נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 מאי 2015, 21:14

bling כתב:הקרטריונים לאמברגו ממש לא בהכרח אומרים ״תנו ציון X", זו השערה שלך למה לא לכולם יש עותקים מוקדמים, כאמור על המבקר הספציפי הזה בגיימספוט אני סומך.

אתה מכיר מקרה שונה, בו יש הסרת אמברגו על אתר X, אבל לא על ציון Y?
בסדר גמור. זו בחירה שלך ואין איתה שום בעיה. אני פשוט לא סומך על שום דבר שקורה באתר הזה, מאז שהם פיטרו מבקר שכתב ביקורת שלילית על משחק. משהו השתנה שם מאז? שינו בעלים? הנהלה? התנצלו בפני הקוראים והבטיחו לאכוף הפרדה מוחלטת בין שיקולים פרסומיים ושיקולי עריכה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 מאי 2015, 22:29

Nucleus_Dawn כתב:
אתה מכיר מקרה שונה, בו יש הסרת אמברגו על אתר X, אבל לא על ציון Y?
בסדר גמור. זו בחירה שלך ואין איתה שום בעיה. אני פשוט לא סומך על שום דבר שקורה באתר הזה, מאז שהם פיטרו מבקר שכתב ביקורת שלילית על משחק. משהו השתנה שם מאז? שינו בעלים? הנהלה? התנצלו בפני הקוראים והבטיחו לאכוף הפרדה מוחלטת בין שיקולים פרסומיים ושיקולי עריכה?

זה לא מקרה של ביקורת מוקדמת בלעדית לאתר אחד, יש כמה וכמה אתרים שאמורים לפרסם ביקורת, קשה לי להאמין שכולם מוגבלים לביקורות חיוביות בלבד אבל נראה מחר.
מה שיפה פה זה שאם חלק יתנו ציון מאכזב יחסית זה יוכיח שהביקורות לגיטימיות, ואם לא זה לא יוכיח כלום כי רוב הסיכויים שהמשחק באמת פצצה, בכל מקרה אני מנצח :D

סתם, אבל באמת אני מאמין בכתב ההוא של גיימספוט ובכלל האתר מאז המקרה ההוא הפך להיות לאחד הקשוחים בתעשייה, אני חושב מתוך רצון להראות שהם השתפרו ולמדו את הלקח.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 מאי 2015, 23:09

bling כתב:זה לא מקרה של ביקורת מוקדמת בלעדית לאתר אחד, יש כמה וכמה אתרים שאמורים לפרסם ביקורת, קשה לי להאמין שכולם מוגבלים לביקורות חיוביות בלבד אבל נראה מחר.
מה שיפה פה זה שאם חלק יתנו ציון מאכזב יחסית זה יוכיח שהביקורות לגיטימיות, ואם לא זה לא יוכיח כלום כי רוב הסיכויים שהמשחק באמת פצצה, בכל מקרה אני מנצח :D

סתם, אבל באמת אני מאמין בכתב ההוא של גיימספוט ובכלל האתר מאז המקרה ההוא הפך להיות לאחד הקשוחים בתעשייה, אני חושב מתוך רצון להראות שהם השתפרו ולמדו את הלקח.

אין דרך להוכיח לכאן ולכאן. אתה צודק.
אבל זה שכמה אתרים שנתנו ציונים גבוהים פרסמו מוקדם, דווקא לגמרי אפשרי. זה פשוט סעיף באמברגו עבור כולם. אם תתן ציון גבוה, תוכל לפרסם קודם. ידוע שזה נעשה כמה פעמים בעבר.

הממ... גרמת לי לרצות לבדוק אותו שוב. אולי אוסיף אותו לסבב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 מאי 2015, 23:56

הביקורות של גיימספוט תמיד היו מהטובות בתעשייה. קווין ואן אורד הוא באמת מהכתבים הטובים, גם אם יש לו (ולגיימספוט בכלל) נטייה להעריך יתר על המידה משחקים ליברליים ופרו LGBT.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2015, 00:22

InterAl כתב:הביקורות של גיימספוט תמיד היו מהטובות בתעשייה. קווין ואן אורד הוא באמת מהכתבים הטובים, גם אם יש לו (ולגיימספוט בכלל) נטייה להעריך יתר על המידה משחקים ליברליים ופרו LGBT.

אני לא בטוח שמשחק שבו אוספים קלפים של ערומות ומשכיבים כל דבר על ימין ועל שמאל על גבי חד קרן נכנס לקטגוריה :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 12 מאי 2015, 08:05

DrKeo כתב:אני לא בטוח שמשחק שבו אוספים קלפים של ערומות ומשכיבים כל דבר על ימין ועל שמאל על גבי חד קרן נכנס לקטגוריה :)

אבל יש גיוון! יש גם ירוקות, כחולות, עם אוזנים מחודדות (האמת שבאופן אמיתי - מכיוון שהאלפים נחשבים "נחותים" בעולם המשחק - יש פה דווקא אמירה אמיצה של הדמות הראשית שלא בוחלת באף דמות נשית...)
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 12 מאי 2015, 11:27

DrKeo כתב:אני לא בטוח שמשחק שבו אוספים קלפים של ערומות ומשכיבים כל דבר על ימין ועל שמאל על גבי חד קרן נכנס לקטגוריה :)

חד קרן זה לדעתי מאד ליברלי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 מאי 2015, 12:18

bozeman כתב:אבל יש גיוון! יש גם ירוקות, כחולות, עם אוזנים מחודדות (האמת שבאופן אמיתי - מכיוון שהאלפים נחשבים "נחותים" בעולם המשחק - יש פה דווקא אמירה אמיצה של הדמות הראשית שלא בוחלת באף דמות נשית...)

אני משחק במשחק המחורבן של Family Guy למובייל והיה אירוע שבדיוק נגמר, של סטאר טרק. לקפטן של הספינה קוראים רייקר והיה לו משפט בנושא: "If it's humanoid, I slept with it".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 מאי 2015, 20:31

סיכום שנתי מיוביסופט: שנת הכספים של 2014 עבור יוביסופט היתה שנת שיא מבחינת הכנסות עם עלייה מטורפת של 45% לעומת שנת 2013 (1,463 מליון יורו לעומת 1007)

1) 3 מהמותגים שלהם היו חלק משבעת המשחקים הנמכרים ביותר לאותה שנה (UNITY+ROUGE, FC4 ו WATCH DOGS)
2)עלייה חדה ב market share (מחזיקים ב 12.8%)
3) 96.8% עלייה בהכנסות מדיגיטלי (!) שהגיעו בסכ"ה ל 382.7 מליון יורו שזה 26.1% מסך המכירות, רוב הגדילה באה מהפצה דיגיטלית, לאחר מכן מובייל והכנסות מ DLC.
4) משחקים משנים קודמות מראים רגליים ארוכות ועדיין מביאים הכנסה יפה (233 מליון יורו)
5)משחקי ה AAA של יוביסופט מכרו יותר מ 30 מליון עותקים (יוניטי+רוג, WD, FC4, ה CREW)

הצהרות לעתיד:
1) יוביסופט לא תוציא עוד משחקי דור קודם (360 + PS3) מלבד JUST DANCE, זהו מבחינתה הדור הקודם מת רשמית ולא יגיע לשם AC חדש השנה. די ברור שהמכירות של ROGUE ובכלל משחקי דור קודם אחרים כמו FC4 סבלו מירידה דרסטית וזה כבר לא שווה כלכלית.
2) יוביסופט מצפה מ Rainbow Six Siege למכור יותר מ 7 מליון יחידות במהלך חייו.
3) מצפה ממכירות ה AAA לשנה זו לרדת מ 30 מליון משום שמתוכננים פחות משחקי AAA ואין מותגים גדולים וחדשים כמו Watch Dogs
4) במרץ 2016 יצא משחק AAA חדש ולא מוכרז - אפשר לשער שיחשף ב E3
5) ה DIVISION נדחה גם הוא לתחילת שנה הבאה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 מאי 2015, 06:25

באופן לא צפוי, הONE מכרה יותר מהPS4, במהלך חודש אפריל (בארה"ב).

עושה רושם שהשנה הזאת תראה שונה מהקודמת, מבחינת מכירות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2015, 11:05

Nucleus_Dawn כתב:באופן לא צפוי, הONE מכרה יותר מהPS4, במהלך חודש אפריל (בארה"ב).

עושה רושם שהשנה הזאת תראה שונה מהקודמת, מבחינת מכירות.

ממש שמחתי לראות את זה האמת, הגיע הזמן שסוני תשלם קצת במכירות על ההתנהלות שלה, למרות שאצל ה ONE המצב לא עדיף בינתיים, אבל לפחות מכל הידוע לנו יהיו להם חגים הרבה יותר טובים וגם עושה רושם ש E3 הרבה יותר טוב, נראה שהם יותר משתדלים כשזה מגיע ל AAA בלעדי וגם כשזה מגיע למבצעים ובאנדלים אטרקטיביים שבטח עזרו למה מאוד החודש הזה.

אבל לא צריך להסחף, נצחון בחודש אפריל המנומנם לא באמת מעיד איך יתר השנה תראה, סכ"ה ה ONE מכרה 187K, שזה לא רע לאפריל אבל מספר די קטן ביחס לחודשים המאוחרים יותר, ה WIIU אגב מכרה רק 43K, נראה לי שהווי עדיין מוכרת יותר...
בתוכנה הפס4 מכרה הכי הרבה וכמובן שסוני דיברה בעיקר על הנתון הזה ב PR שלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2015, 11:08

כל המכירות של הדור הזה לא ברורות לי. מיקרוסופט מוציאה יותר משחקים בחגים, עולה פחות מהפס4 ב50$ ונותנת בין 2 ל-4 משחקים חינם וסוני מוכרת יותר טוב בינואר. אז סוני מוציאה את הAAA הראשון של הדור בזמן שמיקרוסופט לא עושה כלום, עוברים 5 שבועות והONE פתאום למעלה. WTF?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2015, 11:14

DrKeo כתב:כל המכירות של הדור הזה לא ברורות לי. מיקרוסופט מוציאה יותר משחקים בחגים, עולה פחות מהפס4 ב50$ ונותנת בין 2 ל-4 משחקים חינם וסוני מוכרת יותר טוב בינואר. אז סוני מוציאה את הAAA הראשון של הדור בזמן שמיקרוסופט לא עושה כלום, עוברים 5 שבועות והONE פתאום למעלה. WTF?

סוני מכרה יותר טוב בחודש של BB, זה היה ברור שלא מדובר באנצ'רטד ושהאפקט שלו יחסית קצר, הוא נעלם מהטבלה של ה TOP 10 שמאחדת את כל ה SKU אבל הוא כן נמצא בטבלה של ה TOP 10 כשמפצלים SKU משותפים, זה משחק שיהיו לו רגליים אבל במספרים נורא קטנים כל חודש, האפקט המכירתי שלו כבר פג ומי שרצה את המשחק קנה אותו (ופס4) בפברואר-מרץ, אי אפשר לצפות שזה ימשיך גם לאפריל והלאה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 מאי 2015, 11:20

למיקרוסופט היה את הדיל בשיתוף עם גיימסטופ של ה125דולר בקניית XB1 כשמחזירים 360\פס3. זה כנראה מה שהטה את הכסף.

MKX מכר מעל 1.2 מליון עותקים. שני ה SKU האלה וMLB על הפס4 הם הSKU היחידים שמכרו מעל 100K באפריל. על בסיס SKU, בלאדבורן נמצא במקום ה4 עם ~82K.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2015, 11:31

bling כתב:סוני מכרה יותר טוב בחודש של BB, זה היה ברור שלא מדובר באנצ'רטד ושהאפקט שלו יחסית קצר, הוא נעלם מהטבלה של ה TOP 10 שמאחדת את כל ה SKU אבל הוא כן נמצא בטבלה של ה TOP 10 כשמפצלים SKU משותפים, זה משחק שיהיו לו רגליים אבל במספרים נורא קטנים כל חודש, האפקט המכירתי שלו כבר פג ומי שרצה את המשחק קנה אותו (ופס4) בפברואר-מרץ, אי אפשר לצפות שזה ימשיך גם לאפריל והלאה.

אני רואה את הפס4 מנצחת בלעדיו בינואר, אז הוא מגיע בפברואר כשחקן חיזוק. ציפי שהone תשאר למטה עד הורדת מחיר או יציאה של היילו. זה היה מוזר. כלומר אם אפקט bb הוא קצר, ציפיתי שלפחות יחזרו ליתרון של ינואר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 מאי 2015, 12:26

DrKeo כתב:אני רואה את הפס4 מנצחת בלעדיו בינואר, אז הוא מגיע בפברואר כשחקן חיזוק. ציפי שהone תשאר למטה עד הורדת מחיר או יציאה של היילו. זה היה מוזר. כלומר אם אפקט bb הוא קצר, ציפיתי שלפחות יחזרו ליתרון של ינואר.

כמו שקאז אמר המבצעים עשו את ההבדל החודש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 מאי 2015, 14:45

DrKeo כתב:כל המכירות של הדור הזה לא ברורות לי. מיקרוסופט מוציאה יותר משחקים בחגים, עולה פחות מהפס4 ב50$ ונותנת בין 2 ל-4 משחקים חינם וסוני מוכרת יותר טוב בינואר. אז סוני מוציאה את הAAA הראשון של הדור בזמן שמיקרוסופט לא עושה כלום, עוברים 5 שבועות והONE פתאום למעלה. WTF?

אני לא חושב שBB מוכר קונסולות כל כך. משחק סופ נישתי, שכנראה לא יצליח למכור יותר הרבה יותר מ3 מיליון יחידות. הצלחה נהדרת לFROM, כמובן, אבל אני לא חושב שאפשר לצפות שתהייה לו השפעה משמעותית ולאורך זמן.

נראה שככל שמתקרבים לחגים, היובש הצפוי בPS4 מתחיל לפגוע בה מעט. אני באמת לא חושב שזה יותר מזה.

---

בלינג, אתה בהחלט צודק שחודש אחד לא יכול להעיד על מגמה, אבל זה כבר מראה ששנה שלמה מינוס החגים של שליטה ללא עוררין במכירות, כבר לא תהייה לסוני. אם זה יהיה רק החודש הזה, אז זה באמת לא משנה הרבה. אם פתאום יהיו עוד איזה שלושה ואז גם שני החודשים של החגים (נראה לי שזולת הורדת מחיר, אין שום דבר שיכול למנוע מהONE להביס את הPS4 בחגים, כמו שהיא עשתה שנה שעברה), זה פתאום משמעותי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2015, 00:31

bling כתב:כמו שקאז אמר המבצעים עשו את ההבדל החודש.

אבל מדובר בבדיוק אותם מבצעים שהיו בינואר למשל, או פברואר... או מרץ. המבצע שקאז ציין למשל הוכרז רק שלושה ימים לפני שאפריל נגמר. חוץ מזה TRADE IN יש לכל החנויות הגדולות, אין לי מושג כמה קרדיט הן נותנות לקונסולה הקודמת (יכול להיות שהמבצע של בסט ביי נותן המון ביחס למה שאחרים נותנים) אבל זה לא איזו הסטריה טוטאלית, כנראה שזה עוד כמה דולרים בנוסף למה שמציעים ברגיל. הONE זולה בטרוף המון זמן, בערך מאוקטובר הקודם. היא ב350$ בכל מקום, היא מתחילה ב2 משחקים חינם ומעלה עם כל מני שנה של LIVE או שלט חינם וכל מני שטויות. לא ברור לי איך המבצעים שלא עבדו בינואר, פברואר או מרץ פתאום עובדים באפריל.

בקיצור, אני לא מצליח להבין את דפוס המכירות של הדור הזה, זה הכל. מי שכן מצליח מקבל ממני תואר גאון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 מאי 2015, 11:35

DrKeo כתב:אבל מדובר בבדיוק אותם מבצעים שהיו בינואר למשל, או פברואר... או מרץ. המבצע שקאז ציין למשל הוכרז רק שלושה ימים לפני שאפריל נגמר. חוץ מזה TRADE IN יש לכל החנויות הגדולות, אין לי מושג כמה קרדיט הן נותנות לקונסולה הקודמת (יכול להיות שהמבצע של בסט ביי נותן המון ביחס למה שאחרים נותנים) אבל זה לא איזו הסטריה טוטאלית, כנראה שזה עוד כמה דולרים בנוסף למה שמציעים ברגיל. הONE זולה בטרוף המון זמן, בערך מאוקטובר הקודם. היא ב350$ בכל מקום, היא מתחילה ב2 משחקים חינם ומעלה עם כל מני שנה של LIVE או שלט חינם וכל מני שטויות. לא ברור לי איך המבצעים שלא עבדו בינואר, פברואר או מרץ פתאום עובדים באפריל.

בקיצור, אני לא מצליח להבין את דפוס המכירות של הדור הזה, זה הכל. מי שכן מצליח מקבל ממני תואר גאון.

אתה בטוח שהמבצע של גיימסטופ לא רץ לאורך אפריל? אתה באמת זוכר את היום שהוא עלה? סחטיין אם ככה על הזיכרון לפרטים שוליים :P
דווקא עד חודש אפריל היתה תבנית די ברורה, הפס4 מפרק את ה ONE כי הוא נתפס כטוב יותר, מגיעים לחגים, ל ONE יש באנדלים מדהימים והוא גם זול יותר, הוא מפרק את הפס4, עוברים החגים חוזרים לשגרה והפס4 חוזר למכור יותר עד חודש אפריל שכנראה בכל זאת היו בו מבצעים טובים יותר ל ONE, או לחלופין, יכול להיות שבכל החודשים הללו של 2015 הפס4 מכרה טוב יותר בהפרש קטן יחסית והחודש ה ONE היא זו שמכרה טוב יותר בהפרש קטן, אז כשמדברים על הפרשים קטנים במכירות כל חודש יכול להיות שאפילו כמה מבצעים מקומיים הטו את הכף לטובת קונסולה כזו או אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2015, 19:20

bling כתב:אתה בטוח שהמבצע של גיימסטופ לא רץ לאורך אפריל? אתה באמת זוכר את היום שהוא עלה? סחטיין אם ככה על הזיכרון לפרטים שוליים :P
דווקא עד חודש אפריל היתה תבנית די ברורה, הפס4 מפרק את ה ONE כי הוא נתפס כטוב יותר, מגיעים לחגים, ל ONE יש באנדלים מדהימים והוא גם זול יותר, הוא מפרק את הפס4, עוברים החגים חוזרים לשגרה והפס4 חוזר למכור יותר עד חודש אפריל שכנראה בכל זאת היו בו מבצעים טובים יותר ל ONE, או לחלופין, יכול להיות שבכל החודשים הללו של 2015 הפס4 מכרה טוב יותר בהפרש קטן יחסית והחודש ה ONE היא זו שמכרה טוב יותר בהפרש קטן, אז כשמדברים על הפרשים קטנים במכירות כל חודש יכול להיות שאפילו כמה מבצעים מקומיים הטו את הכף לטובת קונסולה כזו או אחרת.

זה לא הזיכרון, זה גוגל. פשוט גיגלתי את המבצע, הוא עלה ב28 לאפריל :)

כן, מכירות קצת מוזרות לי. דבר ראשון למה שהפס4 תמכור יותר כשיש לה פחות משחקים והיא יקרה יותר זה נשגב ממני. למה הone פתאום תנצח באפריל אפילו לא ברור יותר. אולי באמת זה הפרש קטנטן שגרם לזה, פשוט לא זכור לי דיווחים על הפרשים קטנטנים בינואר עד מרץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מאי 2015, 23:13

לא שמתי לב שהביאו את המספרים של הפס4, אז הנה הם:
Xbox One = 187,000 units
PS4 = 174,730 units
Wii U = 42,890 units

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 מאי 2015, 23:41

יפה המספרים מוכיחים שיש משהו בתיאוריה שלי, איך אמרת שקוראים לי?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 מאי 2015, 08:41

זה מצחיק שאתם דנים בהפרשים כשההפרש ביו שתי הקונסולות מתקרב לכמעט פי 2. 23 מיליון מול 13. אין סיכוי לאקסבוקס להתאושש מול הפס4.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 מאי 2015, 10:36

Death_119 כתב:זה מצחיק שאתם דנים בהפרשים כשההפרש ביו שתי הקונסולות מתקרב לכמעט פי 2. 23 מיליון מול 13. אין סיכוי לאקסבוקס להתאושש מול הפס4.

כן. כמו שלא היה סיכוי לPS3 לסגור פער של 10 מיליון בדור הקוד.

עריכה:
התכוונתי לכתוב בדור הקודם, אבל דור הקוד גם עובד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 מאי 2015, 11:12

Nucleus_Dawn כתב:
כן. כמו שלא היה סיכוי לPS3 לסגור פער של 10 מיליון בדור הקוד.

עריכה:
התכוונתי לכתוב בדור הקודם, אבל דור הקוד גם עובד.

רק שהפס3 יצאה בהפרש של שנה (שיצרה את מרבית הפער) במחיר הרבה יותר יקר. המגמה של דור קודם היא בדיוק המגמה של עכשיו. אין מה לעשות, אנשים אוהבים יותר את הקונסולות של סוני.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים