שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2015, 01:12

יש היום כל מני אופיס 360 וכדומה שהם חינם, לדעתי אופיס עולה המון. כרטיס קול לא קניתי מאז הסאונד בלאסטר לייב שלי משנת 98 או משהו כזה. אין צורך, מה שיש על הלוח אם נותן יופי של ביצועים, אצלי הוא מחובר לסראונד בסלון ואני רואה איתו גם סרטי קולנוע ב5.1 וגם משחקים.

בנושא הקירור, למעבד אפשרי לשים, למארז די מיותר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 נובמבר 2015, 09:53

לא חסר מקומות ואנשים שאפשר לקנות דרכם אופיס בזול (חוקי לחלוטין), כמו מורים, משרדי ממשלה, חברים במיקרוסופט ועוד הרבה מקומות. אמא שלי קיבלה מהעבודה אופיס 2016 ב9$.

ואם המעבד שאתה קונה לא בא בתצורת BOX, כלומר עם מאוורר בקופסא, אתה חייב לקנות אחד בנפרד. לך על אחד מאלה:

http://ksp.co.il/?uin=16227
http://ksp.co.il/?uin=20219
http://ksp.co.il/?uin=18296

לא הייתי נוגע במאווררים של Arctic. התקלקלו לי פעמיים. ל Scythe יש מוצרים ממש מוצלחים לעומתם.

אם בא לך להגזים אתה יכול ללכת על קירור מים:
http://ksp.co.il/?select=.1066..1329.&l ... maxprice=0
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 21 נובמבר 2015, 13:02

Klayman כתב:לא חסר מקומות ואנשים שאפשר לקנות דרכם אופיס בזול (חוקי לחלוטין), כמו מורים, משרדי ממשלה, חברים במיקרוסופט ועוד הרבה מקומות. אמא שלי קיבלה מהעבודה אופיס 2016 ב9$.

ואם המעבד שאתה קונה לא בא בתצורת BOX, כלומר עם מאוורר בקופסא, אתה חייב לקנות אחד בנפרד. לך על אחד מאלה:

http://ksp.co.il/?uin=16227
http://ksp.co.il/?uin=20219
http://ksp.co.il/?uin=18296

לא הייתי נוגע במאווררים של Arctic. התקלקלו לי פעמיים. ל Scythe יש מוצרים ממש מוצלחים לעומתם.

אם בא לך להגזים אתה יכול ללכת על קירור מים:
http://ksp.co.il/?select=.1066..1329.&l ... maxprice=0

אני אבדוק את העניין.

והאמת שלא בא לי להגזים :) , שמתי לעצמי תקציב של 6K בשביל הכל (קונה מחשב מאפס, מסך מקלדת עכבר). מצידי לחרוג בכמה מאות שקלים בשביל משהו שיהיה שווה את זה אבל השאיפה היא לא.

בקשר לעניין המסך, יש לי שאלה: מסך עם קצב רענון של 60 הרץ יוכל להציג מקסימום 60 פריימים גם אם המחשב מגיע ליותר, נכון ? ובוא נגיד שהמסך הוא 120 הרץ והמשחק מגיע ל-120 פריימים, קראתי איפה שהוא שמעל 60 בכל מקרה מאוד קשה לעין לתפוס את ההבדלים ושהיתרון של מסכים כאלה הוא בעיקר מיזעור screen tearing, מדויק ?

יש איזה יתרון לשני כרטיסים של 4 ראם מאשר אחד של 8 ?

אגב נראה שיש ב-KSP מבצע מוצר שני ב-60 אחוז הנחה, שווה לראות איך זה עובד אם מרכיבים מחשב (שעשוי מכמה מוצרים)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2015, 19:25

העין תבחין בבערך עד סביבות ה70-80 fps, תלוי בסיטואציה. 60 זה בסדר גמור. לקריעות מסך אין קשר כי קריעות נוצרות מחוסר סנכרון בין המסך לfps, לא מכמה מהיר הרענון של המסך. אם אתה רוצה להפטר מקריעות בלי vsync אתה צריך מסך gsync או freesync, תלוי אם אתה הולך עלamd או nvidia.

בנושא הזיכרון, תקנה שניים לא אחד. ברגע שאתה שם שניים הם פועלים בקצב קריאה/כתיבה כפול.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 21 נובמבר 2015, 20:06

DrKeo כתב:העין תבחין בבערך עד סביבות ה70-80 fps, תלוי בסיטואציה. 60 זה בסדר גמור. לקריעות מסך אין קשר כי קריעות נוצרות מחוסר סנכרון בין המסך לfps, לא מכמה מהיר הרענון של המסך. אם אתה רוצה להפטר מקריעות בלי vsync אתה צריך מסך gsync או freesync, תלוי אם אתה הולך עלamd או nvidia.

בנושא הזיכרון, תקנה שניים לא אחד. ברגע שאתה שם שניים הם פועלים בקצב קריאה/כתיבה כפול.

אוקיי, אז אין לי מה להתעכב על הנתונים האלה. מה שכן העדיפות שלי היא למסך עם פאנל IPS וכמובן חיבור HDMI. הופתעתי לראות כמה מעט מסכים שעונים על שתי הדרישות האלה יש (השניה הרבה יותר סבירה בימינו), ונראה לי שכולם מעל 1000.
ועוד כמה שאלות:

שמתי לב שבחרת לי את כרטיס ה-970 הזול ביותר של גיגבייט (שהוא גם קטן), השיקול הוא כספי ? כי אין לי בעיה להוסיף עוד 160 לדגם הכי יקר (ההבדל היחיד הוא boost clock גבוה ב-100 וגם מהירות מעבד גבוהה ב-100 מגה הרץ, שווה את זה ?)

חלונות home או professional, יש איזה סיבה להשקיע בשני ?

מה ההבדל בין מאוורר שעולה 100 לכזה שעולה 500 ? איך אני אדע במה לבחור ? ובהמשך לכך, כמה לדעתך אני יכול לסמוך על מה שהמוכרים ינסו לדחוף לי (חלקים שבהם אני פחות מבין, כמו קירור, מארז, ספק כוח, לוודא שכל החלקים תואמים) ?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 נובמבר 2015, 20:19

לך על אחד המאווררים שהצעתי לך ואל תחפור על זה יותר מדי. סתם חבל על הכסף למשהו יקר יותר. המאווררים האלה יספיקו לך, אלא אם אתה מתכוון להעביד את המעבד שלך בצורה פסיכית בחישובים וסימולציות. לא צריך יותר מזה. חלונות HOME מספיק לך, ספק כח נדב כבר שם לך וגם מארז, אז לא הבנתי את השאלה. בקיצור, אל תשתגע יותר מדי חביבי. נדב הרכיב לך מחשב סבבה לגמרי. אתה יכול לבחור מארז אחר לטעמך (בהיבטי מראה) נגיד. ברגע שאתה בא עם רשימה מסודרת וברורה ומראה שאתה לא רוצה לזוז ממנה, אין שום סיבה שידחפו לך משהו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2015, 21:14

MGS FREAK כתב:
DrKeo כתב:העין תבחין בבערך עד סביבות ה70-80 fps, תלוי בסיטואציה. 60 זה בסדר גמור. לקריעות מסך אין קשר כי קריעות נוצרות מחוסר סנכרון בין המסך לfps, לא מכמה מהיר הרענון של המסך. אם אתה רוצה להפטר מקריעות בלי vsync אתה צריך מסך gsync או freesync, תלוי אם אתה הולך עלamd או nvidia.

אוקיי, אז אין לי מה להתעכב על הנתונים האלה. מה שכן העדיפות שלי היא למסך עם פאנל IPS וכמובן חיבור HDMI. הופתעתי לראות כמה מעט מסכים שעונים על שתי הדרישות האלה יש (השניה הרבה יותר סבירה בימינו), ונראה לי שכולם מעל 1000.
ועוד כמה שאלות:

שמתי לב שבחרת לי את כרטיס ה-970 הזול ביותר של גיגבייט (שהוא גם קטן), השיקול הוא כספי ? כי אין לי בעיה להוסיף עוד 160 לדגם הכי יקר (ההבדל היחיד הוא boost clock גבוה ב-100 וגם מהירות מעבד גבוהה ב-100 מגה הרץ, שווה את זה ?)

חלונות home או professional, יש איזה סיבה להשקיע בשני ?

מה ההבדל בין מאוורר שעולה 100 לכזה שעולה 500 ? איך אני אדע במה לבחור ? ובהמשך לכך, כמה לדעתך אני יכול לסמוך על מה שהמוכרים ינסו לדחוף לי (חלקים שבהם אני פחות מבין, כמו קירור, מארז, ספק כוח, לוודא שכל החלקים תואמים) ?

מה שקליימן אמר :)

בנושא ה970, מה שבא לך, רק שתדע שההבדלים בביצועים הם בערך 10-15 אחוז בין ה970 החלש ביותר לחזק ביותר. אתה גם צריך לקחת בחשבון שהכל נכנס לך במארז, הg1 הם מפלצת ענקית והכרטיס ששמתי לך קטנטן. לפעמים המשמעות הוא צורך בלהחליף לוח אם (שהכרטיס לא יתקע בזיכרון למשל) או מארז (שהוא אשכרה יכנס בפנים) כך שזה יכול להיות הרבה יותר מ150 שקלים שאתה מדבר עליו. רק משהו לשים לב אליו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 21 נובמבר 2015, 21:39

Klayman כתב:לך על אחד המאווררים שהצעתי לך ואל תחפור על זה יותר מדי. סתם חבל על הכסף למשהו יקר יותר. המאווררים האלה יספיקו לך, אלא אם אתה מתכוון להעביד את המעבד שלך בצורה פסיכית בחישובים וסימולציות. לא צריך יותר מזה. חלונות HOME מספיק לך, ספק כח נדב כבר שם לך וגם מארז, אז לא הבנתי את השאלה. בקיצור, אל תשתגע יותר מדי חביבי. נדב הרכיב לך מחשב סבבה לגמרי. אתה יכול לבחור מארז אחר לטעמך (בהיבטי מראה) נגיד. ברגע שאתה בא עם רשימה מסודרת וברורה ומראה שאתה לא רוצה לזוז ממנה, אין שום סיבה שידחפו לך משהו.

שמע, הפעם האחרונה שנכנס לבית שלי נייח חדש הייתה לפני 10 שנים וגם אז מי שהזמין את המחשב היה אבא שלי שהידע שלו בתחום מסתכם בגדול במה שהמוכר יגיד.

אף פעם לא קניתי מחשב, ובמיוחד כשאני הולך על אופציית הרכבה (לא משהו בנוי מראש) אין לי יותר מדי מושג על מה לשים יותר או פחות דגש.

ונדב, זאת דוגמה למה ששאלתי בשאלה האחרונה. כאן אני צריך לקוות שהצוות בחנות מקצועי מספיק כדי להגיד לי "שמע זה לא אידיאלי" ולא לחפף ולדחוס כמה רכיבים גדולים על לוח אם קטן, מה שלא בטוח שהם יגידו לי אם אני אבוא עם רשימה מסודרת מדי כי יחשבו שעשיתי מספיק מחקר ואני מודע לבעיות. ההפך עלול לגרום לכך שינסו לתחמן אותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2015, 21:54

הרכיבים די בסיסים ולא מתחממים מדי, אם זה נכנס זה בסדר. בהרכב הזה ספציפית אגב אולי תאכל אפילו לעשות משהו שגובל בhtpc כשהלוח שלך הוא מיקרו atx והכרטיס כל כך קטן.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 13:11

אתה מדבר על HTPC מבחינת גודל ? כל עוד הוא נכנס אצלי בשולחן לא משנה לי מה הגודל שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 13:19

כן, שאולי אתה יכול לקנות מארז קטנטן אם אתה רוצה. אבל זאת גם מגבלה, אם עוד 3 שנים תרצה כרטיס מסך חדש אז אולי הוא לא יכנס.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 13:43

אני אלך על כרטיס ה-G1 כך שהמארז יצטרך להיות בהתאם. הכרטיסים המטורפים של היום (שיעלו 1500 עוד שנתיים) הם פחות או יותר באותו גודל לא ?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 נובמבר 2015, 14:03

כמה המלצות בנוסף למה שאמרו פה:
- אם אתה רוצה מארז HTPC קומפקטי אז הכרטיס שנדב המליץ עליו הוא מה שכדאי שתיקח (שים לב שכתוב עליו ITX, זה אומר שהוא מתאים גם למארזי HTPC קטנים יותר בפורמט הזה). אם תרצה להתפרע בעתיד עם כרטיס מסך גדול יותר אז תוכל גם לעבור למארז גדול יותר בהתאמה (למרות שעם הכיוון של הכרטיסים כמו הNano של AMD יכול להיות שבעתיד יהיו כרטיסים עוד יותר חזקים שיתאימו למארז קומפקטי), אבל כרגע ה-970GTX הוא הדבר הכי משתלם למחשב קומפקטי.
- אם לעומת זאת אתה לא רוצה מארז HTPC קומפקטי, לך על כרטיס 390 הזה במקום:
http://ksp.co.il/?uin=27507
במבצע עכשיו ככה שהוא יוצא זול יותר באיזה 150 שקל מה-970, והוא מציג ביצועים דומים שנוטים לטובת ה-390 ככל שעולים ברזולוציה ככה שאין סיבה לקחת את ה-970 היקר יותר (למעט אולי צריכת חשמל קצת יותר נמוכה, אבל גם בטווח הארוך הפערים הם די קטנים). זה כרטיס שהוא יותר "future proof" אם תחליט שאתה קונה מסך 1440p (ובטח אם תרצה מסך עם קצב רענון משתנה כמו שדיסקנו פה בפורום יותר מפעם אחת: המחירים של מסכים שתואמים לטכנולוגיה של AMD זולים במאה דולר ויותר מהמסכים המקבילים שתואמים לטכנולוגיה של Nvidia).
- חפש עכשיו, אבל ממש עכשיו, דילים בבלאק פריידיי. כבר ציינתי בתרד המבצעים את כונני הSSD של Transcend שנמכרים עכשיו בKSP, ואת כונני הSSD של Sandisk במבצעים גדולים יותר אם תרצה משלוח מאמזמון. אם אין לך בעיה להרכיב מחשב לבד, או אפילו אם תמצא מעבדה שתרכיב לך מחשב ב-100-200 שקל ותסכים שתביא בעצמך רכיבים חיצוניים, החיסכון שתוכל למצוא מרכישה של כמה פריטים במבצעים יעודיים יכול להסתכם בהרבה יותר כסף.
- אם יש לך רמקולים או אוזניות שמנצלות יציאת כרטיס קול דיגיטלית (אופטי או קואוקסלי), תשקול אם לקנות לוח אם שיש בו כרטיס קול תואם. מצד שני אם אתה לא בטוח כרגע לגבי זה אז אל תדאג - כי מקסימום תוכל להוסיף כרטיס קול נפרד בעתיד במחיר יחסית נמוך (Asus Xonar בסיסי יעלה פחות מ-200 שקל).
נערך לאחרונה על ידי swym ב 23 נובמבר 2015, 15:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 15:59

אני לא נכנס לAMD מול NVIDIA, רק שים לב שהכרטיס הוא 390 ולא 390X ובגלל שהצריכת חשמל שלו גבוהה בהרבה אז כדאי שתשדרג בשבילו את הספק ללפחות 600W.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 17:10

נראה לי שאני אשאר בזה של NVIDIA שבחרתי, תודה על העצה בכל מקרה.
ותגידו, איך זה שזאת עדיין לא הנורמה בלוחות אם לתמוך ברשת אלחוטית ? (זה עניין של לוחות אם נכון ? תגידו לי שלא יצאתי נוב)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 17:16

כן, זה די מדהים שרוב לוחות האם לא תומכים ברשת אלחוטית. אפשר לקנות כרטיס או סטיק אבל כן, זה ממש מדהים.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 22 נובמבר 2015, 17:18

ומה עם בלוטות'? גם כן לא מובן לי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 נובמבר 2015, 17:21

swiss-the-engine כתב:ומה עם בלוטות'? גם כן לא מובן לי.

נכון... זה קטע משונה. גם זה וגם WIFI. זה פיטצ'ר כל כך שימושי, שמוזר שזה לא הפך לסטנדרט. גם אפשר לעשות יופי של אנטנה, אם דואגים שהיא גדולה ומקיפה את המארז, למשל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 17:37

לא אכפת לי שתהיה אפילו אנטנה מתברגת מאחור, כאילו אין שם ממילא בלגן גדול. זה כל כך מוזר, גם הבלו טות' כמו שאמר סוויס, נאלצתי בזמנו לקנות דונגל קטנטן בזמנו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 17:45

ב-KSP יש רק ארבעה לוחות אם תומכי WIFI (בדקתי של אינטל), הזול מביניהם עולה 1440.
לעזאזל, ובלפטופים זה הסטנדרט. אני אצטרך לקנות גם מתאם אלחוטי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 22 נובמבר 2015, 17:54

זה רק כי אתם לא מבינים במה מדובר...
לוחות האם האלה מיוצרים במאסות עם שולי רווח נמוכים. זו גם הסיבה שעם השנים אפשר לראות איך שהלוחות האלה הולכים ומתכווצים בצורה מבהילה כי קיימת פרופורציה בין שטח הלוח לבין עלות הייצור ושולי הרווח שלו.
הכנסה של RF בתדר גבוהה לתוך לוח אם מחייבת מחייבת התעסקות רצינית בנטרול הפרעות ורעשים ועמידה בתקנים שקשה מאוד לעמוד בהם כשכל המוצר הוא רק לוח האם (בניגוד לקונסולות או לפטופים שמאפשרים לתכנן מוצר שלם עם סיכוכים מתאימים מסביב).
מעבר לזה, במחשבים נייחים אני ממליץ להמנע מWIFI אם זה ניתן ואם זה לא ניתן אז להרחיק את האנטנה מהמחשב (אם הכרטיס הוא USB אז דרך כבל USB מאריך או ע"י שימוש באנטנה חיצונית עם כבל ארוך) כי המחשב והWIFI מפריעים אחד לשני...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 18:06

אז יצרניות המארזים אולי?
טוב נו, לפחות זה מסביר למה 90% מהלוחות היום הם מיקרו ATX.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 18:23

המחשב והWIFI מפריעים אחד לשני ? איך ולמה ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 נובמבר 2015, 18:25

MGS FREAK כתב:המחשב והWIFI מפריעים אחד לשני ? איך ולמה ?

אני לא מהנדס חשמל אבל ערימה של מתכת וכבלים בדרך לא נשמע כמו הדבר הכי ידידותי לסיגנלים.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 22 נובמבר 2015, 18:27

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:המחשב והWIFI מפריעים אחד לשני ? איך ולמה ?

אני לא מהנדס חשמל אבל ערימה של מתכת וכבלים בדרך לא נשמע כמו הדבר הכי ידידותי לסיגנלים.

אני עוד יותר לא מהנדס חשמל אבל מהידע הבסיסי ביותר שלי בנושא, זה קשור למה שנקרא כלוב פארדיי ?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים