ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 13:27

הפיתוח בדור הזה עולה בערך כמו בדור הקודם רק שהיום יש הרבה יותר מקורות הכנסה. המכירות הדיגיטליות עולות מה שמכפיל הכנסה מעותק של כל מפיצה, לכל משחק יש היום SEASON PASS, לכל המשחקים יש היום גרסאות דלוקס דיגיטליות שעולות 70$ במקום 60$ ויש שירותים כמו GAME WITH GOLD או PS+ שמכניסים כסף למפיצות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 אוקטובר 2015, 13:40

DrKeo כתב:ומה זאת אומרת רונן שפעם ראשונה שקונסולה עולה מחיר שפוי? אה? הפס2 והבוקס עלו 299$ בשיגור, הקיוב עלתה 199$. ה360 עלתה 299$ ו-399$ תלוי הגרסה שבחרת בשיגור. מה זול בקונסולות בדור הזה? ההבדל היחיד הוא שמיקרוסופט וסוני עושות המון כסף על כל קונסולה שנמכרת ובדורות הקודמים הן היו מפסידות בשנים הראשונות על הקונסולה ומפצות על זה במכירות תוכנה.

ברור שהמשחקים יפים והכל, עבדו עליך, משכו את הדור 8 שנים ונתנו לך קונסולות שבקושי היו חזקות אחרי 5 שנים ואתה חושב שהקפיצה אדירה. יש לי רעיון, נמשוך את הדור הזה 15 שנים ואז יוציאו "קונסולות דור הבא אמיתי" ב399$ שהן לגמרי דור הבא. לא דפקו אותך, הן לגמרי הדור הבא!

אני לא יודע אם עבדו עליי כי מחירן יחסית תואם את ערכן. מה העלות שצריכה להיות להן? 1,000–1,500 ש"ח? באמת? מחיר אנו משקף רק את עלות הייצור. הן צריכות להרוויח. כיום יותר מבעבר כי הפקתו של משחק אינה זולה כבעבר.

אני יודע שבדור הקודם הקונסולות היו יקרות מאוד בשנה–שנתיים הראשונות. וכפי שכבר הסברתי, כיום עלות הפיתוח של פרויקטים גדולים היא גבוהה יותר, לכן אולי מה שהיה אפשרי בתחילת הדור של ה־PS2 אינו נכון כיום.

יש הרבה שינויים מאז, כמו הרחבות יקרות ומיקרו תשלומים. תתלונן גם על זה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 13:48

אבל למה אתה ממשיך להגיד משהו לא נכון כמו שקונסולות בדור הקודם היו יקרות יותר. זה שהפס3 שוגרה ב499 ו-599 לא אומר שזה היה סטנדרט. בדור הקודם ה360 עלתה כבר ב2005 רק 299$ לגרסה הזולה ו-399$ לגרסה היקרה. בדור שלפניו זה היה אפילו נמוך יותר, קונסולות עלו 199$ עד 299$ בשיגור. זה שהפקת משחק לא זולה כמו פעם לא רלוונטית, אם בדור של ה360 זה עבד כשהרווחים היו קטנים יותר ועלויות הפיותח זהות אז גם בדור הזה קל וחומר שזה יכול לעבוד.

כל העניין הזה מאוד פשוט, נינטנדו נסתה את הדרך של לדפוק את הצרכן בשביל רווח, סוני ומיקרוסופט ראו שזה עובד אז הן עשו את אותו דבר. זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 אוקטובר 2015, 14:09

למיטב זיכרוני, גם הנינטנדו 64 הייתה יקרה מאוד. גם משחקיה. זה מה שאני אומר, כשהטכנולוגיה יקרה יותר יש לזה מחיר.

לכן כיום אנו רואים מקורות הכנסה אחרים שהמפתחות אימצו, כמו מיקרו תשלומים והרחבות.

למה הרווח שלהן זה ההפסד שלך? אני חושב שעלותן סבירה בהחלט. אולי בעבר הן היו לא זהירות?
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 אוקטובר 2015, 14:21

KEO אני זוכר שאלו היו הדיבורים בזמנו כשהכריזו על הקונסולות, שהן נעות סביב ה MID-TIER וזה שינוי שלילי ביחס לעבר שהיינו מקבלים הכי HIGH END שיש.

ומשחקים כן עולים להפקה הרבה יותר מבעבר, יכול להיות שזה גם בגלל שהם התרחבו והם שאפתניים יותר אבל זה המצב, היום רוב ה AAA חייבים למכור כמה מליונים טובים כדי שהם יהיו ריווחיים בצורה מספקת, לא מספק למכור 2-3 מליון (אני עוד זוכר את ימי ה PS2 שמשחק היה מגיע למליון המפיצה היתה יוצאת עם PR נרגש לעיתונות, היום מליון זה סוג של עלבון ואם מישהו יצא עם הודעה כזו הוא יזכה ללעג, מצפים לשמוע לפחות מספר כמו 5 מליון כבר באותה השנה שיצא כמו עם באטמן, MK והוויצ'ר כדי שנתלהב), כן יש כסף טוב בעזרת גם DLC ומכירות דיגיטליות ומיקרו תשלומים אבל גם חלק מהדברים הללו דורשים תשתית ופיתוח רציניים (כל תכני ה DLC יורדים מהשמים? גם שם השקיעו פיתוח, למרות שברוב הגדול של המקרים הם נחותים ועם נכסים סוג ב'), בסופו של דבר שוק ה AAA קשה ותובעני יותר מאי פעם.

ד"א עם כל הדיבורים על כח ואיך שהקונסולות הקודמות היו אוטופיה מהבחינה הזו, ב 2007 כבר היה משחק מחשב שפירק לדור הקודם את הצורה, שמו קרייסיס, ככה ששנתיים אחרי ה 360 ושנה אחרי ה PS3 יצא כבר משחק שגדול על הקונסולות בכמה מספרים, ה PC פתח פער מהיר בטירוף גם בדור הקודם, ככה שאפילו בהשוואה הזו אין כזה הבדל מהותי בסופו של יום.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 14:28

DrKeo כתב:
bling כתב:ה ONE לא היתה נעלמת מבחינת תמיכה כי היו יוצרים משחקי מולטי פלטפורם במחשבה שירוצו עליה.

מבחינה מסחרית, בגלל מה שקרה בדור הזה אז כן ה ONE היתה כישלון לא רק יחסי לפס4 אלא כנראה בכלל, אבל זה בהנחה שהם היו יוצאים עם קינקט והגבלות למיניהן וכל ה PR הרע, ברור שהפרש כח שכזה כבר היה גומר אותם בנוסף לכל הצרות, אבל מצד שני אם לא היה PR רע של כל ההגבלות יכול להיות שהם היו נשארים תחרותיים כמו עכשיו ואפילו יותר.

והיו לא מעט שחשבו שהחומרה של הקונסולות תהיה גרועה יותר וניבאו שחורות, סכ"ה בסוף יצא לא רע ואנחנו רואים משחקים מדהימים על 2 הקונסולות (ובמיוחד אנצ'רטד 4 וקוואנטום ברייק שאם היו מראים לנו את המשחקים הללו ב 2013 היינו בטוחים שהקונסולות יהיו מפלצות מטורפות, אף אחד לא היה מאוכזב זה בטוח)

שחר, לא בנתי אף אחת מהנקודות שלך.

אנסה להדגים:
השנה היא 2017.
מייקרוסופט מתכננת קונסולה לדור הבא.
מייקרוסופט מרגישה אנדרדוג.
בעקבות ההרגשה הזאת, מייקרוסופט מחליטה לפתח קונסולה שתעלה 400$, רק שהפעם הם מוכנים להשקיע כסף ולסבסד את הקונסולה, מתוך ניסיון ליצור בסיס משתמשים מוצלח יותר מבדור הנוכחי.
מייקרוסופט מתכננים את הקונסולה כך שהיא עם כרטיס מסך מאוד חזק (נניח, הכרטיס החזק עם הארכיטקטורה שאמורה לצאת שלושה חודשים אחרי שהקונסולה עצמה יוצאת, כמו עם ה360), מעבד מאוד חזק, מלא RAM, מלא זכרון לאחסון וכן הלאה.
מייקרוסופט מוציאים קונסולה חזקה, כמו שהתרגלנו עם ה360, הPS3, הXBOX המקורית, הגיימקיוב, הPS2 ובערך כל קונסולה אחרת עד הWII, הWIIU וקונסולות הדור הנוכחי.

עכשיו כן ברור?
אתה יכול גם להחליף את מייקרוסופט בסוני, או נינטנדו, או סמסונג, או VALVE.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 14:57

bling כתב:KEO אני זוכר שאלו היו הדיבורים בזמנו כשהכריזו על הקונסולות, שהן נעות סביב ה MID-TIER וזה שינוי שלילי ביחס לעבר שהיינו מקבלים הכי HIGH END שיש.

ומשחקים כן עולים להפקה הרבה יותר מבעבר, יכול להיות שזה גם בגלל שהם התרחבו והם שאפתניים יותר אבל זה המצב, היום רוב ה AAA חייבים למכור כמה מליונים טובים כדי שהם יהיו ריווחיים בצורה מספקת, לא מספק למכור 2-3 מליון (אני עוד זוכר את ימי ה PS2 שמשחק היה מגיע למליון המפיצה היתה יוצאת עם PR נרגש לעיתונות, היום מליון זה סוג של עלבון ואם מישהו יצא עם הודעה כזו הוא יזכה ללעג, מצפים לשמוע לפחות מספר כמו 5 מליון כבר באותה השנה שיצא כמו עם באטמן, MK והוויצ'ר כדי שנתלהב), כן יש כסף טוב בעזרת גם DLC ומכירות דיגיטליות ומיקרו תשלומים אבל גם חלק מהדברים הללו דורשים תשתית ופיתוח רציניים (כל תכני ה DLC יורדים מהשמים? גם שם השקיעו פיתוח, למרות שברוב הגדול של המקרים הם נחותים ועם נכסים סוג ב'), בסופו של דבר שוק ה AAA קשה ותובעני יותר מאי פעם.

ד"א עם כל הדיבורים על כח ואיך שהקונסולות הקודמות היו אוטופיה מהבחינה הזו, ב 2007 כבר היה משחק מחשב שפירק לדור הקודם את הצורה, שמו קרייסיס, ככה ששנתיים אחרי ה 360 ושנה אחרי ה PS3 יצא כבר משחק שגדול על הקונסולות בכמה מספרים, ה PC פתח פער מהיר בטירוף גם בדור הקודם, ככה שאפילו בהשוואה הזו אין כזה הבדל מהותי בסופו של יום.

שיקראו להן MID TIER, הן היו עובדתית LOW TIER. הן היו MID TIER של לפטופי גיימינג, לא של דסקטופים (כלומר כרטיס לפטופ של הדור של אומצע 2012 שהיה בן שנה וחצי כשהקונסולות יצאו). כמו שאמרתי, אפילו אי אפשר לקנות כרטיסים ברמה של הקונסולות האלה כבר לא מעט זמן והן אפילו לא בנות שנתיים עדין. קרייסס דוגמה לא רלוונטית, גם ב2010 בקושי היו מחשבים שהריצו אותו חלק. כלום לא הריץ את המשחק הזה טוב, הוא הדוגמה הכי חריגה בהסטוריה של הגיימינג.

בנושא עלויות פיתוח, מה השוואות לדור הפס2 קשורות? כן, אז עלה 4 מליון לפתח משחק AAA, אבל זה לא קשור לנושא. עלויות פיתוח עלו בצורה חדה בדור הקודם אבל מהדור הקודם לדור הזה הן כמעט ולא השתנו אבל בדור הזה מוכרים הרבה יותר משחקים דיגיטלים, מוכרים הרבה יותר SEASON PASS (מה שכמובן התחיל בדור הקודם אבל SEASON PASS לכל משחק סינגל ומולטי? זה תוצר של השנתיים שלוש האחרונות) ומוכרים הרבה יותר גרסאות דלוקס דיגיטליות ב70$. לאיזה כיוון נוטה החוגה מהעליה בעלויות פיתוח בדור הזה מול העליה ברווחים מDLC ומכירות דיגיטליות? אין לי שמץ, גם לך לא.

השורה התחתונה היא שהדור הזה חלש, לא חלש WII אבל לא רחוק מזה. העובדה שהוא חלש כמעט ברמה של הWII מוסתרת על ידי זה שעברו 8 שנים מהדור הקודם וזה שלא קיימת קונסולה חזקה שמדגימה את ההבדל.

רונן, אני לא מבין מה הויכוח פה. קונסולות כמעט תמיד עלו 300$ בשיגור, בדור הקודם זה לא השתנה כי ה360 גם הייתה ב300$ (פשוט הייתה גרסה ב400$ עם דיסק קשיח). זה דווקא הדור הכי יקר שהיה אי פעם, מעולם לא היה דור שבו הקונסולה הכי זולה בשוק עולה 399$.

שחר, אז הטיעון שלך הוא שמזל שהקונסולות חלשות כי ככה יש לאיפה להתקדם? ברצינות? ואיך הסיפור שלך שונה ממה שקרה עם ה360? הXBOX נכשלה יחסית, עברו 4 שנים (בדיוק כמו שאמרת, 2013 ל2017 זה 4 שנים) והם הוציאו קונסולה מפלצתית.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 15:00

DrKeo כתב:
bling כתב:KEO אני זוכר שאלו היו הדיבורים בזמנו כשהכריזו על הקונסולות, שהן נעות סביב ה MID-TIER וזה שינוי שלילי ביחס לעבר שהיינו מקבלים הכי HIGH END שיש.

שחר, אז הטיעון שלך הוא שמזל שהקונסולות חלשות כי ככה יש לאיפה להתקדם? ברצינות? ואיך הסיפור שלך שונה ממה שקרה עם ה360? הXBOX נכשלה יחסית, עברו 4 שנים (בדיוק כמו שאמרת, 2013 ל2017 זה 4 שנים) והם הוציאו קונסולה מפלצתית.

מה? מה פתאום! מאיפה הגעת למסקנה שאני חושב שזה מצב חיובי?
רק אמרתי שהמצב לא חסר תקווה לחלוטין, כי חברה בעמדת נחיתות כלשהי, עוד יכולה לדחוף את הכל קדימה, למצב הסביר שהיו רגילים אליו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 15:09

אההה, לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאתה אומר שזה יתרון כי זה נותן מרווח תמרון לחברות שרוצות להציג את עצמן מחדש או להכנס לשוק :)

כל העניין הזה ממש מעניין כי יכול להיות סוג של מקסיקן סטנדאוף בדור הבא כשאחת משתי הגדולות יכולה ללכת שוב על קונסולה חלשה והמתחרה שלה תלך שוב על המבנה הקלאסי של קונסולה חזקה. כזה דבר לדעתי ירצח את החלשה. כשההבדל הוא 20-30 אחוזים זה דבר אחד, כשההבדל הוא פי 4-5 כוח, חצי דור, אז אין מצב שהקור ילכו עם החלשה. כאילו סוני ומיקרוסופט יצטרכו לרגל אחת אחרי השניה ולראות מי ממצמצת ראשונה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 15:15

DrKeo כתב:אההה, לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאתה אומר שזה יתרון כי זה נותן מרווח תמרון לחברות שרוצות להציג את עצמן מחדש או להכנס לשוק :)

כל העניין הזה ממש מעניין כי יכול להיות סוג של מקסיקן סטנדאוף בדור הבא כשאחת משתי הגדולות יכולה ללכת שוב על קונסולה חלשה והמתחרה שלה תלך שוב על המבנה הקלאסי של קונסולה חזקה. כזה דבר לדעתי ירצח את החלשה. כשההבדל הוא 20-30 אחוזים זה דבר אחד, כשההבדל הוא פי 4-5 כוח, חצי דור, אז אין מצב שהקור ילכו עם החלשה.

זה יתרון לאותן חברות.
בטח לא לנו, כצרכנים, או לתעשייה כולה, שתלויה במידה רבה בהתקדמות המהירה של הטכנולוגיה.

זה באמת יכול להיות מאוד מעניין. כלומר, אם גם סוני וגם מייקרוסופט ילכו על חזקה, כולם ירוויחו מזה. אם רק אחת מהן, זה יפגע מאוד בחלשה. אני מתאר לעצמי שבגלל מרחב התמרון הזה, שתי החברות הולכות להשקיע הרבה בריגול תעשייתי. אף אחת מהן לא תרצה להיות עם המכנסיים למטה, בשביל איזו השקעה של מליארד דולר בשנה הראשונה של חיי הקונסולה.
זה גם יכול ליצור מצב של קפיצה פסיכית של פי 50 מדור אחד לשני. אז כנראה יהיה הרבה יותר קל להבין מה הערך המוסף של הדור החדש, לעומת הקודם (בניגוד למצב בדור הנוכחי).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 15:29

זאת יכולה להיות קפיצה אפילו גדולה יותר. אם החוק ההוא של "פי 10 כל 5 שנים" עדין מחזיק אז בגלל שהפס4/ONE הן אולי פי 10 אבל היו אמורות לצאת ב2010, אז עד 2020 (שאז הדור יהיה בן 7, גיל מאוד הגיוני ליציאת הדור הבא) קונסולה חזקה תהיה חזקה פי 100 מהפס4 והONE, כלומר הפרש של שני דורות.

רק כדי להדגיש כמה הפס4 והONE חלשות. כשה360 יצאה, הכרטיס שהיה בתוכה (בערך, מן הסתם הכרטיס של ה360 היה מאוד מקוסטם) יצא בדיוק חודש לפניה לשוק הPC ועלה 400$. הוא היה הכרטיס הכי HIGH END של אותה תקופה, הכי חזק בשוק, כמו ה980GTX ביום שהוא יצא. לעומת זאת בדור הזה, רק שלושה חודשים אחרי היציאה של הדור הזה יצא ה750TI שהיה הכרטיס הכי LOW END שיכול להיות (היו מעליו ארבעה כרטיסים שונים, כמו ה950GTX היום) והוא הביא ביצועים עדיפים על הפס4. פשוט הזוי, בדור הקודם היית צריך לקנות את הכרטיס הכי חזק בשוק ולא היית מקבל ביצועים של 360 (כי בקונסולה כותבים "לברזלים", בדור הנוכחי אם קנית את הכרטיס הכי חלש קבל ביצועים דומים וקצת עדיפים (וזה למרות שכותבים לפס4 "על הברזלים").

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 15:34

DrKeo כתב:זאת יכולה להיות קפיצה אפילו גדולה יותר. אם החוק ההוא של "פי 10 כל 5 שנים" עדין מחזיק אז בגלל שהפס4/ONE הן אולי פי 10 אבל היו אמורות לצאת ב2010, אז עד 2020 (שאז הדור יהיה בן 7, גיל מאוד הגיוני ליציאת הדור הבא) קונסולה חזקה תהיה חזקה פי 100 מהפס4 והONE, כלומר הפרש של שני דורות.

רק כדי להדגיש כמה הפס4 והONE חלשות. כשה360 יצאה, הכרטיס שהיה בתוכה (בערך, מן הסתם הכרטיס של ה360 היה מאוד מקוסטם) יצא בדיוק חודש לפניה לשוק הPC ועלה 400$. הוא היה הכרטיס הכי HIGH END של אותה תקופה, הכי חזק בשוק, כמו ה980GTX ביום שהוא יצא. לעומת זאת בדור הזה, רק שלושה חודשים אחרי היציאה של הדור הזה יצא ה750TI שהיה הכרטיס הכי LOW END שיכול להיות (היו מעליו ארבעה כרטיסים שונים, כמו ה950GTX היום) והוא הביא ביצועים עדיפים על הפס4. פשוט הזוי, בדור הקודם היית צריך לקנות את הכרטיס הכי חזק בשוק ולא היית מקבל ביצועים של 360 (כי בקונסולה כותבים "לברזלים", בדור הנוכחי אם קנית את הכרטיס הכי חלש קבל ביצועים דומים וקצת עדיפים (וזה למרות שכותבים לפס4 "על הברזלים").

בדיוק... זה הדבר הכי חיובי שיכול לצאת מזה. קפיצה פסיכית של שני דורות ברגע אחד. על הקלף הזה לבדו אפשר למכור איזה 15 מיליון יחידות בשנה הראשונה.
רק צריך לחשוב על כל הCDPR וקרייטק ואפיק שיבכו על כמה שקונסולה X מעפנה, לעומת קונסולה Y, עם הפי 8 יותר זכרון ומעבד גרפי עם פי 30 יותר TF, או מה שלא יהיה ההבדל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 15:37

אני רק חייב לציין שבצד של הזיכרון הקונסולות הנוכחיות הפציצו, הוא גבוה בצורה לא פורפורציונאלית לGPU הלא משהו שלהן והCPU הנוראי שלהן. זה כיף להסתכל על היתרון הזה אבל הוא כמו סוג של התנזרות כדי שהסקס עוד 7 שנים יהיה כיף יותר :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 אוקטובר 2015, 15:51

KEO הדיבורים בזמנו היו שאכן מדובר ב MID-TIER, אולי הם לא היו מדוייקים בעיניך אבל זו כבר עובדה, אפילו קארמק הגיב ואמר שהן לא רעות בכלל מבחינת חומרה, אני מתערב שאם היה לי כח הייתי מוצא גם הודעות מפוייסות שלך בנושא.

וכן אין לי גם מספיק מספרים כדי לערוך השוואה בנוגע לתקציבים, אבל אתה אל תדאג, כשתופיע כתבה מקיפה שתשווה ותמחיש כמה עולה לעשות היום משחק לעומת פעם אני אדאג להביא אותה, אני בטוח שהממוצע גבוה משמעותית ביחס לדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 18 אוקטובר 2015, 15:56

נדב, אז לדעתך אם ה-PS4 הייתה פי כמה יותר חזקה, עלותה הייתה דומה, וסוני הייתה מרוויחה בכל זאת ממכירותיה?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 אוקטובר 2015, 16:26

bling כתב:KEO הדיבורים בזמנו היו שאכן מדובר ב MID-TIER, אולי הם לא היו מדוייקים בעיניך אבל זו כבר עובדה, אפילו קארמק הגיב ואמר שהן לא רעות בכלל מבחינת חומרה, אני מתערב שאם היה לי כח הייתי מוצא גם הודעות מפוייסות שלך בנושא.

וכן אין לי גם מספיק מספרים כדי לערוך השוואה בנוגע לתקציבים, אבל אתה אל תדאג, כשתופיע כתבה מקיפה שתשווה ותמחיש כמה עולה לעשות היום משחק לעומת פעם אני אדאג להביא אותה, אני בטוח שהממוצע גבוה משמעותית ביחס לדור הקודם.

למיטב זכרוני זה לא נכון. העלייה בעלויות מהדור הקודם לנוכחי לא דומה בכלל לעליה שהייתה בין הפס2 לפס3.

הרי כמעט כך הנכסים מיוצרים באיכות גבוהה בהרבה ממה שהקונסולה מציגה והמהירות iterations שאפשר לעשות עם מנועים מודרניים היא גבוהה יותר מבעבר. מן הסתם יכול להיות שצורכי הפרסום המשיכו להשתולל אבל לא נשמע לי סביר שהעלות לייצירת המשחק עצמו עלתה במיוחד בדור הזה
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 אוקטובר 2015, 16:35

אל תשכח שיש גם מנוע תאורה מתקדם יותר (כמו PBR לדוגמא), שיידרים ברמה גבוהה יותר, אתה חושב שהיו משקיעים בזה בדור קודם ללא קשר? לא חושב.

גם הנכסים עצמם, זה לא עניין רק של רזולוציה אלא רמת פירוט שלא היתה בעבר, סתם תמונה שמצאתי מאיזו חנות בשר ראנדומלית בקרן רחוב מה ORDER, דבר כזה היה מורכב מבקושי כמה פיקסלים בעבר:
תמונה

אתה חושב שלעצב דבר כזה עולה אותו הדבר בדור הקודם וגם בדור הזה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 16:41

bling כתב:KEO הדיבורים בזמנו היו שאכן מדובר ב MID-TIER, אולי הם לא היו מדוייקים בעיניך אבל זו כבר עובדה, אפילו קארמק הגיב ואמר שהן לא רעות בכלל מבחינת חומרה, אני מתערב שאם היה לי כח הייתי מוצא גם הודעות מפוייסות שלך בנושא.

זה לא משנה מה הדיבורים או מה קורמאק אמר מתוך איזה אינטרס או איזה סוג של פוליטיקלי קורקטנס. כשה360 יצאה היא הייתה חזקה מהכרטיס מסך הכי חזק בשוק, כשהפס4 יצאה היא הייתה חלשה מהכרטיס מסך הכי חלש בשוק. זה לא נקרא MID TIER, כרטיס של 250$ זה MID TIER, לא של 99$. אני גם בטוח שתמצא הודעות שלי שאומרות שהחומרה שסבבה עם סייגים לזה שהיא מפגרת בשלוש שנים אחרי מה שהיא הייתה אמורה להיות. כן, זאת קפיצה מלאה לעומת ה360 אבל לא, זה לא מה שהיינו אמורים לקבל ב2013.

בנושא התקציבים, עברו כבר שנתיים ולא שמענו מילה אחת על תקציבים מתנפחים. אתה שומע על תקציבים של משחקים ונשמע שהם כולם נשארים מאוד דומים. בדור הקודם התקציבים עלו מ4 מליון ל40 מליון, קפיצה של פי 10. בדור הזה אולי הייתה עליה, אבל היא הייתה קטנה אם הייתה אחת בכלל. כתבתי על זה פוסט ממש גדול לפני שלוש שנים (שהייתי מעלה מהאוב אבל החיפוש של VGAMES מעלה לי רק כתבות ולא פוסטים בפורומים לצערי), על זה שעלויות פיתוח לא יעלו כי ככל שהקונסולות יהיו חזקות יותר כך יהיו יותר דברים פרוצידוריאלים והכלים ישתפרו כך שיוכלו לעשות יותר עם צוות קטן יותר. זה לגמרי המתממש. אם העלויות היו עולות משמעותית היית שומע מזמן.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 אוקטובר 2015, 17:15

מה!? ברור שהיו כרטיסים חלשים יותר בשוק, הכרטיס של ה ONE למשל הוא אחד מהם, אבל גם מתחתיו היו.
אולי אני לא מבין בחומרה אבל אפילו אני יודע לזהות מתי מישהו נכנס למחוזות ההייפרבול המקושקשים, גם ה 750 TI לא באמת חזקה יותר מה PS4, אבל אין לי כח להכנס לזה שוב כי אז הגענו לזה שאתה אומר שאין קרטריונים מספיק שווים או ברורים כשהבאתי גראפים.

ואני לא מדבר על עלייה חדה כמו בימי הפס3, אבל אם פיתוח יקר יותר ב 30+ אחוז, אם נגיד ממוצע של דור קודם היה 40 מליון ועכשיו זה יותר מ 60 זה לא צחוק, וזה לא משהו שתשמע בראשי חוצות כי זה לא דרמטי במיוחד.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוקטובר 2015, 18:18

תסבירו לי למה שתיהיה עליה בפיתוח משחלקים בדור הזה ?
תאורטית צריך להיות הפוך עם כבר

משחקי AAA צד שלישי ,כימאת ולא יוצאים לWIIU ,ויטה ,ו3DS ,וסמארטפונים \טאבלטים
מה נישאר ?
XBO \PS4\ומחשבים ,בעיקר עם WIN ,אבל פה ושם OSX או לינוקס
החומרה מאוד דומה ,הרבה יותר דומה מדור קודם ,יש הבדלים פה ושם ,אבל זה בעיקר בסוג זיכרון
מעבר לזה ,אותו סוג של חומרה ,רק הבדלי כוח

דור קודם היה CELL \המעבד ב360 \ומעבד סטנדרטי בPC ומאק ,3 סוגי מעבדים
בנוסף היה הבדלים בזיכרון ,והרבה יותר שונה מהדור הזה
בPS3 היה שתי סוגים שונים בפיצול ,ב360 סוג אחד מאוחד ,ובPC DDR ,וGDDR (מחשבי משחקים )

רק להבין איך לעבוד עם הPS3 ,לקח למפתחות הרבה זמן

מבחינת נפח אכסון ,מפתחות היו צריכות למצוא פתרון איך לעבוד עם הגרסה הפשוטה של ה360 ,פשוט לגרסה הזאת לא היה ארד דיסק ,ולא בלו רי או HD-DVD
זה או לפצל משחק על כמה דיסקים ,או כמו שהרוב העדיפו ,למצוא דרכים יצירתיות לדחוף הכל על דיסק בודד שרץ בלי התקנה

מה כבר העלות הנוספת של הדור החדש ? ,בעיקר גרפיקה טובה יותר ,אבל הרבה מאוד מזה ,זה החומרה עצמה
פשוט כי בPC ,"הדור החדש " היה קיים כבר כמה שנים טובות ,מי שהחזיק מחשב מספיק חזק ,קיבל את ה"דור החדש " ,לפני יותר מ5 שנים
לא רק זה ,כבר יצאו מישחקים שתומכים ב4K ,שהדור הקיים לא תומך בזה במשחקים כבדים

אני מעריך שעם כבר ,העלות פיתוח עצמה ירדה ,לא עלתה ,גרסה אחת ,ופורטים יחסית קלים
דור קודם היו מפתחות שעוד הפיצו לWII וPSP וDS ,לא הרבה אבל היו
היום הנידות אפילו לא מקבלות את רוב משחקי הספורט

עם כבר יש שינוי ,זה אולי ברווחים ,לא ,לא בגלל עלות פיתוח
אלה בגלל מכירות תוכנה
ה360\PS3 ,היו בשיא ,בבערך 160 מיליון ,רוב הלקוחות האלו כבר הפסיקו לקנות משחקי דור קודם
בדור החדש אנחנו מדברים היום ,על מעל 30 מיליון לקוחות לPS4\XBO ,לוקח זמן להגיע למספרים של דור קודם ,עם יצליחו בכלל

חלק מהדברים שהיו לקונסולות דור קודם ,נכנסו למכשירים אחרים
משחקי קזואל \נטפליקס \וכו וכו ,לא חיבים קונסולה לזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 18:18

bling כתב:מה!? ברור שהיו כרטיסים חלשים יותר בשוק, הכרטיס של ה ONE למשל הוא אחד מהם, אבל גם מתחתיו היו.
אולי אני לא מבין בחומרה אבל אפילו אני יודע לזהות מתי מישהו נכנס למחוזות ההייפרבול המקושקשים, גם ה 750 TI לא באמת חזקה יותר מה PS4, אבל אין לי כח להכנס לזה שוב כי אז הגענו לזה שאתה אומר שאין קרטריונים מספיק שווים או ברורים כשהבאתי גראפים.

ואני לא מדבר על עלייה חדה כמו בימי הפס3, אבל אם פיתוח יקר יותר ב 30+ אחוז, אם נגיד ממוצע של דור קודם היה 40 מליון ועכשיו זה יותר מ 60 זה לא צחוק, וזה לא משהו שתשמע בראשי חוצות כי זה לא דרמטי במיוחד.

הייפרבול מקושקש? בתוך שתי הקונסולות יש כרטיס מסך שיצא במרץ 2012 (פשוט בONE הוא סורס קצת כדי להוריד עלויות), שנה וחצי לפני שהקונסולה יצאה. כשהקונסולות יצאו היה מדובר בסדרה לא רלוונטית יותר (אצל AMD מכרו כבר רק סדרה 200, אצל NVIDIA בדיוק הייתה היציאה של סדרה 700) והסדרות שיצאו באותה תקופה, הכרטיסים הכי חלשים בשוק הביאו ביצועים עדיפים על הפס4. אתה רוצה להגיד שיש משחק פה או משחק שם שהפס4 מבצעת קצת יותר טוב מה750TI? סבבה יש מצב למרות שאני לא מכיר כאלה. אבל זה לא רלוונטי, אם הכרטיס בפס4 היה טוב כמו ה750TI אז אין מצב בעולם שאפילו משחק אחד על ה750TI היה מבצע טוב יותר כי כמו שאתה יודע לקונסולות כותבים לברזלים. אבל יאללה, נניח לרגע שההנחה הקיצונית הזאת שהכרטיס של הפס4 מקביל ל750TI, ה750TI זה לא כרטיס LOW END? אז מה הוא כשמעליו יש את ה760GTX, 770GTX, 780GTX ו-780TI? אבל למה צריך את כל הקשקשקת הזאת? כל אתר טכני באינטרנט לא רק משווה ביוצועים בעזרת 750TI לפס4, הוא גם נותן ביצועים טובים יותר בחלק מהמשחקים.

בנושא העליה בעלויות פיתוח. עותק דיגיטלי מכניס כמעט 100% יותר למפיצה מעותק רגיל. תוסיף על גבי העליה הדיגיטלית את העליה של הSEASON PASS, הגרסאות דלוקס, הDLC, המיקרו תשלומים וPS+ או GWG ותקבל שוק שמאוד קשה לך להגיד אם הוא רווחי יותר או פחות רווחי. אם הייתי צריך לנחש, השוק היום הרבה יותר רווחי מבדור הקודם.

עריכה:
בעצם שחכתי מה750GTX, אז היה כרטיס אחד יותר חלש מה750TI. אני בספק אם הכרטיס של הפס4 בכוח של ה750GTX אבל הוא היה הכרטיס הכי LOW END בתקופה של הפס4, לא ה750TI.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 אוקטובר 2015, 21:13

דרקו ,אני חושב שהוא מתכוון גם לכרטיסים שלא מכוונים לגימרים
אבל בגדול מה זה עוזר לנו ?

ואיזה ביצועים מדברים פה ? ,המון משחקים רצים ב30 פרימים לשניה ,חלק מהם אפילו לא בFHD
במחיר לא גבוה במיוחד מקונסולה ,אפשר לבנות מחשב שנותן ביצועים טובים יותר ,וזה עוד מחשב עם יותר שימושים

בארצות הברית יש לקונסולות יתרון ,שאפשר לשכור משחקים לקונסולות
ויש גם חנויות יד שניה
ככה שמשחקים גדולים בהשקה ,בפועל זולים יותר מסטים (עם קונים עותק פיזי ומוכרים לחנות אחרי חודש )
בגלל שזה לא מחיב הצמדה לחשבון דיגיטלי ,אפשר למכור לסתם אנשים ביד 2 ,נגיד קונים ב60$ ,מוכרים ב40$
(חנות נותנת הרבה פחות )

זה יתרון מצוין לקונסולות שם ,חבל שבארץ זה לא ככה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 23:31

איזה כרטיסים שלא מכוונים לגיימרים היו בסדרה 700 שחלשים מה750GTX? כרטיסים סינים עם DDR3 שעולים 49$? כאילו זה ברצינות טיעון? אלה לא כרטיסים חדשים, אלה כרטיסים עתיקים ממותגים מחדש שדופקים עליהם זיכרון DDR3 (במקום GDDR5, זה אפילו לא זיכרון לכרטיס מסך) ומשווקים אותם לאתרים הסינים. אתה גם לא תמצא אותם באתרים מערביים חוץ מאשר מוכרים אסייתים באמזון וכדומה. הם נמכרים באתרים כמו אלי אקספרס ומיועדים למי שרוצה לבנות מחשב זול ולא מחשב למשחקי וידאו. תגיד תודה אם הם יריצו לך משחקים כמו 360. בקיצור, לא קשורים למה שאנחנו מדברים כאן. אפשר באותה מידה לדבר על זה שעדין אפשר למצא כרטיסים עתיקים כמו ה460GTX.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2015, 00:28

יש דיווחים שרצים בניאוגאף מאנשים שטוענים שהם מפתחים שקבלו מנינטנדו הדגמה של הNX ושהדמו שהם ראו נראה כמו משהו שדורש חומרה "Cutting edge" של PC. לא בטוח לגמרי מה זה אומר אבל נשמע שהכיוון הוא כוח, לפחות פס4 ואני מקווה שהרבה יותר. אה, וכמובן שאי אפשר לדעת אם זה אמיתי או בולשיט.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 אוקטובר 2015, 09:17

אני לא מבין למה לנינטנדו תיהיה בעיה לדחוף חומרה חזקה בהרבה מהPS4
בסוף 2016 ,באיזה 400$
הם יוכלו גם לדחוף איזה גימפאד גימיקי ,במחיר כזה
לעשות חומרה מקבילה לPS4 ,או חלשה מימנה ,בסוף 2016 ,אומר ללכת על חומרה סופר דופר חלשה
זאת תיהיה קונסולה שתיצתרך לימכר ב250$ בהשקה או פחות ,ועדין אנשים יקנו PS4 ,בגלל ספרית מישחקים גדולה בהרבה
ומערכת הפעלה בשלה

נינטנדו צריכים להראות לגימרים ,תראו המשחקים רצים על הקונסולה שלנו הרבה יותר טוב
לנסות למשוך חלק מבעלי הPS4\XBO ,לעבור לנינטנדו
למשוך כאלו שירצו לקנות קונסולה חדשה לקנות נינטנדו

נגיד הPS4\XBO יעלו 300$ באותה התקופה ,והNX 400$ ,עם החומרה תיהיה הרבה יותר חזקה ,זה ימשוך חלק מהגימרים ,ברור לא כולם
אבל חלק
בנוסף ,אחרי כמה שנים שיצאו המתחרות החדשות ,עם הNX תצליח ,נינטנדו יוכלו למכור אותה כתקציבית
נינטנדו פיספסו חזק יזדמנות עם הWIIU
הWIIU הושקה שנה מאוחר מידי ,ולא מספיק חזקה
הפעם הם יוכלו לתקן
גם המעבר לHD לקח להם המון זמן דור קודם ,הפעם הם מוכנים כבר

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים