Nucleus_Dawn כתב:אז הנה דבר מוזר שאני עושה - החלטתי לשחק בFFXIII שוב. כששיחקתי בזמנו ב360, הפסקתי כשהגעתי לGran Pulse. זה בערך 20-22 שעות בפנים וזה בעצם הרגע שהמשחק הופך מלינארי לחלוטין, למשחק עולם פתוח עם side quests והכל.
הפעם אני משחק במחשב (תודות לשיתוף של קליימן) והמשחק רץ לא משהו. רוב הזמן הוא ב60, אבל יש נפילות תכופות. חוסר העקביות קצת מבאס, אבל זה לא כזה משנה במשחק מהסוג הזה ולא פוגם בהנאה. העיצוב האומונתי של המשחק נהדר בעיני. די עקבי ומוזר ומעניין. לא ברמה של FFX, לפי דעתי, אבל עדין מאוד מאוד מוצלח.
מערכת הקרב די נהדרת. היא לא מבוססת על ההתקפות שאתה בוחר לעשות, אלא על תצורת התפקידים שאתה בוחר לקבוצה שנלחמת. דינמית ומעניינת וגם נחמד לצפות בה. לגמרי רואים בה את השורשים למה שנעשה "מעט" שנים לאחר מכן בXV. מרגיש שיש בה כל מיני דברים פחות קריטיים (נניח, אני כמעט ולא משתמש בזימונים) ויש לה בעיה קטנה של שימוש לא חכם ביכולות מסוימות. בגלל שאין באמת זמן לבחור בעצמך את הפעולות, המשחק בוחר אותן אוטומטית ולא תמיד הסדר שהוא בוחר לבצע פעולות אידאלי. אני מניח שאם אאט את מהירות הקרבות אוכל לבחור בעצמי כל פעולה, אבל כיף לי מספיק ככה.
משהו חביב ששמתי לב אליו ומאוד לא מובן מאליו בתקופה שהמשחק יצא - מגיעים לחלק הפתוח במשחק, בדיוק כאשר הדמויות בסיפור החליטו להתעלם מה"גורל" שלהם ומהתפקיד שיישויות דמויות אלים קבעו להם ולהשיג את מה שהם רוצים, בדרך שלהם. בעצם יש חיבור בין המבנה של העולם שאתה חווה כשחקן והמוטיב בעלילה. טאץ' נחמד ומגניב לראות שהם חשבו על זה לפני כל כך הרבה זמן.
נראה שנוצרת לי מסורת של לא לסיים משחקי FF כשאני משחק בהם בגירסא המקורית (זה קרה גם עם X וגם עם XII), אבל כן לסיים אותם שנים אחרי באיזו גירסאת HD (קרה עם X, הולך לקרות עם XIII וכנראה יקרה גם עם גירסאת הHD של XII).
בקיצור, XIII הוא משחק מוצלח למדי, עם הרבה בעיות שאפיינו את התקופה בה הוא יצא ואני מאוד נהנה ממנו. עושה לי המון חשק לשחק בXV.
Uncle Pey'j כתב:Nucleus_Dawn כתב:
בקיצור, XIII הוא משחק מוצלח למדי, עם הרבה בעיות שאפיינו את התקופה בה הוא יצא ואני מאוד נהנה ממנו. עושה לי המון חשק לשחק בXV.
הממ...מעניין,אני גם רוצה לשחק בו לפני שאני עובר ל-XV. יש לי את המשחק גם בגרסת הפס3 שקניתי באיזה גיימסטופ לפני המון שנים במשהו כמו 5 דולר וגם את גרסאת הסטים. היית אומר שעדיף לשחק בפס3 במקרה הזה כאחד ששיחק בשתי הגירסאות? תמיד רציתי להגיע ל-XIII,אני עדיין זוכר את הטריילר הכרזה שלו שראיתי כשהייתי בן 13 בערך..נדהמתי מהArt design ברמות קשות.
erezronen כתב:תראה, זלדה זו חד משמעית סדרת המשחקים האהובה עליי. אני בכזה הייפ בחצי שנה האחרונה, שאני דוגם מחדש את כל משחקי זלדה (לא משחק בהם מהתחלה עד הסוף, אבל כן נותן איזה 4-5 שעות בכל אחד). אפילו מ-Skyward Sky הקצת חלש אני נהנה גם עכשיו. המשחק החדש נראה נהדר, והעובדה שאשחק אותו בקונסולה חדשה בטח גם תעלה את מפלס הכיף.
יש פה פשוט עניין של איזונים שלא ברורים במקרה של זלדה. כמה מהמשחק יהיה שוטטות + היתקלות בכל מיני מחנות אויבים + לחימה (מה שהראו בכל קטעי הגיימפליי)? אם זה יהיה רוב המשחק - יש פה חתיכת התנגשות עם הורייזון, והורייזון כאמור עושה את זה מעולה ככה שזו חתיכת תחרות. אם לעומת זאת תהיה יותר התמקדות על פאזלים סביביתיים, חפצים, חידות וכדומה - זה כבר יהיה האיזון שאני אצטרך כדי להפריד בין שני המשחקים ולהצליח לשחק בהם זה אחר זה בלי להרגיש שאני עושה עוד מאותו דבר.
avive כתב:סיימתי את מד מקס לאחרונה, לא יודע למה קטלגו אותו בתור משחק תפקידים, הוא יותר בכיוון של פעולה בגוף שלישי.
הוא מתכתב יפה עם הסרט האחרון ומוסיף הרבה לור על העולם של מד מקס, במחיר שלו היום שווה לעשות עליו סיבוב.
MGS FREAK כתב:avive כתב:
אף פעם לא שמעתי שמתייחסים אליו בתור משחק תפקידים...עד כמה שזה אופנתי בימינו לקרוא לכל משחק עם קצת קוסטומיזציה וסקילים "משחק תפקידים".
משחק סבבה לגמרי. די רפטטיבי אבל סך הכל עושה טוב את מה שהוא מנסה לעשות. וגם יש בו את המדבר הכי יפה ever.
Laskin כתב:בUNCHARTED הוא יותר מרשים, בJOURNEY הוא יותר ייחודי, בRDR הוא יותר "חי", בMAD MAX הוא הכי גדול, ובSPEC OPS הוא הכי טראגי![]()
אבל הכי יפה לדעתי דווקא בBATTLEFRONT, שם הוא נראה באמת כמעט פוטוריאליסטי.
swiss-the-engine כתב:טוב אז התבלבלתי ולא וטרן בחרתי אלא קומנדר. סיימתי את המשחק. הקטע האחרון בשלב האחרון היה פאקינג קשה. התחלתי איירונמן על וטרן נראה כמה וטרן קל יותר מקומנדר.
ממששששששש אהבתי את המשחק. Right up my alley
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים