PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 07:59

אגב שחר, בבנצ'מארקס לא כתוב שזה עם TRESSFX

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 ינואר 2014, 00:09

Laskin כתב:אגב שחר, בבנצ'מארקס לא כתוב שזה עם TRESSFX

בכתבה בחומרה של טום הם מזכירים את TRESSFX, במשפט שלפני התמונה הזאת.
אם אני זוכר נכון, גם כאשר אתה מגדיר את ההגדרות לULTRA, הTRESSFX דלוק, אז זה מוזכר בתוך הסעיף הזה.

בטמן הוא לא עולם משחק פתוח. הוא משחק בסגנון מטרויד, עם over world. בגלל זה פחות משנה שכל מה שיש לעשות שם, זה פעילויות צד.
אינפיימוס הוא משחק עולם פתוח (או לפחות, הוא מנסה מאוד להציג את עצמו ככזה). בגלל זה, עצם העובדה שהעולם הפתוח שלו ריק, משעמם ומרגיש מזויף בכל מקום, זה בעייתי. לא נראה שזה ישתנה במיוחד במשחק הבא בסדרה, אבל האפקטים של המים נורא יפים.
קצת משעשע שהם מציגים את זה בהתלהבות כזאת. ראינו שלוליות נוצרות בגשם גם בGTA V (מוזכר בכתבה הזאת, בסעיף 52). קצת הזכיר לי את ההתלהבות בסרטונים של COD:G מהAI של הדגים, או מזה שעצמים קרובים יותר מוצגים ברמת פירוט גבוהה יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 ינואר 2014, 03:07

כמו ששחר הביא בנצ׳מארק יותר מעודכן שבו ה7870hd שהוא פחות או יותר הכרטיס של הפס4, מריץ את המשחק בדיוק באותו fps ממוצע כמו הפס4. כן, גרסת הפס4 היא קפיצה עצומה על גרסת הפס3 אבל מול גרסת הpc שרצה על כרטיס זהה לגמרי באותה מהירות בשיפורונים קלילים שנבעו יותר מזמן מאשר מכוח זה ממש לא מרשים. כלומר באמת, אם תקח את גרסת הpc ותזרוק אותה על steam os שבנצ׳מארקים אומרים שהיא מוסיפה לביצועים 18% תקבל גרסה שרצה ב60fps לא ב50. כן, שדרגו את המודל של לארה, את האיכות של העור והוסיפו קצת אפקטים מסביב שזה לגמרי מגניב אבל נשמע שהם שאבו מהכרטיס מסך אפס אקסטרה ביצועים אלה פשוט זרקו את המשחק על הקונסולה והוסיפו קצת מנצנצים מסביב. לזה אני קורה ״פשוט לזרוק״. כלומר לתת בול את הביצועים של חומרת pc על חלונות, אפילו שיש עוד טיפה שיפצורים מסביב, זה לא נקרא ״מרשים״ אלה יותר בכיוון של ״אפס אופטימיזציה״. ביחוד שהם דורשים 60$ על פורט pc בן שנה עם שיפורונים.

בנושא אינפמס מול בטמן, זה לא באמת בר השוואה. בטמן התחיל כמשחק מסדרון מבוסס שלבים שלקחו את המנוע שלו ודחפו עליו אזורים גדולים בשביל להגדיל את הscope של המשחק אבל דוגרי זה לא באמת משחק עולם פתוח. אינפמס התחיל כמשחק עולם פתוח עם טעונים ל״עיר גדולה ונושמת״ והריקנות שלו נובעת מכשלון טכני של חברה שכושלת טכנית כבר שנים. גם בזלדה יש overworld פתוח אז אתם רוצים להשוות את אינפמס גם אליו? אינפמס משחק במגרש של gta או קראקדאון או סיינט רו, לא בזה של בטמן. חוץ מזה כולנו מצפים מבטמן הבא להיות הרבה יותר ״עיר״ עכשיו כשהם לקחו את הכיוון הפתוח יותר אז ברגע שבטמן הבא יצא לפס4 ויתן עיר מתה כמו אינפמס אז תנו לתלונות לזרום.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 10:17

נדב, תן לי עוד משחקים בעיר גדולה, שאתה יכול ללכת לאן שבא לך בעיר, חוץ מבאטמן, שאין שם אדם אחד שמסתובב ברחובות... ואגב, אני בטוח שאני יכול למצוא את המפתחים של באטמן משבחים את העיר הגדולה שיצרו וכמה שהעולם שלהם פתוח. אני לא בדקתי עדיין, אבל אני משוכנע...
זה שהוא לא התחיל כעולם פתוח במשחק הראשון - לא אתווכח עם זה. אבל מהמשחק השני - הוא כן. זה עולם פתוח, פשוט יש לו תירוצים טובים לא להציג אנשים ברחובות. או מכוניות. או כל מיני דברים שיש בערים.
שוב, לא מצפה ממנו להיות GTA, אבל למען האמינות - בדור הזה אני מצפה ממנו להוסיף את זה.

Megalomaniac
Trainee

הודעהעל ידי Megalomaniac » 28 ינואר 2014, 11:10

ביקורת על ה-PS4 ב וואללה

http://tech.walla.co.il/?w=/4001/2715243

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 ינואר 2014, 20:21

Laskin כתב:נדב, תן לי עוד משחקים בעיר גדולה, שאתה יכול ללכת לאן שבא לך בעיר, חוץ מבאטמן, שאין שם אדם אחד שמסתובב ברחובות... ואגב, אני בטוח שאני יכול למצוא את המפתחים של באטמן משבחים את העיר הגדולה שיצרו וכמה שהעולם שלהם פתוח. אני לא בדקתי עדיין, אבל אני משוכנע...
זה שהוא לא התחיל כעולם פתוח במשחק הראשון - לא אתווכח עם זה. אבל מהמשחק השני - הוא כן. זה עולם פתוח, פשוט יש לו תירוצים טובים לא להציג אנשים ברחובות. או מכוניות. או כל מיני דברים שיש בערים.
שוב, לא מצפה ממנו להיות GTA, אבל למען האמינות - בדור הזה אני מצפה ממנו להוסיף את זה.

אני חושב שיהיה יותר נכון להשתמש במושג ארגז חול.
אינפיימס טוען שהוא ארגז חול, אבל הוא גרוע בזה, לעומת משחקים אחרים בז'אנר.
בטמן מעוצב עם עיר ענקית ופתוחה, אבל הוא ממש לא משחק ארגז חול. זו הסיבה שלא ממש משנה שאין בו תנועת רכבים, או אזרחים ברחובות. לא זו הסיבה שהוא קיים.
לעומת זאת, אם במשחק כמו GTA או סיינטס רואו היית משחק בעיר כמו באינפיימוס, אף אחד לא היה חולם להגיד שזה משחק ארגז חול טוב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 28 ינואר 2014, 12:30

Megalomaniac כתב:ביקורת על ה-PS4 ב וואללה

http://tech.walla.co.il/?w=/4001/2715243

[כחכוך גרון]

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 ינואר 2014, 21:25

מאיפה החלטתם שבאטמן הוא לא משחק "ארגז חול"? כי הוא ממש גרוע בזה?
איפה ההבדל בין באטמן האחרון לבין אינפמוס שאחד הוא ארגז חול והשני לא? בשניהם יש לך עיר גדולה ופתוחה להסתובב בה, בשניהם יש לך 'אוצרות' למצוא ברחבי העיר, בשניהם העיר מחולקת לאיזורים סגורים שצריך לפתוח, בשניהם יש לך 'טרור' מזדמן שאתה יכול להחליט לעצור סתם בהסתובבות בעיר (פשוט בבאטמן בעקבות המגבלות זה חברוה של ביריונים שמנסים לשבור כספומט.. או משהו כזה) ובשניהם יש לך משימות צד בנוסף למשימה הראשית הבאה שתמיד מסומנת על המפה וצריך להגיע אליה. איפה בדיוק ההבדל? איך החלטתם שזה כן וזה לא?
אינפמוס רחוק מלהיות GTA, אבל באטמן רחוק מלהיות אינפמוס. למעשה באטמן האחרון זה המשחק הראשון בהיסטוריה שהפריע לי עד כמה העיר מתה, מעולם לא הפריע לי שיש באינפמוס 20 אנשים ו10 מכוניות ולא 50 אנשים ו20 מכוניות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 13:28

Nucleus_Dawn כתב:
אני חושב שיהיה יותר נכון להשתמש במושג ארגז חול.
אינפיימס טוען שהוא ארגז חול, אבל הוא גרוע בזה, לעומת משחקים אחרים בז'אנר.
בטמן מעוצב עם עיר ענקית ופתוחה, אבל הוא ממש לא משחק ארגז חול. זו הסיבה שלא ממש משנה שאין בו תנועת רכבים, או אזרחים ברחובות. לא זו הסיבה שהוא קיים.
לעומת זאת, אם במשחק כמו GTA או סיינטס רואו היית משחק בעיר כמו באינפיימוס, אף אחד לא היה חולם להגיד שזה משחק ארגז חול טוב.

הנה:
http://www.youtube.com/watch?v=6d0geMX4nWA
היוצרים של באטמן האחרון טוענים שהם עושים "משהו שמעולם לא עשו", "עולם חי", "עיר שאיננה ריקה" "להוסיף שכבת חיים לרחובות" וכד'.
וחוץ מזה, אינפמוס לא מתיימר להיות GTA, אף פעם לא. הוא משחק אקשן בעיר פתוחה. הרבה יותר כמו באטמן מאשר כמו GTA.
לא אכפת לי ארגז חול או ארגז קרטון, כשאני רואה עיר - אני רוצה להרגיש שזו עיר. לא משהו אחר. ובעיר גדולה יש הרבה מכוניות והרבה אנשים. בבאטמן אין את שניהם.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 28 ינואר 2014, 13:40

erezronen כתב:
[כחכוך גרון]

ככה, בלי הזמנה אישית?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 ינואר 2014, 15:29

Nucleus_Dawn כתב:
כתבת שהיא שומרת על 60 פריימים, או קרוב. היא לא. היא נעה סביב ה50 ויורדת גם ל33. אני יודע שאמרת את זה בגלל שאלו היו הדיווחים. הדיווחים היו מוטעים.
BF4, לדוגמא, יורד בסצינות הכי מטורפות ל48 ושומר רוב הזמן על FPS שנע סביב ה56. הוא יציב בהרבה, אם כי הוא גם פועל ב900P ולא ב1080P. כנראה הם בחרו להוריד קצת את הרזולוציה, כדי לשמור היציבות של הFPS.

ההשוואה עם TRESSFX פשוט לא הוגנת, כי זו היתה טכנולוגיה לא בשלה שזרקו על המשחק בPC ולא עשו איתה שום דבר מאז. היא לא יעילה וגם בגירסאת הדור הבא אנחנו רואים כמה היא פוגעת בFPS. זה בלי להזכיר את העובדה שהיא מכוערת למדי וגורמת לשיער של לארה להתנהג בצורה ממש ממש מוזרה גם בPC וגם בקונסולות הדור הבא (ראית את הסרטונים של DF? השיער שלה "נופל" למעלה בחלק מהסצינות).
בכל מקרה, הנה המשחק פועל על ה270, מהביקורת של הכרטיס, ב12 בנובמר (כרטיס של 130 ליש"ט, אם אני זוכר נכון):
תמונה

ממוצע של 54.6, עם כל ההגדרות הגבוהות ביותר ואפילו עם TRESSFX.
גם הFPS הנמוך ביותר גבוה יותר, ב46.

בקיצור, כרטיס מסך זול יחסית. ביצועים עדיפים בהרבה.
על ה7870, שיש גם בPS4, הביצועים מאוד דומים (ממוצע דומה, אבל הרבה יותר יציב).
עם כל הכבוד לתוספת האנימציות שלהם, זה באמת לא צריך להרשים אף אחד.

הדיווחים דיברו על כך שרוב הזמן זה על 60 עם נפילות, לפי יורוגיימר עצמם המשחק אכן מגיע ל 60 לעיתים קרובות או נמצא באיזור שם, אם היא היתה נעה סביב ה 50 ויורדת ל 33 הממוצע שלה היה נמוך יותר מ 51... מן הסתם זה אומר שהיא גם הרבה על ה 60 ולקחת את הירידה הקיצונית ביותר (33), בהחלט יתכן (רוב הסיכויים אפילו) שכשיש ירידה שנחשבת יחסית חדה אז המשחק נופל רוב הזמן לאיזורים הרבה פחות מורגשים וקיצוניים כמו 45 או 40, אנשים מדווחים שגרסת הפס4 מאוד חלקה בסכ"ה ואם כל נפילה היתה כזו חדה כולם היו שמים לב לזה.
DF לא באמת נתנו נתונים מלאים של לכמה המשחק יורד בממוצע ומה תכיפות הנפילות.

מאיפה הנתונים על BF ד"א? בכל אופן הבדל של 5 פריימים בממוצע ביניהם לא נראה לי סוף העולם, ואתה יכול גם להשוות למשחקי 60 פריימים אחרים על הקונסולות כמו MGR שגם בעל נפילות שחלקן די חדות ובטח לא קרוב לממוצע של 60, זה באמת לא כזה חריג.

אני מסכים שזה קצת מלוכלך לקרוא לזה 60 כמו שקריסטל עשו, אבל הם סכ"ה לא המציאו את הנוהג הזה כשזה מגיע למשחקי קונסולות, מי שבאמת חושב שיקבל הרבה משחקים תובעניים ב 60 אמיתי (גם כאלו שדוחפים גראפיקה והם כביכול 30 דרך אגב, גם רייז נופל מתחת ליעד) כדאי לו כבר עכשיו לעבור ל PC כי הוא הולך לסבול בדור הזה.
בכל אופן אתה לא יכול לאמר שהמשחק הוא כל כך חריג בנוף הזה של משחקי הקונסולות של ה 60 פריימים.

ובקשר לבנצ'מרק שהבאת, נראה שאתה בעצמך מהוסס ולא בטוח שכולל TRESSFX, לי נראה אלמנטרי גם אם האולטרה לטענתך אמורה לכלול את זה שתהיה כותרת גדולה לצד הנתונים שזה כולל את טכנולוגיית השיער, בכל אופן ה PS4 יותר קרובה בכח שלה ל 7850 מאשר ל 7870 (פוטנציאלית היא חזקה יותר משניהם בגלל קוסטומוזציות שונות ובעיקר חישובי GPGPU אבל יש לי הרגשה שטכנולוגיה בשלבים כל כך מוקדמים לא נוצלה באמת ע"י קריסטל) ככה שגם אם זה כולל TRESSFX היא מצליחה להוסיף פריימים מעל הכרטיס המקביל לה ועוד אפקטים נוספים ושאר הדברים ששמו בגרסה, אולי לא הישג המאה כמו ניצול הקונסולה בשלבים מאוחרים אבל עדיין נחמד מאוד.
---------------------------------------------------------------------------------

KEO, סליחה אבל עדיין השימוש שלך בביטוי לירוק הוא מוגזם, מה רק בגלל שלטענתך לא הצליחו להוציא פריימרייט טוב יותר הם לא התאמצו עם הפורט? כל האפקטים והדברים הנוספים שהוסיפו לא שווים יריקה בעיניך? :)
איך אתה יודע עד כמה אפשר בשלב כה מוקדם של חיי הקונסולות להוציא מהן?
גם אתה וגם CHAOTIC מתעלמים מהאספקט של המעבד שהוא פאתטי אצל הקונסולות, מכשיר עם מעבד חלש וכרטיסי מסך ממוצעים למדי שהוציאו מהם תוצאות שכאלו בתחילת החיים שלהם זה בהחלט יפה ולא קרוב לזלזול או יריקה של פורט ישיר לדבריך, אני בטוח שהם ניסו להוציא ביצועים טובים ככל יכולתם לפי הידע שיש עכשיו ואף אחד פה לא התרשל, אני בטוח שאתה תראה ב DF הקרוב מחמאות לאולפני הפיתוח על עבודה יפה על הפורט.
------------------
בקשר לאינפמוס, קודם כל יש פה קליפ גיימפליי חדש של איזור שכבר ראינו אבל הפעם שמשוחק ע"י המפתחים, הוא מצולם OFF SCREEN אבל אפשר לראות שהמשחק נראה הרבה הרבה יותר מהנה וטוב מאשר מה שהקליפ הנוראי הקודם גרם לנו לחשוב, פעם הבאה כדאי למפתחים למנוע מנובים לצלם את עצמם משחקים:

בקשר לויכוח עולם פתוח אתם קשקשנים ולאסקין הביא לכם קליפ גם עם ציטוט ישיר של "אנחנו לא רוצים לבנות עיר שהיא שממה", הבטחה ישירה מהמפתחים לעיר אמיתית בניגוד למפתחים של אינפמוס שאצלם לא זכורים לי בכלל ציטוטים על עיר חיה, מילא בארקהם סיטי החלקתי על העניין כי היה מדובר בבית כלא גדול ומן הסתם בכלא עירוני אין כלי רכב וחיי עיר שוקקים והשיפור הענקי והחופש הרב מקודמו היה מספק בפני עצמו, אבל אתם קצת צבועים עם ההגנה שלכם כלפי אוריג'ינס והקטילות לאינפמוס, אין הבדל מהותי ולי זה הפריע באוריג'ינס כמו שיפריע לי באינפמוס, ובאוריג'ינס זה הכי קיצוני שיש עם עיר זוועתית שנראית כמו חיקוי סיני לכלא של סיטי ואומרה להיות לא פחות מפאקינג גות'הם האגדית ויש בה אפס כלי רכב או תושבים, כבר בקליפ ששמתי פה של אינפמוס כן רואים איזה 10+ תושבים מתרוצצים שם במהומות וזה יותר חי מכל סדרת ארקהם ביחד, בקיצור אין לכם קייס פה.
------------------------------------------------
erezronen כתב:
[כחכוך גרון]

אחלה ביקורת ארז, הכי מקצועית מכל הסיקורים שראיתי עד עכשיו (גם בהרבה יותר מאלו שראיתי בממון בידיעות), אני חושב אבל ששחכת פרט אחד מהותי בסיבות לקנייה עכשיו שזה קהל גדול שמשחק BF4 על הדור הקודם.
היית צריך להדגיש שגרסת הדור הבא היא חיה אחרת לגמרי ושבהחלט שווה להם לשקול מעבר אם הם מאוד אוהבים את הסדרה, מדובר בהבדל תהומי של דור גם בגיימפליי וגם בגראפיקה.

הרגשתי שגם קצת קטלת חזק את היכולות הגראפיות של המכשיר ביחס ל PC, זה נכון ש PC לא רואה אותו ממטר אבל עדיין אפשר להדגיש שמדובר בדור חדש ואמיתי לכל דבר ושעוד יראו על 2 הקונסולות משחקים יפהייפיים שישאירו אנשים פעורי פה, ובלי כוכביות סטייל "מדהים ביחס לחומרה" כמו משחק PS3 יפה שיוצא סטייל TLOU או משהו אלא באמת יפהיפיים ברמה שגם אנשי PC הולכים להתרשם מהדברים שיצאו עליהם בעתיד, סתם פשוט איך שהצגת את זה העביר קצת תחושה כאילו הן סוס מת גראפי טיפה.
חוץ מזה כתבה מעולה ואתה סכ"ה הצגת את הדברים כמו שצריך לרוב הגדול של הקהל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 15:39

רגע, לא רוצה לקלקל אחרי שהסכמת איתי... ;)
אבל לא ידוע לי על "הבדל תהומי של דור גם בגיימפליי" בין גירסאות BF4, מלבד מספר השחקנים אם אני זוכר נכון...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 ינואר 2014, 15:45

Laskin כתב:רגע, לא רוצה לקלקל אחרי שהסכמת איתי... ;)
אבל לא ידוע לי על "הבדל תהומי של דור גם בגיימפליי" בין גירסאות BF4, מלבד מספר השחקנים אם אני זוכר נכון...

אם אני לא טועה גם המפות גדולות יותר ואל תשכח מספר פריימים כפול בנוסף ל 64 מול 24 שחקנים.
כן בשביל מולטי תחרותי כמו BF שכל הדגש שלו זה בלאגן וגודל זה הפרש שאפשר לאמר של כמעט דור.
במיוחד שרוב המשחקים אפילו לא מציעים הפרש של דור בגראפיקה, BF4 בכלל בולט על רקע שאר המשחקים לטובה :)

ומה דעתך על הגיימפליי של אינפמוס? לא שיפור ביחס למה שראינו עד עכשיו?
אני חושב שמערכת הקרב לא רואה ממטר משחקים אחרים כמו GTA5 וכל אלו, הרבה יותר כיפי, הבעיה היא ש GTA5 מציע עוד כל כך הרבה דברים ויש חשש שכמו אינפמוס הראשון הסרטון הזה מראה בערך את רוב הדברים שיש למשחק להציע...
בכל מקרה לי הוא עשה רושם כיפי ואחלה סיפתח בשבילי לדור הבא, רק בשביל הגראפיקה בשילוב של גיימפליי שגם במקרה הגרוע (אינפמוס הראשון רק מלוטש הרבה יותר) יהיה לי סביר זה שווה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 15:53

כן, דיברתי רק על הגיימפליי... נגיד שאני זוקף את הפריימים לגיימפליי, למרות שזה יותר גרפיקה - נשארנו עם מספר שחקנים. גודל מפה לא זכור לי ששונה, אבל אפשר לבדוק את זה.
תכל'ס נראה לי שהגיימפליי די זהה. בסינגל בטוח, במולטי פחות שחקנים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 ינואר 2014, 15:59

Laskin כתב:כן, דיברתי רק על הגיימפליי... נגיד שאני זוקף את הפריימים לגיימפליי, למרות שזה יותר גרפיקה - נשארנו עם מספר שחקנים. גודל מפה לא זכור לי ששונה, אבל אפשר לבדוק את זה.
תכל'ס נראה לי שהגיימפליי די זהה. בסינגל בטוח, במולטי פחות שחקנים.

כאמור, זה לבד עולם אחר, וכן במולטי 60 פריימים זה נזקף לגיימפליי וזה מהותי מאוד בניגוד לסינגל.
שחקני BF על ה PC תמיד אמרו שזה בכלל לא אותו משחק ושלשחקני קונסולות אין מושג מה זה באמת BF, אז עכשיו סוף סוף יש feature paity עם ה PC וגם שחקני קונסולות יכולים לראות את ההבדל :)

בסינגל המשחק זבל עופות אז למי אכפת מה ההבדל, נחמד בשביל שחקן PS4 סתם להריץ אותו כדי לראות גראפיקה בין המרשימות על הקונסולה ולעבור הלאה, לשחקן פס3 עדיף לא ללחוץ בכלל על המילה 'קמפיין'.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 16:06

אני מסכים שכאשר מדובר במפות כ"כ גדולות - מספר שחקנים כפול יכול לעשות הבדל אדיר...

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 ינואר 2014, 00:49

בלינג, כל נתון שאני מבין לך, לא מספיק "נתוני" בשבילך, אז תמשיך לחשוב שהפורט החביב של טומב ריידר הוא הדבר הכי מרשים על הדור הבא ואני אמשיך לחשוב שהוא פורט סביר, עם תוספות חביבות ביותר.

---

הגיימפליי החדש של אינפיימוס נראה ממש נחמד. מזכיר לי מאוד את SR IV, רק יותר ריק וDD עלוב למדי. אני מניח שזה בעיקר בגלל הערפל, שבטח לא נמצא בכל מקום ובכל זמן במשחק, אז עוד יש סיכוי שסוף סוף יהיה משחק בסדרה עם DD סביר. אפרופו הערפל, השבירה של האור בו נראית ממש יפה. קצת גס, אחרי הסרטון של The Division (שלא בטוח שייצג איך המשחק יראה בסופו של דבר בקונסולות), אבל בכל זאת נחמד. כיף לראות דברים כאלה הופכים לסטנדרט.

נראה די כיף, למען האמת. בהנחה שיהיה גם גיוון ולא רק חזרה על המשחקיות שכבר הראו לנו המון פעמים, זה יכול להיות משחק נורא נחמד.
קצת חבל שהם עדין לא הצליחו להפטר מכל הקטע של המבנים המאוד בולטים שהם הדבר ההריס היחיד בסביבה. זה נראה עקום במשחקים בPS3. בPS4 זה כבר מביך.

מעניין כמה זמן עוד מפתחים ימשיכו להתלהב מדברים שכבר עשינו בעבר, ויציגו את זה כפיטצ'רים מדהימים של הדור הבא. COD עשו את זה באופן היסטרי. עכשיו אינפיימוס מתלהבים משלוליות, שהיו פרט אחד קטנטן בGTA V ובלרוץ על קירות, שאפשר לעשות גם בSR IV וגם בספיידרמן 2, לPS2.
אני לא מבין את הזלזול הזה באינטילגנציה של השחקנים. זה באמת עובד על מישהו?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 17:38

אה, זה ממש לא דומה למה שהיה עם COD, קודם כל - זה לא היה בתערוכה בה הציגו קונסולה חדשה.
דבר שני - זה די סטנדרטי, כל משחק בערך שנראה יפה - מציג את הטכנולוגיות בהן הוא משתמש, בטח ובטח אם משתמש במנוע ייחודי.
דבר שלישי - דווקא הגשם על המבנים עצמם וכד', וגם השלוליות וההשתקפויות - נראים מעולה, בעוד שה"AI" של הדגים היה נראה מגוחך, מעבר לכך שזה לא AI בדיוק :)

אבל אם אתה באמת שואל "עוד כמה זמן..." - אז התשובה היא תמיד. זה אחלה PR ותמיד יהיה (אלא אם זה שקר).

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 28 ינואר 2014, 17:44

bling כתב:
אחלה ביקורת ארז, הכי מקצועית מכל הסיקורים שראיתי עד עכשיו (גם בהרבה יותר מאלו שראיתי בממון בידיעות), אני חושב אבל ששחכת פרט אחד מהותי בסיבות לקנייה עכשיו שזה קהל גדול שמשחק BF4 על הדור הקודם.
היית צריך להדגיש שגרסת הדור הבא היא חיה אחרת לגמרי ושבהחלט שווה להם לשקול מעבר אם הם מאוד אוהבים את הסדרה, מדובר בהבדל תהומי של דור גם בגיימפליי וגם בגראפיקה.

הרגשתי שגם קצת קטלת חזק את היכולות הגראפיות של המכשיר ביחס ל PC, זה נכון ש PC לא רואה אותו ממטר אבל עדיין אפשר להדגיש שמדובר בדור חדש ואמיתי לכל דבר ושעוד יראו על 2 הקונסולות משחקים יפהייפיים שישאירו אנשים פעורי פה, ובלי כוכביות סטייל "מדהים ביחס לחומרה" כמו משחק PS3 יפה שיוצא סטייל TLOU או משהו אלא באמת יפהיפיים ברמה שגם אנשי PC הולכים להתרשם מהדברים שיצאו עליהם בעתיד, סתם פשוט איך שהצגת את זה העביר קצת תחושה כאילו הן סוס מת גראפי טיפה.
חוץ מזה כתבה מעולה ואתה סכ"ה הצגת את הדברים כמו שצריך לרוב הגדול של הקהל.

א. תודה!

ב. מצחיק, אבל היתה פיסקה בדיוק על העניין הזה של BF4 שירדה בעריכה.

ג. לגבי ההשוואה ל-PC, אולי אתה צודק. בכתיבה לא הרגשתי שאני יותר מדי קוטל את הקונסולה, ולפחות במקרה של קילזון ציינתי שזה נראה נהדר ושבעתיד יהיו משחקים שנראים טוב עוד יותר. אבל אולי במבט חיצוני זה לא מספיק ברור. אולי מה שאתה אומר ברור לי ברמה כל כך בסיסית שלא ראיתי לנכון לציין את זה :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 ינואר 2014, 18:03

....אבל אם להיות הוגנים - גם אם המעבד/לוח אם/זכרון/הארד דיסק והספק הכח היו הרבה פחות חזקים - הביצועים היו יורדים רק ב-10-20 אחוז. זה עדיין בעיקר כרטיס מסך.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 ינואר 2014, 18:46

Laskin כתב:....אבל אם להיות הוגנים - גם אם המעבד/לוח אם/זכרון/הארד דיסק והספק הכח היו הרבה פחות חזקים - הביצועים היו יורדים רק ב-10-20 אחוז. זה עדיין בעיקר כרטיס מסך.

כן אבל כבר עכשיו יש פער בין הפס4 לכרטיס שהכי מקביל אליו, תוסיף עוד 20 אחוז ובכלל אין מה לדבר, במיוחד שיש פער כה מפלצתי בין שאר הרכיבים למעבד של הפס4 רק מדגיש עד כמה לא מדובר בעבודה חאפרית.
חוץ מזה שעדיין לא בטוח שזה כולל בכלל tressfx שאז בכלל אין מה לאמר.

ארז ראיתי שהחמאת לקילזון לכן סייגתי עם מילים כמו ״טיפה״ וכו׳ סכ״ה כתבה מצוינת שבלי להעליב את שאר העיתונאים אבל נמצאת בפער מקצועי רחוק מהם (באתרים הגדולים והעיתונים, לא נכנס כל כך לאתרי גיימינג ישראלים)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 ינואר 2014, 21:42

bling כתב:כן אבל כבר עכשיו יש פער בין הפס4 לכרטיס שהכי מקביל אליו, תוסיף עוד 20 אחוז ובכלל אין מה לדבר, במיוחד שיש פער כה מפלצתי בין שאר הרכיבים למעבד של הפס4 רק מדגיש עד כמה לא מדובר בעבודה חאפרית.
חוץ מזה שעדיין לא בטוח שזה כולל בכלל tressfx שאז בכלל אין מה לאמר.

ארז ראיתי שהחמאת לקילזון לכן סייגתי עם מילים כמו ״טיפה״ וכו׳ סכ״ה כתבה מצוינת שבלי להעליב את שאר העיתונאים אבל נמצאת בפער מקצועי רחוק מהם (באתרים הגדולים והעיתונים, לא נכנס כל כך לאתרי גיימינג ישראלים)

כל שאר הרכיבים ממש לא ישנו ב20%. 10% יהיה מוגזם, לדעתי.
בכל מקרה, אין לי שמץ של ספק שלא מדובר בעבודה חאפרית. מדובר באחלה פורט. לא מרשים במיוחד. בטח ובטח לא גרוע.

---

שני פרטי חדשות נהדרים (לסוני):
- TES: Online לא יצריך חשבון PSN+, כדי לשחק בו. רק בחשבון החודשי שלו. הוא כן יזדקק לחשבון לייב בONE. מייקרוסופט צריכים להזיז מהר את הישבן שלהם ולשנות את הנהלים שלהם בכל הנוגע לשירותים שכבר משלמים עבורם מנוי.

- משחקי PS1 וPS2, עם שיפורים גרפיים דרך אמולציה בדרך לPS4.
אחלה חדשות. בהחלט עדיף על פני הוצאות מחדש של משחקים ישנים. עדין יהיה צורך לשלם עבור המשחקים, כמובן, אבל לפחות לא יהיה להם תירוץ לבקש 40 דולר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 29 ינואר 2014, 08:01

bling כתב:אם אני לא טועה גם המפות גדולות יותר ואל תשכח מספר פריימים כפול בנוסף ל 64 מול 24 שחקנים.
כן בשביל מולטי תחרותי כמו BF שכל הדגש שלו זה בלאגן וגודל זה הפרש שאפשר לאמר של כמעט דור.
במיוחד שרוב המשחקים אפילו לא מציעים הפרש של דור בגראפיקה, BF4 בכלל בולט על רקע שאר המשחקים לטובה :)

ומה דעתך על הגיימפליי של אינפמוס? לא שיפור ביחס למה שראינו עד עכשיו?
אני חושב שמערכת הקרב לא רואה ממטר משחקים אחרים כמו GTA5 וכל אלו, הרבה יותר כיפי, הבעיה היא ש GTA5 מציע עוד כל כך הרבה דברים ויש חשש שכמו אינפמוס הראשון הסרטון הזה מראה בערך את רוב הדברים שיש למשחק להציע...
בכל מקרה לי הוא עשה רושם כיפי ואחלה סיפתח בשבילי לדור הבא, רק בשביל הגראפיקה בשילוב של גיימפליי שגם במקרה הגרוע (אינפמוס הראשון רק מלוטש הרבה יותר) יהיה לי סביר זה שווה.

אין מספר פריימים כפול. גרסאת הפס4 ממש לא רצה ב-60 פריימים. כשאני משחק אני לא רואה את הספירה משום מה, אבל אני לא אתפלא אם זה 30 וקצת רוב הזמן במולטי.

יובל, גודל המפה שונה בגרסאות הפס3 והאקסבוקס. אם לדוגמא בConquest במפה בפס4 יש 6-5 נקודות בפס3 יש 3 כך שבגרסאות הדור הקודם בהחלט יש מפות יותר קטנות. המשחקים מאוד שונים על שתי הפלטפורמות וההבדלים הגראפיים תהומיים. גרסאת הפס4 מלבד הרזולוציה וקצב הפריימים כמעט זהה לחלוטין בכל פרמטר לגרסאת הפיסי בUltra (יש עדיין קצת Draw distance יותר קטן וכנראה גם פילטר הדמות פחות מוצלח למרות שאילו לא מורגשים). הם איזנו את המשחק על כל הגרסאות הן מבחינת גודל המפות והשחקנים כך שיהיה אפשר לשחק.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ינואר 2014, 18:20

שוב, לא דיברתי על הגרפיקה, שברור לי שההבדלים עצומים.
אגב, גירסת הPS4 לפי כל מקור - אכן רצה ב-60 פריימים למיטב זכרוני.

ואני לא מצאתי משהו על הבדלים בגודל המפה, אשמח אם תיידע אותי. לא הבנתי מה זה אומר "אם לדוגמא בConquest במפה בפס4 יש 6-5 נקודות בפס3 יש 3 כך שבגרסאות הדור הקודם בהחלט יש מפות יותר קטנות." זה לאו דווקא אומר משהו על גודל המפה, אלא פשוט בגלל פחות שחקנים - יש פחות נקודות שצריך להשתלט עליהם, לא?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 ינואר 2014, 18:23

אגב, הקטע של המשחקים של הPS1/2 נחמד מאוד. די מבטל את הצורך במנוי לPS NOW, אם תשאלו אותי :) אבל למי שיש PS3 או סתם טלויזיה של סוני - זה עדיין יכול להתאים.
אני עוד לא ראיתי דוגמאות לאיך המשחקים נראים, אבל זה מסקרן מאוד.
מקווה שישחררו גם כאלה משחקים לPLUS ללא תשלום נוסף, במיוחד את הלהיטים. איזה כיף יהיה לשחק בJRPG's הנוסטלגיים שוב... וסוף סוף הזדמנות לסיים את CHRONO CROSS שתמיד פיספסתי :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים