משחקי 2014

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: משחקי 2014

הודעהעל ידי Kazz » 06 מרץ 2014, 23:11

עוד גיפים כדי להזכיר איך המשחק נראה בהדגמתו הראשונה:

תמונה

תמונה

ועכשיו:
תמונה

איזה הבדל בפיצוץ, בתאורה, השתקפויות. פוייה.

כולי ציפייה לראות איך THE DIVISION ייראה!

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 מרץ 2014, 08:34

Kazz כתב:עוד גיפים כדי להזכיר איך המשחק נראה בהדגמתו הראשונה:

תמונה

איזה הבדל בפיצוץ, בתאורה, השתקפויות. פוייה.

כולי ציפייה לראות איך THE DIVISION ייראה!

ה GIF הזה (כמו שנראה בסרטון המקורי, קשה להעריך עד כמה הרגע הזה מפוצץ דרך ה GIF) עדיין זכור לי כאחד מרגעי ה NEXT GEN הכי מרשימים, סוג של סמל למעבר של דור היות שזה הדבר הראשון שראינו כביכול מהדור הבא.
חבל מאוד שהחזון לא הוגשם.
וה GIF ששמת לאיך המשחק נראה היום עוד מחמיא לו ביחס לגיימפליי הלא ערוך ששמתי בעמוד הקודם...

אבל KAZZ תקן אותי אם אני טועה אבל כשחברות משחקים נסגרות אתה לא מאשים אותן בתקציבי עתק שגוררים צפי מכירות בלתי אפשרי וכו'?
והנה אתה מצטרף ביחד עם כל האינטרנט לירידות על ה DOWNGRADE של WATCH DOGS, הרי ההיסטריה וההתעסקות במראה של המשחק זה אחד הדברים שגוררים את תקציבי הענק שאתה מתלונן עליהם.
רק תראה מה קרה למשחק שיצא לא מרשים גראפית, איך הוא נשחט עכשיו בכל מקום וכולם מדברים רק על מה שקרה לתאורה במקום לדבר על המשחק עצמו.

הרי זה לא שקיבלנו רק כמה דקות של גיימפליי ללא שום פרטים ומה שאפשר לדבר עליו זה רק הגראפיקה, עלו המון PREVIEWS ורשמים נלהבים למשחק, אבל מישהו מדבר על זה בכלל?
מישהו מזכיר את ה AI של התושבים והשיפור הרב בו, את כל משחקיות ה SAND BOX המהנה שעיתונאים אמרו שהם אפילו לא שיחקו במשימות אלא רק השתעשעו עם האינטרקטיביות הרבה שמציעה העיר וה AI?
ברור שלא, הכל זה רק קטילות על הגראפיקה.
אני לא מופתע שהאינטרנט עובד ככה, רק על זה שגם אתה מתמקד בקטילות ואחר כך מגנה את פיתוח ה AAA והתקציבים שלו.

אני אישית, אחרי החשיפה, דווקא מחכה למשחק יותר ממקודם וזה למרות שהוא נראה פחות טוב.
אז הוא התחיל להראות לי עם כל קטע גיימפליי חדש רפטטיבי בטירוף וחסר השראה (המפתחים עצמם אמרו לפוליגון שזו אחת הסיבות העיקריות לדחייה- שהוא התחיל להרגיש רפטטיבי) ועכשיו עם כל הרשמים והתיקונים לגיימפליי התקוות שלי לגביו חזרו, יש פה מצב למשחק מעולה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2014, 17:18

bling כתב:
הרי זה לא שקיבלנו רק כמה דקות של גיימפליי ללא שום פרטים ומה שאפשר לדבר עליו זה רק הגראפיקה, עלו המון PREVIEWS ורשמים נלהבים למשחק, אבל מישהו מדבר על זה בכלל?
מישהו מזכיר את ה AI של התושבים והשיפור הרב בו, את כל משחקיות ה SAND BOX המהנה שעיתונאים אמרו שהם אפילו לא שיחקו במשימות אלא רק השתעשעו עם האינטרקטיביות הרבה שמציעה העיר וה AI?
אני לא מופתע שהאינטרנט עובד ככה, רק על זה שגם אתה מתמקד בקטילות ואחר כך מגנה את פיתוח ה AAA והתקציבים שלו.

אני אישית, אחרי החשיפה, דווקא מחכה למשחק יותר ממקודם וזה למרות שהוא נראה פחות טוב.
אז הוא התחיל להראות לי עם כל קטע גיימפליי חדש רפטטיבי בטירוף וחסר השראה (המפתחים עצמם אמרו לפוליגון שזו אחת הסיבות העיקריות לדחייה- שהוא התחיל להרגיש רפטטיבי) ועכשיו עם כל הרשמים והתיקונים לגיימפליי התקוות שלי לגביו חזרו, יש פה מצב למשחק מעולה.

התשובה היא כן. אתה מדבר על זה. אני דיברתי על זה קודם. אני לגמרי מסכים איתך שזה יותר חשוב ושחבל שזה לא המרכז של כל דיון על המשחק.

אני לחלוטין בראש שלך. גם לי ירד כל ההייפ מהמשחק הזה והחשיפה-מחדש הזאת החזירה חלק ניכר ממנו.
אז הוא לא נראה מרשים כמו בסרטון המקורי מבחינה גרפית, אבל הוא עדין נראה כאילו הוא מגשים את החזון של החברה למשחקיות (כמו שצריך להיות, אחרי שהם החליטו לדחות אותו ולתת לעצמם עוד זמן להגשים אותו) והוא נראה ממש מעניין.

הוא גם משחק הnext gen הראשון של הדור הבא, שבאמת נראה כאילו הוא עושה משהו מרשים עם הsand box שלו. אינפיימוס ממש מאכזב בחזית הזאת, אז אנחנו מקבלים פה, בעצם, את הsand box הראשון של הדור הבא וזה ממש מגניב, כי ברור שזה אחד הז'אנרים שיקבלו את השיפורים הכי משמעותיים למכאניקות המשחק שלהם.
אין ספק שהמשחק סובל מהיותו cross gen, אבל הוא לא הראשון וכנראה לא האחרון. ככה זה יהיה עד סוף השנה הראשונה של הדור ואולי קצת מעבר. בניגוד למשחקים אחרים, הקפיצה פה הרבה יותר משמעותית. זה לא רק רזולוציה עדיפה, FPS עדיף וכמה אפקטים יותר טובים. זה כבר לא עוד משחק שעשו לו פורט לדור הבא וכבר ראינו אלף כמוהו למחשב ב3 השנים האחרונות. זה מה שמרשים בו, לפי דעתי.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 מרץ 2014, 11:26

זה לא משחק נקסט-ג'ן. זה משחק ל360\פס3 שקיבל מתיחת פנים לגרסאות האחרות. יוביסופט דיברו אתמול על ההבדלים בין ה SKU ואין ממש הבדלים מהותיים.

בלינג, אתה מדבר על משחק שזכה להייפ ולתשואות משום שהוא הוצג ב E3 שבה אף אחד לא דיבר על הדור הבא למרות שכולם ידעו שהוא בתנור. ואז באה יוביסופט עם ההדגמה של WD וזכתה לכל התקשורת והכיסויים בזכות הרמה הגרפית והטכנולוגית של המשחק - רמה שהם ידעו שאין סיכוי שתהיה בגרסה הסופית והאמיתית של המשחק אבל זה לא מנע מהם להונות את כולם ולהציג את זה כאילו זה בא לשקף איך המשחק ייראה ולקבל תשומת לב. יוביסופט עושים זאת פעם אחר פעם (פאר קריי 3) ומשום מה העיתונאים לא פוצים את הפה. זו הונאה לשמה. הם לא אמרו שזה טרגט רנדר לא שמו שום כוכביות. הם מכרו וקידמו את המשחק שלהם על בסיס תמונת שווא באופן מודע ומכוון.

כשזה הטיקט שלך וזה המוצר הסופי אז אתה תקבל בראש. וליוביסופט מגיע לקבל יותר מתגובות נזעמות בפורומים. אני מצפה מהעיתונאים סוף סוף להגיד משהו.

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2014, 13:56

אם יביסופט היו מראים אך ורק את הסרטון המקורי ולא שום דבר חוץ ממנו, אז עוד היו דברים בגו.
מכיוון שהם הראו בהרבה הזדמנויות איך המשחק יראה באמת, אין פה שום הטעיה ובטח ובטח שאין פה מקרה של למכור מוצר ע"י שקר. הרי, שום עסקה לא בוצעה עדין. אף אחד לא קיבל את המוצר לידיו. גם אם מישהו עשה הזמנה מראש במקום שלוקח ממנו כסף, אין לו שום בעיה לבטל את העסקה.
הגורם היחיד שיכול להפגע ממה שהם עושים, זה הם עצמם. הם יכולים לגרום לאנשים להתאכזב, למרות שהמשחק שלהם נראה מצוין, רק בגלל ההשוואה.

מכיוון שהם כן הציגו את המוצר הסופי לפני שהוא יצא, במספר רב של מקרים, אין באמת הרבה סיבות להתלונן פה. הם קיבלו יותר מידי פרסום? אז מה? אז התרגיל עבד להם פעם וחצי ואחרי זה כולם הופכים להרבה יותר ספקניים (כמו שקורה עם devision, שכל מי שמדבר עליו, עושה את זה עם *).
בנוסף, כרגע מציגים לנו את גרסאות הדור הנוכחי. סביר להניח שגירסאת המחשב, שרצה על מחשב עם 16GB זכרון וזוג GTX 780 תראה הרבה יותר קרוב לחשיפה הראשונה, ממה שאנחנו רואים עכשיו. אם זה לא מוצא חן בעיני מישהו, אז צפוי שהוא יתלונן גם על חברות נלוזות כמו cd project, שמעיזים להציג את גירסאת הPC של הוויטצ'ר 3 ועוד על מחשבים חזקים יותר מהממוצע!!!
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 מרץ 2014, 15:01

שמעת על פרסום כוזב? זה מה שהולך כאן. הם חשפו את המשחק בהדגמה באיכות גרפית גבוהה והתייחסו לזה כאיך שהמשחק אמור להיות ומה לצפות ממנו בגרסאות הדור הבא והמחשב. לא אמרו שזה טרגט רנדר, לא אמרו שהם לא מבטיחים איכות כזו במוצר הסופי, לא אמרו שזה לא משקף את הגיימפליי. הם התנהגו כאילו ככה זה יהיה למרות שהם ידעו טוב מאוד שלא. יוביסופט קידמו את המשחק שלהם על בסיס מצג שווא.

אנשים נתנו להם להנות מהספק בהצגות קודמות כי המשחק הוצג בגרסת הפס4 ולא המחשב והSDK עדיין היה בחיתולים. ואז המשחק נדחה ב8 חודשים כדי לשפר אותו. ואז רואים שלא רק שלא שיפרו את הפן הגרפי אלא הריעו אותו גם בהשוואה להדגמות הקודמות על הפס4. ומאחר שעכשיו ברור שהם בכלל לא מתקרבם להדגמה הראשונית וזה מה שנקבל בתכלס - הכעס מגיע עכשיו. יוביסופט מרמים את הציבור בהדגמת מוצר לא ריאלית, והם יודעים שהיא לא ריאלית אבל הם בכל זאת לא הגבילו את אמירותיהם לגבי המשחק ולא היו שם 'אותיות קטנות' בחשיפה הראשונית.

ולא, גרסת המחשב לא תתקרב להדגמה הראשונית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 מרץ 2014, 23:28

נו, בדיוק כמו DIVISION ו-THE CREW... אל תשכח שכל הדמואים הללו לא הציגו עולם פתוח ענק, אלא קטע קטן ממנו, ייתכן ובאמת היה מדובר בדמו אמיתי שנאלצו להוריד את האיכות הגרפית כשהעולם תפח, כשהAI בנוי למשחק מורכב ודינמי ולא לדמו צפוי...
לא יודע מה אתה רוצה ממש להגיד, שהם נוכלים? זו התעשייה, משחקים נראים אחרת כמעט תמיד מהחשיפה הראשונה שלהם, היחידים שאולי יכולים להתלונן הם אלו שמזמינים מראש שנה לפני שהוא יוצא... רוצים להזמין משחק מראש? תעשו זאת שבוע או יום לפני, וגם אז - האחריות עליכם. זה הימור, במובן מסויים, אלא אם יצאו מספיק ביקורות.
ככה יודעים אם יש באגים, מה האורך הריאלי, מה הרזולוציה וכו'.

זה לא שונה מכמעט כל תחום אחר, ובדר"כ - דמו מרשים יתר על המידה רק יעשה נזק לאותו מוצר, בין אם זה טריילר לסרט, פרסומת לסלולרי חדש, לשואב אבק וכו'. אנחנו לא בני 4, אנחנו לא מאמינים לכל דבר שמראים או מספרים לנו ולא כל הדגמה ראשונית מבטיחה שכך בדיוק זה יעבוד.
מצופה מאיתנו לקחת חברה שמבטיחה שוב ושוב X ומספקת X-1 עם כפית של ספק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 מרץ 2014, 23:33

המקרה היחיד שאני יכול איכשהו להגיד שלא יכולתי לצפות לו עקב התצוגות הראשוניות ובכלל כל מה שראיתי ממנו - הוא MGS2.
שבאמת הובטח לי סנייק וקיבלתי ריידן :P
אבל גם אז - אם לא הייתי ממדר את עצמי מביקורות, מחשש לספויילרים - הייתי מונע את ה"אכזבה".

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 07 מרץ 2014, 15:43

אני רואה את הדאונגרייד שעשו, אבל דיי! המשחק עדיין יפה! הגראפיקה מרשימה. וזה בכלל לא מה שחשוב. הגיימפליי עצמו הוא מה שמרענן ו(אמור להיות)מדהים.
האינטרנט אוהב לבכות על כל דבר קטן. כבר שכחנו מה זה משחקים כנראה.
"A man chooses, a slave obeys"

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 08 מרץ 2014, 00:11

ברוב מקרים דומים בתעשייה הזו ואחרות, החברות מקפידות להציג כתובית שאומרת שמה שרואים לאוו דווקא מייצג. אם זה מוגדר כ pre-rendered, target-render, in-engine או alpha footage וכו'. יוביסופט בחשיפות המשחקים שלה לא עושה זאת ולא qualifies את מה שהם מראים ולהיפך, הם מתייחסים לזה כמייצג את המוצר הסופי. התנהגות שכזו מזכה אותם בכל מה שקורה עכשיו ועוד. זה משקף שאפילו בהצגה הנוכחית של המשחקים לעיתונאים לא נראה שהם בכלל התייחסו לסוגיה ולא ניסו להבהיר את המצב או להגיד משהו בסגנון 'בנוגע לגרפיקה של המשחק_________'. פשוט סתמו את הפה וקיוו שהדבר יעבור בשקט יחסי.

ממתי טריילר לסרט או פרסומת לסלולרי מסלפים את המוצר הסופי?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מרץ 2014, 19:20

bling כתב:
ה GIF הזה (כמו שנראה בסרטון המקורי, קשה להעריך עד כמה הרגע הזה מפוצץ דרך ה GIF) עדיין זכור לי כאחד מרגעי ה NEXT GEN הכי מרשימים, סוג של סמל למעבר של דור היות שזה הדבר הראשון שראינו כביכול מהדור הבא.
חבל מאוד שהחזון לא הוגשם.
וה GIF ששמת לאיך המשחק נראה היום עוד מחמיא לו ביחס לגיימפליי הלא ערוך ששמתי בעמוד הקודם...

אבל KAZZ תקן אותי אם אני טועה אבל כשחברות משחקים נסגרות אתה לא מאשים אותן בתקציבי עתק שגוררים צפי מכירות בלתי אפשרי וכו'?
והנה אתה מצטרף ביחד עם כל האינטרנט לירידות על ה DOWNGRADE של WATCH DOGS, הרי ההיסטריה וההתעסקות במראה של המשחק זה אחד הדברים שגוררים את תקציבי הענק שאתה מתלונן עליהם.
רק תראה מה קרה למשחק שיצא לא מרשים גראפית, איך הוא נשחט עכשיו בכל מקום וכולם מדברים רק על מה שקרה לתאורה במקום לדבר על המשחק עצמו.

האמת שאני די מסכים עם קאז. יוביסופט מראים לנו דמו גיימפליי ובסוף המשחק רחוק מזה. אם ככה נראת גרסת הpc אז נהדר אבל אם גם היא נראת ככה וכל הדמו הראשונה היה שקר אז זה באמת נמוך.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 מרץ 2014, 20:05

לא יודע עם דיברו על זה ,אבל באטמן הבא הוכרז
ולא יהיו גירסאות 360\PS3\וWIIU

ככה שלמפתחת לא יהיו את המגבלות של החומרה הישנה

כניראה ניראה את המעבר הזה גודל ,כי יש צניחה במכירות של ה360 וPS3 ,והWIIU גם ככה מוכרת גרוע

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2014, 22:02

Kazz כתב:שמעת על פרסום כוזב? זה מה שהולך כאן. הם חשפו את המשחק בהדגמה באיכות גרפית גבוהה והתייחסו לזה כאיך שהמשחק אמור להיות ומה לצפות ממנו בגרסאות הדור הבא והמחשב. לא אמרו שזה טרגט רנדר, לא אמרו שהם לא מבטיחים איכות כזו במוצר הסופי, לא אמרו שזה לא משקף את הגיימפליי. הם התנהגו כאילו ככה זה יהיה למרות שהם ידעו טוב מאוד שלא. יוביסופט קידמו את המשחק שלהם על בסיס מצג שווא.

אנשים נתנו להם להנות מהספק בהצגות קודמות כי המשחק הוצג בגרסת הפס4 ולא המחשב והSDK עדיין היה בחיתולים. ואז המשחק נדחה ב8 חודשים כדי לשפר אותו. ואז רואים שלא רק שלא שיפרו את הפן הגרפי אלא הריעו אותו גם בהשוואה להדגמות הקודמות על הפס4. ומאחר שעכשיו ברור שהם בכלל לא מתקרבם להדגמה הראשונית וזה מה שנקבל בתכלס - הכעס מגיע עכשיו. יוביסופט מרמים את הציבור בהדגמת מוצר לא ריאלית, והם יודעים שהיא לא ריאלית אבל הם בכל זאת לא הגבילו את אמירותיהם לגבי המשחק ולא היו שם 'אותיות קטנות' בחשיפה הראשונית.

ולא, גרסת המחשב לא תתקרב להדגמה הראשונית.

העניין הוא שלא באמת יש פה פרסום כוזב. הם מעולם לא אמרו "ככה נראה המשחק בול ואם תקנו אותו בעוד שנה+, זה בדיוק מה שאתo תחוו".
גם VALVE לא אמרו את זה על הדמו שהם הציגו של HL2 (שגם נראה יותר טוב מHL2 וגם לא היה חלק מהגיימפליי של HL2). הם גם לא אמרו שום דבר בנוגע לפאזלים עם שואבי הענק בפורטל 2 שהם הציגו, שבסופו של דבר לא היו במשחק הסופי.
גם חברות הסלולר, שמעזות להוציא תמונות של הסלולר שלהם ממגוון צדדים, כאשר הסלולר הנשען באלכסון על האחרים, באותו הגובה בדיוק, לא אומרות לנו "מתחנו את הסלולר באלכסון בפוטושופ, כדי שהוא יהיה באותו גובה, אבל הוא לא באמת באותו הגובה". הן גם לא אומרות דבר על כך שהן מזיזות בפוטושופ כפתורים וחיבורים, כדי לדמות למוצרים מראה דק יותר מהמציאות.
גם חברות רכב לא אומרות לנו שכאשר ננהג בכבישים עם הרכב שלהן, זה לא יהיה בכבישים הסגורים בצלע ההר שמוצגים בפרסומות.

לכל המקרים האלו יש משהו משותף - בכולם יש אי דיוקים שגורמים למוצר הסופי להראות טוב יותר ממה שהוא, כאשר הוא יוצא. באף אחד מהם אין הבטחה מפורשת לדיוק חסר רבב. כולם מציגים, באופן נאמן למציאות, את התפקוד של המוצר. אף אחד מהם לא הראה משהו מהותי לדרך שבה המוצר עובד, באופן שקרי (המכוניות נוסעות, הטלפון מלבני, עם מסך מגע, המשחק מתרחש בעיר פתוחה, מפורטת ומאפשר לנו לבצע מספר רב של אינטראקציות עם מערכות שונות ומשונות, בעזרת הטלפון ויש אפשרות ליצור תאונות, לירות בנשקים, לנהוג ברכבים, להרים גשרים ולהרביץ עם אנטנה של רדיו שנלקחה מאיזה רכב ישן).
האם המוצר נראה יותר טוב בפרסומת, מאשר במציאות? כן. האם זה ככה בכל פרסומת טובה? כן.

יש פה טאקטיקה מסריחה? כן. האם זה צפוי מכל חברה מסחרית להציג את המוצר שלהם בצורה הטובה ביותר שהם יכולים? בהחלט. האם אנחנו מחוייבים להאמין לכל מילה שיוצאת להם מהפה, או להניח שהם בהכרח מראים לנו מיצג מדויק של מה שיהיה בעוד שנה וחצי? ממש לא. הסיבה לכך היא שאנחנו אנשים בוגרים.

לגבי זה שהעיתונאים לא מתייחסים לזה - יכול להיות שהם פשוט מבינים שזה לא משנה שום דבר. אם לא היה אפשר לנהוג במכוניות, למרות שהראו לנו שאפשר, אז היתה פה בעיה ובטח היו מתייחסים לזה. העובדה שהורידו את מקורות האור ועידנו את אפקט הDOF, כדי לדאוג שהמשחק יפעל מחוץ לתנאי מעבדה, לא משנה הרבה והיא צפויה במיוחד.
למעשה, הייתי אומר שהעובדה שמודל התאורה פחות טוב, זה קריטי הרבה פחות, מהמקרה של VALVE, שהראו לנו מכאניקת משחק ובסופו של דבר השיקו את המשחק בלעדיה. במקרה אחד קם קול צעקה. במקרה גרוע בהרבה, לא. כנראה שיש חברות שזוכות להבנה שבמהלך פיתוח המשחק הן מנסות כל מיני דברים שונים ומשונים ולא הכל נכנס למשחק הסופי ויש חברות שלהן אין את הפריבילגיה הזאת. נו, שוין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מרץ 2014, 22:28

Nucleus_Dawn כתב:
העניין הוא שלא באמת יש פה פרסום כוזב. הם מעולם לא אמרו "ככה נראה המשחק בול ואם תקנו אותו בעוד שנה+, זה בדיוק מה שאתo תחוו".
גם VALVE לא אמרו את זה על הדמו שהם הציגו של HL2 (שגם נראה יותר טוב מHL2 וגם לא היה חלק מהגיימפליי של HL2). הם גם לא אמרו שום דבר בנוגע לפאזלים עם שואבי הענק בפורטל 2 שהם הציגו, שבסופו של דבר לא היו במשחק הסופי.
גם חברות הסלולר, שמעזות להוציא תמונות של הסלולר שלהם ממגוון צדדים, כאשר הסלולר הנשען באלכסון על האחרים, באותו הגובה בדיוק, לא אומרות לנו "מתחנו את הסלולר באלכסון בפוטושופ, כדי שהוא יהיה באותו גובה, אבל הוא לא באמת באותו הגובה". הן גם לא אומרות דבר על כך שהן מזיזות בפוטושופ כפתורים וחיבורים, כדי לדמות למוצרים מראה דק יותר מהמציאות.
גם חברות רכב לא אומרות לנו שכאשר ננהג בכבישים עם הרכב שלהן, זה לא יהיה בכבישים הסגורים בצלע ההר שמוצגים בפרסומות.

לכל המקרים האלו יש משהו משותף - בכולם יש אי דיוקים שגורמים למוצר הסופי להראות טוב יותר ממה שהוא, כאשר הוא יוצא. באף אחד מהם אין הבטחה מפורשת לדיוק חסר רבב. כולם מציגים, באופן נאמן למציאות, את התפקוד של המוצר. אף אחד מהם לא הראה משהו מהותי לדרך שבה המוצר עובד, באופן שקרי (המכוניות נוסעות, הטלפון מלבני, עם מסך מגע, המשחק מתרחש בעיר פתוחה, מפורטת ומאפשר לנו לבצע מספר רב של אינטראקציות עם מערכות שונות ומשונות, בעזרת הטלפון ויש אפשרות ליצור תאונות, לירות בנשקים, לנהוג ברכבים, להרים גשרים ולהרביץ עם אנטנה של רדיו שנלקחה מאיזה רכב ישן).
האם המוצר נראה יותר טוב בפרסומת, מאשר במציאות? כן. האם זה ככה בכל פרסומת טובה? כן.

יש פה טאקטיקה מסריחה? כן. האם זה צפוי מכל חברה מסחרית להציג את המוצר שלהם בצורה הטובה ביותר שהם יכולים? בהחלט. האם אנחנו מחוייבים להאמין לכל מילה שיוצאת להם מהפה, או להניח שהם בהכרח מראים לנו מיצג מדויק של מה שיהיה בעוד שנה וחצי? ממש לא. הסיבה לכך היא שאנחנו אנשים בוגרים.

לגבי זה שהעיתונאים לא מתייחסים לזה - יכול להיות שהם פשוט מבינים שזה לא משנה שום דבר. אם לא היה אפשר לנהוג במכוניות, למרות שהראו לנו שאפשר, אז היתה פה בעיה ובטח היו מתייחסים לזה. העובדה שהורידו את מקורות האור ועידנו את אפקט הDOF, כדי לדאוג שהמשחק יפעל מחוץ לתנאי מעבדה, לא משנה הרבה והיא צפויה במיוחד.
למעשה, הייתי אומר שהעובדה שמודל התאורה פחות טוב, זה קריטי הרבה פחות, מהמקרה של VALVE, שהראו לנו מכאניקת משחק ובסופו של דבר השיקו את המשחק בלעדיה. במקרה אחד קם קול צעקה. במקרה גרוע בהרבה, לא. כנראה שיש חברות שזוכות להבנה שבמהלך פיתוח המשחק הן מנסות כל מיני דברים שונים ומשונים ולא הכל נכנס למשחק הסופי ויש חברות שלהן אין את הפריבילגיה הזאת. נו, שוין.

אני לא מסכים שחר, להציג מכניקת גיימפליי שבסוף הסתברה לא כיפית מספיק והחליטו להוציא אותה מהמשחק זה לא כמו להציג משחק ש90% ממה שהראו בו זה יופי גרפי ובסוף אין את היופי הגרפי הזה. כלומר אם יש אותו בגרסת הPC זה נהדר והכל טוב אבל אם גם שם זה נראה ככה אז זאת ממש עבודה בעיניים. הם בנו הייפ למשחק על בסיס גרפיקת דור הבא מצויינת, סוג של GTA הדור הבא, ככה הם תפסו את התשומת לב של כל השחקנים ובסוף זה לא המצב בכלל.

זה בערך כמו שאני אגיד לך שיש פסטיבל רוק שיופיעו בו הרולינג סטונס. הפסטיבל יקבל בארץ המון תקשורת, פרסום והתלהבות וכמה ימים לפני הפסטיבל פתאום יגידו "אה סליחה, התכוונו אייל גולן".

אגב בנושא HL2, זאת הייתה אחת ההונאות הגדולות בתולדות עולם המשחקים, אני חושב שזה רעיון רע להביא את זה לדוגמה אלה אם מביאים את זה כדומה לבזיון שקרני איום ונורא. כל E3 2003 של VALVE הייתה סוג של קטסטורפה שקרנית וחסרת כל אחריות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2014, 23:27

DrKeo כתב:אני לא מסכים שחר, להציג מכניקת גיימפליי שבסוף הסתברה לא כיפית מספיק והחליטו להוציא אותה מהמשחק זה לא כמו להציג משחק ש90% ממה שהראו בו זה יופי גרפי ובסוף אין את היופי הגרפי הזה. כלומר אם יש אותו בגרסת הPC זה נהדר והכל טוב אבל אם גם שם זה נראה ככה אז זאת ממש עבודה בעיניים. הם בנו הייפ למשחק על בסיס גרפיקת דור הבא מצויינת, סוג של GTA הדור הבא, ככה הם תפסו את התשומת לב של כל השחקנים ובסוף זה לא המצב בכלל.

זה בערך כמו שאני אגיד לך שיש פסטיבל רוק שיופיעו בו הרולינג סטונס. הפסטיבל יקבל בארץ המון תקשורת, פרסום והתלהבות וכמה ימים לפני הפסטיבל פתאום יגידו "אה סליחה, התכוונו אייל גולן".

אגב בנושא HL2, זאת הייתה אחת ההונאות הגדולות בתולדות עולם המשחקים, אני חושב שזה רעיון רע להביא את זה לדוגמה אלה אם מביאים את זה כדומה לבזיון שקרני איום ונורא. כל E3 2003 של VALVE הייתה סוג של קטסטורפה שקרנית וחסרת כל אחריות.

להציג מכאניקת גימפליי שלא התבררה ככיפית מספיק זה "נורא ואיום" בדיוק כמו להציג מודל תאורה שלא התברר יעיל מספיק, לפי דעתי. המקרה של מכאניקת המשחק קצת יותר קריטי, אבל ההבדלים לא עד כדי כך גדולים.
למשחק יש גרפיקת דור הבא מצויינת (לפחות בסטנדרטים הנוכחיים של משחקי הדור הבא(. הוא סובל מזה שהוא cross gen, כמו כל משחק אחר מהסוג הזה, אבל הגרפיקה שלו ממש אחלה. העיר ענקית והDD נהדר. האנימציות ממש מצוינות. האפקט של הפסקת החשמל עדין מדהים.
הם בנו הייפ למשחק על בסיס כל הרעיון של לשלוט בעיר דרך מערכת ההפעלה הממוחשבת והדרכים השונות לגשת לכל משימה. לפי הסרגל הזה צריך למדוד אותם, לא לפי כמה יפים הפיצוצים, או כמה מקורות אור יש בכל רגע נתון.

זה לא כמו שתגיד לי שיש הופעה של יוצר מסוים ואז תגיד לי שזה לא הוא, כי זה נתון מהותי למוצר שאני רוכש. זה מקרה שפתאום יגידו לנו שהעולם לא פתוח ושאין אפשרות לנהוג ברכבים. מה שהם עשו יותר דומה לכך שהם אומרים שיש פסטיבל שבו יופיעו הרולינג סטונס עם חולצות כחולות ואז הם מגיעים עם תלבושת אחרת.

אם VALVE עושים את זה ויש לכך אפס השלכות על כמה הם פופולאריים, אז ברור שגם חברות אחרות יעשו את זה. מסתכלים על אחת החברות המובילות והמצליחות בעולם ומנסים ללמוד מהם. זה לא הפריע למכירות של HL2 וכשהמשחק יצא אף אחד לא צייץ בטוויטר (שלא היה קיים כל כך, אני יודע) שהם הולכים לשלם על זה, אז מה קרה פתאום שיוביסופט מוצגים כאיזה שטן גדול ומסוכן?

אני לא מבין כאן משהו. כולנו תמימים ובטוחים שכל מה שחברה מסחרית מציגה לנו מדויק ב100%? ברור שהפרסומות מציגות את המוצר יותר טוב ממה שהוא במציאות. מישהו חושב שכשהוא מנקה את הרצפה עם סנו חרטה-ברטה, אז היא תנצנץ אחרי מעבר אחד של הסמרטוט?
המשמעות היחידה של זה, היא שאף אחד לא מאמין יותר לתצוגות הראשונות שלהם. אף אחד לא חושב שdevision יראה כמו שהם הציגו וכולם מחכים לראות אותו במציאות. אם זה יפגע במישהו, זה אך ורק יוביסופט. אין צרכן אחד שיכול להפגע מזה, פרט לצרכנים מאוד מאוד לא חכמים ולא אחראיים.
מדברים פה כאילו יוביסופט מיוחדים, או עושים משהו שלא נשמע כמוהו בהיסטוריה האנושית. לי זה מובן מאליו שחברה מסחרית תציג את המוצרים שלה בצורה יותר חיובית מהמציאות. באף פרסומת של גלקסי לא אומרים לי שהטלפון יעבוד לי לאט אחרי חודש ושהוא מלא בזבל שאי אפשר להוריד. למה שאכעס על זה? זה ברור מאליו ואם זה עובד על מישהו, אז זו בעיה שלו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 09:13

KEO מה קרה עם HL2 ב E3?
תמיד חשבתי שזו היתה תצוגה אגדית שלהם (גם פינטזת על חשיפה דומה לסורס 3 ו הלף לייף 3 לא?), הסורס היה מדהים והפיזיקה היתה נראית מהפכנית בזמנו, הראו גראפיקה יותר יפה ממה שקיבלנו בפועל או גיימפליי שלא היה במלא?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2014, 04:19

bling כתב:KEO מה קרה עם HL2 ב E3?
תמיד חשבתי שזו היתה תצוגה אגדית שלהם (גם פינטזת על חשיפה דומה לסורס 3 ו הלף לייף 3 לא?), הסורס היה מדהים והפיזיקה היתה נראית מהפכנית בזמנו, הראו גראפיקה יותר יפה ממה שקיבלנו בפועל או גיימפליי שלא היה במלא?

הראו סרטון "משחקיות" שהראה הרבה דברים שלא היו במוצר הסופי, כמו AI הרבה יותר מתקדם (מנסה לפתוח דלתות ואחרי זה יורה מהחלון), שימוש בפיזיקה שלא היה (לחסום דלתות, שימוש בהרס הסביבה), גרפיקה יותר מוצלחת (בין השאר, מודל תאורה מדויק יותר וסה"כ iq עדיף בהרבה לאיכות התמונה), "סרטוני מעבר" יותר אינטראקטיביים (התגובה של הדמויות האחרות למה שגורדון עושה בזמן שהם מדברים) וכן הלאה.

לא באמת "אחת ההונאות הגדולות בתולדות המשחקים", אלא פשוט סרטון reveal, שהראה לנו את הרעיון הכללי של איך המשחק יראה ומה יהיה אפשר לעשות בו (בדיוק כמו FC3 וWD), אבל יש הבדלים בינו ובין המשחק הסופי במגוון תחומים.
בכל זאת, אם יש בכלל סיבה להשתמש במושג "הונאה", אז זה במקרה של קילזון 2, שהציגו סרטון מרונדר מראש וטענו בפירוש שכולו in engine. אני לא חושב שהיה מקרה שמתקרב לזה.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 מרץ 2014, 08:32

Nucleus_Dawn כתב:

אני לא מסכים איתך, אני חושב שהמצב היה כמו שאתה מתאר אותו אם המשחק היה נראה ככה על הPC אבל בשאר הגרסאות הוא היה נראה פחות טוב ופשוט בחרו לא להראות לנו את זה.
אז היה מדובר במקרה של חברה שמראה לנו את האפשרות הכי טובה של המוצר שלה, ומן הסתם שהם יראו בגיימפלי גם את הרגעים הכי מוצלחים של המוצר שלה.
אבל יש הבדל בין זה לבין להראות לנו מישהו משחק ולטעון שזה מה שנקבל נטו (שוב, גם אם במקרה הכי טוב - כלומר במחשבי על ואלו הם הרגעים הכי מרשימים במשחק).
אתה קונה אוטו ואתה רוצה ליסוע בכביש בצלע הר בזמן זריחה? סבבה, לך תעשה את זה. מדובר ב'מקרה הכי טוב' או אולי 'התמונה הכי טובה' שהרכב הזה מסוגל לתת לך, אבל הוא מסוגל לזה. זה שבשאר הפעמים אתה תיסע בפקקים בעיר זה משהו אחר.
חוץ מזה שיש עדיין הבדל גדול, כי אף אחד לא מצפה שאם תקנה אוטו אז פתאום כל הכבישים יהיו רייקים ותמיד האוטו יהיה נקי, אבל כשאתה רואה גיימפלי נקי של מישהו משחק אתה כן מצפה שככה יראה המשחק לפחות בקטע הספציפי שאותו אתה משחק.
מה ההבדל בין מה שהם עשו לבין מה שסוני עשו עם KZ2?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 09:33

Nucleus_Dawn כתב:
הראו סרטון "משחקיות" שהראה הרבה דברים שלא היו במוצר הסופי, כמו AI הרבה יותר מתקדם (מנסה לפתוח דלתות ואחרי זה יורה מהחלון), שימוש בפיזיקה שלא היה (לחסום דלתות, שימוש בהרס הסביבה), גרפיקה יותר מוצלחת (בין השאר, מודל תאורה מדויק יותר וסה"כ iq עדיף בהרבה לאיכות התמונה), "סרטוני מעבר" יותר אינטראקטיביים (התגובה של הדמויות האחרות למה שגורדון עושה בזמן שהם מדברים) וכן הלאה.

לא באמת "אחת ההונאות הגדולות בתולדות המשחקים", אלא פשוט סרטון reveal, שהראה לנו את הרעיון הכללי של איך המשחק יראה ומה יהיה אפשר לעשות בו (בדיוק כמו FC3 וWD), אבל יש הבדלים בינו ובין המשחק הסופי במגוון תחומים.
בכל זאת, אם יש בכלל סיבה להשתמש במושג "הונאה", אז זה במקרה של קילזון 2, שהציגו סרטון מרונדר מראש וטענו בפירוש שכולו in engine. אני לא חושב שהיה מקרה שמתקרב לזה.

אני מכיר את הסרטון הזה, הוא אדיר, לא ידעתי שעד כדי כך חירטטו.

וקילזון 2 אולי התרמית הכי גדולה אבל היא עשתה פחות נזק וכאב לב למי שעקב אחרי המשחק כי בערך יומיים אחרי היו חייבים להודות שזה היה בלוף, פה אתה מדבר על שנתיים שאנשים פינטזו על משחק עולם פתוח שנראה ככה ובסוף קיבלו מה שקיבלו, במקרה הזה עדיף שיעשו תרמית קילזון ויורידו לך ציפיות כמה ימים אחרי ולא שתגלה לקראת המוצר הסופי שהוא נראה רע.

וגם יש משהו בדברי STICK, אם WD בסוף יראה כמעט דור מאחור מה ההבדל הגדול? שקילזון נראה אפילו יותר מדור מאחור במוצר הסופי? זה ההבדל בין תרמית ענקית למוצר לגיטימי? אל תשכח שגם בקילזון הסופי יכלת לעשות את כל הדברים שראית בטריילר המזוייף כמו שאפשר עם WD במוצר הסופי, רק שזה היה נראה הרבה פחות ספקטקולרי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2014, 12:55

bling כתב:אני מכיר את הסרטון הזה, הוא אדיר, לא ידעתי שעד כדי כך חירטטו.

וקילזון 2 אולי התרמית הכי גדולה אבל היא עשתה פחות נזק וכאב לב למי שעקב אחרי המשחק כי בערך יומיים אחרי היו חייבים להודות שזה היה בלוף, פה אתה מדבר על שנתיים שאנשים פינטזו על משחק עולם פתוח שנראה ככה ובסוף קיבלו מה שקיבלו, במקרה הזה עדיף שיעשו תרמית קילזון ויורידו לך ציפיות כמה ימים אחרי ולא שתגלה לקראת המוצר הסופי שהוא נראה רע.

וגם יש משהו בדברי STICK, אם WD בסוף יראה כמעט דור מאחור מה ההבדל הגדול? שקילזון נראה אפילו יותר מדור מאחור במוצר הסופי? זה ההבדל בין תרמית ענקית למוצר לגיטימי? אל תשכח שגם בקילזון הסופי יכלת לעשות את כל הדברים שראית בטריילר המזוייף כמו שאפשר עם WD במוצר הסופי, רק שזה היה נראה הרבה פחות ספקטקולרי.

בקילזון 2 באמת שיקרו. פה נתנו לנו להניח מה שאנחנו רוצים. בשני המקרים זה רחוק מלהיות מכובד כלפי הלקוחות, אבל רק באחד המקרים יש שקר.

נתנו לכולם לפנטז שנתיים? על מה אתה מדבר? המשחק הזה סבל תקופה ארוכה מחשיפת יתר וכולם ראו שהוא לא קרוב למה שהראו בtarget render. לא עכשיו גילינו שהוא לא יראה כמו שהציגו בהתחלה. את זה ראינו מזמן.

אגב, מה שמראים לנו עכשיו זו גירסאת הPS4. אני מצפה לראות את גירסאת הPC, עם כל האפקטים של nvidia. מעניין איך הוא יראה אז.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 מרץ 2014, 15:13

Nucleus_Dawn כתב:
בקילזון 2 באמת שיקרו. פה נתנו לנו להניח מה שאנחנו רוצים. בשני המקרים זה רחוק מלהיות מכובד כלפי הלקוחות, אבל רק באחד המקרים יש שקר.

נתנו לכולם לפנטז שנתיים? על מה אתה מדבר? המשחק הזה סבל תקופה ארוכה מחשיפת יתר וכולם ראו שהוא לא קרוב למה שהראו בtarget render. לא עכשיו גילינו שהוא לא יראה כמו שהציגו בהתחלה. את זה ראינו מזמן.

אגב, מה שמראים לנו עכשיו זו גירסאת הPS4. אני מצפה לראות את גירסאת הPC, עם כל האפקטים של nvidia. מעניין איך הוא יראה אז.

מה זה נתנו להניח מה שאנחנו רוצים? בשני המקרים אתה רואה אנשים משחקים במשחק, שהוא לכאורה גיימפלי נקי. איפה ההבדל פה? אחד אנחנו גילינו אחרי כמה ימים שהיה מדובר בכלל בסרטון ובשני מדובר (כנראה..) בשלב שעוצב בצורה שהם ידעו שלא תעבוד באמת.
לא מדובר פה בסתם דברים שיחמיאו למשחק שלהם כמו זוויות צילום או עריכת הגיימפלי, מדובר פה בהצגת גיימפלי שבסופו של דבר אין לו קשר למשחק חוץ מאולי, במקרה הטוב, שאיפה אישית שלהם לאיך הוא יראה. ובמצב כזה הם חייבים לשים שקופית שתסביר שזו המטרה בלבד.
אף אחד לא נתן לך להניח כלום. פשוט הראו לך גיימפלי שויזואלית הוא לא חלק מהמשחק אליו הוא מקושר ואמרו לך שזה המשחק, בלי שום כוכבית. בדיוק כמו שעשו (בצורה מוגזמת קצת יותר) בKZ2.

באמת מה ההבדל אם הגיימפלי הראשון של WD הוא סרטון מוקלט מראש או גיימפלי שרץ בזמן אמת על המשחב שלהם כאשר בכל מקרה את מה שראית אתה לא תקבל במוצר הסופי ואף אחד לא רמז שזאת בכלל אפשרות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2014, 15:49

Stick כתב:מה זה נתנו להניח מה שאנחנו רוצים? בשני המקרים אתה רואה אנשים משחקים במשחק, שהוא לכאורה גיימפלי נקי. איפה ההבדל פה? אחד אנחנו גילינו אחרי כמה ימים שהיה מדובר בכלל בסרטון ובשני מדובר (כנראה..) בשלב שעוצב בצורה שהם ידעו שלא תעבוד באמת.
לא מדובר פה בסתם דברים שיחמיאו למשחק שלהם כמו זוויות צילום או עריכת הגיימפלי, מדובר פה בהצגת גיימפלי שבסופו של דבר אין לו קשר למשחק חוץ מאולי, במקרה הטוב, שאיפה אישית שלהם לאיך הוא יראה. ובמצב כזה הם חייבים לשים שקופית שתסביר שזו המטרה בלבד.
אף אחד לא נתן לך להניח כלום. פשוט הראו לך גיימפלי שויזואלית הוא לא חלק מהמשחק אליו הוא מקושר ואמרו לך שזה המשחק, בלי שום כוכבית. בדיוק כמו שעשו (בצורה מוגזמת קצת יותר) בKZ2.

באמת מה ההבדל אם הגיימפלי הראשון של WD הוא סרטון מוקלט מראש או גיימפלי שרץ בזמן אמת על המשחב שלהם כאשר בכל מקרה את מה שראית אתה לא תקבל במוצר הסופי ואף אחד לא רמז שזאת בכלל אפשרות.

במקרה קילזון אמרו: "זה הכל in game והכל בזמן אמת". במציאות - סרטון CGI.
במקרה WD, לא אמרו שום דבר כזה. זה ההבדל.

להראות סרטון משחקיות שלא מייצג את המשחק הסופי באופן מדויק, לא שונה מלהראות טריילר לסרט ולהכניס בו סצינה שבסוף חתכו. זה שלב מוקדם בפיתוח של היצירה וברור שיהיו שינויים, בסופו של דבר.
בשורה התחתונה, מה שהציגו בטריילר, כן מייצג את המשחק נאמנה. מודל התאורה פחות טוב, הDOF פחות טוב, יש פחות מקורות תאורה, הפיצוצים שונים, אבל המשחק, הוא אותו המשחק. אפשר לגרום לתאונות ע"י פריצה לרמזורים. אפשר להרים גשרים ולקפוץ מעליהם. אפשר לפרוץ לטלפונים של אנשים ולגרום להם לאבד קליטה. אפשר לנהוג במכוניות, ללכת מכות, לירות, לפרוץ מחסומים וכן הלאה. זה אחלה ייצוג למשחק, שאף אחד לא טען שיראה בול אותו הדבר. לכן אין פה שקר. רק שימוש ציני בציפיות של הקהל.

בתור מישהו שראה כמה משחקים וכמה חשיפות בעבר, אני יודע שחשיפה של משחק, יותר משנה לפני יציאתו, לא מייצגת את המוצר הסופי באופן מושלם. יהיו דברים טובים פחות וטובים יותר. יהיו דברים שיצליחו להכניס ויהיו דברים שלא. זה לא חדש. זה לא מיוחד ליוביסופט. זה טבעי לגמרי.

מחלקת הPR רוצים לחשוף את המשחק מוקדם ולהתחיל קמפיין בונה הייפ במשך יותר משנה, אז שתתמודד עם זה שהיא לא יכולה להציג את המשחק בצורה נאמנה ב100% למצבו בסוף תהליך הפיתוח. זו לא בעיה שלנו, אלא שלהם. במציאות, באמת רואים שהיחידים שנפגעים מכך הם יוביסופט, כי הם אלו שצריכים להתמודד עם ציפיות לא מציאותיות מאיך שהמשחק שלהם יראה והם אלו שצריכים להתאמץ ולגרום לאנשים לשים לב לאיך שהמשחק משוחק ולא לאיך שהוא נראה.
האם קיים גיימר שנפגע מזה? לא. אף אחד לא קנה את המוצר והופתע ממה שהוא קיבל. מי שלא מרוצה מאיך שהוא נראה, יכול עכשיו (ובאין ספור חשיפות נוספות שהיו מאז החשיפה המקורית) לבטל הזמנה מוקדמת, או סתם לא לקנות את המשחק. אף אחד לא נפגע, פרט ליוביסופט. למה שזה יפריע למישהו?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מרץ 2014, 16:33

רק ששחר הציג חצי תמונה כי מה שעוד נלווה לסרטון הזה היה הבטחה שהמשחק יוצא בספטמבר (כשהוא נחשף בe3, ארבעה חודשים לפני ספטמבר) וכל מה שהוצג בסרטון הזה הובטח לספטמבר 2003 כשהסרטון וההדגמה האלה שוחררו במאי 2003. מאוחר יותר האקר פרץ לשרתים של valve וחשף לכל העולם שכל מה שהיה להם באותה תקופה זה שבריר של שני שלבים, ריוונהולם וחתיכה קטנה מהעיר על קוד לא יציב שמתרסק שוב ושוב.

בעצם מדובר בהטעיה הכי גדולה בעולם המשחקים. גרפיקה מזוייפת, גיימפליי מזוייף והבטחה לתאריך יציאה עוד 4 חודשים מזוייף כשלא היה להם כלום ביד. איך מישהו לוקח את זה כל כך בקלות, כאילו זה סבבה לגמרי שמשקרים לך בפנים למטרות יחצנות, זה באמת לא ברור לי.

Kz היה בולשיט אבל לפחות היה מדובר בסרטון, לא גיימפליי, הבטחות ושטויות. זה היה סרטון target render שניסו לעבוד על כולנו שזה גרפיקה אמיתית אבל זה לא היה watch dogs ובטוח לא hl2 שהיה אחת החדיפות הכי נמוכות בהסטוריה של התעשיה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 16:48

Nucleus_Dawn כתב:

מה זאת אומרת על מה אני מדבר?
בהתחלה הוצגה הגרסה הכי יפהיפייה שלו שעושה רושם בדיעבד שמדובר בטק דמו לכל דבר שנעשה בסביבה סגורה (לא באמת היתה עיר ורוב הסיכויים שהכל היה מתוסרט עד המילימטר) ולא משקף את הקוד מהמשחק הסופי, אז התחילו התקוות לאנשים.
ב E3 2013 הציגו את גרסת הפס4 שהראתה ירידה בגראפיקה, אין ספק שזה היה בולט, אבל לא קמה מהומה גדולה כי המשחק עדיין נראה מעולה (זה הבילד ש KAZZ שם פה את ה GIF עם הזרקור הנורמלי) ונראה כמו משחק דור הבא ראוי (אז גם DF עשו השוואה וגילו שאכן יש הבדלים אבל סיכמו זאת בכך שגרסת הפס4 עומדת יפה בהשוואה).

מה ששוחרר היום כפי שאפשר לראות בסרטון הגיימפליי ששמתי זה אולי ה DOWNGRADE הכי גדול עד עכשיו, תכנס להדגמה הקודמת של הפס4 מ E3 2013 ותראה שהתאורה מצויינת, יש המון השתקפויות והמשחק נראה ממש סבבה, עכשיו הכל חיוור ברמות, התאורה חטפה מכה רצינית, על השתקפויות וכאלו אין מה לדבר, זה באמת נראה כמו גרסת הפס3 ברזולוציה גבוהה יותר.
בגלל זה יש עכשיו מהומה ומאה עמודים ב GAF ועובדי UBI מנסים להרגיע את הרוחות בטוויטר ועושים בקרת נזקים, עכשיו, כמה חודשים לפני ההשקה נשבר למי שחיכה למשחק הלב סופית מבחינה גראפית, כולם כבר קיבלו את הירידה ברמה מ E32013 אבל לא ציפו לדבר כזה ולכן אין מה להשוות את הנזק שזה עשה והעצבים שזה גרם לעומת קילזון שאיזה איש מפגר בחליפה דיבר שטויות ותיקנו את זה אחרי יום יומיים.

שלא לדבר שעם קילזון מי שהבין בגראפיקה ידע שזה בלוף (אני עדיין זוכר את גאלמר בויגיימס בזמנו מפוצץ את הבועה ושם את גופתו על כך שמדובר ב CGI ואין דבר כזה שזה אמיתי) ופה עם WD זה נראה יעד ריאליסטי הרבה יותר (שעליו גאלמר לא ערער והצטרף למקהלת המשבחים), אבל ברור שהם חירטטו ואם תשאל מפתח בזמנו שנתיים לפני יציאת המשחק הוא יאמר לך שהוא לא ממש בטוח שזה יראה ככה, בלשון המעטה.

KEO, זה באמת נשמע כמו הבלוף הכי גדול בהסטוריה, מה בדיוק הם חשבו לעזאזל?
סתם הם הכריזו תאריך יציאה לא ריאליסטי שיגרום להם לנזק?
מוזר מאוד ובדיעבד זה לא פגע בהם ועדיין יש להם תדמית קדושה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2014, 18:22

DrKeo כתב:רק ששחר הציג חצי תמונה כי מה שעוד נלווה לסרטון הזה היה הבטחה שהמשחק יוצא בספטמבר (כשהוא נחשף בe3, ארבעה חודשים לפני ספטמבר) וכל מה שהוצג בסרטון הזה הובטח לספטמבר 2003 כשהסרטון וההדגמה האלה שוחררו במאי 2003. מאוחר יותר האקר פרץ לשרתים של valve וחשף לכל העולם שכל מה שהיה להם באותה תקופה זה שבריר של שני שלבים, ריוונהולם וחתיכה קטנה מהעיר על קוד לא יציב שמתרסק שוב ושוב.

בעצם מדובר בהטעיה הכי גדולה בעולם המשחקים. גרפיקה מזוייפת, גיימפליי מזוייף והבטחה לתאריך יציאה עוד 4 חודשים מזוייף כשלא היה להם כלום ביד. איך מישהו לוקח את זה כל כך בקלות, כאילו זה סבבה לגמרי שמשקרים לך בפנים למטרות יחצנות, זה באמת לא ברור לי.

Kz היה בולשיט אבל לפחות היה מדובר בסרטון, לא גיימפליי, הבטחות ושטויות. זה היה סרטון target render שניסו לעבוד על כולנו שזה גרפיקה אמיתית אבל זה לא היה watch dogs ובטוח לא hl2 שהיה אחת החדיפות הכי נמוכות בהסטוריה של התעשיה.

אני חושב שאתה זוכר ממש לא נכון. ההאקר לא חשף שום דבר, זולת בעיית אבטחה אצל VALVE. הוא לא הצליח לגנוב את הקוד המלא שהיה למשחק (ולכן הקוד הגנוב גם לא הציג את המשחק כולו) ובגלל הגניבה הזאת, המשחק נדחה בשנה וחצי ולא בגלל שהיה חסר בו משהו. ההאקר הוא האשם בדחיה ולא VALVE (שכנראה היו דוחים בפחות זמן, כי זמן VALVE, אבל לא בשנה וחצי), בכך שהוא אילץ אותם לשנות את הקוד.

בתצוגה של KZ הבטיחו שמדובר בגיימפליי בזמן אמת. בהחלט מצב הרבה יותר קיצוני מWD, או HL2, שהראו לנו סרטון שמציג בצורה מאוד נאמנה את המשחקיות, עם שינויים לא מהותיים לפה ולשם (כאשר המקרה של HL2 הרבה יותר נורא, כי הוא הציג דברים שקריים בנוגע למשחקיות).
הסרטונים של HL2 ושל WD, זה בסה"כ vertical slice שהכינו למטרות פנימיות וליטשו לתצוגה פרסומית. במוצר הסופי נאלצו לעשות פשרות שחשבו שיוכלו לא לעשות, אבל זה לא שום דבר מעבר לסביר.

---

מצטער, אבל אני לא רואה שום downgrade מטורף, פרט לזה שראינו מאז החשיפה הראשונה, עם הtarget render והחשיפות שלאחר מכן, שנראו כמו הטריילר ששוחרר השבוע. הטריילר הזה לא הראה לנו שום דבר חדש, חוץ מהתאריך ומהעובדה שהמשחק עדין נראה מצוין, כמו שהוא נראה בכל סרטון ששוחרר, מאז החשיפה הראשונית, שהראית את השאיפה של המפתחים למשחק שיוצא בעוד תקופה ארוכה מאוד.
ראינו גם סרטונים גרועים יותר (מגירסאות הדור הקודם), אז למה אתה לא מדבר על הupgrade המטורף?
בלינג, אתה מוכרח להפסיק לדבר על כמה "בהיר" המשחק פתאום. הוא בהיר רק ברגעים שיש מה שנראה כמו ברקים, שהופכים לשניה את הקרקע ואת כל המסביב ללבנים.

אני מחכה לסרטון של NVIDIA עליו, כדי שנדע איך המשחק נראה באמת. ברור שגירסאות הקונסולות (החלשות באופן מפתיע) נראות פחות טוב מהסרטון שפעל על מחשבים שהיו אמורים לייצג קונסולות חדשות ולא כאלו בנות 3, כמו שקיבלנו בסוף.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים