Death_119 כתב:Nvidia נותנת גם למפתחי windows לגעת בברזלים (אם לעבוד מול ספרייה מוכנה של Nvidia נקרא "לגעת בברזלים"), אתה לא חייב לפתח מול DirectX בלבד, בשביל זה יש Cuda ושפות כגון HLSL כי המהפכה של Nvidia הייתה לאפשר למשתמש לשנות דברים בRuntime ואתה ממש לא חייב להסתמך על שום ספריה שנכתבה קודם מלבד הAPI של Nvidia. אתה יכל גם לעשות שילוב של השניים. מה גם שאין הכל בDirectX לדוגמא Ray tracing אז יש דברים שאתה מחויב לפתח לבד ולא מול API בלבד. אבל זה לא קשור לעובדה שרוב מפתחי המשחקים לא בונים מנועים גראפיים, הם מקבלים מוצר מאחת מהחברות המובילות ועובדים על גביו. אני סמוך שלEA, Epic ודומיהם יש תמיכה סופר הדוקה מול ATI וNvidia ללא שום קשר על איזה מערכת הפעלה הם עובדים וללא צורך (למרות שגם זה יש להם) של תמיכה מול מייקרוסופט.
אתם מתייחסים לכל דבר שמגיע מValve כאיזה משיח. החברה בסך הכל מנסה להתרחב ולקחה גרסה כזאת או אחרת של Unix והחליפה את שמה. מיליון חברות עשו את זה לפניה ואין שום בשורה אמיתית בדבר. אם כל הכבוד מייקרוסופט נמצאת בעסק כבר מעל ל-15 שנה בתחום העבודה מול כרטיסים גראפיים, Valve היא דג רקק לעומת הידע שהם צברו וכמות הלקוחות שיש להם. זה באמת מרשים שValve האיצו מנוע בן כמעט 10 שנים לעבוד במקום ב-200 פריימים בכרטיסים מודרניים היום ל-220. אין בדבר שום בשורה.
בלי לדבר על העובדה שגם Valve עצמה עובדת מול API מוכן שנקרא OpenGL זה זהה בדיוק כמו שכל אחד מכם יפתח לאותו API או לDirectX. אני לא יודע אם OpenGL מתנהג כמו פרויקט קוד פתוח (החברה שהייתה האבא שלו גם ככה פשטה רגל לפני שנים) ובמידה וכן Valve היא סתם עוד מקור לקוד, זה יכל להיות כל אחד פה בפורום. ואז גם אנשים פה יוכלו להתהדר בזה שהם האיצו איזה פרוצדורה ב-20% תאורטית.
דודי, אין גישה לברזלים בחלונות, הכל עובר דרך חלונות והמנג'רים שלו. הכי קרוב לזה זה מנטל של AMD. דברים כמו מנטל ו-CUDA הם נחמדים אבל לא רלוונטים כי ברגע שזה מוצמד לחברה ספציפית ולא לכלל החומרה המודרנית זה הופך לנישה לא רלוונטית. VALVE לא "עוד אחת שעשתה את זה" כי קיימות כיום אפס חברות שעשו את זה. תן לי דוגמה אחת לOS גיימינג שמורידה הכל מהמערכת הפעלה ומשאירה אך ורק רחיבים שקשורים להרצת משחקים, אין כזאת, SOS היא הראשונה.
קרירין, אין קשר. אם אתה כותב OPENGL על חלונות זה עובד אוטומטית בלינוקס, מק ואני משער שגם בSOS כי זה פשוט לינוקס. על הפס4 ושאר הקוסנולות שמשתמשות בOPENGL זה לא יעבוד, זה ידרוש פורט מלא.