bling כתב:בקשר לשאלה שלך בפסקה הראשונה, כן KAZZ, אם מחשב נמצא בפוזיציה חזקה בדור מסויים אפשר להחשיב אותו כשזה נוגע למשחקי ה CORE כי הוא חלק חשוב מהרווחים.
ונכון, יצאו יותר משחקי אינדי ודיגיטל בתקופה הזו מהמקבילה, מצד שני יצאו הרבה פחות משחקי AAA בתחושה שלי, משחקי AAA מהווים את הרוב הגדול של ההכנסות ככה שבאופן כללי נראה שעשו יותר כסף מפחות משחקים, גם אם תאמר מפחות משחקי AAA זה נשמע לי טוב, חברות הצליחו לשמור על ריווחיות גבוהה יותר למרות שהוציאו פחות AAA, נתונים כאלו יגררו אישורים של משחקי AAA נוספים.
בקשר לנתונים אתה צודק, צריכה להיות שקיפות לגבי איך חישבו את זה, יכול להיות שבדף המקורי של המחקר זה מצויין, רק אומר שמדובר באתר ובחרת מחקר טובה כמו שאמרת אז אני משער שזה יחסית מדוייק.
KEO, לא סתם מצטרפים הרבה קונים כשקונסולה יורדת למחירים מצחיקים של 200-250$, אני בטוח שהרבה מהרוכשים זה הורים לילדים שלא מתעניינים בכלל בקונסולה מלבד לילד שלהם, אבל כמובן שזה דיבורים באוויר, לי נראה שבהפרש של 100$ אם הקונסולה לא מציעה גימיק מגניב לילד הם יכולים ללכת על דור קודם כי גראפיקה וטכנולוגיה לא מעניינים אותם ויש קטלוג משחקים ענק בדור הקודם שעד שהם יסיימו לעבור עליו יהיה אפשר להחליף דור שוב.
DrKeo כתב:bling כתב:בקשר לשאלה שלך בפסקה הראשונה, כן KAZZ, אם מחשב נמצא בפוזיציה חזקה בדור מסויים אפשר להחשיב אותו כשזה נוגע למשחקי ה CORE כי הוא חלק חשוב מהרווחים.
ונכון, יצאו יותר משחקי אינדי ודיגיטל בתקופה הזו מהמקבילה, מצד שני יצאו הרבה פחות משחקי AAA בתחושה שלי, משחקי AAA מהווים את הרוב הגדול של ההכנסות ככה שבאופן כללי נראה שעשו יותר כסף מפחות משחקים, גם אם תאמר מפחות משחקי AAA זה נשמע לי טוב, חברות הצליחו לשמור על ריווחיות גבוהה יותר למרות שהוציאו פחות AAA, נתונים כאלו יגררו אישורים של משחקי AAA נוספים.
בקשר לנתונים אתה צודק, צריכה להיות שקיפות לגבי איך חישבו את זה, יכול להיות שבדף המקורי של המחקר זה מצויין, רק אומר שמדובר באתר ובחרת מחקר טובה כמו שאמרת אז אני משער שזה יחסית מדוייק.
KEO, לא סתם מצטרפים הרבה קונים כשקונסולה יורדת למחירים מצחיקים של 200-250$, אני בטוח שהרבה מהרוכשים זה הורים לילדים שלא מתעניינים בכלל בקונסולה מלבד לילד שלהם, אבל כמובן שזה דיבורים באוויר, לי נראה שבהפרש של 100$ אם הקונסולה לא מציעה גימיק מגניב לילד הם יכולים ללכת על דור קודם כי גראפיקה וטכנולוגיה לא מעניינים אותם ויש קטלוג משחקים ענק בדור הקודם שעד שהם יסיימו לעבור עליו יהיה אפשר להחליף דור שוב.
גם הNX תרד ל199$ בסוף ואם היא תתחיל את דרכה ב299$ אז כנראה שהיא תגיע לשם מהר יותר מהפס4 והONE. חוץ מזה תהיה בטוח שאם הפס4 והNX יהיו שתיהן 249$ בשלב כלשהו, הורה יעדיף לקנות לו את הקונסולה עם מריו קארט ופוקימון, לא את זאת עם אנצ'רטד ו-HEAVY RAIN 2.
DrKeo כתב:תמיכת צד ג' תלויה בקלות פיתוח בדור הזה ותו לא. זה לא משנה מה הבסיס משתמשים או המחיר שלה, אם קל להביא את המשחק אז זה עוד צינור למכור אותו בו. אגב, כל מחיר שהפס4 יכולה לתת, נינטנדו יכולה לתת נמוך בהרבה כי:
1) שיגור קונסולה הוא זמן שמנסים לתפוס כמה שיותר לקוחות אז נינטנדו אולי אפילו תמכור את החומרה בBREAK EVEN, מה שסוני לא רוצה, היא מוכרת ברווח
2) לנינטנדו יש יתרון שהיא יוצאת מאוחר בהרבה ולכן ההארכיטקטורה הזהה הרבה יותר זולה. הרבה יותר זול ליצר היום 960 מאשר ליצר היום 680
כלומר אין שום סיבה שהNX, אם היא תהיה זהה בכוח בדיוק לפס4, לא תהיה זולה ממנה ב50$ ומעלה. הסיבה היחידה היא או חמדנות של נינטנדו או שוב גימיק טפשי.
swiss-the-engine כתב:אבל שחר מעלה גם לדוגמא את העניין הלוגיסטי לדוגמא.
DrKeo כתב:איזה צירי לידה היו לONE ולפס4? זה כאילו אתם ממציאים סיבה אמורפית ובונים עליה מגדלים. כשאתה מתבסס על ארכיטקטורה חדשה יותר, זול יותר ליצר חומרה מקבילה לארכיטקטורה ישנה יותר, זה הכל. אם כבר העניין הלוגיסטי הפוך. כשאתה מיצר מעבד, הוא יוצא באיכות משתנה, לפעמים הוא יכול להחזיק 4GHZ, לפעמים 3.5GHZ ולפעמים 3GHZ. זאת הסיבה שיש מעבדים זהים שמוכרים אותם במחירים שונים שההבדל היחיד הוא מהירות שעון. היצרן מיצר 1000 מעבדים, אחוז קטן מהם מספיק איכותי כדי לרוץ ב4GHZ אז ממתגים אותם כמוצר X ומוכרים ב400$, אחוז גדול יותר איכותי מספיק לרוץ ב3.5GHZ אז מוכרים אותם ב300$ והכי הרבה יוצאים מעבדים שמצליחים לרוץ ב3GHZ אז ממתגים אותם בZ ומוכרים אותם ב200$.
סוני? הם צריכים להשתמש רק במעבדים של ה4GHZ כי הם (יחסית) הHIGH END של אותה סדרה. נינטנדו לעומת זאת צריכים רק את המעבדים של ה3GHZ בסדרה שלהם כי הם הLOW END, זה פשוט זול יותר.
אני חושב שאתם מתבלבלים עם הקטנת תהליך היצור של המעבד, כשיש את הכותרות הגדולות האלה באינטרנט של "הפס4 עכשיו קטן ויעיל יותר", כאילו משהו השתנה בארכיטקטורה חוץ מאשר הקטנת תהליך היצור.
DrKeo כתב:אתה מדבר פה על דברים איזוטרים לגמרי, אתה כאילו יוצא בהנחה שלNX יהיה איזה מקרה RROD או משהו כזה ומשתמש בזה כטיעון. הקטנה של תהליך היצור לא רלוונטי כי הNX תיוצר לפחות בתהליך יצור של הפס4 באותה תקופה אם לא קטן יותר בגלל הארכיטקטורה החדשה. זאת גם הסיבה אגב שבדרך כלל קונסולות שיצאו רק שנה אחרי התחרות (פס2 לעומת הדרימקאסט, הXBOX והקיוב לעומת הפס2, הN64 לעומת הפס1) הצליחו להיות חזקות יותר במחיר זהה.
חוץ מזה, בו נהיה ראליסטים. נניח שיהיה זול יותר ליצר פס4 מאשר NX, אתה באמת חושב שסוני תקח את נינטנדו ברצינות? כשנינטנדו תשגר סוני תהיה עם רווח יפה מאוד לכל קונסולה בזמן שהם משאירים את הXBOX מאחור במכירות, אתה ברצינות חושב שסוני באיזה סוג של פחד תוריד מחיר ותקצץ ברווח שלה כי נינטנדו, החברה שלא מזיזה לה את הביצה ממהיום שסוני עברה למשחקי וידאו, הוציאה קונסולה חדשה? סוני תשאר במחיר היקר שלה ואפילו אם הNX יהיה יקר יותר ליצור, כנראה שהמחיר שלהן יהיה דומה.
bling כתב:וואו זה נשמע ממש מעט מה שנשאר להם מכל זה.
כאלו מכירות מדהימות ורק 40 מליון פאונד ביד?
הנה הסטטיסטיקה בדולרים (יותר נוח נראה לי):
82- Million $ Budget for Wicher 3
137- Million $ Sales revenue
63- Million $ Net profit
Million 1- Activations on GoG
Klayman כתב:הוא בת'רד ההתערבויות..
DrKeo כתב:Klayman כתב:הוא בת'רד ההתערבויות..
רואים שצריך ת'רד כזה? אף אחד לא זוכר בסוף ודברנו על הוויצ'ר לפני פאקיג שבועיים. אף אחד לא זוכר באיזה נושא זה אפילו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 55 אורחים