נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 30 אפריל 2014, 21:26

bling כתב:
אם קפיצה של פי 10 כבר לא מספיקה אז לדעתי לא צריכים להיות מקובעים ועדיף לחכות עד שתהיה קפיצה מספיק גדולה שתעשה אפקט של מעבר דור, זה לא חייב להיות 5 שנים, שיחכו 8 ושתהיה קפיצה של פי 30.
ברור שבדור הנוכחי קצת מאכזב שלא קיבלנו את הקפיצה של הפי 30, אבל פה עוד זה לא נורא כל כך כי קודם כל כן רואים לרוב קפיצה יפה מאוד וזה מעבר דור ראוי (לדעתי בשלב הזמן הזה הפס4 וה ONE הראו דברים יותר מרשימים מתקופת ההשקה של הPS360, השאלה היא כמובן עד לאן ישתפרו...) ודבר שני זה שכולם היו בחששות לא קטנים שבכלל נקבל איזה WII 2 מצד MS וסוני עם קפיצות אפילו רעות יותר.

כולם רק היו מבסוטים שלפחות מקבלים קונסולות לגיטימיות (למרות שעדיין נינטנדו שינתה את התפיסה בתעשייה אבל לשמחתנו לא ברמה כזו קיצונית שישימו חומרה בת 8 שנים) כי אחרת זה באמת יכל להיות אסון.

לעומת זאת בדור הבא זה כבר לא בטוח שיספיק.
ואני חושב שעיקר ההאכזבה של לא מעט אנשים זה הציפיות הגבוהות שהדמואים הטכניים והתצוגות השונות של חלק מהמשחקים של הדור הבא כביכול (WD 2012 ו STAR WARS)למשהו שהוא מעבר ל FIDELITY המוכר, היי אפילו אתה היית בטוח שהם אינדיקטורים למה שמצפה לנו על הדור הבא (גם אחרי ש ה SPECS נחשפו)

כמובן גם הפקטור שהמחשב נמצא כבר לא מעט זמן בדור הבא עם חלק מהמשחקים תרמה לאכזבה, למרות שבלי להכנס למיליון השוואות לא רלוונטיות ואפילו על בסיס אותה מפתחת ומנוע אני חושב ש RYSE יותר מרשים בצורה די בולטת מקרייסיס (לפחות מיוטיוב שם שפטתי את שניהם) למרות עניין הרזולוציה ואולי SCOPE מוגבל יותר וגם קרייטק מציינת שרייז הוא בעל גרסה מתקדמת יותר של המנוע, אבל לא משנה, כי ההפרש הוא באמת לא גבוה מעל מה שיש ב PC.

ובקשר לזיכרון שקפץ פי 16, אל תשכח שיחד איתו קפצו פי 16 גם מערכות ה OS של הקונסולות :(

אתה פשוט נשמע מאוכזב מזה שהקפיצה של פי 10 כבר לא תספיק אבל אני כן חושב שלפחות בדור הזה היא לגמרי מספיקה. אני לא חושב שאפשר למשוך שוב 8 שנים, תראה מה הולך בשוק הקונסולות בשנתיים האחרון ואיך המכירות שלו התדרדרו קשות. בנוסף מפתחים כבר היו חסרי סבלנות לגמרי, פתאום ראית דמואים כמו סמריטן כבר בתחילת 2011 (שלוש שנים לפני הדור החדש!), כל מני ענייני דור הבא של קרייאנג'ן או מנוע פרוסטבייט עם BF3 שיצא גם ב2011, שנתיים לפני הקונסולות. רואים בקלות שהצרכנים נעשו חסרי סבלנות (ירידה של מכירות תוכנה וחומרה לעומת המכירות המטורפות של הפס4 וגם של הONE עכשיו, רואים את הרעב) וכך גם המפתחים כך שאני לא חושב שימשכו 8 שנים שוב פעם, ביחוד שיוכלו לעשות אחרי 5 שוב קפיצה של פי 10. אז אולי ימשכו 6 שנים ויעשו קפיצה קצת יותר גדולה אבל זה לא יהיה הבדל דראסטי.

בנושא הזיכרון, אם הדור הזה היה כצפוי היה לך 4GB של זיכרון בקונסולות (האמת שגם שם סוני התחילה והחליפה ל8 בגלל לחץ שנוצר מזה שמיקרוסופט שמה 8) ולתוך זה היית צריך לחשב מערכת הפעלה כבידה יותר מהפס3. עכשיו יש לך 5.5GB פנוי ואולי המערכות הפעלה יתיעלו קצת בעתיד ותקבל יותר, איך שלא תסתכל על זה המצב מבחינת זיכרון טוב יותר ממה שהיינו אמורים לקבל מבחינת הקפיצת פי 10.

דין, אם נשווה קפיצה של 5 שנים כמו מה4870HD שהוא היה הHIGH END ביציאה שלו בסוף 2008 מול ה290X שהיה הHIGH END של סוף 2013, בתחום של נתונים יבשים כמו GFLOPS נראה קפיצה של פי 6. אבל כשמסתכלים על זה בצורה רחבה יותר כמו למשל שה290X הולך בקרוב להיות כרטיס DX12 כשה4970HD היה כרטיס DX10, יש ב4970 זיכרון GDDR3 כשב290X יש DDR5 וכו'. כלומר אתה כן מקבל קפיצה של פי 10 כוח כשאתה מסתכל על החומרה, ביחוד אם אתה שם אותה בקונסולה ומנצל לה כל טיפת מיץ ולא בסביבת PC.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 מאי 2014, 10:37

עלות הפיתוח והשיווק של דסטיני: 500 מליון דולר. כן, 500 מליון.

http://www.reuters.com/article/2014/05/ ... edType=RSS

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 06 מאי 2014, 12:39

משחק כזה ב-500 מיליון זה פשוט בזבוז. אם את gta עשו ב-260 מיליון, אין שום סיבה שדסטיני יעלה כפול.
לפחות זו אקטיביז'ן, היא יכולה להרשות לעצמה... אין הרבה סיכויים שהמשחק הראשון בסדרה יחזיר את הכסף.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 מאי 2014, 12:49

Wan7ed כתב:משחק כזה ב-500 מיליון זה פשוט בזבוז. אם את gta עשו ב-260 מיליון, אין שום סיבה שדסטיני יעלה כפול.
לפחות זו אקטיביז'ן, היא יכולה להרשות לעצמה... אין הרבה סיכויים שהמשחק הראשון בסדרה יחזיר את הכסף.

זה נשמע הגיוני, אם הם מתייחסים למשחק כפלטפורמה, שעל בסיסה הם יוציאו עוד ועוד תוכן, כמו איזה MMORPG ובמקרה הזה, אם מדובר בתוכנית רב שנתית של הוצאות.
אם זה הולך להיות איזה משחק דו-שנתי, יהיה להם מאוד קשה להחזיר השקעה כזאת. כלומר, הם יהיו חייבים הצלחה בסדר גודל של COD ולשחזר הצלחה כזאת זה בגדר הבלתי אפשרי. הם היחידים שאי פעם הצליחו ליצור הצלחה כזאת, אז אולי הם יצליחו שוב, אבל קשה להאמין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 מאי 2014, 12:53

Wan7ed כתב:משחק כזה ב-500 מיליון זה פשוט בזבוז. אם את gta עשו ב-260 מיליון, אין שום סיבה שדסטיני יעלה כפול.

זה נשמע הגיוני, אם הם מתייחסים למשחק כפלטפורמה, שעל בסיסה הם יוציאו עוד ועוד תוכן, כמו איזה MMORPG ובמקרה הזה, אם מדובר בתוכנית רב שנתית של הוצאות.
אם זה הולך להיות איזה משחק דו-שנתי, יהיה להם מאוד קשה להחזיר השקעה כזאת. כלומר, הם יהיו חייבים הצלחה בסדר גודל של COD ולשחזר הצלחה כזאת זה בגדר הבלתי אפשרי. הם היחידים שאי פעם הצליחו ליצור הצלחה כזאת, אז אולי הם יצליחו שוב, אבל קשה להאמין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 מאי 2014, 13:39

זה סכום לא נורמלי, אני חושב שהם עושים טעות גדולה, זה פשוט לא הזמן המתאים למותג שכזה.
הקהל של הדור הקודם בקושי קונה משחקים, גם טיטאנפול רחוק מהצלחה מטאורית אחרי שיצא לדור הקודם, אין כמעט מותגים שמוכרים שם טוב עוד, אפילו מטאל גיר מכר יותר על קונסולות הדור הבא מאשר הקודם למרות הקהל המזערי עליהן.

יש מותגים בודדים שבשלב הזה יכולים לעורר עוד מכירות על הדור הקודם וזה COD, GTA ו FIFA שכאלו, אני לא רואה תסריט שפתאום תהיה התנפלות על דסטינדי מצד קהל ה PS360, אין ל IP חדש כח שכזה לא משנה עד כמה ישקיעו בפרסום שלו.

על הדור הבא הוא יהיה הצלחה ענקית, אבל הקהל שם הוא מזערי ובוודאי שלא יכול להחזיק על גבו מותג שכזה.
לדעתי השקעה בסדר גודל שכזה היתה צריכה לבוא כשהדור הבא מבוסס הרבה יותר, עוד שנתיים לפחות, אפילו ללא צורך לשחרר לדור הקודם.

אולי כשיצא דסטינדי 2 והוא יהיה מגה מותג על הדור הבא זה יוכיח את עצמו, אבל כרגע אני לא רואה איך המשחק הראשון בסדרה לא נחשב כביכול ל"פלופ".

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 מאי 2014, 14:21

והוא גם לא יוצא למחשב...
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 21:17

עונת הדיווחים הרבעוניים הגיעה ואיתה לא מעט נתונים מעניינים.

נינטנדו מדווחת הפסד שנתי שני בהיסטוריה, בעקבות המשך המכירות המאוד נמוכות של הWIIU ושל המשחקים לקונסולה.
הWIIU מכרה 2.7 מיליון יחידות ב12 החודשים האחרונים, מה שאומר שהקונסולה הגיעה ל6.1 מיליון יחידות. הם גם הורידו את הציפיות שלהם ממכירות הקונסולה, ל3.6 מיליון בשנה הקרובה, מה שאומר שגם אחרי חג המולד השלישי בחיי הWIIU, היא לא תגיע ל10 מיליון יחידות, שזה אומלל למדי.
חשוב גם לזכור שהציפיות של נינטנדו מהWIIU תמיד גבוהות יותר מהמספרים בפועל, אז נצטרך לחכות ולראות. יהיה מעניין לגלות מה ההשפעה, אם בכלל, של סמאש ושל קארט.

ה3DS ממשיכה במכירות סבירות למדי, למרות שהיו נמוכות מהציפיות של נינטנדו. הקונסולה הניידת, על שלל גירסאותיה, הגיעה ל43.3 מיליון יחידות. ניננטנדו צופה 12 מיליון יחידות נוספות, במהלך השנה הקרובה.
פוקימון X וY מכרו 12.26 מיליון יחידות (קצב שמתאים לטענה שהשוק של הקונסולות הניידות קטן בחצי, מאז הדור שעבר).
Luigi's Mansion 2, Mario & Luigi Dream Team and Zelda: A Link Between Worlds מכרו כל אחד 2 מיליון יחידות.

ההפסד השנתי של נינטנדו הוא 228 מיליון דולרים.

---

בחדשות יותר חיוביות, EA דיווחה על רווח גולמי של 2.23 מילארד דולר בשנה הפיסקלית שנגמרה בסוף מרץ. הגורמים העיקריים הם ההצלחות עם פיפ"א, NFL, NFS, באטלפילד וטיטאנפול, מה שהוביל לכך שEA היא המפיצה הכי מצליחה, במספר העותקים שנמכר, על קונסולות הדור הבא.
טיטאנפול מכר בריטייל בלבד, במהלך חודש מרץ 925 אלף יחידות. כלומר, זה לא כולל את כל העותקים הדיגיטליים ולא כולל את גירסאת ה360, שנטען עליה שהיא "off to a great start as well," ובזכות בסיס המשתמשים הגדול קצת יותר של ה360, צפויה יותר מלהכפיל את מספר העותקים שימכרו.

כמה חדשות מעניינות:
- לא ייצא השנה NFS. נותנים למותג לנוח קצת עד שנה הבאה.
- במהלך E3, במסיבת העיתונאים של EA, יוצגו שישה משחקים חדשים, במהלך השעה (FIFA חדש, NFL, חדש, כנראה גם באטלפרונטס ועוד דברים...).

---

אקטיוויז'ן דיווחה על ביצועים טובים מהצפוי.
היא הרוויחה 293 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2014, מהכנסות של 1.11 מיליארד דולרים.
אחת הסיבות להכנסות הגבוהות מהצפוי, היא ההצלחה הגדולה מאוד של משחק סקיילנדרס החדש, Swap Force, שמכר יותר מCOD:GHOSTS במהלך הרבעון האחרון.
COD:G, אגב, הוא משחק הדור הבא הנמכר ביותר. לא נקבו במספר מדויק, כנראה בגלל המשך מגמת הירידה במכירות של הכותר.
68% מההכנסות של החברה (שיא חדש), הגיעו ממכירות דיגיטליות. לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שחלק גדול מהחברה, זו בליזארד, עם הרטסטון, דיאבלו 3 וWOW (שירד ל7.6 מיליון מנויים).

---

עריכה:
בקוטאקו, מדווחים על הפסד גדול פי שניים לנינטנדו, של 457 מיליון דולר.
אין לי מושג מה הסיבה להבדל הזה, או איזה מספר הוא הנכון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 07 מאי 2014, 16:33

מכירות ניטנדו עד היום (מלבד הVirtual boy):
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מאי 2014, 00:56

CHAOTIC, סטטיסטיקה מעניינת נוספת מהדו"ח של EA שלא הבאת נוגעת לחלוקת ההכנסות שלהם, אני לא זוכר את המספרים המדויקים אבל מה שמפתיע הוא שברבעון האחרון נתיב ההכנסות הגדול ביותר שלהם היה מה PS4 וה XB1, אחריו הדור הקודם ואז PC וסלולר וכו'

זה מתקשר לנקודה הקודמת שהעליתי לגבי דסטיני, עוד לפני צאת הקונסולות החדשות ראינו בשלל NPD שאנשים קונים פחות משחקים לדור הקודם ונראה שהמגמה רק מחריפה יותר ויותר, העובדה שקהל מזערי על הדור הבא הצליח לייצר יותר הכנסות ל EA מכל המאות מליונים של הדור הקודם רק אומר שעם כל הרצון של המפיצות, הדור הקודם מאבד מהר יותר ממה שהיו רוצות את הרלוונטיות שלו, אלו חדשות מעולות בשבילנו שרוצים לראות כבר את הדור הקודם ננטש וכמה שפחות משחקי CROSS GEN יוצאים, ועם המכירות המצוינות של משחקים שיוצאים לדור הבא אפשר לשער שייאושרו בקרוב יותר ויותר משחקי דור הבא בלבד.

בגלל זה גם התקציב של דסטינדי במידה והם בונים באמת על 15-20 מיליון יחידות של מכירות על המשחק הראשון הוא לא ריאלי, ברור שזו חוכמה שבדיעבד ובזמן שהם התחילו לעבוד על המותג הדור הקודם היה עוד רלוונטי, אבל אם הם חושבים שהקהל של ה PS360 הולך להתנפל בהמוניו על IP חדש יש להם טעות מרה, למרות שהוא הולך להיות להיט על הפלטפורמות של הדור הבא אבל זה לא מספיק כדי לתמוך בתקציב בסדר הגודל הזה, הוא צריך היה לצאת עוד שנה שנתיים לדור הבא בלבד, בדיוק כמו שעשתה המפיצה של הוויטצ'ר 3 שדי הודתה בפה מלא שהיא מחכה שהיוזרבייס יגדל עוד וזה היה שיקול בדחייה.

מעניין אותי גם מה הסיכוי לאור הנתונים הללו ש MGS5 יצא לדור הקודם ב 2015-16, הרי אפילו עכשיו עוד לפני שהיה מעבר מלא לדור הבא מסתבר שהמשחק מכר בצורה רעה למדי על הדור הקודם ומכר מצויין על ה PS4/XB1 ומשם רוב ההכנסות שלו, זו היתה טעות להתחייב לדור הקודם מצד קוג'ימה לגבי MGS5 ויש לי הרגשה שהוא יהיה חייב להפר את ההתחייבות הזו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 18:10

bling כתב:CHAOTIC, סטטיסטיקה מעניינת נוספת מהדו"ח של EA שלא הבאת נוגעת לחלוקת ההכנסות שלהם, אני לא זוכר את המספרים המדויקים אבל מה שמפתיע הוא שברבעון האחרון נתיב ההכנסות הגדול ביותר שלהם היה מה PS4 וה XB1, אחריו הדור הקודם ואז PC וסלולר וכו'

זה מתקשר לנקודה הקודמת שהעליתי לגבי דסטיני, עוד לפני צאת הקונסולות החדשות ראינו בשלל NPD שאנשים קונים פחות משחקים לדור הקודם ונראה שהמגמה רק מחריפה יותר ויותר, העובדה שקהל מזערי על הדור הבא הצליח לייצר יותר הכנסות ל EA מכל המאות מליונים של הדור הקודם רק אומר שעם כל הרצון של המפיצות, הדור הקודם מאבד מהר יותר ממה שהיו רוצות את הרלוונטיות שלו, אלו חדשות מעולות בשבילנו שרוצים לראות כבר את הדור הקודם ננטש וכמה שפחות משחקי CROSS GEN יוצאים, ועם המכירות המצוינות של משחקים שיוצאים לדור הבא אפשר לשער שייאושרו בקרוב יותר ויותר משחקי דור הבא בלבד.

בגלל זה גם התקציב של דסטינדי במידה והם בונים באמת על 15-20 מיליון יחידות של מכירות על המשחק הראשון הוא לא ריאלי, ברור שזו חוכמה שבדיעבד ובזמן שהם התחילו לעבוד על המותג הדור הקודם היה עוד רלוונטי, אבל אם הם חושבים שהקהל של ה PS360 הולך להתנפל בהמוניו על IP חדש יש להם טעות מרה, למרות שהוא הולך להיות להיט על הפלטפורמות של הדור הבא אבל זה לא מספיק כדי לתמוך בתקציב בסדר הגודל הזה, הוא צריך היה לצאת עוד שנה שנתיים לדור הבא בלבד, בדיוק כמו שעשתה המפיצה של הוויטצ'ר 3 שדי הודתה בפה מלא שהיא מחכה שהיוזרבייס יגדל עוד וזה היה שיקול בדחייה.

מעניין אותי גם מה הסיכוי לאור הנתונים הללו ש MGS5 יצא לדור הקודם ב 2015-16, הרי אפילו עכשיו עוד לפני שהיה מעבר מלא לדור הבא מסתבר שהמשחק מכר בצורה רעה למדי על הדור הקודם ומכר מצויין על ה PS4/XB1 ומשם רוב ההכנסות שלו, זו היתה טעות להתחייב לדור הקודם מצד קוג'ימה לגבי MGS5 ויש לי הרגשה שהוא יהיה חייב להפר את ההתחייבות הזו.

זה נתון ממש ממש מוזר, במיוחד בהשוואה לנתונים של אקטיוויז'ן, שהכניסה מקונסולות הדור הבא (PS4, ONE וWIIU) רק 108 מילון, בעוד שמקונסולות הדור הקודם (PS360, WII) הכניסו לה 546$.
גם אין לי ספק שהכותרים החזקים ביותר של EA השנה (פיפ"א, NFL, NFS, באטלפילד וטיטאנפול) מכרו הרבה יותר יחידות על קונסולות הדור הקודם, מאשר קונסולות הדור הנוכחי.

לא הצלחתי למצוא את הנתון הזה בשום מקום. תוכל לקשר, כדי שאראה אותו גם? זה פשוט נתון נורא משונה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 מאי 2014, 18:21

Nucleus_Dawn כתב:
זה נתון ממש ממש מוזר, במיוחד בהשוואה לנתונים של אקטיוויז'ן, שהכניסה מקונסולות הדור הבא (PS4, ONE וWIIU) רק 108 מילון, בעוד שמקונסולות הדור הקודם (PS360, WII) הכניסו לה 546$.
גם אין לי ספק שהכותרים החזקים ביותר של EA השנה (פיפ"א, NFL, NFS, באטלפילד וטיטאנפול) מכרו הרבה יותר יחידות על קונסולות הדור הקודם, מאשר קונסולות הדור הנוכחי.

לא הצלחתי למצוא את הנתון הזה בשום מקום. תוכל לקשר, כדי שאראה אותו גם? זה פשוט נתון נורא משונה.

אין בעיה, הוא נמצא במסמך הבא שאין לי מושג איך לפתוח אותו אבל אנשים ב GAF הוציאו ממנו את הנתון-
http://ir.ea.com/common/download/download.cfm?companyid=ERTS&fileid=751530&filekey=ef535793-789a-4d11-a8f1-bbf4e95e2c2e&filename=Q4_FY14_Financial_Model.xlsx

והנה הנתון:
You can see a revenue breakdown by platform here:

FY14 Q4 GAAP net revenue %

PS4/X1 34%
PS360 27%
PC/Browser 23%
Mobile 13%
Other 3%

נאמר גם שבין ינואר למרץ משחקי EA מייצגים 40% מהמכירות בעולם המערבי על קונסולות הדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 18:58

bling כתב:אין בעיה, הוא נמצא במסמך הבא שאין לי מושג איך לפתוח אותו אבל אנשים ב GAF הוציאו ממנו את הנתון-
http://ir.ea.com/common/download/download.cfm?companyid=ERTS&fileid=751530&filekey=ef535793-789a-4d11-a8f1-bbf4e95e2c2e&filename=Q4_FY14_Financial_Model.xlsx

והנה הנתון:
You can see a revenue breakdown by platform here:

FY14 Q4 GAAP net revenue %

PS4/X1 34%
PS360 27%
PC/Browser 23%
Mobile 13%
Other 3%

נאמר גם שבין ינואר למרץ משחקי EA מייצגים 40% מהמכירות בעולם המערבי על קונסולות הדור הבא.

מאוד תמוהה. יש לנו נתון מEA, עם יתרון קטן לטובת הדור הבא ונתון מאקטיוויז'ן, עם הכנסות של פי חמישה יותר מקונסולות הדור הקודם.
גם לא ראיתי את הנתון הזה בשום אתר אחר ואפילו לא בסיכום שEA עצמם הוציאו, אז יש מצב שסתם בGAF מישהו התבלבל.

גם אם הנתון הזה נכון, לא חושב שאפשר להסיק מזה את כל מה שאמרת על חוסר הרלוונטיות של קונסולות הדור הקודם. צריך לראות נתונים של עוד חברות, כדי שנדע אם EA הם היוצאים מן הכלל, או אקטיוויז'ן, או שזה בכלל משתנה לגמרי בין חברה לחברה ואין אפשרות לקבוע מסקנה נחרצת.
היסטורית, לוקח שנה וחצי-שנתיים, עד שקונסולות הדור החדש מצליחות למכור יותר משחקים מקונסולות הדור הישן, אז הנתונים של אקטיוויז'ן הגיוניים גם בהתאם לכך.
מצד שני, קשה לתת יותר מידי משקל להיסטוריה, כי הדור האחרון היה הארוך, הנמתח והמאוס ביותר שראתה התעשייה.

בכל מקרה, נתונים מעניינים. הייתי שמח לראות נתונים גם מעוד ענקיות, כמו יוביסופט, או סקוור.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 מאי 2014, 19:10

תכנס למסמך ותראה, זה הכי רשמי שיש מ EA עצמה ואני בטוח שבגאף לא התבלבלו כי התפתח מיני דיון על הנתון הזה וזה פורום יותר מדי פנאטי ופדנטי כדי שאנשים יתבלבלו, אם הנתון היה שגוי ישר מישהו היה מתקן.

וכן ברור שתמיד עדיף עוד נתונים, פשוט חשבתי שהמפיצה הכי גדולה בכל זאת מעידה הרבה על שאר התעשייה.
אני חושב שהמגמה היתה ברורה עוד לפני יציאת הקונסולות שלאנשים הדור הקודם יצא מהחורים וכל NPD דיווח על עוד ירידה במכירות התוכנה, יחד עם זאת שהמכירות גם של התוכנה על הדור הבא מצוינות אפשר לראות שמהר מאוד הדור הקודם מאבד רלוונטיות (וכבר יש דוגמאות עם מטאל גיר וגם טיטאנפול אם אני לא טועה מכר יותר על הדור הבא), זה שקהל של מליונים בודדים מייצר יותר הכנסות עבור המפיצה הגדולה ביותר מאשר כמה מאות רק ממחיש עד כמה המגמה ברורה.

אבל אני מסכים שיהיה מעניין לאסוף עוד נתונים, במיוחד של יובי שבאמת מפיצה לא מעט כותרים כולל כמה מסקרנים לדור הבא, יהיה מעניין לראות איך AC UNITY יעמוד מול גרסת הדור הקודם השנה, כנ״ל WATCH DOGS אבל שם מדובר עדיין במשחק בין דורי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 19:27

bling כתב:תכנס למסמך ותראה, זה הכי רשמי שיש מ EA עצמה ואני בטוח שבגאף לא התבלבלו כי התפתח מיני דיון על הנתון הזה וזה פורום יותר מדי פנאטי ופדנטי כדי שאנשים יתבלבלו, אם הנתון היה שגוי ישר מישהו היה מתקן.

וכן ברור שתמיד עדיף עוד נתונים, פשוט חשבתי שהמפיצה הכי גדולה בכל זאת מעידה הרבה על שאר התעשייה.
אני חושב שהמגמה היתה ברורה עוד לפני יציאת הקונסולות שלאנשים הדור הקודם יצא מהחורים וכל NPD דיווח על עוד ירידה במכירות התוכנה, יחד עם זאת שהמכירות גם של התוכנה על הדור הבא מצוינות אפשר לראות שמהר מאוד הדור הקודם מאבד רלוונטיות (וכבר יש דוגמאות עם מטאל גיר וגם טיטאנפול אם אני לא טועה מכר יותר על הדור הבא), זה שקהל של מליונים בודדים מייצר יותר הכנסות עבור המפיצה הגדולה ביותר מאשר כמה מאות רק ממחיש עד כמה המגמה ברורה.

אבל אני מסכים שיהיה מעניין לאסוף עוד נתונים, במיוחד של יובי שבאמת מפיצה לא מעט כותרים כולל כמה מסקרנים לדור הבא, יהיה מעניין לראות איך AC UNITY יעמוד מול גרסת הדור הקודם השנה, כנ״ל WATCH DOGS אבל שם מדובר עדיין במשחק בין דורי.

אבל המפיצה הגדולה ביותר הכניסה פי חמישה יותר על קונסולות הדור הקודם, לעומת קונסולות הדור הבא.

אגב, טייטאנפול ל360 לא נכנס בכלל לדוחות הכספיים, כי הוא יצא אחרי סוף הרבעון.
אני גם משוכנע שבסוף הרבעון הבא נראה שגירסאת ה360 מכרה הרבה יותר מזו של הONE.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 מאי 2014, 19:58

חשבתי EA המפיצה הגדולה ביותר לא?
ומאיפה הנתון של פי 5 של אקטי?
הבנתי הרי שהמכירות של קוד היו חלשות יותר ביחס לעבר וזה נבע הרבה מכך שהיתה ירידה במכירות על הדור הקודם, בדור הבא מדובר במשחק הנמכר ביותר לפי אקטיביז׳ן למרות שברור לי שזה לא סותר את הנתון של פי 5 אבל זה מראה אולי על המגמה העתידית.

ואני בטוח שבסוף יהיו יותר שחקני 360 לטיטאנפול אבל ביחס לכמות הקהל על כל קונסולה ההפרש יהיה מגוחך למדי, באחוזים ה ONE תאכל את גרסת ה 360 בלי מלח ומן הסתם כשיותר אנשים יצטרפו לדור הבא אז הכדאיות לטרוח בכלל עם גרסת דור קודם רק תרד.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מאי 2014, 20:16

bling כתב:חשבתי EA המפיצה הגדולה ביותר לא?
ומאיפה הנתון של פי 5 של אקטי?
הבנתי הרי שהמכירות של קוד היו חלשות יותר ביחס לעבר וזה נבע הרבה מכך שהיתה ירידה במכירות על הדור הקודם, בדור הבא מדובר במשחק הנמכר ביותר לפי אקטיביז׳ן למרות שברור לי שזה לא סותר את הנתון של פי 5 אבל זה מראה אולי על המגמה העתידית.

ואני בטוח שבסוף יהיו יותר שחקני 360 לטיטאנפול אבל ביחס לכמות הקהל על כל קונסולה ההפרש יהיה מגוחך למדי, באחוזים ה ONE תאכל את גרסת ה 360 בלי מלח ומן הסתם כשיותר אנשים יצטרפו לדור הבא אז הכדאיות לטרוח בכלל עם גרסת דור קודם רק תרד.

לפני כמה שנים אקטיוויז'ן לקחו מEA את הכס, כשמתסכלים על נתון של נתח שוק. הם מובילים מאז, למיטב ידיעתי.

הנתון של אקטיוויז'ן מהכתבה בג'ויסטיק, שקישרתי אליה גם קודם:

Next-gen sales (PS4, Xbox One and Wii U) brought in $108 million net revenue in Q1, while current-gen sales (PS3, Xbox 360 and Wii) brought in $546 million, for a console total of $654 million.

נברתי עוד יותר בדו"ח ש לEA ועכשיו אני בטוח שהנתון שהבאת מוטעה לחלוטין.
הנתונים בדו"ח עצמו (עמוד לפני אחרון):
196 מיליון הכנסות בשני הרבעונים האחרונים (היחידים שבהם קונסולות הדור הבא הופיעו בדוחות הכספיים), מהPS4 והONE.
987 מיליון הכנסות בשני הרבעונים האחרונים מה360 והPS3.
"קונסולות אחרות" היוו עוד 15 מיליון הכנסות ושם יש חלוקה לא רלוונטית במיוחד של WIIU וWII וכן הלאה.
באופן יחסי, בדיוק כמו אקטיוויז'ן - פי חמישה יותר הכנסות מהדור הקודם, לעומת הדור החדש.

נתון יחסי למספר הקונסולות זו לא השוואה הוגנת במיוחד. ברור שיותר קל להגיע לחמישית מבעלי הONE, מאשר לעשירית מבעלי ה360. אם זה מה שיקרה, אז יהיו 8 מיליון שחקנים על ה360 (אני מניח שיהיו פחות, אבל עדין משמעותית יותר מאשר בONE) ומיליון על הONE. אני חושב שההפרש מספיק גדול, בשביל שיהיה ברור איזו גירסא יותר מצליחה.

עריכה:
הפער בין שני הנתונים של ההפסדים של נינטנדו הוא שהאחד הוא Net loss והשני (הגבוה יותר) הוא Operating loss. כלומר, הנתון של 456 מיליון זה לפני החזרי מס. הנתון של 228 מיליון הוא הנתון של הכסף שהם באמת הפסידו, אחרי החזרי מס.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מאי 2014, 08:16

הנתון שהבאתי מדבר על הרבעון האחרון בלבד, ברור שבסכ"ה נמכרו יותר FIFA ו BF4 על הדור הקודם מאשר הבא, אבל רק הבאתי את הנתון הזה כמשהו שמצביע על מגמה.
אני חושב שזה דווקא סביר והגיוני שבמהלך החודשים האחרונים אחרי שהמשחקים כבר יצאו ועשו את הבום שלהם על הדור הקודם הם ממשיכים פשוט למכור הרבה יותר על הדור הבא, אנשים קונים את הקונסולות הללו ואיתם את המשחקים האלה של EA מה שמוסיף להם הרבה יותר מכירות על פני הגרסאות של הדור הקודם בתקופה האחרונה.

אנחנו כאמור גם רואים כבר מקרים של משחקים שמוכרים יותר על הדור הבא גם באופן כללי, כותרים שהם לא שמות מספיק גדולים כדי לגרום לקהל המנומנם של הדור הקודם כדי לטרוח אבל בדור הבא הם מעוררים הרבה יותר התלהבות.
וכן ברור לי שיותר קל להגיע לאחוזים גבוהים על ה ONE, אבל הנקודה היא שהאחוזים על הדור הקודם כל כך מזעריים שלפעמים האחוזים הגבוהים על ה ONE נותנים פייט טוב מבחינת המספרים לגרסאות הדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מאי 2014, 10:34

bling כתב:הנתון שהבאתי מדבר על הרבעון האחרון בלבד, ברור שבסכ"ה נמכרו יותר FIFA ו BF4 על הדור הקודם מאשר הבא, אבל רק הבאתי את הנתון הזה כמשהו שמצביע על מגמה.
אני חושב שזה דווקא סביר והגיוני שבמהלך החודשים האחרונים אחרי שהמשחקים כבר יצאו ועשו את הבום שלהם על הדור הקודם הם ממשיכים פשוט למכור הרבה יותר על הדור הבא, אנשים קונים את הקונסולות הללו ואיתם את המשחקים האלה של EA מה שמוסיף להם הרבה יותר מכירות על פני הגרסאות של הדור הקודם בתקופה האחרונה.

אנחנו כאמור גם רואים כבר מקרים של משחקים שמוכרים יותר על הדור הבא גם באופן כללי, כותרים שהם לא שמות מספיק גדולים כדי לגרום לקהל המנומנם של הדור הקודם כדי לטרוח אבל בדור הבא הם מעוררים הרבה יותר התלהבות.
וכן ברור לי שיותר קל להגיע לאחוזים גבוהים על ה ONE, אבל הנקודה היא שהאחוזים על הדור הקודם כל כך מזעריים שלפעמים האחוזים הגבוהים על ה ONE נותנים פייט טוב מבחינת המספרים לגרסאות הדור הקודם.

נתונים של רבעון אחרון:
הכנסות מONE וPS4 של 172 מיליון.
הכנסות מPS360 של 562 מיליון.

עדין יותר מפי שלושה.
הנתון שהיה רשום בGAF, פשוט לא נכון.

אין שמץ של ספק שרוב גדול מאוד של ההכנסות מגיעות מהדור הקודם ולא מהדור החדש וכנראה שזה יהיה המצב, עד שבסיס המשתמשים בדור החדש יגדל באופן משמעותי.
ברור שהמגמה היא לכיוון התחזקות הדור החדש, אבל המצב עכשיו וכנראה שגם בתקופה הקרובה, הוא שהדור הקודם עדין רלוונטי מאוד וחשוב מאוד והוא קריטי הרבה יותר, בכל הנוגע לפן הכלכלי, מאשר הדור החדש (לא בטווח הארוך, כמובן).
כמו שכבר אמרתי, היסטורית, לוקח לדור החדש שנה וחצי-שנתיים לעקוף את הדור הקודם. יכול להיות שהפעם זה יקח פחות זמן, בגלל כמה שהדור הקודם היה ארוך ומאוס, אבל חצי שנה אחרי ההשקה, אנחנו עדין רחוקים מהמקום הזה.

אני לא יכול הסכים עם המסקנות שלך על זה שהדור הקודם מת וגמור, כאשר בחצי השנה האחרונה EA מניבה ממנו פי חמישה יותר הכנסות, מאשר בדור החדש ואקטיוויז'ן מניבה ממנו ברבעון האחרון פי חמישה יותר הכנסות, מאשר בחדש.

ראינו מקרה אחד של משחק שמכר יותר בדור הבא והמשחק הזה הוא דמו הרבה יותר מידי יקר, למשחק התגנבות יפני שמכוון בדיוק לקהל ההארדקור שקונה קונסולות חדשות. הוא דוגמא מצוינת ליוצא מן הכלל.
יש לנו הרבה יותר מקרים של משחקים שיצאו גם לדור החדש וגם לדור הקודם, שמכרו הרבה יותר בדור הקודם, כמו AC, COD, NFS, FIFA וכן הלאה וכן הלאה. אלו הרוב המוחלט של המקרים. ברגע שנראה נתונים לגבי המכירות של טיטאנפול ב360, נראה שגם הוא נהנה ממכירות הרבה יותר גדולות ב360, מאשר בONE.
האחוזים על הדור הקודם מזעריים, כי בסיס המשתמשים בו עצום. האחוזים המזעריים האלו עדיפים במספרים מוחלטים, על האחוזים הגבוהים של הדור החדש. 50% על הדור החדש (נתון שאף משחק לא מחזיק בו היום) זה פחות טוב מ5% על הדור הישן (נתון שכמה וכמה משחקים מחזיקים בו היום), ככה שיתרון באחוזים לא משמעותי כלל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מאי 2014, 12:13

טוב, אין לי מספק כח עכשיו לחפור בדוחות האלו ולחפש את הנתונים, אז נסתפק בזה.

אני לא אמרתי שהדור הקודם מת, אמרתי שהוא מאבד מהרלוונטיות שלו, אני עדיין עומד מאחורי הנקודה העיקרית שלי שאקטייביז'ן עושה טעות אם היא חושבת שהשחקנים על הדור הקודם הולכים לנהור בהמוניהם ולרכוש את דסטינדי, ראינו בלא מעט NPD שמשחקים מוכרים שם פחות ופחות וכל חודש יש עוד ירידה במכירות ביחס לשנה שעברה, מאוד קשה לגרום להם לקנות משחק אם זה לא IP מאוד מוכר.

ואני לא זוכר עכשיו שמות מדויקים ואין לי כח לחפור בדוחות NPD אבל זה לא רק מטאל גיר שמכר יותר, ראיתי כבר כמה וכמה פעמים משחקים שהפס4 מופיע בראש רשימת המוכרים ורק אחרי זה פלטפורמות אחרות, אז כן, לפעמים האחוזים הגדולים של הדור הבא שווים יותר מהאחוזים המזעריים על הדור הקודם, אבל בתכל'ס אין לי אפשרות לעשות את כל המחקר והבדיקות בשביל הטענות הללו אז נסיים את זה פה ונראה בעתיד הקרוב לאיזה כיוון זה הולך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מאי 2014, 20:25

bling כתב:טוב, אין לי מספק כח עכשיו לחפור בדוחות האלו ולחפש את הנתונים, אז נסתפק בזה.

אני לא אמרתי שהדור הקודם מת, אמרתי שהוא מאבד מהרלוונטיות שלו, אני עדיין עומד מאחורי הנקודה העיקרית שלי שאקטייביז'ן עושה טעות אם היא חושבת שהשחקנים על הדור הקודם הולכים לנהור בהמוניהם ולרכוש את דסטינדי, ראינו בלא מעט NPD שמשחקים מוכרים שם פחות ופחות וכל חודש יש עוד ירידה במכירות ביחס לשנה שעברה, מאוד קשה לגרום להם לקנות משחק אם זה לא IP מאוד מוכר.

ואני לא זוכר עכשיו שמות מדויקים ואין לי כח לחפור בדוחות NPD אבל זה לא רק מטאל גיר שמכר יותר, ראיתי כבר כמה וכמה פעמים משחקים שהפס4 מופיע בראש רשימת המוכרים ורק אחרי זה פלטפורמות אחרות, אז כן, לפעמים האחוזים הגדולים של הדור הבא שווים יותר מהאחוזים המזעריים על הדור הקודם, אבל בתכל'ס אין לי אפשרות לעשות את כל המחקר והבדיקות בשביל הטענות הללו אז נסיים את זה פה ונראה בעתיד הקרוב לאיזה כיוון זה הולך.

חפרתי מספיק בשביל שנינו. הבאתי את הנתונים, ישירות מהדו"ח של EA, מאתר קשרי המשקיעים של EA. אלו לא נתונים שמישהו כתב בGAF. הנתון שהבאת מGAF פשוט לא נכון. הנתון הנכון הוא פי חמישה יותר לדור הקודם בשני הרבעונים האחרונים ופי שלושה יותר ברבעון האחרון.

בנוגע לדסטיני, אקטיויז'ן צודקים אם הם חושבים שהוא ימכור שם הרבה יותר, מאשר בקונסולות הדור הבא, אבל לא בטוח בכלל שמספיק בשביל להחזיר את ההשקעה שלהם. בהתחשב בהשקעה העצומה שלהם, זו תהיה התאבדות לא להוציא אותו לדור הקודם.
יהיה מעניין לראות כמה השם של באנג'י יספיק, כדי לדחוף את IP חדש, כי אין ספק שאתה צודק בנוגע לזה שקשה לIP חדשים להצליח בדור הקודם, בשלב הזה.

יכול להיות שפה ושם ראינו משחק PS4 במקום יפה, אבל פרט למטאל גיר, לא שמענו על אף משחק שמכר יותר טוב בPS4 ובONE, מאשר ב360 ובPS3 (מאלו שיצאו לכל הפלטפורמות, כמובן). זה לא קרה, פרט למטאל גיר, שברור למה הוא יוצא מן הכלל והבאתי מספיק דוגמאות לכך. זה ימשיך לקרות גם עם דסטיני, טיטאנפול וגם וואטצ' דוגס.
לא צריך לעשות מחקר ובדיקות, כדי לדעת ש5% מ80 מיליון (4 מיליון) זה יותר מ50% מ5 מיליון (2.5 מיליון), או מ7 מיליון (3.5 מיליון).

המגמה להחלשות הדור הקודם באמת ברורה (כמו שקרה בכל סוף דור/תחילת דור חדש), אבל הוא עדין חשוב יותר מהדור החדש, בפן הכלכלי המיידי. ברור שגם מאוד חשוב ליצור את הIP המצליחים לדור הבא, בשביל להמשיך להצליח גם בעוד שנתיים מהיום.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 מאי 2014, 09:54

טייק2 עשתה הרבה כסף בשנה החולפת.
בשנה שנגמרה במרץ 2014, הם הרוויחו 361 מיליון דולרים, מהכנסות של 2.35 מילארד דולרים (ההכנסות שלהם השנה גדולות במיליארד יותר, לעומת שנה שעברה). הרווח הזה נראה טוב במיוחד, בהשוואה להפסד של 31 מיליון משנה שעברה.

GTA V מכר 33 מיליון עותקים.
בורדרלנדס 2 9 מיליון.
ביושוק אינפיניט 6 מיליון.

בשנה הקרובה (עד סוף מרץ 2015) הם אמורים להפיץ 10 משחקים. חמישה מהם כבר הוכרזו: NBA 2K15, Borderlands: The Pre-Sequel, Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, Evolve, וWWE 2K15. אחד מחמשת המשחקים הלא מוכרזים אמור להגיע לדור הבא, מרוקסטאר.

לא ניתן אישור האם רוקסטאר יהיו בE3, או לא. זה קצת משונה, כי למיטב ידיעתי, רוקסטאר לא עושים E3, אז עצם זה שהם לא פשוט אמרו "הם לא יהיו שם, כרגיל", יכול ללמד משהו. בכל זאת לא הייתי מצפה לראות אותם שם, כי רוקסטאר לא באמת צריכים להיות בE3, כדי לקבל המון תשומת לב מהתקשורת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2014, 11:17

אני פשוט לא מאמין שאירשנל נסגרו על זה שהם מכרו "רק" 6 מליון עותקים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 מאי 2014, 11:22

DrKeo כתב:אני פשוט לא מאמין שאירשנל נסגרו על זה שהם מכרו "רק" 6 מליון עותקים.

כנראה אתה שוכח את זמן הפיתוח הארוך והכמות (250 לא?) של עובדים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 מאי 2014, 19:26

DrKeo כתב:אני פשוט לא מאמין שאירשנל נסגרו על זה שהם מכרו "רק" 6 מליון עותקים.

ברור שזה הרבה יותר מורכב מזה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 35 אורחים