אני חוזר ביע ל מה שאמרתי על mgs1, הוא הרבה יותר ״עולמי״ ממה שזכרתי. העולם שלו הרבה יותר קטן משל mg2 אבל הוא בנוי בצורהה רבה יותר נוחה וחכמה בשביל השחקן. דבר שממש לא זכרתי בסיום של המשחק (ספויילר לסוף של mgs1) הוא שאוסלוט מדבר ספציפית עם סולידס, שהוא קורא לו במפורש סולידס ואדוני הנשיא. בנוסף לא זכרתי את המעורבות של גולוקוביץ׳, אבא של אולגה, בכל התקרית. גולוקוביץ׳ היה המממן וספק הנשק לליקוויד, הוא זה שהביא להם את ההינד ואת הטנק. כלומר הרגשתי פתאום קשר קצת יותר חזק לmgs2.
התחלתי את mgs2. השיפורים העיקריים הם סופסוף שליטה אנלוגית (אבל לא טובה במיוחד, אני מוצא את עצמי שולט במשחק בנוחות רבה יותר עם הd pad), הגופות לא נעלמות ואפשר לסחוב אותן ולהחביא אותן, יש יותר מקומות מחבא כשהראשי בהם הם לוקרים וכמובן שהרמה של הai של האוייבים עלה בצורה חדה. הגרפיקה בגרסת hd נראת לא רע בכלל, אני לא חושב ששפרו כלום חוץ מאשר הרזולוציה, הfps והעובדה שהמשחק רץ עכשיו על מסך רחב אבל סצנות כמו הספינה בפתיחה עדין נראות נהדר. אני חייב לציין את הsound design שהוא ברמה גבוהה מאוד גם ביחס להיות, הטאצ׳ים הקטנים שיש בסאונד בסצנות מעבר, כל ציר של דלת, כל רשרוש של שרשרת וכל צעד של רגל נשמעים וזה באמת משהו שאפילו במשחקים ברמת aaa ב2014 לא רואים יותר מדי.
בצד הרע, הדיאלוגים די נוראיים, לפעמים הם טובים אבל יש כל כך הרבה זבל בין לבין, ביחוד כל שיחה של רוז עם ריידן, שזה פשוט צורם. גם בmgs1 הטקסט היה ברובו כזה אבל ההבדל הוא כפול. החלק הראשון הוא רוז וג׳ק, ריידן הוא דמות מעצבנת ובכיינית ורוז גרועה אפילו יותר, האנטרקציה בינהם פשוט נוראית. לשחק את סנייק זה היה מגניב, לשחק את ריידן זה... לראות את פליסקין ולקנא שאתה לא משחק אותו. החלק השני הוא שהדמויות פשוט לא סותמות את הפה, אפלו בשביל משחק מטאל גיר. אתה נכנס חדר, שיחה בקודק, אתה ממשיך לקראת קצה החדר, סרטון מעבר, אתה מגיע לקצה החדר, עוד שיחת קודק. בחיים לא ראיתי דבר כזה, פשוט לא נותנים לך לשחק, כל שניה הפסקה. דווקא עכשיו הגעתי סופסוף לקטע שבו נותנים לך לשחק, הנטרול פצצות, אני באחרונה כרגע כשאחריה אם אני זוכר נכון נלחמים בfat man.
אגב, אני חייב לציין שבעולם של 2014 עם כל הקוואדקופטרים וצעצועי הרחף השונים שיש היום בחנויות צעצועים פתאום הדרונים המעופפים עם המצלמה עליהם שמחפשים אותך נראים לי סופר ראליסטים כשב2001 הם נראו לי מאוד עתידניים וחייזרים. מה ש13 שנים עושות

We're just normal men. We're just innocent men