נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 13:07

Laskin כתב:הבעייה העיקרית של נינטנדו עם הNX היא שהם יוצאים באמצע דור, ואנשים אוהבים לשחק מולטי עם חברים שלהם, ולהם כבר יש PS4/ONE.
בנוסף, יש את עניין המחיר... אם הם מתכננים גם גאדג'ט/גימיק ביחד עם הקונסולה - סביר מאוד שהיא תעלה סביב ה-500 דולר, או 400 בלי גימיק, בזמן שהמתחרות יהיו בטח ב-300 דולר.
אבל הם כן יכולים לעשות את זה, אם רק יוציאו קונסולה נורמלית, בלי גימיק מטופש ויקר, חומרה חזקה יותר, ובמחיר של גג 400 דולר, כולל זלדה החדש :)

ארכיטקטורה חדשה, זול יותר ליצר את אותו דבר. אם סוני תוכל בסוף 2016 למכור את הפס4 אז נינטנדו תוכל למכור את הNX במחיר הזה ולספק קונסולה חזקה יותר ברווח דומה. הבעיה היא:
1) הפחד של נינטנדו לרווח. סוני מרוצה מלעשות 20-30 דולר על הקונסולה, נינטנדו עם הWII עשתה המון כסף על כל קונסולה. השאלה היא האם פחד מהמכירות המזוויעות של הWIIU יגרמו לנינטנדו לרצות מקדם רווח מאוד גדול על הNX.
2) כשסוני באה ליצרניות חומרה היא מקבלת עסקה טובה, AMD יודעת שהיא הולכת להריץ לה 80 מליון חתיכות לפחות. נינטנדו, קצת פחות. יכול להיות שנינטנדו זוכה למחירים קצת יותר גבוהים מאשר סוני כשהיא נגשת לAMD.
3) שיטיקים, פאקינג שטיקים שנינטנדו תמיד דוחפים. פאקינג שטיקים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2015, 13:47

זה מה שאני אומר, הם יכולים לעשות קונסולה חזקה יותר, אפילו בהרבה, ולמכור אותה ב-400 דולר. אפילו 350. אבל עם גימיקים וניידת/משולבת? בחיים לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 18:22

אני אקשר להודעה שלי בנושא נינטנדו ואגיד שכן אפשר לעשות גימיק ולעשות סנרגיה עם ה3DS2 ולא להשפיע על המחיר. בסוף 2016 סוני יכולה למכור את הפס4 ב299$? אין שום סיבה שהNX לא תעלה אותו דבר ותתן ביצועים עדיפים. כלומר יש סיבה, שטיק מטומטם שאף אחד לא צריך שיעלה לנינטנדו 150$ ליצר ויגרום להם לעשות קונסולה גם יקרה יותר וגם חלשה מהפס4 :/

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 19:24

[quoteשיטיקים, פאקינג שטיקים שנינטנדו תמיד דוחפים. פאקינג שטיקים][/quote]

להזכיר לך את האנלוגית והרטט ?
לפעמים זה מצליח לפעמים לא

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 20:04

להזכיר לך סטיק ימני צהוב קטנטן שמרגיש נורא או כפתור Z נוראי או שלט תנועה שבקושי מצליח לעקוב בצורה הכי בסיסית אחרי היד? כן, שיטיקים לפעמים עובדים, אבל צריך לדבוק באלה שעולים 3$ לעשות כמו הסטיק אנלוגי, פחות באיזה שעולים 150$ כמו השלט WIIU.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 אוקטובר 2015, 06:18

אמרתי שהם תמיד צודקים ?
ואני חושב שהרעיון מאחורי הגימפאד WIIU מצוין ,פשוט היה צריך לבטל אותו בגלל המחיר
סך הכל יש לו כל כפתור סטנדרטי ,נוח להחזיק אותו ,והגימיקים הגיעו בנוסף ,ולא על חשבון משהו

המחיר פשוט היה אדיוטי

אבל אני חושב שמה שMS עשתה עם הXBO ,היה גרוע יותר
קינקט קינקט קינקט ,מחיר מפלצתי ,ואז ביטלו את הקינקט ,אחרי ההשקה ,ככה שאנשים שקנו את הגרסאות בהתחלה ,לא מקבלים את התמיכה לפיצרים של קינקט
שהם ציפו להם ,בהרבה משחקים

גם חלק גדול ממערכת ההפעלה ,היה בנוי במחשבה על קינקט ,אני לא יודע איזה שינוים הם עשו
אבל זה בן לדפוק אנשים שקנו עם קינקט ,ולעשות מערכת שיותר מותאמת לגימפאד ,או לדפוק את אלו בלי קינקט
עם מערכת הפעלה יותר מותאמת לקינקט

ובסוף המכירות כניראה רחוקות מאוד מהPS4

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2015, 11:57

תאמין לי שעדיף שנינטנדו הייתה עושה מיקרוסופט ומבטלת את הטאבלט, נותנת את השלט pro עם הקונסולה ומורידה את המחיר של הקונסולה ל199$.

בקיצור, לא מפריע כשנינטנדו עושה שטיק, מפריע כשהיא עוה שטיק של 150$ ואז זה בה על חשבון הגיימרים והמחיר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 אוקטובר 2015, 13:48

אני לא חושב שזה עדיף ,אחרי ההשקה ,וMS עם כל המומנטום שלה אחרי ה360 ,לא מצליחה במכירות בינתים
אולי מכרו יותר מהWIIU ,שהיו לה בעיות יותר גדולות מהגימפאד עצמו (חוסר בארד דיסק \חומרה חלשה מידי \ארכיטקטורה שהתחילה לינטש \פרסום ושם גרוע לקונסולה )
אבל תיראה איזה גרועים MS במכירות ,אחרי הPS4 ,ואלו קונסולות מאוד דומות ,וכבר תקופה הXBO זולה יותר מהPS4

אני חושב שMS פשוט נלחצה מהר מידי ,כן הקינקט 2 היה טעות גדולה ,הטעות הגדולה זה המחיר ההתחלתי של חבילה מעל 100$ מהPS4
אבל זאת MS עם כמויות של כסף ,הם היו יכולים למצוא דרכים ליצר בזול את הקינקט 2
יש סיכוי לא רע שהיום הקינקט 2 היה עולה איזה 20$ ליצר
וזה פיצרים נוספים לקונסולה ,גם עם לא כל משחק או אפליקציה היתה משתמשת בזה ,חלק כן
מבחינתי כצרכן ,רק זיהוי קולי ,עם היה עובד בצורה טובה ,היה שווה אפילו 200 שקל

הם פשוט החליטו להוריד מהר מאוד את הקינקט מהחבילות הרגילות ,ומה נישאר ?
קונסולה גדולה פיזית מהPS4 ,חלשה יותר גרפית מהPS4 ,בלי פיצרים מיוחדים (בלי הקינקט) ,גימפאדים די דומים
משחקים באותו המחיר ,ורובם המוחץ מולטיפלטפורם ,ורובם בגרסאות עדיפות על הPS4

למה לגימר רגיל לקנות דווקא XBO היום ? ,נגיד מישהו בלי תקציב לPC חזק ,מה עדיף לו לקנות ?
לרוב הייתי ממליץ PS4
לא שהPS4 מושלמת ,אבל ב+- היא מנצחת בקלות היום

גם עם מישהו יקנה XBO עם קינקט היום ,MS כבר לא מפתחת ומשווקת במחשבה שלכולם יש את הקינקט
זה כבר מוריד מאוד את הערך של הקינקט ,ועושה אותו לדומה מאוד למצלמה של הPS4

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2015, 13:59

לא מצליחה במכירות?! הONE היא קונסולה *מאוד* מוצלחת, פשוט הPS4 היא מטאור.
איך לעזאזל הצלחה גדולה מאוד משתווה לכשלון של הווי-יו, במבחן התוצאה? הווי-יו מתה, פחות או יותר הוכרזה היורשת שתצא בעוד שנה וכנראה תסיים את חייה כקונסולה הראשונה ללא משחק מריו רציני ומושקע, כשלון ברמה של דרימקאסט, בפאקינג 2015 - עולם שונה לגמרי, עם יותר מ-20 מפתחות מוכשרות בכל התעשייה, כמו שהיה בימים של הדרימקאסט :)

אף אחד לא אומר לרגע שהקינקט לא הייתה טעות, אבל אין מה להשוות בין חומרת המצב של שתיהן.
כן, כמה אנשים "נתקעו" עם קינקט, אבל לפחות יש להם מלא משחקים לשחק על הקונסולה, במיוחד אותם אנשים שאתה מדבר עליהם - שאין להם מחשב חזק.
זה "קצת" יותר טוב מקונסולה כמעט ללא משחקים, בלי תמיכה מצד ג', ואם משווים לקינקט - אז גם השימוש בשלט-מסך הזה ב-95% מהמשחקים הוא איפהשהו בין "לא משתמש בזה" ל"לא מעניין ולא מוסיף למשחק שום דבר".

נינטנדו עלולה לסיים את הדור הזה עם פחות מ-15 מליון יחידות WII U ואפילו אם הNX תצליח - אני לא חושב שמישהו צופה להם הצלחה גדולה במיוחד, לאור העובדה שהם יגיעו באמצע דור ובמחיר יקר יותר, ככל הנראה. אם הNX והWII U יגיעו *ביחד* למספר היחידות שהXBOX ONE תגיע אליו בסוף הדור - זה פחות או יותר יהיה נס.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2015, 14:19

מריו 3D WORLD לא נחשב למושקע? אולי הוא לא ברמה של גלאקסי, זה שיא לסדרה שיהיה קשה לשחזר, אבל הוא יושב על ממוצע 93 ונחשב למעולה, לא כל מריו יהיה מדהים כמו גלאקסי אבל לא צריך להסחף שלא יצא מריו רציני לאסקין :)

עם השאר אני מסכים, WIIU זו הקונסולה הכי כושלת של נינטנדו מלבד בדיחות שהיו בגדר ניסוי צדדי שהם גנזו במהירות כמו VB.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2015, 14:38

לא, הוא לא נחשב למשחק מריו ברמה של סאנשיין/גלקסי/64, בלי קשר לציונים... הייתי קורא לו פלטפורמר-מסיבה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2015, 14:44

הבעיה עם מריו וורלד הוא שהוא הגרסת קונסולה למשחק שהתחיל את חייו ב3DS כך שאולי הוא יצר הרגשה יותר פשוטה מאחרים. אבל לא שחקתי בו אז אולי אני מבלבל בביצים, ארז כנראה ידע יותר. אני מתכוון לשחק בו על הNX :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2015, 14:45

מה מסיבה בו, יש שם קמפיין והכל, ברור שהוא ברמה של סאנשיין, הוא הרבה יותר טוב אפילו, גלאקסי כאמור זה משחק של אחד לדור, מי יודע מתי יצא פלטפורמר טוב יותר, זה לא אומר שכל משחק שנופל ממנו ״לא נחשב״.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2015, 14:54

איך אחד לדור, אם יצאו שני משחקי גלקסי על הווי? ;)
שוב, ברמת ההשקעה, ההפקה, וכו' - זה לא משחק מריו "מרכזי", כמו שאם זלדה ל3DS היה מוכרז לWII U במקום - הוא לא היה ה"מרכזי", גם אם היה נראה ברמה קצת גבוהה יותר.
מאז מריו 64 - ההגדרות למשחק מריו ראשי השתנו, וגם מאז זלדה 64.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2015, 14:57

אני לא חושב שהוא בהפקה כזו מסכנה, עדיין מריו תלת מימד בעולם גדול כמו תמיד, הוא נראה מספיק טוב בשביל הווי-יו.

זלדה ל 3DS זה לא בדיוק זלדה ״אמיתי״, אין עולם פתוח בתלת מימד, ההשוואה לא במקום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2015, 15:02

אני יודע שהSCOPE של מריו של ה3DS באמת קטן ממשחק כמו מריו גלקסי, אבל מישהו פה באמת יודע אם גם בWIIU?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אוקטובר 2015, 15:04

יש בזלדה סוג של עולם פתוח ב2.5D :)
וגם מריו הזה הוא יותר סוג של 2.5D ושונה מאוד מהעולמות היחסית פתוחים שהיו למשחקי מריו הראשיים, מאז 64.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 אוקטובר 2015, 16:29

קודם כל יצא גם NSMB לWIIU וקיבל ציונים טובים ,ומניסיון משחק טוב
יצא DLC למשחק עם שלבים של לואיגי ,גם טוב ,למעשה למחיר מצוין
יצא מאריו מיקר ,שגם מאוד טוב
את 3D לאנד פחות אהבתי ,אבל זה לא משחק גרוע ,זה משחק נחמד סך הכל

הרבה יורדים על סאנשיין ,אבל יחסית למשחקי מאריו ,הוא די מורכב ,ומי ששיחק בו מספיק ובגלקסי ,מבין ,שהרבה מהדברים בגלקסי
נלמדו בסאנשיין
בגלקסי לקחו את הדברים הטובים ,העיפו את הגרועים ,ודחפו עוד כמה רעיונות חדשים
גם כמות התוכן היתה גדולה הרבה יותר

אישית לדעתי נינטנדו צריכה לעשות גרסאות חדשות למאריו 64 \סאנשיין\וגלקסי 1-2
אוסף משופר כזה יהיה מצוין ,ויתאים לNX

"אם הNX והWII U יגיעו *ביחד* למספר היחידות שהXBOX ONE תגיע אליו בסוף הדור - זה פחות או יותר יהיה נס."

עד כמה שידוע לי ,כרגע הXBO בערך 5 מיליון מעל הWIIU ,והמכירות שלו חלשות יחסית ,אולי זה ישתפר בעתיד
אבל האפרש לא ענקי
בנוגע לNX ,אנחנו לא יודעים הרבה לשפוט
אנחנו גם לא יודעים מתי יצא יורש לXBO
לא יודעים מתי יצא יורש לNX
בקיצור איך אתה כל כך בטוח ?

אנשים חשבו שהDS יכשל ,אנשים חשבו שהWII תיכשל ,ותבדוק מספרי מכירות
בהתחלה של ה3DS ,אנשים חשבו שלא יקנו אותה הרבה ,בגלל הסמארטפונים ,והקונסולה מכרה כבר יותר מ50 מיליון ,ועדין מוכרת למרות שהחומרה שלה מאוד מיושנת ומערכת ההפעלה
אפילו הN3DS עם חומרה מיושנת ,ועובדה אנשים קונים עדין את החומרה ומשחקים
בינתים הויטה החזקה בהרבה יושבת על המדפים

(לי יש את 2 הקונסולות ,אני לא פאנ בויס )

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2015, 16:42

מריו גלקסי הוא אכן זיקוק של השלבים הפסיכודלים של מריו סאנשיין. במריו סאנשיין יש כמה וכמה שלבי בונוס שמתרחשים בסוג של VOID ובהם בנו איזה צורות גאומטריות שהמעצבים חשבו שיתנו את הגיימפליי הכי טוב. מריו גלקסי לקח את הקונספט ובנה משחק סביבו ובמקום VOID פסיכודאלי שמו חלל וכוכבים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 28 אוקטובר 2015, 17:37

Laskin כתב:יש בזלדה סוג של עולם פתוח ב2.5D :)
וגם מריו הזה הוא יותר סוג של 2.5D ושונה מאוד מהעולמות היחסית פתוחים שהיו למשחקי מריו הראשיים, מאז 64.

מה זה סוג של 2.5? אפשר לנוע בציר XY ו Z? אז זה תלת מימד.

נחכה ל VERDICT של ארז רונן, בתקווה שהוא יראה את זה כשהוא יחזור מצרפת, חבל שאי אפשר לתייג כמו בפייסבוק :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אוקטובר 2015, 18:19

זלדה לניידים זה סוג של משחק TOP DOWN אבל לצערנו זלדה לקונסולות הנייחות לא שונים יותר מדי מעבר לגרפיקה והמצלמה החופשית. עכשיו הכל ישתנה כשזלדה הבא יהיה סופסוף מה שזלדה תמיד היה אמור להיות, עולם פתוח. זה אירוני שהזלדה הכי עולם פתוח עד היום יצא על הN64.

עריכה:
שלח לארז הודעה פרטית שכתוב בה "Bling has tagged you in a post" :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 28 אוקטובר 2015, 18:55

למעשה אין אחידות מבחינת זווית מצלמה במשחקי זלדה
זלדה הראשון היה ממבט מלמעלה ,השני היה שילוב ,חלק 2D חלק מבט מלמעלה
לינק לעבר ולינק מיתעורר חזרו להיות ממבט מלמעלה
זלדה 64 ,הרוב היה 3D ,אבל היו חלקים ממבט מלמעלה

4 חרבות לגימקיוב וGBA ,ומיני קאמפ היו ממבט מלמעלה
WW היה 3D וגם TP וגם SS
ואז מבט מלמעלה לשתי זלדות ל3DS ,שלאחד מהם גימיק נחמד שניצמדים לקיר
והזלדה הבא מתכננת להיות 3D

בקיצור אין משהו מוחלט בזווית מצלמה בזלדות ,נינטנדו הולכים עם מה שלדעתם מתאים להם
אני אישית מעדיף זלדות עם מבט מלמעלה ,כי ככה המשחקיות פשוטה וקלילה יותר

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 אוקטובר 2015, 19:18

אין שום דבר 2.5D במריו 3D WORLD. לא צריך להגזים.
נכון שהוא מתבסס על רעיונות יותר פשוטים של משחק ה3DS והסגנון הגרפי גם דומה, אבל הוא כנראה יותר קרוב למשהו כמו גלקסי, מאשר למשהו כמו המשחק ל3DS (שיותר קרוב למשחקים כמו מריו 3, מאשר לאחיו הגדול על הWIIU).
יש איתו בעיות אחרות לפי דעתי. כמו זה שהוא מרגיש קצת כמו צעד אחורה, אחרי העולם של גלקסי שהרגיש קצת פחות "שלב 1-1" וקצת יותר עולם אמיתי. הייתי מצפה שאחרי גלקסי הם יעשו את הקפיצה המתבקשת קדימה ויבנו עולם משחק שמזכיר יותר את J&D, אבל הם החליטו ללכת צעד אחורה. זה אפילו צעד אחורה ביחס למריו 64 מהבחינה הזאת. גם שם היה איזה HUB מרכזי שממנו הלכת לשלבים אחרים.

מעבר לכך שבניית העולם מרגישה "זול", הוא גם מביא לשולחן הרבה דברים שמצופים ממשחק מריו מרכזי חדש, כמו תלבושת חדשה (ויותר מוצלחת מהתלבושת החדשה של מריו גלקסי).

בקיצור, הוא באיזו רמה פחות ממשחק מריו גדול מכל מיני בחינות, כך שמה שלאסקין אמר על זה שמדובר בקונסולה בלי מריו גדול ומרכזי נכון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 10:29

אם הוא באמת רמה פחות אז מוזר שהביקורות עפו עליו ככה, איך המבקרים נתנו לו תשיעיות ועשיריות, הרי הציפייה הוא כן למריו ראשי והוא גם תומחר ככה, אתה שיחקת בו קאוטיק?
--------------------------

סוני שחררה נתוני מכירות של רבעון שני, תהליך ה"חזרה לחיים" שקאז היראי הוביל שכלל התרחקות מתחום הטלוויזיה והסמארטפונים והשקעה בסנסורים ובגיימינג נושא פירות והחברה חזרה לרווח, והיא חוזה הכנסות של 320 מליארד ין בשנה הכספים שמסתיימת במרץ 2016- הרווח הגדול שלה מזה שני עשורים:
ony Corp. returned to profitability in the fiscal second quarter after its “Hotel Transylvania 2” film set a box-office weekend record and President Kazuo Hirai’s focus on video games and image sensors bore fruit.

Sony’s fourth straight profit beat shows Hirai’s progress in reviving a company that has cut thousands of jobs to pivot away from phones and TVs. Sony, which posted losses in six of the past seven years, maintained its outlook for annual operating income of 320 billion yen in the year ending March 2016, the largest full-year profit in two decades. The company is now boosting investment in image sensors, expanding the PlayStation 4’s media offerings and introducing a virtual-reality headset.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-29/sony-returns-profit-in-second-quarter-as-revival-takes-hold

נתונים:
תמונה

כמו שאתם רואים הפס4 שלח 4 מליון יחידות ברבעון הזה, נתון מצויין. הנה איפה שהוא עומד ביחס לקונסולות אחרות בהסטוריה באותה נקודת זמן:

Wii- 34.55m
PS4- 29.30m
PS2- 24.99m
PS3- 16.60m
360- 13.40m

ה Wii עוד ממזמן עבר אותו וברור שהפס4 לא יכל לעמוד בקצב רצחני כל כך, אבל עדיין פער יפה מאוד מכל שאר הקונסולות המצליחות בהסטוריה.

יש מצב שגם הפס4 יסגור את הפער מול ה Wii בהמשך הדור, אנחנו בתקופה שה Wii התפוצץ בה בצורה חסרת תקדים לשוק (כי מן הסתם הוא נמכר יותר כגאדג'ט להמונים מאשר קונסולת גיימינג מסורתית) אבל אחרי זה באה נפילה די קשה, אם הדור הזה יהיה ארוך מספיק הפס4 יכולה לעבור אותה, במיוחד אם ה VR יהיה הצלחה, מצד שני היא בטח תיפול מול הפס2 בהמשך.

למי שמעניינים אותו המספרים הרבעוניים של התאגיד:

Operating Income- US$733 million

Net Income- US$280 million

Game & Network Services Operating Income- US$199 million

בקיצור, אמ;לק- סוני מתאוששת מהתקופה הקשה שהיתה לה, קאז היראי עושה עבודה מצוינת, הפס4 מוכרת מעולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2015, 10:38

בלינג, רמה פחות מבחינת השקעה, הפקה, תוכן, עולם עשיר, וכו'.
אבל הוא עדיין מאוד מהנה, וכנראה משחק פשוט מצויין... פשוט לא מריו מרכזי/ראשי/גדול/איךשלאתרצהלקרואלזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 31 אורחים