PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוקטובר 2015, 11:15

שוק הגיימרים זה לא "בעיקר ילדים". המבוגרים פשוט פחות קולניים ופחות משחקים מולטי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אוקטובר 2015, 12:03

DrKeo כתב:
bling כתב:מה היא עשתה? דברים שגם MS עושה כדי לתקן את המצב, צעדי חירום כמו הורדת מחיר למשל שקרתה בצורה מהירה מאוד, אבל בעיקר המון בלעדיים (חלקם טובים יותר, חלקם פחות), PS+ מדהים וזהו, מה היא עוד יכולה לעשות?

אני לא אומר ש MS לא עשתה כלום, אם היא לא היתה עושה כלום היא היתה סוס מת, ברור שהיא עשתה, רק אני לא חושב שזה מספיק כשאני בא לנתח את המצב שלה מול התחרות שלטענתך לא עושה הרבה, היא השוותה תנאים, זה לא מספיק טוב בשביל להביא לי תמריץ לבחור דווקא בהם.

2015 של סוני עד עכשיו היתה יותר טובה בסכ"ה משל MS, בחגים MS תעבור אותה, עוד כמה חודשים גם לפס4 יצאו משחקים גדולים, סכ"ה בתמונה הכוללת אני לא רואה פה איזה יתרון של MS במשהו חוץ ממחיר ומבצעים, שזה תמריץ מספיק טוב שבטח יעבוד מעולה בחגים בשילוב היילו 5 ו FO4 ו TR, אבל נראה שלרוב זה לא מספיק על מנת לנער את התדמית השלילית שפתחו איתה את הדור ואת הנחיתות בכח.
ברור לי אגב שאם הם באמת רוצים לסגור לפחות את הפער בארה"ב אז המחיר זה ההימור הכי טוב שלהם, כמו שהם מנצחים בכל חגים ככה הם יוכלו לנצח גם ברוב השנה, אבל כנראה הם לא מוכנים לספוג את זה, ההימור הטוב הבא זה יתרון ברור בבלעדיים (ולא רק בעונת חגים אחת, אלא בכלל) ואולי שירות GOLD עדיף בבירור, כל אלו יוסיפו הרבה רצון טוב כלפיהם בכל מקרה ויחזיר את אמון האנשים, גם אם זה לא יעזור במיוחד בדור הזה זה כן ישתלם בבא.

במקרה גם פיל ספנסר התראיין בנושא ואמר שהוא לא יודע אם ה XB1 תסגור את הפער מהפס4, שהיתרון ענקי מדי ושיש להם מוצר טוב, נשמע בתכל'ס שגם הוא לא מאמין בשלב הזה, אבל אהבתי את המילים הכנות שלו:
Xbox chief Phil Spencer has admitted that he doesn't know whether Microsoft will be able to overtake Sony this generation, acknowledging that PS4 has a "huge lead" over Xbox One.

Asked whether Microsoft could beat Sony this gen during a panel at the 2015 GeekWire Summit, Spencer told the audience: "You know, I don't know. You know, the length of the generation... They [Sony] have a huge lead and they have a good product. I love the content, the games line-up that we have.

Spencer said that he felt Microsoft had "fundamentally lost... the trust of our most loyal customers" around the time of the Xbox One's launch. "Whether it's always-on, used games, whatever the feature was, we lost the trust in them that they were at the centre of our decision-making process," he said. "Were we building a product for us, or were we building a product for gamers? And as soon as that question came into people's minds and they looked at anything, whether it was the power of our box, our launch line-up, microtransactions, any of the features that you talked about, what you find is very quickly you lose the benefit of the doubt. You lose your customer's assumption that the reason you're building your product is to delight them and not just build a better and more maybe manipulative product.

Regaining that confidence amongst the team was "job number one" when Spencer took over the role as head of Xbox last April, he adds, "and being very forthright with them about where we were and our ability to do things like beat Sony was critical. What I've seen in the 18 months that I've been in the role is the team is getting more work done in a day than I would expect.

http://www.videogamer.com/news/spencer_i_dont_know_if_xbox_one_can_beat_ps4.html

סוני עשתה אפס דברים כדי לעלות חזרה למעלה, היא פשוט לא עשתה כלום מיוחד או צעד קיצוני או אגרסיבי. הם הורידו מחיר כתגובה לירידת מחיר של מיקרוסופט ל360 כבר באוגוסט, PS+ הוצג רק ב2010 כשסוני כבר הייתה למעלה ומיקרוסופט הפכה להיות האנדר דוג שוב וזה לא הוצג כדי להלחם במיקרוסופט אלה בגלל קינאה במיקרוסופט שגובים 50$ מהמשתמשים שלהם על דמי מנוי וגם סוני רצתה. אני לא ממש מבין מה אתה רוצה שמיקרוסופט תעשה יותר ממה שהם עושים היום. כל הטעון הזה על הליינאפ נשמע כאילו אתה לא ממש חבר פורום משחקים שנמצא עמוק בגיימינג שנים. איך מגיבים תוך חודשים עם LINE UP? אתה לא מודע לזה שמשחק זה זמן פיתוח של שנתיים במקרה הממש טוב או 5 שנים במקרה הגרוע יותר? משחקים זאת לא תגובה, משחקים זאת תוכנית של 3-4 שנים קדימה כשאין לך מה התחרות תעשה באותה תקופה והמשחקים של 2014 ו-2015 תוכננו כשאתה אפילו לא ידעת שיש שקיימת הפס4 או ONE. בנושא המשחקים של סוני, אתה מבין שיש שנה שלמה בין BB לבין אנצ'רטד? האם מיקרוסופט במצב טוב יותר? לא בהרבה, גם לא טענתי בהרבה. אבל אני לא חושב שיש שמץ של ספק ש2015 של מיקרוסופט לוקחת בהליכה את 2015 של סוני.

אגב, אני חושב שמה שבמתחבא בין המילים של פיל ספנסר הוא "אני לא חושב שאני אצליח להספיק כל כך מהר לתקן את הקלאסטר-פאק שדון מטריק השאיר לי :)

אפס דברים? אז גם MS עשתה אפס דברים, מה ההבדל, שתיהן תיקנו את הבעיות והתלונות שהיו כלפיהן עד כמה שיכלו, מהבחינה הזו שתיהן עשו צעדים נדרשים שבלעדיהם הן היו כמעט סוס מת, בניגוד לנינטנדו מדובר בחברות שיודעות להתגמש ולהתאים את עצמן לשוק וזה מה שהן עשו.

איך לעזאזל אפשר לאמר ש MS היתה אנדרדוג דור שעבר? גם אם סוני בדקה ה 99 ניצחה בצורה טכנית יבשה בגלל שמכרה בסוף יותר יחידות, זה היה ניצחון בבחינת "עוד ניצחון כזה ואבדנו", היא סיימה את הדור בסכ"ה צולעת ומוכה, אחרי שהיתה מלכה בלתי מעורערת בתקופת הפס2 היא הצליחה לשרוף כמעט את כל הכספים שצברה מאותו הדור והיא נאלצה להאריך אותו משמעותית כדי לא לצאת במצב קטסטרופלי, הרי ברור שגם היום אם מחליטים מי ניצח מבין שתיהן אז MS יותר קרובה להגדרה הזו - היא שיפרה עמדות בצורה משמעותית מהדור הקודם ויצרה יריבה שווה לסוני וכנראה למרות ה RROD היא השיגה רווחים הרבה יותר גדולים בזכות חומרה חכמה יותר ששווה בכח למתחרה ועולה פחות לייצור, בזכות תשלום על ה LIVE, בזכות הקינקט שהיה הצלחה מסחררת- זו הגדרת ניצחון הרבה יותר מובהקת, אז לאמר שהיא היתה אנדרדוג בשלב מסויים זה מגוחך.

חוץ מזה לפי תפיסתך אם MS אכן היתה אנדרדוג אז למה סוני בכלל היתה צריכה להציג את הפלוס כאופציה? הם יכלו לכפות אותו על כל מי שרוצה לשחק אונליין, הם הרי המנצחים, למה הם צריכים להציע שירות מדהים כערך מוסף אופציונאלי בכלל? אין היגיון בדברים שלך.

וכמו שאמרתי, סימן מאוד פשוט לרצון של MS באמת להראות שהיא עדיפה זה GWG עדיף בהרבה, צעד כביכול קל ומתבקש וכמו שאמרת בעצמך, אין תירוץ לא לתת כבר משחקים גדולים מצד סוני, אז מה התירוץ של MS? איפה ALIEN למשל? וולפנשטיין? כל מני משחקים שנמכים כבר במחירים מצחיקים, למה הם לא מגיעים?

ואני גם מודע לזמן פיתוח של משחק AAA, אבל כבר עבר מספיק זמן כדי שספנסר יוכל להציג גם ליינאפ עתידי סופר מרשים במקום לחתום לי על עסקאות של בלעדיות זמנית (שנשמע ממה שהוא אמר שזה לא יחזור שוב, גם הוא מבין שזו לא הדרך לרצות את הלקוחות שלך), ומצטער אבל גם הליינאפ העתידי שהוא הילל כ"הליינאפ הכי טוב בהסטוריה של הבוקס" הוא אומנם לא רע, אבל לא באמת משאיר אבק לזה של סוני, בלי להכנס עכשיו למלחמות של רשימות, בסופו של דבר מאיזה כיוון שלא תסתכל על זה, הליינאפים של שני הקונסולות ברמה דומה, גם ברמת הביזיון של השנתיים הראשונות וגם ברמת העתיד היפה יותר, אני לא רואה פה שום יתרון של המתחרה מלבד מחיר טוב יותר (שמצד שני, לסוני יש את החומרה העדיפה אז כביכול אפשר לאמר שאתה "משלם על מה שאתה מקבל" מהעיניים של הצרכן), לא הייתי מגדיר אותם כאיזו אלטרנטיבה מרשימה שלא ברור איך לא קונים אותה על פני המתחרה, אולי בעתיד זה ישתנה, בטח אני מצפה שבחגים הקרובים, אבל באופן כללי, מהתמונה הכוללת שאני רואה, לא.

ואני מסכים שבין השורות הוא מאשים את ההנהלה הקודמת שפחות או יותר בגללה הדור הזה כנראה סגור ונשאר רק להלחם על הפער כמו שהוא רואה את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2015, 17:48

שוב, מה סוני עשו בזמנו? וכמו שכבר אמרתי, הם לא הורידו את המחיר אלה הגיבו לירידה של מיקרוסופט וגם PS+ לא קשור כי השירות הגיע ב2010, אחרי שהם השווה או אפילו עקפו כבר את מיקרוסופט.

בנושא האנדרדוג, הכוונה הייתה מי היה בתנופה באותה תקופה. ב2010 הפס3 כבר מכרה יותר טוב מה360 כך שסוני כבר לא הייתה צריכה להציל את עצמה. כן, הדור היה קטסטרופה בשבילם בהפרש מאוד גדול לדורות הקודמים אבל זה היה 100% באשמתם עם כל מני טעויות הזויות בפיתוח של הקונסולה. בסופו של דבר הם החליטו לשרוף את הפס3 לטובת ניצחון בשוק הבלוריי, החלטה אסטרטגית שלהם.

פיל ספנסר הפך לראש המשחקים של מיקרוסופט לפני שנה+, בו נגיד שאפשר לתת לו זכות או להאשים אותו בליינאפ של 2017. אם הוא יהיה גרוע, שים את זה על פיל.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוקטובר 2015, 11:30

שוב, סוני הגיבו לדרישות השוק וניסו להתאים את עצמם אליו, הם הוציאו דגם של 40 GB במחיר אטרקטיבי במהירות יחסית לאחר ההשקה הרעה, הם הורידו את המחיר, העיפו את הדגם השקה היקר מהמדפים כדי שלא תהיה קיימת יותר התווית של ה "600$" שעשתה להם הרבה נזק, במילים אחרות, יש לך ספק שאם סוני היתה מוכרת מדהים היא לא היתה עושה כמעט אף שינוי ובטח שלא היתה נגררת אחרי מהלכים של המתחרה? (בדיוק כמו שהפס4 לא זז במחיר בשנתיים הללו למרות ירידה במחיר ומבצעים מדהימים של המתחרה) הרי ברור שהיא הבינה שהדור בורח לה מהר מאוד, זה בדיוק מה ש MS עשתה, היא מהר מאוד יישרה קו עם המתחרה לפני שהדור יברח לה.

אבל עזוב שטויות, כל הפוסט הראשון שלך שהתחיל את הדיון, שכביכול ראינו שמשחקים לא עוזרים ל MS כאילו מי ישמע MS מרימה פה ליינאפ ששווה ברמתו רק לימי הפס2 וסוני מנגד עם ליינאפ פח (שזה ספציפית נכון) ועדיין הפס4 נמכרת יותר וזה לא ברור למה הוא פשוט שגוי, אין ל MS ליינאפ עדיף במיוחד או בכלל, למרות שבחגים הללו ספציפית יהיה לה, אבל עד לחגים לא היה וכשמתסכלים על סך כל המשחקים שהוכרזו לשני הקונסולות גם בעתיד הקרוב לא נראה שיש לה יתרון משמעותי מהבחינה הזו אם בכלל.

זה כאילו שאתה מצפה שאם MS תיקנה את כל הפאשלות שלה והיא נמצאת כרגע עם קונסולה כמעט זהה לגמרי לפס4 אז כולם פשוט צריכים לנהור לכיוונה כאילו מגיע לה פרס או משהו, המהלכים שעשתה הם נדרשים והיא בנתה בסיס לאלטרנטיבה אפשרית (כי תחת התנאים הקודמים כנראה כלום לא היה עוזר) אבל זה שהיא יישרה קו לא אומר שכולם צריכים להעדיף אותה אוטומטית, להפך, אם המצב היה הפוך וסוני היתה זו שמשפלת לעומת MS, ההיגיון אומר שהמותג פלייסטיישן הוא הרבה יותר חזק ולכן היתה ציפייה מסויימת שברגע שסוני תיישר קו כן תהיה נהירה גדולה לכיוונה בזכות זה.

לסוני גם יש את יתרון המותג החזק יותר וגם יש את העניין שהיא לא פישלה מתלחתכילה, ברור למה היא בעמדה טובה יותר, MS לא תקבל לקוחות חינם רק בגלל שהיא תיקנה טעויות, מקסימום תקבל טפיחה על השכם מצד כמה פאנבואים, היא צריכה להראות שהיא באמת אלטרנטיבה עדיפה עם ליינאפ טוב בהפרש ברור (ולא רק לתקופה זמנית בחגים), משחקי GOLD עדיפים בהרבה וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2015, 13:06

bling כתב:שוב, סוני הגיבו לדרישות השוק וניסו להתאים את עצמם אליו, הם הוציאו דגם של 40 GB במחיר אטרקטיבי במהירות יחסית לאחר ההשקה הרעה, הם הורידו את המחיר, העיפו את הדגם השקה היקר מהמדפים כדי שלא תהיה קיימת יותר התווית של ה "600$" שעשתה להם הרבה נזק, במילים אחרות, יש לך ספק שאם סוני היתה מוכרת מדהים היא לא היתה עושה כמעט אף שינוי ובטח שלא היתה נגררת אחרי מהלכים של המתחרה? (בדיוק כמו שהפס4 לא זז במחיר בשנתיים הללו למרות ירידה במחיר ומבצעים מדהימים של המתחרה) הרי ברור שהיא הבינה שהדור בורח לה מהר מאוד, זה בדיוק מה ש MS עשתה, היא מהר מאוד יישרה קו עם המתחרה לפני שהדור יברח לה.

אבל עזוב שטויות, כל הפוסט הראשון שלך שהתחיל את הדיון, שכביכול ראינו שמשחקים לא עוזרים ל MS כאילו מי ישמע MS מרימה פה ליינאפ ששווה ברמתו רק לימי הפס2 וסוני מנגד עם ליינאפ פח (שזה ספציפית נכון) ועדיין הפס4 נמכרת יותר וזה לא ברור למה הוא פשוט שגוי, אין ל MS ליינאפ עדיף במיוחד או בכלל, למרות שבחגים הללו ספציפית יהיה לה, אבל עד לחגים לא היה וכשמתסכלים על סך כל המשחקים שהוכרזו לשני הקונסולות גם בעתיד הקרוב לא נראה שיש לה יתרון משמעותי מהבחינה הזו אם בכלל.

זה כאילו שאתה מצפה שאם MS תיקנה את כל הפאשלות שלה והיא נמצאת כרגע עם קונסולה כמעט זהה לגמרי לפס4 אז כולם פשוט צריכים לנהור לכיוונה כאילו מגיע לה פרס או משהו, המהלכים שעשתה הם נדרשים והיא בנתה בסיס לאלטרנטיבה אפשרית (כי תחת התנאים הקודמים כנראה כלום לא היה עוזר) אבל זה שהיא יישרה קו לא אומר שכולם צריכים להעדיף אותה אוטומטית, להפך, אם המצב היה הפוך וסוני היתה זו שמשפלת לעומת MS, ההיגיון אומר שהמותג פלייסטיישן הוא הרבה יותר חזק ולכן היתה ציפייה מסויימת שברגע שסוני תיישר קו כן תהיה נהירה גדולה לכיוונה בזכות זה.

לסוני גם יש את יתרון המותג החזק יותר וגם יש את העניין שהיא לא פישלה מתלחתכילה, ברור למה היא בעמדה טובה יותר, MS לא תקבל לקוחות חינם רק בגלל שהיא תיקנה טעויות, מקסימום תקבל טפיחה על השכם מצד כמה פאנבואים, היא צריכה להראות שהיא באמת אלטרנטיבה עדיפה עם ליינאפ טוב בהפרש ברור (ולא רק לתקופה זמנית בחגים), משחקי GOLD עדיפים בהרבה וכו'.

הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה, בלי אף משחק. מכאן כל הדיון. הONE מוכרת כמו שקונסולה חסרת משחקים אמורה למכור, הפס4 לא משום מה. כמו שאמרתי כבר מקודם, הליינאפ של 2015 של סוני הוא חלש במיוחד, 2016 העניינים הולכים להשתנות (כנראה, נראה כמה ממשחקי 2016 של זאת ושל זאת ידחו ל2017 למרות שאני משער שאנצ'רטד לבד כבר יעשה להם שנה טובה). מיום השיגור מיקרוסופט הוציאה כמות גדולה יותר של משחקים ולמרות שלא היו שם יותר מדי פנינים מבריקות, עדין הם נהנו מציונים קצת יותר טובים משל סוני. אם הייתי צריך להגיד למי היו משחקים טובים יותר בשנתיים הראשונות שלהן, אני חושב שמיקרוסופט הייתה בחירה קלה למדי.

לא אמרתי בשום שלב שמיקרוסופט צריכה למחוץ את סוני או לא יודע מה, ידוע שכשהן שוות ערך בכל פרמטר סוני תמכור יותר כי זאת סוני. אבל כשיש לך ליינאפ סופר חלש בזמן שיש למיקרוסופט ליינאפ שנקרא לו חלש פלוס, אתה יקר ב50$ וגם התחרות מפציצה בבאנדלים מטורפים, לא ממש ברור לי איך הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה שפשוט אין לה את התעודות להיות כזאת. זה לא שסוני מוכרת 30% יותר מהר מהONE, הם מוכרים איזה שלושה פס4 על כל ONE שנמכר. אפילו בארה"ב ששם ממזמן אקסבוקס היא שם גדול יותר מפלייסטיישן הפס4 מנצחת בהפרש גדול רוב הזמן.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 12 אוקטובר 2015, 13:33

DrKeo כתב:סוני עשתה אפס דברים כדי לעלות חזרה למעלה, היא פשוט לא עשתה כלום מיוחד או צעד קיצוני או אגרסיבי.

נדב, 'לעשות' זה לא רק להוריד מחירים. כבר כתבתי ש־50 דולר זה יקר בכל זאת אם התוכן מעניין פחות. הנה, מייקרוסופט עושה את מה שאתה חושב שצריך לעשות וזה לא עוזר לה, היא גם בולטת בפרסומות, כפי שהראינו לך, ואתה מתעקש שסוני מצליחה בעיקר בזכות פרסום.

סוני עושה. התמודד עם הנתונים. המשחקים לקונסולה שהוכרזו הם לא לעוד כמה שנים קדימה. הם יצאו כבר בשנה הבאה, אנצ'רטד 4 בתחילת השנה. גם היום יוצאים בעבורה משחקי צד ג' רבים בביצועים עדיפים. זה נעלם מהמשוואה שלך.

לכן, זה לא כזה מופרך שהקונסולה של סוני מצליחה יותר. הציבור לא כזה מטומטם.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2015, 13:44

איזה תוכן רונן? איזה תוכן?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 12 אוקטובר 2015, 15:56

DrKeo כתב:איזה תוכן רונן? איזה תוכן?

וואו, נדב. אתה עושה בכוונה? :)

Horizon, The Last Guardian, Uncharted 4, Street Fighter V, Blood Borne, Until Dawn, Ratchet & Clank. כן, גם אוסף אנצ'רטד הוא שחקן חיזוק יפה. וגם חסותה ל־Call of Duty ול־Destiny בעלת משקל. אלה לא תוכן?

נכון, בתקופת החגים ידה של מייקרוסופט על העליונה, אך קונסולה היא השקעה לטווח רחוק, לא קצר, וכנראה האופק נראה מושך יותר בצד של סוני. כבר היום הם יכולים לשחק במשחקי צד ג' שרצים טוב יותר ב־PS4. אתה ממשיך להתעלם מכך. אתה תטען שהגיימרים לא יודעים את זה. רק "עכברי פורומים" כמונו יודעים. זו היתממות או התנשאות.

ה־PS4 נתפסת גם קונסולה קטנה ויפה יותר.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2015, 16:12

ואיך זה קשור ל2013 או 2014 או ל2015?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 12 אוקטובר 2015, 16:43

DrKeo כתב:ואיך זה קשור ל2013 או 2014 או ל2015?

בשנים אלו היו משחקים אחרים ל־PS4. אני לא בטוח של־Xbox One הייתה ספרייה טובה יותר, לפחות לא באופן מובהק.

ומה בקשר לטענתי שמשחקי צד ג' רצים טוב יותר על ה־PS4? אתה תמשיך להתעלם. אני אמשיך להזכיר זאת. אדרבא, בשנים אלו שציינת הבעיה הזאת בולטת יותר ב־Xbox One. רק באחרונה מייקרוסופט כנראה מצליחה להקטין את הפער. אז קיבלת תשובה?

ורגע, רק באחרונה המחיר של הקונסולה נחתך, והרי המחיר החתוך היה אחד הטענות המרכזיות שלך, אז מה הקשר לשנים קודמות? לכן גם זו היתממות, כי רוב הוויכוח דן בתקופת החגים הזאת ובשנה הבאה, לכן ציינתי את המשחקים האלה. ברחת לשנים קודמות, אך הראיתי שגם שם ל־Xbox One אין יתרון ממש.

גם חסותה של סוני ל־Destiny הוא לא מהעת האחרונה. הוא מהשנים שציינת. אז גם זה קשור.

והמראה של ה־PS4 לא השתנה בשנים האחרונות (כן, גם גודל ויופי זה שיקול).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוקטובר 2015, 17:01

DrKeo כתב:
bling כתב:שוב, סוני הגיבו לדרישות השוק וניסו להתאים את עצמם אליו, הם הוציאו דגם של 40 GB במחיר אטרקטיבי במהירות יחסית לאחר ההשקה הרעה, הם הורידו את המחיר, העיפו את הדגם השקה היקר מהמדפים כדי שלא תהיה קיימת יותר התווית של ה "600$" שעשתה להם הרבה נזק, במילים אחרות, יש לך ספק שאם סוני היתה מוכרת מדהים היא לא היתה עושה כמעט אף שינוי ובטח שלא היתה נגררת אחרי מהלכים של המתחרה? (בדיוק כמו שהפס4 לא זז במחיר בשנתיים הללו למרות ירידה במחיר ומבצעים מדהימים של המתחרה) הרי ברור שהיא הבינה שהדור בורח לה מהר מאוד, זה בדיוק מה ש MS עשתה, היא מהר מאוד יישרה קו עם המתחרה לפני שהדור יברח לה.

הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה, בלי אף משחק. מכאן כל הדיון. הONE מוכרת כמו שקונסולה חסרת משחקים אמורה למכור, הפס4 לא משום מה. כמו שאמרתי כבר מקודם, הליינאפ של 2015 של סוני הוא חלש במיוחד, 2016 העניינים הולכים להשתנות (כנראה, נראה כמה ממשחקי 2016 של זאת ושל זאת ידחו ל2017 למרות שאני משער שאנצ'רטד לבד כבר יעשה להם שנה טובה). מיום השיגור מיקרוסופט הוציאה כמות גדולה יותר של משחקים ולמרות שלא היו שם יותר מדי פנינים מבריקות, עדין הם נהנו מציונים קצת יותר טובים משל סוני. אם הייתי צריך להגיד למי היו משחקים טובים יותר בשנתיים הראשונות שלהן, אני חושב שמיקרוסופט הייתה בחירה קלה למדי.

לא אמרתי בשום שלב שמיקרוסופט צריכה למחוץ את סוני או לא יודע מה, ידוע שכשהן שוות ערך בכל פרמטר סוני תמכור יותר כי זאת סוני. אבל כשיש לך ליינאפ סופר חלש בזמן שיש למיקרוסופט ליינאפ שנקרא לו חלש פלוס, אתה יקר ב50$ וגם התחרות מפציצה בבאנדלים מטורפים, לא ממש ברור לי איך הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה שפשוט אין לה את התעודות להיות כזאת. זה לא שסוני מוכרת 30% יותר מהר מהONE, הם מוכרים איזה שלושה פס4 על כל ONE שנמכר. אפילו בארה"ב ששם ממזמן אקסבוקס היא שם גדול יותר מפלייסטיישן הפס4 מנצחת בהפרש גדול רוב הזמן.

אני חושב שהיא אחת המוכרות בגלל הרעב הענקי לדור חדש וחוסר האלטרנטיבה הברור (לפני כל השינויים שעשתה) ש MS הציבה בזמנו, מאז המכירות שלה קצת נרגעו ולמרות שהיא מנצחת את MS כל חודש ב NPD אני בטוח שזה ברמה של 30-50% ולא מה שאמרת (בחודשים האחרונים, לא לאורך כל השנתיים), באירופה היא כותשת אותה בגלל שבמצב הטבעי המותג שם הרבה יותר חזק ועוד עם כל הניפוח של קונסולה חזקה יותר ו MS שלא באמת מציגה אלטרנטיבה מדהימה בינתיים שתגרום להם לשנות את ההרגלים שלהם (כמו שלמשל ה 360 עשה לחלק מהמדינות שם, בעיקר ב UK) ליינאפ חלש פלוס להגדרתך זה לא בדיוק פקטור שישנה מכירות, ככה שזה NO-BRAINER מבחינתם על איזו קונסולה ללכת בתנאים כאלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2015, 19:41

ההפרש אדיר, גם היום כשהONE כאילו בסוג של תנופה הפס4 מובילה בבערך פי 2. המכירות של הפס4 הן הסטריות, אולי הן כבר לא הכי מהירות בהסטוריה כמו בתחילת חייה אבל הן עדין סופר חזקות. אני חשבתי שעם הזמן יהיה סוג של BACKLASH בכל הנושא הזה שאין משחקים, אפילו צד ג' לא בדיוק היה שם עד Q2 השנה. הרעב היה גדול אבל במקום סטייק חכה ללקוחות מנה חמה (זאת לא ירידה על סוני, על הדור הזה בכלליות) ואיכשהו הדור הזה שוב שיא אחרי שיא אחרי שיא. כל הקונספט הזה לא ברור לי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוקטובר 2015, 20:32

אחד היתרונות של הדור הזה (למרות שזה חיסרון גם עבור חלק...) זה שגם אם אין המון משחקים טובים מספיק, עדיין המשחקים הטובים הם מפלצות תוכן ענקיות ששוות בערך 3-4 משחקים לניארים סינמטיים שהיו נפוצים בדור שעבר, ככה שבסופו של דבר רוב האנשים עדיין נתקלים ביותר מדי משחקים לזמן שיש להם.

ברור שהמבחר אולי דל יותר ככה אבל סכ״ה יש לך משחקי מפלצת אדירים במגוון ז׳אנרים שאמורים לדבר לרוב האנשים- אקשן RPG עם BB, אם בא לך על RPG פנטזיה מערבי שנחשב לאחד הטובים אי פעם יש לך את הוויצ׳ר, בהתגנבות- פעולה יש לך את המשחק הכי טוב שיצא בז׳אנר מבחינת הגיימפליי בהפרש ענק עם מגס5, וב Action- Adventure שמציע יותר סינמטיות יחסית לשאר יש לך את באטמן שהוא גם מצויין.

אל תשכח גם את MK שבוטל לדור הקודם וגם מוכר היסטרי, כנ״ל Dying Light.

בקרוב מאוד יוצא לך פולאאוט 4 שגם יהיה אדיר ובמולטי יש קוד בגרסה דור הבא כמעט (דור קודם מסורסת כמעט לגמרי), סטאר וורס שיהיה היסטרי מבחינת מכירות וגם היילו 5 למי שאוהב fps חללי.

בקיצור, אין הרבה אנשים שלא אוהבים לפחות 2-3 (ואף יותר) משחקים מהרשימה הנ״ל, חלקם מהטובים בז׳אנר וכולם מפלצות תוכן, מספיק שתאהב 2-3 משחקים משם ואתה מועסק במשך רוב השנה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2015, 23:21

כל המשחקים האלה יצאו כמעט שנה וחצי ליציאת הדור. אני מסכים איתך שלמי שאין כלום חוץ מאשר קונסולת דור הבא אז יש לו כל מני דברים של צד ג', אבל באמת שעד פחות או יותר שנה וחצי מיציאת הקונסולות פשוט לא היה מה לשחק חוץ מאשר משהו חביב פה ושם. באמת שלא הייתה שום סיבה שהפס4 ב2014 תהיה פחות או יותר הקונסולה המוכרת בהסטוריה בשנה הראשונה שלה (האמת שאני לא בטוח שהיא הייתה אבל גם אם לא היא הייתה מאוד קרובה). בכלליות אני חושב שלסוני היה המון מזל UNTIL DAWN כי העובדה שהוא יצא משחק לא רע במקום הקטסטרופה שכולם ציפו שהוא יהיה בעצם חסכה לסוני פס4 עם אפס בלעדיים סבירים במשך שנה שלמה ועגולה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2015, 12:13

אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה :)

בכל אופן, היא נמכרה בהיסטריות כי לאנשים באמת התפוצץ הדור הקודם מכל החורים, ראינו גם אז איך אנשים פשוט הפסיקו לקנות משחקים וכל חודש ב NPD דווחה ירידה לא קטנה במכירות של חומרה ותוכנה (למרות שאת השמות הענקיים קנו כמו GTA5, TLOU וביושוק חדש, אבל באופן כללי היתה ירידה קבועה), אז כן קנו קונסולות גם בלי משחקים בהתחלה וככל שהדור נמשך אנשים העדיפו להחליף אפילו בשביל מולטי-פלטפורם שרצים טוב יותר.

השנה גם אשכרה התחילו להגיע ה AAA המעולים שבשבילם אתה מחליף קונסולה בלי קשר אז המומנטום פחות או יותר נשמר בזכות זה, אני מצפה שהחגים השנה יהיו לא פחות חזקים מהחגים של שנה שעברה בגלל כל מני כותרי NEXT GEN בלבד שהם חובה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2015, 14:16

bling כתב:אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה :)

בכל אופן, היא נמכרה בהיסטריות כי לאנשים באמת התפוצץ הדור הקודם מכל החורים, ראינו גם אז איך אנשים פשוט הפסיקו לקנות משחקים וכל חודש ב NPD דווחה ירידה לא קטנה במכירות של חומרה ותוכנה (למרות שאת השמות הענקיים קנו כמו GTA5, TLOU וביושוק חדש, אבל באופן כללי היתה ירידה קבועה), אז כן קנו קונסולות גם בלי משחקים בהתחלה וככל שהדור נמשך אנשים העדיפו להחליף אפילו בשביל מולטי-פלטפורם שרצים טוב יותר.

השנה גם אשכרה התחילו להגיע ה AAA המעולים שבשבילם אתה מחליף קונסולה בלי קשר אז המומנטום פחות או יותר נשמר בזכות זה, אני מצפה שהחגים השנה יהיו לא פחות חזקים מהחגים של שנה שעברה בגלל כל מני כותרי NEXT GEN בלבד שהם חובה.

BB יצא במרץ 2015, אנצ'רטד יוצא בפברואר 2016, שנה שלמה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אוקטובר 2015, 15:16

DrKeo כתב:
bling כתב:אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה :)

BB יצא במרץ 2015, אנצ'רטד יוצא בפברואר 2016, שנה שלמה.

אנצ'רטד יוצא ב18 במרץ. עדין שנה שלמה. פשוט קצת יותר שלמה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2015, 15:19

אה, סורי, זכרתי פברואר :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוקטובר 2015, 15:26

לא כל כך הבנתי את הספירה השרירותית שלך, אם אתה רוצה תספור שנה קלנדרית, תספור שנה של יציאה של קונסולה (מנובמבר עד נובמבר) וואטאבר, לא כל כך מבין מה הרעיון לסמן את תאריך היציאה של BB כמדד, ב 2015 יצאו BB ו UD וגם זבל כמו האורדר, ככה אנשים מתייחסים לזה וככה הם גם מסתכלים על 2016 וסופרים מה יוצא שם.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 13 אוקטובר 2015, 15:57

חחח

גם יצא Until Dawn שהיה להיט. ואפילו מספיקות הכרזות בלבד כדי לבנות אמון בקונסולה. המשחקים לא צריכים לצאת "מחר" בשביל זה.

והצלחה של קונסולה לא תלויה רק בבלעדיים. משחקי צד ג' שרצים טוב יותר על ה־PS4 הם גם כן שיקול חשוב.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 13 אוקטובר 2015, 16:50

בדיוק ראיתי את הכתבה הזאת, עונה על השאלה איזו קונסולה עדיפה בתקופת החגים הזאת.

זה הסיכום:

While the Xbox One has a few more selling points heading into 2016 than the PS4, and its wider array of exclusive games is a major bonus, both consoles are worthy of your consideration at this juncture. The Xbox One looks set to have a more diverse 2016 thanks to its wide array of varied games, but Sony's E3 2015 presentation highlighted a number of great titles the company have lined up in the console's future, and it has the added benefit of having the larger player base meaning that, if you're an online gamer, it's likely that the majority of them will own a PS4 over the Xbox One.

In the end it's all down to preference. The Xbox One is the more reasonable purchase heading into 2016, with it seeing the release of a ton of games spanning a wide variety of genres. On the other hand, if you're planning on buying only one console this generation, the PS4 may have a quieter 2016 lined up at the moment but it looks set to have the brighter future, so now would be a reasonable time to jump on it. There's no clear winner here, but there are advantages to owning both systems, so decide which one best suits what you're looking for in a console before you take the plunge.

כלומר, אין ספק של־Xbox One יש יותר בלעדיים בתקופת החגים הזאת, אך יש עוד גורמים, וההבדל ביניהן הוא לא כזה מובהק.

גם הם מציינים שמבחינת צד ג', הקונסולה של סוני עדיפה. וגם הם מציינים את הכותרים העתידיים שסוני חשפה בתור שיקולי הרכישה.

בקיצור, כתבה שטוענת את כל מה שטענתי. בסופו של דבר, הם מציינים שאין מנצחת ברורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2015, 17:39

bling כתב:לא כל כך הבנתי את הספירה השרירותית שלך, אם אתה רוצה תספור שנה קלנדרית, תספור שנה של יציאה של קונסולה (מנובמבר עד נובמבר) וואטאבר, לא כל כך מבין מה הרעיון לסמן את תאריך היציאה של BB כמדד, ב 2015 יצאו BB ו UD וגם זבל כמו האורדר, ככה אנשים מתייחסים לזה וככה הם גם מסתכלים על 2016 וסופרים מה יוצא שם.

אמרתי אנקדוטה:
"אני חושב שלסוני היה המון מזל UNTIL DAWN כי העובדה שהוא יצא משחק לא רע במקום הקטסטרופה שכולם ציפו שהוא יהיה בעצם חסכה לסוני פס4 עם אפס בלעדיים סבירים במשך שנה שלמה ועגולה."

שאם לסוני לא היה יוצא הקלף של UD, הם היו מעבירים שנה שלמה (כלומר 12 חודשים) ללא אף משחק סביר אפילו. אם אתה רוצה לחזור לאחור למצב של הקונסולה ב2015, אז גם כאן הוא לא בדיוק מזהיר. לONE יש שנת 2015 נורמאלית לגמרי לקונסולה, לסוני יש אחת די חלשה.

אגב רונן, הכתבה שלך אומרת שיש לONE גם בחגים הקרובים וגם ב2016 ליינאפ רחב יותר. לא שאני חושב שזה משנה, ב2016 שתי הקונסולות הופכות סופסוף לנורמאליות ואז כל אחד צריך ללכת לאיפה שהטעם שלו מושך אותו אבל להביא את הכתבה הזאת כסוג של פאנצ' זה לא ממש עובד.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 אוקטובר 2015, 08:34

Klayman כתב:''אבל הם אולפן אינדי קטן!!'' יזעקו המבקרים ושאר מגיני הצדק האינטרנטי.. :). יש לי הרגשה שהוא יהיה פלופ רציני. רוב המכירות שלו יבואו מכיוון בעלי הVR, שישתמשו בו כהדגמה נוספת לחברים שלהם של ''ואוו! איזה מגניב!'' שתחזיק גג 20 דקות וזהו. כמשחק - הוא נראה משעמם נורא.

הבעיה במשחקים האלו זה שאתה אף פעם לא יכול לדעת מראש עד כמה תוכן אקרא-פרוצדורלי אינסופי יתפוס.
כשראית את מיינקראפט בפעם הראשונה האמנת שהוא יהפוך למשחק הכי נמכר בהיסטוריה? הוא לא הרגיש לך כמו סתם משחק ריק שהולכים ומפרקים ובונים בו דברים?

bling כתב:אחד היתרונות של הדור הזה (למרות שזה חיסרון גם עבור חלק...) זה שגם אם אין המון משחקים טובים מספיק, עדיין המשחקים הטובים הם מפלצות תוכן ענקיות ששוות בערך 3-4 משחקים לניארים סינמטיים שהיו נפוצים בדור שעבר, ככה שבסופו של דבר רוב האנשים עדיין נתקלים ביותר מדי משחקים לזמן שיש להם.

ברור שהמבחר אולי דל יותר ככה אבל סכ״ה יש לך משחקי מפלצת אדירים במגוון ז׳אנרים שאמורים לדבר לרוב האנשים- אקשן RPG עם BB, אם בא לך על RPG פנטזיה מערבי שנחשב לאחד הטובים אי פעם יש לך את הוויצ׳ר, בהתגנבות- פעולה יש לך את המשחק הכי טוב שיצא בז׳אנר מבחינת הגיימפליי בהפרש ענק עם מגס5, וב Action- Adventure שמציע יותר סינמטיות יחסית לשאר יש לך את באטמן שהוא גם מצויין.

אני לא חושב שאלו "מפלצות התוכן" שהופכות את הדור הזה למשהו שונה, כי בסופו של דבר גם בתחילת הדור הקודם היו משחקים כמו אובליביון ושות' שבהחלט הכילו די והותר תוכן. עצם זה שכמעט שנתיים אחרי יציאת הקונסולות אנחנו מזכירים כאן משחק כמו Until Dawn שמגרד את הממוצע של ה-8 מלמטה כבלעדי שמצדיק רכישה ממחיש את זה. מדובר בממוצע די דומה לDead Rising 3 שיצא בהשקה, או בדור הקודם לHeavenly Sword שיצא רק שנה לתוך מחזור החיים של הPS3 (וגם אז זו היתה קצת היאחזות בשיניים בתקופה שבה הבדיחה הידועה היתה שלPS3 לא היו אקסלובייים שווים לשחק בהם).
אם כבר, אז אני חושב שההבדל הוא שבדור הזה הPS+ והGold הם האלמנט היחודי שמפצה במקצת על התוכן הדל: אנשים יודעים שגם אם במשך שנתיים אף קונסולה לא הוציא שום קילר אפ בודד ששווה לרכוש בשבילו את הקונסולה (למעט בלאדבורן שהוא קצת נישתי בצד של סוני, ואולי גם פורצה לחובבי זאנר המרוצים בצד של מיקרוסופט), עדיין רכישה מוקדמת של הקונסולה תבטיח להם זרימה קבועה של משחקים בתג מחיר נמוך יחסית שמסתכם בדולרים בודדים למשחק. התזרים הקבוע הזה של משחקים כל חודש לצד משחק טוב פעם בכמה חודשים (אקסלוסיבי או לא) הוא כבר משהו שמצדיק הרבה יותר הוצאה חד פעמית של כמה מאות דולרים, ובגלל זה אולי אנחנו רואים מכירות טובות לשתי הקונסולות.

למה דווקא סוני מוכרת הרבה יותר טוב למרות שההיצע שלה לא מצדיק את זה? פשוט בגלל שההיצע בצד השני גם לא מצדיק את זה ולמיקרוסופט עדיין אין את הקילר אפ שלה. סוני התחילה מעמדה של קונסולה זולה יותר וחזקה יותר לצד clusterfuck שיווקי רציני בצד של מיקרוסופט שרק הרחיק לקוחות (היפוך תפקידים מהדור הקודם), ועכשיו מכוח האינרציה אנשים קונים את המכשיר שכבר יש לחברים שלהם כדי לשחק איתם בדסטיני או COD או וואטאבר אונליין.
תוסיפו לזה מותג חזק שאנשים עדיין לא התייאשו מההבטחות לטווח הארוך שלו (טריוויה: השבוע לפני עשור בדיוק יצא Shadow of the Colosues - זה אומר שמזה עשר שנים אנשים מצדיקים רכישה של PS כהשקעה לטווח הארוך כי "המשחק הבא של Team Ico בלעדי") ותקבלו את התשובה לשאלה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 אוקטובר 2015, 08:59

זה לא ממש קשור לתוכן פרוצדוראלי או משהו. אתה נותן אמירה ריקה מתוכן של "אף פעם אי אפשר לדעת". סבבה ברור שזה נכון. אז מה?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2015, 14:09

מיינקראפט דווקא תמיד נשמע מגניב, לאסוף חומרים ולבנות במשך היום כדי לשרוד את הלילה, מה לא מגניב בזה? תמיד הוא נשמע כמו משחק נחמד, פשוט כמו עוד אינדי נחמד. לחזות שהוא יהיה פרנצ'ייז של מליארדים ואולי הפרנצ'ייז הכי גדול בגיימינג היום? את זה אף פעם אי אפשר לחזות וזה גם לא ממש נושא השיחה. העניין הוא שיש המון משחקים פרוצדוריאלים או השרדות וכל אחד מהם יכול לגרום לך לצפות להם בגלל X או Y. בNMS נראה שאין אפילו מכניקה אחת מעניינת לפי ההדגמות, תמיד הם עושים אותו דבר, יורדים לכוכב ומתלהבים איך הכל שם פרוצידוריאלי וזהו פחות או יותר. הקרבות חלל נראים ריקים ולא ממש ברור למה בכלל צריך להלחם, כנ"ל על הקרבות בכוכבים, אין משימות ולא ממש ברור מה הדרייב במשחק הזה. בקיצור, הוא נראה ריק כזה. אולי זה באמת כשל בהצגה שלו, נחכה ונראה אני משער.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים