במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Baba Yaga
Warrior

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Baba Yaga » 06 יולי 2017, 13:17

bozeman כתב:נשברתי וקניתי את ההרחבה השניה של הוויצר 3...

אתה לא הולך להתאכזב, ההרחבה מרגישה ומושקעת כמו משחק נפרד ונותנת סיום מצויין לסאגה של גארלט.

יצאתי עם תחושת חמיצות מהסטים סייל האחרון, קניתי את אוסף הרימסטרד של ביושוק, אבל מתברר שהמפתחים לא דאגו שיתפקד כמו שצריך על מערכות מודרניות והסאונד לא עובד אלא אם מעבירים את המשחק למצב תאימות של WIN XP. הבעיה שאם עושים את זה הסטים קונטרולר לא מזהה את המשחק.
לונג סטורי שורט, ביקשתי ריפאונד וסיימתי את הסייל עם שלוש משחקים פחות.
משחק שני שקניתי הוא HOW TO SURVIVE, שבינתיים עושה רושם של משחק נחמד להעביר בו את הזמן, הבעיה היא שאין שום אופציה לשמור במהלך המשחק, יש שמירה אוטומטית רק בסיום משימה. בחירה הזוייה לחלוטין של המפתחים שגורמת לי להתקדם בו בקצב של צב.
לפחות FALLOUT לא מאכזב :D .
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 יולי 2017, 13:57

Laskin כתב:אני באמת לא חושב שתמצא עוד דוגמאות, למשחק יש אנימציות מצויינות יחסית לאחרים בסגנון, והפה של הדמויות זז בצורה הרבה יותר טובה מכל משחק ששיחקתי, ממש תואם לדיבור, מה שגרם לי לפחות להתרכז בזה ואז כנראה שהתעלמתי משאר הדברים הגרועים שאתה טוען שיש שם.

לגבי הדיבור של אלוי - אולי עשו משהו מאז ששיחקתי, אבל ממש לא זכור לי ששמעתי את ה"EASY EASY" יותר מחמש פעמים בכל הזמן ששיחקתי בו ועשיתי 100% מהכל הכל וקיבלתי פלטינום :)
יכול להיות שמילאת את הבר הירוק, אבל עדיין יש לך ממש מעט בINVENTORY... כבר לא זוכר בדיוק איך זה עובד אבל אני כן זוכר שהיא אמרה את זה רק על דברים שאין לי או שיש לי ממש ממש מעט מהם.

מצחיק שאתה אומר את זה. בדיוק הגעתי לכפר חדש (Mother's Crown) ודיברתי עם מישהי שהיתה חלק מקווסט צדדי. היתה אצלה איזו בעיה קשה עם התיאום בין השפתיים והסאונד. לפעמים התחילה לזוז לפני שדיברה. לפעמים דיברה לפני שהתחילה לזוז. לפעמים דיברה בדיוק כמו שהיתה אמורה. לפני זה היתה לי שיחה עם בחור נחמד שניסה לאתגר אותי באיזה מבחן ציידים. הוא נראה פשוט מבוגבג לחלוטין. הפה שלו זז רק בצורה אחת, כמו באיזה משחק PS1 והגבות שלו קפצצו למעלה ולמטה עם כל מילה. הוא סיים את השיחה בצחוק מתגרה בזמן שהפנים שלו נראו כועסים מאוד (בעצם הבעת הפנים היחידה שלו כל השיחה הידידותית שלנו). חבל... באופן חריג הדיבוב שלו דוודא היה מבוצע טוב.
המשחק הזה סופר לא עקבי בכל הנוגע לאנימציות בשיחות. הוא הרבה יותר קרוב לME:A ממשחקים כמו WD2 או וויטצ'ר 3, שנמצאים בטופ של התחום, לפי דעתי. הוא לא מבוגבג כמו ME:A, אבל יש בכל סשן משחק שלי עד עכשיו היו כמה וכמה מקרים משונים, או לא מבוצעים היטב שכאלה. כבר תיארתי בדיון הזה המון מהמעט ששיחקתי ואפילו לא מדובר בכל מה שנתקלתי בו.

אני לא חושב שאתה זוכר נכון. שיחקתי אולי 2-3 שעות וכבר שמעתי את זה לפחות 3 פעמים. לפעמים היא נוזפת בי גם בעוד דרכים, "להגנתה".

ברגע שאתה ממלא את הבאר הירוק, אתה לא יכול לאסוף יותר פרחי מרפא. בעצם אין לך אותם בinventory אף פעם. בנוגע לכל שאר הדברים זה גם בתדירות הרבה יותר גדולה משצריך ובכל מקרה ברגע שאתה אוסף כתוב לך בצד מה אספת וכמה יש לך ממנו (שזה הרבה יותר שימושי מ"I'll save that for the trail" שחזר כבר איזה 10 פעמים).

---

אני לא מצליח להבין עדיין את כל נושא הציוד במשחק הזה. אני רואה נשקים חדשים למכירה בחנויות, אבל נראה כאילו אין לי איך להשוות אותם עם הנשקים שלי בצורה נוחה. קניתי קשת מסוג אחר (של צלפים), כי הקשת שלי הרגישה סופר חלשה וזה עבד לגמרי. הקשת החדשה איטית הרבה יותר ועושה הרבה יותר נזק. הרבה יותר שימושי לי.
יש איזה טיפ בנוגע לנשקים ושיריון וכל זה?

נתקלתי במשהו מעצבן למדי... יש כל מיני משימות של נשקים חדשים של "תקשור בחבל 3 רובוטים קטנים" וכאלה. אחלה של משימה, סה"כ. עשיתי אותה. שלוש פעמים. לא הבנתי למה היא לא הושלמה. אז הבנתי שצריך לבחור את המשימה בתפריט קווסטים, להפוך אותה למשימה הפעילה שלך ורק אז המשחק סופר את זה שאתה קושר רובוטים. קצת מעצבן. בטח לא ימנע ממני להשלים את כל המשימות האלו.

גם תקפתי בסיס אויבים ראשון. זה היה ממש נחמד. מאוד FC (בכלל, המשחק מאוד FC). התאכזבתי קצת שאני יכול רק להפעיל את האזעקה כדי למשוך אויבים ולא יכול לפגוע בה כך שהם לא יוכלו להפעיל אותה. חוץ מזה היה מגניב. עשיתי איזה 90% מהבסיס בהתגנבות. עברתי לאט לאט והרגתי אויבים באופן שיטתי. שיחררתי אסירים וכאלה. היה מגניב מאוד.
זה עובד ממש אחלה, אבל האמת שזה כמה רמות ליטוש מתחת להתמקצעות של FC. העבירות הלא מוצלחת של אלויי, לצד העיצוב של הבסיס עצמו שהיה פחות מזמין לדרכי תקיפה שונות גרמו לזה להרגיש קצת חלבי וחבל. משהו לשפר למשחק ההמשך, אני מניח. בכללי, העבירות הרגישה לי בהתחלה כמו סתם ציפייה לא הוגנת שלי, אבל אני נתקל ביותר ויותר משטחים שברור מאוד שאפשר לטפס עליהם (אפילו ledges שמצופים בלבן והכל), אבל פשוט אין את הפיטצ'ר הזה. זה היה מוסיף באמת המון לכמה כיף לנוע בעולם המשחק, לפי דעתי. זה גם מתאים מאוד לדמות עצמה (והראו אותה עושה את זה באחד מהסרטונים בהתחלה) משהו שאני מקווה לראות בהורייזן 2.

סה"כ אני ממש ממש נהנה. מספיק בשביל שזה יפגע לי קצת בלימודים (אבל רק במידה הנכונה). עם כל הבעיות שאני מעלה, חשוב לי להדגיש שבאמת מדובר במשחק נהדר. פשוט מעניין לדבר גם על מה שפחות טוב (והאמת שזה הרבה יותר קל לתאר מה עושים לא טוב, לעומת מה עושים כמו שצריך). מאוד מאוד כיף. נראה מעולה רוב הזמן. מרגיש ממש ממש טוב. הסיפור חביב ביותר. עולם המשחק מרהיב בערך תמיד - עדיין לא נתקלתי באיזו סיטואציה, או איזה מצב תאורה שגרם למשחק להראות פחות ממופלא.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2017, 14:18

בנוגע לקווסטים של הנשקים - כן, זה מעפן, זה עולה גם בכל ביקורת של המשחק... הבנתי שניסו לטפל בזה אבל זה יצר התנגשויות עם קווסטים ובסוף החליטו לא לשבור את המשחק בגלל זה. אתה חייב שזה יהיה קווסט פעיל... מציע לך לעשות אותם ברצף בסוף או משהו, למרות שהם מביאים ממש אחלה XP.

בנוגע לנשקים ושריון - תחסוך ותקנה רק את הסגולים. אולי חוץ מדברים שאתה ממש חייב עכשיו לקווסטים ראשיים...
כל נשק יכול להחזיק סוגים מסויימים של תחמושת, ואתה אמור לשחק עם הנשקים איך שבא לך... כמובן שאוייבים מסויימים רגישים לתחמושת מסויימת אז תשתמש בהם נגדם. לפני קרב קשה יחסית תעשה שארבעת הנשקים שלך יהיו רלוונטיים לקרב.
כנ"ל שריון - כל האחרונים ממש טובים, כל אחד והיתרון שלו, עם חסינות אחת או יותר, ספציפית עבורו. אני חיכיתי הרבה זמן וחסכתי לשריונות היותר טובים, ועד אז "סבלתי" עם שריונות גרועים.
אין דרך לקבל שריונות חוץ מאשר אצל המוכרים השונים. אין CRAFTING, מלבד אחד סודי אחרי שתסיים את המשחק, שלא צריך לבנות בעצמך אבל כן צריך לחפש בעולם חפצים נדירים כדי לגשת אליו, וסט אחד שתקבל רק אם תעשה את כל המשימות של הHUNTING GUILD או איך שלא קוראים להם :) והאחרונים ממש ממש קשים, אלא אם אתה ממש חזק.

אני כן חושב שאפשר לנטרל אזעקות מקרוב. לפחות ככה זכור לי. אולי זה משהו שנפתח אחר כך, כבר לא זוכר...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2017, 16:49

omerkot כתב:
DrKeo כתב:ובנושא אחר, אחרי כמה ימים טובים במילואים התקדמתי עוד בזלדה והמשחק הזה פשוט מדהים. זה לא יאומן איך כל רגע נתקלים במשהו חדש, כל הזמן קונספטים מעניינים ורעיונות חדשים. אני מת על הסגנון החופשי שלו; הגעתי לפאזל מהירות שבו הייתי צריך להפעיל כפתור הגורם לחישוק להופיע, אז הייתי צריך ולרוץ מהר ולקפוץ דרך חישוק שממוקם במקום גבוה לפני שהוא נעלם. צריך לעשות די הרבה פלטפורמה בשביל להגיע אל החישוק ונכשלתי פעם אחת יותר מדי, מספיק פעמים בכדי שזה יהפוך למתסכל. אז החלטתי לקחתי גישה אחרת, משכתי עטלף בוער אל האזור של החידה, גרמתי לו להצית את העשב, הפעלתי את החידה והשתמשתי במצנח בכדי לרחף למעלה על האויר החם ולעבור דרך החישוק בלי להתקרב לפלטפורמות. זה כל כך מספק "לרמות" את המשחק. אני יודע שרונן חובב את הביטוי "יצירתי" בערך בכל דבר שנינטנדו עושים אבל הפעם נינטנדו נותנים לשחקן להיות יצירתי, זה פשוט מושלם.

כמה שעות בתוך המשחק ועזבתי אותו. עבורי הוא אכזבה.
הקסם במשחקים של נינטנדו קשור בשילוב של פשטות, שליטה הדוקה ופייסינג. פה יש נסיון "לשכלל" את הפורמולה עם נשקים נשחקים, סוסים מתעייפים, שיקויים אינסופיים ועולם פתוח מדי והתוצאה היא סיבוך, שליטה מסורבלת ושום יכולת לשלוט בפייסינג. זה תפסת מרובה לא תפסת.
שיחקתי לפני כמה חודשים בA link between worlds ל3DS והוא היה מצוין ותפס אותי די חזק אבל זה לא כיף לי...

אני חושב שיש בזלדה המון טרחה, אבל הוא לא מסובך. הוא מלא באינסוף מכניקות ובכל מקום מוצאים משהו שלא נתקלת בו בעבר אבל הוא מאוד אנטואטיבי. למשל כשפגעו בי ברקים בזמן סופות, הבנתי לבד שאני צריך להסיר חפצי מתכת מהגוף בזמן סופה. זה לא משהו שצריך ללכת למדרך לקרא, הכל מאוד אינטואטיבי אבל אכן יש אינסוף מערכות במשחק הזה. הוא פשוט ענקי מכל כיוון. וכן, הייתי משפר משמעותית שרידות של נשקים כדי לעשות אותו פחות מיקרו ניהולי.

אני משער שזלדה הוא סוג של דארק סולס והוויצ'ר 3 במשחק אחד וזה כנראה לא משהו שמתאים לכולם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 יולי 2017, 17:00

קניתי זלדה וציפיתי לקבל זלדה. לא דארק סולס עם לינק...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2017, 18:50

זה בהחלט זלדה אבל אין ספק שהמשחק הזה לא מספר לך יותר מדי אלה נותן לך לגלות דברים לבד כמו ב-DS. וזה לגמרי זלדה, פשוט עם שדרוג מסיבי. וכן, הם צריכים לאזן את הנושא של הנשקים הנשברים :)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 06 יולי 2017, 19:49

גם במשחקים הראשונים של דארק סולס שהמכניקה הזאת עוד הייתה רלוונטית זה לא באמת היה דומה לזלדה כי קודם כל הם לא היו נהרסים באותה מהירות ושנית היה מן הסתם אפשרי ודי הכרחי לתקן אותם, מעבר לזה שהמשמעות שלה בפועל הייתה הפוכה לחלוטין - במשחק אחד אתה מחליף נשקים כמו גרביים, במשחק אחר אתה פחות או יותר מכוונן לאמץ נשק אחד/שתיים שמוצא חן בעינך לאורך כל המשחק ולהתמיד איתם בגלל מערכת השידרוגים.

בכל מקרה אני לא מצאתי את המערכת הזאת בזלדה טובה או רעה במיוחד, היא סתם לא הייתה מאוד רלוונטית אחרי הכמה שעות ראשונות במשחק (שבהם היא באמת גורמת לך להתנסות ביותר סוגי נשקים שזה סבבה אני מניח, אף פעם אני לא משחק במשחקים אחרים עם חניתות למשל) ה inventory שלי גם אחרי ששידרגתי אותו עד הסוף היה מלא כל הזמן באיזה 30 נשקים ועדיין הייתי משאיר נשקים חדשים על הרצפה כל הזמן. המשחק סה"כ הוא על הצד הקל בכל מה שקשור לקרבות ולא מצריך ממך יותר מידי, ככה שלא רואה איך להחליף נשק ב quick menu בדי פאד על אוטומט זה כזה ביג דיל . בוא נגיד שבהורייזון שאני עכשיו משחק בו, וכן מצריך ממני יותר הכנה והתאמה של הארסנל שלי לרובוט כזה או אחר בזמן שאני יכול לסחוב איתי רק ארבע נשקים בגלגל נשקים, זה הרבה יותר מעצבן להיכנס כל פעם לאיזה 3 שכבות בתפריט בשביל להחליף נשק או להחליף לשיריון עם הגנה מסטטוס כזה או אחר.

מעבר לזה שהוא מקסים ויפה כמו סרט של סטודיו ג'יבלי, שהוא המשחק "לראות משהו באופק ולרצות להגיע לשם" הכי טוב שאי פעם שיחקתי , שיש בו את המקבילה לחדרים בפורטל בערך שזה אחלה מינון לפאזלים בעיני , שיש המון סודות, חידות והפתעות לגלות בכל חור בעולם הפתוח, שהתנועה בתוך המשחק - טיפוס, צניחה , גלישה - זה משהו שהלוואי ויהפוך לסטנדרט בעוד 3-4 שנים בכל משחק עולם פתוח מהסוג הזה.. אחד הדברים שהכי אהבתי זה שיש אינספור רגעים גם עמוק בתוך המשחק שאתה מגלה בצורה מאוד אורגנית מכניקות חדשות כמו ש DrKeo תיאר . הם אולי לא הכי חשובות, אבל משהו שלא ידעת שאתה יכול לעשות או משהו שפועל או מגיב בצורה מסוימת כמו למשל - במקדש אחד שהייתי צריך לפתור פאזל עם קוביות קרח שכל הזמן נמסו לי עד שקלטתי שיש לי נשק אש על הגב וזה אולי מה שממיס לי אותם.. אמממ וואלה כן, משם אתה לוקח את זה הלאה ומבין שנשק אש יכול גם לחמם אותך באיזור מושלג וכו'. זה מגניב כי נינטנדו מצאו את האיזון המושלם בזה שאף פעם זה לא קשה מידי לגלות, אבל זה עדיין על התפר שזה מרגיש מספק. תמיד יש את התחושה שאם משהו נראה לך הגיוני כמו נגיד לרכב על Lynel (גם אם בדיעבד זה רק לכמה שניות בשביל להצליף בו) שווה לנסות לעשות את זה.

יש גם כמה דברים שלא אהבתי כמו החוסר גיוון באויבים או בבוסים במבוכים הראשיים (נטו ברמה האומנותית, זה לא שיש לי ציפיות מופרכות ברמת הגיימפלי) ושאר ניטפוקים כאלה ואחרים אבל בכל מקרה, זה ברצינות אולי המשחק הכי אהוב עלי בדור הזה יחד עם בלאדבורן.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 יולי 2017, 23:04

יכול להיות שאם אני אמשיך איתו אז אני "אתרגל" אבל מאוד חסרה לי הלינאריות. מצד אחד קיבלתי אוסף של יכולות בתוך שניה וחצי בתוך המשחק בלי שום תחושה של מאמץ או הישג ומהצד השני הנשקים שלי כל הזמן נדפקים. אני גם מוצא את עצמי לא פעם מזדחל לאיזורים ואויבים שעדיין אין לי יכולת להתמודד איתם.
הנוסחא של זלדה, זו שמעניקה לך עוד יכולות ומחליפה לך את הנשקים בכאלה משופרים, בהתאם להתקדמות שלך במשחק, היתה חלק מהותי באיכות שלו. היית צריך "לעבוד" בשביל כל שדרוג כזה, הזכיה בו היתה מלווה בתחושה של הישג והוא היה מלווה אותך עד השדרוג הבא או עד הסוף. היתה גם תחושה של התפתחות של דאנג'נים ולא כאילו פיזרו לך אותם רנדומלית.
לעניין המקסים והיפה... לא חותם על זה. משהו בגרפיקה ובחוויה של המשחק הזה מחזיר אותי עשור אחורה לטוקובוט. הפעם הם גם התאמצו לתת לו אוירה "יפנית" מפורשת, בניגוד למשחקי זלדה קודמים שבהם זה היה בשוליים. אני מוצא את עצמי רוכב על הסוסון לתוך קקריקו שהפך מכפר חסר זהות עם תרנגולות לפוקושימה במאה ה12 ובאף עולה ניחוח של איסון רוכב על אמטרסו... אוקאמי אמנם היה חיקוי של זלדה אבל לטעמי לפחות, הוא היה מוצלח יותר מהזלדה הזו.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 יולי 2017, 02:27

אין לי כנראה את הפרספקטיבה שלך על הסדרה ועל איך מקומות מסוימים אמורים להיראות כי חוץ מ Wind Waker HD לא שיחקתי לפני כן באף זלדה תלת מימדי , אבל חוץ מ WW האמת שתמיד מצאתי אותם די מכוערים . Breath of the Wild לעומת זאת זה בדיוק לטעם שלי. מהצבעים, לנופים לכל כיוון שאתה לא מסתכל, לדשא הכי יפה שראיתי במשחק כנראה, האנימציות של לינק שקר לו או שהוא מקפיץ פטריות על האש, ועד ההבעות פנים והמחוות המטופשות של ה NPCs, מת על איך שהמשחק הזה נראה. לא סתם אלה שתי המשחקים שנראים טוב בעיני, יש משהו בקונטרסט ובמצוירות שדי דומה בינהם.
אני משחק בהורייזון שגם הוא משחק די מרהיב בפני עצמו (באיזור המדברי במיוחד) ומן הסתם הרבה יותר מתקדם גרפית ואני עדיין כנראה מהבודדים שחושב שזלדה עם הטקסטורות גיימקיוב שלו פה ושם עדיין נראה טוב יותר.

בכל מקרה אחרי שסיימתי עם BOTW הייתי בדודה לטעום עוד קצת זלדה אז קניתי לאחיין שלי את link between worlds סתם כי אני נדיב מטבעי, אז כמובן שמיד לקחתי לו את ה 3DS כדי לראת שהכל עובד:)
ותכלס גם הוא להבדיל לא מעט הבדלות, ובמסגרת המגבלות שלו , משחק די פתוח ולא ממש לינארי . כלומר אתה יכול לעשות את המבוכים פחות או יותר באיזה סדר שאתה רוצה (אמנם קודם המבוכים בעולם הראשון ואחר כך ה 7 בעולם השני) ואתה יכול לקנות או להשכיר את כל החפצים בכל נקודה במשחק. ב BOTW אתה מקבל אותם בהתחלה אבל אתה מקבל יכולות גם אחרי שאתה עובר כל אחד מהארבע Divine Beast וגם מבגדים מסויימים שאתה מוצא לאורך כל המשחק. רובם כנראה לא הכי קריטיים , אבל יש כמה די שימושיים: למשל שיריון שמאפשר לך לשחות במעלה מפל כמו איזה דולפין-על שזה די מגניב ומקל על התנועה בעולם הפתוח. ולמרות שאני מרגיש שכן יש דרך מסוימת שהמשחק מנסה להוביל אותך בה אם אתה ממש רוצה שהוא יוביל אותך, אבל בגדול אם אתה רואה בפתיחות שלו חיסרון אז כנראה באמת יהיה לך יותר קשה להתחבר אליו כי וואלה מהבחינה הזאת הוא סוג של סקיירים כזה , רק איכשהו אפילו יותר פתוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 יולי 2017, 03:21

לא התיחסתי ל-DS כמערכת קרב או נשקים, התיחסתי לקונספט שלא מספרים לך כלום, לא שמים לך WAY POINTS על המפה ולא זורקים לך בפנים כל דבר. המשחק מעודד חקירה, יש אזורים שאתה לא יכול להכנס אליהם כי האוייבים חזקים מדי והמשחק נותן לך לעשות מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ואם יש לך מספיק סקיל אתה תוכל. מהבחינה הזו מדובר במשחק דארק סולי, לא מבחינת מערכת הקרב.

בשאר אני מסכים איתך לגמרי, יש במשחק הזה קצת מהכל והמון רעיונות מצויינים. העובדה שהוא נותן לך לגלות אותן ואיכשהו אתה ממשיך לגלות עוד ועוד ככל שאתה ממשיך לשחק פשוט מדהימה אותי.

עומר, הקבלה המהירה של היכולות (אתה מדבר על הרונים אני משער) היא רק באזור הראשוני שהוא סוג של טוטוריאל. אחרי שיוצאים מהאזור הזה המשחק נפתח פי עשרות מונים, את כל הרונים אתה מקבל באותו אזור התחלתי. בגלל שהמשחק כל כך פתוח הוא נותן לך את כל היכולות בהתחלה בכדי שתוכל לבצע כל משימה שתצטרך, לא משנה באיזה סדר תתקל בה. המשחק הוא מאוד זלדה ויש בו התקדמות זלדאית אבל לא כי קבלת חפץ חדש. היופי בזלדה החדש הוא לא שאתה מוגבל ביכולת שיש לדמות שלך ולאט לאט מלמד אותה דברים בכדי להתקדם, בזלדה החדש אתה כשחקן לומד דברים חדשים וכך אתה לומד להתקדם. במקום שחפץ יקדם אותך, הידע שלך מקדם אותך. כלומר אם תשחק בו בפעם השניה, תוכל לעשות המון על ההתחלה רק כי אתה יודע איך משהו עובד. למשל לגלות שאש גדולה מספיק יוצרת אויר חם שאפשר עם העלה לנצל בכדי לעוף למעלה נותן לך להגיע לאזורים שאין לך מספיק סטמינה לטפס אליהם בתחילת המשחק. כאלה יכולות קטנות אתה מגלה כל הזמן וכך המשחק נפתח. אני חושב שזה יפיפה, ביחוד שהכל עוצב בצורה כל כך חכמה שאתה באמת לומד משהו חדש כל רגע.

ובנושא אחר, הייתי במילואים השבוע והבאתי את הסוויטצ' עם שלושה שלטים (כלומר שלט פרו והשני ג'וייקונים שמחוברים לקנוסולה). שחקנו מריו קארט ברגעים המתים וזה היה פשוט נהדר, המשחק כיף כמו שזכרתי אותו על ה-N64.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 יולי 2017, 12:17

DrKeo כתב:לא התיחסתי ל-DS כמערכת קרב או נשקים, התיחסתי לקונספט שלא מספרים לך כלום, לא שמים לך WAY POINTS על המפה ולא זורקים לך בפנים כל דבר. המשחק מעודד חקירה, יש אזורים שאתה לא יכול להכנס אליהם כי האוייבים חזקים מדי והמשחק נותן לך לעשות מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ואם יש לך מספיק סקיל אתה תוכל. מהבחינה הזו מדובר במשחק דארק סולי, לא מבחינת מערכת הקרב.

בשאר אני מסכים איתך לגמרי, יש במשחק הזה קצת מהכל והמון רעיונות מצויינים. העובדה שהוא נותן לך לגלות אותן ואיכשהו אתה ממשיך לגלות עוד ועוד ככל שאתה ממשיך לשחק פשוט מדהימה אותי.

עומר, הקבלה המהירה של היכולות (אתה מדבר על הרונים אני משער) היא רק באזור הראשוני שהוא סוג של טוטוריאל. אחרי שיוצאים מהאזור הזה המשחק נפתח פי עשרות מונים, את כל הרונים אתה מקבל באותו אזור התחלתי. בגלל שהמשחק כל כך פתוח הוא נותן לך את כל היכולות בהתחלה בכדי שתוכל לבצע כל משימה שתצטרך, לא משנה באיזה סדר תתקל בה. המשחק הוא מאוד זלדה ויש בו התקדמות זלדאית אבל לא כי קבלת חפץ חדש. היופי בזלדה החדש הוא לא שאתה מוגבל ביכולת שיש לדמות שלך ולאט לאט מלמד אותה דברים בכדי להתקדם, בזלדה החדש אתה כשחקן לומד דברים חדשים וכך אתה לומד להתקדם. במקום שחפץ יקדם אותך, הידע שלך מקדם אותך. כלומר אם תשחק בו בפעם השניה, תוכל לעשות המון על ההתחלה רק כי אתה יודע איך משהו עובד. למשל לגלות שאש גדולה מספיק יוצרת אויר חם שאפשר עם העלה לנצל בכדי לעוף למעלה נותן לך להגיע לאזורים שאין לך מספיק סטמינה לטפס אליהם בתחילת המשחק. כאלה יכולות קטנות אתה מגלה כל הזמן וכך המשחק נפתח. אני חושב שזה יפיפה, ביחוד שהכל עוצב בצורה כל כך חכמה שאתה באמת לומד משהו חדש כל רגע.

ובנושא אחר, הייתי במילואים השבוע והבאתי את הסוויטצ' עם שלושה שלטים (כלומר שלט פרו והשני ג'וייקונים שמחוברים לקנוסולה). שחקנו מריו קארט ברגעים המתים וזה היה פשוט נהדר, המשחק כיף כמו שזכרתי אותו על ה-N64.

מה?! הבאת את הסוויטצ' למילואים?! אתה משוגע?! אפשר לשחק בסוויטצ' בחוץ רק אחרי משחק כדורסל ובמסיבות גג אופנתיות של youths. חצוף.

אבל ברצינות, זה ממש מגניב.

---

אתמול בטעות שיחקתי יותר מידי בהורייזן :/ המשחק הזה מאוד טוב בלגרום לי להמשיך לשחק בו. מאוד מאוד FC. הלוואי ויהיו עוד משחקים כאלה. שFC ישמור על הקטע המודרני. הורייזן יהיה FC מד"בי. שיהיה אחד פטזיה קלאסי. אחד פנטזיה אפלה. אחד מד"ב בחלל. עוד FC!

אגב, צריך להגיד את זה - שיער מדהים. פשוט מדהים. Best hair! מלא סוגים של שיער על קרקפות ועל סנטרים וכל השיער מצוין. גם יופי של קעקועים. פגשתי דמות של דוגמן על שאוהב לרצוח אנשים בקטע מוגזם והוא מפחיד אותי, אבל אני גם רוצה שהוא ימשיך לפרטט איתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 יולי 2017, 13:03

אני ממש ממש חייב לשחק בהורייזון. זה כל מה שהבנתי ממך :) אני כמעט מפחד שהוא יחליף את אנצ'רטד 4 בתור האקסקלוסיבי הכי טוב לפס 4.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 יולי 2017, 14:29

Uncle Pey'j כתב:אני ממש ממש חייב לשחק בהורייזון. זה כל מה שהבנתי ממך :) אני כמעט מפחד שהוא יחליף את אנצ'רטד 4 בתור האקסקלוסיבי הכי טוב לפס 4.

קשה מאוד להשוות ביניהם. הם שניהם מצוינים בדברים מאוד שונים ופחות טובים בדברים מאוד שונים. קשה לי להצביע על אזור מצוין או מחורבן (יחסית) בכל אחד מהם שיש בו חפיפה. שניהם ממש נהדרים. אני חושב שאנצ'רטד 4 הוא קצת בטופ של הטופ של חוד החנית, של מה שאפשר לעשות במשחקים לינאריים והורייזן נמצא רק בטופ של משחקי העולם הפתוח.

אגב, יש מקומות בהם משיגים מידע שמרחיב את אחת המכאניקות במשחק ואני פשוט מת על האזורים האלה. חבל לי שיש כל כך מעט מהם, אפילו.

משחק ממש נהדר. אני רואה את עצמי עושה קרוב ל100%.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 יולי 2017, 20:38

טוב סימתי את HALO WARS 2
וזה היה ממש ממש מאכזב

הרגיש לי כמו משחק סמארטפון ,משודרג

המשחק בגדול מאוד קצר לRTS ,יש לפחות כרגע רק צד אחד לבחור
המפות מאוד קטנות ,וחלק מהמשימות זה הגנה ,ואז יש גלים אחרי גלים של אויבים
סירטוני מעבר אין הרבה ,ככה שגם העלילה לא להיט

אני לא יודע ,אולי המשחק נבנה בעיקר למולטי מקוון ,ואני מדבר על הSP ,אבל הSP פשוט מרגיש לי בינוני מינוס
הגרפיקה סבבה ,אבל מעבר לזה ,פשוט לא הרגיש לי משחק טוב

יש גם הגבלה על מה אפשר לבנות ואיפה ,מבחינת מבנים ,למעשה המשחק ממש מקצה מקומות מסוימים לזה
ככה שאין דרך לתכנן

זה פשוט מרגיש לי כמו משחק סמארטפון על סטרואידים ,ולא RTS רציני ל2017
אני מבין שזה נבנה גם במחשבה לXBO ,אבל יכלו לעשות משחק טוב בהרבה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 יולי 2017, 11:40

omerkot כתב:קניתי זלדה וציפיתי לקבל זלדה. לא דארק סולס עם לינק...

בהתחשב בזה שדארק סולס הוא טייקאוף על legend of zelda המקורי לNES זה נראה שקיבלת בדיוק את מה שציפית לקבל :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 יולי 2017, 12:51

swym כתב:
omerkot כתב:קניתי זלדה וציפיתי לקבל זלדה. לא דארק סולס עם לינק...

בהתחשב בזה שדארק סולס הוא טייקאוף על legend of zelda המקורי לNES זה נראה שקיבלת בדיוק את מה שציפית לקבל :)

צריך הרבה מאוד "יצירתיות" ו"חופש מחשבתי" כדי להשוות את הזלדה המקורית לNES לדארק סולס. אולי בזה שבשניהם אתה צריך הרבה סבלנות רק בשביל לא למות בתוך 2 דקות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2017, 15:09

אמרתי כבר שזלדה אדיר? כי הוא אדיר, ממש. ותודה על הטיפ עם הנשק אש באזורים הקרים עידן! טפסתי על הר סופר גבוה והשיקויים שרקחתי בחיים לא היו מספיקים בשביל להחזיק אותי בקור הזה :)
עוד אחת ממליון המכניקות שמגלים ככה על הדרך.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 יולי 2017, 21:38

התחלתי את מאפיה 1
כהתחלה של סדרה ,שאני רוצה לעשות את כולה
עברתי פעם לפחות משחק אחד בסדרה ,לא זוכר עם את הראשון או לא
ואני אוהב את הסגנון
ולמרות שעבר הרבה זמן ,מאפיה 1 ,עדין כיף לשחק בו ,אולי זה כי הוא מאוד פשוט להבנה
וחלק מהגרפיקה מרונדרת מראש ,אבל עם הכוח של הPS2 ,משחקים כאלו מחזיקים מעמד טוב יותר
ממשחקי PS1 מרונדרים מראש לטעמי

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יולי 2017, 08:42

omerkot כתב:צריך הרבה מאוד "יצירתיות" ו"חופש מחשבתי" כדי להשוות את הזלדה המקורית לNES לדארק סולס. אולי בזה שבשניהם אתה צריך הרבה סבלנות רק בשביל לא למות בתוך 2 דקות.

זה גם המסרים הקריפטיים שאתה מקבל, העולם שנפתח לך ישר מהרגע הראשון ומלמד אותך שיש מקומות שלא כדאי להתקדם אליהם, והגישה של המשחק לקרב שמצריכה ממך ללמוד את הpatterns של האויבים והבוסים. אני חושב שיש פה לא מעט דמיון לזלדה המקורית... בטח שיותר ממשחקי הזלדה התלת מימדיים המאוחרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2017, 16:29

swym כתב:
omerkot כתב:צריך הרבה מאוד "יצירתיות" ו"חופש מחשבתי" כדי להשוות את הזלדה המקורית לNES לדארק סולס. אולי בזה שבשניהם אתה צריך הרבה סבלנות רק בשביל לא למות בתוך 2 דקות.

זה גם המסרים הקריפטיים שאתה מקבל, העולם שנפתח לך ישר מהרגע הראשון ומלמד אותך שיש מקומות שלא כדאי להתקדם אליהם, והגישה של המשחק לקרב שמצריכה ממך ללמוד את הpatterns של האויבים והבוסים. אני חושב שיש פה לא מעט דמיון לזלדה המקורית... בטח שיותר ממשחקי הזלדה התלת מימדיים המאוחרים.

ועכשיו לזלדה החדש שעושה double down על כל הדברים הללו :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 יולי 2017, 23:28

סיימתי את הורייזן.

במילה - משחק מעולה. אהבתי את הסוף. הקרב האחרון נגד הרע האנושי היה קצת מאכזב, אבל הקרב העצום והאפי שהגיע אחריו היה פשוט מעולה. קצת חבל שהבוס האחרון הוא בוס שנלחמתי בו כבר 3 פעמים קודם, רק עם פחות HP, אבל לא נורא. עדיין היה מגניב.
הסוף של הסיפור היה מעולה. מרגש לפני הכתוביות. מעניין מאוד וגורם לי לצפות להמשך אחרי הכתוביות.

בסוף לא באמת אספתי את כל מה שיש לאסוף (בעיקר כי לא כזה כיף לנוע בעולם) ואפילו לא הגעתי לרמה המקסימלית (סיימתי ברמה 42 - אני חושב - מתוך 50) ולא פתחתי את כל היכולות (נשארו איזה 3 שלא היו שימושיות מאוד). למרות זאת מרגיש שעשיתי את רוב מה שהיה לעשות. הרגיש שיש קצת מידי קווסטי צד. היו כמה ממש מוצלחים (ואפילו סדרת קווסטי צד עם הדמות הכי מוצלחת במשחק - Vanasha).

בקיצור, משחק מעולה. לסוני יש מנוע משחק פשוט אדיר עם דסימה ויהיה חכם מצידם, לפי דעתי, לדאוג שכמה שיותר מהצוותים שלהם (לפחות אלו הפחות מוצלחים בפן הטכני) ישתמשו בהם. אחרי עשרות השעות שביליתי בעולם המשחק של הורייזן, הבחירה של קוג'ימה ברורה מאוד. אפשר להפיק דברים באמת מדהימים עם המנוע הזה. by far התאורה הכי יפה שראיתי במשחק עולם פתוח. כמובן שזה לא רק הצד הטכני. גם האמנים הצליחו ליצור מצב שלא משנה מה תנאי התאורה ומזג האוויר, הסצינה תמיד תראה דרמתית ומרשימה.

בנוגע לסוף המשחק -
ספויילר: הצג
יש לי ניחוש לגבי מי שלח את המסר ששינה את HADES. אוזכרה מעט פעמים ספינת חלל שאמורה למצוא בית אחר לאנושות. כנראה פרויקט מקביל לzero dawn. אני מנחש שזה קשור אליהם בצורה כלשהי. זה גם פותח כמות אדירה של אפשרויות למשחק הבא. אולי נטוס לעולם אחר. או יפלשו חייזרים? אולי יפלשו בני אדם מתקדמים טכנולוגית. בקיצור, בטח יהיה מעניין.

משחק באמת מדהים. קצת מסכן שיצא באותה שנה עם זלדה ומריו, אז אין לו הרבה סיכוי לזכות במשחק השנה, אבל למרות כל מיני בעיות, הוא באמת ברמת GOTY, לפי דעתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 יולי 2017, 23:10

שיחקתי בפרק הראשון של Life is Strange (מסתבר ששאר הפרקים לא הורדו אוטומטית, אז עכשיו אני צריך לחכות כדי להמשיך :( ) ואם הוא אינדיקציה להמשך, אז כל הסופרלטיבים של לאסקין מדויקים במקרה הזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יולי 2017, 18:29

הגיוני שאני עדין משחק בזלדה? רק סיימתי את הbeast השני שלי :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יולי 2017, 18:40

DrKeo כתב:הגיוני שאני עדין משחק בזלדה? רק סיימתי את הbeast השני שלי :)

אם זקפת הזלדה שלך נמשכת יותר מ400 שעות, פנה למטפל מורשה.

---

סיימתי עוד פרק (3) של Life is Strange וקצת התאכזבתי. לקחו כיוון של סרט מסוים עם אשטון קוצ'ר וזה קצת ביאס אותי, כי זה הגיע בלי הרבה קשר למה שקרה עד אותו רגע. אני ממש מקווה שזה יתוקן בתחילת פרק 4, כי חבל אם שאר העונה תבזבז על זה, במקום לפתור את התעלומה המעניינת מתחילת המשחק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 29 יולי 2017, 20:40

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:הגיוני שאני עדין משחק בזלדה? רק סיימתי את הbeast השני שלי :)

אם זקפת הזלדה שלך נמשכת יותר מ400 שעות, פנה למטפל מורשה.

מכיוון שזאת סוויצ' אז לפרקטולוג
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 24 אורחים