שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: שוקל לקנות מחשב (נייד) חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי swym » 24 ספטמבר 2015, 18:00

זו כנראה תת קבוצה של קהל היעד של לפטופים לגיימינג שמשתמשים בהם בתור desktop replacement שצריך לנייד מהאוניברסיטה/מכללה לבית או משהו כזה. הרי גם 15.6 עם 960M הוא לפטופ גיימינג תקציבי - הוא לא מיועד למי שסתם גולש באינטרנט.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 ספטמבר 2015, 21:01

החיפוש נמשך, ומצאתי מועמד מכובד: http://ksp.co.il/?select=.268..271..853 ... axprice=0#

מה אתם אומרים ?

ומישהו יכול להסביר לי מה העניין של שני כוננים קשיחים ? ולמה רק אחד מהם הוא SSD (אם אני מבין נכון) ?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 ספטמבר 2015, 22:03

MGS FREAK כתב:החיפוש נמשך, ומצאתי מועמד מכובד: http://ksp.co.il/?select=.268..271..853 ... axprice=0#

מה אתם אומרים ?

ומישהו יכול להסביר לי מה העניין של שני כוננים קשיחים ? ולמה רק אחד מהם הוא SSD (אם אני מבין נכון) ?

לא מכובד בכלל. 950M זה כרטיס מאוד חלש. לא יריץ לך משחקים הרבה יותר מורכבים מפיפ"א, לדעתי.

העניינים של שני כוננים קשיחים נובע מכך שSSD הרבה יותר מהיר, אבל גם הרבה יותר יקר. אז שמים כונן HDD גדול וכונן SSD קטן, לאכסון של כל מיני דברים זמניים יותר, או בשביל איזה משחק אחד כל פעם.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 26 ספטמבר 2015, 22:16

Nucleus_Dawn כתב:
MGS FREAK כתב:החיפוש נמשך, ומצאתי מועמד מכובד: http://ksp.co.il/?select=.268..271..853 ... axprice=0#

מה אתם אומרים ?

לא מכובד בכלל. 950M זה כרטיס מאוד חלש. לא יריץ לך משחקים הרבה יותר מורכבים מפיפ"א, לדעתי.

העניינים של שני כוננים קשיחים נובע מכך שSSD הרבה יותר מהיר, אבל גם הרבה יותר יקר. אז שמים כונן HDD גדול וכונן SSD קטן, לאכסון של כל מיני דברים זמניים יותר, או בשביל איזה משחק אחד כל פעם.

תקן אותי אם אני טועה אבל זה לא ששאר הכרטיסים לניידים חזקים באופן משמעותי מה-950M, ובכל מקרה שני המשחקים הכי כבדים שאני רואה את עצמי מריץ הם קרייסיס 1 והוויצ'ר 2. נראה לי שהוא יחזיק אותם מצויין וכל משחק דרומית אליהם, לא ?

אז למשתמש יש בחירה לאיזה כונן הוא מתקין תוכנה, ואת מה שירוויח מקיצור זמני טעינה כדאי לשים על ה-SSD ?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 10 נובמבר 2015, 17:48

Necrobump.

יש לי מועמד רציני לקניה: http://www.notebookclub.co.il/products/ ... 4720hq.htm

זה הדגם עם מסך ה-IPS ממה שאני מבין (המסך הקודם היה המטרה של רוב הביקורות). וגם כרטיס 960M ו-16 גיגה זיכרון (די overkill לא ? אני לא ראיתי הרבה מחשבים עם יותר מ-8).

העניין הוא ששמעתי עליו דברים שונים ומשונים כמו צירים שנשברו (בין המסך למחשב), מסך מרצד, מקלדת "לחיצה", כפתורים שלא מגיבים אלא אם לוחצים במרכז שלהם וכו וכו, מה שמדאיג.

אני אשמח לשמוע דעה ממי שמבין בזה יותר ממני (רובכם) וכמובן לחוויה אישית אם למישהו יש את הנ"ל.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 נובמבר 2015, 00:08

הקפצה.

או המלצה על כל מחשב אחר (מה, כולם פה משחקים רק על נייחים ?)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 01:23

כן!!!
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2015, 10:18

MGS FREAK כתב:הקפצה.

ברור. מעטים מאוד המחשבים הניידים שמסוגלים לספק ביצועים טובים וגם הם בקושי נייחים, כי הם שוקלים 3-5 ק"ג.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 נובמבר 2015, 12:14

Nucleus_Dawn כתב:
MGS FREAK כתב:הקפצה.

ברור. מעטים מאוד המחשבים הניידים שמסוגלים לספק ביצועים טובים וגם הם בקושי נייחים, כי הם שוקלים 3-5 ק"ג.

מה ההגדרה שלך לביצועים טובים ? המחשב הנ"ל יכול להריץ את GTA 5 בממוצע של 50 FPS, לי זה נשמע מכובד מאוד. כמובן שתמיד אפשר להשתפר ולסחוט עוד ועוד אבל אני מחפש מחשב שייתן לי מקסימום ביצועים במינימום מחיר בלי שזה יבוא על חשבון איכות הבניה של המחשב (מקלדת מחורבנת או בעיות חום שיהרסו אותו תוך שנתיים וכו'). אני רוצה לפטופ כי אם אני שם את יתרון הניידות אל מול יתרון המחיר והעוצמה של נייח בשבילי הוא שקול להם (חוץ מזה, מקווה למצוא להתחיל ללמוד עד שנה הבאה אז אני צריך מחשב שיזוז איתי)

ובכל מקרה, רוב המשחקים שאני רואה את עצמי משחק בהם הם משחקים ישנים מ-GOG, משחקי אינדי למינהם, החינמיים של ואלב ובליזארד, והשלמות פערים כמו Fallout 3 לדוגמא. המשחקים הכי חדשים שאני אולי רואה את עצמי רוכש (וברור לי שכאן אני כבר די pushing it ולכן לא מגזים עם הציפיות) הם GTA5, וויצ'ר 3 (כדי לסיים את הטרילוגיה שקיבלתי את שני חלקיה הראשונים בחינם מ-GOG ועדיין לא שיחקתי בהם) ו-Fallout 4 במידה שהוא ירוץ טוב ויראה מספיק טוב על מדיום-היי.

בהתאם לדרישות שלי, נשמע לי סביר (?).

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 נובמבר 2015, 12:23

קח בחשבון שלהסתובב עם מחשב של מעל ל3 ק''ג על הגב זה לא כיף. גם אם אתה מגיע ללימודים באוטו, ועל אחת וכמה וכמה אם אתה מתכוון להגיע בתחבורה ציבורית. זה גם די סותם לך את כל התיק לכל דבר אחר.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2015, 12:33

עדיף שתקנה לפטופ ממש דק וקל, וקונסולה בנפרד.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 נובמבר 2015, 15:32

Klayman כתב:קח בחשבון שלהסתובב עם מחשב של מעל ל3 ק''ג על הגב זה לא כיף. גם אם אתה מגיע ללימודים באוטו, ועל אחת וכמה וכמה אם אתה מתכוון להגיע בתחבורה ציבורית. זה גם די סותם לך את כל התיק לכל דבר אחר.

התכוונתי לכך שבמקרה הסביר שאני אצטרך לעבור דירה בשביל הלימודים אני אוכל לקחת איתי את המחשב ממקום למקום. אם אני אשתמש בו בשיעורים אני עוד לא יודע.

ומה הקשר קונסולה ? תפוחים ותפוזים, במיוחד כשזה נוגע לאקסלוסיבים של כל אחד ולגמישות של המחשב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2015, 15:40

כי אתה בעצמך כתבת:
"בכל מקרה, רוב המשחקים שאני רואה את עצמי משחק בהם הם משחקים ישנים מ-GOG, משחקי אינדי למינהם, החינמיים של ואלב ובליזארד, והשלמות פערים כמו Fallout 3 לדוגמא. המשחקים הכי חדשים שאני אולי רואה את עצמי רוכש (וברור לי שכאן אני כבר די pushing it ולכן לא מגזים עם הציפיות) הם GTA5, וויצ'ר 3 (כדי לסיים את הטרילוגיה שקיבלתי את שני חלקיה הראשונים בחינם מ-GOG ועדיין לא שיחקתי בהם) ו-Fallout 4 במידה שהוא ירוץ טוב ויראה מספיק טוב על מדיום-היי."

אז עדיף לך כבר להסתובב עם לפטופ ממש קל ומגניב, ולשחק בו משחקי GOG ולהשאיר את המשחקים הכבדים יותר לקונסולה.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 13 נובמבר 2015, 19:17

Laskin כתב:כי אתה בעצמך כתבת:
"בכל מקרה, רוב המשחקים שאני רואה את עצמי משחק בהם הם משחקים ישנים מ-GOG, משחקי אינדי למינהם, החינמיים של ואלב ובליזארד, והשלמות פערים כמו Fallout 3 לדוגמא. המשחקים הכי חדשים שאני אולי רואה את עצמי רוכש (וברור לי שכאן אני כבר די pushing it ולכן לא מגזים עם הציפיות) הם GTA5, וויצ'ר 3 (כדי לסיים את הטרילוגיה שקיבלתי את שני חלקיה הראשונים בחינם מ-GOG ועדיין לא שיחקתי בהם) ו-Fallout 4 במידה שהוא ירוץ טוב ויראה מספיק טוב על מדיום-היי."

אז עדיף לך כבר להסתובב עם לפטופ ממש קל ומגניב, ולשחק בו משחקי GOG ולהשאיר את המשחקים הכבדים יותר לקונסולה.

(מה שהדגשתי בלעדי למחשב חוץ מפולאוט 3 כמובן. אבל לפי מה ששמעתי עליו, עדיף להתרחק מכל דבר שבתסדה מוציאים לקונסולות)

יש לי בערך 16 משחקים בגוג וסטים (לא כולל הרחבות של חלק מהם) שעדיין לא שיחקתי בהם כי לא בא לי לשחק אותם על הגדרות מינימום ו-20 FPS במקרה הטוב. זאת נשמעת לי כמות שמצדיקה קניה של מחשב שיוכל להריץ אותם.

חוץ מזה, זאת כנראה שריטה אישית שלי אבל יש לי כבר פס2 ו-3 אבל אותי זה תדכא העובדה שאני אשתמש ב-3 הרבה פחות (אם בכלל) במידה ואני אקנה 4, והעובדה שהמשחקים של כל קונסולה עובדים רק עליה וכשהיא תמות המשחקים ילכו איתה. על מחשב המשחקים יצטברו לאורך השנים ותמיד אוכל לשחק בהם.
אין לי שום דבר נגד קונסולות ואני כנראה כן אקנה אחת אבל לא בשנה שנתיים הקרובות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 נובמבר 2015, 21:33

החינמיים של ואלב ובליזארד עובדים מצויין גם על ניידים דקים של היום, גם פולאאוט 3.
לדעתי פשוט לקנות לפטופ גיימינג זה מיותר לגמרי ולא תוכל להנות מהמשחקים הבאמת חדשים כמו שתהנה מהם על קונסולה, אבל כל אחד ומה שהוא אוהב :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 23:20

אני אשתף אותך בסיפור אמיתי. כשהתחלתי ללמוד קניתי לפטופ גיימינג בכמעט 6000 שקלים, חשבתי שאני גאון, שאני אוכל גם לשחק במה שבה לי וגם להנות איתו בלימודים. אז המציאות התפוצצה לי בפנים. כשכולם נהנו בלימודים מתיק ששוקל קילו וקצת, אני הייתי תקוע עם לפטופ של 3 קילו, מזיע, סובל, איום ונורא (תאמין לי, אם יש מקום שאתה לא רוצה להסתובב בו מזיע זה הבינתחומי). ובגזרת המשחקים? עברה בדיוק שנה ובערך כלום לא רץ עליו כמו שצריך. מה לעשות, לפטופ גיימינג לא באמת שורד יותר מדי, 6000 שקלים יתנו לך ביצועים של מחשב נייח ב3000. בסופו של דבר לפטופ גיימינג הוא הרע מכל העולמות, ביצועים חלשים מאוד לגיימינג ולא נייד מספיק בשביל להיות מחשב נייד.

מה אתה באמת צריך לעשות? במקום להוציא 6000 על לפטופ גייימינג, תוציא 4000 על מחשב נייח חזק ועוד 2000 על לפטופ קל ונוח ללימודים.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 נובמבר 2015, 11:34

DrKeo כתב:אני אשתף אותך בסיפור אמיתי. כשהתחלתי ללמוד קניתי לפטופ גיימינג בכמעט 6000 שקלים, חשבתי שאני גאון, שאני אוכל גם לשחק במה שבה לי וגם להנות איתו בלימודים. אז המציאות התפוצצה לי בפנים. כשכולם נהנו בלימודים מתיק ששוקל קילו וקצת, אני הייתי תקוע עם לפטופ של 3 קילו, מזיע, סובל, איום ונורא (תאמין לי, אם יש מקום שאתה לא רוצה להסתובב בו מזיע זה הבינתחומי). ובגזרת המשחקים? עברה בדיוק שנה ובערך כלום לא רץ עליו כמו שצריך. מה לעשות, לפטופ גיימינג לא באמת שורד יותר מדי, 6000 שקלים יתנו לך ביצועים של מחשב נייח ב3000. בסופו של דבר לפטופ גיימינג הוא הרע מכל העולמות, ביצועים חלשים מאוד לגיימינג ולא נייד מספיק בשביל להיות מחשב נייד.

מה אתה באמת צריך לעשות? במקום להוציא 6000 על לפטופ גייימינג, תוציא 4000 על מחשב נייח חזק ועוד 2000 על לפטופ קל ונוח ללימודים.

מה זאת אומרת לא רץ כמו שצריך ? הביצועים שלו ירדו עם הזמן ? מאיזה סיבה ?
ושוב כמו שאמרתי, "ביצועים חלשים" זה יחסי. אלא אם מדובר בלפטופים בגודל של נייחים אף אחד לא מצפה לביצועים של נייח.
ונו בטוח יש איזה יתרון, אין מצב שלפטופ למשחקים הוא כזה פשע נגד הטכנולוגיה.

ובוא נגיד שאני מוציא 4000 על נייח, אני צריך לפחות עוד 1000 על מסך איכותי ו200 ומשהו (כאן אני זורק מספר) על רמקולים, עכבר ומקלדת כך שאני מגיע למספרים דומים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 נובמבר 2015, 23:20

על נייח צריך להוציא כמה מאות על מסך או לחבר לטלביזיה אם לא בא לך מסך, עכבר ומקלדת זה כלום עלות. הלפטופ שלך מכיל כרטיס מסך שבקושי נותן ביצועים של 750 TI, כרטיס שאפשר לקנות אותו היום ב700 שקלים. לבנות מחשב נייח מקביל ללפטופ שאתה מדבר עליו יעלה פחות מ3000 שקלים, זרוק עוד עכבר/מקלדת/מסך פנימה ב800 שקלים ועדין נשאר לך איזה 2000 שקלים עודף ללפטופ קליל. מה השתנה בשנתיים? המשחקים נעשו תובעניים יותר, בדיוק כמו שהיום משחקים תובעניים יותר מאשר ב2013. להריץ DOTA וכדומה אתה יכול לעשות אפילו על הGPU של אינטל שאתה מקבל חינם בתוך המעבד, אם זאת המטרה שלך אתה לא צריך בכלל לפטופ גיימינג או דסקטופ גיימינג.

וכן, לפטופ גיימינג הוא הרע משני העולמות, סוג של פרנקשטיין לא הגיוני.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 15 נובמבר 2015, 16:05

יש משהו במה שאתה אומר אבל עדיין יש בעיות עיקריות.

אני לא בטוח שיש לי מקום בחדר לנייח. דמיין את זה: יש לי ספריה\שולחן שבצד הימני שלו יש את הפס 2 ו-3 שמחוברים לטלויזיה שיושבת על מדף מעל. קח שמאלה למרכז השולחן, שם הלפטופ שלי יושב רוב הזמן ושם גם עשיתי\אעשה שיעורים ועבודות למינהן (פשוט שם את הלפטופ בצד, מה שאני לא אוכל לעשות עם נייח). מה שכן, באותו מקום שיושבות הקונסולות היה לפני שנים הנייח של הבית, עם מגירת מקלדת מתחתיו שהיום יושב בו הממיר של הטלויזיה ובצד ימין למטה "חור" למחשב עצמו. אבל שוב האיזור תפוס.

בעיה שניה ויותר חשובה היא שוב עניין הניידות. אני לא יודע מה איפה ומתי אני אלמד אבל סיכוי גבוה שאני אצטרך לעבור דירה. בתיאוריה אני יכול לקחת את הנייח איתי אבל זאת תהיה כמובן העברה לטווח ארוך ואני לא אוכל לטייל איתו בין הבתים במידת הצורך.

וכן, בין היתר דוטה אבל גם משחקים לא קז'ואלים (לא שאפשר להגיד את זה על דוטה אבל הבנת את הכוונה) ואני בגישה שתמיד כדאי ללכת על אוברקיל כשזה נוגע לביצועים של מחשב, תקן אותי אם אני טועה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2015, 16:13

אתה מתאר מקרה בעייתי שגם לי היה אותו כשהייתי מקפץ בין הדירה שלי לשל ההורים. בסופו של דבר התפשרתי עם קונסולה באחד, נייח בשני ולפטופ שיהיה איתי כל הזמן. אבל אם אין מקום לנייח אז אין, זאת כבר מגבלה אחרת לגמרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2015, 12:24

MGS FREAK כתב:ואני בגישה שתמיד כדאי ללכת על אוברקיל כשזה נוגע לביצועים של מחשב, תקן אותי אם אני טועה.

אתה לא טועה, אבל זה לא תופס לניידים :) המחיר של מחשב "אובר קיל" נייד הוא פשוט לא שווה את הכסף, והוא בדר"כ ממש ממש לא יעיל, כבד, מתחמם, נגמרת סוללה תוך 45 דקות ובעצם הוא מאבד את כל ה"ניידות" שלו, ועדיין חלש ממחשב נייח שעולה חצי.

MGS FREAK
Veteran

Re: שוקל לקנות מחשב ( אולי נייד) חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי MGS FREAK » 16 נובמבר 2015, 12:55

Laskin כתב:
MGS FREAK כתב:ואני בגישה שתמיד כדאי ללכת על אוברקיל כשזה נוגע לביצועים של מחשב, תקן אותי אם אני טועה.

אתה לא טועה, אבל זה לא תופס לניידים :) המחיר של מחשב "אובר קיל" נייד הוא פשוט לא שווה את הכסף, והוא בדר"כ ממש ממש לא יעיל, כבד, מתחמם, נגמרת סוללה תוך 45 דקות ובעצם הוא מאבד את כל ה"ניידות" שלו, ועדיין חלש ממחשב נייח שעולה חצי.

בכל מקרה אני לא רואה את עצמי משתמש בנייד בלי חשמל, ככה על הדרך.
אני אומר שאם משחק קז'ואלי מספיק כדי שיהיה אפשר לשחק אותו בסשנים קצרים בנסיעות או בהפסקות לימודים אז רוב הסיכויים שהוא לא יצריך לפטופ מטורף.

נדב, עשית לי חשק להצטרף לעלית שבגזע האדונים ואני שוקל את העניין למרות שלא פסלתי להסתפק בלהיות מהאצילים בעלי הלפטופ.
שיניתי את שם הנושא בהתאם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 13:26

אז זה אומר שאתה הולך על לפטופ + נייח?

Laskin
Elder

Re: שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2015, 14:58

לא רואה מצב בו תתחרט על זה, אם כך תעשה. זה הדבר הנכון, אבסולוטית ^_^

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 16 נובמבר 2015, 17:09

DrKeo כתב:אז זה אומר שאתה הולך על לפטופ + נייח?

עם ההחלטיות המתנדנדת שלי אני עדיין לא הולך על כלום אבל עכשיו אני בהחלט לוקח בתור אופציה רכישת נייח (מה שקודם לא בא בחשבון).

במידה וכן אני לא הולך להרכיב מחשב בעצמי אלא לבקש הכל מאורגן. מקווה שלא ידפקו אותי כי ההיכרות שלי עם חומרה ספציפית הוא בדרך כלל "מספר יותר גבוה=יותר טוב".

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים