נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 יולי 2015, 19:21

Yahel12 כתב:
Nucleus_Dawn כתב:הביקורת של ANADTECH, כרגיל, מצוינת (למרות שהם לא שמים בנצ'מארקים ב1080P וחבל).

בשורה התחתונה, כרטיס מצוין, שעושה מה שמצופה ממנו ועובר את המקביל שלו אצל NVIDIA (אבל גם את החגיגה הזאת NVIDIA הרסה עם הורדת המחיר שהפכה את זה לשיוויון הרבה יותר מכל דבר אחר). שונה לחלוטין מהכשלון של הFURY X.
בניגוד לכרטיסי הדגל, פה מה שמפריע לAMD לנצח באמת זה לא הביצועים של הכרטיס המקביל, אלא הורדת המחיר שלו, לצד העובדה שמדובר בשני הכרטיסים הכי מיותרים שאי פעם יצאו.
לראייתי, אם כבר אני מוציא 550$ על כרטיס מסך, אני כנראה רוצה את הכרטיס הכי טוב שאני יכול לקנות. עוד 100$ בשביל 980 TI מרגיש לי כמו קפיצה ממש קלה (ועל הFURY X, ממש אין מה לדבר). מהצד השני, אם 100$ חסכון מאוד חשוב, אז 50$ למטה יש את ה980, עם ביצועים קצת פחות טובים, אבל היכולת להפעיל משחקים רבים בהגדרות הגבוהות ביותר (שחסרה בכל כרטיס של AMD).
חבל מאוד שAMD הצליחו לעשות את זה רק בשני רמות מחיר - הlow end ב200$ ורמת המחיר הכי פחות רלוונטית בשוק כרגע (וגם שם, הצליחו רק להגיע לשיוויון).
שני כרטיסי הFIJI הנותרים בכלל מרגישים אקזוטיים ואיזוטריים במיוחד. אפשר לסכם את הדור החדש (בערך) של AMD כהצלחה מאוד מצומצמת ואך ורק ברמת המחיר של 200$. הם לא הצליחו להתגבר על התחרות בשום רמת מחיר רלוונטית אחרת.
פשוט מאכזב. לא ככה קיוויתי שתראה התחרות מצידם. אולי בפעם הבאה הם יצליחו.

לא מסתדר לי מה שאמרת, למה שלא תוכל להפעיל משחק על ההגדרות הכי גבוהות בכרטיסים של AMD?

בגלל כל ההגדרות שהכרטיסים של AMD לא מסוגלים להפעיל. אלו שNVIDIA פיתחה ומוצאים את דרכם ללא מעט משחקים ולעיתים קרובות, למשחקים הכי מרשימים בשוק.
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 11 יולי 2015, 21:01

אז תגיד שאתה מדבר על טכנולוגיות של NVIDIA.. הם יכולים להריץ מן הסתם הכול על ההגדרות הגבוהות ביותר.. זה כמו להגיד שכרטיסי NVIDIA לא יכולים להריץ על ההגדרות הכי גבוהות בגלל TRESSFX שלא עובד עם Nvidia..

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 יולי 2015, 21:15

Yahel12 כתב:אז תגיד שאתה מדבר על טכנולוגיות של NVIDIA.. הם יכולים להריץ מן הסתם הכול על ההגדרות הגבוהות ביותר.. זה כמו להגיד שכרטיסי NVIDIA לא יכולים להריץ על ההגדרות הכי גבוהות בגלל TRESSFX שלא עובד עם Nvidia..

ואם TRESSFX היה עובד על יותר ממשחק אחד מלפני שנים, זה גם היה רלוונטי. אם גם היה מדובר על קצת יותר מאפקט אחד (מכוער מלכתחילה), זה היה עוזר.
מכיוון שמדובר בשלל אפקטים, שמשפרים משמעותית את המראה של שלל משחקים, זה כן רלוונטי והכרטיסים של AMD פשוט לא מסוגלים להריץ משחקים מסוימים על ההגדרות הכי גבוהות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 יולי 2015, 21:25

הFURY אחלה, אני משער שההורדת מחיר של NVIDIA לקחה לו את הרעם אבל סך הכל כרטיס לא רע בכלל. תואם בדיוק את ה980GTX ביחס ביצועים למחיר.

יהל, TRESS FX עובד על כרטיסי NVIDIA ואפילו עובד לא רע. מן הסתם הפגיעה בביצועים היא ענקית לעומת כרטיסי AMD אבל הוא עובד יופי, שחקתי את כל TR עם ה660TI שלי ו-TRESS FX.
We're just normal men. We're just innocent men

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 11 יולי 2015, 21:27

אתה מבין שזו אמירה שגויה לגמרי נכון? הכרטיסים האלה מריצים הכול על ההגדרות הכי גבוהות, זה שאתה מתייחס לטכנולוגיות של Nvidia כהגדרות זה כבר משהו אישי אבל זה ממש לא נכון להגיד.

וכן נדב הוא אחלה של כרטיס אבל Nvidia הורידה מחיר עכשיו ל980 אז זה כבר שיקול אישי..

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 יולי 2015, 21:46

Yahel12 כתב:אתה מבין שזו אמירה שגויה לגמרי נכון? הכרטיסים האלה מריצים הכול על ההגדרות הכי גבוהות, זה שאתה מתייחס לטכנולוגיות של Nvidia כהגדרות זה כבר משהו אישי אבל זה ממש לא נכון להגיד.

וכן נדב הוא אחלה של כרטיס אבל Nvidia הורידה מחיר עכשיו ל980 אז זה כבר שיקול אישי..

AA טוב יותר זו הגדרה גבוהה יותר.
HBAO+ זו הגדרה גבוהה יותר.
אנימציות מבוססות פיזיקה (שיער, פרווה, צמחים, בד, עשן, מים, כל דבר שאפשר לחשוב עליו בערך) מורכבות יותר, זו הגדרה גבוהה יותר.
צללים באיכות גבוהה יותר, זו הגדרה גבוהה יותר.

כל עוד AMD לא ישקיעו כמו NVIDIA ויצליחו לספק ללקוחות שלהם אפקטים מקבילים, שיופיעו במגוון גדול של משחקים, כמו האפקטים של NVIDIA, אז לא. כרטיסי המסך של AMD לא יוכלו להריץ משחקים בהגדרות הכי גבוהות. כשקונים כרטיס ב550$, זה מבאס במיוחד.
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 11 יולי 2015, 23:29

עוד פעם אתה טועה.. אתה לא מבין מה זו הגדרה ספציפית בתור פיצ'ר? כול הדברים האלו ייחודים לכרטיסי Nvidia לכן זה לא אקטואלי בכלל לכרטיסי AMD

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 יולי 2015, 23:35

Yahel12 כתב:עוד פעם אתה טועה.. אתה לא מבין מה זו הגדרה ספציפית בתור פיצ'ר? כול הדברים האלו ייחודים לכרטיסי Nvidia לכן זה לא אקטואלי בכלל לכרטיסי AMD

למה AA טוב יותר, שלוקח פחות משאבי מערכת הוא לא הגדרה גבוהה יותר?
למה צללים טובים יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?
למה אפקטי פיזיקה טובים יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?
למה ambient occlusion טוב יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?

כרטיסי AMD לא מסוגלים להפעיל משחקים מסוימים על ההגדרות הכי גבוהות. זה פשוט המצב. למה אתה מנסה להכחיש עובדות?
אני יודע שזה לא אקטואלי בכלל לכרטיסי AMD. לא אקטואלי לכרטיסי AMD להפעיל משחקים מסוימים בהגדרות הכי גבוהות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 יולי 2015, 06:59

אגב וינדוס 10 - אם איכשהו קורה שקורס לכם משחק (נגיד, כמו dead Rising 3 שידוע כפורט נורא), ואתם לא מצליחים להגיע ל task manager, לחצו על כפתור הוינדוס+טאב ופתחו desktop נוסף. כך תוכלו להגיע ל task manager ולהרוג את התהליך.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 12 יולי 2015, 07:49

Nucleus_Dawn כתב:
Yahel12 כתב:עוד פעם אתה טועה.. אתה לא מבין מה זו הגדרה ספציפית בתור פיצ'ר? כול הדברים האלו ייחודים לכרטיסי Nvidia לכן זה לא אקטואלי בכלל לכרטיסי AMD

למה AA טוב יותר, שלוקח פחות משאבי מערכת הוא לא הגדרה גבוהה יותר?
למה צללים טובים יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?
למה אפקטי פיזיקה טובים יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?
למה ambient occlusion טוב יותר, זו לא הגדרה גבוהה יותר?

כרטיסי AMD לא מסוגלים להפעיל משחקים מסוימים על ההגדרות הכי גבוהות. זה פשוט המצב. למה אתה מנסה להכחיש עובדות?
אני יודע שזה לא אקטואלי בכלל לכרטיסי AMD. לא אקטואלי לכרטיסי AMD להפעיל משחקים מסוימים בהגדרות הכי גבוהות.

תגיד למה כול דבר שאני אומר אתה חושב שאני מכחיש? יש הגדרות Stock ויש הגדרות המתאימות בפירוש לכרטיסי Nvidia , זה ההבדל, כרטיסי AMD לא יריצו אותם כי הם לא נתמכים בהגדרות האלו מה אתה לא מבין?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 10:17

כן, בדיוק לזה שחר מתכוון. שההגדרות המקסימליות של רוב המשחקים היום הן הגדרות GAMEWORKS של NVIDIA. בדיוק כמו שאם אתה רוצה שיער יפה בוויצ'ר או גשם/עשן/פיסיקה בבטמן וכך הלאה. אתה יכול להריץ משחק על 960GTX ב199$ בגרפיקה יפה יותר מFURY X כי יש הגדרות גרפיות שFURY X לא מריץ או מריץ אבל לא טוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 יולי 2015, 10:52

אתם סתם מתווכחים על סמנטיקה, זה לא משנה אם טכנית אלו הגדרות גבוהות יותר כפי שנקבעו ע"י המפתחת עצמה או לא, בשורה התחתונה הם מוסיפים למראה של המשחק ומשפרים אותו ולכן מדובר בחיסרון ענק של הכרטיסים של AMD.

אחד מאתרי ה PC הגדולים ביותר בחר ב 50 משחקי ה PRG הטובים ביותר, הנה ה TOP 10:

1. Dark Souls
2. Planescape: Torment
3. Baldur’s Gate 2
4. Morrowind
5. Utima VII
6. Deus Ex
7. The Witcher 3
8. System Shock 2
9. FTL
10. Fallout

לרשימה המלאה: http://www.rockpapershotgun.com/2015/07/10/best-rpg/

נראה לי הרבה חובבי PC יראו זאת כחילול קודש שאקשן RPG יפני לקח את המקום הראשון :)
HR גם מקבל מקום מכובד אגב (21) ודיאבלו 2 לעומת זאת נדחף בקושי לרשימה במקום ה 47.

נחמד גם שהוויצ'ר 3 התברג ככה גבוה, לא סתם הרבה אומרים שהוא אחד ממשחקי RPG הכי טובים בכל הזמנים.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 12 יולי 2015, 10:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 10:55

אוי לא, גם הוויצ'ר, גם סיסטם שוק, גם דאוס אקס וגם FTL ברשימת הRPG? דודי יתפגר פה :)

וכן, זה ממש אבל ממש מוזר שDS מקום ראשון, ממש מוזר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 יולי 2015, 10:57

DrKeo כתב:אוי לא, גם הוויצ'ר, גם סיסטם שוק, גם דאוס אקס וגם FTL ברשימת הRPG? דודי יתפגר פה :)

וכן, זה ממש אבל ממש מוזר שDS מקום ראשון, ממש מוזר.

הוא גם אוהב את DS, או ששמת פה משחקים שהוא לא אוהב? :)
מעניין מה הוא חושב על זה, הוא פאנבוי גדול גם של סדרת סולס וגם של באלדרס גייט, אבל נראה לי שגם הוא לא היה מאשר את DS במקום הראשון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 11:06

אמרתי את זה כי הוא חושב שחצי מהמשחקי RPG הם לא משחקי RPG, ביחוד הויכוח שלנו על הוויצ'ר. אבל יש שם את FTL ולא ברור לי בשום צורה איך זה RPG אבל נגיד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 יולי 2015, 11:08

אה כן שחכתי מהויכוח הזה :)

גם לא ברור לי איך הוא הגיע גבוה כל כך בלי קשר, כאילו אני זוכר שהופתעו ממנו לטובה והכל אבל לרמה כזו שהוא עובר קלאסיקות גדולות כל כך?
הוא נראה די פשוט ובסיסי יחסית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 11:11

אתה מדבר על FTL? זה לא ברור בעליל. כלומר אחלה משחק אינדי קטן וזה, אבל אחד הRPG הכי טובים בהסטוריה? אני גם לא בטוח איך הוא בקטגורית RPG אבל ניחה. נכון שיש לו אלמנטים של RPG אבל בסופו של דבר הוא כמו המערכת קרב בלבד של משחק 4X.

הנה משהו מעניין, פרטנרים התחילו להוריד מחירים ל980GTX ל480$ ואת ה980TI ל630$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 יולי 2015, 11:17

כן ברור שאני מדבר על FTL, גם DS לא כל כך ברור אבל הוא כן לפחות משחק אפי ומושקע ועם גיימפליי מעולה, בלי קשר אם יש כאלו שהיו שמים אותו במקום ה 10 ולא ה 1.
FTL נראה כמו משחק פלאש ולא סופר מורכב, יותר תמוה שהוא התברג כל כך גבוה מאשר ש DS סיים ראשון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 11:40

משחק מאוד מומלץ אגב. סופר פשוט, אתה תזרוק שם איזה 15 שעות בכיף :)

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 12 יולי 2015, 13:43

זה וויכוח מטומטם אבל כול פעם שאני אומר פה משהו על AMD ישר קופצים עליי, מה שניסיתי להגיד שהאמירה שלך פשוט לא נכונה, משחק מגיע עם הגדרות סטוק של גרפיקה,AA,ועוד אפקטים כאלו ואחרים, אבל אם יש לך כרטיס של Nvidia תוכל להנות מאפקטים אקסקלוסיביים לכרטיסי Nvidia ובאותה מידה על AMD (למרות שכמעט ולא קיים) לכן האמירה היא פשוט לא נכונה זה הכול.

הכרטיסים שלהם מריצים משחקים על ההגדרות הכי גבוהות, אפקטי Nvidia הם משהו שהוא "Aftermarket" בגלל זה אני אומר מה שאני אומר.. אני מקווה שאני מסביר את עצמי נכון, אם לא תקן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 יולי 2015, 13:58

Yahel12 כתב:זה וויכוח מטומטם אבל כול פעם שאני אומר פה משהו על AMD ישר קופצים עליי, מה שניסיתי להגיד שהאמירה שלך פשוט לא נכונה, משחק מגיע עם הגדרות סטוק של גרפיקה,AA,ועוד אפקטים כאלו ואחרים, אבל אם יש לך כרטיס של Nvidia תוכל להנות מאפקטים אקסקלוסיביים לכרטיסי Nvidia ובאותה מידה על AMD (למרות שכמעט ולא קיים) לכן האמירה היא פשוט לא נכונה זה הכול.

הכרטיסים שלהם מריצים משחקים על ההגדרות הכי גבוהות, אפקטי Nvidia הם משהו שהוא "Aftermarket" בגלל זה אני אומר מה שאני אומר.. אני מקווה שאני מסביר את עצמי נכון, אם לא תקן.

האמירה שלה נכונה לגמרי, כמו שגם אחרים הסבירו לך.
ההגדרות של NVIDIA הם חלק מההגדרות שלך המשחק. הן גם ההגדרות הכי גבוהות במשחק. לכן, כרטיסי AMD לא מסוגלים להפעיל משחק בהגדרות הגבוהות ביותר.
זה הכל.
אם השמיניות באוויר שאתה עושה פה היו נכונות, היה אפשר להגיד את זה על כל הגדרה שלא עובדת. בעצם, היי. FURY X לא מסוגל להפעיל משחקים בהגדרות גבוהות יותר מ660TI, כי מלכתחילה 660TI לא באמת מסוגל להפעיל משחק ב4K. אז רזולוציה גבוהה יותר, זה לא באמת יתרון של כרטיס חזק יותר. אותו הדבר נכון לAA טוב יותר, טקסטורות חדות יותר, אפקטי צל מתקדמים יותר וכן הלאה.

את ההודעה שלך אפשר לסכם כך:
באותה מידה על AMD (למרות שכמעט ולא קיים)

אתה פשוט סותר את עצמך.

---

נדב, זה באמת מעניין. האם זה מגיע מאגרסיביות (פסיכית משהו) של NVIDIA, או מירידה טבעית בקצב המכירות, בעקבות השקת הכרטיסים החדשים של AMD?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 יולי 2015, 15:46

הביקורת של DF פורסמה.
כצפוי, כאשר מסתכלים על הכרטיס ברזולוציה שבה בערך כולם משחקים - 1080P - אין לו אפילו שבריר יתרון על ה980 הזול יותר.

הוא לא מספיק חזק, בשביל חוויית 4K מספקת. לא מספיק משתלם מול התחרות ב1080P.
לא כל כך נורא ל1440P, אבל גם שם עם מלא סייגים.

מעניין יהיה לראות גרף של נתחי השוק בעוד חצי שנה מהיום.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 16:08

זה נראה מהלך של הפרטנריות, לא של NVIDIA. לא ברור למה, הרי סדרה 900 מוכרת כמו מטורפת והסדרה החדשה של AMD במקרה הטוב נותנת ביצועים דומים, בערך. לא ברור. כך או כך 450$ זה מחיר הרבה יותר הגיוני ל980GTX כך שעכשיו שמתחילים למכור חלק מהם ב480$, הוא מתחיל להתקרב למחיר המבוקש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 יולי 2015, 16:19

DrKeo כתב:זה נראה מהלך של הפרטנריות, לא של NVIDIA. לא ברור למה, הרי סדרה 900 מוכרת כמו מטורפת והסדרה החדשה של AMD במקרה הטוב נותנת ביצועים דומים, בערך. לא ברור. כך או כך 450$ זה מחיר הרבה יותר הגיוני ל980GTX כך שעכשיו שמתחילים למכור חלק מהם ב480$, הוא מתחיל להתקרב למחיר המבוקש.

כן. זה בהחלט מחיר הרבה יותר הגיוני עבורו. גם יש לנו כבר הבדל של 70$ בינו ובין הFURY. אם קודם לא היה יותר מידי מה להתלבט למשחק ב1080P, עכשיו השאלה הפכה לבדיחה.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 יולי 2015, 18:08

390 הרגיל לפי הבנתי נימכר באיזה 400$ בארצות הברית
במחיר כזה (1200 שקל ) ,לטעמי הוא הכי מישתלם כרגע ,חבל שבארץ הוא עולה 1800 שקל

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים