Kazz כתב:נדב, כמו ששאלתי את לאסקין, אשאל גם אותך. האם אתה אומר שמשחק עם assets ברמת פירוט בודדה יציג תמונת איכות זהה בין אם הוא רץ ב1080פ ובין אם הוא רץ ב480פ?
למה אתה כל הזמן חוזר וכותב שכל פרט אחר מושפע מהרזולוציה אבל שטקסטורה או מספר פוליגונים לא משפיעים על התמונה הסופית?
בדיוק להפך, אנחנו בעד הצרכנים, אך גם להם יש אחריות להיות צרכנים נבונים ולבדוק בעצמם, המדינה זה לא אבא שדואג שתקנה חכם, אלא גוף שיגן עלייך מפני פגיעה מהקנייה שלך.
Kazz כתב:
Kazz כתב:כמו שיש אנשים שלא קונים משחקי מירוצים שהם לא 60FPS, יהיו כאלה שיתעדפו משחקים עם 1080פ.
bling כתב:קאזז אילו עוד סימונים צריכים להיות על סרטים בשביל לקבל "תמונה מלאה"? אם אתה קונה בלו ריי (ותקנו אותי אם אני טועה) איכות התמונה כבר ברמה הכי גבוהה שיש ב 1080P, הסרטים הללו תופסים עשרות ג'יגות ואני בטוח שהם כולם מקודדים ברמה הכי גבוהה.
לא ראיתי שיש אתר סטייל DF שמנתח איכויות תמונה של סרטי בלו-ריי.
כל ביקורת על סרטי בלו ריי מתעסקת בסרט עצמו ובעיקר בתוספות שמגיעות איתו, כאילו יוצאים אוטומטית מנקודת הנחה שהתמונה מצוינת תמיד מעצם טבעו של הפורמט.אפשר לפשל בכלל ב IQ עם הבלו ריי?
זה הרי עסק הרבה הרבה פחות מורכב ממשחקים.
חוץ מזה הנתונים שרשומים מאחורה לא נועדו בעיקר כדי שתדע אם הטלוויזיה שלך תומכת בזה מלחתכילה או פורמטים שונים שבהם הסרט עובד כדי שתדע אם תוכל לראות אותו באיכות מרבית? והרי יש כל מני קונפיגוריציות שונות לאנשים כמו מקרנים, טלוויזיות CRT ואולי אפילו בתי קולנוע אמיתיים לחלקם והם צריכים לדעת אם סרט מסויים ייראה במיטבו על המסך שלהם, זה פרט טכני שלא קשור לאיכות תמונה כמו הרזולוציה הפנימית של המשחק אלא יותר פרט טכני שמקביל לכיתוב של HDTV עם כל הרזולוציות שהמשחק עובד בהם שיש מאחורי כל קופסא, תקן אותי אם אני טועה.
swiss-the-engine כתב:אני לא חושב שסרט עכשוי יכול להיראות טוב יותר או פחות אלא יתכן רק שיש הבדלים ארטיסטיים (נגיד GRAIN FILTER) אבל לגבי סרטים שעברו REMASTER דווקא יש הבדל לא קטן בין הסרטים השונים. לפחות היה לפני איזה 4-6 שנים שעוד עניין אותי לבדוק דברים כאלו.
ואיך אותם אנשים יודעים שמשחק המירוצים לא 60FPS? זה כתוב על האריזה, או שהם בודקים באינטרנט כמו כל גיימר?
מי שהנתונים היבשים הללו חשובים לו, או יותר נכון - מי שמכיר מה הנתונים האלה אומרים בכלל - הוא גיימר. וככזה - הוא יודע איך לבדוק אותם
Kazz כתב:כמו, שאני מקווה, לא היית אומר שאין שום בעיה אם חברה מחליטה למכור טלוויזיה בלי לציין אינצ'ים והדרך היחידה לדעת זה לבוא עם סנטימטר לחנות כך זה גם עם מוצרים אחרים. כמו שלא מתקבל על הדעת שתלך לקנות מצלמה אבל שאין לך שום נתונים רשמיים לכמה מגהפיקסל היא. יש מידע שהוא המינימום הכרחי שעל היצרן להנגיש לפני התשלום כדי שיתאפשר לו למכור אותו. אם אתה לא מוכן לשתף אותו מהרגע הראשון שהמוצר מוצע לקנייה אז לא תוכל למכור אותו. הגינות ושקיפות ותקינות מינימלית. במוצרי וידאו חלק מהמידע הזה לדעתי צריך לכלול רזולוציית רנדור.
Kazz כתב:האם אתם מתעצבנים על EA שמעילים לנו את העלויות בכך שעל גבי האריזה של באטלפילד4 לפס4 יש לוגו של דואלשוק4? נו שיט, המשחק תומך בדואלשוק4 - הבקר היחיד שעובד עם הפס4 ושמגיע עם כל קנייה של הקונסולה.
Kazz כתב:מי דיבר על קנייה רק דרך האינטרנט. אם היית הולך לשקם אלקטריק ולא היה מצויין בשום מקום גדלי המסכים והדרך היחידה לדעת היא רק דרך מדידה עצמאית שלך - גם אז לא תהיה לך בעיה אם זה מה שהחברה רוצה? או שההגיון הבריא שלך יתעורר ויגיד 'לא ייתכן שמוצר נמכר באופן מקיף ורשמי כאשר פרטים בסייסיים לא מונגשים לצרכן.
Kazz כתב:צריך איזה בייסליין שכן יהיה זמין'. ובפעם האלף, הנתונים שכן מסומנים לא באים כדי להגיד שאילו הנתונים היחידים שמהווים את המוצר ואת איכותו. מה שכן מסומן לא בא להגיד שכל מה שלא מסומן לא חשוב. מה שכן מסומן לא בא כתחליף לבדיקה מעמיקמה יותר של הצרכן אם בכך הוא חפץ. ערך הנתון המסומן לא בא להגיד שהמוצר הזה טוב יותר בכל אופן ובכל מדד ובכל היבט מאשר מוצר דומה שערך הנתון המסומן שלו קטן יותר.
Kazz כתב:האם אתם מתעצבנים על EA שמעילים לנו את העלויות בכך שעל גבי האריזה של באטלפילד4 לפס4 יש לוגו של דואלשוק4? נו שיט, המשחק תומך בדואלשוק4 - הבקר היחיד שעובד עם הפס4 ושמגיע עם כל קנייה של הקונסולה.
Kazz כתב:לגבי הסרטים, מאיפה לך שאף אחד לא רואה את ההבדל בביטרייט ושוב זה לא ממש משנה כי עצם הסימון לא בא עם value judgement שזה עדיף מהשני וכו'. זה נתון יבש שכל צרכן לגופו ייחס את החשיבות שהוא רוצה לפי כמה שזה אכפת לו ולפי הנסיון שלו בקניית מוצרים דומים בעבר.
Kazz כתב:ואני בטוח שיש נתונים אחרים לגבי מאפייני התמונה בסרטים כמו black levels
Kazz כתב:ואיך זה בדיוק צולם או משהו אחר.
Kazz כתב:ומצד אחד אתה משתגע מלמה לציין ביטרייט ומי בכלל יבדיל אבל מצד שני מבטל את הצעתי כי אתה לא מוכן לקבל שרזולוציה למשל תצויין על פני AA כאילו מי יכול להבדיל בין MSAA x8 לבין x12. אז תחליט איזה כיוון אתה לוקח.
Kazz כתב:אם עמדתך היא שלא צריך לסמן רזולוציה במשחקי וידאו כי לדעתך כל המאפיינים הטכניים שווים בחשיבותם ובבולטם אז אתה צריך להתרגז על מי שכן מסמן מיוזמתו נתון טכני מסויים אך לא אחר כי הם לא נותנים תמונה מלאה וכי איך אפשר לסמן רק נתון טכני אחד על פני נתונים אחרים.
swym כתב:קאז, די לחזור שוב על הקשקוש שלך - הסברתי לך כבר בזמנו למה הדרישות שלך הן לא רק דרקוניות אלא גם מפגרות לחלוטין ולא רלוונטיות כי את כולם בכלל מעניין מה מספר הפוליגונים בסצינה וקצב הפריימים הממוצע והמינימלי ואיכות הדגימה של הסאונד ומספר שורות הדיאלוג המדובב במשחק - לא הרזולוציה שאתה נדבק אליה:
viewtopic.php?f=1&t=673&start=1800
סוויס, אז שוב, אתה צריך להתעצבן על כל מוצר שכן מסמן מיוזמת החברה מאפיינים מסויימים ולא אחרים.
Kazz כתב:לי זה לא הגיוני שאני צריך לחכות לניתוחים טכניים שבועות אחרי בשביל פרט בסיסי על המשחק. הנתון הזה צריך להיות מהרגע הראשון במכירת המוצר. לא רוצים? אז לא תתאפשר מכירת המוצר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים