DrKeo כתב:bling כתב:מה היא עשתה? דברים שגם MS עושה כדי לתקן את המצב, צעדי חירום כמו הורדת מחיר למשל שקרתה בצורה מהירה מאוד, אבל בעיקר המון בלעדיים (חלקם טובים יותר, חלקם פחות), PS+ מדהים וזהו, מה היא עוד יכולה לעשות?
אני לא אומר ש MS לא עשתה כלום, אם היא לא היתה עושה כלום היא היתה סוס מת, ברור שהיא עשתה, רק אני לא חושב שזה מספיק כשאני בא לנתח את המצב שלה מול התחרות שלטענתך לא עושה הרבה, היא השוותה תנאים, זה לא מספיק טוב בשביל להביא לי תמריץ לבחור דווקא בהם.
2015 של סוני עד עכשיו היתה יותר טובה בסכ"ה משל MS, בחגים MS תעבור אותה, עוד כמה חודשים גם לפס4 יצאו משחקים גדולים, סכ"ה בתמונה הכוללת אני לא רואה פה איזה יתרון של MS במשהו חוץ ממחיר ומבצעים, שזה תמריץ מספיק טוב שבטח יעבוד מעולה בחגים בשילוב היילו 5 ו FO4 ו TR, אבל נראה שלרוב זה לא מספיק על מנת לנער את התדמית השלילית שפתחו איתה את הדור ואת הנחיתות בכח.
ברור לי אגב שאם הם באמת רוצים לסגור לפחות את הפער בארה"ב אז המחיר זה ההימור הכי טוב שלהם, כמו שהם מנצחים בכל חגים ככה הם יוכלו לנצח גם ברוב השנה, אבל כנראה הם לא מוכנים לספוג את זה, ההימור הטוב הבא זה יתרון ברור בבלעדיים (ולא רק בעונת חגים אחת, אלא בכלל) ואולי שירות GOLD עדיף בבירור, כל אלו יוסיפו הרבה רצון טוב כלפיהם בכל מקרה ויחזיר את אמון האנשים, גם אם זה לא יעזור במיוחד בדור הזה זה כן ישתלם בבא.
במקרה גם פיל ספנסר התראיין בנושא ואמר שהוא לא יודע אם ה XB1 תסגור את הפער מהפס4, שהיתרון ענקי מדי ושיש להם מוצר טוב, נשמע בתכל'ס שגם הוא לא מאמין בשלב הזה, אבל אהבתי את המילים הכנות שלו:Xbox chief Phil Spencer has admitted that he doesn't know whether Microsoft will be able to overtake Sony this generation, acknowledging that PS4 has a "huge lead" over Xbox One.
Asked whether Microsoft could beat Sony this gen during a panel at the 2015 GeekWire Summit, Spencer told the audience: "You know, I don't know. You know, the length of the generation... They [Sony] have a huge lead and they have a good product. I love the content, the games line-up that we have.
Spencer said that he felt Microsoft had "fundamentally lost... the trust of our most loyal customers" around the time of the Xbox One's launch. "Whether it's always-on, used games, whatever the feature was, we lost the trust in them that they were at the centre of our decision-making process," he said. "Were we building a product for us, or were we building a product for gamers? And as soon as that question came into people's minds and they looked at anything, whether it was the power of our box, our launch line-up, microtransactions, any of the features that you talked about, what you find is very quickly you lose the benefit of the doubt. You lose your customer's assumption that the reason you're building your product is to delight them and not just build a better and more maybe manipulative product.
Regaining that confidence amongst the team was "job number one" when Spencer took over the role as head of Xbox last April, he adds, "and being very forthright with them about where we were and our ability to do things like beat Sony was critical. What I've seen in the 18 months that I've been in the role is the team is getting more work done in a day than I would expect.
http://www.videogamer.com/news/spencer_i_dont_know_if_xbox_one_can_beat_ps4.html
סוני עשתה אפס דברים כדי לעלות חזרה למעלה, היא פשוט לא עשתה כלום מיוחד או צעד קיצוני או אגרסיבי. הם הורידו מחיר כתגובה לירידת מחיר של מיקרוסופט ל360 כבר באוגוסט, PS+ הוצג רק ב2010 כשסוני כבר הייתה למעלה ומיקרוסופט הפכה להיות האנדר דוג שוב וזה לא הוצג כדי להלחם במיקרוסופט אלה בגלל קינאה במיקרוסופט שגובים 50$ מהמשתמשים שלהם על דמי מנוי וגם סוני רצתה. אני לא ממש מבין מה אתה רוצה שמיקרוסופט תעשה יותר ממה שהם עושים היום. כל הטעון הזה על הליינאפ נשמע כאילו אתה לא ממש חבר פורום משחקים שנמצא עמוק בגיימינג שנים. איך מגיבים תוך חודשים עם LINE UP? אתה לא מודע לזה שמשחק זה זמן פיתוח של שנתיים במקרה הממש טוב או 5 שנים במקרה הגרוע יותר? משחקים זאת לא תגובה, משחקים זאת תוכנית של 3-4 שנים קדימה כשאין לך מה התחרות תעשה באותה תקופה והמשחקים של 2014 ו-2015 תוכננו כשאתה אפילו לא ידעת שיש שקיימת הפס4 או ONE. בנושא המשחקים של סוני, אתה מבין שיש שנה שלמה בין BB לבין אנצ'רטד? האם מיקרוסופט במצב טוב יותר? לא בהרבה, גם לא טענתי בהרבה. אבל אני לא חושב שיש שמץ של ספק ש2015 של מיקרוסופט לוקחת בהליכה את 2015 של סוני.
אגב, אני חושב שמה שבמתחבא בין המילים של פיל ספנסר הוא "אני לא חושב שאני אצליח להספיק כל כך מהר לתקן את הקלאסטר-פאק שדון מטריק השאיר לי
bling כתב:שוב, סוני הגיבו לדרישות השוק וניסו להתאים את עצמם אליו, הם הוציאו דגם של 40 GB במחיר אטרקטיבי במהירות יחסית לאחר ההשקה הרעה, הם הורידו את המחיר, העיפו את הדגם השקה היקר מהמדפים כדי שלא תהיה קיימת יותר התווית של ה "600$" שעשתה להם הרבה נזק, במילים אחרות, יש לך ספק שאם סוני היתה מוכרת מדהים היא לא היתה עושה כמעט אף שינוי ובטח שלא היתה נגררת אחרי מהלכים של המתחרה? (בדיוק כמו שהפס4 לא זז במחיר בשנתיים הללו למרות ירידה במחיר ומבצעים מדהימים של המתחרה) הרי ברור שהיא הבינה שהדור בורח לה מהר מאוד, זה בדיוק מה ש MS עשתה, היא מהר מאוד יישרה קו עם המתחרה לפני שהדור יברח לה.
אבל עזוב שטויות, כל הפוסט הראשון שלך שהתחיל את הדיון, שכביכול ראינו שמשחקים לא עוזרים ל MS כאילו מי ישמע MS מרימה פה ליינאפ ששווה ברמתו רק לימי הפס2 וסוני מנגד עם ליינאפ פח (שזה ספציפית נכון) ועדיין הפס4 נמכרת יותר וזה לא ברור למה הוא פשוט שגוי, אין ל MS ליינאפ עדיף במיוחד או בכלל, למרות שבחגים הללו ספציפית יהיה לה, אבל עד לחגים לא היה וכשמתסכלים על סך כל המשחקים שהוכרזו לשני הקונסולות גם בעתיד הקרוב לא נראה שיש לה יתרון משמעותי מהבחינה הזו אם בכלל.
זה כאילו שאתה מצפה שאם MS תיקנה את כל הפאשלות שלה והיא נמצאת כרגע עם קונסולה כמעט זהה לגמרי לפס4 אז כולם פשוט צריכים לנהור לכיוונה כאילו מגיע לה פרס או משהו, המהלכים שעשתה הם נדרשים והיא בנתה בסיס לאלטרנטיבה אפשרית (כי תחת התנאים הקודמים כנראה כלום לא היה עוזר) אבל זה שהיא יישרה קו לא אומר שכולם צריכים להעדיף אותה אוטומטית, להפך, אם המצב היה הפוך וסוני היתה זו שמשפלת לעומת MS, ההיגיון אומר שהמותג פלייסטיישן הוא הרבה יותר חזק ולכן היתה ציפייה מסויימת שברגע שסוני תיישר קו כן תהיה נהירה גדולה לכיוונה בזכות זה.
לסוני גם יש את יתרון המותג החזק יותר וגם יש את העניין שהיא לא פישלה מתלחתכילה, ברור למה היא בעמדה טובה יותר, MS לא תקבל לקוחות חינם רק בגלל שהיא תיקנה טעויות, מקסימום תקבל טפיחה על השכם מצד כמה פאנבואים, היא צריכה להראות שהיא באמת אלטרנטיבה עדיפה עם ליינאפ טוב בהפרש ברור (ולא רק לתקופה זמנית בחגים), משחקי GOLD עדיפים בהרבה וכו'.
DrKeo כתב:סוני עשתה אפס דברים כדי לעלות חזרה למעלה, היא פשוט לא עשתה כלום מיוחד או צעד קיצוני או אגרסיבי.
DrKeo כתב:איזה תוכן רונן? איזה תוכן?
DrKeo כתב:ואיך זה קשור ל2013 או 2014 או ל2015?
DrKeo כתב:bling כתב:שוב, סוני הגיבו לדרישות השוק וניסו להתאים את עצמם אליו, הם הוציאו דגם של 40 GB במחיר אטרקטיבי במהירות יחסית לאחר ההשקה הרעה, הם הורידו את המחיר, העיפו את הדגם השקה היקר מהמדפים כדי שלא תהיה קיימת יותר התווית של ה "600$" שעשתה להם הרבה נזק, במילים אחרות, יש לך ספק שאם סוני היתה מוכרת מדהים היא לא היתה עושה כמעט אף שינוי ובטח שלא היתה נגררת אחרי מהלכים של המתחרה? (בדיוק כמו שהפס4 לא זז במחיר בשנתיים הללו למרות ירידה במחיר ומבצעים מדהימים של המתחרה) הרי ברור שהיא הבינה שהדור בורח לה מהר מאוד, זה בדיוק מה ש MS עשתה, היא מהר מאוד יישרה קו עם המתחרה לפני שהדור יברח לה.
אבל עזוב שטויות, כל הפוסט הראשון שלך שהתחיל את הדיון, שכביכול ראינו שמשחקים לא עוזרים ל MS כאילו מי ישמע MS מרימה פה ליינאפ ששווה ברמתו רק לימי הפס2 וסוני מנגד עם ליינאפ פח (שזה ספציפית נכון) ועדיין הפס4 נמכרת יותר וזה לא ברור למה הוא פשוט שגוי, אין ל MS ליינאפ עדיף במיוחד או בכלל, למרות שבחגים הללו ספציפית יהיה לה, אבל עד לחגים לא היה וכשמתסכלים על סך כל המשחקים שהוכרזו לשני הקונסולות גם בעתיד הקרוב לא נראה שיש לה יתרון משמעותי מהבחינה הזו אם בכלל.
זה כאילו שאתה מצפה שאם MS תיקנה את כל הפאשלות שלה והיא נמצאת כרגע עם קונסולה כמעט זהה לגמרי לפס4 אז כולם פשוט צריכים לנהור לכיוונה כאילו מגיע לה פרס או משהו, המהלכים שעשתה הם נדרשים והיא בנתה בסיס לאלטרנטיבה אפשרית (כי תחת התנאים הקודמים כנראה כלום לא היה עוזר) אבל זה שהיא יישרה קו לא אומר שכולם צריכים להעדיף אותה אוטומטית, להפך, אם המצב היה הפוך וסוני היתה זו שמשפלת לעומת MS, ההיגיון אומר שהמותג פלייסטיישן הוא הרבה יותר חזק ולכן היתה ציפייה מסויימת שברגע שסוני תיישר קו כן תהיה נהירה גדולה לכיוונה בזכות זה.
לסוני גם יש את יתרון המותג החזק יותר וגם יש את העניין שהיא לא פישלה מתלחתכילה, ברור למה היא בעמדה טובה יותר, MS לא תקבל לקוחות חינם רק בגלל שהיא תיקנה טעויות, מקסימום תקבל טפיחה על השכם מצד כמה פאנבואים, היא צריכה להראות שהיא באמת אלטרנטיבה עדיפה עם ליינאפ טוב בהפרש ברור (ולא רק לתקופה זמנית בחגים), משחקי GOLD עדיפים בהרבה וכו'.
הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה, בלי אף משחק. מכאן כל הדיון. הONE מוכרת כמו שקונסולה חסרת משחקים אמורה למכור, הפס4 לא משום מה. כמו שאמרתי כבר מקודם, הליינאפ של 2015 של סוני הוא חלש במיוחד, 2016 העניינים הולכים להשתנות (כנראה, נראה כמה ממשחקי 2016 של זאת ושל זאת ידחו ל2017 למרות שאני משער שאנצ'רטד לבד כבר יעשה להם שנה טובה). מיום השיגור מיקרוסופט הוציאה כמות גדולה יותר של משחקים ולמרות שלא היו שם יותר מדי פנינים מבריקות, עדין הם נהנו מציונים קצת יותר טובים משל סוני. אם הייתי צריך להגיד למי היו משחקים טובים יותר בשנתיים הראשונות שלהן, אני חושב שמיקרוסופט הייתה בחירה קלה למדי.
לא אמרתי בשום שלב שמיקרוסופט צריכה למחוץ את סוני או לא יודע מה, ידוע שכשהן שוות ערך בכל פרמטר סוני תמכור יותר כי זאת סוני. אבל כשיש לך ליינאפ סופר חלש בזמן שיש למיקרוסופט ליינאפ שנקרא לו חלש פלוס, אתה יקר ב50$ וגם התחרות מפציצה בבאנדלים מטורפים, לא ממש ברור לי איך הפס4 היא אחת הקונסולות המוכרות בהסטוריה שפשוט אין לה את התעודות להיות כזאת. זה לא שסוני מוכרת 30% יותר מהר מהONE, הם מוכרים איזה שלושה פס4 על כל ONE שנמכר. אפילו בארה"ב ששם ממזמן אקסבוקס היא שם גדול יותר מפלייסטיישן הפס4 מנצחת בהפרש גדול רוב הזמן.
bling כתב:אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה
בכל אופן, היא נמכרה בהיסטריות כי לאנשים באמת התפוצץ הדור הקודם מכל החורים, ראינו גם אז איך אנשים פשוט הפסיקו לקנות משחקים וכל חודש ב NPD דווחה ירידה לא קטנה במכירות של חומרה ותוכנה (למרות שאת השמות הענקיים קנו כמו GTA5, TLOU וביושוק חדש, אבל באופן כללי היתה ירידה קבועה), אז כן קנו קונסולות גם בלי משחקים בהתחלה וככל שהדור נמשך אנשים העדיפו להחליף אפילו בשביל מולטי-פלטפורם שרצים טוב יותר.
השנה גם אשכרה התחילו להגיע ה AAA המעולים שבשבילם אתה מחליף קונסולה בלי קשר אז המומנטום פחות או יותר נשמר בזכות זה, אני מצפה שהחגים השנה יהיו לא פחות חזקים מהחגים של שנה שעברה בגלל כל מני כותרי NEXT GEN בלבד שהם חובה.
DrKeo כתב:bling כתב:אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה
בכל אופן, היא נמכרה בהיסטריות כי לאנשים באמת התפוצץ הדור הקודם מכל החורים, ראינו גם אז איך אנשים פשוט הפסיקו לקנות משחקים וכל חודש ב NPD דווחה ירידה לא קטנה במכירות של חומרה ותוכנה (למרות שאת השמות הענקיים קנו כמו GTA5, TLOU וביושוק חדש, אבל באופן כללי היתה ירידה קבועה), אז כן קנו קונסולות גם בלי משחקים בהתחלה וככל שהדור נמשך אנשים העדיפו להחליף אפילו בשביל מולטי-פלטפורם שרצים טוב יותר.
השנה גם אשכרה התחילו להגיע ה AAA המעולים שבשבילם אתה מחליף קונסולה בלי קשר אז המומנטום פחות או יותר נשמר בזכות זה, אני מצפה שהחגים השנה יהיו לא פחות חזקים מהחגים של שנה שעברה בגלל כל מני כותרי NEXT GEN בלבד שהם חובה.
BB יצא במרץ 2015, אנצ'רטד יוצא בפברואר 2016, שנה שלמה.
bling כתב:אתה שוכח שגם יצא השנה BB, זה כאילו הזיכרון שלך יכול להכיל רק בלעדי אחד טוב של סוני בשנה
While the Xbox One has a few more selling points heading into 2016 than the PS4, and its wider array of exclusive games is a major bonus, both consoles are worthy of your consideration at this juncture. The Xbox One looks set to have a more diverse 2016 thanks to its wide array of varied games, but Sony's E3 2015 presentation highlighted a number of great titles the company have lined up in the console's future, and it has the added benefit of having the larger player base meaning that, if you're an online gamer, it's likely that the majority of them will own a PS4 over the Xbox One.
In the end it's all down to preference. The Xbox One is the more reasonable purchase heading into 2016, with it seeing the release of a ton of games spanning a wide variety of genres. On the other hand, if you're planning on buying only one console this generation, the PS4 may have a quieter 2016 lined up at the moment but it looks set to have the brighter future, so now would be a reasonable time to jump on it. There's no clear winner here, but there are advantages to owning both systems, so decide which one best suits what you're looking for in a console before you take the plunge.
bling כתב:לא כל כך הבנתי את הספירה השרירותית שלך, אם אתה רוצה תספור שנה קלנדרית, תספור שנה של יציאה של קונסולה (מנובמבר עד נובמבר) וואטאבר, לא כל כך מבין מה הרעיון לסמן את תאריך היציאה של BB כמדד, ב 2015 יצאו BB ו UD וגם זבל כמו האורדר, ככה אנשים מתייחסים לזה וככה הם גם מסתכלים על 2016 וסופרים מה יוצא שם.
Klayman כתב:''אבל הם אולפן אינדי קטן!!'' יזעקו המבקרים ושאר מגיני הצדק האינטרנטי... יש לי הרגשה שהוא יהיה פלופ רציני. רוב המכירות שלו יבואו מכיוון בעלי הVR, שישתמשו בו כהדגמה נוספת לחברים שלהם של ''ואוו! איזה מגניב!'' שתחזיק גג 20 דקות וזהו. כמשחק - הוא נראה משעמם נורא.
bling כתב:אחד היתרונות של הדור הזה (למרות שזה חיסרון גם עבור חלק...) זה שגם אם אין המון משחקים טובים מספיק, עדיין המשחקים הטובים הם מפלצות תוכן ענקיות ששוות בערך 3-4 משחקים לניארים סינמטיים שהיו נפוצים בדור שעבר, ככה שבסופו של דבר רוב האנשים עדיין נתקלים ביותר מדי משחקים לזמן שיש להם.
ברור שהמבחר אולי דל יותר ככה אבל סכ״ה יש לך משחקי מפלצת אדירים במגוון ז׳אנרים שאמורים לדבר לרוב האנשים- אקשן RPG עם BB, אם בא לך על RPG פנטזיה מערבי שנחשב לאחד הטובים אי פעם יש לך את הוויצ׳ר, בהתגנבות- פעולה יש לך את המשחק הכי טוב שיצא בז׳אנר מבחינת הגיימפליי בהפרש ענק עם מגס5, וב Action- Adventure שמציע יותר סינמטיות יחסית לשאר יש לך את באטמן שהוא גם מצויין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים