דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 12 נובמבר 2015, 15:23

bling כתב:נו באמת קיאו, לא צריך להיות הבדל ברמת המחויבות של החברות, גם לאוקולוס יש אינטרס לדחוף אנשים לעבר התוסף שלהם ול VR בכלליות ועובדה שהם עושים זאת עם מספר בלעדיים ככה שאין הרבה היגיון בהבחנה שאתה עושה ביניהן.

בקשר ל DC הוא לא 60 כי מן הסתם במצבו הנוכחי זה לא אפשרי, הם גם שינו את הגיאומטריה בעבודה על גרסת ה VR ככה שהיא כנראה יחסית יסודית.

ברור שיש הבדל, אחת מחזיקה פלטפורמה סגורה לגמרי שהיא שולטת בה ב100% וכל הרווחים שלה מתבססים על דמי מנוי ומכירת משחקים. השניה עושה את הכסף שלה על החומרה ואולי מיני גן סגור שהיא מתה להצליח לפתח לעצמה. סוני מפתחת משחקים כי היא מחזיקה חומרה סגורה, NVIDIA לא מתפתחת משחקי PC, היא תומכת בהם גג, כי היא רק חלק מהאקו סיסטם של הPC. זה ההבדל בין להיות בגן סגור לפתוח. אם אוקולוס לא יפתחו משחקים לVR אז מפתחים אחרים יפתחו ובגלל שזה PC האוקולוס גם יכול ללכת איתך 10 שנים. המורפיוס מצד שני לא יקבל יותר מדי אם סוני לא תעמוד מאחוריו ועוד 4 שנים הוא הולך לזבל כך שאם לא יפתחו לו עכשיו משחקים הוא לעולם יהיה חתיכת חומרה חסרת ערך.

ובנושא DC, הם צריכים לעשות שנמוך גרפי לא קטן. ככה זה עובד, אין קסמים, לא הופכים משחק 30FPS ל60FPS בתלת מימד בלי לוותר על משהו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 02:48

למה המורפאוס לא יקבל? אם הוא ימכור טוב מפתחות צד ג' יוציאו לו משחקים ותמיכה ככה או ככה.
יש רק את האספקט הטכנולוגי מחוץ למשחקים שבו לאוקולוס יש חיים משלו כי הוא קוד פתוח וזה, אבל מבחינת גיימינג היחס די דומה ואתה רואה שגם אוקולוס מנסה לדחוף משחקים בלעדיים לתוסף שלה.
המחויבות שלה כלפי הפלטפורמה לא פחותה משל סוני, גם אם היא יכולה לעדכן אותה לעיתים יותר תכופות, היא אפילו יותר תלויה מסוני בהצלחה שלו והיא תעשה יותר בשביל זה מפני שכל המהות שלהם זה VR בניגוד לסוני שזה עוד תוסף וסוג של ניסוי כלים לקראת העתיד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2015, 03:03

bling כתב:למה המורפאוס לא יקבל? אם הוא ימכור טוב מפתחות צד ג' יוציאו לו משחקים ותמיכה ככה או ככה.
יש רק את האספקט הטכנולוגי מחוץ למשחקים שבו לאוקולוס יש חיים משלו כי הוא קוד פתוח וזה, אבל מבחינת גיימינג היחס די דומה ואתה רואה שגם אוקולוס מנסה לדחוף משחקים בלעדיים לתוסף שלה.
המחויבות שלה כלפי הפלטפורמה לא פחותה משל סוני, גם אם היא יכולה לעדכן אותה לעיתים יותר תכופות, היא אפילו יותר תלויה מסוני בהצלחה שלו והיא תעשה יותר בשביל זה מפני שכל המהות שלהם זה VR בניגוד לסוני שזה עוד תוסף וסוג של ניסוי כלים לקראת העתיד.

זה שאוקולוס מנסים לעשות סוג של גן סגור בנוסף לזה שהם פתוחים (בערך כמו חלונות, כל דבר רץ על חלונות אבל גם יש חנות בלעדית פנימית שאף אחד לא משתמש בה) כי הם רוצים לעשות אקסטרה כסף זה משהו אחר לגמרי שאולי יצליח ואולי יכשל לגמרי. החנות שלהם יכולה להיות כישלון חרוץ והאוקולוס הצלחה מסחררת, בדיוק כמו חלונות והחנות שלה. ההבדל העיקרי הוא שאוקולוס יושבת על שוק מפוצץ מפתחים שאוהבים לעשות ניסויים, מודרים שאוהבים להוסיף תמיכה לדברים וחופש כוח מוחלט כך שאין באמת מגבלה למשחקים של פיתוח מיוחד או "זה לא יכול לרוץ". תוסיף לזה את העובדה שמדובר בכלי שיכול לעשות הרבה יותר בסביבה החופשית של הPC (כלומר מישהו יכול לקנות את האביזר גם למשהו מקצועי וגם בשביל גיימינג) ושממילא הקהל יעד שלו בPC מוציא מאות אם לא אלפי דולרים על המחשב שלו כך שבשבילם זאת הוצאה סטנדרטית לגמרי, בקושי כרטיס מסך חדש, ואתה מקבל שוק הרבה יותר פשוט לאוקולס.

בסופו של דבר לסוני יש שוק קשה שהיא צריכה לשכנע בעזרת משחקים מרשימים, אוקולוס רק צריכים להוציא מוצר טוב לשוק פחות או יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2015, 11:40

DrKeo כתב:
bling כתב:למה המורפאוס לא יקבל? אם הוא ימכור טוב מפתחות צד ג' יוציאו לו משחקים ותמיכה ככה או ככה.

זה שאוקולוס מנסים לעשות סוג של גן סגור בנוסף לזה שהם פתוחים (בערך כמו חלונות, כל דבר רץ על חלונות אבל גם יש חנות בלעדית פנימית שאף אחד לא משתמש בה) כי הם רוצים לעשות אקסטרה כסף זה משהו אחר לגמרי שאולי יצליח ואולי יכשל לגמרי. החנות שלהם יכולה להיות כישלון חרוץ והאוקולוס הצלחה מסחררת, בדיוק כמו חלונות והחנות שלה. ההבדל העיקרי הוא שאוקולוס יושבת על שוק מפוצץ מפתחים שאוהבים לעשות ניסויים, מודרים שאוהבים להוסיף תמיכה לדברים וחופש כוח מוחלט כך שאין באמת מגבלה למשחקים של פיתוח מיוחד או "זה לא יכול לרוץ". תוסיף לזה את העובדה שמדובר בכלי שיכול לעשות הרבה יותר בסביבה החופשית של הPC (כלומר מישהו יכול לקנות את האביזר גם למשהו מקצועי וגם בשביל גיימינג) ושממילא הקהל יעד שלו בPC מוציא מאות אם לא אלפי דולרים על המחשב שלו כך שבשבילם זאת הוצאה סטנדרטית לגמרי, בקושי כרטיס מסך חדש, ואתה מקבל שוק הרבה יותר פשוט לאוקולס.

בסופו של דבר לסוני יש שוק קשה שהיא צריכה לשכנע בעזרת משחקים מרשימים, אוקולוס רק צריכים להוציא מוצר טוב לשוק פחות או יותר.

אני חושב שכל הפיתוחים הללו שאתה מדבר עליהם הם עדיין ברמה נישתית מדי ואוקולוס כן צריכה לדחוף חזק את הפלטפורמה.
מן הסתם אם היא תצליח להביא משהו מהפכני שלא קשור לגיימינג בעזרת השימוש שלה בפייסבוק או משהו דומה אז נכון, הם באמת לא כמו סוני שתלויה רק במשחקים, אבל מה הסיכוי שזה יקרה לפחות בהתחלה?

לי נראה שהתוכנית שלהם זה קודם כל לדחוף חזק את התוסף דרך משחקים ובשביל זה הם צריכים ליינאפ טוב ושיהיו לגיימרים סיבות לקנות אותה, היא לא תגשים את המטרה הזו בעזרת נישה קטנה וסופר הארדקורית שתוציא אלפי דולרים גם אם אין משהו מעניין במיוחד לשחק עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 דצמבר 2015, 14:57

אתמול בvga המנכ״ל של אוקולוס אמר שהיא יוצאת בearly Q1. כלומר ממש אבל ממש בקרוב.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 דצמבר 2015, 15:02

לא לפני מרץ.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 דצמבר 2015, 15:06

זה לא מה שהוא אמר אבל מי יודע :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 04 דצמבר 2015, 15:09

הימור שלי :).
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 דצמבר 2015, 15:49

אוף, אבל במרץ אני צריך לקנות פס4 בשביל אנצ׳רטד... כנראה אשחק בו על המכשיר של גיסי או משהו, ואקנה רק בקיץ קונסולה, אם תהיה גירסת ״סלים״ עד אז

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 דצמבר 2015, 17:19

נראה לי שפס4 או oneלא יהיה לי כבר בדור הזה. אוקולוס אני הולך לקנות ממש מהר, אולי אפילו בתקופת שיגור. זאת המתנת יום הולדת שלי והיןם הולדת היה כבר לפני חודש :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 דצמבר 2015, 15:35

לא ידעתי איפה להכניס את זה, בת'רד ההתערבויות, בת'רד המכירות או בת'רד ה VR כי זה נוגע לכולם :)

באותו ריאיון שבו אנדרו האוס (המחליף של קאז היראי- מנכ"ל פלייסטיישן העולמית) אמר שהבלאק פריידי הנוכחי היה הטוב בתולדות סוני (בת'רד המכירות) הוא גם התייחס ל VR, יש חברת מחקרי שוק בשם IHS שהעריכה שהמכירות של ה VR בשנה הבאה, של כל הערכות (סוני, VIVE ואוקולוס), יהיו סכ"ה 2.5 מליון יחידות, אנדרו האוס התייחס לנתון ואמר שהוא ריאליסטי ושזו לא תהיה אכזבה:

IHS has predicted just 2.5m VR headsets will be sold next year, with PlayStation leading rivals such as Oculus and Vive, owned by smartphone maker HTC.

I don’t think those kinds of volumes would be either unrealistic or a disappointment,” Mr House said.

“You don’t necessarily need tens of millions of units to be a solid platform for there to be a good, vibrant developer community — but it certainly helps.”

Momentum in new VR content is “still more weighted towards the independent development community”, he admitted, as smaller companies were prepared to take bigger risks on a new technology where production costs may be lower than today’s multimillion-dollar console blockbusters.

“We are seeing more of the majors start to get into this space,” he added. “We are at the start of a very new medium. I think this will be a long road.”

הלינק לריאיון המלא הוא מאתר בתשלום, אבל יש חלק ממנו פה:
http://www.afr.com/technology/gadgets/h ... 206-glgyc3

נראה לי שאלו מאיתנו שקפצו בהערכות צריכים לעשות כיוונון מחדש אם המנכ"ל אומר ש 2.5 מליון לכל הערכות זה ריאליסטי.
לאסקין, אתה בכלל נראה בטח הזוי בעיניו עם המספר שזרקת :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2015, 17:01

לא אם הקסדות יצאו בסוף שנה הבאה... אני אמרתי מספר אליו אני חושב שיגיעו שנה אחרי שהן יוצאות, כולן. זאת אומרת לחבר את כל המכירות של 12 חודשים ראשונים של כולן. הוא מדבר נדמה לי על 2016, ויש מצב שזה יכלול רק איזה 4 חודשים של כולן בממוצע

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 דצמבר 2015, 17:10

נכון, מדברים על 2016 אבל הקסדות יהיו בחוץ כמה חודשים טובים, הוא מסכים עם הנתון של 2.5 לשלושתן, אתה אמרת 12 מליון רק לאוקולוס ול VIVE, אין סיכוי לפי ההערכה שלו שהמספר שלך ריאליסטי, במיוחד שחודשי ההשקה הם ללא ספק העמוסים ביותר, זה שיהיו לך עוד כמה חודשים אחרי 2016 לא הולך לשנות את זה, אני חושב שאם ההערכה הזו ל 2016 נכונה, אתה בטוח כבר יצאת מהמשחק, וכנראה גם כולנו :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2015, 20:22

אמרתי הכי נמוך אז אני זורם עם 2-3 מליון, מביא לי נצחון סוחף :mrgreen:
הוא אפילו יותר פסימי ממני ואני הייתי הכי פסימי עם 5 מליון.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 דצמבר 2015, 10:16

האמת, ההימור שלך ממש טוב, כי מה שהאוס מדבר עליו זה מכירות ל 2016, לפי ההימור שלנו אנחנו סופרים שנה ככה שיהיו לך עוד כמה חודשים ב 2017 וסיכוי טוב אכן להגיע למספר הזה של 5 מליון.
אם ההערכה הזו נכונה אז ההתערבות הזו שלך.

אני נותן לך בתור פרס את האפשרות להוסיף לייק לפורום!

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 08 דצמבר 2015, 12:00

אגב ידוע מה הכוונה ב"שנה הבאה" של IHS? זה בדוק ינואר עד דצמבר של 2016?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2015, 12:05

אנחנו לא יודעים בדיוק מתי הקסדות יצאו. VIVE אמרו שעד סוף השנה ובסוף דחו, סוני ואוקולוס לא מתחייבות על תאריך, אפילו מחיר עדיין אין.
מאוד ייתכן והקסדה הראשונה תצא רק בקיץ.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 דצמבר 2015, 12:31

SWISS, אני חושב שכן, יש לך את הניתוח שלהם פה

https://technology.ihs.com/551073/virtu ... -big-thing

אבל רק את הכותרות שלו (ששם הם לא הכניסו את הנתון של ה 2.5 מליון), בשביל הניתוח המלא של ה 52 עמודים אתה צריך לשלם כמובן.

LASKIN, גם אם יצאו בקיץ, זה עדיין כמה חודשי השקה טובים שבהם הם יצברו סכ"ה 2.5 מליון לפי ההערכות, בגלל זה אני חושב שהמספר של KEO ריאליסטי להתגשמות, אל תשכח שבהתערבות שלנו הוצאו את ה PS-VR מהמשוואה ככה שאין מצב למספר שלך בכל מקרה, אלא אם כן טעו בהערכה כמובן וזה אכן יהיה סנסציה מכירתית מטורפת מההתחלה כמו שהראש האופטימי שלך אוהב לייצר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 דצמבר 2015, 12:39

אבל אוקולוס אמרו רק לפני כמה ימים בVGA שהיא מגיעה "Early Q1" מה שאומר לדעתי לפחות לפני מרץ. אולי הם עושים אייפון (למרות שזה לא בדיוק אייפון כי הקסדה הוכרזה לפני שנים והם אומרים כבר המון זמן שהמכשיר יוצא בQ1) עם מסיבה גדולה שתכריז "יוצא עוד שלושה שבועות".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 דצמבר 2015, 16:03

הלוואי, כי אני מת כבר לרכוש אוקיולוס, אבל אני לא מאמין שזה קורה בינתיים...
וגם חלק בי מעט מקווה שיחכו וישיקו כבר יחד עם השלטים, כי אז בטח קצת יותר משחקים יתמכו בהם.
בכל אופן יש סיכוי טוב מאוד שזה באמת יהיה רק חצי שנה ורק קסדה אחת במקום שלוש, למרות שאני גם ככה מאמין שהיא תהווה 80% מהמכירות, אבל זה עדיין לא שנה שלמה, ואתה יודע - זו לא תהיה הפעם הראשונה שהמכירות מפתיעות את התחזיות הכי אופטימיות של אנליסטים :)
השאלה היא רק אם יש להם בכלל את היכולת לייצר 10+ מליון יחידות בשנה הראשונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 דצמבר 2015, 06:43

רק למקרה שלמישהו כאן היו אשליות - ה vive של HTC וואלב נדחית לאפריל 2016, ככה שאפילו הכמות המאוד מוגבלת שהם הבטיחו "עד סוף השנה", לא תשוחרר. כמיטב המסורת, לא ברור האם השחרור באפריל יהיה מסחרי מלא, כמות מוגבלת, או משהו אחר - אפס ביחסי ציבור. http://www.pcgamer.com/htcs-vive-vr-hea ... til-april/
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2015, 10:17

לא רוצה להגיד אמרתי לכם אבל... ;)
אין, אין מצב שהמוצר שלהם מוכן, הוא נראה הרחק מאחורי האוקולוס מבחינת איך שאמור להראות מוצר "גמור".
בטח יוציאו אותו רק בסוף 2016 בכמות מסחרית אמיתית

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 12:27

הVIVE הולך להיות DOA, אין לו שמץ של סיכוי אם האוקולוס יוצאת לפניו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 דצמבר 2015, 14:23

היה ברור כשמש (ואם בא לכם אתם יכולים לחפש הודעות שלי מלפני כחצי שנה) שאין שום סיכוי שה vive ייצא בזמן. הבעיות שעלו ב pax, חוסר התקשורת המוחלט עד עכשיו, שום פרט רשמי מעבר ל "בסוף השנה" ואפילו שום מילה על מה יגיע בקופסא.. OR במצב הרבה יותר טוב ונראה שהם אשכרה מוכנים לשוק. Valve time, בגדול,ובחירה רעה של שותפות אסטרטגית. בקיצור, נחיה ונראה. יש סיכוי גדול לדחייה נוספת של ה vive, לדעתי.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 14:34

אין לי שום אמון בVIVE, באוקולוס דווקא כן. אני מאמין שהם כן יוצאים בינואר/פברואר הקרובים. בטח יכריזו על אירוע גדול בקרוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 16 אורחים