4shachar כתב:קיבלתי את ציון הפסיכומטרי לפני כמה ימים ויש לי מספיק בשביל להתקבל למדעי המחשב באונברסיטאות המובילות. עכשיו אני מתלבט בין הטכניון לתל אביב, ההורים מעדיפים את הטכניון כי יש לו שם עולמי,
אבל אני מעדיף את תל אביב כי אני כנראה אצטרך לגור בקרבת האוניברסיטה ואני מעדיף בתל אביב מאשר בחיפה. איך אוניברסיטאת תל אביב מבחינת יוקרת הבוגרים וביקוש העבודה בישראל ומחוץ לישראל לעומת הטכניון?
ועוד שאלה- יש יתרונות ללמידת הנדסת תוכנה על פני מדעי המחשב?
תל אביב בלי לחשוב פעמיים. טכניון/תל אביב/בן גוריון/העברית נהנות כולן מאותו מוניטין בעיני המעסיקים. זה באמת לא משנה איפה תלמד מדעי המחשב מבין הארבע. תל אביב ניחנת אבל ביתרון אחד בולט וזה קרבה למקומות עבודה, רוב ההייטק בארץ מרוכז בין רחובות לרעננה כאשר יש קצת בחיפה וממש כלום בירושלים ובאר שבע. יהיה לך יותר קל למצוא עבודה כסטודנט בתל אביב.
אין שום יתרון ללמוד הנדסת תוכנה על פני מדעי המחשב. זה אפילו לא מקצוע הנדסה שמוכר למרבה האיירוניה בידי מדינת ישראל (לא שזה משנה, רישום בפנקס המהנדסים לא שווה דבר). תלמד מדעי המחשב.
מחוץ לישראל אין לי מושג, אבל האוניברסיטאות בישראל (למרות השטויות שמאכילים בארץ) לא מוכרות יותר מידי בחו"ל, ופוסט אפשר למצוא בחו"ל גם עם אוניברסיטת ג'וז'יצו בסין. לעבוד בחו"ל יהיה לך יותר קשה כבוגר ישראלי סתם כך. הדרך "הקלה" ביותר לעבוד בחו"ל היא דרך חברה בין לאומית ורילוקיישן כשהחברה כבר מכירה אותך. אף אחד לא ירוץ לשכור אותך בארה"ב כי אתה בוגר הטכניון, יש להם בוגרים של מוסדות קצת יותר מרשימים בדמות סטנפורד וMIT ועשרות אלפים כאילו כל שנה.