ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2014, 12:04

זה מצחיק שמדברים על האוקולוס בשפה של "אבל אין לה עדיין משחקי AAA!". זה ממש מחמיא לאוקולוס... הקסדה לא יצאה עדיין, בתכל'ס, היא לא בשוק, אין לה תאריך יציאה אפילו, אין סיבה אמיתית שיצא לה אפילו חצי משחק AAA אחד, ולמרות זאת - יש מלא משחקים עם תמיכה באוקולוס וכמעט כל המפתחים עובדים על תמיכה בו.
אני חושב שביום שהוא יצא - יהיו איזה 100 משחקים "רגילים" שיתמכו בו, ביניהם מספיק משחקי AAA, ומאות דמואים טכנולוגיים ומסילות "לרכב" עליהן :)
אי אפשר להגיד את זה על שום מכשיר שיצא אי פעם...
היקף פיתוח המשחקים לVR שונים או הוספת התמיכה עבורם, עוד לפני שיש תאריכי יציאה לאחד מהם - הוא חסר תקדים.
ולדעתי זה מעיד על מהפכה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 יוני 2014, 12:47

E3 שיפר עבורי את הWIIU באופן משמעותי. עכשיו אני אשמח לקנות אחת גם ב250 דולר ולא ב200, כמו קודם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2014, 12:56

Laskin כתב:זה מצחיק שמדברים על האוקולוס בשפה של "אבל אין לה עדיין משחקי AAA!". זה ממש מחמיא לאוקולוס... הקסדה לא יצאה עדיין, בתכל'ס, היא לא בשוק, אין לה תאריך יציאה אפילו, אין סיבה אמיתית שיצא לה אפילו חצי משחק AAA אחד, ולמרות זאת - יש מלא משחקים עם תמיכה באוקולוס וכמעט כל המפתחים עובדים על תמיכה בו.
אני חושב שביום שהוא יצא - יהיו איזה 100 משחקים "רגילים" שיתמכו בו, ביניהם מספיק משחקי AAA, ומאות דמואים טכנולוגיים ומסילות "לרכב" עליהן :)
אי אפשר להגיד את זה על שום מכשיר שיצא אי פעם...
היקף פיתוח המשחקים לVR שונים או הוספת התמיכה עבורם, עוד לפני שיש תאריכי יציאה לאחד מהם - הוא חסר תקדים.
ולדעתי זה מעיד על מהפכה

ברור שאין לה עדין משחקי AAA, אני רק אומר שהחומרה מוכחת כי אומרים שהיא נהדרת, פשוט אין עדין חומרה. לכן יצרנית קונסולה לא יכולה להגיד שהחומרה לא מוכחת או לא בשלה, רק להגיד שאולי היא לא מאמינה בVR.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 יוני 2014, 13:36

שחר, וואלה? אני ב-2016 לא אקנה קונסולה כזו ב-250 דולר, אולי ב-500 שקל יד 2, גם ככה אחרי שאסיים את זלדה ומריו בטח אעיף אותה שוב.

נדב, מסכים איתך

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 יוני 2014, 14:54

Laskin כתב:שחר, וואלה? אני ב-2016 לא אקנה קונסולה כזו ב-250 דולר, אולי ב-500 שקל יד 2, גם ככה אחרי שאסיים את זלדה ומריו בטח אעיף אותה שוב.

נדב, מסכים איתך

ב2016 אני לא שם על הWIIU גם 150$.
ב2014? 250$, עם משחק נראה לי אחלה לגמרי למכונת נינטנדו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2014, 23:08

Nucleus_Dawn כתב:
ב2016 אני לא שם על הWIIU גם 150$.
ב2014? 250$, עם משחק נראה לי אחלה לגמרי למכונת נינטנדו.

זה מצחיק איך הWIIU התברגה למקום של הWII, קוסולה עם טכנולוגיה בת 9 שנים ב250$.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2014, 00:07

DrKeo כתב:ברור שאין לה עדין משחקי AAA, אני רק אומר שהחומרה מוכחת כי אומרים שהיא נהדרת, פשוט אין עדין חומרה. לכן יצרנית קונסולה לא יכולה להגיד שהחומרה לא מוכחת או לא בשלה, רק להגיד שאולי היא לא מאמינה בVR.

בהחלט ניתן לדבר על בשלות: אם אתה רוצה נניח למכור את התוסף במחיר שהוא sub 200+ או כחלק מבאנדל עם קונסולה ב-350+ אז אולי הטכנולוגיה לא בשלה לזה עדיין. אם אתה רוצה למכור גרסה אלחוטית שמחזיקה לפחות x2 שעות בטריה (ובמשקל הגיוני) אז אולי הטכנולוגיה לא בשלה לזה עדיין. אם הדגש שלך הוא משחקי מולטיפלייר בסלון (נניח כי אונליין הוא לא הצד החזק של נינטנדו) אז אולי הטכנולוגיה הזו לא בשלה לזה עדיין...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2014, 16:54

swym כתב:בהחלט ניתן לדבר על בשלות: אם אתה רוצה נניח למכור את התוסף במחיר שהוא sub 200+ או כחלק מבאנדל עם קונסולה ב-350+ אז אולי הטכנולוגיה לא בשלה לזה עדיין. אם אתה רוצה למכור גרסה אלחוטית שמחזיקה לפחות x2 שעות בטריה (ובמשקל הגיוני) אז אולי הטכנולוגיה לא בשלה לזה עדיין. אם הדגש שלך הוא משחקי מולטיפלייר בסלון (נניח כי אונליין הוא לא הצד החזק של נינטנדו) אז אולי הטכנולוגיה הזו לא בשלה לזה עדיין...

אני מצטער אבל מחיר זאת לא בשלות, סוני מכרה קונסולה ב600$ ומיקרסופט מכרה עכשיו ב500$, לעשות קונסולה חזקה עם משקפי VR זה בהחלט אפשרי לגמרי ב500$ אם מוכנים לא להרוויח כמובן על החומרה (סטנדרטי בתעשיה). אלחוטיות זה עניין של נוחות, זה בערך כמו להגיד שטכנולוגית הCONTROLLER לא הייתה בשלה 20+ שנים כי השלט האלחוטי הצליח באמת להכנס לעולם הגיימינג רק ב2003 או עכבר הגיימינג עדין לא בשל כי הם כולם עדין חוטיים (לפחות הרציניים ביותר). ומולטי בסלון בVR, לא יקרה, מקסימום אסימטרי כמו שנינטנדו עשתה עם הטאבלט.

בוא נגיד את זה ככה, אם נינטנדו חשבה שזה הגיוני למכור ב350$ קונסולת דור קודם עם טאבלט SUB HD סינגל טאצ' עם סוללה שמחזיקה שעתיים, בלי שום אפשרות לצרף שלט שני (הם אפילו לא נמכרים בנפרד חוץ מאשר ביפן), דיסק קשיח של 20GB (ב2014!) וכוח לקונסולה שמקביל לקונסולה מ2005 אז וואללה, הם האחרונים שיכולים לקרא לVR לא בשל.

אם אני יכול לקחת PS4 ולצרף לו אוקולוס דור שני ולשלם פחות מ700$ אז וואללה זה הכי בשל שיש.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2014, 00:04

DrKeo כתב:אני מצטער אבל מחיר זאת לא בשלות, סוני מכרה קונסולה ב600$ ומיקרסופט מכרה עכשיו ב500$, לעשות קונסולה חזקה עם משקפי VR זה בהחלט אפשרי לגמרי ב500$ אם מוכנים לא להרוויח כמובן על החומרה (סטנדרטי בתעשיה). אלחוטיות זה עניין של נוחות, זה בערך כמו להגיד שטכנולוגית הCONTROLLER לא הייתה בשלה 20+ שנים כי השלט האלחוטי הצליח באמת להכנס לעולם הגיימינג רק ב2003 או עכבר הגיימינג עדין לא בשל כי הם כולם עדין חוטיים (לפחות הרציניים ביותר). ומולטי בסלון בVR, לא יקרה, מקסימום אסימטרי כמו שנינטנדו עשתה עם הטאבלט.

בוא נגיד את זה ככה, אם נינטנדו חשבה שזה הגיוני למכור ב350$ קונסולת דור קודם עם טאבלט SUB HD סינגל טאצ' עם סוללה שמחזיקה שעתיים, בלי שום אפשרות לצרף שלט שני (הם אפילו לא נמכרים בנפרד חוץ מאשר ביפן), דיסק קשיח של 20GB (ב2014!) וכוח לקונסולה שמקביל לקונסולה מ2005 אז וואללה, הם האחרונים שיכולים לקרא לVR לא בשל.

אם אני יכול לקחת PS4 ולצרף לו אוקולוס דור שני ולשלם פחות מ700$ אז וואללה זה הכי בשל שיש.

מחיר זה עדיין בשלות: כמו שאתה זוכר, לסוני לא הלך כל כך הקטע הזה של קונסולה ב-600$ ומיקרוסופט בעצמה עכשיו הורידה את הקינקט מהבאנדל בדיוק מאותה הסיבה. נינטנדו לא תיפול לטעות הזו של למכור חתיכת חומרה במחיר התחלתי של 500$. היא יכולה לחכות שנתיים שלוש על מנת שהטכנולוגיה תהיה פופולארית יותר, תהפוך ליעילה וזולה יותר ליצור ותסבול מפחות חבלי לידה.

ויש בכל זאת הרבה הבדל בין שלט חוטי שאתה מחזיק בלי שאתה זז מהמקום לבין קסדה חוטית שאתה מעוניין שתיתן לך את האפשרות להסתובב ב-360 מעלות בצורה חופשית. הקבלה יותר טובה תהיה הבשלות של שלטי תנועה: למה לא ראית שלטים חוטיים כאלו תופסים פופולאריות לפני 20 שנה? בשלות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2014, 10:22

swym כתב:מחיר זה עדיין בשלות: כמו שאתה זוכר, לסוני לא הלך כל כך הקטע הזה של קונסולה ב-600$ ומיקרוסופט בעצמה עכשיו הורידה את הקינקט מהבאנדל בדיוק מאותה הסיבה. נינטנדו לא תיפול לטעות הזו של למכור חתיכת חומרה במחיר התחלתי של 500$. היא יכולה לחכות שנתיים שלוש על מנת שהטכנולוגיה תהיה פופולארית יותר, תהפוך ליעילה וזולה יותר ליצור ותסבול מפחות חבלי לידה.

ויש בכל זאת הרבה הבדל בין שלט חוטי שאתה מחזיק בלי שאתה זז מהמקום לבין קסדה חוטית שאתה מעוניין שתיתן לך את האפשרות להסתובב ב-360 מעלות בצורה חופשית. הקבלה יותר טובה תהיה הבשלות של שלטי תנועה: למה לא ראית שלטים חוטיים כאלו תופסים פופולאריות לפני 20 שנה? בשלות.

קונסולות מאז ומתמיד נמכרו בהפסד, אם האוקולוס יכולה להמכר ב300$ ברווח (ואומרים עכשיו שהיא תמכר בפחות כי הם רוצים למכור אותה מחיר BREAK EVEN בשביל לדחוף את הטכנולוגיה) ומכשיר עם הכוח של הפס4 יכול להמכר ב400$ ברווח אז זה די ברור שאפשר לבנות משהו אפילו ב500$ או אולי פחות בהפסד קל או BREAK EVEN. וזאת עוד נינטנדו, כוח של פס4 הם ממש לא היו הולכים לשים שם. הם כנראה היו בונים משהו שהיה מספיק חזק להריץ משחקי 360/פס3 ב60FPS. בנושא האלחוטי, סוללות היום באות כמו זבל בטלפונים סלולרים, גם כאלה ששוקלות פחות מ50 גרם. אוקולוס טוענים שהם הולכים להביא השנה את הMARK 2 למשקל מגוחך, אני בטוח שהמשקפיים ישרדו את ה50 גרם האלה אם הם כל כך קריטים, ביחוד שכבר על MARK 1 אמרו שהוא במשקל לא מורגש ו-MARK 2 קל יותר והולך להיות בקרוב אפילו יותר קל.

בקיצור, זה הכל עניין של אמונה. אפשרי לעשות קונסולה עם VR ברמה של MARK 2 וכוח שנמצא איפשהו בין הWIIU לפס4 ב500$, אם זה ברווח קל או בהפסד קל. נינטנדו פשוט לא מאמינה בVR עדין או לחילופין פשוט לא חשבה להתחיל לעבוד בכיוון ויקח לה שנים לפתח משהו משלה. אם למשהו היה ביצים לעשות קונסולת VR אז כבר בE3 הזה יכלו לחשוף אותה לקראת יציאה בחגים 2015 אבל אף אחד לא עשה את זה, הטכנולוגיה בשלה לזה.

אגב שלטי התנועה הם דוגמה נוראית, הם לא הבשילו עד היום. האחד בקושי מצליח לזהות משהו מה שהופך אותו ללא מדוייק בעליל והשני מכיל כדור ענקי זוהר ודורש שמצלמה תוכל לראות אותך כל הזמן. אני זוכר כשהיה לי WII איך הPOINTER היה מקפץ לכל מקום בגלל שמשהו כל פעם הסתיר טיפה את הIR וברגע שזה קורה הפויינטר משתגע, אני זוכר איך תנועות לא היו נרשמות וברוב המשחקים כל מה שהיה לך זה SWIPE ימינה או שמאלה, תנועות שהחליפו כפתורים וזהו. וכנ"ל על הWIIU, מסך סינגל טאצ' SUB HD עם סוללה של שעתיים ומחיר שלא מאפשר להם אפילו למכור שלט נוסף. בקיצור, ממתי נינטנדו מחכה שטכנולוגיה תהיה "בשלה"? לעומת המצב שבו נינטנדו מוציאה את הקונסולות שלה הMARK 2 של האוקולוס נמצא שנות אור מעבר למה שנינטנדו הייתה מוציאה לקונסולת VR.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 יוני 2014, 21:22

נראה לי שה MOVE הוא די שלמות בנוגע לתנועה, מה אכפת לך מהכדור הגדול? העיקר זה שאתה מקבל 1 ל 1 מושלם.

בכל מקרה חשבתי שהדיבורים הם שאפילו ה PS4 לא מספיק חזק ל VR ממש איכותי אז איך נינטנדו יכולה להתחרות בתחום הזה אם הוא דורש גם חומרה מפוצצת וגם משקפיים ייעודיות לא זולות בכלל.
אפילו עם ה WIIU טאבלט פרמיטיבי ברמת חומרה נמוכה ניפח להם את המחיר של הקונסולה בצורה גבוהה מאוד כשכולם חשבו שהם מרוויחים על כל יחידה ומסתבר שהם בקושי יצאו במצב מאוזן, עם VR נורמלי לפי ההצלחה האחרונה שלהם עם הטאבלט הם יפסידו הון על כל קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 יוני 2014, 13:24

bling כתב:נראה לי שה MOVE הוא די שלמות בנוגע לתנועה, מה אכפת לך מהכדור הגדול? העיקר זה שאתה מקבל 1 ל 1 מושלם.

בכל מקרה חשבתי שהדיבורים הם שאפילו ה PS4 לא מספיק חזק ל VR ממש איכותי אז איך נינטנדו יכולה להתחרות בתחום הזה אם הוא דורש גם חומרה מפוצצת וגם משקפיים ייעודיות לא זולות בכלל.
אפילו עם ה WIIU טאבלט פרמיטיבי ברמת חומרה נמוכה ניפח להם את המחיר של הקונסולה בצורה גבוהה מאוד כשכולם חשבו שהם מרוויחים על כל יחידה ומסתבר שהם בקושי יצאו במצב מאוזן, עם VR נורמלי לפי ההצלחה האחרונה שלהם עם הטאבלט הם יפסידו הון על כל קונסולה.

הפס4 מסוגלת ב-720P. זה בסך הכל הדרישה לרוץ בתלת ממד. דרך אגב, אני בספק אם אפשר לשחק 1080P בתלת ממד על פיסי כיום, אולי עם 680+. גם צריך טלוויזיה מיוחדת לכך, או מסך מחשב יעודי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2014, 13:43

bling כתב:נראה לי שה MOVE הוא די שלמות בנוגע לתנועה, מה אכפת לך מהכדור הגדול? העיקר זה שאתה מקבל 1 ל 1 מושלם.

אין דרישות חומרה קשות לVR, רק 60FPS.
בנשוא הMOVE, גם הMOVE עצמה לא אפויה לגמרי בגלל המגבלות העיצוב המגוחכות שלה (כדור ענקי) ובלי קשר היא בכלל יצאה ארבע שנים אחרי הWII, כלומר היא בכלל לא הייתה בתחילת דור התנועה. העובדה שהיא עובדת מושלם ושהשלט WII עובד בזיון מראה שהשליטת תנועה הייתה מאוד לא אפויה או מוכנה כשהWII יצאה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2014, 14:39

DrKeo כתב:קונסולות מאז ומתמיד נמכרו בהפסד, אם האוקולוס יכולה להמכר ב300$ ברווח (ואומרים עכשיו שהיא תמכר בפחות כי הם רוצים למכור אותה מחיר BREAK EVEN בשביל לדחוף את הטכנולוגיה) ומכשיר עם הכוח של הפס4 יכול להמכר ב400$ ברווח אז זה די ברור שאפשר לבנות משהו אפילו ב500$ או אולי פחות בהפסד קל או BREAK EVEN. וזאת עוד נינטנדו, כוח של פס4 הם ממש לא היו הולכים לשים שם. הם כנראה היו בונים משהו שהיה מספיק חזק להריץ משחקי 360/פס3 ב60FPS.

כלומר אתה מדבר על מכשיר שנמכר היום ב-400$, מציע להוסיף לו מכשיר שמתוכנן להימכר ב-300$, ואז למכור את שניהם ב-500$ ועוד מדבר על רווח!? וזה בלי שלנינטנדו יש כבר מוצר כזה או פטנטים עדכניים - פלוס היא צריכה לקבור בשביל זה את הWiiU.

DrKeo כתב:בנושא האלחוטי, סוללות היום באות כמו זבל בטלפונים סלולרים, גם כאלה ששוקלות פחות מ50 גרם. אוקולוס טוענים שהם הולכים להביא השנה את הMARK 2 למשקל מגוחך, אני בטוח שהמשקפיים ישרדו את ה50 גרם האלה אם הם כל כך קריטים, ביחוד שכבר על MARK 1 אמרו שהוא במשקל לא מורגש ו-MARK 2 קל יותר והולך להיות בקרוב אפילו יותר קל.

הסוללות שבאות היום "כמו זבל" בטלפונים סלולריים מקפיצות את המחיר שלהם משמעותית (בהנחה ואתה לא חברה שהולכת לעבוד עם יצרת משני סיני שישרוף לך את המכשירים). מיקרוסופט מוכרת היום ב-60$ שלט ללא מסך ולא טורחת להכניס לו בטריה, אז אתה חושב שלדחוף יחד שני מסכי FHD עם סוללה מובנית וקישור אלחוטי יעלה פחות מ-100$?

DrKeo כתב:בקיצור, זה הכל עניין של אמונה. אפשרי לעשות קונסולה עם VR ברמה של MARK 2 וכוח שנמצא איפשהו בין הWIIU לפס4 ב500$, אם זה ברווח קל או בהפסד קל. נינטנדו פשוט לא מאמינה בVR עדין או לחילופין פשוט לא חשבה להתחיל לעבוד בכיוון ויקח לה שנים לפתח משהו משלה. אם למשהו היה ביצים לעשות קונסולת VR אז כבר בE3 הזה יכלו לחשוף אותה לקראת יציאה בחגים 2015 אבל אף אחד לא עשה את זה, הטכנולוגיה בשלה לזה.

אגב, תזכיר לי איפה אפשר לקנות היום את הMark 2 לצרכן? אה, המכשיר עדיין בפיתוח? וכשהוא יצא סופית הוא כנראה הולך להימכר ב-300$? ויש לו בכלל חיבור אלחוטי? וכמה זמן מחזיקה הבטריה שלו?
אתה יודע איך קוראים לטכנולוגיה כזו? לא בשלה.

DrKeo כתב:אגב שלטי התנועה הם דוגמה נוראית, הם לא הבשילו עד היום.

נהדר. גם הVR לא הבשיל עד היום.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 יוני 2014, 22:49

DrKeo כתב:אין דרישות חומרה קשות לVR, רק 60FPS.
בנשוא הMOVE, גם הMOVE עצמה לא אפויה לגמרי בגלל המגבלות העיצוב המגוחכות שלה (כדור ענקי) ובלי קשר היא בכלל יצאה ארבע שנים אחרי הWII, כלומר היא בכלל לא הייתה בתחילת דור התנועה. העובדה שהיא עובדת מושלם ושהשלט WII עובד בזיון מראה שהשליטת תנועה הייתה מאוד לא אפויה או מוכנה כשהWII יצאה.

חשבתי שגם צריך רזולוציה נורמלי בשביל VR באמת אימרסיבי, כשיש לך שני מסכים סנטימטר מהעיניים שלך אתה לא רוצה להחתך ע"י כל הפיקסלים, זה בטח גם יתן הרגשה פיזית לא נעימה לאורך זמן אם התמונה פגומה מדי.

בקשר לשלטי תנועה, כן זה לא היה בשל כשנינטנדו נכנסה לזה, אבל עם ה MOVE אני לא רואה כל כך מגבלות שנובעות מעיצוב, אולי זה יכל להראות יותר אסתטי אבל מבחינת המצלמה אתה בכל מקרה משחק משחקים כאלו ליד חברים כשיושבים צמוד, אפילו שמדובר במשחקי מכות או פיפ"א ופרו כולם יושבים אחד ליד השני כי זה חלק מכל החוויה הסוציאלית הזו, אז על אחת כמה וכמה במשחקים פיזיים כמו ב MOVE, זו לא ממש מגבלה מהותית שצריך מצלמה, אני לא מכיר תסריט שחבר שלך בא לשחק איתך במשחק מהסוג הזה והוא סתם מתרסק לו בצד מחוץ לטווח המצלמה ומזיז את היד באדישות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2014, 18:09

swym כתב:כלומר אתה מדבר על מכשיר שנמכר היום ב-400$, מציע להוסיף לו מכשיר שמתוכנן להימכר ב-300$, ואז למכור את שניהם ב-500$ ועוד מדבר על רווח!? וזה בלי שלנינטנדו יש כבר מוצר כזה או פטנטים עדכניים - פלוס היא צריכה לקבור בשביל זה את הWiiU.

הסוללות שבאות היום "כמו זבל" בטלפונים סלולריים מקפיצות את המחיר שלהם משמעותית (בהנחה ואתה לא חברה שהולכת לעבוד עם יצרת משני סיני שישרוף לך את המכשירים). מיקרוסופט מוכרת היום ב-60$ שלט ללא מסך ולא טורחת להכניס לו בטריה, אז אתה חושב שלדחוף יחד שני מסכי FHD עם סוללה מובנית וקישור אלחוטי יעלה פחות מ-100$?

אגב, תזכיר לי איפה אפשר לקנות היום את הMark 2 לצרכן? אה, המכשיר עדיין בפיתוח? וכשהוא יצא סופית הוא כנראה הולך להימכר ב-300$? ויש לו בכלל חיבור אלחוטי? וכמה זמן מחזיקה הבטריה שלו?
אתה יודע איך קוראים לטכנולוגיה כזו? לא בשלה.

נהדר. גם הVR לא הבשיל עד היום.

היום הפס4 נמכרת ברווח והפס4 היא כל כך הרבה יותר חזקה ממה שצריך בשביל קונסולה כזאת. גם אפשר לעשות קונסולה של 200$, זה לא חייב להיות פס4. מדובר בנינטנדו, ביום שהיא תהיה שוות ערך בכוח לקונסולה הכי חזקה בשוק זה היום שחזירים יעופו. בנושא האוקולוס, הMARK 1 היה אמור להיות מתומחר ב300$ ברווח בזמנו, בסוף החליטו לא להוציא אותו ולפתח את הMARK 2 שלא ידוע עדין בכמה ימכרו אותו. אם הוא יעלה 300$ באמת עם קונסולה של 200$ אז כן מדובר בקונסולה ב500$. ואתה יודע מה? גם 600$ זה לגמרי וולידי למהפכה בתעשיה.

VR היום הרבה יותר בשל מאשר שליטת תנועה בתקופת השיגור של הWII וגם מהטאבלט הבזוי שהם שמו בWIIU. או במילים אחרות, נינטנדו אומרת "אין לנו מושג אם זה יתפוס, נחכה ונראה", אין שום קשר לטכנולוגיה.

אגב אני לא יודע מה נדבקת לסוללה, זה חלק של 10$ ליצר, החלק הקשה באלחוטי זה הזמני תגובה דווקא.

בלינג, גם האוקולוס וגם פרוייקט מורפיוס מכילים שני מסכים של 960X1080, כלומר בדיוק חצי 1080P כשיחדיו הם בעצם בדיוק 1080P. כלומר מה שVR דורש זה לרנדר 3D אבל ברזולוציה שהיא בדיוק 50% מרזולוציה רגילה. אם הפס4 מריץ משחק ב1080P ב60FPS כמו למשל BF החדש אז הוא בכיף יכול להריץ את אותו משחק בחצי רזולוציה בתלת מימד ב60FPS. הבעיה העיקרית היא ש60FPS זה פשוט חובה, כלומר כל המשחקי 30FPS והמשחקי SUB FHD יהיו קשים לתרגום, או במילים אחרות שנמוך גרפי.

וכן, הMOVE הייתה טכנולוגית מאוד בשלה אבל יש משהו בכדור הענק הזוהר הזה שכותב בענק על המצח של הMOVE "אבטיפוס". אני חושב שהפס אור של השלט החדש הוא הרבה יותר אסטטי. אבל אני מסכים איתך, מבחינת ביצועים הMOVE הייתה מאוד בשלה פשוט היא יצאה איזה 3+ שנים אחרי השלט WII שהיה סופר לא בשל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 יוני 2014, 09:32

הMOVE לא היתה סטנדרט בPS3 ,כמו שהM+ לא היה סטנדרט בWII

בעניין הVR ,הטכנולוגיה לא נוחה היום לשימוש יום יומי ,למעשה אפילו דבר פשוט בהרבה ,כמו מישחקים וסרטים שתומכים ב3D ,ניכשלו שזה הגיע לשוק הביתי
ושם מדובר רק על לילבוש מישקפים ,ולא קסדה שלמה

שימו לב שבE3 האחרון ,לא הזכירו בכלל מישחקי 3D

בכל מקרה הVR לא מתאים היום לנינטנדו ,כי זה מוצר יקר מידי לרוב הצרכנים שלהם ,ומסורבל מידי לרוב הצרכנים ,נכון להיום

זה כן יכול להתאים ,כמוצר נישה ,בעיקר בPC ,חוץ משימושים מעבר למישחקים
ובנוסף ,יכול להתאים לפארקי שעשועים

אני לדוגמה בכיף היתי שם גם 50 שקל ,לנסות את זה לאיזה 10 דקות
אבל לא מוכן לזרוק על זה מעל 1000 שקל ,ובנוסף עוד כספים על שדרוג כרטיס המסך ,רק שכל מישחק תומך ירוץ טוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2014, 09:48

kririn כתב:הMOVE לא היתה סטנדרט בPS3 ,כמו שהM+ לא היה סטנדרט בWII

בעניין הVR ,הטכנולוגיה לא נוחה היום לשימוש יום יומי ,למעשה אפילו דבר פשוט בהרבה ,כמו מישחקים וסרטים שתומכים ב3D ,ניכשלו שזה הגיע לשוק הביתי
ושם מדובר רק על לילבוש מישקפים ,ולא קסדה שלמה

שימו לב שבE3 האחרון ,לא הזכירו בכלל מישחקי 3D

בכל מקרה הVR לא מתאים היום לנינטנדו ,כי זה מוצר יקר מידי לרוב הצרכנים שלהם ,ומסורבל מידי לרוב הצרכנים ,נכון להיום

זה כן יכול להתאים ,כמוצר נישה ,בעיקר בPC ,חוץ משימושים מעבר למישחקים
ובנוסף ,יכול להתאים לפארקי שעשועים

אני לדוגמה בכיף היתי שם גם 50 שקל ,לנסות את זה לאיזה 10 דקות
אבל לא מוכן לזרוק על זה מעל 1000 שקל ,ובנוסף עוד כספים על שדרוג כרטיס המסך ,רק שכל מישחק תומך ירוץ טוב

VR זה בדיוק ההפך ממשקפי תלת מימד, משקפיי תלת מימד הם משהו שמוציא אותך מהחוויה, VR רק מכניס אותך יותר. משקפי VR זה כמו אוזניות איכותיות ליד רמקול מונו משנות ה80, אולי אתה צריך לשים את זה על הראש אבל זה רק מכניס אותך פנימה עוד יותר.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 יוני 2014, 10:53

DrKeo כתב:היום הפס4 נמכרת ברווח והפס4 היא כל כך הרבה יותר חזקה ממה שצריך בשביל קונסולה כזאת. גם אפשר לעשות קונסולה של 200$, זה לא חייב להיות פס4. מדובר בנינטנדו, ביום שהיא תהיה שוות ערך בכוח לקונסולה הכי חזקה בשוק זה היום שחזירים יעופו. בנושא האוקולוס, הMARK 1 היה אמור להיות מתומחר ב300$ ברווח בזמנו, בסוף החליטו לא להוציא אותו ולפתח את הMARK 2 שלא ידוע עדין בכמה ימכרו אותו. אם הוא יעלה 300$ באמת עם קונסולה של 200$ אז כן מדובר בקונסולה ב500$. ואתה יודע מה? גם 600$ זה לגמרי וולידי למהפכה בתעשיה.

VR היום הרבה יותר בשל מאשר שליטת תנועה בתקופת השיגור של הWII וגם מהטאבלט הבזוי שהם שמו בWIIU. או במילים אחרות, נינטנדו אומרת "אין לנו מושג אם זה יתפוס, נחכה ונראה", אין שום קשר לטכנולוגיה.

אגב אני לא יודע מה נדבקת לסוללה, זה חלק של 10$ ליצר, החלק הקשה באלחוטי זה הזמני תגובה דווקא.

בלינג, גם האוקולוס וגם פרוייקט מורפיוס מכילים שני מסכים של 960X1080, כלומר בדיוק חצי 1080P כשיחדיו הם בעצם בדיוק 1080P. כלומר מה שVR דורש זה לרנדר 3D אבל ברזולוציה שהיא בדיוק 50% מרזולוציה רגילה. אם הפס4 מריץ משחק ב1080P ב60FPS כמו למשל BF החדש אז הוא בכיף יכול להריץ את אותו משחק בחצי רזולוציה בתלת מימד ב60FPS. הבעיה העיקרית היא ש60FPS זה פשוט חובה, כלומר כל המשחקי 30FPS והמשחקי SUB FHD יהיו קשים לתרגום, או במילים אחרות שנמוך גרפי.

וכן, הMOVE הייתה טכנולוגית מאוד בשלה אבל יש משהו בכדור הענק הזוהר הזה שכותב בענק על המצח של הMOVE "אבטיפוס". אני חושב שהפס אור של השלט החדש הוא הרבה יותר אסטטי. אבל אני מסכים איתך, מבחינת ביצועים הMOVE הייתה מאוד בשלה פשוט היא יצאה איזה 3+ שנים אחרי השלט WII שהיה סופר לא בשל.

אז איך אתה מסביר את העובדה שTrine 2 רץ רק ב720P? אני לא כל כך בטוח שהפס4 מסוגלת לכך. סוני ידועה בכך שהיא מוכרת חזון מסויים אבל בפועל המציאות אחרת לגמרי, רק לראות את הביזיון שנקרא תמיכה בתלת ממד בדור הקודם, משחק שרצו במקרה הטוב ב-480P ופחות מ-20 פריימים, העיקר שיהיו בתלת ממד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2014, 12:43

Death_119 כתב:אז איך אתה מסביר את העובדה שTrine 2 רץ רק ב720P? אני לא כל כך בטוח שהפס4 מסוגלת לכך. סוני ידועה בכך שהיא מוכרת חזון מסויים אבל בפועל המציאות אחרת לגמרי, רק לראות את הביזיון שנקרא תמיכה בתלת ממד בדור הקודם, משחק שרצו במקרה הטוב ב-480P ופחות מ-20 פריימים, העיקר שיהיו בתלת ממד.

720P תלת מימד זאת רזולוציה זהה לרזולוציה של האוקולוס 2 ומורפיוס (פחות או יותר) אז זה דווקא תומך במה שאמרתי. וכשVR יהיה סטנדרטי אז ישקיעו הרבה יותר בתלת מימד במנועים של משחקים, יש המון דרכים ליעל את זה כי אתה מרנדר שתי תמונות שיש בינהן המון במשותף כך שאפשר די בקלות ליעל את הנושא מאוד, מה שלא עושים במנועים מודרנים כיום כי תלת מימד הוא לא עדיפות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 יוני 2014, 21:30

DrKeo כתב:VR זה בדיוק ההפך ממשקפי תלת מימד, משקפיי תלת מימד הם משהו שמוציא אותך מהחוויה, VR רק מכניס אותך יותר. משקפי VR זה כמו אוזניות איכותיות ליד רמקול מונו משנות ה80, אולי אתה צריך לשים את זה על הראש אבל זה רק מכניס אותך פנימה עוד יותר.

יש לי מולי ,אוזניות איכותיות של אולפנים של סוני ,אומנם ישנות ,אבל פועלות מצוין
(קיבלתי בירושה )
איכות בניה שלא תימצא ברוב האוזניות ,אפילו היקרות שיש בחנויות רגילות
והצליל אומנם רק סטאריו ,לטעמי מצוין (אני לא אדיופיל לשפוט )

אבל מה ? ,הן מעלות אבק ,וזה משתי סיבות

1-לא נוח לשים אותם לשעות רצופות ,וזה אוזניות שנוחות יותר מרוב האוזניות שיש בשוק

2-אני לא יכול לשמוע טלפונים ,כולל חשובים שהם בשימוש

עכשיו מה שווה לי ? עוד שעות עבודה (לפעמים מזמינים אותי במיוחד ) ,או יותר כיף באזנה ?

במילים אחרות אין לי מרתף בבית ,ואני לא חי במרתף כל היום ,כמו שחלק מדמינים גימרים
אז אוזניות לא מתאים לי ,מחוץ לחופשות ,כמו גם VR
ולי אפילו אין ילדים או אישה ואפילו לא כלב

אני שומע לפעמים מוזיקה בעבודה ,באוזניות של 40 שקל

עכשיו אתה באמת מצפה שזה יהיה סטנדרט בקרוב ? ,אפילו ב3DS רוב הזמן אני לא מישתמש ב3D
הנוחות חשובה לרובנו יותר מהעומק

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 יוני 2014, 15:27

DrKeo כתב:720P תלת מימד זאת רזולוציה זהה לרזולוציה של האוקולוס 2 ומורפיוס (פחות או יותר) אז זה דווקא תומך במה שאמרתי. וכשVR יהיה סטנדרטי אז ישקיעו הרבה יותר בתלת מימד במנועים של משחקים, יש המון דרכים ליעל את זה כי אתה מרנדר שתי תמונות שיש בינהן המון במשותף כך שאפשר די בקלות ליעל את הנושא מאוד, מה שלא עושים במנועים מודרנים כיום כי תלת מימד הוא לא עדיפות.

אז לא הבנתי, לא אמרת לפני רגע שהם מרנדרים 1080X960 בכל פריים בכל עין?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 יוני 2014, 23:44

DrKeo כתב:היום הפס4 נמכרת ברווח והפס4 היא כל כך הרבה יותר חזקה ממה שצריך בשביל קונסולה כזאת

ופה בעצם עיקר הבעיה: זה אתה שטוען פה שהPS4 נמכרת ברווח, אבל לא לוקח בחשבון שום פרמטר של עלויות (אולי חוץ מהברזלים). קזז את עלויות ההפצה, רווחי החנויות, הbackorders וכדומה ולדעתי סוני בשלב הזה עדיין לא רואה סנט מכל קונסולה שנמכרת. אולי גם מפסידה בניכוי הפיתוח.

DrKeo כתב:VR היום הרבה יותר בשל מאשר שליטת תנועה בתקופת השיגור של הWII וגם מהטאבלט הבזוי שהם שמו בWIIU. או במילים אחרות, נינטנדו אומרת "אין לנו מושג אם זה יתפוס, נחכה ונראה", אין שום קשר לטכנולוגיה.

לא, VR הרבה פחות בשל היום מג'ירוסקופים ומסכי מגע. זה שנינטנדו אולי תחכה עד שVR יהיה הרבה יותר בשל ואז תשים משהו בזוי כי הוא יהיה מאד זול עבורה - זה כבר משהו אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2014, 15:54

swym כתב:ופה בעצם עיקר הבעיה: זה אתה שטוען פה שהPS4 נמכרת ברווח, אבל לא לוקח בחשבון שום פרמטר של עלויות (אולי חוץ מהברזלים). קזז את עלויות ההפצה, רווחי החנויות, הbackorders וכדומה ולדעתי סוני בשלב הזה עדיין לא רואה סנט מכל קונסולה שנמכרת. אולי גם מפסידה בניכוי הפיתוח.

לא, VR הרבה פחות בשל היום מג'ירוסקופים ומסכי מגע. זה שנינטנדו אולי תחכה עד שVR יהיה הרבה יותר בשל ואז תשים משהו בזוי כי הוא יהיה מאד זול עבורה - זה כבר משהו אחר.

הפס4 נמכרת ברווח כבר היום. דבריו של קאז:
""It's been a hugely successful launch, but the key to the long term success of the platform lies in how solidly we can continue to grow the installed base," Hirai said. "In terms of game titles for PS4, as of April 13, 47 titles had been launched with a total of 20.5 million units being sold via retailers and over the network on the PlayStation Store. From a profitability perspective, PS4 is also already contributing profit on a hardware unit basis, establishing a very different business framework from that of previous platform businesses.""

ולא, שליטת תנועה הייתה קטסטרופה עד שהגיעה הMOVE. איך אתה בכלל יכול להשוות VR שעובד פשוט נהדר היום ויוצא לצרכן עוד מעט לבדיחה שהוא שלט הWII ב2006 שלא עבד בכלל?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 19 יוני 2014, 19:20

DrKeo כתב:הפס4 נמכרת ברווח כבר היום. דבריו של קאז:
""It's been a hugely successful launch, but the key to the long term success of the platform lies in how solidly we can continue to grow the installed base," Hirai said. "In terms of game titles for PS4, as of April 13, 47 titles had been launched with a total of 20.5 million units being sold via retailers and over the network on the PlayStation Store. From a profitability perspective, PS4 is also already contributing profit on a hardware unit basis, establishing a very different business framework from that of previous platform businesses.""

ולא, שליטת תנועה הייתה קטסטרופה עד שהגיעה הMOVE. איך אתה בכלל יכול להשוות VR שעובד פשוט נהדר היום ויוצא לצרכן עוד מעט לבדיחה שהוא שלט הWII ב2006 שלא עבד בכלל?

הPS4 עצמה לא נמכרת ברווח, וכדאי שתשים לב לניסוח שחמקני לא פחות מזה של הטריילר של אנצרטד: אם הPS4 עצמה היתה רווחית הוא היה אומר בפשטות profitable. כמתפלפלים עם משפט (ועוד מתורגם מיפנית) כמו contributing profit on a hardware unit basis זה אומר פשוט שפר יחידה של PS4 שנמכרה הביזנס עצמו רווחי. שקלל פנימה באנדלים, את הפלוס וכדומה.

הסיבה שאני יכול להשוות היא שVR לא עובד נהדר - גרסות המפתחים של האוקולוס פרימיטיביות ולא מספקות. שלט הWii היה מוצר שאולי לא עבד מדויק, אבל כמו שאמרתי כבר קודם הוא לא היה שיא הטכנולוגיה. שליטת תנועה מדוייקת יותר בג'ירוסקופים היתה כבר לפני השלט של הWii, ולמעשה אפילו החיישן עליו התבסס הקינקט כבר היה קיים לפני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים