Kazz כתב:באנגליה? לא ידוע. אבל באנגליה סופרים גם עותקי באנדלים בנתונים שקיבלנו אז מזה שהמשחק מכר פחות מ60K אתה יכול להעריך שהוא לא הזיז כמות ראויה לציון.
ב NPD ראינו שעם השיגור של היילו 5 הקונסולה מכרה רק 304K יחידות. פחות ממה שהקונסולה מכרה בחודש של טיטאנפול למשל.
בארה"ב בנובמבר ובדצמבר לבטח יהיו מספרים נאים אבל קשה יותר לשפוט כמה מזה בזכות תקופת החגים, המבצעים וקניית המתנות.
bling כתב:קודם כל מאיפה הבאת בעמוד הקודם את הפיזור של ה SKU? קצת מוזר לי ש FIFA מוכר יותר טוב על ה ONE דווקא, למרות שיכול להיות, אבל חשבתי שאם ה PS4 יותר פופולרי ב UK מה ONE אז טבעי ש FIFA תמכור טוב יותר עליו, נראה לי שבאופן כללי הפער שם לא גדול במיוחד בדומה לארה"ב.
דבר שני אתה לא יכול להסיק ממכירת SKU איזו קונסולה בהכרח מוכרת יותר, כאמור זה ש TR בטבלה לא אומר של ONE הולך טוב יותר כי המשחק פלופ, לפי ההיגיון שלך תלך 2 עמודים אחורה ל NPD ותסדר את הטבלה לפי SKU, הפס4 מפרקת ל ONE את הצורה ע"פ המדד שלך, מה שכמובן לא ממש נכון וה ONE מכרה יותר כשהפס4 צמודה לה אבל בשורה התחתונה, שתיהן לא הזיזו כלום.
רק נובמבר ודצמבר יקבעו אם הליינאפ עובד וכמובן, גם מבצעים שיהיו בחנויות, עד עכשיו ע"פ המדדים שיש לנו היילו 5 נכשל בלהזיז קונסולות חודש שעבר ובינתיים נראה שגם אם ה ONE נמכר מצויין באנגליה, זה לא בזכות TR על סמך המספרים שהוא מכר, אלו העובדות וזה מה שידוע כרגע.
bling כתב:לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)
DrKeo כתב:bling כתב:לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)
אם כך למה מיקרוסופט מכרה יותר קונסולות מסוני? לדעתי גם בUK אבל נחכה ונראה, הטבלה לדעתי מרמזת על זה. בנושא של נחמה שלא נותנת לי כלום, אני לא ממש צריך אחת, אין לי ONE או פס4 ובקצב שהדור הזה זז גם לא יהיה לי. תן לי נחמה אם NVIDIA ו-AMD נסגרות או משהו כזה
bling כתב:DrKeo כתב:bling כתב:לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)
אם כך למה מיקרוסופט מכרה יותר קונסולות מסוני? לדעתי גם בUK אבל נחכה ונראה, הטבלה לדעתי מרמזת על זה. בנושא של נחמה שלא נותנת לי כלום, אני לא ממש צריך אחת, אין לי ONE או פס4 ובקצב שהדור הזה זז גם לא יהיה לי. תן לי נחמה אם NVIDIA ו-AMD נסגרות או משהו כזה
מכרה יותר כשסוני עוברת חודש חלש להחריד, אפילו הבאנדל של H5 לא מכר יותר מהבאנדל של האוסף של אנצ'רטד בסכ"ה, אתה מבין עד כמה זה לא הצליח להזיז קונסולות?
אז כן, אולי H5 הציל אותם מביזיון מוחלט של 100K או משהו, אבל לנסות לצייר זאת כהצלחה או כ"הנה הליינאפ מתחיל לעבוד" זה לא הכי רציונאלי לאור הנתונים.
בקשר ל UK, אין לנו מושג אם ה ONE מוכרת יותר והטבלה כמו שהראתי לך עם הדוגמא של NPD היא לא בהכרח אינדיקציה, אבל גם אם כן, אז אולי היא מוכרת יותר על סמך מחשבה שהם יקנו את המשחקים הללו בהמשך כשירדו במחיר, המשחקים עצמם שיצאו ל ONE כמו שראינו, לא מזיזים יחידות כרגע, רוב הסיכויים שהבאנדל של FO4 עושה את העבודה יותר מ H5 ו TR ביחד.
ולא התכוונתי שאתה איש PR של MS ושאתה אישית מתנחם, זה סוג של משחק תפקידים שכזה כמישהו שמחזיק בעמדה שהמהלכים של MS עובדים, ברור לי שלא אכפת לך באופן אישי, זה מכוון כלפי MS עצמה.
DrKeo כתב:אני לא חושב שמישהו ציפה שהוא ימכור יותר מCOD או FO4, אבל רק 50,000+ עותקים זה לא סימן טוב. מצד שני, אם אני לא טועה הטבלה הבריטית לא כוללת באנדלים. גרסת הפס4 של FO4 אגב מכרה יותר מהONE. הטבלה האנדבדואלית נראת ככה:
1) FO4 - פס4
2) FO4 - בוקס
3) COD - פס4
4) COD - בוקס
5) TR - בוקס
6) פיפ"א 16 - בוקס
7) FO4 - מחשב
8) COD - בוקס 360
9) מנג'ר 2016 - מחשב
10) היילו 5 - בוקס
Laskin כתב:DrKeo כתב:אני לא חושב שמישהו ציפה שהוא ימכור יותר מCOD או FO4, אבל רק 50,000+ עותקים זה לא סימן טוב. מצד שני, אם אני לא טועה הטבלה הבריטית לא כוללת באנדלים. גרסת הפס4 של FO4 אגב מכרה יותר מהONE. הטבלה האנדבדואלית נראת ככה:
1) FO4 - פס4
2) FO4 - בוקס
3) COD - פס4
4) COD - בוקס
5) TR - בוקס
6) פיפ"א 16 - בוקס
7) FO4 - מחשב
8) COD - בוקס 360
9) מנג'ר 2016 - מחשב
10) היילו 5 - בוקס
בדיוק נתקלתי בזה:
אז FO4 מכר 1.87 מליון עותקים דיגיטליים ב-3 ימים, כ-1.2 מליון מתוכם - על המחשב.
זה נראה לי ללא ספק היה ממקם את גירסת הPC במקום גבוה בהרבה בטבלה... השאלה היא רק אם עדיין גירסת הPS4 או ONE לוקחים אותו, משמע - מערו יותר מ-1.5 מליון עותקים, בערך, כל אחת בנפרד.
swym כתב:כשמתווכחים על האם וכמה מ-12 מליון העותקים של Fallout 4 שנשלחו לחנויות בכלל יגיעו לצרכן, כדאי לקרוא קודם את כל הודעת הPR של בתשדה בנושא כדי לקבל אינדיקציה:
http://bethsoft.com/en-us/news/bethesda ... -fallout-4
Following the release, Bethesda was advised that launch day sales at some of the leading retail chains were the largest of any game released this year. Bethesda is now shipping more Fallout 4 units to retailers to meet ongoing market demand.
אם המכירות לא היו מצדיקות את גודל המלאי שנשלח, כנראה שהם לא היו מרימים טלפון ומבקשים שישלחו להם עוד עותקים.
כל המספרים מסביב של פולאאוט הם פנומנלים בכל קנה מידה. זה מציב אותו כמעט בקליבר של GTA V, למרות שאצל GTA V היתה יציאה מדורגת לקונסולות ולPC שאיפשרה לו רגליים סופר ארוכות עד השנה. לפולאאוט 4 אין לא את היציאה המדורגת, ולא את הציונים החריגים שGTA זכה להם ככה שבטח לא נראה אותו מגיע לאותם מספרים. אבל יש סיכוי לא רע שהוא יעקוף את סקיירים בתור המשחק הכי מצליח של בתשדה, ואולי אפילו את סאן אנדראס בתור משחק הסינגל פלייר המצליח ביותר אי פעם.
DrKeo כתב:הנתון של ה1.2 מהpc מגיע מנתוני סטים, כל עותק פיזי מגיע עם מפתח לסטים ולכן נכלל ב1.2. לא רק זה, לא כל המשחק בכלל נמצא על הדיסק, בערך חצי ממנו מורד מסטים לפני שאפשר לשחק.
swym כתב:המספרים של GTA V מתייחסים למכירות של 11.21 מיליון יחידות בפועל, וגם להכנסות של 800 מיליון ביממה הראשונה - ככה שאת השיא שלו פולאאוט לא שבר.
המשמעות של ההכרזה הזו היא כמובן לא שכל ה-12 מליון יחידות נמכרו, אבל שחנויות (שכבר מריחות את הבלאק פריידיי מעבר לפינה) נערכות לזה שהמלאי שלהן כבר עכשיו מתדלדל ולכן מזמינות עוד מראש. להערכתי זה פשוט אומר שמתוך ה-12 מליון יחידות שנשלחו (ואני לא יודע איך עותקים דיגיטליים מחושבים בשקלול) יש סיכוי לא רע שהמשחק עומד על 10 מליון עותקים בפועל, ולא על נניח 6 מליון מכירות ועוד 6 מליון ששוכבים במחסנים.
לגבי הכי מוכר: המספרים של סאן אנדראס נכון ל-2011 (27.5 מליון) נמצאים מעל המספרים של נינטנדוגס נכון ל2015 (24 מליון לכל הגרסאות השונות יחד), ככה שבטח עם היציאה מחדש למובייל הוא בוודאות משחק הסינגל פלייר הכי נמכר כיום (והאמת היא שאני גם לא אתפלא אם סקיירים כבר עקף את נינטנדוגס בשנתיים ומשהו שעברו מאז שהצהירו שהם חצו את קו ה-20 מליון יחידות).
מריו וטטריס לעומת זאת היו משחקי pack-in כברירת מחדל לנינטנדו ולגיימבוי ככה שלא יכולת להמנע מהם, אז (אפילו אם נניח בצד את אלמנט המולטיפלייר המאד מוגבל שכן היה קיים בהם) עדיין המספרים שלהם לא מייצגים מכירות אלא בעיקר tie-ins. לא ברור לי למה אתה חושב ש"צריך פילטר" בשביל לדבר על משחקי סינגל פלייר בלבד - זה הגיוני בדיוק כמו למדוד ביצועים של משחקי מולטיפלייר בלבד כי זה מעניין אותנו לבדוק את זה.
והנה כמה תזכורות למה חשוב לעשות את הפילטר הזה ולדבר על המצב היום:
Consumers don't want single-player games, says Harrison (שנת 2008)
http://www.gamesindustry.biz/articles/s ... l-harrison
EA: Single-Player Games Are ‘Finished’ (שנת 2010)
http://www.wired.com/2010/12/ea-single-player/
Single-player games will be dead in three years, says industry analyst (שנת 2011)
http://www.engadget.com/2011/08/17/sing ... ndustry-a/
WoW designer: Single player games are dying (שנת 2012)
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... -are-dying
הייתי רוצה נניח לטעון שגם MGS V מוכיח כמה הטענות האלו לא נכונות וכמה משחקי סינגל פלייר מצליחים היום - אבל בגלל שיש לו אלמנט מולטיפלייר (ולא משנה כמה שולי ו/או tacked-on הוא יהיה) אנחנו לא יכולים באמת לעשות הפרדה מוחלטת ולהוכיח שכל התחזיות האלו התבדו כי תמיד יהיה מישהו שיטען שMGS מכר כ"חבילה" שמציעה גם וגם.
למזלנו, מספיק להתמקד ב-The Witcher 3 כמשחק סינגל פלייר בלבד ששבר את שיאי המכירות ל-2015. אחריו Arkham Knight כמשחק סינגל פלייר בלבד שבר שוב את שיאי המכירות. ועכשיו Fallout 4 כמשחק סינגל פלייר בלבד עם מכירות שכנראה משתוות לשניהם יחד. וגם טומב ריידר מוכיח כמה טוב... אוקי רגע, שכח מטומב ריידר.![]()
כל אלו מוכיחים לנו כמה הטענות על "מות הסינגל פלייר" היו קשקוש מוחלט ושמשחקי סינגל פלייר בלבד עדיין יכולים לשבור שיאי מכירות.
אגב טומב ריידר: מישהו זוכר את תאריך היציאה העגום של Alan Wake בצל של Red Dead Redemption איש שם ב-2010? הייתי רוצה להאמין שTomb Raider הוא פרנצייז קצת יותר חזק מAlan Wake, אבל עם ההצלחה הפנומנלית של Fallout 4 שהושק במקביל זה מרגיש לי כמו חזרה על אותו הסיפור בדיוק.
(מצד שני, לטומב ריידר יש עוד סיכוי זעיר לריבאונד בזכות תקופת החגים שמתקרבת: למיקרוסופט לא יצא אף קילר-אפ אמיתי העונה, אבל בין היילו 5 לטומב ריידר לפורצה 5 היא מציעה תמהיל טוב של משחקים אקסלוסיביים שאפשר לבאנדל)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים