bling כתב:דיברנו על AAA, הן במספר הכותרים וגם בגודל ההפקות הקונסולות לא רואות את המחשב ממטר, וזה בלי להחשיב דחיות של משחקים שמגיעים מאוחר יותר, פורטים פושרים- וזריקת *ין באופן כללי ששחקני ה PC חוו לאורך רוב הדור.
ואני מקווה שאתה צוחק ש CIV יותר טוב מאנצ'רטד, בלי לדבר על זה שזה סובייקטיבי והטעם האישי שלך,סדרת אנצ'רטד בעלת ציונים גבוהים בהרבה, משמעותית הרבה יותר ובעלת יותר השפעה ותכנס לשלל רשימות המשחקים הגדולים ו/או הזכורים של הדור, איפה זה ואיפה CIV שכבר באותה שנה אף אחד לא זכר אותו.
בלי לדבר על זה שההשוואה מטופשת בלי קשר, כל אחד עושה משהו אחר ועושה את זה טוב, אם אתה בקטע אלטיסטי משונה שאסטרטגיה>TPS אז גם CIV יותר טוב מ HL2, אפשר לחשוב איזו סוגה עילית HL2 מציג, ממש יומרות שייקספיריות.
באינדי אתה כנראה צודק, אבל לא דיברתי על זה, מבחינת AAA המחשב לא באמת מהווה תחרות לקונסולות ורוב הזמן הוא זכה ליחס סוג ב' ואפילו היום כשהוא במעמד טוב יותר עדיין מקבל דחיות של משחקי יובי ורוקסטאר שאפילו לא מביאים לו חלק ממשחקיהן (שחקני ה PC עדיין מחכים ל RDR? - עוד אחד ממשחקי הדור שהם לא חוו אפילו...)
בקיצור, קונסולות לאורך כל הדור היו הרבה יותר משמעותיות, והפס3 כ"כ חיסלה את ה PC באקסלוסיבים גדולים AAA, ברחה לי מהראש כל סדרת ראטצ'ט וקלאנק למשל או דימון סולס שנחשב אדיר או וואלקיר קרוניקלס שגם היה מעולה וכמה נחמדים כמו פולקלור, הרשימה אינסופית ומגמדת את ה PC.
אני סתם זורק פה מיצגים אבל איך אתה יכול להגיד שסטארקאפט 2, CIV, דיאבלו 3, סדרת TOTAL WAR, משחקי WARHAMMER, סימס, כל סדרת WOW, קרייסס, battlefiled 2, הוויצ'ר 1-2 ודומיהם הם לא ברמה של הבלעדיים של סוני? כלומר ברצינות, מדובר במשחקי ענק. אני לא הולך לפתוח את תיבת אנצ'רטד ולשפוך פה את הדיעה שלי שהמשחק הזה הוא אנימציות, תסרוט וגרפיקה בלבד ואם היית מוריד אותם היה לך שוטר ממוצע מינוס והפלטפורמה הכי נוראית ששחקת בחייך במשחק וידאו אבל אפילו אם אתה חושב שאנצ'רטד 2 זה המשחק הטוב בהסטוריה זה לא אומר כלום על הבלעדיים של הפס3 רק כי אתה חושב שיש לה משחק מסויים שהוא הכי טוב כי זאת באמת דוגמה בודדת. יש לפס3 אחלה של בלעדיים אבל לדעתי אי אפשר להשוות אותה לPC, גם באיכות, גם בכמות וגם במה שהולך בצד ג' להתחשב בזה שאפילו כשזורקים זין ענק על גרסת הPC היא תמיד אבל תמיד עדיפה על זאת של הקונסולות טכנית ובמחיר. אתה צריך להפריד בין "אוי לא, יש לי מחשב חזק וכל מה שקבלתי זה את גרסת הקונסולות ב1080P עם AA מושלם, טקסטורות יותר טובות ו-60FPS" לבין זה שגרסת הPC עדין עדיפה בהרבה על זאת של הפס3 תמיד ואפילו עולה פחות.
כלומר באמת, אתה מדבר איתי על פולקלור או וולקיריה קרוניקלס? יש לך מושג כמה RPG שאפילו לא שמעת עליהם קיימים בPC? כמה סימולטורים של חלל/מטוסים/צוללות/רכבות/מכוניות? כמה משחקי אסטרטגיה? כמה משחקי MOBA שאפילו לא קיים אחד כזה לקונסולות? אתה מודע לזה שיוצאים לPC עשרות בלעדיים שלא מגיעים לקונסולות כל שנה נכון? אני מרגיש כאילו אתה לא מכיר את השוק הזה בכלל ואתה מדבר איתי על פולקלור עוד כל מני חרא שיש לפס3. עם כל הכבוד לסוני, יש לה במקרה הטוב 2 בלעדיים טובים בשנה (ואני לא מדבר על דברים ממוצעים מינוס כמו אינפמס או רזיסטנס שכאלה יש על המחשב כמו זבל בתצורת של מני HARD RESET למניהם) שהPC מכסה אז רק במשחק בליזארד השנתי ועוד איזה וויצ'ר או קרייסס או TOTAL WAR בקלות.
We're just normal men. We're just innocent men