Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי bling » 30 אוקטובר 2013, 21:24

Kazz כתב:עלוב ל XB1 ולכלי פיתוח הלא אפויים ולארכטקורה הבעייתית של הקונסולה שדובר עליה ע"י מספר מקורות.

אנחנו מדברים פה על COD כן?
יש גבול עד כמה אפשר להאשים ארכיטקטורה או כלי פיתוח,מילא משחק מורכב פי כמה כמו באטלפילד שצריך לזרז להשקה עוד אפשר להחליק,אבל COD? ביזיון של IW.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 אוקטובר 2013, 21:27

Kazz כתב:עלוב ל XB1 ולכלי פיתוח הלא אפויים ולארכטקורה הבעייתית של הקונסולה שדובר עליה ע"י מספר מקורות.

ואם המשחק לא היה נראה כמו משחק דור קודם בינוני, אולי היה בסיס לטענות הללו. מכיוון שהפיטצ'ר הכי מרשים שלו זה "AI" של דגים, שראינו במריו 64, אין שום תירוץ מתקבל על הדעת.
כשלון של IW. יכול להיות שזו התוצאה של העזיבה של האנשים הכי חשובים בסטודיו.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 אוקטובר 2013, 22:01

מה שמצחיק זה שכולם צחקו על החולשה של הWIIU
ואתם רבים פה על בגדול משחקי דור קודם ,+אפקטים ברמה יותר גבוה
שהרבה מהם לא עושים 1080P ,לא על הPS4 ולא על הXBO

זה בגדול הולך להיות דור מאוד חלש לאומת הPC מבחינת חומרה
סוני אולי דחפו 8 גיגה GDDR5 ,אבל גם שם המעבד וכרטיס מסך חלשים יחסית כבר בהשקה

תוסיפו על זה מערכות הפעלה מורכבות ,ומולטיטסקין לפחות חלקי ,וזה קובר המון מהביצועים

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 30 אוקטובר 2013, 22:10

עד כמה שאני יודע הגרסאת WIIU היא גרסת PS360 ב1080P.

@דין
ולאפיק גירס לא היה חשוב?
ומה הקשר הגודל של EA? איזה כיסים עמוקים יש לה כאשר היא חברה בהספדים(כמדומני) כבר איזה 7 שנים?
מה הקשר עכשיו שהמותג כבר לא שווה הרבה? לא דובר על כמה הוא טוב בעבר או יהיה טוב בעתיד... דובר על כך שאתה תמיד טענת שגירס יפסיק להיות בלעדי למיק' וזה לא קרה בינתיים וכרגע ההנחה שלך (למרות שאני מסכים איתה במקרה ומיק' לא יבינו את גודל הטעות שלהם) לגבי טייטאנפול שגויה באותה המידה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 30 אוקטובר 2013, 22:16

Nigga כתב:Killer Instinct - 720p
Battlefield 4 - 720p
COD: Ghosts - 720p
Titan Fall - 720p (מאותו מקור שאמר ש COD הולך להיות 720p)
Dead Rising 3 - 720p ~ 900p (רזולוציה דינמית)
Ryse - 900p

ואתם אומרים ש IW אשמה? תעשו טובה.

באטלפילד הסברתי מה ההבדל,כן המפתחת של KI גם חסרת יכולת אבל היא הרבה יותר קטנה וחסרת אמצעים מ IW.

טיטאנפול אושר ע"י mort או thuway? בכל מקרה גם אם כן יש לו זמן עד להשקה,יכול להיות לפי הידע שלהם זה המצב שלו ויש סיכוי שכן כי המפתחים התחמקו מלענות על השאלה כשיורוגיימר ערכו איתם ראיון ורק מלמלו ש 60 פריימים בעדיפות ראשונה,ועדיין הם לא ירדו לביזיון של 720,מתערב איתך שישגרו ב 900.

רייז,זה הגיוני ואם כבר עדות לחוסר היכולת של IW,משחק שנראה דור מעל (לא צוחק) ובין היפים בהשקה של הדור הבא והוא רץ ברזולוציה גבוהה יותר.
kririn כתב:מה שמצחיק זה שכולם צחקו על החולשה של הWIIU
ואתם רבים פה על בגדול משחקי דור קודם ,+אפקטים ברמה יותר גבוה
שהרבה מהם לא עושים 1080P ,לא על הPS4 ולא על הXBO

זה בגדול הולך להיות דור מאוד חלש לאומת הPC מבחינת חומרה
סוני אולי דחפו 8 גיגה GDDR5 ,אבל גם שם המעבד וכרטיס מסך חלשים יחסית כבר בהשקה

תוסיפו על זה מערכות הפעלה מורכבות ,ומולטיטסקין לפחות חלקי ,וזה קובר המון מהביצועים

קרירין במקרה של הפס4 ו BF4 (והוא היחיד על הפס4 שלא עושה 1080P ממשחקי ה "CROSS GEN",לא רבים ולא נעליים) ממש לא מדובר על משחק של דור קודם+אפקטים ברמה גבוהה יותר.
BF4 זה משחק דור הבא לכל דבר ועניין,זה שהוא cross gen זה לא אומר שהוא אוטומטית במעמד של COD ו AC,המנוע שלו scalable גם לפס3,אבל מדובר במשחק שונה על הדור הבא עם גראפיקה בהרבה הרבה יותר טובה (על הפס3 וה 360 הוא נראה כ"כ מכוער בהשוואה,הוא אפילו לא מרשים ביחס למשחקי האליטה של הפס3 וה360),רזולוציה גבוהה יותר (על הפס4),פריימרייט של 60 לעומת 30 של הדור הקודם,64 שחקנים לעומת 24,זה משחק שונה לגמרי על הדור הבא מכל בחינה וזה בדיוק כמו שתאמר ש Dead rising ו COD שעברו פורט ל WII מה 360 הם משחקי דור קודם עם אפקטים כי הם רצים על ה WII,זה שטויות כי זה לא אותו משחק וחוויה בכלל.BF4 זה משחק דור הבא לכל דבר בקיצור.

בקשר לבוקס יש בעיה בכלי הפיתוח והארכיטקטורה,זה ברור לכל בר דעת,וזה צפוי להשתפר,עדיין זה לא פותר את IW מאחריות לביזיון,מילא היו יורדים ל 900P אבל 720? בושה.
בקשר לחולשה של הקונסולות ביחס ל PC אתה צודק,אבל הן כן שיפור ניכר בהשוואה לדור הקודם ואפשר לראות זאת כבר בהשקה,ההבדל יהיה רק קיצוני יותר,כל השוואה לסיטואציה הביזיונית של ה WIIU מבחינת כח מגוחכת לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 30 אוקטובר 2013, 22:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 30 אוקטובר 2013, 22:27

CBOAT מקור פחות טוב לדעתי מהשניים שציינתי,בכל אופן אני שם כסף שזה לא ישוגר ב 720P.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2013, 00:23

אני מקווה שזה ברור פה לאנשים שזה שיש בעיה בכלי פיתוח של הONE או לא יודע מה, היא קונסולה מאוד קרובה בכוח לפס4 וכל מה שאנחנו רואים פה זה חבלי לידה. אני גם זוכר לפני שבוע דיבורים על כמה BF4 בזוי על הONE לעומת הPS4 ובסוף הם נראים פחות או יותר אותו דבר וגם זה עם הכלים הבעייתיים. שנה מהיום אף אחד לא יזכור את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 31 אוקטובר 2013, 01:04

שמעו אני חייב להגיד שמכל מה שהולך בפורום בזמן האחרון
אני כלכך שמח שאני לא זונות גראפיקה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2013, 01:04

Fanta כתב:שמעו אני חייב להגיד שמכל מה שהולך בפורום בזמן האחרון
אני כלכך שמח שאני לא זונות גראפיקה

אם היית פשוט היית קונה PC...

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 31 אוקטובר 2013, 01:09

DrKeo כתב:אם היית פשוט היית קונה PC...

יש לי PC, אני מאמין שהPC שלי אפילו יותר חזק מהPS4 כרגע ( ולא אני לא טורח לבדוק )
פשוט, לא יודע, זה לא מה שעד כדי כך חשוב לי במשחק
פשוט הסתכלתי על מה שאני משחק לאורך הזמן
והבנתי מה אני משחק, מה באמת חשוב לי במכשיר וכו
כל מה שהולך בפורום פשוט גורם לי לשמוח שזה לא מעניין אותי חחח

Walle
Trainee

הודעהעל ידי Walle » 31 אוקטובר 2013, 01:11

איזה תירוצים אתה מביא פה DrKeo, המשחק נראה יותר טוב על הPS4 מאשר על הXBOX1 זה נראה כאילו אתה מנסה לחפש שטויות כדי להצדיק את ההבדלים בין הגרסאות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2013, 01:13

Walle כתב:איזה תירוצים אתה מביא פה DrKeo, המשחק נראה יותר טוב על הPS4 מאשר על הXBOX1 זה נראה כאילו אתה מנסה לחפש שטויות כדי להצדיק את ההבדלים בין הגרסאות.

המשחק נראה יותר טוב על הפס4 כי יש לONE חרא של כלים כרגע וכי הפס4 חזקה יותר, אלה עובדות. פשוט אף אחד לא מדבר על ההבדלים האלה עכשיו כשראינו אותם והם לא רק מספרים כי גילינו שלא ממש רואים 95% מהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2013, 01:50

KEO אתה צודק שאלו חבלי לידה וכנראה לא יזכרו את זה עוד שנה,אתה טועה שאין הבדלים והם (BF4) נראים אותו דבר,זאת אומרת אולי לשחקן הממוצע הם נראים אותו דבר אבל אתה בתור זונת גראפיקה לא מדייק פה,ההבדלים בולטים וה IQ של גרסת ה X1 לא טוב בהפרש בולט.

השחקן PC גיימר שהבאתי בת'רד הפס4 אמר שלדעתו ולדעת עיתונאים נוספים גרסת המולטי של המשחק נראית יותר טוב מהסינגל (נכון שזה נשמע מוגזם אבל אני בטוח שבתור PC גיימר ה IQ של ה X1 פשוט נורא הפריע לו שהעדיף כבר תמונה יפה ונקייה של המולטי של הפס4 גם עם פחות אפקטים ו SET PIECES מטורפים שיש בסינגל),גם אתר videogamer.com דיווח שההבדלים היו בולטים ובתכל'ס כמעט כל אתר שטרח לדבר על ההבדלים ביניהם אמר זאת,ומה זה "לא ראינו"? אין לך בכלל מקור השוואה נורמלי,יוטיוב זה בדיחה לדברים האלה ואפילו הראיתי לך את זה בזמנו בויגיימס כשחשבתי שגרסאות הפס3 וה PC של ביושוק אינפיניט קרובות,אני די בטוח שעל מסך טלויזיה גדול כשכל הג'אגיז יהיו בולטים במיוחד אתה תראה כמו גדול.

ב COD אין לי מושג אם יראו משהו מהותי כי המשחק די מכוער בכל מקרה ולקהל של COD בתכל'ס זה באמת שטויות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2013, 02:33

bling כתב:KEO אתה צודק שאלו חבלי לידה וכנראה לא יזכרו את זה עוד שנה,אתה טועה שאין הבדלים והם (BF4) נראים אותו דבר,זאת אומרת אולי לשחקן הממוצע הם נראים אותו דבר אבל אתה בתור זונת גראפיקה לא מדייק פה,ההבדלים בולטים וה IQ של גרסת ה X1 לא טוב בהפרש בולט.

השחקן PC גיימר שהבאתי בת'רד הפס4 אמר שלדעתו ולדעת עיתונאים נוספים גרסת המולטי של המשחק נראית יותר טוב מהסינגל (נכון שזה נשמע מוגזם אבל אני בטוח שבתור PC גיימר ה IQ של ה X1 פשוט נורא הפריע לו שהעדיף כבר תמונה יפה ונקייה של המולטי של הפס4 גם עם פחות אפקטים ו SET PIECES מטורפים שיש בסינגל),גם אתר videogamer.com דיווח שההבדלים היו בולטים ובתכל'ס כמעט כל אתר שטרח לדבר על ההבדלים ביניהם אמר זאת,ומה זה "לא ראינו"? אין לך בכלל מקור השוואה נורמלי,יוטיוב זה בדיחה לדברים האלה ואפילו הראיתי לך את זה בזמנו בויגיימס כשחשבתי שגרסאות הפס3 וה PC של ביושוק אינפיניט קרובות,אני די בטוח שעל מסך טלויזיה גדול כשכל הג'אגיז יהיו בולטים במיוחד אתה תראה כמו גדול.

ב COD אין לי מושג אם יראו משהו מהותי כי המשחק די מכוער בכל מקרה ולקהל של COD בתכל'ס זה באמת שטויות.

האמת שההשוואה היחידה שראיתי הייתה בdf ושם הגרסאות נראות זהות פחות או יותר, קצת יותר ג׳יגיז בone, קצת יותר טשטוש בps4, שתיהן לא מתקרבות לpc עם x4msaa.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 31 אוקטובר 2013, 08:15

קרירין במקרה של הפס4 ו BF4 (והוא היחיד על הפס4 שלא עושה 1080P ממשחקי ה "CROSS GEN",לא רבים ולא נעליים) ממש לא מדובר על משחק של דור קודם+אפקטים ברמה גבוהה יותר.
BF4 זה משחק דור הבא לכל דבר ועניין,זה שהוא cross gen זה לא אומר שהוא אוטומטית במעמד של COD ו AC,המנוע שלו scalable גם לפס3,אבל מדובר במשחק שונה על הדור הבא עם גראפיקה בהרבה הרבה יותר טובה (על הפס3 וה 360 הוא נראה כ"כ מכוער בהשוואה,הוא אפילו לא מרשים ביחס למשחקי האליטה של הפס3 וה360),רזולוציה גבוהה יותר (על הפס4),פריימרייט של 60 לעומת 30 של הדור הקודם,64 שחקנים לעומת 24,זה משחק שונה לגמרי על הדור הבא מכל בחינה וזה בדיוק כמו שתאמר ש Dead rising ו COD שעברו פורט ל WII מה 360 הם משחקי דור קודם עם אפקטים כי הם רצים על ה WII,זה שטויות כי זה לא אותו משחק וחוויה בכלל.BF4 זה משחק דור הבא לכל דבר בקיצור.

בקשר לבוקס יש בעיה בכלי הפיתוח והארכיטקטורה,זה ברור לכל בר דעת,וזה צפוי להשתפר,עדיין זה לא פותר את IW מאחריות לביזיון,מילא היו יורדים ל 900P אבל 720? בושה.
בקשר לחולשה של הקונסולות ביחס ל PC אתה צודק,אבל הן כן שיפור ניכר בהשוואה לדור הקודם ואפשר לראות זאת כבר בהשקה,ההבדל יהיה רק קיצוני יותר,כל השוואה לסיטואציה הביזיונית של ה WIIU מבחינת כח מגוחכת לחלוטין.

קפיצת דור אמיתית זה כמו הקפיצה ממאריו 64 לGTA3
אנחנו עוד לא ראינו את הקפיצה הזאת ,ולא ניראה עד שיפסיקו לעשות את המשחקים גם לדור הקודם
והעניין הוא שציפיתי בהתחלה שהXBO וPS4 ,יריצו דור הבא אמיתי בFHD ו60 פרימים לשניה בלי בעיות
ובחלק מהמשחקים גם 120 פרימים לשניה ,ל3D איכותי יותר

בפועל למפתחות קשה עם הדור הקודם להגיע לזה

ובאטלפילד 4 מכיל את אותם המפות ואותו הסינגל בכל הגירסאות ,זה שיש ציפוי גרפי זה כבר משהו אחר
תפנימו ,המעבד הראשי חלש בשתי הקונסולות האלו ,הכרטיס מסך יחסית חלש
מה שיש מספיק זה זיכרון ,אבל בPS4 זה מוזר כי זה GDDR5 גם לגרפיקה וגם לRAM
ובXBO יש RAM סטנדרטי ,אבל שמו במקום GDDR5 ,זיכרון שונה ,מהיר בהרבה אבל בכמות קטנה ,מה שמצריך התאמות מהמפתחים

בכל זאת בגדול 2 הקונסולות בנויות כמו מחשב ניד ,ולא מהחזקים שיש בשוק

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 31 אוקטובר 2013, 08:49

"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2013, 09:11

DrKeo כתב:האמת שההשוואה היחידה שראיתי הייתה בdf ושם הגרסאות נראות זהות פחות או יותר, קצת יותר ג׳יגיז בone, קצת יותר טשטוש בps4, שתיהן לא מתקרבות לpc עם x4msaa.

יורוגיימר כבר פירסמו בנאו-גאף וגם באתר עצמו סוג של התנצלות על כך שהיתה פשלה רצינית עם ה capture של הצילום,שלא הביאו להם מספיק זמן לנסות לסדר את זה כי זה היה באירוע בפרטי וכו',בקיצור DF לא אינדיקציה לזה ואפילו אם היו תופסים בצורה מצוינת את הקונסולות זה עדיין יוטיוב שאפילו הבדלים של פס4 לפס3 קשה לראות ב AC4 (אבל תוריד את הסרטון של גרסת הפס4 של AC4 מ gamersyde וההבדלים יותר בולטים).

בכך אופן אני בטוח שהפער יצטמצם,אין ספק,יחד עם זאת אני לא חושב שנגיע ל parity ברמה של ה 360 וה PS3,זה באמת היה דור נדיר כשהקונסולות היו כל כך שוות,הפעם הפער יצטמצם אבל יהיה פער כמו כל דור שיש קונסולה חזק יותר מהשנייה,סכ"ה ממש לא נורא או חריג.
kririn כתב:
קפיצת דור אמיתית זה כמו הקפיצה ממאריו 64 לGTA3
אנחנו עוד לא ראינו את הקפיצה הזאת ,ולא ניראה עד שיפסיקו לעשות את המשחקים גם לדור הקודם
והעניין הוא שציפיתי בהתחלה שהXBO וPS4 ,יריצו דור הבא אמיתי בFHD ו60 פרימים לשניה בלי בעיות
ובחלק מהמשחקים גם 120 פרימים לשניה ,ל3D איכותי יותר

בפועל למפתחות קשה עם הדור הקודם להגיע לזה

ובאטלפילד 4 מכיל את אותם המפות ואותו הסינגל בכל הגירסאות ,זה שיש ציפוי גרפי זה כבר משהו אחר
תפנימו ,המעבד הראשי חלש בשתי הקונסולות האלו ,הכרטיס מסך יחסית חלש
מה שיש מספיק זה זיכרון ,אבל בPS4 זה מוזר כי זה GDDR5 גם לגרפיקה וגם לRAM
ובXBO יש RAM סטנדרטי ,אבל שמו במקום GDDR5 ,זיכרון שונה ,מהיר בהרבה אבל בכמות קטנה ,מה שמצריך התאמות מהמפתחים

בכל זאת בגדול 2 הקונסולות בנויות כמו מחשב ניד ,ולא מהחזקים שיש בשוק

קרירין,לאמר ש BF4 מכיל את אותן המפות זה כמו לאמר ש COD ל WII ול 360 מכילים אותן המפות,אם האינדיקציה שלך לקפיצה דורית זה מריו ל GTA אז תמחוק גם את הדור הקודם,לא כל דור יכול להציג כזה הבדל דרסטי אבל במקרה של BF4 זה כבר לא אותו משחק,לא אותה חוויה,אנשים שהם הארדקור של הסדרה אומרים שמה שיש על הפס3 וה 360 זה לא נקרא באטלפילד מבחינתם,זה מזכיר במעט אבל זה לא הדבר האמיתי.
זו גם גראפיקה הרבה יותר טובה,אבל זו גם החוויה של הגיימפליי עם 64 שחקנים ו 60 פריימים,אלו הבדלים גדולים,זה אפילו יותר בולט מ COD ל WII שלפחות שוחק אותו דבר על 2 הפלטפורמות.

בקיצור זה משחק דור הבא,הרי הוא מקשה גם על מחשבים חזקים בניגוד ל AC4 למשל שכולם מריצים (או יכולים להריץ אם יובי לא שמה *ין על הפורט) ב 120 FPS,לא חושב שאפשר להתווכח על זה בכלל.
ואנחנו מודעים לחומרה של הקונסולות,למרות זה הן לדעתי מספקות משחקים שנראים פיצוץ וזו רק ההשקה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 אוקטובר 2013, 12:40

שנה-שנתיים?! לא, לא יקרה. גם לא נראה לי שמיקרוסופט ממש בקטע של לנסות לזעזע את המערכת, כמו שניסו (בהרבה פחות בוטות) בהכרזה על הONE ונכשלו קשות, כידוע.
להתחיל עכשיו לחשוב האם אני יכול להפעיל את המשחק, או הבדלים מהותיים בביצועים עם שדרוג חיצוני (שבפני עצמו הוא מאוד לא פשוט)... קשה לי מאוד מאוד להאמין שיעשו זאת גם עוד 3 שנים.
אנחנו פשוט עוברים למודל של 5 שנים, 6 גג, עד שיוכרזו היורשים. לי אין בעייה, בתנאי שהמכשירים תמיד יעלו כמו כרטיס מסך טוב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוקטובר 2013, 12:54

Laskin כתב:שנה-שנתיים?! לא, לא יקרה. גם לא נראה לי שמיקרוסופט ממש בקטע של לנסות לזעזע את המערכת, כמו שניסו (בהרבה פחות בוטות) בהכרזה על הONE ונכשלו קשות, כידוע.
להתחיל עכשיו לחשוב האם אני יכול להפעיל את המשחק, או הבדלים מהותיים בביצועים עם שדרוג חיצוני (שבפני עצמו הוא מאוד לא פשוט)... קשה לי מאוד מאוד להאמין שיעשו זאת גם עוד 3 שנים.
אנחנו פשוט עוברים למודל של 5 שנים, 6 גג, עד שיוכרזו היורשים. לי אין בעייה, בתנאי שהמכשירים תמיד יעלו כמו כרטיס מסך טוב.

למה אתה חושב שאנחנו חוזרים למודל של מחזור חיים באורך 5-6 שנים? שתי החברות מדברות על חיים של 10 שנים, בדיוק כמו שסוני עשו עוד בתחילת הדור הקודם.
זה נראה הגיוני לנו, כי הקונסולות מפגרות הרחק מאחורי הPC כבר היום, אבל נראה לנו הגיוני גם קונסולות חדשות ב2010/11 מאותה הסיבה וזה לא קרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2013, 12:58

Nigga כתב:חרא כלים לא משנים את העובדה ש GPU עם 16 ROPs שמחובר למערכת זיכרון איטית הולך להתקשות (בלשון המעטה) בלהריץ משחקים ב 1080p עם קוד של משחק מודרני.
רואים שהתכנון היה להריץ משחקים ב 720p.. הם אפילו לא הוסיפו compute ל GPU בשביל לעזור למעבד המחורבן שיש בשתי הקונסולות.

ככל שאני יותר חושב על זה, אני לא אופתע אם מיקרוסופט הלכה על מודל עסקי של אפל וכבר בשנה/שנתיים הבאות אנחנו נראה Xbox One S או משהו בסגנון עם יותר כוח עיבוד, יותר זיכרון וכו'.
אולי הסיבה שאנחנו רואים משחקים מתקשים לרוץ על ה One זה כי השכבת API מאוד עבה בגלל המודל העסקי הזה.. זה בהחלט יכול לקרות.. לא?

אוי נו באמת ממש אין שמץ של קשר למהירות זיכרון והרזולוציה, הבעיה של הONE עם רזולוציה נובעת מזה שהESRAM קטן ולכן למפתחים יש בעיות להתעסק איתו ברזולוציה מלאה. אז או שהמפתח סופר יצירתי מה שבחיים לא יקרה לך בשיגור או שמיקרוסופט עושים כלים שמנהלים את זה כמו שצריך. הכלים שלהם לא מספיק בשלים לזה כרגע כנראה ואף מפתחת לא מתעסקת ביצירתיות באפרים בשיגור של קונסולה, עוד כמה חודשים כבר תראה גם כלים של מיקרוסופט שמטפלים בזה וגם מפתחות שימציאו שיטות להסית את הבאפרים כמו שצריך וכל בעיית ה1080P תעלם.

בנשוא שכבת API עבה, תמיד הייתה למיקרוסופט שכבה עבה יותר גם ב360 ואני בטוח שזה גם בONE.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 אוקטובר 2013, 13:07

קודם כל - הPS3 תהיה בת 7 כשהPS4 תצא. אז אמנם הPS3 ימשיך למכור והכל טוב ויפה ויצאו פה ושם עוד משחקים, אבל התמיכה תרד משמעותית, ואני גם לא מדבר על כמה אפשר לשרוד עם הקונסולה, אלא מתי תצא המחליפה שלה.
אם בדור הזה זה קרה אחרי 7 שנים, לקונסולה שהתחילה את חייה ב-700 דולר, אני בהחלט רואה חיים קצרים יותר לקונסולת 400 הדולר של סוני. כמובן שזה לא עניין של מחיר, אלא הכוונה הייתה לעלויות שלהם והביצועים בהתאם לתקופה.
מיקרוסופט החזיקו 8 שנים, שזה יותר יפה, אבל נדמה לי שגם הם יודעים שהפעם הPC צפוי להיות מתקדם כל כך שהמכשירים עלולים למצה את היכולת לעמוד בקצב, אפילו בהגדרות נמוכות יותר, בעוד 3-4 שנים.
תחשוב איזה כרטיסים ואיזה חידושים ויזואליים נראה מNVIDIA בסדרה 9XX ואפילו 1XXX, שיצאו עוד שנה ושנתיים מהיום. אז אנחנו לא ממש יכולים לתאר מעבר לזה. וברור שרוב המשחקים יעבדו בסדר, אבל השוק כבר ירצה מחליפה וברגע שהשוק יהיה מוכן לשלם על זה, יהיה מי שיספק לו את ההיצע. גוגל ואפל בסבירות גבוהה להכנס לשוק, סטים כבר עוד שנייה שם, ולסוני לא תהיה את הקונסולה הכי חזקה כבר עוד שנה. זה יכניס אותם עוד יותר ללחץ... בנוסף - גם נינטנדו תוציא קונסולה חזקה יותר, אם לא תוך שנתיים כפי שאני הייתי עושה במקומם - אז תוך גג 3-4 שנים, שזה סביר להניח יוציא את מיקרוסופט וסוני כחלשות בביצועים ממשחקי צד ג', אלא אם נינטנדו שוב יפשלו עם חומרה בת 5 שנים :)
דבר אחרון - אנשים כבר רגילים היום להוציא פעם בשנה וחצי-שנתיים איזה 600 דולר על טלפון חדש, ברור שלא כולם - אבל מספיק מליונים. מתוכם עוד ועוד נהפכים לגיימרים והשוק רק גדל, כך שיש מספיק קהל שמוכן לקנות קונסולה פעם ב-5 שנים, לדעתי.
בקיצור - יש מספיק סיבות למה הדור הזה יהיה קצר יותר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוקטובר 2013, 13:19

Laskin כתב:קודם כל - הPS3 תהיה בת 7 כשהPS4 תצא. אז אמנם הPS3 ימשיך למכור והכל טוב ויפה ויצאו פה ושם עוד משחקים, אבל התמיכה תרד משמעותית, ואני גם לא מדבר על כמה אפשר לשרוד עם הקונסולה, אלא מתי תצא המחליפה שלה.
אם בדור הזה זה קרה אחרי 7 שנים, לקונסולה שהתחילה את חייה ב-700 דולר, אני בהחלט רואה חיים קצרים יותר לקונסולת 400 הדולר של סוני. כמובן שזה לא עניין של מחיר, אלא הכוונה הייתה לעלויות שלהם והביצועים בהתאם לתקופה.
מיקרוסופט החזיקו 8 שנים, שזה יותר יפה, אבל נדמה לי שגם הם יודעים שהפעם הPC צפוי להיות מתקדם כל כך שהמכשירים עלולים למצה את היכולת לעמוד בקצב, אפילו בהגדרות נמוכות יותר, בעוד 3-4 שנים.
תחשוב איזה כרטיסים ואיזה חידושים ויזואליים נראה מNVIDIA בסדרה 9XX ואפילו 1XXX, שיצאו עוד שנה ושנתיים מהיום. אז אנחנו לא ממש יכולים לתאר מעבר לזה. וברור שרוב המשחקים יעבדו בסדר, אבל השוק כבר ירצה מחליפה וברגע שהשוק יהיה מוכן לשלם על זה, יהיה מי שיספק לו את ההיצע. גוגל ואפל בסבירות גבוהה להכנס לשוק, סטים כבר עוד שנייה שם, ולסוני לא תהיה את הקונסולה הכי חזקה כבר עוד שנה. זה יכניס אותם עוד יותר ללחץ... בנוסף - גם נינטנדו תוציא קונסולה חזקה יותר, אם לא תוך שנתיים כפי שאני הייתי עושה במקומם - אז תוך גג 3-4 שנים, שזה סביר להניח יוציא את מיקרוסופט וסוני כחלשות בביצועים ממשחקי צד ג', אלא אם נינטנדו שוב יפשלו עם חומרה בת 5 שנים :)
דבר אחרון - אנשים כבר רגילים היום להוציא פעם בשנה וחצי-שנתיים איזה 600 דולר על טלפון חדש, ברור שלא כולם - אבל מספיק מליונים. מתוכם עוד ועוד נהפכים לגיימרים והשוק רק גדל, כך שיש מספיק קהל שמוכן לקנות קונסולה פעם ב-5 שנים, לדעתי.
בקיצור - יש מספיק סיבות למה הדור הזה יהיה קצר יותר.

עניין המחיר לא רלוונטי. הדבר היחיד שישתנה הוא שהPS4 תמכור יותר יחידות, כי הם יצליחו להוריד את המחיר לסביבות ה200$ אחרי 4 שנים ולא אחרי 6 שנים.
גם אם נינטנדו יוציאו קונסולה עוד 3 שנים, היא תהייה חזקה באופן זניח מהPS4 והONE, בערך כמו שהWIIU חזקה באופן זניח מה360 והPS3 (אולי הפער יהיה אפילו יותר קטן, כי הפער בזמן יהיה יותר קטן). לא מאמין בנינטנדו ולא הייתי סומך עליהם שיקדמו את השוק לכיוון של קונסולות חזקות יותר. במקרה הכי אופטימי, הם יצליחו למצוא עוד שליטה גימיקית שתצליח מספיק בשביל שמייקרוסופט וסוני יוציאו תוספים דומים לקונסולות שלהו.

כל הסיבות האלו היו קיימות גם בדור הנוכחי, פרט לפער מהPC, שהיה משמעותי כמו היום, רק 3 שנים אחרי יציאת הקונסולות.
אני לא מוצא סיבה שהדור הזה יהיה קצר יותר, אלא אם כן אחת הקונסולות תכשל לחלוטין (משהו שאני לא חושב שיקרה).

אני מקווה שאתה צודק, אבל אני משוכנע שגם סוני וגם מייקרוסופט מעדיפות שהדור יהיה כמה שיותר ארוך.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 אוקטובר 2013, 14:18

המחיר רלוונטי בדיוק בגלל מה שכתבת. אם הם יכולים להוריד את המחיר ל-200 דולר עוד 4 שנים במקום 6 - זה אומר שהטכנולוגיה כבר מספיק ישנה. ואפשר לנחש מה יהיה עם נינטנדו בדור הבא, אני חושב שהכשלון כאן יהיה כל כך בוטה שהם יהיו חייבים להוציא קונסולה חזקה. וגם אם לא ממש חזקה, בטוח חזקה בהרבה מהPS4. אפילו אם הם מתכננים כבר היום את הקונסולה הבאה, שתצא בעוד שנתיים - הם יכולים לשחרר קונסולה חזקה פי 2 מהPS4 ולמכור אותה ב-300 דולר. אפשר להתווכח על קטנות, אבל זה פחות או יותר המצב. אם הם עדיין ימשיכו באסטרטגיה הגימיקית והמצועצעת שלהם - זה לא יקרה. אני רק מניח כאן כמה וכמה אופציות וסיבות שזה ככל הנראה כן יהיה המצב.
ואתה אמרת את זה נכון מאוד - הפעם מהPC שווה לפער שהיה אחרי 3 שנים בדור הנוכחי. אז תעשה 8-3=5 :)
בנוסף, התעלמת מאופציות גוגל/אפל ההיפותטיות, ודוגמת ואלב המאוד מאוד רלוונטית.
יש גם את הOCULUS שיכול מאוד להיות שיתפוס יותר חזק ממהפכת ה"טאץ'" וכולם ירצו אותו, ורק הSTEAM BOX והPC באמת יוכלו לנצל אותו כמו שצריך. גם אם יצא חיבור לPS4 - כבר ב2014 יהיו משקפיים עם 4K, מה שיוריד את הצורך בטלויזיה גדולה ברזולוציה כזו, שתעלה עשרות אלפי שקלים, והPS4 והONE בחיים לא יוכלו לשדר אליו מעל 1080P, ועכשיו יש עוד מוצר ממש נחשק שלא יעבוד טוב על עליהן וייצור ביקוש לקונסולות מתקדמות יותר. זה יתחיל כבר בשנה הבאה, אם הכל ילך כשורה, ותוך 3 שנים כבר יהיה תופעה של ממש.

אף אחת מהסיבות הללו לא היו גם בדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוקטובר 2013, 14:40

Laskin כתב:המחיר רלוונטי בדיוק בגלל מה שכתבת. אם הם יכולים להוריד את המחיר ל-200 דולר עוד 4 שנים במקום 6 - זה אומר שהטכנולוגיה כבר מספיק ישנה. ואפשר לנחש מה יהיה עם נינטנדו בדור הבא, אני חושב שהכשלון כאן יהיה כל כך בוטה שהם יהיו חייבים להוציא קונסולה חזקה. וגם אם לא ממש חזקה, בטוח חזקה בהרבה מהPS4. אפילו אם הם מתכננים כבר היום את הקונסולה הבאה, שתצא בעוד שנתיים - הם יכולים לשחרר קונסולה חזקה פי 2 מהPS4 ולמכור אותה ב-300 דולר. אפשר להתווכח על קטנות, אבל זה פחות או יותר המצב. אם הם עדיין ימשיכו באסטרטגיה הגימיקית והמצועצעת שלהם - זה לא יקרה. אני רק מניח כאן כמה וכמה אופציות וסיבות שזה ככל הנראה כן יהיה המצב.
ואתה אמרת את זה נכון מאוד - הפעם מהPC שווה לפער שהיה אחרי 3 שנים בדור הנוכחי. אז תעשה 8-3=5 :)
בנוסף, התעלמת מאופציות גוגל/אפל ההיפותטיות, ודוגמת ואלב המאוד מאוד רלוונטית.
יש גם את הOCULUS שיכול מאוד להיות שיתפוס יותר חזק ממהפכת ה"טאץ'" וכולם ירצו אותו, ורק הSTEAM BOX והPC באמת יוכלו לנצל אותו כמו שצריך. גם אם יצא חיבור לPS4 - כבר ב2014 יהיו משקפיים עם 4K, מה שיוריד את הצורך בטלויזיה גדולה ברזולוציה כזו, שתעלה עשרות אלפי שקלים, והPS4 והONE בחיים לא יוכלו לשדר אליו מעל 1080P, ועכשיו יש עוד מוצר ממש נחשק שלא יעבוד טוב על עליהן וייצור ביקוש לקונסולות מתקדמות יותר. זה יתחיל כבר בשנה הבאה, אם הכל ילך כשורה, ותוך 3 שנים כבר יהיה תופעה של ממש.

אף אחת מהסיבות הללו לא היו גם בדור הקודם.

המחיר לא רלוונטי. הוא לא משנה. זה שהם מוכרים קונסולה ב200 דולר, לא אומר שהם רוצים להוציא לשוק קונסולה חדשה. זה אומר שהם הגיעו למצב שהם ייעלו את הייצור של הקונסולה שלהם, ככה שהם יכולים למכור אותה ב200$ (וכמובן, למכור יותר מב300$) ולהרוויח יותר מלמכור אותה ב400$ בהשקה. זה לא אומר דור קצר יותר. זה אומר דור ארוך באותה מידה, אבל רווחי יותר.
זה שהטכנולוגיה מספיק ישנה, לא מעניין את סוני ומייקרוסופט. אם זה היה מעניין אותן, אז היינו רואים קונסולות חדשות לפני שנתיים-שלוש. מעניין אותן רק כמה כסף הן מסוגלות להרוויח. ה360 התחילה את חייה ב400$ והיא נהנית ממחזור חיים ארוך יותר משל הPS3. המחיר פשוט לא קשור לאורך של הדור.

נינטנדו יכלה להוציא את הWIIU ולמכור אותה ב200$. היא יכלה גם להוציא קונסולה פי חמישה (חצי דור) יותר חזקה מהPS3 וה360 ולמכור אותה במחיר של הWIIU. היא לא הצליחה, מסיבות לא ברורות.
למרות שהWIIU עולה היום 300$, נינטנדו מפסידה על כל מכשיר. לא מאמין שהם יצליחו לעשות את מה שסוני ומייקרוסופט מסוגלות לו בקלות יחסית ובטח שאני לא מאמין שהם יהיו מה שידחוף את הקונסולות קדימה.

הפער מהPC לא רלוונטי, לפי דעתי. הוא לא גרם להם להוציא קונסולה חדשה לפני 3 שנים והוא לא גרם להם להוציא קונסולה חדשה היום. אני לא חושב שזה פאקטור עבור סוני ומייקרוסופט.

אופציית גוגל/אפל/אמזון נחמדה. גוגל תוציא קונסולת אנדרואיד? מגניב. יכול להיות שהיא תהייה חזקה כמו LG G2 אפילו, אבל מה הקשר בין קונסולות האנדרואיד האלו והקונסולות של סוני ומייקרוסופט? הן בטח לא ידחפו את הPS5 קדימה. במקרה הכי טוב, יגרמו לסוני להחזיר תמיכה בMP3, כדי שהPS4 תוכל לעשות את כל מה שהקונסולה המיניאטורית של גוגל תהייה מסוגלת.
במקרה של אפל, המצב מאוד דומה. הקונסולה שלהם תהייה אפל TV והיא תריץ באופן אלחוטי משחקים מהאייפד/אייפון שלך. מגניב לגמרי, אבל בטח לא ידחוף את הXBOX ONETWOTHREE. מקסימום, תגרום למייקרוסופט להוסיף סטרימינג של משחקים מהלומיה 2090 לONE.

ואלב, לעומת זאת, מאוד רלוונטיים. הם עושים משהו מאוד מעניין והם, הלכה למעשה, הולכים להפוך ליצרנית קונסולה נוספת. יהיה מאוד מעניין לראות אם הם ישפיעו בצורה כלשהי על השוק. הם אולי הגורם היחיד שמסוגל לדחוף את יציאת הקונסולות הבאות מהר יותר.

האוקולוס זה מכשיר מגניב. יכול להיות שהוא יחליף עבור הרבה גיימרים את המסכים שלהם, אבל יקח לו הרבה מאוד זמן (בטח יותר מה3 שנים הסופר אופטימיות שלך) להפוך למספיק פופולארי, בשביל שסוני או מייקרוסופט ידאגו לגביו יותר מידי. מקסימום, הן ידאגו לתמוך בו (יש לקונסולות את החיבורים המתאימים) עם עדכוני תוכנה.
ב2014 משקפיים של 4K?! מה? עדין אין משקפיים של 1080P בייצור המוני ובמכירה לציבור הרחב. מאיפה הגעת למשקפי 4K, כאשר בקושי יש מסכים נורמליים כאלה וכאשר אפילו כרטיסי המסך הכי מתקדמים במחשב לא מפעילים משחקים ברזולוציות האלו עדיין?
אתה זוכר שהאוקולוס ריפט הוא מכשיר שעדין לא זמין לרכישה? הוא עדין בפיתוח ובכלל לא מובן מאליו שעוד 3 שנים תהייה לו חדירה לשוק של יותר מאחוזים בודדים וזניחים.

כל הסיבות שהזכרת, שלא היו בדור הקודם, לא ישפיעו על סוני או מייקרוסופט, פרט לVALVE. אם היא תצליח, היא מסוגלת לעשות שינוי בתפיסה של קונסולות ולדחוף אותן לכיוון של שדרוגי חומרה מהירים יותר (כמו בטאבלטים, למשל). זו צריכה להיות הצלחה עצומה. משהו בקנה מידה של סטים, אבל יותר מהר. זה בטח לא יהיה קל, אבל VALVE היא כנראה אחת החברות הבודדות שלא הייתי מהמר נגד התוכניות המטורפות והלא הגיוניות שלה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 אוקטובר 2013, 15:12

לא אני המצאתי את משקפי ה4K בשנה הבאה, זה בא מהמפתחים של אוקולוס, שעובדים עליו ברגעים אלו ממש. יש כבר טאבלט 4K, והדברים האלה מתפתחים מהר מאוד.
בכל אופן, אני רואה את הדברים אחרת ממך אז אין מה עוד להתווכח כי מדובר בתחזיות שונות ולא ויכוח על עובדות.
רק בעניין המחיר - אתה לא יורד עדיין לסוף דעתי.
אם אתה יכול לייצר קונסולה בפחות ממאתיים דולר - אתה יכול לייצר קונסולה חזקה ממנה פי 2 ב-400 דולר, שזה בערך הטווח האידאלי לקונסולה חדשה, שתמכר במחיר הזה או קצת יותר. אז ברור שאם אין צורך ממשי בזה והמשחקים עדיין נראים טוב - זה לא יהיה שימושי, אך נראה שהפעם הפער ימחיש את הצורך, ויש מספיק אנשים היום שמוכנים לקנות מכשירים בידוריים במחירים הללו, שלא כמו לפני 8 שנים, ויהיו עוד יותר כאלו בעוד חמש שנים, אז הביקוש גבוה וזו סיבה מספיק טובה להוציא מכשיר חדש.
אני מניח שאם יעשו זאת תוך 5 שנים - אז אותו מכשיר יפעיל ויתמוך באופן מלא במשחקים של הדור "הקודם", כך שהמפתחות לא ייפגעו יותר מדי.

אבל עד כאן תחזיות בנושא :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 50 אורחים