נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2015, 16:44

אז קחו את ריץ' כדוגמה, לא צריך להדבק להיילו 4 :)
זירות גדולות מהיילו 3, גרפיקה טובה בהרבה, 720P.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 29 יוני 2015, 16:47

יש לו כמה איזורים רחבים, אבל לא סאנדבוקס פתוח כמו שחושבים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 15:05

נתונים מעניינים על המכירות של משחקי DARK SOULS:

הסדרה הגיעה ל8.5 מיליון יחידות. הם מתחלקים כך:
Dark Souls has sold 2,828,000 units worldwide
Dark Souls: Prepare to Die Edition ("with Artorias of the Abyss") has sold 2,765,000 units worldwide
Dark Souls 2 has sold 2,311,000 units worldwide
Dark Souls 2: Scholar of the First Sin has sold 600,000 units worldwide
That's a total of 8,504,000 sold

אם נחבר את הגרסאות של כל משחק (כולל הריימייק של 2 לדור הבא):
דארק סולס 1 מכר 5.6 מיליון יחידות.
דארק סולס 2 מכר 2.9 מיליון יחידות.

כ3.25 מיליון יחידות נמכרו על הPC (לפי SteamSpy, שהסייגים לגבי הנתונים שלהם מוכרים, אני חושב).
- דארק סולס 1 מכר כ2 מיליון יחידות על הPC.
- דארק סולס 2 מכר 1.25 מיליון יחידות על הPC.
בהנחה והנתון הזה נכון, נראה די בטוח שכל משחק בסדרה ייצא גם לPC. מעניין כמה כל משחק מכר בכל אחת מהקונסולות שעליהן הוא יצא. יכול להיות שגירסאת הPC היא הפופולארית מכולם?

אין השוואה בכל הנוגע לקצב המכירות, אבל (אם נניח שהמספרים עדכניים לחודש הזה) דארק סולס 1 מכר 5.6 מיליון יחידות, תוך 3 שנים ו8 חודשים.
דארק סולס 2 מכר 2.9 מיליון יחידות בשנה ושלושה חודשים.
לא חושב שאפשר להסיק מזה שום דבר. יכול להיות שמדובר בקצב זהה, קצב טוב יותר, או קצב טוב פחות.

יהיה מעניין לראות בעתיד איך המכירות של BB נראות בהשוואה. לא אופתע כלל לראות שבעוד שנה, הוא עדין לא יגיע ל2.9 מיליון היחידות של דארק סולס 2.

שורה תחתונה - מספרים נהדרים למשחקים כל כך נישתיים. ברור שיש להם רגליים ארוכות למדי והם ממשיכים למכור לאורך זמן.
כיף לראות מפתחת יפנית קטנה, מצליחה כל כך. יהיה מאוד מעניין לראות את המשך המכירות של הסדרה, אחרי שהמשחק השלישי בסגנון ייצא, בטווח של 3 שנים.

אגב, ביפן, המשחק בקושי מוכר. חלק ממגמת ההתרחקות מקונסולות נייחות.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 01 יולי 2015, 15:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 15:29

אמרתי לך בלינג שסדרת SOULS לא הייתה בעליה במכירות לקראת BB :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 15:35

DrKeo כתב:אמרתי לך בלינג שסדרת SOULS לא הייתה בעליה במכירות לקראת BB :)

חחח בדיוק ערכתי את המסקנה שלי בנוגע לקצב מכירות של המשחקים.
אני לא חושב שמהנתונים האלו אפשר להסיק משהו על קצב המכירות. לא לכיוון של מגמה חיובית ולא לכיוון של מגמה שלילית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 יולי 2015, 15:45

בדיוק באתי גם להתפלא על המסקנה שלך לגבי קצב המכירות.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 15:47

אני לא יודע מה להגיד לך, DS1 מכר פי 2 מDS2. אני לא ממש רואה מצב שDS2 מצליח אפילו להשוואת אליו. הסדרה הזאת בהערכה הכי נדיבה בסטגנציה, בהערכה היותר הגיונית במגמת ירידה במכירות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 15:52

DrKeo כתב:אני לא יודע מה להגיד לך, DS1 מכר פי 2 מDS2. אני לא ממש רואה מצב שDS2 מצליח אפילו להשוואת אליו. הסדרה הזאת בהערכה הכי נדיבה בסטגנציה, בהערכה היותר הגיונית במגמת ירידה במכירות.

אבל הוא מכר ככה בכמעט 4 שנים, לעומת שנה וקצת.
עם כל מיני מבצעי 5$, יכול להיות שדארק סולס 2 יגיע לשם. כמובן שגם האפשרות של סטגנטציה אפשרית. היא גם לא תפתיע אותי ככל. נניח, אחרי שסיימתי פעם אחת את דארק סולס 2, די נמאס לי מהסגנון ורק לראות סרטונים של אנשים משחקים בBB מספיק לי. אין לי באמת חשק לשחק במשחק שוב וברור מאוד שהם כולם פחות או יותר אותו משחק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 15:58

כן, הוא מכר ב4 שנים אבל אני לא חושב שמשחק שכזה מוכר פי 2 עותקים בחייו המאוחרים. טוב נו, נראה ונחכים :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 16:01

DrKeo כתב:כן, הוא מכר ב4 שנים אבל אני לא חושב שמשחק שכזה מוכר פי 2 עותקים בחייו המאוחרים. טוב נו, נראה ונחכים :)

יכול להיות שכן. מבצעי סטים בטח עזרו, כמו גם ההתלהבות בכל מקום מBB. יכול מאוד להיות שזה גרם ללא מעט אנשים חדשים לקנות את המשחק.
גם בכלל לא יפתיע אם זה גם גרם להם ללמוד שהוא ממש לא בשבילם והם לא ינסו את דארק סולס 2, או כל משחק אחר של FROM, לעולם וככה הירידה במכירות תהייה אפילו יותר ברורה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 יולי 2015, 16:12

גם אם חשבתי שהסדרה במומנטום טוב (נחכה לראות את הנתונים של BB) עכשיו אני כבר פחות בטוח לגביה עם החליבה שהם מריצים עליה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 16:31

אני חושב שBB ימכור טוב, אולי יותר טוב מDS2. אבל זה מחזיר אותנו במעגל לאחור לויכוח ההוא שבגללו דברנו בכלל על המכירות של DS1 מול 2, זה שBB מכר כל כך טוב כי הוא בלעדי לפלטפורמה שלא היה מה לשחק עליה בזמנו, לא כי הפרנצ'ייז בגדילה מתמדת.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 16:35

DrKeo כתב:אני חושב שBB ימכור טוב, אולי יותר טוב מDS2. אבל זה מחזיר אותנו במעגל לאחור לויכוח ההוא שבגללו דברנו בכלל על המכירות של DS1 מול 2, זה שBB מכר כל כך טוב כי הוא בלעדי לפלטפורמה שלא היה מה לשחק עליה בזמנו, לא כי הפרנצ'ייז בגדילה מתמדת.

DS3 יהיה המבחן הגדול, כנראה. יהיה הרבה יותר קל להשוות אותו לשאר הסדרה, מאשר את BB.
זה רחוק מאוד מלהיות עובדה, או נתון, אבל אני חושב שכבר עכשיו כולם מרגישים שההתרגשות כלפיו קטנה באופן משמעותי. גם בגלל שהמחזור של המשחקיות גבר עם BB וגם בגלל שBB עוד נהנה מזה שיש לו סגנון אומנותי מיוחד. DS3 נראה בול כמו שני קודמיו, אז זה עוד משהו שעייפים ממנו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 יולי 2015, 16:36

DrKeo כתב:אני חושב שBB ימכור טוב, אולי יותר טוב מDS2. אבל זה מחזיר אותנו במעגל לאחור לויכוח ההוא שבגללו דברנו בכלל על המכירות של DS1 מול 2, זה שBB מכר כל כך טוב כי הוא בלעדי לפלטפורמה שלא היה מה לשחק עליה בזמנו, לא כי הפרנצ'ייז בגדילה מתמדת.

אם אני לא טועה טענתי שזה שילוב של שני הגורמים, היה הרבה הייפ לפרויקט הבא של מיאזאקי, עכשיו בתכל'ס רואים שהאינטרנט רעד הרבה פחות מ DS3 למרות שהוא גם של מיאזאקי ויש עליו דווקא רשמים טובים, אני חושב שזה לא רק כי יש יותר משחקים טובים ופחות יבש עכשיו אלא כי ההכרזה מוקדמת מדי ויש תחושה של קצת מיצוי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 16:37

bling כתב:

אם אני לא טועה טענתי שזה שילוב של שני הגורמים, היה הרבה הייפ לפרויקט הבא של מיאזאקי, עכשיו בתכל'ס רואים שהאינטרנט רעד הרבה פחות מ DS3 למרות שהוא גם של מיאזאקי ויש עליו דווקא רשמים טובים, אני חושב שזה לא רק כי יש יותר משחקים טובים ופחות יבש עכשיו אלא כי ההכרזה מוקדמת מדי ויש תחושה של קצת מיצוי.

אני מסכים איתך. זה בטח לא רק. זה שילוב של כל מיני גורמים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 יולי 2015, 16:59

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:אני לא יודע מה להגיד לך, DS1 מכר פי 2 מDS2. אני לא ממש רואה מצב שDS2 מצליח אפילו להשוואת אליו. הסדרה הזאת בהערכה הכי נדיבה בסטגנציה, בהערכה היותר הגיונית במגמת ירידה במכירות.

אבל הוא מכר ככה בכמעט 4 שנים, לעומת שנה וקצת.
עם כל מיני מבצעי 5$, יכול להיות שדארק סולס 2 יגיע לשם. כמובן שגם האפשרות של סטגנטציה אפשרית. היא גם לא תפתיע אותי ככל. נניח, אחרי שסיימתי פעם אחת את דארק סולס 2, די נמאס לי מהסגנון ורק לראות סרטונים של אנשים משחקים בBB מספיק לי. אין לי באמת חשק לשחק במשחק שוב וברור מאוד שהם כולם פחות או יותר אותו משחק.

לטעמי אפשר לומר את זה על רוב המשחקים ובפרט על סדרות משחקים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 01 יולי 2015, 17:03

והחיים בכלל....
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 יולי 2015, 17:07

bozeman כתב:והחיים בכלל....

רק לקראת 30 וצפונה
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2015, 14:06

יוביסופט מדווחת על רווח של 93 מליון ברבעון הזה, ירידה של 73% מהמכירות ברבעון הזהה בשנה שעברה (בעיקר בגלל ששנה שעברה היה לה את WD והשנה כלום ברבעון הזה). רוב המכירות שלה על הפס4 עם 27%, מקום שני בצורה מפתיעה הוא דווקא הPC שקרוב בצורה מפתיעה לפס4 עם 23% מהמכירות ובמקום השלישי הרחוק נמצאים ביחד הפס3, ה360 והONE שיחד הרכיבו 11% מהמכירות. עוד 2% הגיעו מהWIIU והWII שיחד מהוות 3% מהמכירות. שאר המכירות לא פורטו אבל הן כנראה מגיעות מסלולרי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 יולי 2015, 15:03

שחכת לציין את אחד הנתונים החשובים- ש 56% מההכנסות הגיעו מדיגיטלי, כמובן שזה לא מצביע על הפער בין ריטייל ולדיגיטלי ב AAA שהרי הנתון הזה כולל כל מדיה דיגיטלית כולל אינדים ו DLC.

באופן כללי מדובר ברבעון כמעט מת לחלוטין מבחינתם (ועדיין עבר את הציפיות הנמוכות שהיו להם מלחתכילה) ככה שקשה להסיק ממנו מסקנות מרחיקות לכת, מה שכן אפשר ללמוד זה שהפלטפורמה הדיגיטלית משמשת כזרם הכנסות חזק במיוחד בתקופה שכזו שנשענת בעיקר על רגליים של מוצרים שונים וה PC מראה שהוא פלטפורמה דיגיטלית מצויינת ולכן הוא מככב ככה בהכנסות של הרבעון.

ה XB1 עם מספרים רעים למדי, זהים לפלטפורמות דור קודם.
אומנם מדובר ברבעון מת ואני בטוח שברבעון עם AAA ענק המספרים של ה XB1 יזנקו ושל ה PC יצטמקו אבל גם רגליים ארוכות זה דבר חשוב ופה משום מה המספרים של ה ONE נמוכים מאוד, גם בכמה משחקי AAA האחרונים שיצאו (באטמן, הוויצ'ר, פרויקט מכוניות) האחוזים של גרסת ה ONE היו נמוכים, מעניין אם זה מעיד על פער שגדל בעולם בין הפלטפורמות או שמדובר במקרים נקודתיים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 10 יולי 2015, 15:10

לא לא לא! על הPC זה הכל פיראטיות!! מה פתאום מכירות טובות? הם בטח התבלבלו וספרו עותקין פיראטיים יחד עם החוקיים. ;) .
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 יולי 2015, 15:20

Klayman כתב:לא לא לא! על הPC זה הכל פיראטיות!! מה פתאום מכירות טובות? הם בטח התבלבלו וספרו עותקין פיראטיים יחד עם החוקיים. ;) .

אכן ה PC מראה שהוא פלטפורמה מצויינת וצינור הכנסה חשוב, למרות שברבעונים "נורמלים" שבהם יובי משחררת משחק גדול המספרים נראים אחרת:
תמונה

זה הרבעון של WD, ה PC חזר למספרים צנועים יותר אבל עדיין נותן פייט ל ONE, הפס4 המלכה הבלתי מעורערת של יובי, גם ברבעוינים מתים וגם בריווחיים.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 יולי 2015, 15:57

DrKeo כתב:יוביסופט מדווחת על רווח של 93 מליון ברבעון הזה, ירידה של 73% מהמכירות ברבעון הזהה בשנה שעברה (בעיקר בגלל ששנה שעברה היה לה את WD והשנה כלום ברבעון הזה). רוב המכירות שלה על הפס4 עם 27%, מקום שני בצורה מפתיעה הוא דווקא הPC שקרוב בצורה מפתיעה לפס4 עם 23% מהמכירות ובמקום השלישי הרחוק נמצאים ביחד הפס3, ה360 והONE שיחד הרכיבו 11% מהמכירות. עוד 2% הגיעו מהWIIU והWII שיחד מהוות 3% מהמכירות. שאר המכירות לא פורטו אבל הן כנראה מגיעות מסלולרי.

לא הבנתי למה כתבת שה-one/ps4/ps3 הרכיבו יחד 11% מהמכירות? בפועל כל אחת מהן בנפרד הביאה 11%.
לא שזה באמת משנה, מדובר ברבעון שנשען רק על back-catalog של משחקים ישנים והפער המטורף מהרבעון שנה שעברה די ממחיש את זה. את הכסף האמיתי הם כנראה יעשו בעונת החגים.

האמת היא שעם הרי-ריליס של גרסת הPC המשודרגת ועם קונסולות הדור הבא, אני די בטוח שDS2 יעבור די בקלות את המכירות של המשחק הראשון. הבעיה היחידה שלו מלכתחילה הוא שהמשחק יצא לקונסולות דור קודם בסוף מחזור החיים שלהן, וזה די נפתר עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2015, 16:16

זה מה שהיה כתוב באתר שקראתי את הידעה בו, בדיעבד הסתבר שזאת טעות וכל אחת מהן מכרה 11%, לא כולן יחד 11%.

בנושא DS2, אין לו באמת יותר מדי סיכוי. הוא עומד כרגע על חצי מDS1 פחות או יותר, BB כבר יצא לפס4 כך שמי שרוצה משחק בסגנון יקנה אותו אז אני בספק על פטנציאל המכירות שלו על הפס4 ו-DS3 יוצא עוד חצי שנה כך שהמכירות של DS2 בכלל יעלמו בתחילת 2016. לדעתי אין מצב שDS2 מגיע למכירות של DS1. וכך או כך זה לא משנה, הנקודה העיקרית היא שהסדרה הזאת ממש לא בצמיחה. היא פשוט סדרת נישה עם קהל הארד קור.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 יולי 2015, 18:00

הרימייק של DS1 הכפיל את המכירות שלו, וזה בלי לצאת לשתי פלטפורמות חדשות. למה לדעתך שDS2 לא יעשה את אותו הדבר?
קח בחשבון שאנחנו אפילו לא יודעים כמה עדכני הנתון. אין על המצגת שממנה שאבו את הנתונים תאריך ויכול להיות שהיא בכלל יצאה לפני גרסאות הדור הבא.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים