DrKeo כתב:ומה זאת אומרת רונן שפעם ראשונה שקונסולה עולה מחיר שפוי? אה? הפס2 והבוקס עלו 299$ בשיגור, הקיוב עלתה 199$. ה360 עלתה 299$ ו-399$ תלוי הגרסה שבחרת בשיגור. מה זול בקונסולות בדור הזה? ההבדל היחיד הוא שמיקרוסופט וסוני עושות המון כסף על כל קונסולה שנמכרת ובדורות הקודמים הן היו מפסידות בשנים הראשונות על הקונסולה ומפצות על זה במכירות תוכנה.
ברור שהמשחקים יפים והכל, עבדו עליך, משכו את הדור 8 שנים ונתנו לך קונסולות שבקושי היו חזקות אחרי 5 שנים ואתה חושב שהקפיצה אדירה. יש לי רעיון, נמשוך את הדור הזה 15 שנים ואז יוציאו "קונסולות דור הבא אמיתי" ב399$ שהן לגמרי דור הבא. לא דפקו אותך, הן לגמרי הדור הבא!
DrKeo כתב:bling כתב:ה ONE לא היתה נעלמת מבחינת תמיכה כי היו יוצרים משחקי מולטי פלטפורם במחשבה שירוצו עליה.
מבחינה מסחרית, בגלל מה שקרה בדור הזה אז כן ה ONE היתה כישלון לא רק יחסי לפס4 אלא כנראה בכלל, אבל זה בהנחה שהם היו יוצאים עם קינקט והגבלות למיניהן וכל ה PR הרע, ברור שהפרש כח שכזה כבר היה גומר אותם בנוסף לכל הצרות, אבל מצד שני אם לא היה PR רע של כל ההגבלות יכול להיות שהם היו נשארים תחרותיים כמו עכשיו ואפילו יותר.
והיו לא מעט שחשבו שהחומרה של הקונסולות תהיה גרועה יותר וניבאו שחורות, סכ"ה בסוף יצא לא רע ואנחנו רואים משחקים מדהימים על 2 הקונסולות (ובמיוחד אנצ'רטד 4 וקוואנטום ברייק שאם היו מראים לנו את המשחקים הללו ב 2013 היינו בטוחים שהקונסולות יהיו מפלצות מטורפות, אף אחד לא היה מאוכזב זה בטוח)
שחר, לא בנתי אף אחת מהנקודות שלך.
bling כתב:KEO אני זוכר שאלו היו הדיבורים בזמנו כשהכריזו על הקונסולות, שהן נעות סביב ה MID-TIER וזה שינוי שלילי ביחס לעבר שהיינו מקבלים הכי HIGH END שיש.
ומשחקים כן עולים להפקה הרבה יותר מבעבר, יכול להיות שזה גם בגלל שהם התרחבו והם שאפתניים יותר אבל זה המצב, היום רוב ה AAA חייבים למכור כמה מליונים טובים כדי שהם יהיו ריווחיים בצורה מספקת, לא מספק למכור 2-3 מליון (אני עוד זוכר את ימי ה PS2 שמשחק היה מגיע למליון המפיצה היתה יוצאת עם PR נרגש לעיתונות, היום מליון זה סוג של עלבון ואם מישהו יצא עם הודעה כזו הוא יזכה ללעג, מצפים לשמוע לפחות מספר כמו 5 מליון כבר באותה השנה שיצא כמו עם באטמן, MK והוויצ'ר כדי שנתלהב), כן יש כסף טוב בעזרת גם DLC ומכירות דיגיטליות ומיקרו תשלומים אבל גם חלק מהדברים הללו דורשים תשתית ופיתוח רציניים (כל תכני ה DLC יורדים מהשמים? גם שם השקיעו פיתוח, למרות שברוב הגדול של המקרים הם נחותים ועם נכסים סוג ב'), בסופו של דבר שוק ה AAA קשה ותובעני יותר מאי פעם.
ד"א עם כל הדיבורים על כח ואיך שהקונסולות הקודמות היו אוטופיה מהבחינה הזו, ב 2007 כבר היה משחק מחשב שפירק לדור הקודם את הצורה, שמו קרייסיס, ככה ששנתיים אחרי ה 360 ושנה אחרי ה PS3 יצא כבר משחק שגדול על הקונסולות בכמה מספרים, ה PC פתח פער מהיר בטירוף גם בדור הקודם, ככה שאפילו בהשוואה הזו אין כזה הבדל מהותי בסופו של יום.
DrKeo כתב:bling כתב:KEO אני זוכר שאלו היו הדיבורים בזמנו כשהכריזו על הקונסולות, שהן נעות סביב ה MID-TIER וזה שינוי שלילי ביחס לעבר שהיינו מקבלים הכי HIGH END שיש.
ומשחקים כן עולים להפקה הרבה יותר מבעבר, יכול להיות שזה גם בגלל שהם התרחבו והם שאפתניים יותר אבל זה המצב, היום רוב ה AAA חייבים למכור כמה מליונים טובים כדי שהם יהיו ריווחיים בצורה מספקת, לא מספק למכור 2-3 מליון (אני עוד זוכר את ימי ה PS2 שמשחק היה מגיע למליון המפיצה היתה יוצאת עם PR נרגש לעיתונות, היום מליון זה סוג של עלבון ואם מישהו יצא עם הודעה כזו הוא יזכה ללעג, מצפים לשמוע לפחות מספר כמו 5 מליון כבר באותה השנה שיצא כמו עם באטמן, MK והוויצ'ר כדי שנתלהב), כן יש כסף טוב בעזרת גם DLC ומכירות דיגיטליות ומיקרו תשלומים אבל גם חלק מהדברים הללו דורשים תשתית ופיתוח רציניים (כל תכני ה DLC יורדים מהשמים? גם שם השקיעו פיתוח, למרות שברוב הגדול של המקרים הם נחותים ועם נכסים סוג ב'), בסופו של דבר שוק ה AAA קשה ותובעני יותר מאי פעם.
ד"א עם כל הדיבורים על כח ואיך שהקונסולות הקודמות היו אוטופיה מהבחינה הזו, ב 2007 כבר היה משחק מחשב שפירק לדור הקודם את הצורה, שמו קרייסיס, ככה ששנתיים אחרי ה 360 ושנה אחרי ה PS3 יצא כבר משחק שגדול על הקונסולות בכמה מספרים, ה PC פתח פער מהיר בטירוף גם בדור הקודם, ככה שאפילו בהשוואה הזו אין כזה הבדל מהותי בסופו של יום.
שחר, אז הטיעון שלך הוא שמזל שהקונסולות חלשות כי ככה יש לאיפה להתקדם? ברצינות? ואיך הסיפור שלך שונה ממה שקרה עם ה360? הXBOX נכשלה יחסית, עברו 4 שנים (בדיוק כמו שאמרת, 2013 ל2017 זה 4 שנים) והם הוציאו קונסולה מפלצתית.
DrKeo כתב:אההה, לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאתה אומר שזה יתרון כי זה נותן מרווח תמרון לחברות שרוצות להציג את עצמן מחדש או להכנס לשוק
כל העניין הזה ממש מעניין כי יכול להיות סוג של מקסיקן סטנדאוף בדור הבא כשאחת משתי הגדולות יכולה ללכת שוב על קונסולה חלשה והמתחרה שלה תלך שוב על המבנה הקלאסי של קונסולה חזקה. כזה דבר לדעתי ירצח את החלשה. כשההבדל הוא 20-30 אחוזים זה דבר אחד, כשההבדל הוא פי 4-5 כוח, חצי דור, אז אין מצב שהקור ילכו עם החלשה.
DrKeo כתב:זאת יכולה להיות קפיצה אפילו גדולה יותר. אם החוק ההוא של "פי 10 כל 5 שנים" עדין מחזיק אז בגלל שהפס4/ONE הן אולי פי 10 אבל היו אמורות לצאת ב2010, אז עד 2020 (שאז הדור יהיה בן 7, גיל מאוד הגיוני ליציאת הדור הבא) קונסולה חזקה תהיה חזקה פי 100 מהפס4 והONE, כלומר הפרש של שני דורות.
רק כדי להדגיש כמה הפס4 והONE חלשות. כשה360 יצאה, הכרטיס שהיה בתוכה (בערך, מן הסתם הכרטיס של ה360 היה מאוד מקוסטם) יצא בדיוק חודש לפניה לשוק הPC ועלה 400$. הוא היה הכרטיס הכי HIGH END של אותה תקופה, הכי חזק בשוק, כמו ה980GTX ביום שהוא יצא. לעומת זאת בדור הזה, רק שלושה חודשים אחרי היציאה של הדור הזה יצא ה750TI שהיה הכרטיס הכי LOW END שיכול להיות (היו מעליו ארבעה כרטיסים שונים, כמו ה950GTX היום) והוא הביא ביצועים עדיפים על הפס4. פשוט הזוי, בדור הקודם היית צריך לקנות את הכרטיס הכי חזק בשוק ולא היית מקבל ביצועים של 360 (כי בקונסולה כותבים "לברזלים", בדור הנוכחי אם קנית את הכרטיס הכי חלש קבל ביצועים דומים וקצת עדיפים (וזה למרות שכותבים לפס4 "על הברזלים").
bling כתב:KEO הדיבורים בזמנו היו שאכן מדובר ב MID-TIER, אולי הם לא היו מדוייקים בעיניך אבל זו כבר עובדה, אפילו קארמק הגיב ואמר שהן לא רעות בכלל מבחינת חומרה, אני מתערב שאם היה לי כח הייתי מוצא גם הודעות מפוייסות שלך בנושא.
וכן אין לי גם מספיק מספרים כדי לערוך השוואה בנוגע לתקציבים, אבל אתה אל תדאג, כשתופיע כתבה מקיפה שתשווה ותמחיש כמה עולה לעשות היום משחק לעומת פעם אני אדאג להביא אותה, אני בטוח שהממוצע גבוה משמעותית ביחס לדור הקודם.
bling כתב:KEO הדיבורים בזמנו היו שאכן מדובר ב MID-TIER, אולי הם לא היו מדוייקים בעיניך אבל זו כבר עובדה, אפילו קארמק הגיב ואמר שהן לא רעות בכלל מבחינת חומרה, אני מתערב שאם היה לי כח הייתי מוצא גם הודעות מפוייסות שלך בנושא.
וכן אין לי גם מספיק מספרים כדי לערוך השוואה בנוגע לתקציבים, אבל אתה אל תדאג, כשתופיע כתבה מקיפה שתשווה ותמחיש כמה עולה לעשות היום משחק לעומת פעם אני אדאג להביא אותה, אני בטוח שהממוצע גבוה משמעותית ביחס לדור הקודם.
bling כתב:מה!? ברור שהיו כרטיסים חלשים יותר בשוק, הכרטיס של ה ONE למשל הוא אחד מהם, אבל גם מתחתיו היו.
אולי אני לא מבין בחומרה אבל אפילו אני יודע לזהות מתי מישהו נכנס למחוזות ההייפרבול המקושקשים, גם ה 750 TI לא באמת חזקה יותר מה PS4, אבל אין לי כח להכנס לזה שוב כי אז הגענו לזה שאתה אומר שאין קרטריונים מספיק שווים או ברורים כשהבאתי גראפים.
ואני לא מדבר על עלייה חדה כמו בימי הפס3, אבל אם פיתוח יקר יותר ב 30+ אחוז, אם נגיד ממוצע של דור קודם היה 40 מליון ועכשיו זה יותר מ 60 זה לא צחוק, וזה לא משהו שתשמע בראשי חוצות כי זה לא דרמטי במיוחד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 41 אורחים