דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2015, 15:23

אני מתאר לעצמי שהעובדה שאתה במרחק אפסי מהמסך - בהחלט יש משמעות להבדלי הרזולוציה, הרבה מעבר למסך שנמצא 3-4 מטר ממך.
וכן, ייתכן שאתאכזב מהמצב של משקפי הVR הראשונים, בסוף. קצת קשה לי להאמין, כי ממה שקראתי השיפור בהחלט ניכר, ושוב - מאוד מאוד יכול להיות שלא הדגירו לי אותם כמו שצריך. לי זה הרגיש SUB HD, וזה רחוק מהרשמים שאני קורא.

לגבי נינטנדו, אם הגבת אליי - אני לא מדבר על זה בכלל, אין לי ויכוח איתך עליהם, רק רציתי להבהיר את הנקודה של הDK2 :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2015, 17:39

Laskin כתב:אני מתאר לעצמי שהעובדה שאתה במרחק אפסי מהמסך - בהחלט יש משמעות להבדלי הרזולוציה, הרבה מעבר למסך שנמצא 3-4 מטר ממך.
וכן, ייתכן שאתאכזב מהמצב של משקפי הVR הראשונים, בסוף. קצת קשה לי להאמין, כי ממה שקראתי השיפור בהחלט ניכר, ושוב - מאוד מאוד יכול להיות שלא הדגירו לי אותם כמו שצריך. לי זה הרגיש SUB HD, וזה רחוק מהרשמים שאני קורא.

לגבי נינטנדו, אם הגבת אליי - אני לא מדבר על זה בכלל, אין לי ויכוח איתך עליהם, רק רציתי להבהיר את הנקודה של הDK2 :)

כל הדיון היה על נינטנדו כי הוא התחיל מזה שרג'י אמר שVR לא בשל להיות בקונסולה עדין ואני אמרתי שרג'י בטח צוחק כי המוצרים שלהם בדרך כלל יוצאים בעשר רמות מתחת למוצר הגיוני טכנולוגית לתקופה שבה הוא יוצא וש-VR בשל כבר 5 שנים לרמה של קונסולות נינטנדו. זה היה הביטוי הכי אירוני ששמעתי בתעשיה הרבה מאוד זמן, כאילו רוקסטאר יגידו שנמאס שמפתחים עושים כל הזמן משחקי עולם פתוח.

אתה בטוח שלא השתמשת פשוט בDK1? היא באמת הייתה ברזולוציה נמוכה אבל הDK2 כמעט זהה לגרסה הסופית מבחינת רזולוציה. DK1 היה 1280X800, הDK2 הוא 1920X1080 והסופי הוא 2160X1200. הבדל סופר קטן, הרבה יותר קטן מ900P מול 1080P. זה שהמסך ממש קרוב לפנים מתקזז עם זה שהוא מסך קטנטן. ברור שרזולוציה משנה, אבל 10% לפה או 10% לשם זה לא מה שיעשה את ההבדל. אם DK2 נראה לך ברזולוציה נמוכה אז גם הסופי יראה לך, הם כמעט זהים. אז אולי צריך לחכות למשקפיים 4K כדי שזה יראה טוב אלה אם באמת עשו משהו לא נכון כמו למשל להריץ את המשחק ברזולוציה נמוכה מהמסכים של המשקפיים.

העניין הוא שאם נינטנדו הייתה מוציאה קונסולה שהיא עם הDK2 לפני שנה וחצי אז זה היה מרגיש כמו חתיכת מהפכה בניגוד לכל השיטיקים המפגרים שלהם. הDK2 ברמה טכנית שנינטנדו מעולם לא עשתה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 15 אוקטובר 2015, 13:26

DrKeo כתב:רק שלא, הdk2 פוצץ לכל מי שהשתמש בו את המוח. אתה מסרב להגיב על זה שהדיון היה על נינטנדו ושהdk2 הוא מוצר פי כמה יותר אפוי מכל מוצר נינטנדו שיצא לשוק אי פעם?

למה אתה ממשיך להגג על מפוצץ ת'מוח כשאני אומר לך ממקור ראשון שהוא פשוט לא מוצר אפוי? הרזולוציה היא רק חלק קטן ממכלול הבעיות, אבל מה שאולי נסבל במסך על שלט שהוא רכיב משני בחווית המשחק בטח שלא תקף כשמדובר בחווית VR שאמורה לעטוף לך את העיניים. בינתיים נראה שאוקולוס עצמם מסכימים איתי, לא איתך. אחרת הם היו מוציאים את המוצר כמו שהוא היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 13:55

לאוקולוס יש סטנדרטים מאוד ספציפים, לנינטנדו לא. אם באמת גם בDK2 הרזולוציה לא מרגישה משהו כמו שלאסקין אמר אז בעצם גם הגרסה הצרכנית תהיה "לא אפויה". אז צריך לחכות ל4K וכמובן אז להמתין לכרטיסי מסך שמתמודדים עם 4K, כולמר VR לא בשל לשוק בכלל ב4 שנים הקרובות, נכון? נינטנדו הייתה מוציאה את הקסדה הזאת ב800 גרם ורזולוציה של 720P אם הם היו עושים קונסולת VR, אתה לא מכיר אותם אחרי כל השנים האלה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2015, 14:23

זו לא רק הרזולוציה, ושוב - אין לי מושג אם זו באמת הבעייה או ההגדרות ששמו לי... יש את עניין כאבי הראש ששמעתי ששיפרו פלאים מאז DK2, המשקל, והעובדה שזה לא כלל אזניות, והשלטים שהם רוצים להכניס כמה שיותר קרוב להשקה...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 14:42

שלטים לא קשורים לדיון, מבחינת נינטנדו הם יכלו לשים את הWM+ בפנים כמו שסוני זורקת את הMOVE פנימה, כנל על משהו דבילי כמו אוזניות. מה עוד הרגיש לך רע חוץ מהרזולוציה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2015, 14:52

כמו שכתבתי - גם זמן התגובה של הקסדה יכול להיות קצת טוב יותר, זה עלול לגרום בהחלט לכאבי ראש וסחרחורות, ביחד עם אזניות נפרדות יש לך משקל מסויים על הראש שבטח מפריע אחרי זמן ממושך, נוחות (/עיצוב)... זה בטח ובטח מרגיש יותר בשל מהמסך סינגל-טאץ' של הווי-יו, אבל מנינטנדו אין לי ציפיות בכלל :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 15:09

כן, זה ביחס לנינטנדו. בתאוריה אפשר לחכות גם חמש שנים עד שיהיה מסכים של 1080P לכל עין וכרטיסי מסך מספיק חזקים להריץ את זה ב120FPS אבל וואללה יש מוכן ויש מוכן. הDK2 יכל בכיף לצאת לשוק כמוצר דור ראשון, כבר הDK המקורי פוצץ לאנשים את המוח. אפל הוציאה את האייפון 1 בלי מצלמת וידאו או 3G. כשיש מוצר חדשני, הוא לא צריך להמתין 5 שנים במבשלה כדי להיות מוכן לשוק. כשמדברים על נינטנדו הסטנדרט יורד אפילו יותר ובצורה קיצונית. אני לא הייתי מתפלא אם נינטנדו היו מוציאים קונסולה שתריץ את המשחקים בגרפיקה נחותה לWIIU ובאיכות של הDK1 וגם זה נדיב בשביל מה שנינטנדו עושה בדרך כלל בשטיקים שלה. הם הוציאו קונסולה מבוססת על שלטי תנועה שבקושי הצליחו לזהות תנועה למען השם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוקטובר 2015, 20:40

מושלם

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 אוקטובר 2015, 21:02

אחרי שדיברתם רבות על KTANE, הנה קוויק לוק שלו: http://www.giantbomb.com/videos/quick-l ... 300-10775/

מסתמן כמשחק מסיבה\לוקאל מולטיפלייר ענק.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 אוקטובר 2015, 09:36

DrKeo כתב:לאוקולוס יש סטנדרטים מאוד ספציפים, לנינטנדו לא. אם באמת גם בDK2 הרזולוציה לא מרגישה משהו כמו שלאסקין אמר אז בעצם גם הגרסה הצרכנית תהיה "לא אפויה"

אבל לגרסה הצרכנית תהיה רזולוציה יותר גבוהה (וחשוב יותר: FOV גבוה יותר, tracking טוב יותר וארגונומיקה משמעותית יותר טובה. כתבתי כבר קודם שהבעיה המרכזית זו לא הרזולוציה) מהDK2. הDK2 מבוסס גרסת ה-Crystal Cove, בעוד הגרסה המסחרית תהיה מבוססת Crescent Bay.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2015, 14:16

וזה סותר את מה שאמרתי על נינטנדו, החברה שהוציאה שלט תנועה שלא יודע לעקוב אחרי תנועה כמוצר מסחרי, איך?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 אוקטובר 2015, 19:21

DrKeo כתב:וזה סותר את מה שאמרתי על נינטנדו, החברה שהוציאה שלט תנועה שלא יודע לעקוב אחרי תנועה כמוצר מסחרי, איך?

זה סותר את מה שאמרת על כך שהרזולוציה בDK2 תקפה גם לגרסה הסופית. בגרסה הסופית הרזולוציה גבוהה יותר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2015, 22:46

swym כתב:
DrKeo כתב:וזה סותר את מה שאמרתי על נינטנדו, החברה שהוציאה שלט תנועה שלא יודע לעקוב אחרי תנועה כמוצר מסחרי, איך?

זה סותר את מה שאמרת על כך שהרזולוציה בDK2 תקפה גם לגרסה הסופית. בגרסה הסופית הרזולוציה גבוהה יותר

אמרתי את זה? אמרתי בהודעה המקורית:
"המסך של DK2 דומה מאוד למסך של הגרסה הסופית של האוקולוס (הסופי ממש טיפונת מעל, הפרש קטן מ900P מול 1080P שאנשים בקושי רואים בONE מול הפס4) ושל הVIVE וזהה אחד לאחד למורפיוס כך שאתה צפוי להתאכזב מהמשקפי VR של הדור הראשון לאסקין"

ואז בהודעה מאוחרת יותר:
"הDK2 הוא 1920X1080 והסופי הוא 2160X1200. הבדל סופר קטן, הרבה יותר קטן מ900P מול 1080P. "

אולי התבלבלת בגלל הקריאות באלק :)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 27 אוקטובר 2015, 12:19

כנראה שהתבלבלתי - פשוט מההודעה האחרונה שלך ראית שאתה משליך מהתלונות על הרזולוציה של גרסת המפתחים לרזולוציה בגרסה הסופית.
בכל מקרה: ההבדל הוא 25%, ממרחק סופר קרוב, ובפועל כל עין שלך מקבלת חצי מהרזולוציה הזו. אני לא יודע אם הרזולציה הסופית תהיה "מספיק טובה" אבל זה עדיין הבדל משמעותי לדעתי.
אבל כמו שכבר עלה פה שוב ושוב: זה לא רק עניין של רזולוציה. זה שילוב של מהירות הtracking, של הרזולוציה, של קצב הרענון ושל הארגונומיה הכללית של כמה נוח המכשיר יושב על הראש. נראה לי שטחנו את זה מספיק...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 13:16

swym כתב:כנראה שהתבלבלתי - פשוט מההודעה האחרונה שלך ראית שאתה משליך מהתלונות על הרזולוציה של גרסת המפתחים לרזולוציה בגרסה הסופית.
בכל מקרה: ההבדל הוא 25%, ממרחק סופר קרוב, ובפועל כל עין שלך מקבלת חצי מהרזולוציה הזו. אני לא יודע אם הרזולציה הסופית תהיה "מספיק טובה" אבל זה עדיין הבדל משמעותי לדעתי.
אבל כמו שכבר עלה פה שוב ושוב: זה לא רק עניין של רזולוציה. זה שילוב של מהירות הtracking, של הרזולוציה, של קצב הרענון ושל הארגונומיה הכללית של כמה נוח המכשיר יושב על הראש. נראה לי שטחנו את זה מספיק...

אני לא מתווכח עם זה שגרסת הצרכנים הרבה יותר טובה מDK2 ושDK2 הרבה יותר טוב מDK1. אני רק טוען שנינטנדו הייתה בכיף מוציאה כמוצר מוגמר את DK1 וזה עדין היה מרגיש הרבה יותר אפוי מכל קונסולה עם שטיק שהם אי פעם הוציאו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 נובמבר 2015, 14:55

יושידה אומר שהם ימכרו את ה PSVR במחיר הוגן שבו הם לא ירוויחו על החומרה, זאת אומרת שהצרכנים יקנו אותו במחיר עלות, התכנון הוא לעשות את הרווחים מהתוכן לדבריו.

לא יודע אם לסמוך על זה בתכל׳ס, הרי זה תוסף סופר הארדקורי שכזה שאתה רוצה למכור ברווח מלא לקהל יחסית קטן, אולי הוא מאמין שהוא יכול באמת להיות הצלחה המונית והוא מעדיף לדחוף כמה שיותר יחידות, אם זה נכון והמחיר יהיה טוב יש מצב שגם אני אקנה כזה.

אני חושב שלסוני יש הכי הרבה את הפוטנציאל להביא VR המוני, מה שהם עושים עם המורפאוס עושה רושם של החבילת VR האידיאלית לצרכן הפחות מתקדם, שעדיין מציעה VR איכותי ואמיתי ולא זבל כמו קרטון עם סמארטפון על הפנים, לצרכן הפשוט זה לדעתי לגמרי יהיה ״טוב מספיק״, אם המחיר יהיה באמת הוגן אז ההצלחה של הפורמט מבחינה המונית בהקשר לגיימינג תלויה לא מעט בסוני, לפחות בשלבים הראשונים הללו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2015, 20:30

סוני מתעסקת עם שחקני קונסולה, שחקני קונסולה לא קונים אביזרים ב400$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2015, 10:36

DrKeo כתב:סוני מתעסקת עם שחקני קונסולה, שחקני קונסולה לא קונים אביזרים ב400$.

אתה חושב שגם במחיר עלות זה יעלה 400$?

אני לא חושב, על המחשב זה יהיה יקר יותר ונישתי יותר, לסוני יש את האפשרות להציע חבילת VR "לעם", תמיד ה VR שם יהיה זול יותר ואני חושב שבעיקר שם הוא יכול להצליח בקנה מידה רציני (אולי משהו שקרוב לקינקט) מבחינה מסחרית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 נובמבר 2015, 20:56

רצות שמועות על יחידת עיבוד שתתעסק בכל מני עומסי צד כדי להקל על הפס4 שהולכת ליקר את המשקפיים. סוני אומרים במפורש שזה לא הולך להיות זול ושזה הולך לעלות כמו קונסולה פחות או יותר. אז יש לי הרגשה ש299$ זה לא הולך לעלות. אבל אפילו אם כן, אני אהיה מאוד מופתע אם זה ימכור יותר מדי, ביחוד שדוגרי אין אפילו AAA אחד אמיתי לזה. אם לסוני היו הביצים להגיד שסנטה מוניקה או נוטידוג מפתחות משחק VR אז אולי היה על מה לדבר, במצב כרגע לא.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2015, 22:32

אני לא חושב שאלו שמועות, זה די מאושר אם אני לא טועה, אכן יש יחידת עיבוד שתעזור לחומרה הקצת חלשה של הפס4 לשאת בעומס, גם בגלל זה אני חושב שהולכת להיות אחלה חווית VR על הפס4 :)

שמע יושידה אמר שהם לא ירוויחו על זה כסף (שהכוונה היא שבטח ימכרו את זה ברווח של דולרים בודדים, לא יותר), עד כמה העסק הזה יהיה יקר לסוני עצמה אתה חושב?
אלא אם כן הוא מחרטט והם הולכים להרוויח כסף טוב ואז תשכח ממה שאמרתי וברור שהם מכוונים לנישה סופר הארדקורית.

בקשר למשחקים, אני חושב שהחוויה המהפכנית שזה אמור לתת יכולה להביא מוטיבציה לבד לרכוש את התוסף גם אם אין AAA אמיתי, הרי זה אמור להיות משהו היסטרי, מספיק סימולטור הליכה אינדי כדי שנתלהב, אני בטוח גם שסוני תשחרר את כל הטק דומאים שהיא השתמשה בהם בתערוכות כשהתוסף יצא, רק הם לבד יביאו תחושה של תמורה עם כל ההתלהבות סביב הטכנולוגיה.

אולי גם בהמשך יגיעו משחקי AAA מוקדשים או לפחות יותר משחקים גדולים יקבלו תמיכה מודבקת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 נובמבר 2015, 22:38

אני חושב שזה מגניב אש, אתה חושב שזה מגניב אש, המון אנשים חושבים שזה מגניב אש. כמה אנשים חושבים שזה 400$ מגניב? מליון? שני מליון?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2015, 22:40

בוא נחכה קודם למחיר לפני שנקבע 400$, נשמע לי הזוי אם לסוני זה עולה כזה סכום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 נובמבר 2015, 22:43

נשמע לי הגיוני שב300$ הם ימכרו בסוג של BREAK EVEN, אולי קצת מעל, אולי קצת מתחת. אבל ברגע שהכנסת פנימה יחידת עיבוד זה לגמרי wild card, מי יודע כמה היא עולה? אבל אפילו נניח 300$, זה המון כסף, זה מחיר של פס4/ONE היום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 נובמבר 2015, 09:46

הVR של סוני פשוט סקסי יותר

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 16 אורחים