bling כתב:לא הבנתי מה זאת אומרת שאפשר לחכות בבאטמן שיתקיפו אותך, יש משחק בז'אנר שזה לא ככה?
כולל הטובים שבהם כמו DMC וכאלה.
בכולם אפשר לעומד ולחכות ולהתחמק שנים, בבאטמן אתה חייב ליזום פעולות שונות על מנת לנטרל אויבים או שתצטרך פשוט להתחמק מההתקפות שלהם בין אם במשולש או ב DASH לצד או קפיצה מעליהם וכו', זה לא דומה לאיזה PROMPT על המסך שמופיע לך אוטומטית ואתה לוחץ עליו והורג את האויב אוטומטית (ואם זה באמת ככה ב AC אז אפשר להבין את הטענות כלפיו)
חוץ מזה שאפילו זה לא מדוייק כי יש אויבים עם נשק שאם אתה לא מונע מהם להטעין מחסנית הם יורים בך מרחוק, בקיצור חובה להתקיף ובצורות שונות ומגוונות.
אתה צודק. זו בקושי תלונה, כי זה פשוט ככה בהרבה מאוד משחקים, כולל AC. אני פשוט הגבתי למי שאמר את זה.
גם בAC זה לא מדויק, כי אם אתה פשוט עומד ומחכה שירו בך, אתה תמות. אתה חייב ליזום פעולות ולחתור למגע מול האויבים שיורים בך ובדרך אתה יכול להשתמש במגן אנושי, כדי להתחמק מהירי (ולהוריד אויב אחד). גם אויבים "כבדים", שתוקפים אותך, יהרגו אותך אם רק תחכה להם, כי אתה חייב ליזום התקפה ולנטרל את ההגנה שלהם, לפני שאתה תוקף אותם.
בAC אין איזה prompt חריג. בבטמן יש אייקונים שמהבהבים מעל ראשים של אנשים שעומדים לתקוף אותך וכך גם בAC. בבטמן אפילו הייתי אומר שיש קצת יותר שימוש בזה, כי האייקון משתנה לפי סוג ההתקפה, בעוד שבAC אתה צריך לזהות את סוג ההתקפה, לפי המראה של האויב שמולך.
מה שיש בAC ואין בבטמן, זה בצד הימני העליון של המסך את התפקוד של כל כפתור. בגלל שהמשחק כולו מבוסס על רגישות למצב, התפקוד של כל כפתור משתנה. ככה שרגע לפני שמישהו יורה בך, אתה רואה שכפתור הY (אני חושב) הופך ל"human shield" וכאשר מישהו תוקף אותך, כפתור הX (נראה לי) הופך לקאונטר וכפתור הA הופך ל"break defense".
יכול להיות שזה שהתפקוד של המקשים מופיע על המסך זה מה שמפריע לכולם (ויש את זה גם במשחקים כמו זלדה OOT), אבל מצפיה במעט גיימרים קצת פחות מנוסים משחקים בAC, אפילו זה לא מספיק בשביל חלק מהאנשים, בשביל לדעת מה לעשות במשחק כל כך מורכב (מפלצתי במורכבות שלו) כמו AC. זה די מעניין כמה אנחנו טובים בלזהות פרטים כאלה, באזורים שונים על המסך, בזמן שאנשים אחרים ממש מתקשים לחלק את תשומת הלב שלהם גם למה שקורה במרכז המסך וגם למה שקורה בצדדים.