swym כתב:האמת היא שגם כשה-360 יצאה ב-2005 כמעט ולאף אחד לא היתה טלוויזיית HD ב720p, ושנתיים מאוחר יותר החלחול הגיע ל50% מהטלוויזיות בערך. וגם אז הטלוויזיות פשוט דילגו על 720p יחסית מהר וקפצו כמעט מיידית ל1080p בלי שהיו אפילו תקנים תומכים בשידורי טלוויזיה (רק בלוריי).
בדור הנוכחי הקונסולות השלימו פער והרזולוציה קפצה ל1080p, אבל במקביל הסנטנדרט למשחקים גם קפץ ל60fps ברוב המקרים, ועכשיו עם החצי דור קדימה אנחנו רואים עוד קפיצה משמעותית יותר ברזולוציה ל4K (תוך דילוג על רזולציית ביניים כמו 1440p), וכמות הצבעים מ24bit ל30bit. סביר להניח שחלק מהמשחקים יאמצו את הקפיצה ברזולוציה אבל ישארו על 30fps, חלק יאמצו קפיצה חלקית ברזולוציה תוך ניסיון לשמור על 60fps, וחלק פשוט ינסו להציע יותר משחק על סטנדרט קיים. הנקודה היא שכל עוד המשחקים יצטרכו לעבוד גם על הקונסולות הישנות יותר יהיה למפתחים הרבה overhead לביצועים טובים יותר בscorpio, ואחד הדברים הכי פשוטים במקרה הזה הוא להקפיץ את הרזולוציה.
לי הייתה בסלון טלביזית HD READY לפני שה360 יצאה, כשהפס3 יצאה כבר הייתה לי בחדר טלביזית HD (נקנתה באוקטובר 2006 ואחריה קניתי 360 עם גירס) כך שהיו לנו בבית שתי טלביזיות HD כשהפס3 יצאה. למי יש היום 4K? לאף אחד, לא בסלון, בטוח שלא בחדר וגם לא במסך מחשב. כל התוכן בטלביזיה כבר עבר לHD ב2006, העונות של רוב הסדרות ב2005 היו בHD וב-2006 כל התוכן הטלביזיוני היה כבר בHD. כלומר המהפכה התחילה לפני שהקונסולות יצאו ובזמן שהן יצאו היא הייתה בכוח מלא, אם הן לא היו מכילות HD הן היו מפספסות את העגלה ולא בקטע עתידי אלה בקטע של להיות מיושנות ביום שהן יצאו. אני אפילו לא אדבר על זה שבמחשב שחקתי ב1280 על 1024 שזה יותר מHD שנים לפני הפס3.
ומה עם 4K? דורש פי 4 יותר משאבים מ1080P, אפילו כרטיס של 1499$ כמו הטייטן X פסקל לא מריץ כל משחק ב4K ב60 בזמן שב2005 המחשבים אכלו 720P בלי מלח (כי שוב, הנפוץ היה 1280X1024 שזה גבוה מ720P. זאת הרזולוציה שבה שחקתי HL2, דום 3 ו-FC1 בשנת 2004, שנה+ לפני צאת ה360 ושנתיים לפני צאת הפס3). אז בערך שום GPU לא מסתדר עם 4K היום חומרתית, בטוח לא אלה בטווח מחירים של הקונסולות.
ומה עם המסכים עצמם? הצצה מהירה בסקר של סטים אפילו לא מראה רזולוצית 4K כקטגוריה כי לאף אחד אין מסך 4K. למה? כנראה כי הם גם יקרים וגם אין חומרה שמריצה משחקים ב4K כמו שצריך אלה אם ממש בא לך להוציא 1000$+ על כרטיס מסך. על פי הסקר ברזולוציה OTHER (שם נכנס 4K יחד עם עוד אינספור רזולוציות נמוכות וגבוהות לא סטנדרטיות) כיום משתמשים 2% מהשחקנים והמגמה היא מגמת ירידה (כנראה בגלל נטישה של רזולוציות מוזרות, לא בגלל ירידה ב4K אבל כן מעיד על זה שאין יותר מדי גידול ב4K כרגע).
בקיצור, 4K זה עדין רחוק מאיתנו. כשיצא הדור הקודם 720P היה הדבר הכי חם בשוק כשעל הPC הוא היה כבר חדשות ישנות בנות לפחות שנתיים/שלוש וכל התוכן הבידורי בדיוק התחיל להיות אך ורק בו (כל ערוצי הטלביזיה, המלחמה הידועה של הבלוריי מול הHD DVD וכו'). אין שום קשר בין המצב של הדור הקודם ו-HD למה שהולך היום עם 4K. אולי אם היה סוג של סטנדרט QHD שרץ עכשיו זה לגמרי היה בר השוואה אבל לצערנו הייתה מן החלטה קולקטיבית של כל ענקי הטכנולוגיה ללכת ישר ל4K ולדלג על QHD ואנחנו חיים היום בעולם שבו כולם מדברים על 4K אבל אין באמת תוכן או חומרה ל-4K.
נ.ב
ה360 אכן הגיעה עם כבל קומפוננט שיודע לספק 720P או 1080i, תלוי בבחירה של השחקן. לא היה עדין סטנדרט HDMI נפוץ כשהקונסולות יצאו ולאף אחד לא היה חיבור HDMI בטלביזיה ב2005 כך שממילא זאת הייתה הדרך היחידה שלי לשחק בHD על ה360 כשקניתי אותה. ליתר דיוק דווקא הטלביזיה שקניתי בדיוק לפני גירס הייתה עם חיבור HDMI אחד בודד וזה היה נורא מלהיב וחדשני בסוף 2006. אני גם אזכיר לכם שב360 בכלל לא היה חיבור HDMI בשנים הראשונות.
We're just normal men. We're just innocent men