגדי בעצמו מדבר על הספר שלו אמריקה ועל המקורות שלו.

the Stoker’ is a sheer imitation of Dickens — of David Copperfield; the projected novel even more so. My intention was to write a Dickens novel, enriched by the sharper lights of our modern times.”
— Diaries, 8 October 1917
אז מה אחד הסופרים הכי גדולים אי פעם הוא לא מוסרי? וכל מי שהושפע ממנו לא מוסרי וכו' ? אמנים תמיד לקחו השראה "ואומנו" על אמנים אחרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2025, 17:40

כולם ״לוקחים השראה״, יצירה מקורית אמיתית היא סופר נדירה. אם בני אדם כל כך יצירתיים שAI לא יכול להחרות אז מה הבעיה? AI יעשה עבודה חרא ואנשים לא ירצו לקנות את המוצרים שהוא יוצר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 דצמבר 2025, 20:37

ברור שכולם "לוקחים השראה". הרי גם ידוע שאם מפרקים כל יצירה שהיא כמעט ''לגורמים'', יש רק מספר קטן מאוד של סוגי סיפור. זאת לא הנקודה, לדעתי.
כשקפקא רצה לחקות את דיקנס - הוא קרא את דיקנס. הוא השקיע זמן וישב ועבד על יצירה משלו. הוא לא לקח את דיקנס וכל מה שנכתב עד לאותה נקודה בכל מדיום אפשרי ו"ירק" החוצה ספר. אז גם אם בעיניו הוא רק חיקה את דיקנס - בפועל כנראה שהוא הכניס הרבה מעצמו. מהחוויות שלו. הרגשות. שיחות שהיו לו עם אנשים ועוד. זה ההבדל, לדעתי. כנ''ל הAI שיוצר מוזיקה או יצירות ויזואליות. הם פשוט לקחו את כל היצירות האפשריות(כולל עיתונות, כתבי עת, ספרים, מאמרים מדעיים, סיפורים, פוסטים בבלוגים ועוד), ללא כל אישור או תשלום, קיטלגו אותן (תוך שימוש בחוות של מקטלגים בשכר רעב במדינות עולם שלישי, ויצרו מודלים שהם בעלי "כל הידע האנושי". לא צריך ללכת רחוק כדי לראות שגם כל חברות ה-AI מבינות שזה לא בסדר - עובדה שבימינו הן הולכות ומשלמות ל Reddit, להמון Publishing houses וכו' כדי להתאמן על התוכן החדש שלהן (מה שנקרא "טוב בסדר, נשלם מ-עכ-שיו''). אם הן משלמות על תוכן חדש, הן היו צריכות לשלם גם על תוכן ישן שלא פגו עליו זכויות היוצרים. זה מאוד פשוט לדעתי. אבל מה שנקרא, העדיפו לבקש סליחה ולא רשות ועכשיו השד כבר ברח מזמן מהבקבוק וזה כבר לא משנה בכלל.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2025, 22:00

תארת כרגע גם AI וגם יוצר אנושי. גם יוצר אנושי מאומן כל חייו על חוויות ואומנות ומשם יוצר חיקוי בצלמו. AI עושה אותו דבר אבל יוצר בצלמו של הפרומפט שאדם הכניס. זה מאוד דומה, ההבדל העיקרי הוא שAI עושה את זה תוך שניות והרמה של התוצאה תלויה באיכות הAI שמשתפרת בכל חודש.

ומעבר לזה, ההתנגדות לAI בתעשיה גורפת. יש הבדל בין ליצור רקע או טקסטורה בAI בעזרת פרומפט לבין להשתמש בAI כעזר לתכנת, לעשות מעברים בין אנימציות, לכסות מקרים בQA וכו׳. מדובר בכלי חזק שמאיץ פיתוח ומעלה את הרמה של התוצר ולצערנו לבכייני האינטרנט בסן פרנסיסקו אין שום ניואנס.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 דצמבר 2025, 22:11

וינס זמפלה נהרג בתאונת דרכים:
https://www.nbclosangeles.com/news/local/video-game-developer-vince-zampella-crash-call-of-duty/3819576/?utm_medium=share&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXz0tKzskvTsxLT81JLdZLLCjQy8nMy9avTMq39M32KsuKSrKvK0pNSy0qysxLj08qyi8vTi2ydcsEiuVXAADMQ28FRQAAAA%3D%3D&_branch_match_id=1531733479725395701#
X כבר מתחיל להתמלא בהספדים של אנשים מהתעשייה עליו:

ההשפעה של האיש על התעשייה הייתה עצומה עוד מימי Medal of Honor, דרך IW ו-COD ועד Respawn וטייטנפול ואפקס.
חתיכת אבדה לתעשייה, RIP.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2025, 22:33

אני בשוק. הייתה לו אובססיה קשה למירוצים ומכוניות ספורט, אני משער שזאת התוצאה.

אגב הוא גם ביים את BF6 במטרה להציל את הפרנצ׳ייז.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 22 דצמבר 2025, 23:27

DrKeo כתב:אני בשוק. הייתה לו אובססיה קשה למירוצים ומכוניות ספורט, אני משער שזאת התוצאה.

אגב הוא גם ביים את BF6 במטרה להציל את הפרנצ׳ייז.

זכרתי משהו גם לגבי BF, הוא עמד בראש הסטודיו תמיכה ל-DICE ועבד בעיקר על ה-SP לא?
לגבי אובססיה למכוניות ספורט, אתה לא טועה, הנה האוסף שלו:
https://exclusivecarregistry.com/collection/zampella-collection
מניח שנשאר רק לנחש עם מי מהרכבים הוא עשה את התאונה..

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 דצמבר 2025, 23:50

Klayman כתב:ברור שכולם "לוקחים השראה". הרי גם ידוע שאם מפרקים כל יצירה שהיא כמעט ''לגורמים'', יש רק מספר קטן מאוד של סוגי סיפור. זאת לא הנקודה, לדעתי.
כשקפקא רצה לחקות את דיקנס - הוא קרא את דיקנס. הוא השקיע זמן וישב ועבד על יצירה משלו. הוא לא לקח את דיקנס וכל מה שנכתב עד לאותה נקודה בכל מדיום אפשרי ו"ירק" החוצה ספר. אז גם אם בעיניו הוא רק חיקה את דיקנס - בפועל כנראה שהוא הכניס הרבה מעצמו. מהחוויות שלו. הרגשות. שיחות שהיו לו עם אנשים ועוד. זה ההבדל, לדעתי. כנ''ל הAI שיוצר מוזיקה או יצירות ויזואליות. הם פשוט לקחו את כל היצירות האפשריות(כולל עיתונות, כתבי עת, ספרים, מאמרים מדעיים, סיפורים, פוסטים בבלוגים ועוד), ללא כל אישור או תשלום, קיטלגו אותן (תוך שימוש בחוות של מקטלגים בשכר רעב במדינות עולם שלישי, ויצרו מודלים שהם בעלי "כל הידע האנושי". לא צריך ללכת רחוק כדי לראות שגם כל חברות ה-AI מבינות שזה לא בסדר - עובדה שבימינו הן הולכות ומשלמות ל Reddit, להמון Publishing houses וכו' כדי להתאמן על התוכן החדש שלהן (מה שנקרא "טוב בסדר, נשלם מ-עכ-שיו''). אם הן משלמות על תוכן חדש, הן היו צריכות לשלם גם על תוכן ישן שלא פגו עליו זכויות היוצרים. זה מאוד פשוט לדעתי. אבל מה שנקרא, העדיפו לבקש סליחה ולא רשות ועכשיו השד כבר ברח מזמן מהבקבוק וזה כבר לא משנה בכלל.

לפי קפקא עצמו הוא לא פעל שונה מהחקיין שיצר את מגהבונק. :-) הוא ממש מפרט סצנות שהן 1:1 לדיקנס. פשוט לא הבאתי את זה כדי שיהיה נוח לקרוא. :-) אבל כל חיפוש של השניים יכול להביא את הפירוט המלא.

אז במה זה שונה ממה שהAI עושה?

וברור שבלי קפקא אין "האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות" (לפי הסופר) ואין את הספרים של סאראמאגו ועשרות אחרים ואין יצירות מופת בקולנוע כמו בלייד ראנר ועשרות אחרות ואין יוצרי משחקים כמו SUDA51 ועשרות אחרים וזה לא נגמר,היינו חיים בעולם אחר לגמרי תרבותית וזה רק לגבי האומנות, כל אלה הם רק פסיק.

אם AI מעתיק ברמה שהיא יותר בוטה ממה שקפקא העתיק מדיקנס, אז האמן שגנבו לו את האומנות/סגנון/כתיבה בעזרת AI מוזמן פשוט לתבוע אם הוא חושב שיש לו קייס... שיתבע את אותו אדם שכביכול השתמש בAI כדי לגנוב ממנו את ה"אנושיות" שלו. :-)

אם אמן X טוען שגנבו לו את הסגנון האמנותי סגנון הכתיבה/וכו' והוא לא מצליח לבנות קייס משכנע, לשכנע את בית המשפט/האדם הסביר ברחוב שזו גניבה אז אין פה גניבה. :-)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 דצמבר 2025, 00:08

Uncle Pey'j כתב:וינס זמפלה נהרג בתאונת דרכים:
https://www.nbclosangeles.com/news/local/video-game-developer-vince-zampella-crash-call-of-duty/3819576/?utm_medium=share&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXz0tKzskvTsxLT81JLdZLLCjQy8nMy9avTMq39M32KsuKSrKvK0pNSy0qysxLj08qyi8vTi2ydcsEiuVXAADMQ28FRQAAAA%3D%3D&_branch_match_id=1531733479725395701#
X כבר מתחיל להתמלא בהספדים של אנשים מהתעשייה עליו:

ההשפעה של האיש על התעשייה הייתה עצומה עוד מימי Medal of Honor, דרך IW ו-COD ועד Respawn וטייטנפול ואפקס.
חתיכת אבדה לתעשייה, RIP.

וואו זה קפץ עלי ברנדומליות כשגללתי בפייס. ללא ספק אחד מהענקים של התעשייה

איבד שליטה בפרארי. מזכיר לי קצת מה שקרה לפול ווקר עם הפורשה קררה GT שם חבר שלו נהג ואיבד שליטה.

רכבי על בנזין עתירי סוסים עם הנעה אחורית שננהגים חזק זה עסק מסוכן לצערי, באמת שניה אחת של חוסר ריכוז או לחיצה מוקדמת מדי על הגז בפניה ונכנסים לסחרור כמו כלום. עצוב באיזה קלות בנאדם הולך

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 23 דצמבר 2025, 00:26

מכל מיני תגובות שאני רואה ברשת, בעיקר ב-ERA, זו כנראה הנקודה המדויקת שבה הוא עשה את התאונה והולי שיט, הבנאדם בסרטון הזה נכנס לעיקול הזה עם סובארו פורסטר ואיבד שליטה ברגע. רק לדמיין מה קרה לבנאדם שנכנס עם פרארי במהירות שאני מתאר לעצמי לא הייתה נמוכה בלשון המעטה... הוא כנראה עף עד למטה.

עריכה: ממה שאני קורא בפירסום ב-Ynet מכל המקומות, נראה שהרכב פגע במעקה בטון והתלקח, בהחלט דומה לסיפור עם פול ווקר, תוצאה טרגית בכל מקרה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים