סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2015, 19:56

DrKeo כתב:אתה מתבלבל בין הקבלה של פעולה להקבלה של תוצאה שחר. למשל לחיצה ארוכה בIOS מקבילה לתצואה של קליק כפול על טקסט ואז לחיצה על הכפתור הימני של העכבר על הטקסט, זה לגמרי נכון, אבל לחיצה ארוכה לא מקבילה ללחיצה על מקש ימני. סוויפ ימינה מביא תוצאה דומה לתוצאה של לתפוס משהו עם העכבר ואז לגרור אותו לכיוון מסויים, גם זה נכון, אבל סוויפ ימינה לא מקבל לעכבר. מדובר בשפות שונות, אולי אתה מנסה להגיע לתוצאה זהה, אבל השפות שונות.

אפשר לעשות שטריפל טאפ, אפשר לעשות מחוות הזויות על המסך, אפשר לעשות לגלול עם העיניים ואפשר לעשות שלחיצה חזקה שונה מלחיצה רגילה. יש שם לכל הגימיקים האלה, קוראים להם "נסיונות כושלים של סמסונג".

וכן, יש בעיה עם FORCE TOUCH כקונספט. זה קונספט קאונטר אינטואטיבי בשימוש במסך מגע.

הפסקה הראשונה זה אחד לאחד מה שאמרתי :)

הפסקה השנייה לא נכונה.

המשפט האחרון לא נכןו, לפי דעתי. אין שום דבר לא אינטואטיבי בללחוץ חזק על מסך מגע. לפחות לא יותר לא אינטואטיבי משימוש במסך מגע, באופן כללי. זה לא היה אינטואטיבי, יצא האייפון הראשון ולפתע זה היה אינטואטיבי. למה? כי אפל ידעו איך לעצב את זה.

---

סוויס, הסיבה היא שהטראקפד של אפל מצוין ושימושי ולכן הוא הפך לסטנדרט. אני לא רואה איך זה קשור לדיון. אני משתמש בטראקפד במחשב הנייד שלי כל הזמן ורק 10% מהזמן אני משתמש בכפתורים. רוב הלחיצות שלי נעשות בעזרת משטח המגע ובלי שום כפתור. בדיוק כמו מסך מגע.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2015, 20:01

לחיצה חזקה היא לא אינטואטיבית כמו מגע, סליחה אבל אפילו לא קרוב. כשאתה נוגע במשהו אתה מצפה שהוא יגיב והוא באמת מגיב. כשאתה צריך ללחוץ חזק אז:
1) אין לך מושג מה העוצמה שאתה צריך ללחוץ
2) זה מקור ענקי לבלבול
3) אין פידבאק ללחיצה
4) לחיצה חזקה היא פחות מדוייקת מלחיצה רגילה
5) אנשים קצת יותר שוקיסטים, כמו אמא שלי למשל, לוחצים על המסך בעוצמה. אין מצב שהם יסתדרו עם זה

ושוב, חבל על הויכוח. התערבות?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2015, 20:09

DrKeo כתב:לחיצה חזקה היא לא אינטואטיבית כמו מגע, סליחה אבל אפילו לא קרוב. כשאתה נוגע במשהו אתה מצפה שהוא יגיב והוא באמת מגיב. כשאתה צריך ללחוץ חזק אז:
1) אין לך מושג מה העוצמה שאתה צריך ללחוץ
2) זה מקור ענקי לבלבול
3) אין פידבאק ללחיצה
4) לחיצה חזקה היא פחות מדוייקת מלחיצה רגילה
5) אנשים קצת יותר שוקיסטים, כמו אמא שלי למשל, לוחצים על המסך בעוצמה. אין מצב שהם יסתדרו עם זה

ושוב, חבל על הויכוח. התערבות?

1) אחרי הפעם השנייה שאתה לוחץ, יש לך מושג.
2) גם לחיצה ארוכה. אין לך מושג כמה זמן אתה צריך להחזיק את האצבע לחוצה. אחרי כמה ניסיונות, אתה פשוט מפתח זכרון שרירים ולא צריך יותר מזה.
3) אין פידבק לאף לחיצה על מסך מגע. מה נקודה שלך? שמסכי מגע לא אינטואטיבים?
4) בעיה שיש לה פחות או יותר אינסוף פתרונות אפשריים. את חלקם קל יותר לממש ואת חלקם קשה יותר. גם הזכרתי כבר כמה.
5) לסבתא שלי יש טלפון נוקיה ישן, עם כפתורים והכל. אין מצב שהיא תסתדר עם מכשיר עם מסך מגע ולכן אין סיכוי שמסכי מגע בטלפונים יצליחו, נכון?

לא. אמרתי לך. לא מעניין אותי התערבויות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2015, 20:19

1) לא זה לא.
2) לא, גם זה לא. אתה מחזיק את האצבע על המסך עד שהטקסט נצבע
3) ברור שיש, מה נסגר איתך? אתה לוחץ, אתה מרגיש את המסך מתחת ליד שלך ורואה על המסך את הפעולה קוראת
4) פחות מדוייק, פחות יעיל. למה צריך לחפש פתרונות כדי להכניס את זה בכוח?
5) אה? מה הטיעון בכלל? אני אומר לך איך אנשים לא טכנולוגים לוחצים על מסך מגע. זה לא ניחוש, ככה הם משתמשים היום. עובדתית לחיצה חזקה תבלבל אותם

וברור שלא מעניין אותך התערבות, כי אתה יודע שFORCE TOUCH זה רעיון לא משהו :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2015, 20:26

DrKeo כתב:1) לא זה לא.
3) ברור שיש, מה נסגר איתך? אתה לוחץ, אתה מרגיש את המסך מתחת ליד שלך ורואה על המסך את הפעולה קוראת
5) אה? מה הטיעון בכלל? אני אומר לך איך אנשים לא טכנולוגים לוחצים על מסך מגע. זה לא ניחוש, ככה הם משתמשים היום. עובדתית לחיצה חזקה תבלבל אותם

1) בוודאי שכן.
2) אתה לא רואה את הטקסט. האצבע שלך מסתירה.
3) אז ברור שיש גם ללחיצה חזקה. מה נסגר איתך? אתה לוחץ, אתה מרגיש את המסך מתחת ליד שלך ורואה על המסך את הפעולה שלחיצה חזקה עושה קוראת.
4) למה אתה שואל שאלות שכבר ענינו עליהם בדיון? זה שימושי. פונקציונאליות נוספת זה טוב. במיוחד אם זה נעשה בעזרת פתרון אינטואטיבי, פשוט להבנה וקל לביצוע, כמו לחיצה חזקה.
5) הרבה דברים שימושיים מאוד מבלבלים אותם. מסכי מגע, למשל, מבלבלים את האנשים האלה. לא תירוץ לא להשתמש בפיטצ'רים שימושיים. לא רואה למה זה רלוונטי בכלל.

אבל אם הייתי חושב שזה רעיון לא משהו, הייתי אומר "כן. זה נשמע רעיון לא משהו". לעומת זאת, אם תחזור אחורה ותקרא את ההודעות שלי, תוכל לראות שאני חושב שזה רעיון מצוין על הנייר ולמרות שהמימוש שלו בוודאי מורכב, אני חושב שאפל מסוגלים לעשות את זה בצורה טובה. קל מאוד לחשוב על פונקציונאלית שזה מוסיף וזה נשמע אינטואטיבי ופשוט לשימוש.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2015, 20:34

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:1) לא זה לא.

1) בוודאי שכן.
2) אתה לא רואה את הטקסט. האצבע שלך מסתירה.
3) אז ברור שיש גם ללחיצה חזקה. מה נסגר איתך? אתה לוחץ, אתה מרגיש את המסך מתחת ליד שלך ורואה על המסך את הפעולה שלחיצה חזקה עושה קוראת.
4) למה אתה שואל שאלות שכבר ענינו עליהם בדיון? זה שימושי. פונקציונאליות נוספת זה טוב. במיוחד אם זה נעשה בעזרת פתרון אינטואטיבי, פשוט להבנה וקל לביצוע, כמו לחיצה חזקה.
5) הרבה דברים שימושיים מאוד מבלבלים אותם. מסכי מגע, למשל, מבלבלים את האנשים האלה. לא תירוץ לא להשתמש בפיטצ'רים שימושיים. לא רואה למה זה רלוונטי בכלל.

אבל אם הייתי חושב שזה רעיון לא משהו, הייתי אומר "כן. זה נשמע רעיון לא משהו". לעומת זאת, אם תחזור אחורה ותקרא את ההודעות שלי, תוכל לראות שאני חושב שזה רעיון מצוין על הנייר ולמרות שהמימוש שלו בוודאי מורכב, אני חושב שאפל מסוגלים לעשות את זה בצורה טובה. קל מאוד לחשוב על פונקציונאלית שזה מוסיף וזה נשמע אינטואטיבי ופשוט לשימוש.

1) לא. אין לך הערכה של עוצמת לחיצה משימוש אחד. אולי אחרי שבועות של שימוש והרגל
2) בטח שאתה רואה, מה נסגר איתך? יש לך אייפון?
3) כשאתה צריך ללחוץ בעוצמה X ואז אתה מקבל תגובה, אתה צריך להתחיל לעשות ניחושים. אתה לוחץ X/5, אז אתה לוחץ X/3, אז אתה לוחץ X/2 ואז אתה לוחץ X והנה, זה מגיב. אתה צריך לשחק עם זה. כשאתה עושה לחיצה ארוכה אתה פשוט מניח את האצבע עד שהפעולה שאתה רוצה התבצעה. אין גישושים, אין ניחושים.
4) פונקציונאליות נוספת זה טוב? אם זאת הגישה שלך תקנה אנדרואיד. חווית משתמש וזמן תגובה מהיר, זה מה שחשוב. זאת הסיבה שהפיצ'ר הזה מתאים לסמסונג, לא לאפל
5) אתה שוב לא עונה לעניין. יש הבדל בין אדם שלא יודע לשתמש במשהו ובין אדם שלוקחים משהו שהוא יודע להשתמש בו והופכים אותו למורכב יותר. מסך מגע זה קונספט חדש שצריך ללמוד, FORCE TOUCH זה לסבך משהו פשוט. הפעולה הכי אנטי אפל שיש.

אבל בסופו של יום אני אומר דבר פשוט, עוד חודש נקבל גל של כתבות "למה לעזאזל יש FORCE TOUCH באייפון?", זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 12 אוגוסט 2015, 20:39

ציון 24, זה לא קשור למשחקים אפילו! בטח לא לוויכוח מסיבה...
נ. ב זה נראה לי אחלה התערבות לנושא החדש, גם קרוב, וגם ברור התנאים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אוגוסט 2015, 20:44

DrKeo כתב:1) לא. אין לך הערכה של עוצמת לחיצה משימוש אחד. אולי אחרי שבועות של שימוש והרגל
3) כשאתה צריך ללחוץ בעוצמה X ואז אתה מקבל תגובה, אתה צריך להתחיל לעשות ניחושים. אתה לוחץ X/5, אז אתה לוחץ X/3, אז אתה לוחץ X/2 ואז אתה לוחץ X והנה, זה מגיב. אתה צריך לשחק עם זה. כשאתה עושה לחיצה ארוכה אתה פשוט מניח את האצבע עד שהפעולה שאתה רוצה התבצעה. אין גישושים, אין ניחושים.
4) פונקציונאליות נוספת זה טוב? אם זאת הגישה שלך תקנה אנדרואיד. חווית משתמש וזמן תגובה מהיר, זה מה שחשוב. זאת הסיבה שהפיצ'ר הזה מתאים לסמסונג, לא לאפל
5) אתה שוב לא עונה לעניין. יש הבדל בין אדם שלא יודע לשתמש במשהו ובין אדם שלוקחים משהו שהוא יודע להשתמש בו והופכים אותו למורכב יותר. מסך מגע זה קונספט חדש שצריך ללמוד, FORCE TOUCH זה לסבך משהו פשוט. הפעולה הכי אנטי אפל שיש.

אבל בסופו של יום אני אומר דבר פשוט, עוד חודש נקבל גל של כתבות "למה לעזאזל יש FORCE TOUCH באייפון?", זה הכל.

1) אם זה מעוצב נכון ונותן לך פידבק על המסך, אז כן יש לך הערכה של עוצמת לחיצה. אם רק היתה עושה את זה חברה שטובה בעיצוב דברים כאלה.
2) אז בטח שתראה גם לחיצה חזקה. מה נסגר איתך? יש לך אייפון?
3) למה לנחש? כבר עשית את זה פעם-פעמיים. אתה יודע מה צריך לעשות.
4) פונקציונאליות נוספת זה טוב. אני סומך על אפל שידעו להוסיף אותה באופן אינטואטיבי ונוח לשימוש. זה כל הסיפור.
5) הנה עוד הנחה לא מבוססת. למה שזה יסבך משהו? למה שזה לא יהפוך פעולות מסוימות לפשוטות יותר? היית צריך ללחוץ לחיצה ארוכה ואז להתחיל לגרור את הסמן כדי לסמן טקסט? לא צריך יותר. לחיצה חזקה וסווייפ וסימנת את מה שרצית. הנה רעיון הכי פשוט אי פעם לאיך זה דווקא יהפוך את השימוש לפשוט יותר ולא למסובך יותר.

נראה. חתיכת יומרה, בהתחשב בכך שאנחנו אפילו לא יודעים אם יהיה באייפון הבא force touch. אבל אם יהיה, זה כנראה יעשה בצורה נוחה, שימושית ואינטואטיבית, כי זו אפל וככה הם נוטים לפעול.
הקטע המגניב הוא שגם אם זה יעשה בצורה לא טובה, זה לא יוכיח שאני טועה. הטענה שלי גם פשוטה. בהנתן מימוש טוב, הפיטצ'ר הזה יכול להיות מוצלח. גם במקרה ואתה צודק, אני עדין צודק באופן ריק :D
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 13 אוגוסט 2015, 10:10

למרות שאין ספק שהויכוח הזה מיותר לחלוטין לפני שנראה איך, אם בכלל, הטכנולוגיה תוטמע בפועל במכשירים, אני מרגיש צורך לתקן טעות עובדתית אחת: ל-Force Touch יש פידבאק ברור מאוד, בדמות רטט קטן שמגיע מכיוון משטח המגע עצמו, שמרגיש בפועל ממש כמו לחיצה (יש מנוע רטט מתחת למסך של השעון ומתחת לטראקפאד של המקבוקים החדשים שמשתמשים ב-FT). כשלוחצים חזק - מרגישים את המסך מגיב מתחת לאצבע.

זהו. אפשר להמשיך לריב :)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2015, 11:35

"סוויס, הסיבה היא שהטראקפד של אפל מצוין ושימושי ולכן הוא הפך לסטנדרט"

נכון כי ייתר את הצורך בכפתורים יעודיים כי הוא היה כפתור אחד גדול. כפתור, זה שהוא עושה קליק ולא כפתור וירטואלי.

בכל אופן כנראה שמה שארז אמר על השעון של אפל יהיה תקף לגבי הטלפון ופשוט נקבל רטט בקטנה וזה כבר פחות או יותר אותו הדבר כמו הרגשה של קליק פיזי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2015, 14:45

כן, כמו שכתבתי ממש בתחילת הויכוח :P

Laskin כתב:אני חושב שזה ממש דומה ל"הקלקה". גם כמו בשעון, יש לזה FEEDBACK אז אתה יכול לדעת מתי ובטח גם תוכל לכוון את העוצמה שצריך ללחוץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 15:03

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:1) לא. אין לך הערכה של עוצמת לחיצה משימוש אחד. אולי אחרי שבועות של שימוש והרגל

1) אם זה מעוצב נכון ונותן לך פידבק על המסך, אז כן יש לך הערכה של עוצמת לחיצה. אם רק היתה עושה את זה חברה שטובה בעיצוב דברים כאלה.
4) פונקציונאליות נוספת זה טוב. אני סומך על אפל שידעו להוסיף אותה באופן אינטואטיבי ונוח לשימוש. זה כל הסיפור.
5) הנה עוד הנחה לא מבוססת. למה שזה יסבך משהו? למה שזה לא יהפוך פעולות מסוימות לפשוטות יותר? היית צריך ללחוץ לחיצה ארוכה ואז להתחיל לגרור את הסמן כדי לסמן טקסט? לא צריך יותר. לחיצה חזקה וסווייפ וסימנת את מה שרצית. הנה רעיון הכי פשוט אי פעם לאיך זה דווקא יהפוך את השימוש לפשוט יותר ולא למסובך יותר.

נראה. חתיכת יומרה, בהתחשב בכך שאנחנו אפילו לא יודעים אם יהיה באייפון הבא force touch. אבל אם יהיה, זה כנראה יעשה בצורה נוחה, שימושית ואינטואטיבית, כי זו אפל וככה הם נוטים לפעול.
הקטע המגניב הוא שגם אם זה יעשה בצורה לא טובה, זה לא יוכיח שאני טועה. הטענה שלי גם פשוטה. בהנתן מימוש טוב, הפיטצ'ר הזה יכול להיות מוצלח. גם במקרה ואתה צודק, אני עדין צודק באופן ריק :D

יופי שחר, ככה אתה יכול להוכיח שגם רצח זה סבבה כי פשוט הישום שלו על ידי רוצחים הוא רע אבל כקונספט אפשר לממש אותו טוב יותר :)

בכל מקרה, נחכה חודש וחצי, נראה אתה השטף ביקורות על הFORCE TOUCH באייפון ותוכל להגיד שצדקת כי לקחת עמדה שגם אם זה מצויין וגם אם זה קטסטרופה אתה טוען שאתה צודק :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוגוסט 2015, 15:08

סתם עשיתי חיפוש ומצאתי השערות ממאי בעניין:
http://www.engadget.com/2015/05/26/iphone-force-touch/
כעקרון הFORCE TOUCH עובד יופי בשעונים, לא רואה שום סיבה שזה יהיה שונה בטלפון

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 אוגוסט 2015, 15:26

לא התנסיתי בשעון של אפל, אבל במקבוק החדש, אני שם התערבות שאין אחד שמזהה שהטראקפד "רק רוטט". אני ידעתי שהוא רוטט, ועדיין הרגשתי כאילו הוא נלחץ (בחנות של איידיגיטל).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוגוסט 2015, 15:32

DrKeo כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

יופי שחר, ככה אתה יכול להוכיח שגם רצח זה סבבה כי פשוט הישום שלו על ידי רוצחים הוא רע אבל כקונספט אפשר לממש אותו טוב יותר :)

בכל מקרה, נחכה חודש וחצי, נראה אתה השטף ביקורות על הFORCE TOUCH באייפון ותוכל להגיד שצדקת כי לקחת עמדה שגם אם זה מצויין וגם אם זה קטסטרופה אתה טוען שאתה צודק :)

לא, אני לא יכול להוכיח ככה שגם רצח זה סבבה, כי לא ניסיתי להוכיח שום דבר.
מה שכן עשיתי, זה להסביר למה אני חושב שזה פיטצ'ר מוצלח (עוד שימושיות, שליטה יותר מדויקת, דרך פשוטה ואינטואטיבית להוסיף עוד שימושיות וכן הלאה).
אני יכול גם להסביר למה אני חושב שרצח זה מוצלח, אבל אני לא מוצא סיבה להתייחס לאבסורד הזה.

גם אמרתי שברור לי שעלולות להיות בעיות במימוש, ושזה לא יהיה פשוט לעשות את זה כמו שצריך, אבל אני כן חושב שהמפתחים באפל מסוגלים לעשות את זה.
גם נחמד לגלות שלפחות או יותר כל הבעיות שהעלתם, שנובעות מכך ש"אין פידבק", אפל נפתרו על ידי אפל.

---

קליימן, מה שאתה אומר זה סימן שאפל דאגו שהרטט ירגיש מושלם וייתן בדיוק את הפידבק המצופה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 17:56

אתה חייב לצאת מהראש הזה של "אפל לא יכולה להכשל", האפל וואטצ' הוא כישלון מיום הכרזתו. זה שאפל עושה את זה לא אומר שזה טוב או שזה יצא טוב. הFORCE TOUCH מקבל ביקורות מהיום שהוא הוכרז ועד היום באפל וואטצ'. שימוש בTRACKPAD מאוד שונה ממסך מגע.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוגוסט 2015, 19:10

DrKeo כתב:אתה חייב לצאת מהראש הזה של "אפל לא יכולה להכשל", האפל וואטצ' הוא כישלון מיום הכרזתו. זה שאפל עושה את זה לא אומר שזה טוב או שזה יצא טוב. הFORCE TOUCH מקבל ביקורות מהיום שהוא הוכרז ועד היום באפל וואטצ'. שימוש בTRACKPAD מאוד שונה ממסך מגע.

אני לא צריך לצאת מהראש הזה, כי אני לא שם ומעולם לא הייתי שם.
אין לי ספק שאפל יכולה להכשל. אני פשוט חושב שמירב הסיכויים שהם לא יכשלו, כי הם מוכשרים.

הforce touch באמת מקבל ביקורות מהיום שהוא הוכרז. ביקורות סופר חיוביות שכוללות כותרות כמו "The Apple Watch's most promising feature is one you can't see" או "The Apple Watch’s Best Feature Is Coming to the iPhone" או "How Apple’s Force Touch feature could be hugely useful to iPhone users"
וזה רק מחיפוש זריז בגוגל.

אמרת שיש כל כך הרבה ביקורות, אז הלכתי וחיפשתי. שיכנע אותי עוד יותר שהפיטצ'ר הזה מצוין ושימושי ונוח לשימוש. יש כל כך הרבה התלהבות בנוגע אליו מצד כל מי שאי פעם השתמש בו. זה לא סתם, אני מתאר לעצמי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 19:39

האמת, שכנעת גם אותי. אני זכרתי ירידות עד אין סוף על הFORCE TOUCH בחודשים שהובילו לאפל וואטצ' אבל אם באמת כולם עפים עליו בשעון אז אולי הישום שלו גם בטלפון יעבוד.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2015, 19:42

אהבתי שהשתמשת ב"אולי" במקום "כנראה" :)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 19:55

swiss-the-engine כתב:אהבתי שהשתמשת ב"אולי" במקום "כנראה" :)

בטוח, הנה קח בטוח :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוגוסט 2015, 20:09

DrKeo כתב:האמת, שכנעת גם אותי.

תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 אוגוסט 2015, 20:26

DrKeo כתב:
swiss-the-engine כתב:אהבתי שהשתמשת ב"אולי" במקום "כנראה" :)

בטוח, הנה קח בטוח :)

אני מעביר אותו הלאה אל שחר.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 20:27

הרגע הזה שאתה חיי ביקום מקביל ואליזבת' לא נמצאת לידך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוגוסט 2015, 20:43

DrKeo כתב:הרגע הזה שאתה חיי ביקום מקביל ואליזבת' לא נמצאת לידך.

מה אליזבת'? רוז.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 13 אוגוסט 2015, 23:50

DrKeo כתב:האמת, שכנעת גם אותי. אני זכרתי ירידות עד אין סוף על הFORCE TOUCH בחודשים שהובילו לאפל וואטצ' אבל אם באמת כולם עפים עליו בשעון אז אולי הישום שלו גם בטלפון יעבוד.

אני אנסה לעשות קצת סדר בעניין, ולתת את הפרספקטיבה שלי בתור מי ששיחק לא מעט גם עם אפל ווץ' וגם עם מקבוק חדש שכולל טראקפד Force Touch.

נתחיל בעניין הטכני: זו טכנולוגיה שעובדת. היא גם די פשוטה, למען האמת. המסך מזהה לחץ, ומעבר לכמות מסויימת של לחץ (ניתן לשנות כמה לחץ בהגדרות) הוא רושם את זה כלחיצת Force. כשזה קורה הוא מפעיל מנוע רטט שנמצא מתחת למשטח המגע, מה שמוביל להרגשה של לחיצה. זה אומר, בגדול, שאי אפשר "לפספס" או לא להבין אם הפעלת את ה-Force Touch או לא. כשמפעילים יודעים.

בטארקפד זה עובד ממש ממש מעולה. מרגיש כמו טראקפד רגיל לגמרי, רק קצת יותר מאוזן ועם יותר "מרחב" לחיצה. מנגנון הרטט במחשבים מגיב למעשה פעמיים - פעם אחת בלחיצה הרגילה, ופעם נוספת ב-Force. בפועל זה מרגיש כאילו המשטח כולו "יורד" פעמיים, למרות שבפועל הוא בקושי יורד. זה די קסום, במיוחד כשמכבים לגמרי את המחשב ומנסים ללחוץ על הטראקפד בלי ששום דבר קורה.

בשעון זה... קצת יותר מורכב. הטכנולוגיה, כאמור - עדיין עובדת סבבה. הלחיצות Force מגיבות טוב ומאוד מובחנות. הבעיה של האפל ווץ' היא הממשק שלו - שבשלב זה עדיין לא ממש החליט מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול. לכן, אין איזושהי שימושיות מובחנת ל-Force Touch כרגע שגורמת לו להרגיש ממש ממש נחוץ. למיטב זכרוני, הוא מיושם פחות או יותר רק בשעונים עצמם, שם הוא מכניס אותך למצב "עריכה" שמאפשר לערוך Watch Faces. שום דבר שלחיצה ארוכה, לשם העניין, לא היה יכול לעשות באותה יעילות.

האם האייפון יפול לאותה מלכודת? אולי. אבל לאייפון יש יתרון עצום וזה גודל המסך שלו. הממשק של השעון בעייתי כי האצבע שלך מכסה משהו כמו 80% משטח המסך שלו, ככה שאי אפשר ממש לראות מה כל לחיצה עושה עד שמזיזים את היד. באייפון זה לא ככה. שימוש ב-Force Touch לפעולות כמו בחירת מילים מסויימות, מעבר שפות במקלדת וכו' יוכל דווקא להיות סבבה, פשוט כי יראו די מהר מזה עושה ויקשרו די מהר בין הפעולה לתוצאה. הטכנולוגיה - כאמור, מאפשרת את זה.

בקיצור - זה תלוי ביישום של זה בתוך מערכת ההפעלה. אם יצמידו ל-Force Touch פעולות מאוד ברורות ויגרמו לו לעבוד קונסטינטנטית על פני כל מערכת ההפעלה (ואפל יודעים לעשות את זה שהם רוצים, אפילו אם זה אומר לחסום בשנה הראשונה את הגישה של מפתחים חיצוניים לפיצ'ר הזה) - זה יעבוד. אם זה יהיה מפוזר ולא ברור כמו שזה עכשיו באפל ווץ' - זה יעבוד פחות. כך או כך, להזיק זה כנראה לא יזיק. מקסימום יהיה ניתן לכבות את זה בהגדרות כמו שניתן גם בשעון וגם בלפטופים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים