Nucleus_Dawn כתב:
נכון מאוד.
בגלל זה אני מאוד רוצה שתמשיך להיות תחרות בין סוני ומייקרוסופט. זה דוחף את שתיהן לעשות יותר משחקים טובים. הייתי שמח גם לראות את הסטים משין מצליחה (מצליחות?) ולוקחת קצת נתח שוק מהקונסולות המסורתיות, כדי להפעיל עוד לחץ על יצרניות הקונסולה לנסות ולפתות אותי לבחור במכשיר שלהם ולקנות את המשחקים למכשיר שלהם.
אם לסוני לא היתה תחרות בחלק הארי של הדור הזה, אז לא היינו מקבלים את כל הג'ורני, אנצ'רטד, TLOU ואחרים, כי הם היו נשארים בגישה היהירה והמכוערת שלהם מתחילת הדור. הם היו בטוחים שהם ימכרו 150 מיליון יחידות PS3, כמו שהם מכרו PS2, לא משנה מה המחיר והיו מעדיפים לא להשקיע מאות מיליונים בפיתוח משחקי AAA, אלא להשאיר את העבודה לחברות צד ג'.
מסיבה לא ברורה, מתייחסים לסוני כאילו הם מייצרים קונסולות בגלל שיש להם תשוקה לגיימינג ובגלל שהם רוצים ליצור פלטפורמה לעוד משחקים יצירתיים, כאשר במציאות הם עושים את זה כדי להרוויח כסף. אם לא תהייה להם תחרות ראויה, הם ירוויחו כסף בלי הצורך להשקיע בנו ולפתח משחקים טובים. כל הפאנבואים שמתפללים ליום שמייקרסופט יצאו מהתעשייה פשוט מתעלמים מאיך מתנהגת סוני, כאשר היא משוכנעת שאין לה תחרות.
bling כתב:אז בימים של הפס2 כשסוני כתשה את התחרות היא לא הוציאה בלעדיים ולא הראו "תשוקה לגיימינג"? (כאילו זו מילה שאמורה לסתור רצון לעשיית כסף)
erezronen כתב:
היא כן. פשוט מוקד התחרות היה אחר: התחיל בנינטנדו שעדיין היתה פקטור להתחשב בו והמשיך במיקרוסופט עם האקס בוקס הראשונה. כשאין תחרות אין מניע כלכלי להשקיע במשחקים טובים, ואז לא תעזור כל התשוקה שבעולם כי בסופו של דבר המניעים העסקיים מנצחים בתעשייה הזאת, כמו בכל תעשייה אחרת, את התשוקה.
Kazz כתב:להיפך, שלא יהיו בלעדיים וכך כולם יוכלו להנות מכל המשחקים במכשיר שלבחירתם ובלי כל הבולשיט מסביב. ואז שירותים, פוליסות ופיצ'רים יהיו מוקד הבחירה כפי שזה צריך להיות.
bling כתב:אתה אומר שזה לא כלכלי להשקיע במשחקים טובים אז?
יוביסופט,ביו-וור,וואלב,בת'סדה,רוקסטאר וכו' נמצאות בעסק מתוך רצון פילנטרופי?
חשבתי שמדובר בעסק כלכלי שמכניס כסף רב,שזה חצי מהרעיון בתעשייה הזו,שאם אתה תיצור מותג טוב ועשוי היטב אתה תעשה טונות של כסף,טבעי שסוני גם תרצה חלק מהעוגה הזו,במיוחד בתור בעלת פלטפורמה שנטועה עמוק בשוק הזה ומחוייבת בעקבות זה יותר מכולם לאמון רב יותר בו.
Nucleus_Dawn כתב:
כאשר אתה יוביסופט, אין לך ברירה אחרת. אתה עושה כסף, כי אתה מפתח משחקים.
כאשר אתה סוני ואין לך תחרות, יש לך ברירה. אתה יכול לא להשקיע שקל במשחקים, שהם סיכון עצום, ועדין להרוויח הון על חומרה ועל התמלוגים ממשחקים של חברות אחרות. בהחלט לא כלכלי להשקיע במשחקים טובים, אם חברה היא יצרנית הקונסולה הרלוונטית היחידה.
אתה יכול להיות בטוח שבלי מייקרוסופט בדור הנוכחי (ונינטנדו ומייקרוסופט בדור הקודם), לא היית רואה אפילו מקרה אחד של פיתוח משחק עם יד חופשית למפתחים וזרם בלתי פוסק של מזומנים. GT לא היה מקבל גיבוי, לא היתה יד חופשית לחברות כמו נוט'י דוג לפתח איזה משחק שמתחשק להן, חברות כמו thatgamingcompany לא היו מקבלות גב כלכלי וחברות כמו צוות ICO מזמן היו נסגרות ומופצות לכל עבר.
אם ההצלחה היא ברירת מחדל, אין סיבה לקחת סיכונים ולפתח כל אחד מהמשחקים האלו, זה סיכון עצום.
bling כתב:למה אין לך ברירה,וואלה אם זה עסק כל כך מסוכן ולא מכניס שילכו למכור פלאפלים,מה יש לאנשי עסקים לבזבז בו זמן?
במיוחד שעד הדור הזה (של הפס4 הכוונה) חברות הפסידו על חומרה ולקח להם זמן להכנס למאזן טוב,הם יותר הרוויחו ממכירות של משחקים,הרוב של חברות אחרות אבל אין סיבה לא לקחת חלק מהעוגה ולהרוויח גם בצורה ישירה ממשחקים שלהם.
הרי למה וואלב ממשיכים לפתח משחקי AAA שיוצאים לכל הפלטפורמות למרות שיש להם אחלה עסק שמכניס תמלוגים?
יכול להיות שמשחקים מסוימים היו יוצאים ואחרים לא,אבל אין ספק שעדיין סוני היתה מפתחת משחקים כי מן הסתם זה שוק שהיא מאמינה בו ושהיא משקיעה בו רבות,היא לא היתה נכנסת מלחתכילה אם היתה חושבת שמשחקים זה עסק כלכלי מסוכן מדי או לא משתלם.
אף פעם לא היתה תקופה שסוני ישבה רגל על רגל ולא פתחה משחקים,התחרות בדור הפס2 היתה מזערית למדי,הכל יצא לפס2 והמון דברים לא יצאו למתחרות עוד לפני שסוני הניפה אצבע,היא יכלה בכיף "להתבטל" ולהנות מהתמלוגים ועדיין היא בחרה להמשיך לשחרר משחקי AAA ללא הפסקה.
Laskin כתב:
אני מעדיף שהמוקד יהיה משחקים, תודה
ברגע שתבטל בלעדיות - תבטל את הצורך בקונסולה, כולם יעברו למחשב כי לכולם יש מחשב.
אז תגיד לי "לא, מיקרוסופט יעשו הסכם עם סוני ונינטנדו והכל ייצא על הכל"... אבל זה ממש לא אינטרס של החברות הללו, למה שהחברות של סוני יפתחו משחק שרץ טוב על הקונסולה שמתחרה בהם? הם הרי מוכרים חומרה מתקדמת ולמה שיבדקו איך הכל רץ אצל המתחרה בכלל?
יש מצב שאני לא מבין את מה שאתה אומר כמו שצריך, אשמח אם תסביר לי איך תרחיש כזה אפשרי... או למה התכוונת.
Laskin כתב:
ברור, יש גם אנשים שאוהבים את מריו פארטי יותר מכל הרשימה שציינת, לכן עדיף שיקנו פשוט WII U...
אבל אם ננסה להיות אובייקטיבים לרגע - קשה להתווכח שבדור האחרון המשחקים הבלעדיים של הPS3 פשוט אכלו את ה360. במיוחד אם מסתכלים על השנים האחרונות. ונראה דווקא שבדור הבא זה רק יתעצם, כי מיקרוסופט כן הכניסו לסוני בשנתיים הראשונות, עד שסוני התעוררה משנת היופי שהייתה בה מאמצע חיי הPS2.
אגב, מצחיק שאתה כותב "המשחקים של רמדי" כשהיה בתכל'ס רק אחד וחצי בדור האחרון, וגם האחד ההוא לא בלעדי, וקראקדאון, שעד היום - אתה היחידי פה או בכל מקום שזוכר שהיה כזה משחק ^_^
לא אתווכח על טעם, ברור שכל אחד עם ההעדפה שלו, אבל יש העדפות תמוהות יותר ותמוהות פחות... יש אנשים שיעדיפו גם את מערכת ההפעלה של סוני. אנשים משונים
Nigga כתב:איזה שנים ואיזה פער.. כבר ב 2014 ה PS4 מקבלת את אינפאמס, The Order ו Deep Down.
אילו בלעדיים ה Xbox One מקבלת?
DrKeo כתב:פייבל 4, היילו 5, סנסט אוברדרייב ו-קוונטום ברייק ויש לה גם איזה 6 בלעדיים עוד השנה.
Laskin כתב:
בהתחשב בעובדה שראינו גיימפליי או טריילר מבוסס מנוע משלושת המשחקים של הPS4, ניתן להניח שהם אכן יעמדו בתאריך, ויצאו הרבה לפני פייבל, היילו, וסנסט אוברדרייב שראינו רק CG TRAILERS שלהם, וקוונטיק ברייק יוצא מחברה שמוציאה משחק רק 5 שנים אחרי שהיא מכריזה עליו... אני לא יודע עד כמה הרשימה הזו באמת עניינית.
DrKeo כתב:דבר ראשון אם אתה רוצה לדבר על מעניין או לא מעניין אז אינפמס לא בדיוק מעניין במיוחד (אישית אני חושב שמדובר בסדרה פשוט נוראית, אבל כמובן הכל עניין של טעם), אין לך שמץ של מושג מה הולך להיות האיכות של האורדר ובטח ובטח על BELOW שהוא גם משחק מחברה שלא עשתה משחק טוב מאז RE5 וגם משחק שאין לך שמץ של מושג כמה בלעדי הוא יהיה (אולי יצא לPC, אולי לONE, אולי ההמשך יצא, אין לנו מושג).
בנושא התאריכים, היילו מאושר לחגים 2014 זה סגור ונעול, משחק היילו מעולם לא נדחה. השאר, אין לי מושג מה ידחה או מה לא אבל באותה מידה אין לך משוג אם THE ORDER או BELOW יצאו בזמן או לא כך שאתה מסתכל בצורה קצת דו פרצופית על המשחקים של שתי החברות.
אין מה לעשות', השנה הראשונה של הONE מכילה איזה 10 משחקים ושל הפס4 בקושי 5. אתה מעדיף את ה5 האלה של הפס4? וואללה נהדר. אתה מעדיף את אלה של הONE? וואללה נהדר. מה יהיה עוד שנתיים? בתקווה טוב אצל שניהם אבל אם נוטי דוג חוזרים לג'ק ודקסטר והמשחק החדש של סנטה מוניקה לא יהיה מעניין אז אין לי מושג מה יש לחפש על הפס4 בשנתיים - שלוש הראשונות.
Laskin כתב:
אני לא מדבר על מה יהיה עוד שנתיים, אני מסתכל על השנה הראשונה...
אתה יכול להגיד על כל משחק שעוד לא יצא שאולי הוא לא ייצא בתאריך שאומרים, אבל תסכים איתי שהסבירות שזה יקרה למשחק שראינו רק איזה TARGET VIDEO או סתם טריילר מרונדר מראש היא גבוהה מאשר של משחק שכבר אנשים משחקים בו. זו ראייה מושכלת ולא דו פרצופית בכלל.
אותך אינפמוס לא מעניין וזה סבבה, האיכות שלו לא עולה על סדרת פייבל שנתת. אני שנאתי כל היילו ששיחקתי בו, סנסט אוברדרייב והבלעדיות שלו נשארים תלויים בדיוק כמו DEEP DOWN... ההבדל הוא שאלו כבר שחיקים ואלו לא.
להגיד שקוונטיק דרים יוציאו את המשחק שלהם בשנה הבאה זה הגיוני, אבל הגיוני בערך כמו שהמשחק של דייוויד קייג' שהציג את הגרפיקה הכי יפה בזמן אמת הציג. DARK SORCERER או משהו כזה.
בנוסף, יש משחקים להורדה שיותר ממפצים והרבה יותר מעניינים מרוב הרשימה הזו, משני צידיה, כמו RIME, SHADOW OF THE BEAST הבלעדיים שנראים מעולה ולא סתם משחקים קטנים וחמודים.
Death_119 כתב:לא מובן לי למה חושבים שהפס3 התעוררה רק ב-2009 כשלמעשה היא התחילה להתעורר בנובמבר 2007 עם אנצ'רטד ו-2008 היא כבר קיבלה את MGS4 שהיה באמת סופר נובה ביחס לכל מה שהיה לאקסבוקס להציע, מרגע שMGS4 יצא ובעקבותיו באותה שנה גם LBP היה טירוף לגבי הליינאפ של הפס3 וכל הקרטועים של השנה וחצי הקודמות נשכחו.
נדב, The order נראה מדהים. אם יש משחק אחד שאין לי ספקות לגביו זה זה. עוד מהסרטון בE3 והקונספט של ואן הלסינג מגניב בתקופה הויקטוריאינית אני נשביתי. לטעמי המשחק לא פחות מעניין מהחדש של רמדי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים