Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 12:37

שאלה זריזה - התחלתי את המשחק וסיימתי את הפרולוג (גאוני, אגב.. לא יודע מה היו התלונות המוזרות שקראתי עליו קודם לכן), והתחלתי את המשימה הראשונה. אין במשחק Quick Save? חייבים להגיע לצ'קפוינט מסוים?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2015, 13:02

אין קוויק סייב, יש CHECKPOINT אבל אין משימות כל כך ארוכות לרוב שתרצה להפסיק באמצע, אם אתה מתחיל משימה אז כבר סיים אותה.

וכדי לחסוך זמן כשאתה עושה SIDE OPS עדיף לך לפתוח את התפריט הראשי אחרי שאתה מסיים משימונת ולבחור ב BACK TO ACC מאשר לקרוא למסוק כל פעם, הקטע הזה מסורבל למדי, וזו הדרך הכי סבירה למרות שגם היא מסורבלת, כמובן שזה נכון רק למשימות קטנות שאתה משלים, במשימות ראשיות לרוב תצטרך לצאת עם מסוק או לברוח מהאיזור החם לפחות :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 13:13

אוחחחחחח.. זה לא ממש מתאים לי במצבי הנוכחי. לפעמים יש לי סה''כ איזה 10-15 דקות לשחק.. חבל נורא.. קוויק סייב זה נורא חשוב, בטח במשחקי התגנבות, לדעתי, כי זאת מערכת שמעודדת התנסות. עכשיו אני פשוט אלך על משהו מסויים ולא אחזור לשום דבר אחר. אבל תודה על התגובה בלינג.
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2015, 14:09

לא חושב שזאת בעיה גם אם אין לך הרבה זמן, יש לא מעט Checkpoints, כל כמה מטרים ממש, למשל אתה תגיע לאיזור מסויים ושם יהיה לך צקפוינט, אחרי שתשיג את המטרה שם ותתקרב לאיזור הבא יהיה לך שוב, כל משימה מורכבת ממספיק שמירות שכאלו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 14:11

כן אבל אם סתם הגעתי לאיזה בסיס קטן, עילפתי כמה שומרים והחבאתי אותם ועכשיו אני צריך להפסיק לשחק? באסה. :P בינתיים זה לא שמר לי.. רק בכניסה לאזור, מהמקום בו ערכתי תצפית על הבסיס. וגם אז נשמרה נקודה עם חלק מהתצפיות שביצעתי (איתרתי חמישה שומרים, מופיעים שלושה).
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2015, 16:04

כן, אל תכנס לבסיס/ איזור אם אתה לא מתכוון לצאת ממנו :)

אני חושב שזה סביר, שמירה מכל מצב גם בתוך מקומות מורידה מהמתח של המשחק, למרות שאני יכול להבין את הצד שלך שאין סיבה שישלטו לך בזה ושלא צריכים להחליט עבורך אבל אישית אם היה את זה כנראה שהייתי מתקתק קוויק סייב מתוך הרגל והייתי קצת הורס לעצמי, זה לא שבאמת חייבים לשחק את כל המשימה שגם ככה לא ארוכה.
בסופו של דבר זה תורם למתח, כמו שב BB בצורה קיצונית יותר אין סייבים כאלו כמעט בכלל מתוך עקרון עיצוב, פה לפחות זה הרבה יותר סביר ולדעתי בגבול הטעם הטוב.

ואני כמעט בטוח שאצלי כולם מסומנים כשאני מתחיל קטע מחדש, יכול להיות שזה קשור לשדרוג חיל המודיעין, ככל שתתקדם תהיה פחות מוטרד מדברים כאלו, הדמות שלך משתפרת ככל שאתה מתקדם כמו במשחקי RPG, בין אם בעזרת ציוד או בעזרת יכולות (חליפות מתקדמות יותר, שדרוגים לפרוטזה וכו') ושיפור הבסיס שלך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 16:11

כן.. אני מבין את הרציונל.. טוב נו.. אשחק רק כשבאמת יהיה לי זמן.
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 19:32

טוב.. אני לוקח חזרה את ההודעות הקודמות שלי.. התקדמתי קצת ומצאתי כמה וכמה צ'קפוינטים בדרך :P.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2015, 20:26

יש טריק שלא יצא לי לנסות אבל אומרים שאם אתה נכנס לתפריט ומשנה את הבהירות של המסך אז במשחק שומר את ההגדרות ועל הדרך זה יוצר צ׳קפויינט.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 20:45

לא לא.. באמת לא צריך :). המשחק הזה גדול. אני בינתיים רק במשימה הראשונה..

אבל יש לי שאלה על משהו שקרה לי כבר פעמיים:

ספויילר: הצג
במשימה הראשונה, יש כפר קטן לפני המקום בו מילר מוחזק. יש שם את המודיעין לגבי המבנה בו מילר נמצא. התגנבתי בלי שראו אותי, סרקתי את המסמכים ואז כשהסרטון/אנימציה של הסריקה הסתיימו, השומרים פתאום הבינו איפה אני ורצו לקומה העליונה. טעינה מחדש של הצ'קפוינט ביטלה את זה...

אח''כ הגעתי למבנה שמילר נמצא בו, עילפתי את שני השומרים ואף אחד מבחוץ לא שם לב. שיחררתי את מילר והיה הסרטון עם השיחה בינו לבין סנייק, ואז קרה בדיוק אותו הדבר! פשוט רצו פנימה כאילו קרה משהו מרעיש/אזעקה וכו'. טעינה מחדש של הצ'קפוינט ביטלה את זה....

זה קרה גם לכם? אני אומר חד משמעית שלא עשיתי שום דבר שהיה צריך להקפיץ את השומרים.
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 אוקטובר 2015, 20:54

האמת שלא.. לא במשימה הזו ולא בשום שלב במשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2015, 22:38

הזמן במשחק תמיד ממשיך לזרום ברקע, גם קילומטרים ממך, אולי מצאו את הגופות? בכל מקרה בדיוק קבלת את הפולטונים אז גופות הופכות להרבה פחות מטרד החל מהמשימה השניה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2015, 22:38

נשמע כמו באג, אם לא הרעשת איכשהו (שזה כולל גם להזיז חפצים שאתה נתקל בהם) אז אין שום סיבה, ה AI סכ״ה עובד טוב והחוקים שלו מאוד ברורים, לי אישית זה לא קרה.

KEO מהר מאוד במשחק הפולטון לא כל כך עוזר כי אתה רוצה לקחת חיילים ברמה גבוהה ולכן דווקא את רובם אני לא מנקה וכן צריך לשים לב שחיילים לא רואים גופות או חיילים מעולפים.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 31 אוקטובר 2015, 22:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוקטובר 2015, 22:41

ישמצב טוב שזה באג.... זה פשוט קרה פעמיים בדיוק אחרי סרטון מעבר, אז אני משער שזה לא במקרה.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 נובמבר 2015, 19:10

יש רשמית משחק מטאל גיר נוסף, קונאמי דברו עם המגזין ניקיי והם אמרו שהם צריכים להשקיע הרבה כסף בכותר הMGS הבא. המשחק כבר מכר 5 מליון יחידות עוד לפני החגים והמבצעים, כנראה שהוא יהיה המטאל גיר הכי מוכר אי פעם. לא ידוע על האם קונמי תנסה להביא את קוג'ימה כעובד חוץ שיעבוד על המשחק, אני ממש בספק שאפילו אם הם ממש ירצו שהוא יסכים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 נובמבר 2015, 19:37

DrKeo כתב:יש רשמית משחק מטאל גיר נוסף, קונאמי דברו עם המגזין ניקיי והם אמרו שהם צריכים להשקיע הרבה כסף בכותר הMGS הבא. המשחק כבר מכר 5 מליון יחידות עוד לפני החגים והמבצעים, כנראה שהוא יהיה המטאל גיר הכי מוכר אי פעם. לא ידוע על האם קונמי תנסה להביא את קוג'ימה כעובד חוץ שיעבוד על המשחק, אני ממש בספק שאפילו אם הם ממש ירצו שהוא יסכים.

הכי מצחיק שהם אמרו לעיתון שקוג׳ימה ״בחופשה״, הם חושבים שאנשים מפגרים :)

ואני לא רואה מצב שהוא מסכים לפתח עוד משחק אחרי התנאים שבהם הצוות שלו עבד ואחרי שלא נתנו לו לסיים את המשחק, רק מזוכיסט יחזור לחברה שמזלזלת ככה במותג שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 נובמבר 2015, 20:03

אולי הוא יהיה מוכן בתור ראש של חברה צד ג' שמקבלת פרוייקט? אי אפשר לדעת מה יהיה אבל אם קונאמי הולכת לעשות דבר כזה הם צריכים לעשות שיתוף פעולה עם חברה גדולה חיצונית סופר איכותית. אני מפחד שבסוף איזה גיר-בוקס יפתחו את MGS6 וזה יהיה נ-ו-ר-א-י.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 נובמבר 2015, 11:32

DrKeo כתב:אולי הוא יהיה מוכן בתור ראש של חברה צד ג' שמקבלת פרוייקט? אי אפשר לדעת מה יהיה אבל אם קונאמי הולכת לעשות דבר כזה הם צריכים לעשות שיתוף פעולה עם חברה גדולה חיצונית סופר איכותית. אני מפחד שבסוף איזה גיר-בוקס יפתחו את MGS6 וזה יהיה נ-ו-ר-א-י.

יש תרחיש יותר גרוע מגירבוקס, תאר לך שקונאמי עצמה תפתח אותו...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 נובמבר 2015, 11:50

[מוד-אופטימי]לדעתי הכל עדיין הצגה אחת גדולה, ה"חופשה" של קוג'ימה זה למטרת עבודה על 50 משימות שלמות למשחק, שנוכל להוריד בחינם בדיוק עם המתנות של ערב חג המולד, ונמשיך לשחק את ביג בוס בכל התקופה שחשבנו שאין לנו מושג מה קורה איתו, ויש מפה חדשה בעיר עם עולם פתוח מורכב יותר מGTA5, והכל עם תמיכה לאוקולוס[/מוד-אופטימי]

:(

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 04 נובמבר 2015, 14:45

אם הייתי קוג'ימה, הייתי מסכים להפיק את המשחק רק לאחר שיתחדש פיתוחו של סיילנט היל. זה משחק שהוא החל לפתח. אני חושב שהאוהדים כועסים על קונמי יותר בגלל ביטול הפיתוח של סיילנט היל מאשר ש־MGS5 הוא ה־MGS האחרון.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2015, 15:27

נראה לי שקוג'ימה, אחרי 30 שנים של MG, רוצה לעשות משהו חדש לגמרי ולא להיות בובה של קונאמי יותר.

סמל אישי של המשתמש
שושו השועל
Padawan

הודעהעל ידי שושו השועל » 05 נובמבר 2015, 14:57

Klayman כתב:לא לא.. באמת לא צריך :). המשחק הזה גדול. אני בינתיים רק במשימה הראשונה..

אבל יש לי שאלה על משהו שקרה לי כבר פעמיים:

ספויילר: הצג
במשימה הראשונה, יש כפר קטן לפני המקום בו מילר מוחזק. יש שם את המודיעין לגבי המבנה בו מילר נמצא. התגנבתי בלי שראו אותי, סרקתי את המסמכים ואז כשהסרטון/אנימציה של הסריקה הסתיימו, השומרים פתאום הבינו איפה אני ורצו לקומה העליונה. טעינה מחדש של הצ'קפוינט ביטלה את זה...

אח''כ הגעתי למבנה שמילר נמצא בו, עילפתי את שני השומרים ואף אחד מבחוץ לא שם לב. שיחררתי את מילר והיה הסרטון עם השיחה בינו לבין סנייק, ואז קרה בדיוק אותו הדבר! פשוט רצו פנימה כאילו קרה משהו מרעיש/אזעקה וכו'. טעינה מחדש של הצ'קפוינט ביטלה את זה....

זה קרה גם לכם? אני אומר חד משמעית שלא עשיתי שום דבר שהיה צריך להקפיץ את השומרים.

בהחלט נשמע כמו באג מוזר, לא נתקלתי בתופעה הזו באף אחת מהמשימות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 נובמבר 2015, 14:21

זה לא קרה לי שוב, אז אני משער שבאמת מדובר בבאג ספציפי שקרה לי שם.

לעניין אחר - יש אופציה לראות מתי נשמר הצ'קפוינט האחרון? Timestamp כלשהו? כי נגיד וגילו אותי עכשיו שניה לפני שאני בורח החוצה מהבסיס במשימה, ואני רוצה להחליט אם יש לי כח לחזור אחורה לצ'קפוינט או להלחם... לא מצאתי משהו כזה אלא רק אפשרות ללחוץ על Checkpoint, וזה לא אומר לי לאיפה אני אחזור. בבאטמן האחרון, אגב, הם ממש אומרים לך ''תאבד את כל ההתקדמות מה-10 דקות האחרונות''. נגיד.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 נובמבר 2015, 15:11

לא שאני יודע, רק מופיע הסימן שמירה בצד ברגע שאתה מגיע לצ׳קפויינט אז כדאי להיות עירני אני משער.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 נובמבר 2015, 15:52

תודה :\... חבל שדברים קטנים כאלה מעיבים לי על המשחק.. יש שיגידו שזה חלק מהעניין ואולי קוג'ימה לא רצה שנתחיל כל הזמן מההתחלה וכו', אבל אני אוהב לעשות משימות כמה שיותר בשקט.
אני בינתיים באזור משימה 5 ואני נהנה מאוד. קצת לא מובן לי העניין עם הציונים והדירוגים כי נגיד עשיתי משימה שלמה בלי שראו אותי בכלל, בלי רפלקס, בלי אזעקות וכו', ועדיין קיבלתי רק B.
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 19 אורחים