DrKeo כתב:יכול להיות נחמד בחלק מהמשחקים אבל זה פיצ'ר נחמד ששלושה אנשים ישתמשו בו, לא שטיק שצריך לבנות סביבו קונסולה.
Laskin כתב:נו ברור, אבל נראה לך שאפשר לעשות קונסולה משולבת חזקה באופן יחסי (לקונסולות הנכחיות), עם מסך איכותי ובטריה שתחזיק זמן סביר (בקיצור - ניידת יותר טובה מה 3DS הגדולה מכל בחינה אפשרית), וכל זה ב-400 דולר? הם בקושי יכולים להרשות לעצמם למכור באנדל של 3DS ו-WII U ביחד במחיר הזה. וכן, ברור לי שהם יכולים להוריד את השלט של הווי-יו, אבל אנחנו מדברים על קונסולה חזקה פי 3 מהווי-יו, וניידת חזקה לפחות פי 2, נגיד.
DrKeo כתב:swym כתב:אני לא מדבר על משהו משולב עם x86, אני מדבר על חומרת AMD עם מעבד מבוסס ארכיטקטורת ARM נטו: יש להם דברים כאלו בשוק השרתים והembedded, ויש להם בלו"ז את פלטפורמת הK12 שמבוססת ARM ומתוארכת ל-2017.
לצד AMD יש כמובן את Nvidia עם הTegra שגם היא מבוססת מעבד בארכיטקטורת ARM. הבא בסדרה שלה הוא פארקר שאמור לצאת ב-2016-2017 ויכול להתאים.
זה נכון שיהיה לנינטנדו יותר פשוט לקחת את אותה חומרת היגואר שיש כבר ב-PS4 ובOne כמו שהיא עשתה בעבר עם קונסולות החצי-דור-איחור שלה, אבל אני לא יודע עד כמה זה תופס אם הם מעוניינים להוציא מכשיר משולב.
אני מקווה, מאוד מקווה שהם לא מוציאים "מכשיר משולב". אני חייב לדעת, מה זה המכשיר המשולב הזה? מה זה אומר בכלל? מה הכוונה כשאומרים את זה? אני יכול להבין 3DS2 שמשמשת כשלט שלה כמו השלט WIIU או שיקוף של הNX לתוך ה3DS2 כמו בVITA או קצת אנטרקציה בין גרסאות של אותו משחק על שני המכשירים. כל הדברים האלה לא דורשים דמיון ארכיטקטורה. אבל מה זה אומר מכשיר משולב?
kririn כתב:Laskin כתב:נו ברור, אבל נראה לך שאפשר לעשות קונסולה משולבת חזקה באופן יחסי (לקונסולות הנכחיות), עם מסך איכותי ובטריה שתחזיק זמן סביר (בקיצור - ניידת יותר טובה מה 3DS הגדולה מכל בחינה אפשרית), וכל זה ב-400 דולר? הם בקושי יכולים להרשות לעצמם למכור באנדל של 3DS ו-WII U ביחד במחיר הזה. וכן, ברור לי שהם יכולים להוריד את השלט של הווי-יו, אבל אנחנו מדברים על קונסולה חזקה פי 3 מהווי-יו, וניידת חזקה לפחות פי 2, נגיד.
3DS וWIIU מכילות חומרה נפרדת לגמרי ,2 בטריות ניטענות (אחת לגימפאד )
3 מסכים ,2 אומנם זולים ,אבל אחד 3D בלי משקפים
בקיצור זה הדוגמה שלך ?
אני מדבר אתך על חומרה אחת בלבד ,מסך אחד (אין תאימות לאחור ) ,בטריה אחת
החומרה חזקה רק שמחוברת לחשמל ,אותה חומרה סוגרת את רוב הליבות שלה ורוב הכוח מהכרטיס הגרפי במצב ניד
כן אני חושב שזה יהיה אפשרי ליצרנית קונסולות בסוף 2016
זה אפשרי כבר היום ,רק המחיר יהיה גבוה מידי היום
swym כתב:DrKeo כתב:swym כתב:אני לא מדבר על משהו משולב עם x86, אני מדבר על חומרת AMD עם מעבד מבוסס ארכיטקטורת ARM נטו: יש להם דברים כאלו בשוק השרתים והembedded, ויש להם בלו"ז את פלטפורמת הK12 שמבוססת ARM ומתוארכת ל-2017.
לצד AMD יש כמובן את Nvidia עם הTegra שגם היא מבוססת מעבד בארכיטקטורת ARM. הבא בסדרה שלה הוא פארקר שאמור לצאת ב-2016-2017 ויכול להתאים.
זה נכון שיהיה לנינטנדו יותר פשוט לקחת את אותה חומרת היגואר שיש כבר ב-PS4 ובOne כמו שהיא עשתה בעבר עם קונסולות החצי-דור-איחור שלה, אבל אני לא יודע עד כמה זה תופס אם הם מעוניינים להוציא מכשיר משולב.
אני מקווה, מאוד מקווה שהם לא מוציאים "מכשיר משולב". אני חייב לדעת, מה זה המכשיר המשולב הזה? מה זה אומר בכלל? מה הכוונה כשאומרים את זה? אני יכול להבין 3DS2 שמשמשת כשלט שלה כמו השלט WIIU או שיקוף של הNX לתוך ה3DS2 כמו בVITA או קצת אנטרקציה בין גרסאות של אותו משחק על שני המכשירים. כל הדברים האלה לא דורשים דמיון ארכיטקטורה. אבל מה זה אומר מכשיר משולב?
יש לך שתי אפשרויות למכשיר משולב "אמיתי" - כלומר כזה שאפשר לקחת איתך לדרך:
1) משהו בסגנון של הWiiU היום, שכולל גיימפאד עם מסך מובנה. רק שהגיימפאד הזה צריך להיות פחות נכה ולעבוד כמו סמארטפון אמיתי בבמצב wireless ו-4G/LTE על מנת שיהיה ניתן להזרים לו את המשחק גם כשהוא לא נמצא ליד תחנת הבסיס.
2) משהו שעובד הפוך: יחידה ניידת שהיא גם הלב של הקונסולה. את היחידה הזו ניתן לחבר לdocking station מתחת לטלוויזיה שמטעין אותה, ובמקביל כולל גם חיבור ePCIE/Thunderbolt עם כרטיס מסך חיצוני חזק. זוכר את הלפטופ החדש של Nvidia שכולל GTX 980 אמיתי? אז תדמיין פשוט את אותו הלפטופ הזה שעוקרים ממנו את כרטיס המסך החוצה: כשאתה בדרכים הוא יעבוד ברזולוציה נמוכה עם כרטיס מסך מובנה וחלש שצורך מעט חשמל, וכשאתה יושב בבית מול הטלוויזיה ומחבר את המכשיר אז הכרטיס החיצוני יתחיל לתת עבודה.
מעבר לזה, אני חושב שAMD נמצאים במצב הכי "מתאים" בשביל לשתף פעולה עם נינטנדו: הם מצד אחד אולי החברה היחידה שיש לה חטיבת semi-custom בשביל להתאים את השבבים שלהם לשגעונות ספציפיים של יצרנית כזו או אחרת, מצד שני מציעים גם פיתרונות מבוססי x86 (עדיף אם נינטנדו מעוניינת ארכיטקטורה שתואמת למיקרוסופט וסוני בדור הנוכחי) וגם פתרונות מבוססי arm (עדיף אם הפוקוס של נינטנדו הוא מכשיר נייד עם צריכת חשמל נמוכה) ככה שנינטנדו יכולה לבחור מה שמתאים לה ואפילו לשלב ביניהן (נניח x86 על המכשיר הנייח וARM על הנייד במידה והוא ישמש להזרמה בלבד ולא בתור הלב של הקונסולה).
אם מוסיפים לכל זה את העובדה שAMD נמצאים לצערנו במצב מאד בעייתי פיננסית ולכן כנראה יותר קל יהיה ללחוץ אותם למחירים נמוכים מהמתחרים, ולכן ההימור שלי הוא שיתוף פעולה מבוסס Zen (ארכיטקטורת x86 של AMD) או במקרה הפרוע יותר אפילו מבוסס K12 (ארכיטקטורת הARM של AMD).
אגב, יתרון אחד מרכזי עבור נינטנדו במידה והיא תבחר פלטפורמה שהלב שלה הוא היחידה הניידת, היא שניתן יהיה למכור אותה בנפרד כיורשת של הDS ובתג מחיר תחרותי יחסית. במקביל, נינטנדו תוכל לשווק את הdocking station בנפרד או בבאנדל כהרחבה נייחת, ובעתיד אפילו להוציא גרסה חזקה יותר בזמן שהיחידה הניידת נשארת זהה. ככה יהיה לצרכן גם יותר קל לעכל מחירים גבוהים (נניח 250$ ליחידה הניידת פלוס 200$ להרחבה לטלוויזיה, או באנדל של שתיהן ב-400$).
Laskin כתב:kririn כתב:Laskin כתב:נו ברור, אבל נראה לך שאפשר לעשות קונסולה משולבת חזקה באופן יחסי (לקונסולות הנכחיות), עם מסך איכותי ובטריה שתחזיק זמן סביר (בקיצור - ניידת יותר טובה מה 3DS הגדולה מכל בחינה אפשרית), וכל זה ב-400 דולר? הם בקושי יכולים להרשות לעצמם למכור באנדל של 3DS ו-WII U ביחד במחיר הזה. וכן, ברור לי שהם יכולים להוריד את השלט של הווי-יו, אבל אנחנו מדברים על קונסולה חזקה פי 3 מהווי-יו, וניידת חזקה לפחות פי 2, נגיד.
3DS וWIIU מכילות חומרה נפרדת לגמרי ,2 בטריות ניטענות (אחת לגימפאד )
3 מסכים ,2 אומנם זולים ,אבל אחד 3D בלי משקפים
בקיצור זה הדוגמה שלך ?
אני מדבר אתך על חומרה אחת בלבד ,מסך אחד (אין תאימות לאחור ) ,בטריה אחת
החומרה חזקה רק שמחוברת לחשמל ,אותה חומרה סוגרת את רוב הליבות שלה ורוב הכוח מהכרטיס הגרפי במצב ניד
כן אני חושב שזה יהיה אפשרי ליצרנית קונסולות בסוף 2016
זה אפשרי כבר היום ,רק המחיר יהיה גבוה מידי היום
למה 3 מסכים? יש 2... ואם אתה מחשיב את מסך הטלויזיה - אז למה אחר כך אתה כותב "רק מסך אחד"? הרי זה 2 - אחד על הנייד ואחד הטלויזיה.
וכתבתי בפירוש שגם אם מורידים את השלט של הווי-יו, משמע - שני מסכים.
ולא הבנתי, על הניידת עצמה יהיה כרטיס גרפי חזק מהPS4, או רק בעמדה הנייחת? כי אם על הניידת - אז WTF?! ואם על הנייחת - זה אומר שיש 2 מעבדים נפרדים.
נראה לי שאתה מדמיין את זה בראש, אבל לא מבין עד כמה זה מופרך.
Laskin כתב:כן, ניידת עם כרטיס כמו 950 בעוד שנה מהיום, ושזה יעלה גרושים לייצר... אתה קצת חי בסרט, מצטער.
אתה מדבר על להקטין את הכרטיס לכדי צ׳יפ בלי איוורור וזה. ועוד בטרייה פיצפונת שתתן לו כח.
טוב, אין הרבה מה להמשיך את זה... נראה לי שאתה מנותק מהמציאות בעניין הזה. אפשר לעשות את זה, אולי ב-600 דולר.
Laskin כתב:תקשיב רגע... הכרטיס 950 הוא בערך בגודל של 3DS, אתה חי בסרט אם אתה חושב שיגיע לגודל של 10 אגורות בערך, ועוד יהיה ממש זול, כולה בעוד שנה מהיום.
צר לי, אתה פשוט מפנטז על משהו שלא קיים, לא במחירים האלה. ואתה גם מעלה אופציה שלחלוטין תסבך את המפתחים... אולי אם ימכרו בשבוע הראשון 5 מליון יחידות אז המפתחות יתחילו לשים לב לזה ולחשוב על השקעת משאבים בדבר כזה. נינטנדו צריכה להגיד תודה אם צד ג' יפתחו רק ל"מצב הנייחת" של דבר כזה, את הכותרים הכי "מסיבתיים" שלהם
DrKeo כתב:אז אתה חושב שיקר יותר, חלש יותר ואפס תמיכת צד ג' זאת הדרך לתקן את המצב של נינטנדו?
מה שדברתי עליו זה לא בדיוק מה שהויטה עושה עם הפס4 אבל זה בהחלט כולל את מה שהויטה עושה עם הפס4. אני מדבר בעצם על השלט של הWIIU רק שבמקום אותו שלט משתמשים 3DS2. זה אופציונאלי, הקונסולה תהיה עם שלט רגיל לגמרי (עם השגעונות הקטנים של נינטנדו כמובן, הם אף פעם לא יכולים להוציא משהו סטנדרטי) ואם יש לך 3DS2 בבית, או אפילו יותר מאחד כי חבר קפץ, אז אתה יכול להשתמש בקונסולה כשלט שיש בו מסך מגע ושאר הפונקציונאליות. לא רק שזה מגשים את החזון של הWIIU בצורה הרבה יותר טובה כי ל3DS2 יש גם מוח ולכן היא יכולה לרנדר מה שהמפתח ירצה בלי להשפיע על הביצועים של הקונסולה הראשית, זה מגשים את החזון של נינטנדו ב15 שנים האחרונות שהתחיל כשהם חשפו את הכבל מידע בין הקיוב לGBA. בנוסף זה אופציונאלי לגמרי מה שהופך את הNX לקונסולה סטנדרטית מספיק לקבל כל מה שהמתחרות מקבלות, זה לא משפיע בשום צורה על המחיר של הNX (אולי הצ'יפ תקשורת שלהם, אני משער שזה גרושים) וזה יוצר סנרגיה בין הניידת לנייחת שאמורה לגרום לאנשים שיש להם את הNX לרצות 3DS2 ולאנשים שיש להם 3DS2 לרצות NX.
DrKeo כתב:קרירין, צא מזה, אתה צריך להיות מאושר אם יהיה משהו דומה ל950GTX בNX, לא בניידת. בניידת אם יהיה משהו שמזכיר את ה550GTX זה יהיה נס. אתה מסובב פה דברים על הראש, זה ששמו צ'יפ שולחני בלפטופ שגדול מניידת בבערך פי 10 לא מעיד כלום על להכניס משהו כזה למכשיר כל כך קטנטן. וגם אם זה היה אפשרי, זה פאקינג יקר בצורה הזויה ולא למדת כלום מה3DS שמכרה קטסטרופה ב250$? וממתי ללקוחות של נינטנדו בניידים אכפת מגרפיקה? מה נסגר, איפה הגיון פה אפילו אם זה היה אפשרי?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים