נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוגוסט 2015, 10:56

Klayman כתב:לדעתי לא יהיה שיפור מטורף בone, אם בכלל.. גם פיל ספנסר כבר אמר את זה בעבר. בין היתר כי אני חושב שהמעבד הגרפי לא ממש תומך בכלל הפונקציות של dx12.

הסדרה של הGPU של הONE תומכת בDX12 בדיוק כמו הסדרות החדשות יותר. העניין הוא שDX12 מקרב את המתכנת למתכת ובONE הם כבר קרובים למתכת אז התמורה כמעט לא קיימת. מה שכן גרסה חדשה לAPI של הONE בטוח תשפר ביצועים, כל עדכון לAPI מביא שיפורי ביצועים, גם אלה שעשו לONE לפני חצי שנה ולפני שנה.

בנושא הדמו, מדובר פחות או יותר במשחק המושלם לDX12 (מליון יחידות על המסך, כבד על הCPU). משחקים יותר סטנדרטים ההפרש ביצועים יהיה קטן בהרבה. אני חושב שההבדל העיקרי הולך להיות בעיקר יציבות, ביטול של גמגומים וג'עג'ועים שקורים במשחקים היום. אבל היי, גם 15% יותר ביצועים וביטול של גמגומים זה די מדהים, בלי לקנות חומרה חדשה וכלום.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 אוגוסט 2015, 18:37

אני זוכר שראיתי כתבה (אני בטלפון עכשיו אז לא אנסה לאתר אותה) שהרבה כרטיסים נוכחיים תומכים בdx12,אבל לא בכללללללללללללללללל הפונקציות שהוא מציע.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוגוסט 2015, 18:52

Klayman כתב: בכללללללללללללללללל

כתבת את זה בנהיגה והרכב שלפניך עצר בפתאומיות?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 18 אוגוסט 2015, 18:59

זאת הפאקצה הפנימית שפרצה החוצה לרגע...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 אוגוסט 2015, 19:03

בוזמן ממש משטרת הכתיבה.. ולא.. באוטובוס....
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 אוגוסט 2015, 17:11

אני רק אניח את זה פה:
DirectX 12 tested: An early win for AMD, and disappointment for Nvidia

An AMD coup

To say these benchmark results are unexpected would be an understatement. While it's true that AMD has been banging the DX12 drum for a while, claiming that there'd be some major performance upticks in store, its performance in Ashes is astonishing. AMD's cheaper, older, and less efficient GPU is able to almost match, and at one point beat Nvidia's top-of-the-line graphics card, with performance boosts of almost 70 percent under DX12. On the flip side, Nvidia's performance is distinctly odd, with its GPU dropping in performance under DX12, and even when more CPU cores are thrown at it. The question is, why?

Did AMD manage to pull off some sort of crazy-optimised driver coup? Perhaps, but it’s unlikely. It's well known that Nvidia has more software development resources at its disposal, and while AMD's work with Mantle and Vulkan will have helped, it's more likely that AMD has the underlying changes behind DX12 to thank. Since the 600-series of GPUs in 2012, Nvidia has been at the top of the GPU performance pile, mostly in games that use DX10 or 11. DX11 is an API that requires a lot of optimisation at the driver level, and clearly Nvidia's work in doing so has paid off over the past few years. Even now, with the Ashes benchmark, you can see just how good its DX11 driver is.

Optimising for DX12 is a trickier beast. It gives developers far more control over how its resources are used and allocated, which may have rendered much of Nvidia's work in DX11 obsolete. Or perhaps this really is the result of earlier hardware decisions, with Nvidia choosing to optimise for DX11 with a focus on serial scheduling and pre-empting, and AMD looking to the future with massively parallel processing.

Alas, without more data to draw from in the form of other DX12 games, it's hard to draw any concrete conclusions from the Ashes benchmark. Yes, AMD's performance gets a dramatic boost, and yes, Nvidia's doesn't. But with only one other major DX12 game on the way—Fable Legends—does it matter all that much right now?
While DX12 usage will ramp up, DX11 isn't going anywhere for a long time. And who's to say that Nvidia won't see better performance in Unreal Engine, Unity, and others when they eventually get used in DX12 games?

And there'll be new hardware, too, before games really start to use DX12 in earnest. The next generation of graphics cards are promising huge leaps in performance, thanks in part to the move from a positively ancient 28nm manufacturing process to 16nm. Nvidia will have Pascal, which—like AMD's current Fury cards—will feature a form of high-bandwidth memory. While less is known about AMD's follow-up to Fury, it's presumably already hard at work on something.

הכתבה המלאה ארוכה הרבה יותר, לא קראתי אותה, רק את הכותרת והציטוטים:
http://arstechnica.co.uk/gaming/2015/08/directx-12-tested-an-early-win-for-amd-and-disappointment-for-nvidia/

לא ברור למה זה קורה, אבל קשה להאמין ש NVIDIA לא תסדר את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2015, 18:34

NVIDIA כבר הגיבה לזה לפני יומיים, שיש בעיות קשות בדמו הזה לטענתם כי הוא בטרום אלפא (סטארדוק אגב הגיבה ואמרה שהוא בבטא לא אלפא). אם הסתכלת על בנצ'מארקים אז היית רואה שבחלק מהבנצ'מארקים על ה980GTX הגרסת DX12 רצה יותר לאט מהDX11. יש משהו מאוד אבל מאוד מוזר במה שהולך שם, בDX11 אתה רואה ביצועים של פי 2 על כרטיסי NVIDIA מאשר על כרטיסי AMD מקבילים (כלומר ביצועים ממש רעים על כרטיסי AMD) ואז שמדליקים DX12 פתאום ה980GTX רץ לאט יותר מDX11 בזמן שAMD מקבל פי 2 בוסט לביצועים ומשווה לביצועים של NVIDIA. זה ממש אבל ממש פריקי, משהו שם דפוק.

כאן למשל רואים את שני הכרטיסי 650$ של שתי החברות, 980TI והFURY X:
תמונה
תמונה

אבל כך או כך עכשיו אנחנו הולכים לקבל עוד ועוד דמואים ומשחקים שמשתמשים בDX12 אז נוכל לראות אם באמת הדמו דפוק או שיש לNVIDIA בעיה קשה בדרייברים של DX12 כרגע.

אם הייתי צריך לנחש אגב, הניחוש יהיה שהדרייברים של DX11 של AMD פשוט דפוקים לגמרי (רק תראה, הבצועים הם חצי מNVIDIA, הפרש בלתי נתפס ולא טבעי בעליל) והדרייברים של DX12 שלהם סבבה לגמרי. אז בDX12 פתאום הם ממש קרובים לNVIDIA (שזה הגיוני) ובDX11 בגלל שהדרייברים דפוקים השיפור נראה פשוט אדיר. אגב שים לב שהביצועים של ה980TI נמוכים יותר בפריים אחד בDX12 לעומת 11, כלומר משהו פה דפוק לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 אוגוסט 2015, 19:17

כן אתה צודק, זה באמת לא הגיוני בעליל, אם אצל NVIDIA נגיד היתה קפיצה של 10% לעומת 20% של AMD עוד היה אפשר להעלות אופציה ש AMD יותר מותאמים או משהו אבל כשמדובר עוד בירידה, זה ברור שמשהו לא תקין בכלל.

אבל התוצאות של AMD מדהימות פשוט, אשכרה קיבל את הביצועים של 980TI שבכל זאת נחשב לטוב יותר ממנו.
זה רק משחק אחד אבל זה סימן ממש מבטיח לטכנולוגיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2015, 20:00

השאלה היא מה בדיוק קורה כאן. אם הדרייבר של dx11 דפוק לגמרי אצל amd והוא אחלה בdx12 אז אני אפילו לא יכול להגיד לך שיש שיפור של פריים אחד בdx12 לamd. כלומר אם הוא באמת דפוק אז אולי מלכתחילה הוא היה אמור לרוץ בדיוק אותו דבר בdx11 ובעצם גם אצל amd לא היה שיפור.

בקיצור, או שפותרים מה שדפוק בדמו הזה או שפשוט נחכה כמה שבועות ונראה מה קורה עם כל מני דמואים של ue4. גם פייבל יוצא עוד כמה שבועות והוא ue4 תומך בdx12.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוגוסט 2015, 10:16

תוסף מאוד מאוד מעניין שמתחבר בחיבור USB-C משודרג של אינטל:
http://gizmodo.com/heres-the-box-that-c ... 1724958260
זה בעצם אומר שניתן לעשות כרטיס גרפי חיצוני בקלות, ובאותו חיבור גם לשמש כSSD מהיר במיוחד, מפצל USB ולהטעין את הלפטופ.

לפי מה שאני מדמיין, זה יכול להיות אחלה דבר לטאבלטים, שהמסך והמעבד נשארים אותו דבר, והמכשיר הזה ישדרג את הגרפיקה משמעותית, הארד דיסק נורמלי, ישמש כמפצל וכו'...
בעצם הופך אותו ללפטופ שימושי וחזק יחסית.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 אוגוסט 2015, 11:43

זה לא חדש בכלל וזה פשוט לא שווה את זה.... הקופסאות האלה (מי שכן מייצר אותם) יקרות בטירוף וכל עניין הדרייברים רחוק מאוד מלהיות מושלם.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 12:03

מה שסוויס אמר, יש קופסאות חיצונייות לכרטיסים גרפים כבר שנים. לבנות לפטופ כזה עם כרטיס חיצוני כזה והקופסה שלו עולה כמו לבנות שני מחשבי גיימינג מקבילים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוגוסט 2015, 13:57

מה, קופסאות שמגיעות עם USB-C שאשכרה עובדות טוב? נראה לי שפה מדובר במשהו קומפקטי בהרבה ממה שיש היום...
תחשבו סתם על איזה MACBOOK AIR חדש, שגם ככה יש לו רק חיבור אחד והוא חייב מפצל... אם יוכלו לייצר משהו כזה שישמש גם כמפצל וגם כהארד דיסק חיצוני, וגם עוד טיפה כח למעבד הגרפי - זה נשמע לי אדיר. זה פתרון נחמד בעיניי.
ברור שבמחיר גבוה זה מפגר, אבל נראה לי שהגיוני להניח שזה יעלה 100 דולר מהר מאוד, ואז זה יכול להיות תוסף אדיר לאולטראבוקס (וטאבלטים), שהפופולריות שלהם עולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 14:17

דבר ראשון זה של הכרטיסי המסך השולחניים גדול ומסורבל (970GTX לבד הוא מפלצת ענקית וזה עוד לפני הקייס), זה של הלפטופים דק אבל מה המטרה בו? תקנה כבר לפטופ שיש בו אחד. דבר שני, לפטופ של אפל עולה 1000$+, כרטיס מסך טוב עולה עוד 300-400 דולר והקייס הזה עוד 100$ במקרה הטוב (ושנינו יודעים שזה יהיה יותר). כבר הגעת ל1500$, סכום שבו אפשר לבנות מחשב שולחני עם 980TI או שני 970. זה מסוג הדברים האלה למקרה ויש לך יותר מדי כסף.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 אוגוסט 2015, 14:43

מה קייס במאה דולר? הקייסים שקיימים היום (וקיימים שנים, לא בדיוק מוצר חדש) עולים 200-300 ואפילו קצת יותר.

ושוב... זה בלי לדבר על נושא הדרייברים שפשוט לא טוב.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוגוסט 2015, 15:52

אתם מדברים על דברים אחרים, שלא עבדו בחיבור אחד ופשוט וכמו שצריך, אני מניח.
וברור לי שעכשיו זה יקר, אבל המחירים של הדברים האלה יורדים מהר, לרוב.

נדב, אני חושב על זה כמו הVAIO Z - יש לך אולטראבוק קל, קטן, נח, די יקר... וכשאתה ממש רוצה - יש לך מן DOCKING STATION שמשפר את הביצועים.
רק שכאן - זה חמישית מהגודל, משמש גם כמפצל (שהכרחי גם ככה אם יש לך אולטראבוק עם מעט חיבורים, בטח ובטח אם זה החדש של אפל), גם ככונן חיצוני... נראה לי מגניב מאוד.
זה יתפוס בתנאי שהתצורה של אפל תתפוס, ונראה את רוב האולטראבוקס הפופולריים עם מעט מדי חיבורים על מנת לעשות מחשבים ממש ממש דקים, ואם התוסף לא יעלה יותר ממאה דולר.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 אוגוסט 2015, 16:16

לאסקין מה הויכוח? לא, זה עבד על ט'נדרבולט והכל היה אותו דבר כמו היום. זה היה יקר אז ויהיה יקר גם היום כי זה לא מעניין אף אחד שהוא לא power user ו powe user כבר משקיע בסכומים כאלה במחשב נורמלי וזהו.

לא יודע מה עם נדב אבל אני אישית חפרתי על זה לפני שנה או שנתיים כי ממש רציתי לארגן סט אפ כזה.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 17:22

כן גם אני ממש רציתי כרטיס חיצוני לאולטרה בוק שלי לפני שלוש שנים לפני שקניתי את הנייח והתבדתי בנושא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוגוסט 2015, 17:45

לפני שלוש שנים זה לא היה נראה לי אופציה, בעוד שנתיים זה לגמרי נראה לי הגיוני שזה יפתוס, אם יעמוד ב"תנאים" שהצבתי.
אני גם לא חסיד גדול של תוספים חיצוניים, אבל אני גם לא חסיד גדול של טאבלטים, וזה תפס :)
אגב, משהו בסגנון גם יכול להיות טוב לGEAR VR של סמסונג, שכידוע ממש לא מתאים למשחקים, זה יכול לתת אחלה "בוסט" לביצועים, ומובנה בתוף הקסדה....
(הכל בסוף חייב להיות קשור לVR)

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 אוגוסט 2015, 18:40

אני לא מבין... מה שונה שלוש שנים אחורה לעומת שנתיים קדימה? ומה זה התנאים שהצבת? אני מציב תנאי למוצר "שיהיה הכי להיט, שיעבוד מושלם, ויעלה גרוש וחצי".
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 19:07

לאסקין, האיש הכי אופטימי בעולם לגבי תפיסה של טכנולוגיות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 אוגוסט 2015, 20:36

אני חושב שזה יתפוס, אם זה יהיה עשוי מ100% גרפין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 20:45

*לייק*

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2015, 21:39

הוכרז ה950GTX, עולה 160$ ונותן ביצועים עדיפים על ה760GTX (כלומר חזק מהפס4/ONE בצורה יחסית משמעותית). טיפונת יותר חזק מ370 שעולה 150$. יוצא היום.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 אוגוסט 2015, 21:52

כרטיס מיותר ,גם ה370 מיותר
דרג בינוני מבחינתי מתחיל היום ב380 ו960 ,רק חבל שהם עדין יקרים בישראל בגרסת ה4 גיגה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים