דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יולי 2015, 21:12

ואו, כאוס בשוק בלי סטנדרטים? מי היה מאמין :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2015, 01:44

מוצרים כאלה, אם יצליחו כמובן, ״יכריחו״ את אוקולוס להוציא אולי דגם ״חופשי מכבלים״ מהר יותר.
עוד ועוד חברות ינסו לעשות את ה״טייק״ שלהם וזה יוביל לתחרות ״קשה״ יותר שתוביל עבורנו את המחירים ותזרז את הקידמה שלהן. כמה שיותר שחקנים - יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2015, 01:47

או שאנשים ימנעו מלקנות, בגלל שיש כאוס כזה ואין תמיכה מלאה באף מכשיר, אז יקח יותר זמן לשוק להתייצב ויקח יותר זמן עד שיהיו משקפי VR שבטוח לקנות.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2015, 02:05

קשה לי להאמין... אם החוויה מספיק טובה ויש גם ככה מספיק במה לשחק או מה לראות (תוכן) - אז נכון שזה לא יהיה טוב כמו עוד 3 שנים, אבל זה נכון גם לגבי עוד 6 ו-12 שנים... אם לא יהיה מספיק תוכן אז אתה צודק, ובגלל זה אני חושב שרוב הצרכנים ילכו ״על בטוח״ ויקנו וייב או אוקולוס. אבל טוב שיש נישות אחרות וגישות מגוונות, וביום שאחת מהן תעלה על חידוש מספיק מגניב - היא תצליח יותר והגדולות יחקו אותה.
קיצר - כמו כל מוצר בערך (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יולי 2015, 03:42

אף אחד לא יקנה את זה. אוקולוס היא השחקן היחיד עם כסף, כל השאר עניים או סוג של אינדי איזוטרי. רק לVALVE יש סיכוי אם הם יחליטו להשקיע, אם לא אנחנו בדרך למונופול של אוקולוס.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2015, 13:17

DrKeo כתב:אף אחד לא יקנה את זה. אוקולוס היא השחקן היחיד עם כסף, כל השאר עניים או סוג של אינדי איזוטרי. רק לVALVE יש סיכוי אם הם יחליטו להשקיע, אם לא אנחנו בדרך למונופול של אוקולוס.

חבל על ה10 איש שכן יקנו את זה.
ועל השלושה משחקים שייצאו לזה באופן בלעדי ועל האחד מהם שיהיה פשוט מבריק, אבל לעולם לא יזכה להצלחה והמפתחים אפילו לא יוכלו לפתח פורט למשקפי VR פופולאריים יותר.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2015, 14:04

...כמו ווי-יו וביונטה, למשל? :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2015, 14:31

Laskin כתב:...כמו ווי-יו וביונטה, למשל? :)

יותר כמו הOUYA (כי בכל זאת, אין אף יצרן VR שמשקיע קרוב למה שנינטנדו משקיעה במשחק אחד במשחקים. אולי רק VALVE, אבל אין לנו איך לדעת), רק אם היא לא היתה פועלת על סטנדרט של אנדרואיד, שמאפשר להמיר את המשחקים בקלות. היינו חיים בעולם פחות טוב, אם TOWERFALL היה נתקע שם, למשל.
אני משוכנע שגם יש כמה משחקים נהדרים שלא הגיעו לשום מקום, בגלל שהם יצאו קודם לOUYA.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2015, 16:08

כל מה שיצא לOuya היה בחנות של אנדרואיד אני חושב.
בכל אופן, רייזר קנו את אויה לפני איזה חודש נדמה לי

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2015, 16:16

Laskin כתב:כל מה שיצא לOuya היה בחנות של אנדרואיד אני חושב.
בכל אופן, רייזר קנו את אויה לפני איזה חודש נדמה לי

לא. היתה להם חנות משלהם. פלטפורמה בתוך פלטפורמה שהתוצאה שלה זה רק טוב. כמו למשל אנשים שפיתחו משחקים טובים וחשבו שהרעש שOUYA עשתה בקיקסטארטר יאפשר להם להצליח ובסוף מכרו איפשהו בין אפס לשני עותקים. מצפה לנו ועד מהכל-טוב הזה, עם משקפי VR.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 יולי 2015, 16:19

ממש לא כל מה שיצא לOUYA היה בחנות של אנדרואיד. היו להם משחקים בלעדיים. חלקם זמניים וחלק קבועים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יולי 2015, 21:04

אשמח לדעת איזה משחקים היו בלעדיים לאויה, ואי אפשר למצוא על האנדרואיד. יש לי חבר עם אויה (שהוא זנח אחרי שנה) וכשהייתי אצלו לא ראיתי שום דבר שלא הכרתי.

עריכה:
הסתכלתי עכשיו, הם ניסו להציל את עצמם ולקנות בלעדיות של אינדי שנראים ממש, ממש גרוע... סוג של צעד נואש.
חברה קטנה כזו לא יכולה להרשות לעצמה בלעדיים שיפתו לקוחות לקנות את הקונסולה שלה. ואלב כן. סוני כן. מיקרוסופט כן. גוגל כן... פייסבוק כן.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 04 יולי 2015, 21:58

מי שאכפת לו באמת מתחרות בשוק פלטפורמות משחקי הוידאו צריך לדחוף למצב עניינים בו תוכן בלעדי אינו עומד במרכז. רק אז תקבל תחרות אמיתית בכל האלמנטים. כל עוד שחקנים מקדשים משחקים בלעדיים אז סוני יכולים להמשיך עם שירות PSN רע ומיקרוסופט יכולה להמשיך לגבות עבור אונליין כי הקהל יהיה מוכן לבלוע את הצפרדעים של כל פלטפורמה בשביל האפשרות לשחק באנצ'רטד או היילו.
אפשר לראות את זה גם על המחשב כשדברים כמו יופליי ואוריג'ין לא עושים כלום לתחרות ולא באים לשפר את חוויית המשתמש אלא פשוט כמנוף לקבל יותר כסף מכל עותק.

רק כאשר הזרקור יוסט מתוכן בלעדי שכזה באמת תהיה תחרות על כל דבר ודבר. במחיר, בכוח, במולטיפלייר חינם, באפשרות לקבל משחקים חינמיים, בשלטים, בתמיכה במקלדות, בפונקציונליות VR, בUI ובעוד אלף ואחד פי'צרים אחרים. כי מכלול כל הדברים האלה יכריע בין איזה קונסולה לקנות במקום שהחברות יבנו על הבלעדיים שלהם וידעו שלא בוער בכלל להמשיך לשפר ולחדש בכל התחומים האחרים.

אפשר לראות את הסימנים לכך בדור הזה שהפס4 את הXB1 בקלות למרות שאנשי האינטרנט צועקים יום ולילה שעדיין אין משחקים בלעדיים בקאליבר גדול לקונסולה. אפשר לראות את זה בסקר שנילסן ערכו לפני מספר חודשים לגבי הסיבות שאנשים רכשו אחת מהקונסולות האלה, ושמשחקים בלעדיים לא היו בין 2-3 הסיבות הראשונות.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 06 יולי 2015, 17:02

מאמר להלן. 15 סיבות מדוע ה־VR ייכשל.

http://gamingbolt.com/15-reasons-why-vr ... -but-a-fad
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יולי 2015, 10:30

רונן, מה איתך אתה מתלהב מה VR?
ד"א רציתי לקרוא את הכתבה שהבאת, אבל אתר שמחלק את הסיבות ל 15 עמודים זה אתר זבל בעיני, אם הוא עושה דברים כאלו זולים קשה לי להאמין שרמת התוכן טובה במיוחד.

2 כתבות על VR שקפצו לי ב FEED, אתרים ישראלים עפים על ה VR של סאמסונג (GearVR)

Themarker:
http://www.themarker.com/technation/1.2677136

וואלה:
http://tech.walla.co.il/item/2870293

אם מזה הם כל כך מתלהבים מעניין איך הם יגיבו להיי-הנד כמו אוקולוס ו VIVE :)
-------------------------
ל OCULUS יש 20 משחקים בלעדיים כבר ל VR שהם מממנים במלואם, מתוך כתבה של Gamasutra בשיחה עם המנכ"ל:
“We have a pretty big investment into Oculus Studios’ triple-A, high production value games”

Oculus keeps some developers closer than others. The company has an Oculus Studios business, which fully funds Oculus-exclusive games like Insomniac’s Edge of Nowhere. Iribe says Oculus has about two dozen games it is fully funding via Oculus Studios. Sometimes studios approach Oculus about funding a game fully, and sometimes Oculus brings ideas to developers that they want to take part in its Oculus Studios program.

Oculus also has a publishing business that makes smaller investments into VR games that are non-exclusive to the Rift, and recently announced a $10 million indie game developer fund.

http://www.gamasutra.com/view/news/247607/8_key_VR_takeaways_from_a_chat_with_Oculus_CEO.php

על מי הוא מנסה אבל לעבוד עם המונח AAA? לפחות לפי חלק מאלו שראינו הוא צריך לעבוד על ההגדרות שלו מחדש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2015, 12:43

מעניין הנושא, 24 בלעדיים? אני מת לראות מה הם ואם הם באמת גדולים או שהם סתמיים. לסוני ומיקרוסופט יחד אין 24 משחקים בצינור כרגע, אני משער שההגדרה שלו מאוד רחבה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יולי 2015, 13:06

אם הוא מחשיב את המשחק של אינסומניאק ברשימה אז כבר ראינו שזה לא AAA, מקסימום A הייתי נותן מבחינת רמת הפקה.
אבל באמת המון משחקים גם אם לא כולם בהפקת ענק, זה חתיכת יתרון על VALVE, מאוד תמוה ש VALVE כמעט לא מדברת על התוסף שלה, יש להם את ה PR הכי מעפן בעולם, תמיד אפס הייפ איתם, לא כיף :(

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2015, 13:24

אני חושב שאם עדיין לא שמענו מהם כלום, יכול מאוד להיות שהם דוחים את זה להשקעה של הORANGE BOX הבא, כמו בתכנית החלומות שלי...
בינינו - גם 100 בלעדיים לא ישנו הרבה אם TF3, L4D3, PORTAL 3 וכמובן HL3 יצאו בבלעדיות לVIVE :)
זה נשק יום הדין!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2015, 13:32

bling כתב:אם הוא מחשיב את המשחק של אינסומניאק ברשימה אז כבר ראינו שזה לא AAA, מקסימום A הייתי נותן מבחינת רמת הפקה.
אבל באמת המון משחקים גם אם לא כולם בהפקת ענק, זה חתיכת יתרון על VALVE, מאוד תמוה ש VALVE כמעט לא מדברת על התוסף שלה, יש להם את ה PR הכי מעפן בעולם, תמיד אפס הייפ איתם, לא כיף :(

אם זה 24 משחקים ברמה של מה שאינסומניאק מראה אז זה מצויין לדעתי. אולי זה לא HL3 אבל זה כן נראה אחלה ואני חושב שהאפקט "ואו אני בתוך העולם" יתנו להם את השדרוג הזה שיהפוך אותם למגניבים. פשוט נראה לי שהכי מרשימים ברשימת ה24 האלה הם המשחק של אינסומניאק והחיקוי ICO אחרת הם היו מראים את האחרים :)

בנושא VALVE, אין לי מושג מה הולך שם. הם אפילו לא נותנים לנו חיזוקים שזה עדין יוצא השנה. הייתי רוצה לפחות לשמוע מהם שהוא יוצא השנה ויש אירוע גדול שלהם בתאריך X, רק בשביל להרגיע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2015, 13:39

אני לא חושב שהם בעצמם ראו איך רבע מהם נראים, בטח בשלב מוקדם מאוד בפיתוח.
ואני צנצנת ריבת בצל אם הVIVE יוצא השנה. נראה לי כמעט בלתי אפשרי, אלא אם הם עושים עוד החודש מסיבה גדולה ומכריזים פרטים. או שיצאו רק איזה 10 אלף יחידות השנה, ותמיד לא יישאר מלאי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2015, 13:47

יכול להיות שהוא לא יצא השנה, פשוט לא ברור לי למה אתה צנצנת. השלטים עובדים, המשקפיים עובדים, כל מי שניסה אומר שהכל שם עובד יופי. רק חסר האירוע שמראה כל מה שהם צריכים להראות ויש להם עוד 5 חודשים לשיגור התאורתי אז יש להם עדין זמן :)

אוקולוס מדברים באויר, מראים כל מני משחקים לא מעניינים במיוחד. אם VALVE עושה אירוע בספטמבר ומכריזים שהדבר ההוא של פורטל הוא משחק מלא ובלעדי לVIVE אז תהיה בטוח שכולנו נשכח את האוקולוס מאוד מהר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2015, 13:54

כי אין PR. זה מכשיר שצריך להדהד לכל התעשייה בראש, אבל בינתיים כל מי ששומע על VR שומע את המילה OCULUS אחר כך, ב-99 אחוז מהמקרים.
חוץ מזה, השלט שלהם נראה רחוק מאוד מאוד מאוד מלהיות מוצר גמור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2015, 14:02

Laskin כתב:כי אין PR. זה מכשיר שצריך להדהד לכל התעשייה בראש, אבל בינתיים כל מי ששומע על VR שומע את המילה OCULUS אחר כך, ב-99 אחוז מהמקרים.
חוץ מזה, השלט שלהם נראה רחוק מאוד מאוד מאוד מלהיות מוצר גמור.

אולי הם הולכים על טקטיקת PR שונה, כמו סוני אגב שלא מדברת על המורפיוס חוץ מאשר מאחורי דלתיים סגורות. אפל לא מכריזה על כלום עד שבועיים ליציאה של המכשיר, גם VALVE יכולה להכריז חודשיים או שלושה לפני. כלומר ברצינות, אם יש בלעדי AAA של VALVE לVIVE והכל יוכרז באירוע בספטמבר לקראת יציאה בנובמבר, יש מקום באינטרנט שלא ימס?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 יולי 2015, 14:13

שאלו את סוני למה מורפאוס נעדר מהמסיבה והם אמרו שאי אפשר להציג תוסף שכזה במסיבה מסורתית ושצריך לנסות אותו.
ב E3 ב BOOTH עצמו סוני חפרה עם המורפאוס, שטח ענק מהדוכן שלהם היה מוקדש אליו והיו הדרכות וכו', הם כן שמחים לדבר עליו בכל הזדמנות בערך, בניגוד ל VALVE.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 יולי 2015, 14:21

לא יודע, עוד לא ראינו שום שלט שנראה גמור ומוכן מVALVE, וזה דבר שצריך לעבור שלבים בדר"כ, לראות איך התגובות של הכתבים וזה... ראינו אבטיפוס מאוד ראשוני.
זה לא מרגיש לי כמו מה שאפל עושה, למשל :)
הלוואי ויצא עוד השנה, אבל בכל יום שעובר זה נראה לי פחות ריאלי

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים