הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: הנושא הרישמי למשחקי Dark Souls ו-Blood Borne

הודעהעל ידי bling » 16 אפריל 2015, 11:18

אוקיי הוטעיתי ע"י הידיעה של IGN שניסחה את זה בצורה מבלבלת ("המשחק כולל חבילת ההרחבה" שהבנתי מזה כאילו הם חיברו את המספרים משום מה) וגם כתבו SELLS ולא SHIPS אבל אפשר לקשר את זה לכך ש IGN נובים ולא יודעים את ההבדלים.

בכל מקרה הויכוח בכל מקרה נסגר כי FROM שחררה את המספרים של DS2 שלא כוללים את גרסת הדור הבא: 2.5 מליון יחידות.
During their Global Gamers Day event, Bandai Namco announced Dark Souls II has sold over 2.5 million copies since it was released on March 11, 2014. A new version of the game, Dark Souls II: Scholars of the First Sin, which includes all of the DLC packs plus balance changes came out for PlayStation 4, Xbox One, PS3, Xbox One, and PC just a few weeks ago.

Dragon Ball Xenoverse seems to be selling even stronger. The Dimps developed fighting game has sold 2.5 million copies since its February 2015 launch.

http://www.siliconera.com/2015/04/15/dark-souls-ii-sold-2-5-million-units-dragon-ball-xenoverse-breaks-2-million/

ככה שברור שהסדרה לא בירידה, כאילו זה די ברור מכל ההייפ מסביב שהיא רק בעלייה ויש יותר התרגשות ממנה מבעבר, וזה למרות ש DS2 נחשב לפחות טוב ע"י המעריצים וסבל גם מ PR נוראי בעקבות ה DOWNGRADE המאסיבי שעבר במודל התאורה שלו (מה שמשפיע יותר חזק מ DOWNGRADES מקבילים במשחקים גדולים כמו WD כי פה כמעט כל הקהילה הארדקורית ומחוברת לחדשות הללו).

בכל אופן החדשה הגדולה פה היא עד כמה סדרת סולס עדיין נישתית יחסית, פאק תראה איך דראגון בול מוכר מדהים בשביל כזה כותר שולי, רק מראה שבאמת במקרה של BB יש פה גם פקטור חזק של יובש מהדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 אפריל 2015, 15:36

פעם ראשונה נותרתי ללא כל vials לריפוי (לכל מי שטען שהמשחק הפך לקל בנושא הריפוי), Blood starved beast פשוט רוקן אותי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אפריל 2015, 15:41

bling כתב:אוקיי הוטעיתי ע"י הידיעה של IGN שניסחה את זה בצורה מבלבלת ("המשחק כולל חבילת ההרחבה" שהבנתי מזה כאילו הם חיברו את המספרים משום מה) וגם כתבו SELLS ולא SHIPS אבל אפשר לקשר את זה לכך ש IGN נובים ולא יודעים את ההבדלים.

בכל מקרה הויכוח בכל מקרה נסגר כי FROM שחררה את המספרים של DS2 שלא כוללים את גרסת הדור הבא: 2.5 מליון יחידות.

http://www.siliconera.com/2015/04/15/dark-souls-ii-sold-2-5-million-units-dragon-ball-xenoverse-breaks-2-million/

ככה שברור שהסדרה לא בירידה, כאילו זה די ברור מכל ההייפ מסביב שהיא רק בעלייה ויש יותר התרגשות ממנה מבעבר, וזה למרות ש DS2 נחשב לפחות טוב ע"י המעריצים וסבל גם מ PR נוראי בעקבות ה DOWNGRADE המאסיבי שעבר במודל התאורה שלו (מה שמשפיע יותר חזק מ DOWNGRADES מקבילים במשחקים גדולים כמו WD כי פה כמעט כל הקהילה הארדקורית ומחוברת לחדשות הללו).

בכל אופן החדשה הגדולה פה היא עד כמה סדרת סולס עדיין נישתית יחסית, פאק תראה איך דראגון בול מוכר מדהים בשביל כזה כותר שולי, רק מראה שבאמת במקרה של BB יש פה גם פקטור חזק של יובש מהדור הבא.

מצחיק שבדיוק ביום שאנחנו מנהלים את הויכוח הזה הם משחררים נתונים :)
אני אגיד לך את האמת, לי זה נשמע שהסדרה בסטגנציה, 2 עשה בערך כמו 1. אם נחזור לסיבה שבכלל דברנו על כל זה, נראה שDS2 לא ממש הביא קהל חדש, מכר מאוד דומה לDS1 וזה די מחזק את הטענה שBB מוכר מצויין לא כי הוא המשך של סדרת סולס אלה כי הוא בלעדי גדול AAA על קונסולה יבשה רצח :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אפריל 2015, 16:22

DrKeo כתב:מצחיק שבדיוק ביום שאנחנו מנהלים את הויכוח הזה הם משחררים נתונים :)
אני אגיד לך את האמת, לי זה נשמע שהסדרה בסטגנציה, 2 עשה בערך כמו 1. אם נחזור לסיבה שבכלל דברנו על כל זה, נראה שDS2 לא ממש הביא קהל חדש, מכר מאוד דומה לDS1 וזה די מחזק את הטענה שBB מוכר מצויין לא כי הוא המשך של סדרת סולס אלה כי הוא בלעדי גדול AAA על קונסולה יבשה רצח :)

אני חושב ש DS2 בעיקרון פתח טוב יותר אבל שבאופן כללי יש אכזבה מהמשחק בקרב לא מעט מהקהילה ושלא יהיו לו רגליים ארוכות מה שיפגע במכירות לטווח ארוך, אבל באופן כללי אני כן חושב שהסדרה גודלת ממשחק למשחק ונהפכת ליותר פופולרית וההימור שלי זה ש DS3 במידה וייעשה ע"י מיאזאקי הולך להיות הנמכר ביותר בסדרה.
יחד עם זאת הסכמתי מהרגע הראשון שההצלחה הגדולה של BB קשורה גם ליובש ושהוא אף פקטור גדול יותר, רק אני חושב שהסדרה לא בסטגנציה ושהיא היום יותר פופולרית מבעבר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אפריל 2015, 18:42

bling כתב:אני חושב ש DS2 בעיקרון פתח טוב יותר אבל שבאופן כללי יש אכזבה מהמשחק בקרב לא מעט מהקהילה ושלא יהיו לו רגליים ארוכות מה שיפגע במכירות לטווח ארוך, אבל באופן כללי אני כן חושב שהסדרה גודלת ממשחק למשחק ונהפכת ליותר פופולרית וההימור שלי זה ש DS3 במידה וייעשה ע"י מיאזאקי הולך להיות הנמכר ביותר בסדרה.
יחד עם זאת הסכמתי מהרגע הראשון שההצלחה הגדולה של BB קשורה גם ליובש ושהוא אף פקטור גדול יותר, רק אני חושב שהסדרה לא בסטגנציה ושהיא היום יותר פופולרית מבעבר.

נשמע שהוא באמת מכר ממש כמו DS1. אפילו לא מופרך לחלוטין שDS1 הצליח לעשות 200 אלף עותקים, מאז שדיווחו על המכירות שלו, לפני שנה.
אני לא חושב שאלו מספרים שמראים על עליה כלשהי בפופולאריות. בהתחשב בכך שהשקיעו הרבה יותר כסף בDS2 (בעיקר בשיווק, אני מתאר לעצמי), זה אפילו קצת מאכזב.
יכול מאוד להיות שאזור ה2.5 מיליון, שזה אחלה מכירות, זה השיא שהסגנון של FROM מסוגל אליו.

למרות זאת, מאוד אפשרי שנראה עם BB עליה במספרים. לא יפתיע אותי אם הוא יגיע גם לאזור 3 מיליון עותקים, אבל יותר מזה, דווקא כן יפתיע. אני גם מסכים שהסיבה העיקרית לעליה הזאת, היא התזמון של היציאה שלו, בתקופה יבשה במיוחד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אפריל 2015, 19:01

bling כתב:אני חושב ש DS2 בעיקרון פתח טוב יותר אבל שבאופן כללי יש אכזבה מהמשחק בקרב לא מעט מהקהילה ושלא יהיו לו רגליים ארוכות מה שיפגע במכירות לטווח ארוך, אבל באופן כללי אני כן חושב שהסדרה גודלת ממשחק למשחק ונהפכת ליותר פופולרית וההימור שלי זה ש DS3 במידה וייעשה ע"י מיאזאקי הולך להיות הנמכר ביותר בסדרה.

אין לנו ממש נתונים על השיגור שלו לצערנו, כל מה שאנחנו יודעים זה שהמשחקים יושבים על מספרים דומים. אני לא בטוח שאפשר לקרא לזה צמיחה, אפילו אם אחד מכר 2.5 מליון והשני 3 מליון אני לא בטוח שאפשר לקרא לזה צמיחה, זה די סטגנציה ועמידה במקום. אני משער שתהיה לו עוד צמיחה, אפילו מעבר ל3 מליון מאחר שds2 מקבל עוד מעט את הרימסטר שלו לקונסולות החדשות. אבל אני לפחות חושב שהמספרים האלה מראים על עמידה במקום.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 אפריל 2015, 21:11

Nucleus_Dawn כתב:
נשמע שהוא באמת מכר ממש כמו DS1. אפילו לא מופרך לחלוטין שDS1 הצליח לעשות 200 אלף עותקים, מאז שדיווחו על המכירות שלו, לפני שנה.
אני לא חושב שאלו מספרים שמראים על עליה כלשהי בפופולאריות. בהתחשב בכך שהשקיעו הרבה יותר כסף בDS2 (בעיקר בשיווק, אני מתאר לעצמי), זה אפילו קצת מאכזב.
יכול מאוד להיות שאזור ה2.5 מיליון, שזה אחלה מכירות, זה השיא שהסגנון של FROM מסוגל אליו.

למרות זאת, מאוד אפשרי שנראה עם BB עליה במספרים. לא יפתיע אותי אם הוא יגיע גם לאזור 3 מיליון עותקים, אבל יותר מזה, דווקא כן יפתיע. אני גם מסכים שהסיבה העיקרית לעליה הזאת, היא התזמון של היציאה שלו, בתקופה יבשה במיוחד.

שום דבר שקשור להיותו אחד המשחקים הטובים שיצאו בשנים האחרונות והשבחים מקיר לקיר? אם היה עוד משחק טוב במקביל אז איש לא היה קונה אותו? זו חתיכת יומרה.

סיימתי סוף-סוף את
ספויילר: הצג
Blood starved beast
איזה קרב אדיר, אני פשוט מת על המשחק הזה. אי אפשר להפסיק לשחק בו. פשוט גיימפליי מושלם.
בהפעלה האחרונה של המשחק קיבלתי הודעה שהשרתים ירדו לתחזוקה ב-23 לחודש, בקורולציה להודעה הקודמת שלהם שהעדכון הבא יגיע במקביל לירידת השרתים ניתן לנחש שהעדכון המיוחל יגיע שבוע הבא. יהיה מעניין לראות את השיפור בזמני הטעינה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אפריל 2015, 21:19

Death_119 כתב:שום דבר שקשור להיותו אחד המשחקים הטובים שיצאו בשנים האחרונות והשבחים מקיר לקיר? אם היה עוד משחק טוב במקביל אז איש לא היה קונה אותו? זו חתיכת יומרה.

סיימתי סוף-סוף את
ספויילר: הצג
Blood starved beast
איזה קרב אדיר, אני פשוט מת על המשחק הזה. אי אפשר להפסיק לשחק בו. פשוט גיימפליי מושלם.

לא ממש יומרה. סתם היגיון.
קודם כל, אני לא חושב שהוא אחד המשחקים הטובים שיצאו בשנים האחרונות, אבל זה פחות משנה. שבחים מקיר לקיר, קיבלו גם שני קודמיו. ראינו טוב מאוד איך הם מוכרים, כאשר יש תחרות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 אפריל 2015, 21:32

Nucleus_Dawn כתב:
לא ממש יומרה. סתם היגיון.
קודם כל, אני לא חושב שהוא אחד המשחקים הטובים שיצאו בשנים האחרונות, אבל זה פחות משנה. שבחים מקיר לקיר, קיבלו גם שני קודמיו. ראינו טוב מאוד איך הם מוכרים, כאשר יש תחרות.

כל אחד וטעמו. אבל שחקן שאוהב גיימפליי איכותי ולא את הרפיסות של חצי מהמשחקים בימינו לא יוכל שלא להתאהב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אפריל 2015, 21:40

Death_119 כתב:כל אחד וטעמו. אבל שחקן שאוהב גיימפליי איכותי ולא את הרפיסות של חצי מהמשחקים בימינו לא יוכל שלא להתאהב.

אין פה קשר לגיימפליי איכותי, או לא. זה פשוט סגנון נישתי מאוד, לא סלחני בכלל. בעיני רבים, הרבה מאוד מהחלטות העיצוב במשחק הזה יראו אידיוטיות ושבורות מהיסוד ובצדק.
אין באף אחד מהמשחקים של FROM גיימפליי איכותי יותר משל משחקים מצליחים מאוד כמו FAR CRY, למשל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 אפריל 2015, 21:59

Nucleus_Dawn כתב:
אין פה קשר לגיימפליי איכותי, או לא. זה פשוט סגנון נישתי מאוד, לא סלחני בכלל. בעיני רבים, הרבה מאוד מהחלטות העיצוב במשחק הזה יראו אידיוטיות ושבורות מהיסוד ובצדק.
אין באף אחד מהמשחקים של FROM גיימפליי איכותי יותר משל משחקים מצליחים מאוד כמו FAR CRY, למשל.

ברור. אין ספק שמשחקי תפקידים הם ז'אנר נישתי, במיוחד הDungeon crawler שמבינהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 אפריל 2015, 22:03

Death_119 כתב:ברור. אין ספק שמשחקי תפקידים הם ז'אנר נישתי, במיוחד הDungeon crawler שמבינהם.

אם אתה מתכחש לעובדה שמשחקי FROM נישתיים באופן מובהק, אז אין לנו סיבה להתווכח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אפריל 2015, 12:27

DrKeo כתב:אין לנו ממש נתונים על השיגור שלו לצערנו, כל מה שאנחנו יודעים זה שהמשחקים יושבים על מספרים דומים. אני לא בטוח שאפשר לקרא לזה צמיחה, אפילו אם אחד מכר 2.5 מליון והשני 3 מליון אני לא בטוח שאפשר לקרא לזה צמיחה, זה די סטגנציה ועמידה במקום. אני משער שתהיה לו עוד צמיחה, אפילו מעבר ל3 מליון מאחר שds2 מקבל עוד מעט את הרימסטר שלו לקונסולות החדשות. אבל אני לפחות חושב שהמספרים האלה מראים על עמידה במקום.

חכה, זה לא כולל את גרסת הדור הבא ואין גם גרסת GOTY עם ההרחבה, יכול להיות של DS2 יש פחות רגליים בגלל שהוא נחשב לפחות טוב אבל איפה הסדרה באמת עומדת נוכל לראות כש DS3 יצא (במידה וייעשה ע"י ימאזאקי), אני אישית חושב שכל הטירוף וההייפ סביב BB זה גם עניין של יובש אבל גם כי הסדרה פופולרית יותר מתמיד (שזה עדיין נישתי יחסית- עם כל הדיון פה על סדרת סולס וההצלחה שלה, יוצא איזה משחק שאף אחד לא זכר בכלל כמו DBZ ומוכר מליונים בעשירית מהזמן שלקח לה)

Nucleus_Dawn כתב:

לא הבנתי את ההשוואה ל FAR CRY, הם ז'אנרים כ"כ שונים.
אם אתה מדבר על איכות כאיזה משהו אוניברסלי חוצה הגדרות אז לפחות מבחינת הביקורות אין הסכמה איתך וסדרת סולס ללא ספק איכותית יותר מ FAR CRY כש BB נחשב ל "איכותי" יותר מכולם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 אפריל 2015, 12:39

האמת שכל סדרת Souls, בהיבט של ביקורות ואהבת הקהל המאוד רחב - מזכירה לי קצת את עולם הקולנוע וסרטי ''האיכות'' שבו. תמיד יש את הסרטים האלה שכל מבקרי הקולנוע יעופו עליהם ויתנו להם את הציונים הגבוהים ביותר, נגיד על סיפור אהבה בין ירקן לבת אצולה בבוסניה-הרצגובינה בשנות המלחמה המאוחרות (אני מקצין בכוונה..). יכול להיות שהסרט, מבחינה קולנועית נטו, מדהים. כלומר, הצילום בו נפלא, הסאונד מוצלח, התפאורה והתלבושות מרהיבים והדיאלוגים מאוד תואמים לתקופה ומעבירים בדיוק את מה שצריך. אבל הסרט הזה לעולם לא יהיה שובר קופות. הוא לעולם לא יזכה להיות חביב הקהל, וברוב המקומות הוא יוקרן בקולנועי שוליים, כמו רשת לב בארץ. ואם בדיוק באותו הזמן יוקרנו עוד 4-5 סרטים טובים בבתי קולנוע אחרים, הוא כנראה לא יזכה להמון צופים. זה לא אומר שהסרט הוא לא טוב... הוא יכול להיות מצויין, אבל פשוט לא כולם...
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 אפריל 2015, 13:28

bling כתב:חכה, זה לא כולל את גרסת הדור הבא ואין גם גרסת GOTY עם ההרחבה, יכול להיות של DS2 יש פחות רגליים בגלל שהוא נחשב לפחות טוב אבל איפה הסדרה באמת עומדת נוכל לראות כש DS3 יצא (במידה וייעשה ע"י ימאזאקי), אני אישית חושב שכל הטירוף וההייפ סביב BB זה גם עניין של יובש אבל גם כי הסדרה פופולרית יותר מתמיד (שזה עדיין נישתי יחסית- עם כל הדיון פה על סדרת סולס וההצלחה שלה, יוצא איזה משחק שאף אחד לא זכר בכלל כמו DBZ ומוכר מליונים בעשירית מהזמן שלקח לה)

לא הבנתי את ההשוואה ל FAR CRY, הם ז'אנרים כ"כ שונים.
אם אתה מדבר על איכות כאיזה משהו אוניברסלי חוצה הגדרות אז לפחות מבחינת הביקורות אין הסכמה איתך וסדרת סולס ללא ספק איכותית יותר מ FAR CRY כש BB נחשב ל "איכותי" יותר מכולם.

ההשוואה נעשתה, כי FAR CRY מגיע ממפיצה שנואה, כולם מתלוננים על זה שהוא נוסחאתי והוא מצליח הרבה יותר מכל משחק של FROM. משחקי סולס מגיעים ממפתחת (והפעם, גם מפיצה) אהובה, אף אחד לא מתלונן על כך שהוא נוסחאתי (משחק רביעי עם אותה נוסחא, לעומת FC, שהוא משחק שלישי, עם אותה נוסחא) והוא מצליח הרבה פחות ממשחקי FC.
עם זאת, כל מה שהוא עושה, נעשה ברמה הגבוהה ביותר שאפשר. אם זה העולם הפתוח שבנוי נהדר, הירי המושלם, הגיוון האדיר בנשקים, הרמה הטכנית ועוד ועוד ועוד. FAR CRY עושה, את מה שהוא עושה, ברמה הגבוהה ביותר בתעשייה.
לעומת זאת, יש את משחקי FROM, שלמרות כל האהבה שלהם מהמבקרים ומהקבוצה הקטנה שנהנית מהם, עדין מאוד מאוד rough around the edges. נכון שיש שיפור מסוים מאז דימון סולס, אבל הוא איטי יותר מהשיפור בתעשייה כולה והם עדין מאחור בהרבה מאוד תחומים.

לגבי מה שהביקורות "אומרות", אתייחס רק לכך שאם נסמוך עליהן, אז גם DS2 טוב יותר מDS הראשון.

ההשוואה של קליימן נראית לי מתאימה פה. well put.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אפריל 2015, 14:22

Nucleus_Dawn כתב:
ההשוואה נעשתה, כי FAR CRY מגיע ממפיצה שנואה, כולם מתלוננים על זה שהוא נוסחאתי והוא מצליח הרבה יותר מכל משחק של FROM. משחקי סולס מגיעים ממפתחת (והפעם, גם מפיצה) אהובה, אף אחד לא מתלונן על כך שהוא נוסחאתי (משחק רביעי עם אותה נוסחא, לעומת FC, שהוא משחק שלישי, עם אותה נוסחא) והוא מצליח הרבה פחות ממשחקי FC.
עם זאת, כל מה שהוא עושה, נעשה ברמה הגבוהה ביותר שאפשר. אם זה העולם הפתוח שבנוי נהדר, הירי המושלם, הגיוון האדיר בנשקים, הרמה הטכנית ועוד ועוד ועוד. FAR CRY עושה, את מה שהוא עושה, ברמה הגבוהה ביותר בתעשייה.
לעומת זאת, יש את משחקי FROM, שלמרות כל האהבה שלהם מהמבקרים ומהקבוצה הקטנה שנהנית מהם, עדין מאוד מאוד rough around the edges. נכון שיש שיפור מסוים מאז דימון סולס, אבל הוא איטי יותר מהשיפור בתעשייה כולה והם עדין מאחור בהרבה מאוד תחומים.

לגבי מה שהביקורות "אומרות", אתייחס רק לכך שאם נסמוך עליהן, אז גם DS2 טוב יותר מDS הראשון.

ההשוואה של קליימן נראית לי מתאימה פה. well put.

אני לא מבין במיוחד בסדרה אבל נראה ש BB מרענן אותה יפה בניגוד ל FC4 שנראה ממש סוג של חבילת הרחבה, אבל אני לא הולך להכנס לזה כל כך כי לא שיחקתי באף אחד מהם וזה רק מהתרשמות שטחית של סרטונים וביקורות.
בעניין הביקורות אתה צודק, פשוט כשמדברים על איכות כאיזה מדד אוניברסלי אין לנו על מה להסתמך חוץ מביקורות.

ואישית אני חושב שאז כשיצא DS הראשון חלק מהמבקרים לא ידעו איך לאכול אותו והוא קצת נענש על כך, כשיצא DS2 הסדרה כבר היתה הרבה יותר אהודה ומבוססת וזה עזר לו בציונים גם (והרי בכל זאת מדובר במשחק טוב), תחושה שלי זה שאם DS1 היה יוצא היום אז אולי הממוצע שלו היה גבוה יותר אבל זה סתם תיאוריה מהתחת :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2015, 17:11

למה שלא ידעו לאכול את ds? הרי demon souls יצא לפני והפך את dark souls למאוד מצופה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 אפריל 2015, 19:21

bling כתב:אני לא מבין במיוחד בסדרה אבל נראה ש BB מרענן אותה יפה בניגוד ל FC4 שנראה ממש סוג של חבילת הרחבה, אבל אני לא הולך להכנס לזה כל כך כי לא שיחקתי באף אחד מהם וזה רק מהתרשמות שטחית של סרטונים וביקורות.
בעניין הביקורות אתה צודק, פשוט כשמדברים על איכות כאיזה מדד אוניברסלי אין לנו על מה להסתמך חוץ מביקורות.

ואישית אני חושב שאז כשיצא DS הראשון חלק מהמבקרים לא ידעו איך לאכול אותו והוא קצת נענש על כך, כשיצא DS2 הסדרה כבר היתה הרבה יותר אהודה ומבוססת וזה עזר לו בציונים גם (והרי בכל זאת מדובר במשחק טוב), תחושה שלי זה שאם DS1 היה יוצא היום אז אולי הממוצע שלו היה גבוה יותר אבל זה סתם תיאוריה מהתחת :)

לDS יש ממוצע 89 לשני 91, אין הבדל בין הציונים של שניהם ושניהם מאוד אהובים על המבקרים ועל מי ששיחק בהם.

מנגנון מגניב רצח שקיים בBB:
אחרי שהורגים בוס מסויים במשחק מתחילות להסתובב דמויות כלשהן בעולם המשחק, הן מופיעות בצורה אקראית, אם נהרגת בידי אחת הדמויות אתה נחטף לכלא בעולם המשחק שנמצא באזור אחר לחלוטין שמגיעים איליו רק בשלב מאוחר יותר של המשחק (החטיפה היא Cutscene ממבט ראשון), או בכלל לא (הוא נחסם אחרי בוס מסוים), מה שהופך את הבוס בו לאופציה במידה ורוצים. המקום קשה רצח בדרך כלל מהשלב במשחק שאתה נמצא כרגע מבחינת ציוד וזה פשוט מגניב. החטיפה מתרחשת פעם אחת, דרך אגב, מגיעים שם מהר מאוד לנקודה שאין לך Blood Vials כי לעבור שני יריבים שם דיי בהתחלה אם בוחרים לעשות זאת זה לא קל. בנוסף אחת הדמויות הראשונות שפוגשים שם משספת לך את הגרון באנימציה סופר ברוטאלית בכך שאתה עובר במסדרון והיא פשוט תופסת לך את הראש מהגב, מדהים.

שמתי לב שעלייה ברמות היא פשוט משימה קשה בטירוף בBB, הם העלו את רף המחיר ולמעשה המשחק אומר לך - "אין לך צורך אמיתי לעלות ברמה באמת, בשביל זה יש סקיל".

FarCry הוא משחק לשחקנים שלא באמת רוצים להתמודד עם אתגר במשחקים שלהם, שזה תכלס אותם שחקנים שנמשכים לAC, השני הוא כמובן קיצון ומרגיש לא פעם כמו יורש לDragon lair, משחק שמתנהל באוטומט, לחצת על כפתור אחד והדמות מתנהלת בצורה אוטומטית לחלוטין. זה בערך שני הקיצון של השחקנים, שחקנים שחושבים שאתגר זה חלק מההנאה מכל משחק, ללא שום קשר לז'אנר, לבין שחקנים שקשה להם עם הנושא, בדרך כלל הקז'ואלים שיש. בלי להזכיר את העובדה שFarCry הוא בקושי משהו שאפשר להגדיר כמשחק באמת, בסופו של יום זה רשימת מכולת של משימות שחוזרות על עצמן.

אנשים אולי שוכחים, אבל משחקים לרוב, לפחות הטובים שבהם ובטח מהעבר היו מאתגרים וקשים ואנשים שיחקו בשביל הגיימפליי ולא בשביל הגראפיקה. בימינו פתאום גיימפליי שמכבד את עצמו לא פעם מוחלף עבור מנוע גראפי נוצץ וקמפיין יחצני מושקע. אנשים שכחו שמשחק הוא קודם כל מה אתה עושה במשחק וכמה מהנה החוויה ורק אחר כך איך הוא נראה (לא שיש לי משהו נגד איך שBB נראה, זה בטוח).

זה גם מצחיק לראות אנשים משייכים רמת קושי לז'אנר, אין דבר כזה ז'אנר שהוא על פי רמת קושי, יש משחקים שהם קלים וקשים באותו ז'אנר. הז'אנר איליו מתייחס BB הוא ז'אנר שנקרא משחקי תפקידים וז'אנר נוסף שחופף אותו הוא Dungeon Crawler, חברים בו משחקים כמו זלדה, Metroid, DarkSider ועוד... BB הוא חלק מז'אנר מאוד פופולארי, בשל העובדה ששחקנים קז'ואלים הם אילו שהינם הרוב מבחינת קהל השחקנים כיום, משחק שגורם לשחקן להפסל הוא פתאום ז'אנר חדש. מגוחך. שחקנים לא נפסלים יותר בBB מאשר במשחקי מאריו טוב או בBattle toad או בNinja gaiden כל שהו. אבל כן, הוא שונה ביחס שלו לשחקן מאשר משחקים כמו FC או AC שהם פשוט אפס אתגר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2015, 19:38

BB לא דומה לזלדה או למטרויד (איך שייכת אותם יחד זה לא ממש ברור לי). הוא ARPG, יש כמה וכמה כאלה אבל הוא לא ממש דומה לאף אחד מהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אפריל 2015, 19:39

DrKeo כתב:למה שלא ידעו לאכול את ds? הרי demon souls יצא לפני והפך את dark souls למאוד מצופה.

אני זוכר שהסדרה התפוצצה מבחינת הקהילה החל מ DS הראשון, רק אז באמת התחלתי לשמוע חפירות על הסדרה הזו, זה לא שאני מרגיש שנעשה פה עוול גדול או משהו, אני פשוט חושב שיכול להיות שהמבקרים פספסו בזמנו את החשיבות שלו וההשפעה שלו.
בסופו של דבר DS הראשון הוא זה שעשה את כל השגעון הזה לפופולרי יותר וגרם לכך שלמשל יצוצו חיקויים כמו Lords of the fallen ואני מנחש שמשחקים נוספים בעתיד שיקחו השראה מהסגנון ופילוסופיית העיצוב שלו.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 אפריל 2015, 19:42

DrKeo כתב:BB לא דומה לזלדה או למטרויד (איך שייכת אותם יחד זה לא ממש ברור לי). הוא ARPG, יש כמה וכמה כאלה אבל הוא לא ממש דומה לאף אחד מהם.

הוא ועוד איך זהה, בכל המשחקים אתה עובר בין שלבים שונים, ההתקדמות שלך נעצרת בשל חפץ Y או בוס X, אתה אוסף משאבים בשביל לקנות את החפצים הבאים שיאפשרו לך להתקדם, אמרתי שהמשחק חיי בשני ז'אנרים, אחד מהם זהה, וזה הDungeon crawler לא התפקידים. ברור שאין שום עניין של דמות בשניים שציינת.

דרך אגב, אני לא היחיד שחושב ככה:
Some distinguish "dungeon crawlers" from rogue-likes and RPGs with stories and character-interaction, while others use the term to describe any game which features ample amounts of dungeon exploration (including Zork, Zelda and tabletop RPGs).

מהערך בוויקיפדיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2015, 20:07

bling כתב:אני זוכר שהסדרה התפוצצה מבחינת הקהילה החל מ DS הראשון, רק אז באמת התחלתי לשמוע חפירות על הסדרה הזו, זה לא שאני מרגיש שנעשה פה עוול גדול או משהו, אני פשוט חושב שיכול להיות שהמבקרים פספסו בזמנו את החשיבות שלו וההשפעה שלו.
בסופו של דבר DS הראשון הוא זה שעשה את כל השגעון הזה לפופולרי יותר וגרם לכך שלמשל יצוצו חיקויים כמו Lords of the fallen ואני מנחש שמשחקים נוספים בעתיד שיקחו השראה מהסגנון ופילוסופיית העיצוב שלו.

דימון סולס קבל ממוצע 89 (אותו ממוצע כמו דארק סולס) ו-GOTY בלא מעט אתרים כולל גיימספוט, איך אתה יכול להגיד שלא היה לDS הייפ? המשחק היה מפוצץ הייפ, הוא היה "דימון סולס הולך למולטי פלטפורם".

דודי, זחלן צינוקים הוא כינוי להמון משחקים, כולל משחקי RPG די כבדים וגם לזלדה. גם דיאבלו הוא זחלן צינוקים והקשר בינו לבין זלדה די קלוש. אני מודה שלא שחקתי בDARK SOULS, אבל שחקתי די הרבה בדימון סולס והדמיון בינו לבין זלדה די מקרי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 אפריל 2015, 20:15

DrKeo כתב:דימון סולס קבל ממוצע 89 (אותו ממוצע כמו דארק סולס) ו-GOTY בלא מעט אתרים כולל גיימספוט, איך אתה יכול להגיד שלא היה לDS הייפ? המשחק היה מפוצץ הייפ, הוא היה "דימון סולס הולך למולטי פלטפורם".

דודי, זחלן צינוקים הוא כינוי להמון משחקים, כולל משחקי RPG די כבדים וגם לזלדה. גם דיאבלו הוא זחלן צינוקים והקשר בינו לבין זלדה די קלוש. אני מודה שלא שחקתי בDARK SOULS, אבל שחקתי די הרבה בדימון סולס והדמיון בינו לבין זלדה די מקרי.

אני זוכר שזה היה די מפתיע שהוא לקח את GOTY בגיימספוט.
אולי אני טועה אבל הזיכרון שלי זה ש DS עשה את העסק למיני מפלצת שהוא היום :)

אני חושב שהמבקרים היו צריכים יותר להדגיש את החשיבות שלו, ממוצע 89 הוא לא רע אבל לטעמי הביקורות לא העבירו והדגישו את זה מספיק.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 אפריל 2015, 21:43

DrKeo כתב:דימון סולס קבל ממוצע 89 (אותו ממוצע כמו דארק סולס) ו-GOTY בלא מעט אתרים כולל גיימספוט, איך אתה יכול להגיד שלא היה לDS הייפ? המשחק היה מפוצץ הייפ, הוא היה "דימון סולס הולך למולטי פלטפורם".

אין הרגשה של Exploration בDiablo, המשחק הוא משחק ARPG קלאסי, כל מה שמעניין אותך זה להשיג את הLoot הבא ולעלות רמות רק כדי להסב עוד נזק. בזלדה ובBB יש רגש Exploration גדול מאוד, מה שמניע אותי להתקדם בBB זה לפגוש את הבוס הבא, לראות את האזור החדש ואיזה אוצרות הוא כולל ומי האוייבים שאני אפגוש, לגלות עוד סודות שחבויים בעולם, לא לעלות רמה כדי לעשות עוד X נזק, בגלל זה הדמות שלך גם נעצרת דיי מהר מבחינת הנזק במשחקים הללו וקשה מאוד לשדרג. לא אמרתי שהמשחקים זהים, BB הוא בנוסף משחק תפקידים, זלדה משום מה לא. אבל יש בינהם לא מעט חפיפה כמו שונות.

אני דווקא מאוד מסכים עם Bing, אני זוכר את החוויה האישית שלי:
כשיצא Demon souls הוא זכה לשבחים מקיר אל קיר, אבל כשקראתי את חוות הדעת של חברי פורום ויגיימס ששיחקו, כולם תיארו חוויה חדשה שלא מתאימה לכולם ששזורה במשחק עם מלא בעיות טכניות בפס3 לצד ממשקים בלתי סבירים ביפנית או עיצוב UI נוראי של דורות קודמים. המשחק היה נשמע כמו לשחק בDark souls עם ממשק משתמש של Dino crisis, אז נרתעתי.

כשיצא Dark souls היתה רכבת הייפ מטורפת, תאמת, הרוב היה בעצם העובדה שמשחק שהיה בלעדי לפס3 שבר פתאום לאקסבוקס, ואפילו היה מוצלח יותר. אז קניתי ישר, אבל לא נגעתי בו שלוש שנים, למה? כולם אמרו - "קשה, לא לכולם וכו...". אז אחרי שלוש שנים נגעתי והתאהבתי. אני חושב שהמשחקים הללו גודלים כל הזמן, למה? כי אנשים מנסים. המשחקים הללו תמיד תוארו כמשהו אחר, מרתיע כי הם פתאום התמקדו בגיימפליי שלהם, בחווית קהילתית אחרת ולא בערכי ההפקה שלהם, בכמה perks אתה מקבל כשאתה עולה ברמה במולטי או בעלילה מתוחכמת, אז הרבה אנשים, כמוני, שלא חוו אותם בעבר, הקשיבו לאנשים כמו שחר. אבל ברגע שהסרתי את האבק והוצאתי את DS מהמדף, הכל השתנה, ידעתי שBB הוא קנייה בטוחה עבורי, יעדתי שהוא יגרום לי לנטוש הכל רק כדי לשחק בו, וצדקתי.

כמוני יהיו עוד המון עם כל משחק שעובר ובמיוחד עם BB, שהוא פשוט חווית הגיימפליי הכי טובה שלא מעט גיימרים יחוו איי פעם ממשחק, לפחות עד BB הבא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אפריל 2015, 01:39

זה מה שהופך אותו וזלדה לדומים? חווית החקירת עולם? הרי אין שום דמיון בגיימפליי או במבנה משחק אז ההשוואה מוזרה לי. אם חקירה זה מה שמשותף להם אז אני משער ש״סגנון זלדה״ הופך להיות מושג מאוד רחב :)
ףבלינג, דימון סולס הוא זה ששבר את הסטיגמה. לפני שהוא יצא לא ציפו לכלום מfrom. פתאום כולם היו בשוק מהמשחק. Ds1 היה מלא הייפ בגלל דימון סולס, לא בגלל עצמו. אם ds1 היה יוצא בלי דימון סולס לפניו אז אף אחד לא היה מצפה לו, הוא היה הפתעה גמורה. בדיוק כמו שדימון סולס היה :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים